Valborgsbrasa med en touch av iller

1:a maj idag då, jag är inte ute och demonsterar men å andra sidan har jag ju inget jobb heller. Nej nej här händer det anda grejer. Vi håller på och bygger garderober för fullt mest Kimpa så klart jag assisterar ibland och håller i en vägg eller så medan han skruvar och grejar. Stor som bara den är den garderoben och det bästa av allt är att jag ska få en likadan sen när vi gör om i sovrummet. Igår kom rosorna vi hade beställt med och dom är planterade nu. Felix är hos en kompis och Alice sover så det är lugnt och skönt hemma och jag ska snart avnjuta en deciliter mangosorbet.

Igår var vi hemma hos svärfar och eldade stor brasa. Och när jag stod där och tittade på när pojkarna slängde på mer ris och stockar så ser jag nåt som snabbt som fan springer in mitt i högen. Fattar inte vad det var men berättar för dom andra vad jag sett. Svärfar trodde att det kanske kunde vara en sork eller nåt. Sen ser jag den igen och snabb som attan är den, jag berättar om det och det blir ett ökat intresse för vår lilla inkräktare, när han/hon uppernbarar sig en tredje gång så säger KIm att det är ju en iller! Och det var det verkligen och söt var den oxå, den ställde sig på bakbenen och kikade och var nyfiken men samtidigt rädd så klart. Han sprang in och ut ur högen och när vi väl tände på den på ena sidan smög han sig ut och försvann vidare in i skogen. Coolt faktiskt för jag har aldrig sett en iller i vilt tillstånd förut. Det finns vissa fördelar med att bo mitt i skogen som svärfar gör, man får vara ifred och man får se massa djur. Sist vi hälsade på honom såg vi tre älgar. Jag försökte få kort på illern men han var alldeles för snbb för mig. När brasan brunnit ner vilket gick relativt fort så grillade vi lite korv på glöden och åt och hade det mysigt.

Resten av dagen kommer väl gå åt till att plocka och fixa, har rätt så tråkigt om sanningen ska fram och på måndag börjar jag skolan, det är lite ångest faktiskt, men det blir nog bra......

     


Kommentarer
Postat av: Sara

å ska du börja redan med skolan. men det är gött o komma igång igen kanske. Det brukar ju inte bli varje dag. Kan Kim vara hemma med barnen då du är iväg.
En iller har jag aldrig sett i vilt tillstånd heller. Häftigt=)

2008-05-01 @ 18:35:49
Postat av: Bea

Uj, men många djur gömmer sig ju i de där högarna.... illern hade inte ungar där inne lr nåt?! :S

2008-05-01 @ 19:59:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0