Julen 2010

Nu är julen över för det här gången. Har haft en härlig jul! Började med att möblera om halva huset, vilket är ett måste när man bor trångt och ska ha 14 personer hemma. Efter en del bänglande så stod det färdigt. Svärmor anlände och vi började med julmaten. Vi kom igång sent i år, svägerskan och svågern jobbade nämnligen de stackarna. Satte oss till bords runt fyratiden skulle jag tro. Alla åt gott och mycket precis som det ska vara. Själv åt jag linsröra och potatis, riktigt gott det med. Felix var så spänd inför tomtebesöket så han mådde dåligt. Förra året började vi med en ny tradition. Att tomten ska komma och knacka på, säga några meningar för att sen skynda vidare. Detta för att Felix inte ska se igenom det hela. Så även i år. I vanlig ordning var det min bror som agerade som tomte. I år var det omöjligt att gå och bära på alla säckarna. Förra året hjälpte jag honom men det var för mkt klappar i år. Vi bar ut dem från tvättstugan till altanen där tomten sen knackade på. Felix fick sen äran att dela ut alla klappar och han hade att göra ett tag. Vi hade varit mycket snälla i år för jisses vad grejer vi fick. Framför allt barnen. Felix fick lego för flera tusen, klocka, cykelhjälm, kläder, Buzz och massa mer. Alice fick dockor, massa kläder, mössa, vinterjacka, massa filmer mm. Lukas fick leksaker och en massa fina PoPkläder. Jag och Kim fick en dammsugare, choklad, massa pengar mm. Efter maten och lagda nöjda barn åt vi kex och ost. När gästerna lämnade oss var klockan närmare elva på kvällen.

På Juldagen åkte vi hem till mamma och åt ännu mer god mat. Men inte julmat den här gången. Vi umgicks med bror och hans familj. Lilla Emeli har börjat gå nu. När jag såg henne sist så kröp hon bara. Fina lilla snuttan!

Igår drog vi med barnen till pulkabacken. Alice åkte en gång sen ville hon gunga och leka i parken (julparken som hon själv sa). Idag är det en seg dag. Alice är förstoppad så Kim är iväg och handlar resulax till henne. Sen skulle han åka förbi svärfar med blåbärssoppa och grejer för nu har han åkt på magsjukan. Hoppas bara inte han fått det från vårat hus. Man vet ju aldrig med dom där jäkla bakterierna. Men vi har haft vårat för ett tag framöver om ni frågar mig. Alice sover på soffan just nu. Hon har inte ätit något på hela dagen. Hon drack förvisso välling vid sju (händer aldrig annars) som tur är. Hon får inte i sig något. Hon har gjort nummer 2 fem gånger under hela december så inte konstigt att hon mår som hon mår :(






















Att ligga i gungan är grejer det

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0