Vänskap och bittra kvinnor

Hade tänkt att uppdatera redan igår men då funkade det inte så det får bli nu istället. Igår var jag hemma hos Jeanette på Cosmopharmaparty. Det var jättetrevligt! Hon hade gjort det så bra med gott fika och allt. Och jag var riktigt duktig för jag handlade ingenting! Lade band på mig själv. Men sen fick jag en påse med åtta produkter från förra beställningen. Varav fyra av dom var gratis. Så jag behövde inte direkt handla nåt för tillfället. En fin presentpåse fick jag med. Så det var värt att vara värdinna med tanke på hur mycket jag fick.




(Grejerna i resepåsen betalade jag för det andra fick jag gratis)

Idag var jag i skolan. Och jag led! Det har blivit  en massa knas med kursen vi läser nu. Våran kursansvarige har hoppat av och de två lärarna vi har, har blivit inkastade så här i all hast. Litteraturlistan stämmer inte och ingen kan svara på några frågor. Inget vet nåt. Och det här är självklart frustrerande. Men jag blir inte till mig i trasorna av detta utan jag tar det lugnt. Jag vet att det kommer att ordna sig och jag tänker inte brusa upp eller få panik för att jag inte har koll på allt. Jag tar en dag i taget och hetsar inte upp mig. Men så tänker långt ifrån alla. De pepprade våran stackars lärare med frågor. Hur kommer tentan se ut? Kan vi få instuderingsfrågor? osv. Han svarade så gott han kunde och berättade att han och den andra läraren har blivit inkastade på den här kursen i sista stund. och att det inte fanns nån ekonomi eftersom det nya huset byggdes och sprängde all budget. Hur som haver de var hemska och pepprade honom och jag tyckte synd om honom. När han sa att han trodde att vi skulle tycka att den här kursen var jätterolig ville jag nästan gå fram och ge honom en kram och säga att Ja det gör vi oxå! Jag gillar läraren, han är mysig och jävligt kunnig. Han kan litteratur om man säger så. Han har dragit Illiaden och Odyssén från början till slut inklusive långa ordagranna citat på fler minuter. Idag pratade han om Tristan och Isolde och andra böcker. Han kom till lektionen med tröjan in och ut och en tjej frågade om han hade haft en jäktig morgon. Han skrattade bara och sa att han hade ett rikt liv och var det bara tröjan som var fel så var det lungt. Han brukade göra värre misstag i all jäkt. Sån härlig inställning måste jag säga. Precis så ska det vara! Jag diggar honom starkt! Och jag skäms för alla dumma frågor och alla påhopp. Inte undra på att kvinnor är bittra i fyrio-femtiårsålden om de redan är det när de är mellan 20 och 30. Ibland skäms jag för att vara kvinna. Visst jag klagar jag med, men nån motta får det vara.

En till sak jag vill ta upp är det här med kompisar igen. Jag är så lyckligt lottad! Jag har dom allra bästa kompisarna man kan ha. Dom är underbara och jag överdriver inte. Jag är helt övertygad om att man inte kan få bättre kompisar än de jag har. Jeanette har det största hjärtat alltså, så underbart snäll och rar. Hon sa en sak till mig när jag hade panik här ett tag och det hon sa alltså det bara bevisar vilken otrolig vän hon är. Linda, rara underbara lilla Linda hon betyder så otroligt mycket för mig. Tina, tina tina tina som kommer hit och är tomte och som skriver på msn hur mycket hon saknar mina barn. Alexandra som alltid ställer upp på vad det än handlar om och som jag snackar sönder skallen på var och varannan dag. Lilla Charlielottan som vill alla så väl, lilla MIafia som trots att vi inte ses så mycket längre har en stor plats i mitt hjärta. Ja jag har många fler vänner så klart som betyder massvis dom med. Folk säger att familjen är viktig och det håller jag med om. Men för mig är kompisar lika viktiga dom. Dom tillhör familjen dom med på nåt vis. Nu har vi planerat in en vinkväll och jag längtar! Och världens bästa man har jag, underbara, snälla Kim som alltid är glad och ställer upp på mig, bästa pappan och mannen. Två underbara barn. Jag är lyckligt lottad att jag har er alla. Jag älskar er allihop galet mycket! Tack för att ni berikar mitt liv ♥

Idag fick vi dra upp barnen vid sex och bege oss till dagis. Det gick jättebra och båda två vaknade med ett smile iaf Alice. Aldrig några problem med henne. När jag hämtade henne nu på eftermiddagen var hon så glad och ställde sig för att nå upp till hyllan med kaninen och nappen. Hon hade sovit två gånger på dagis en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Hon vaknade fyra i morse och fick välling sen var hon vaken till fem så jag förstår att hon var trött. Hon var ju på dagis tidigt och länge med. När vi kom hem var hon både mammig och pappig och somnade i Kims knä i soffan så nu sover hon för natten lilla gumman. Hon är väldigt populär bland fröknarna, liten, söt och alltid glad som en solstråle. Hon har kommit lite längre i det här med att gå med. Knallar runt som bara den när hon håller i oss. Detta har hon inte velat göra förut. Och hon släpper och står korta stunder utan att hålla i sig. Så kanske blir hon inte så sen som jag först trott. Men det spelar ingen som helst roll, men det skulle ju underlätta en del för henne om hon lärde sig gå. Hon har börjat vinka och säga hej då med (på sitt eget språk det låder typ ellå eller nåt).

Nu är jag ledig tills på tisdag. Men har hur mycket som helst att läsa. 50 böcker typ och en del riktigt tjocka (typ 500 sidor). I helgen är det dop. Lilla Nellie ska döpas, skoj!

Det här blev ett långt inlägg. Nån som orkade läsa allt? :)






Kommentarer
Postat av: Bea

Var det Torsten? Han med mustasch o svart hår? Om det nu var han - så håller jag helt med! Jag satt som förtrollad av honom. Vilken passion o inlevelse han pratade med! tyvärr hade vi honom under några föreläsningar bara... :(

KRAM

2009-01-29 @ 23:52:16
Postat av: Jeanette

åhh katten Jansson, så sött..

Kul att läsa gammal engelsk litratur, älskar dom där historierna, och bra lärare verkar ni ha fått, och härlig syn på livet verkar han ha.

ha en jätte härlig lång helg

kramar

2009-01-30 @ 09:10:53
Postat av: Tina

Åh vilket fint inlägg du har skrivit!

Du betyder oerhört mycket för oss också, det vet du va? <3

En dam på jobbet pratade om sin bästa väninna häromdagen, och hon sa till mig "Vi har känt varandra i 20 år, kan du tänka dig det, 20 år!" och då tänkte jag på dig. Ja, jag har haft min väninna i 21 år...

Underbar bild på barnen! Storebror hjälper lillasyster att få se på världen ur ett annat perspektiv...Hoppas verkligen att vi kan ses snart! Jag vill också vandra med Alice!

Stor kram!

2009-01-30 @ 09:39:21
Postat av: Linda

Men vännen!! Vad fint du skriver.. Jag säger det tyvärr inte ofta med jag hoppas du vet att du är min bästa vän. Vi borde ses och höras oftare...som förr i världen=).. Till en annan sak. Cosmo produkterna då menar jag schampo och balsam är super bra! Jag måste få större flaskor?? Kram kram

2009-01-30 @ 21:41:41
Postat av: maria

Bea: Visst är det Torsten jag menar. Visst är han duktig! Vi ska ha honom en massa och det ser jag fram emot!



Jeanette: Tack! Jag är väldigt svag för Jansson jag :)



Tina: Tack gumman! Ja vi har känt varandra sjukt länge och längre ska det bli. In this for life! Puss



Linda: Kära rara bästa du jag vet, vi vet vart vi har varandra och det är en jäkla tur det! Och JA vi borde ses mer. Lätt att ordna ju nu när du är ledig och allt. Ser fram emot den fjortonde. Och ja jag håller med dig vissa av produkterna är riktigt bra. Har dock inte provat schampot än. Men det är segt att man måste ha party för att kunna köpa. Vi får lösa det på nåt sätt.

2009-02-01 @ 14:53:48
URL: http://mariia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0