Vecka 41

Denna vecka har jag spenderat på praktiken och sen varit på två möten. Styrelsemöte i tisdags och föräldramöte för Felix idag. Kul att få mer inblick i vad de gör därnere. Skolan är nåt helt annat än dagis om man säger så. När barnen börjar skolan så är man left in the dark ibland känns det som. Man får förlita sig på att barnen berättar och det gör dom inte jämt. Jobbigt för en mamma som vill veta allt som händer och sker. Så det var trevligt att komma dit. Det här med skolskjutsar blev en het potatis. Jag led med fröken ett tag för vi föräldrar tog helt över under den punkten. Jag var en av dom som var mest påstridig. De har problem med skolskjutsarna och vi måste sätta ner foten. Barn kan ju vara grymma mot varandra och fula ord förekommer. Men det här har alltså eskalterat det grövsta om ni frågar mig. Finns en del barn som leder ligan. Och det förekommer knytnävsslag, sparkar, mobbing, avknäppning av andra barns bälten. Barn som kommer hem och säger att de aldrig mer vill åka till skolan, barn som har ont i magen inför skoldagen. Så ska det absolut inte vara! De är ju bara sju år de som håller på. De ska åka buss resten av sin skoltid så detta är absolut ingen bra start.

Annars vaknar jag fem varje morgon av att Alice sjunger på sitt rum. Heja Bamse eller lille katt är det oftast. Hon börjar komma in i trotsåldern med och igår vaknade jag av att hon skrek. Hon började dagen med att vara förbannad. Imorse vaknade jag av att hon sa tappa tutten, tutten golvet, jag ha tutten golvet. Hon babblar hela dagarna och idolerna är Nalle puh, skutt, Skalman, Bamse och Nasse som hon pratar om ideligen.

Praktiken går bra, men vad trött jag är ibland. Tidiga mornar, barn hela dagen (härligt men tröttande) och sen kvällsbestyr. Men livet är härligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0