Kaos på Bläckhornsgatan

Jag är fortfarande inte faster, men snart! Hon blir igångsatt imorgonbitti så den 28:onde eller 29:onde kommer en bebis. 29 är ett populärt datum i våran familj. Bror 29/1, mamma 29/3, Felix 29/5 och Jenny (svägerska) 29/8. Kim har varit på Ikea och köpt en ny spjälsäng och nytt täcke, kudde, madrass och sånt. Vi kommer att ge bort allt vårat till brorsan. Sen får Alice sova i den sängen tills bebisen kommer då får hon en ny säng, antingen en vi har på vinden, eller en ny eller en Kim byggt själv. Det är smidigt att ha henne i spjälisen, där tar hon sig inte upp utan ligger kvar och somnar om. Kan tänka mig att det skulle bli ett riktigt spring om hon hade en egen säng. Men nu sover hon iaf hela nätter. Inget skrik efter välling längre utan hon sover nonstop.

Barn är gulliga men inte just idag! Har undrat länge nu när Felix ska visa trötthet. Idag fick jag svaret, idag! Han kommer upp runt halv sex på morgonen, skola halva dagen, fritids andra halvan och ändå håller han igång hemma och vill inte sova på kvällarna. Får i säng honom runt åtta efter en del tjat. Han har varit gnällig nu på kvällen och skulle inte ha nån middag utan ställde till en mindre scen. Jag satte hårt mot hårt och sa att antingen så äter du nu eller så äter du inte alls. Efter en del om och men värmde han sin mat och satte sig och åt och en timme senare kom han och skulle ha kvällsmat, så nu är den karusellen igång igen. Alice åt knappt hon heller, skulle bara ha tutten och kaninen vid bordet. Sen satte hon igång med att kasta mina saker på golvet och leva rövare samtidigt som hon grät. Så höll det på hela kvällen, Felix surade och Alice grät. Typiskt att man är ensam hemma just en sån kväll.

Imorgon är det föreläsning i skolan men jag funderar på att hoppa den. Har massa plugg att göra hemma och vet inte om jag orkar åka in. Blir att sitta och vänta innan två timmar och två timmar efteråt, är inte så sugen på det. Vi får se hur jag gör.

Nu ska jag sätta ner mitt trötta arsle i soffan en sväng och invänta Kim som kommer hem med bröd. Skippade middagen och vill ha mig lite kvällsmat. Bakar eget nötbröd i maskinen med men det dröjer två timmar till.


Kommentarer
Postat av: maria blomqvist

man e alltid ensam hemma när sådant inträffar!!! Konstigt men så e de... säkert ett av livets prövningar... Men en sak e säker rössa tösa biten du e aldrig ensam, du e en sån go och rar människa som e social och snäll så du kommer aldrig stå ensam vad som än händer.... glöm aldrig de!!!

Pöss på dig

2009-09-01 @ 12:48:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0