Hetsjakt

Jag vet att jag har en förmåga att vara förbannad ibland, jag vet det och tro mig jag lider av det. Idag sa min sambo att det skulle vara kul att vara hemma utan att jag ser så nedrans sur ut. Var sur i morse, men det berodde på stress. Jag får ångest över när han och Felix inte kommer upp ur sängen och vi kommer iväg sent. Jag hatar att komma sent, men ändå så gör jag ofta det, sånt stör mig väldigt mycket. Men jag ska försöka vara på bättre humör för sån är jag ju egentligen att när jag är glad så är jag verkligen glad, antar att jag bara är trött och då blir det svårare att hålla humöret uppe men jag ska försöka.

Men en sak som gör mig förbannad måste jag få ta upp nu. Surfade in på aftonbladet och möttes av en bild på en död björn och rubriker om att jägarna vill ha licens på att jaga björn och skjuta av stammen lite istället för att bara ha skyddsjakt på dom. Ni som känner mig, en djurälskande vegetarian vet att detta gör mig riktigt upprörd, ni som inte känner mig vet det nu. Jag tycker att detta är helt befängt, varför ska man skjuta mer djur än man redan gör? Jo nu har en björn dödat en människa och en annan björn har skadat 2 människor, jag tycker att det är hemskt absolut, men tycker ändå att man är på djurens domäner när man är ute och jagar med skällande hundar ute i skogen. Björnen bor i skogen och där måste han få göra som han vill. Självklart tycker jag inte att det är bra när han har ihjäl människor men nu har det hänt och då får jägarna och svenska folket panik. Shit en sak vi inte rår på det måste vi genast ändra på liksom. Jag kan förstå om det var så att björnarna sprang runt i samhället och hade ihjäl folk men i den djupaste skog alltså. Samma sak med vargar som dödar hundar, ja så är det kanske men släpp inte hunden lös i skogen då så slipper du det problemet. Står på djurens sida här. Tycker det är så hetsigt och upprört och knepigt bara men det är ju jag det.

Idag hade vi lite torsdagsmys och Kim trollade fram en ny Lillefotfilm till Felix, imorgon ska vi bort på eftermiddagen så då kanske vi inte hinner så vi tog det idag istället. Och lillen kom i säng först nu, tur att det är sovmorgon imorgon.

I skolan idag gick det bra, fick förståelse av klsskamrater gällande en sak och det var jäkligt skönt. Skönt att de kan inse att det inte är jag/vi som är bovarna i dramat. Nu ska jag se på projjan med honey. I helgen blir det klassfest och matte för hela slanten:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0