Nu är vi fem i familjen!

Nu är han äntligen här våran lilla (stora) kille! Fick första värken klockan halv fyra på måndag morgon. Vi ringde hit svärfar och åkte in efter sju. När vi kom fram till Karlstad så fick vi vänta på ett rum eftersom det var så fullt. Efter nån timme eller så fick vi ett rum. De körde ctg och undersökte mig och då var jag öppen fem cm och BM sa att brister bara hinnorna så krystar du sen. Jag öppnar mig nämnligen från 5-10 på en halvtimme. Jag skulle inte hinna med någon smärtlindring men inser att det hela kommer att vara över fort så det gör mig inte så mycket. Men ack vad jag bedrog mig. Det kommer aldrig igång med några krystvärkar, inga ordentliga iaf och bebisen ligger på samma ställe länge. Det här är jobbigt och jag har mkt ont men inget händer. Jag får värkstimulerande dropp och då blir det lite bättre. Övertalar BM (som just kommit in) om smärtlindring som den förra nekat mig och hon ger mig en bäckenbottensbedövning. Hon höjer effekten på droppet och äntligen börjar det hända saker. Till sist kom han ut och jäklar vad lycklig jag var. Det var en jäkla förlossning den här gången. Ont länge upp och ner på stol och säng. Och sen var jag trött som få redan innan jag kom in på förlossningen. Orkade knappt titta på de andra i rummet och drack säkert 2 liter saft därinne. De säger att tredje gången är värst och jag kan inget annat än att hålla med! Den gången brukar inte följa nån annan heller. Hade jag fått krystvärkar så hade det inte varit så här jobbigt. Men nu är han ute och vi mår bra allihop.

Stor var han oxå, störst hittils med sina 4710 g och 58 cm lång! Jag blev riktigt chockad när jag hörde hur lång han var. Kim åkte hem efter förlossningen, eller sen på kvällen. Vi fick ett rum på förlossningen till vårat förfogande och Kim fick sova på en saccosäck om han ville stanna. Kändes inte som nåt alternativ för en karl på 190. Han åkte hem till Alice istället. Innan dess köpte han med mat från Max till oss eftersom vi bara ätit mackor på hela dagen. Det är ju skillnad mot att föda i Karlskoga där man får allt inklusive 4 mål/dag. I Karlstad fick man inte äta under förlossningen och efteråt blöev jag erbjuden mat men det var köttgryta och något vegetariskt alternativ fanns inte. Jag kunde få smörgås igen om jag ville. När Kim hade åkt hem gick jag in på rummet och ringde till alla nära och kära och berättade nyheten. Telefonen hade jag fått med mig från förlossningsrummet och slapp nog betala för. Sen lade jag mig och sov så gott det gick. Ömsom svettades jag och sen frös jag. Lillen vaknade en del och fick amma och sen sov vi gott till frukosten nästa dag. På frukosten träffade jag en gammal klasskompis som oxå fått en son i dagarna och vi åt tillsammans. Sen kom Kim och det var dags för läkarundersökning. Allt såg bra ut men läkaren tyckte att han var lite gul så han fick ta blodsockerprov som såg bra ut och ett till prov. Han kankse behövde sola och då skulle jag fått stanna kvar. Provet visade bra och vi fick åka hem som tur var. Så vi gick ner och hyrde en bilbarnstol och drog hem till barnen. Svärfar och svågern var där och lagade tacos till oss, underbart gott! Svärfar har varit barnvakt med lute hjälp av svärmor och köket är renare än någonsin. Det skiner därinne haha. Jag sa att han fick komma hit oftare och städa.

Och än så länge har har inte nåt namn våran lilla sötnos. Vi hade ett tjejnamn men inget bestämt killnamn eftersom det är så svårt med killnamn. Men vi ska slå våra kloka huvuden ihop och försöka få till ett inom de närmaste dagarna.

Nu ska jag hoppa in i duschen. Har inte tvättat håret sen förlossningen och känner mig lagom fräsch.

Tack för alla lycka till kommentarerna!

Kommentarer
Postat av: Anna

Vi känner inte varann, men jag har följt din blogg ett bra tag och då givetvis din graviditet. Jag vill ändå gratulera till sonen, ett stort grattis Maria!! Alltid lika underbart när ett nytt litet liv föds.

Ta hand om er.

2010-02-16 @ 22:31:20
URL: http://annaochlivet.blogspot.com/
Postat av: Jenny A

Många grattiskramar!

2010-02-16 @ 22:46:47
Postat av: charlie

när du orkar-lägg ut ett litet kort! :)

2010-02-17 @ 14:22:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0