Julstök pågår

Nu är det snart jul och det är en del snö ute, härligt! Vi har haft en del för oss senaste dagarna. I lördags struntade vi i att åka till pulkabacken och åkte hem till våra kompisar istället. De har oxå backar som barnen fick åka i. På söndagen åkte vi hem till mamma och åt middag allihop. Brorsan med familj är ju hemma nu så man får passa på att ses. Igår kom svärmor hit och passade barnen så jag och Kimpa kunde åka iväg och handla klappar och julmat. Ute i sista sekund som vanligt, men sån är jag, eller vi. Nu är alla klapparna färdiga. Fick tag i klappar till alla. Hade redan köpt till min familj så jag var inte sen med alla. Hade velat köpa mer saker till Felix men han får ju från andra oxå och sen har han så mycket lego så han knappt har plats med mer. Det var fantastiskt skönt att handla utan barnen, de har ju inte heller ut nåt av att följa med. Vi tog en lunch på Ikea och sen åkte vi till Krille och handlade julmat. Svårt att veta hur mycket som går åt. Vi blir tretton personer här på jul, men man kan ju räkna bort mig och Emeli som ingen mat ska ha. Får se om vi åker in imorgon och kompletterar lite, antar att det kommer att vara fisken som går åt mest.

Idag har vi varit nere hos svärfar en sväng och hämtat en gran. Helt lagligt då han har egen skog. Det blev en väldigt söt liten gran med betoning på liten. Det fick bli så i år eftersom vi ska ha den i köket. Men en liten gran är bättre än ingen gran så det blir bra. Ädelgran fick vi skippa pga platsbrist. Men så länge granen inte är av plast så är jag nöjd.

Imorgon ska jag städa och klä granen och kanske göra lite julgodis, har lovat Felix att åtminstonde göra kola. Sen får vi se till att röja ur vårat nuvarande sovrum. I vårat ordinarie går det framåt. Kim har målat klart och med lite tur så hinner han lägga golv imorgon. Själv har jag inte fått så mycket pluggande gjort. Har valt att fokusera på andra saker. Känner mig lite sliten. Och sen sover jag dåligt. Somnar när jag ska men vaknar och är vaken i timtals och sen har jag ont när jag sover. Jätteont i höften och svanken, dock inga känningar när jag är vaken som tur är.

Skolan hinner jag med ändå. Ska se till att få allt klart så fort jag kan. Har några uppgifter samt en tenta som släpar. Hade tänkt mig en examensfest nu i januari men tror jag skjuter på den och har den i vår istället. Kommer ändå inte att få ut examen i januari. Sen hinner jag det inte och vet ärligt inte om jag har ork att fixa allt heller för den delen. Jag är ingen ultimat student det ska erkännas. Jag gör hellre annat än att plugga. Klart jag pluggar men inte alls i den utsträckningen jag borde. Har aldrig nånsin tackat nej till nåt för att plugga eller lagt på luren när någon kompis ringt. Jag har prioroterat allt annat framför skolan så jag får skylla mig själv att jag sitter här med lite på släp. Men hur dumt det än låter så var det värt det. Jag är en slarver men jag får till det ändå. Allt ordnar sig och nu ska jag se till att fixa skolan de närmaste månaderna sen är jag klar. Och då har jag pluggat 4,5 år efter gymnasiet så då får det räcka. Det har varit en härlig resa!

Nu ska jag umgås med mina härliga familjemedlemmar!

Kommentarer
Postat av: Bea

Guu, så skönt att du skriver om plugget, att man inte är ensam. Jag har oxå grejer som släpar, däribland en tenta tyvärr, och kommer inte bli klar förrän i vår. Den där mattekursen var en riktig plåga. Men det är ingen idé att stressa upp sig ^^ Det ordnar sig. KRAM och god jul!

2009-12-22 @ 23:03:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0