Känner att jag lever

Sitter och lyssnar på lugnet, tystnaden i huset. Ingenting förutom värmepumpen och musiken på spotify hörs just nu, underbart! Idag har det inte varit någon rolig dag, inte för mig eller Alice. Idag har hon varit arg och grinat mest hela dagen. Imorse fick hon se på Nalle Puh och vrålade halvt ihjäl sig när den var slut. Att sätta på Bamse på youtube var det enda som hjälpte. Men då funkade inte hennes favoritvideo såklart, error och då vart hon än mer förbannad. Jag fick stänga av datorn igen och då vart det fullt krig här hemma. Och så har det fortsatt. Jag har satt stopp för att måla badrummet med toaborsten och andra liknande upptåg och Alice har grinat som bara den. Maten jag lagade ville hon inte heller ha så då lade jag henne i hennes säng, det var inte heller bra då skulle hon ha mat, men bara för att. Hon fick ligga kvar för jag vet mycket väl att hon kastat maten om jag hade gett henne den just då. Så har vi haft det här hemma hela dagen, roligt värre. Ibland är det tufft att ha barn, men mest tufft är det ju för Alice just nu det vet jag ju. Men en dag som denna. Kim är såklart inte hemma och jag är trött i ryggen och kan inte stå upp alltför länge utan måste sitta och ligga en massa. Man ska vara bestämd med henne får jag höra och det vet jag mycket väl. Det är nu man måste börja sätta mer och mer gränser. Lillan skulle lätt ta över hela familjen här annars. Hon håller på och upptäcker att hon är en egen liten person som har viljor och krav och det är en tuff tid för henne. Önskar bara att man orkade med mer eller hade bättre tålamod än vad man har. Man gör så gott man kan men det är fanimej inte lätt inte!

Dagens positiva är iaf att jag hämtade ut ett stort paket med kläder till Felix samt nåt plagg till Emelie. Alice garderob är fullsmäckad men Felix sliter väldigt på sina kläder och behöver mycket nytt nu. Köpte även gardiner och påslakanset till oss. Sen kom mamma med ett fleecefodrat regnställ och vinterskor till Alice. Mamma är minsann bra att ha hon. Så mycket kläder som hon köper till barnen, helt otroligt bra. Speciellt som jag haft det knapert sista tiden. Önskar fler var som hon. Hon öser kläder över barnen och det behövs ju som alla vet. Och sen finns det folk som inte ens köper grejer till kidsen när de fyller eller på julafton, skillnad som natt och dag om man säger så. Själv älskar jag att köpa grejer och kläder till barn och kommer ösa en hel del över lilla Emelie framöver, man vet ju att det behövs.

Imorgon ska jag ha barnen hemma och sen ska jag på kontroll på mvc, får se hur jag får ihop det. Sen börjar nya kursen till veckan och nu ska det skrivas examensarbete, det blir grejer det.

Nu ska jag plocka tvätt innan min underbara lilla dotter vaknar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0