Rösta på söndag!

På söndag är det dags att rösta. Men varför ska man rösta? Tror att det är många som ställer sig den frågan och många som därför rent ut sagt skiter i att gå i väg och rösta. En del går väl dit och röstar blankt med för att visa sitt ointresse. Jag tycker att det här är lite oroande. Jag anser att man bör rösta eftersom vi har en chans att påverka. Det är ju ändå vi som ska leva här i Sverige med den regeringen som blir. Varför inte försöka att få det partiet man vill till att bestämma?

Men vad ska man rösta på då? Jo självklart det parti som du står för saker som du föredrar. Antingen så röstar du på alliansen eller på socialdemokraterna, mp eller vänstern. Själv så kommer min röst att gå till något av de sistnämnda partierna. För mig finns det inget annat val. Jag tycker att moderaterna t.ex står för saker som jag absolut inte gillar. Det här med att sänka a-kassan till 65% det vill jag inte. Om jag någon gång behöver stämpla vad jag ska jag då leva på för pengar? 65%? Skulle inte tro det. Sen att pensionärer och så ska betala 1000 spänn mer i skatt än oss som arbetar det vill jag inte heller. Alla som går på bidrag, sjukpenning a-kassa mm blir stora förlorare om moderaterna skulle vinna. Ja men vi skapar fler jobb säger dom. Jaså det gör ni? Låter ju bra men för dom som faktiskt inte kan jobba då? Man kan höra folk som kallar dom som går hemma för lata m.m men frågan är hur många är hemma och utan jobb frivilligt? Finns det inte anledningar bakom? Jag tror personligen inte att det är så många som är hemma utan anledning. Sen att sänka ersättningen för föräldrapenning och att minska dagarna är inte heller nåt för min del. och att slopa förmögenhetsskatt vad är det för dåligt påhitt? Nej jag anser att det bara gynnar de rikare människorna i detta land att rösta blått i år.

Jag tycker och jag hoppas att folk går och röstar och ni som inte vill rösta på något parti i alliansen, snälla rösta rött. För ni som inte röstar ni ger automatiskt eran röst till moderaterna. För alla som vill rösta på moderaterna kommer att göra det garanterat. Medan dom som kanske egentligen tycker som något av det röda partierna kanske inte går och röstar för att dom inte bryr sig eller känner sig tillräckligt insatta. Men rösta det tycker jag ni ska. Det ska jag göra. Det sista jag vill ha är att borgarna ska styra. Det gynnar inte mig som student, arbetare eller mamma så det finns absolut inget annat altentativ.

Så snälla ta erat ansvar och gå och rösta på söndag!

Kommentarer
Postat av: charlie

vettigt sagt maria. kommer du ihåg vårat brev till ung vänstern som vi skrev en gång i tiden? ;9

2006-09-11 @ 18:49:53
Postat av: c

p-stav inplantat. japp vi får väl se hur det går med skolan. ska göra ett försök iaf! kram

2006-09-12 @ 00:08:11
Postat av: charlie

en lugn helg har det varit, jobbat lördag och söndagoch det blir5 dagar till efter det. ledig i helgen. men den blirnog lugn den med. hur går skolan?

2006-09-12 @ 12:23:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0