Trånga rör och värkande skalle

Ska försöka mig på att summera dagen som gått. Både jag och kim tog sovmorgon, barnen satt i soffan och i våran säng och såg på bompa medans vi slumrade vidare lite halvt om halvt. Felix sa att han var hungrig och då hakade Alice på "jag osså hungrig" pekandes på magen. Då slängde jag mig upp och fixade frulle. Min kära man somnade om och snubblade in i köket en stund senare. Jag satt och läste Krilleposten och hade det gott. Kim började spackla och jag duschade, plockade disk från gårdagen då vattnet var avstängt och sen lade jag Alice och fixade lunch.

Nu till en annan sak. För några år sen (kanske 9) fick jag astma. Gick på mediciner i tre år men när receptet tog slut i mars 03 så struntade jag i att förnya det. Gick bra och jag var utan medicin i ett par år. 05, 06 fick jag ett årerfall och fick efter ett läkarbesök ett förnyat recept. Samma sak igen. Andades in ventolinen i kanske ett halvår och slutade sen. Har fungerat hur bra som helst. Men nu har jag under ett par veckor eller månader kanske känt att det är lite trängre i rören. Jag piper och väser lite när jag andas, speciellt på kvällen. Jag har inga större besvär av det men kan känna av det till och från. I natt var det värre. Jag hostade och slemmade om vartannat (bildas ju en del sånt snusk för att försvara halsen). Kunde inte somna och gick upp och letade efter gammal medicin bara för att bli av med det. Hittade ingen och öppnade ytterdörren och andades frisk luft en stund. Sen sprayade jag näsan som var täppt i vanlig ordning. Nånstans ifrån vill man ju ha luft. Då blev det bättre och jag kunde somna. Idag ringde jag till vårdcentralen och de gav mig en tid direkt. Så efter lunchen drog vi och handlade och sen till läkaren. Som lyssnade på mina ickerosslande lungor några gånger och konstaterade att jag minsann får stå ut tills efter bebisen är född. De mediciner de skriver ut är tydligen inte helt bra att ta när man är gravid. När jag satte mig i bilen började jag rossla och hosta förståss. Om man ska se det positiva i det här så är det ju att jag sparade en del pengar nu så här i juletider.

Kim är på julbord ikväll och jag har suttit med barnen och sett på kalendern och de har ätit chokladbollar som jag och Felix bakade förut. Felix och jag har även hunnit med några omgångar av Jakten på den försvunna diamanten. Nu när de sover blev det Idol för mig sen Greys. Poppar inte högt eftersom Felix dörr är avhängd pga av spackling. Kim glömde hänga på den innan han for och jag tyckte den var lite för otymplig för mig själv. Men han snusar så gott därinne hör jag.

Nu ska jag bädda och rätta till sängen. Har huvudvärk (för ovanlighetens skull) så jag får nog knoppa tidigt ikväll!

Imorgon ska jag baka tårtor, tror jag iaf. Nån som har något bra förslag på fyllning?? Tas tacksamt emot!

Kommentarer
Postat av: jea

Nutella :-)

2009-12-05 @ 16:22:11
Postat av: Maria R

Jea: Aha är det gott? Det är det säkerligen. Vet du vad det kan tänkas passa ihop med? Har en del andra fyllningar på g men de ska ju passa bra tillsammans med.

2009-12-05 @ 16:42:53
Postat av: Ellen

Lemoncurd och hallon! och så vispgrädde överst förstås! Himmelskt gott!

2009-12-05 @ 18:11:42
Postat av: Anneli

2009-12-05 @ 19:26:25
Postat av: Anneli

Sorry för ovanstående kommentar, snubblade med fingrarna på tangentbordet.



Ang. din astma: Jag var likadan. Har inte känt av astman på flera år, men när jag väntade Lucas så satt det fart igen. Och läkarn har fel, bricanyl går hur bra som hälst att ta som gravid. Kontaka MVC och få en tid hos deras läkare, det var hon som skrev ut min bricanyl.



Ang tårtfyllning: chokladpudding på ett lager och mosade bananer i det andra lagret, (ifall du gör en tårta med 3 bottnar). Kram på dig!

2009-12-05 @ 19:30:19
Postat av: Maria

Åh tack för bra tips. Har faktiskt lemoncurd hemma och hade tänkt mig det med hallon. Då tar jag en tårta med sånt. Tack!

2009-12-05 @ 19:56:08
Postat av: charlie

skrev nog just ditt längsta inlägg någonsin å det försvann när jag markera texten åhhhh! det va en massa om att du ska ta hand om dina "rör" vet hur mamma har det å det vore ju dumt om det blev värre. du kan inte dumsnål-tänka där om att spara pengar på att slippa köpa medicin. de måste ju kunna rekommendera något annat.

å jag har fått in möblerna i nya lyan idag så jag hoppas kunna bjuda över er snart. puss & kram!

2009-12-05 @ 22:40:55
Postat av: Maria

Charlie: Du har helt rätt gumman man ska inte vara dumsnål haha. Och du har rätt i det du skriver. Men det funkar bra utan medicin förutsatt att jag slipper hostiga nätter.



Skönt att ni flyttat nu! Kommer snart och hälsar på dig! Kanske redan på måndag om du är hemma och inte på bb? Och har tid menar jag. Kram!

2009-12-06 @ 11:33:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0