100% rappakalja

Vet inte riktigt vart jag ska börja? Vad har hänt sen sist? I går var vi hemma hela dagen och Alice hade hög feber och var ledsen. Kim kom hem med massa godis och chips på kvällen så vi såg på Horton med Felix och tände en brasa och hade riktigt fredagsmys sånt där som vi gjorde varje fredag för ett år sen. Efter det blev det Prison break.

I dag var Alice bättre, det var hon redan i går kväll så vi bestämde oss för att hälsa på bebisarna som vi inte hunnit med förut. Detta skulle göras med pompa och ståt. Klättrade upp på vinden för att hämta ner babygym och barnkläder, sen plockade jag fram bärsele och baysitter. Ringde sen Linda som tyvärr inte hade tid med oss då hon skulle bort. Men Mia och Tobias kunde ta emot oss som tur var. Så vi begav oss dit med en pappkasse barnkläder och amningskupor. Har rensat lite här hemma. Linda ska få sig en kasse hon oxå samt allt övernämnda. Det är ju bra att det kommer till användning, det känns bra istället för att det ska ligga på vinden och skräpa. Har ju barnkläder i drivor däruppe. Och det togs tacksamt emot oxå. Och lilla Nellie var så bedårande söt där hon låg i sin babysitter. Såg inga slående likheter med Mia som jag hade hört att det skulle vara men efter ett tag så dök de allt upp de små dragen från Mia eller rättare sagt så upptäckte jag dom. Ska bli kul att se hur hon utvecklas lilla fröken. Vi åt god kladdkaka som hon hade bakat och snackade en stund. Sen begav vi oss till Mc Donald´s. Var ju tvungen att ha lite mat i magen, sen vidare till Maxi sen hem. Är helt slut. Vilken dag och en massa krångel. Felix har brutit ihop ett antal ggr idag och gormade rent ut sagt på Maxi, som tur var gick det över. Tror att han är i nån jobbig fas nu i sitt liv, typ nån förpubertet eller nåt. Han har blivit riktigt kaxig och käftar med oss här hemma bortemellan. Vi håller på och pratar mycket med honom om det här och om hur man ska bete sig. För det mesta är han en väldigt sympatisk liten kille som är mån om sina kompisar och som gör oss väldigt stolta men här hemma funkar det inte alltid lika bra. Men så är det ju för alla barn. Annars har han börjat räkna, skriva och läsa igen och det är han riktigt duktig på. Han rabblar på till 300 i sträck och både läser och skriver.

Och Alice då? Ja lilla fröken är fortfarande lite sliten sen febern. Och har fått för sig att det här med mat det kan väl kvitta? I dag har vi endast fått i henne smörgås och lite mer. Lunchen vägrade hon, spottade ut första tuggan på mamma. Fick sen i henne liite yoghurt. Men inte nog med det. I dag började hennes resa in i det ljuva livet. Hemma hos Mia fick hon äta sin första kaka. Ett Mariekex eller snarare 2-3. Efter det fick vi i henne några strips på donken, även det här första gången. Men sen hem och äta (läs spotta) middagen. Några klunkar välling fick hon i sig innan hon somnnade. Hon dissar numera kvällsvällingen men dricker mer än gärna välling mitt i natten eller tidigt på morgonen när mamma är som tröttast. Det är säkert så att hon inte alltid behöver den men jag ger henne den för min egen skull också. Som i dag när hon vaknade fem och jag gick in och gav henne välling då vet ju jag att hon sover sen. Och det är ganska skönt om sanningen ska fram. Och det här med kakor och sötsaker. Jag har varit hård och aldrig gett henne nåt gott alls. var likadan med Felix och är fortfarande. Eller inte hård med Felix kanske men han får godis på helgerna och kanske nån glass under veckorna men annars inget. Och Alice finns det ju ingen anledning att ge nåt sött hon är ju inte ens ett år. De får upp ögonen och hinner med det där söta tids nog. Klart att barnen ska ha godsaker ibland men är rädd för att få in dåliga vanor som sen är svåra att bryta. Alice ska börja få samma mat som oss oxå. Kim smakade på en av hennes barmatsburkar idag och förstod mycket väl varför hon spottar. Kladdigt och smetigt och smaklöst. Ska testa helt annan mat imorgon och se om hon vill ha. Att hon varit sjuk spelar säkert oxå in i att hon inte vill ha mat. Men när hon hade som högst feber så åt hon allt vi serverade henne till skillnad från nu.

Har tänkt på det här med lösenskyddad blogg. Har ju haft det vid nåt tillfälle och har funderat på om det inte är dags igen. Har fått en del nya läsare och har ganska många som är inne dagligen. Många vet jag vilka det är men en del har jag ingen aning om. Och nu finns det två saker jag gärna skulle vilja skriva om. Inte hemliga eller så men lite privata sånt som jag inte vill att t.ex grannen ska läsa så då kommer en sån här tanke upp. Helst skulle jag vilja ha som en tjej vars blogg jag läser. Hon har vissa inlägg lösenordsskyddade. Det hade varit det allra bästa faktiskt. Men hon har sin blogg på en hemsida och då finns det ju lite andra funktioner. Sen kan jag faktiskt störa mig på en del. Jag har folk som läst min blogg i 3 år! Och inte lämnat en enda kommentar. Det är inte helt okej kan jag tycka ibland. Visst man får skylla sig själv skirver man en blogg kan vem som helst läsa men ändå. Hur som haver ska fundera mer på det här. Vissa dagar känner jag att jag vill ha koll på vilka som läser här inne och vissa dagar skiter jag i vilket. jag är en väldigt öppen person och den här bloggen är verkligen 100% jag, det tror jag alla som känner mig tycker. Drabbel dravel, nu får jag ge mig.

Nu ska jag äta nåt och glo på nåt på tv eller dvd.

Hav en trevlig helg!

(ber om ursäkt för alla meningsuppbyggnadsfel och annat slarv)


Kommentarer
Postat av: Bea

Iiiih, Horton ^^ den filmen är ju för söt!



Det där med att ha vissa inlägg lösenskyddade vore ju väldigt bra! Jag har samma problem som du fast tvärtom. Jag funderar på att ha den "öppen" men vi får se...

KRAM

2008-10-26 @ 00:02:18
Postat av: Ida

Vilket långt härligt inlägg! :)



Tycker lite som du, att det skulle vara trevligt att lösenordsskydda vissa inlägg, så man vet exakt vilka som kan läsa det och inte! :)

Skulle vara bra vissa stunder!



Hur mår du idag då?



Kram

2008-10-26 @ 07:47:36
URL: http://wiberg.blogg.se/
Postat av: Jenny

Väldans vilket långt inlägg :) KUL! Skönt att höra att tösen är på bättringsvägen. Det där med sötsaker tycker jag att du ska stå på dig om. Du gör helt rätt. Gott ska höra till helgen. Annars har man ju inget att se fram emot ;)Det är nog viktigt med rutiner har jag fått för mig. Och förmågan att vara konsekvent. Herregud, hur ska man klara det när en själv får barn? Hua.

Och självklart håller jag med dig även om det där med lösenord. Det var en fördel med gamla goda lunar där man kunde skydda de inlägg man ville.

Kram

2008-10-26 @ 09:37:42
URL: http://bernadine.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0