Nej då jag är inte bitter!

Skulle egentligen blogga igår men då funkade det inte så jag bloggar nu istället. Igår fick jag äntligen tag på böckerna jag behöver för mitt arbete. Jag hittade tre i Degerfors, sen åkte vi vidare mot Karlskoga där jag hittade den fjärde boken. Måste passa på att säga att dom hade ett otroligt bra system på biblioteket i K-skoga. De hade numrerade hyllor, underbart bra. Detta innebar att t.om jag hittade den boken jag letade efter och fort gick det ja på bara ett par sekunder. Det systemet borde andra bibliotek apa efter. Jag som är dålig på att hitta de böcker jag letar efter behöver såna bra system. Alltså jag har varit i K-skoga många ggr förr men igår tyckte jag att det var mysigare än vad jag trott. Det var lummigt och mysigt och små cafeér här och var. En fin kyrka har de mitt i stan och ja gemytligt såg det ut. Felix kommentar när vi åkte i Karlskoga i bilen var "Wow jag gillar det här stället" och jag höll med honom. Detta grundar sig kanske en del på att jag är rätt så trött på Krillehöla. Ska man ut och äta och sitta på en uteservering ja då ska man till mastis nog för att deras uteservering är härlig, men det finns liksom aldrig några alternativ. Och sen det där med hur kommunen här behandlar sina anställda. Jag blev ju av med mitt jobb för att en utbildad skulle få det men sen fick en utan nån som helst utbildning jobbet mm. Där hade jag jobbat i 5 år och har akademiska poäng. Chefen kom och pratade med mig när jag var på Felix vårbazar och jag kände för att skrika högt åt henne men det gjorde jag såklart inte. En av anledningarna till att jag inte bråkade med de två cheferna om detta som hände är att: Hey jag måste ha anställning i denna kommun om något år när jag är färdig med min utbildning. Som det ser ut nu finns det väl ca tre chefer som anställer här i kommunen och hur skulle det se ut om jag var osams med två av dom? Man måste liksom hålla sig på god fot med dom. Jag trivs ju här för att jag har min familj och mina vänner här men ibland känner jag likadant för denna stad som många andra tyvärr.

Igår när vi åkte hem från stan så stod trafiken stilla och när vi kom närmare såg vi att det var tre lastbilar som hade kört in i varandra varav två av dessa lastbilar var lastade med karuseller inför fastingen, det var trasigt och en karusell hade åkte ner på vägen i stort sett, Blir nog inga karuseller för mig i år haha. Nej då jag tyckte synd om dom, men jag förstår att det hände de ligger ju så tätt inpå varadra när dom kör så det är inte konstigt att det hände.

Nu till något positivare. Har ju länge tänkt att åka till Klockaregården och köpa en massa blommor och så till våra blomlådor och krukor mm, men det verkar inte behövas längre. Igår fick vi en massa blommor av våra rara grannar igen. De har drivit upp dom i sitt växthus från frön och nu fick vi en del av årets skörd. Kim och Felix planterade och det var hur mkt som helst. 3 blomlådor, fem stora krukor, samt att det fortfarande är en hel back med blommor kvar att plantera. Förstår ni hur snälla grannar vi har? Jätterara verkligen. Grannfrun hade frågat om Felix ville ha en musikcd med mamma Mu men han hade tackat nej, tror inte han visste vad han sa nej till hehe. På tal om snällhet, vi har väldigt snälla barn med. Igår var vi borta hela eftermiddagen men det var ändå inget av barnen som gnällde. Felix var snäll och Alice sa inte ett pip trots att hon måste ha varit både hungrig och trött. Man är lyckligt lottad alltså. Och söta lilla Alice jag vill nästan krama sönder henne. Halvårsbebisar är bland det härligaste som finns.

Nu ska jag sätta mig med min uppsats, ska plöja böcker, skriva och leta vetenskapliga artiklar helst på engelska. Kommer vara eremit denna sista vecka (uppsatsen ska in söndag senast) och knappt ringa mina vänner. Men nästa vecka ska jag vara social jag lovar. Tror mina vänner står pall för detta. Kan de isolera sig med sina pojkvänner på helgerna så kan jag göra samma för att plugga en vecka så det så, mohahaha

Kommentarer
Postat av: Sara

Gud dessa vetenskapliga artiklar, uj vad tråkigt. Men jag tycker det är bättre att jobba ensam på ngt vis. Man styr sitt eget tempo och om man vill sitta tre dygn i sträck och vara ledig resten så gör man det ( jag är av den sorten) och om man vill sitta sista dagen så gör man det. När det är grupparbeten är det oftast så jobbigt att få ihop tider som alla kan o sånt..



Karlskoga trivs ja skitbra i. Jag tror inte att jag flyttar hem till Krhamn nån gång. Inte ens om det skulle ta slut med Jimmy ( nu tror jag ju inte att det gör det men iaf). Enda stället jag kan tänka mig att bo i Krhamn är Östermalm där mamma o pappa bor för där är det mysigt o lugnt.



Hoppas det går bra med uppsatsen och att det flyter på!! Föresten jag är oxå välsignad med en snäll och tillfreds tjej som finner sig i att bli runtsläpad överallt. Vilken tur man har alltså!!

2008-05-27 @ 15:19:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0