Inlägg 5 Vad är kärlek?

Det är sensommar, året är 1998. Det är första dagen i skolan, jag har precis börjat i andra ring. Jag har spenderat i stort sett hela sommaren med min pojkvän Kim. Vi har t.om hunnit förlova oss. Vi hade bestämt att vi skulle ses efter skolan. Skoldagen lider mot sitt slut och jag ringer för att kolla vart Kim befinner sig (eller om han ringer mig). Han berättar att han slutat tidigt, redan efter lunch. Så han har passat på att åka hem med en kompis och hans mamma (Kim bodde fyra mil från skolan). Jag sa att vi skulle ju ses. Jo det visste han, men det mer eller mindre bara blev så att jag hoppade in i bilen och åkte hem berättar Kim. Vi avslutar samtalet och jag känner mig lite besviken. Jag går till bussen och åker hem.

När jag kommer hem så lägger jag mig på sängen framför tv:n en stund. Det regnar ute och jag har ändå inget bättre för mig. Jag hör hur det knackar på dörren, så jag går och öppnar. Där ute på trappan står Kim. Han är blöt som en katt. I sin hand har han en dubbelnougat. Jag släpper in honom. Han berättar att han haft dåligt samvete för att han åkte hem. Sen berättar han att han åkt med skolbussen som vänder om i Gullspång för att hälsa på mig. Han berättar att han hade 9,50 i plånboken. Han gick till kiosken i Bäckislava och köpte en dubbelnougat till mig (mitt absoluta favoritgodis). Han ger mig nougaten och det visar sig att den redan är öppnad. "Jag blev såå sugen" säger han. Han har alltså åkt till mig, gått en bit i regnet, spenderat sina sista pengar på att köpa nougat till mig som han sen blev så sugen på att han öppnade och tog ett bett av.

Jag behöver väl inte berätta att jag fullkomligt smälte! Den mannen! Redan då! Det här är det mest romantiska han gjort för mig. Eller det är det såklart inte men jag vill komma ihåg det så. Jag kommer aldrig att glömma den här historien.

Det här det är KÄRLEK för mig!

Kommentarer
Postat av: Sara & Tyra

Åh gulleplutten då=) förstår att hjärtat klappade/klappar för Kim!

2010-11-30 @ 10:16:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0