Dag 1 Om mig

Jag föddes den tredje Juli 1981 i ett förlossningsrum i Karlstad. Min pappa sa alltid att jag var så tyst när jag kom ut. Jag tittade mest runt (så gott man nu kan kika runt när man är nyfödd). När min pappa åkte för att hämta min storebror hos barnvakten så sa han att han hade fått en liten dotter. Hon ser ut som en fjäril. På tal om storebror en tre år äldre sån hade jag oxå när jag växte upp och en mamma och pappa. Jag växte upp i en villa i Bäckislava. Det bodde en massa barn på gatan där jag bodde. Så jag fördrev de flesta av mina dagar med kompisar. Hängde gärna på brorsan och hans kompisar när de lekte.

Jag började på Bäckhammars skola när jag var sju år och gick där ända tills jag slutade sjätte klass. De första åren gick jag hos en dagmamma. Där vantrivdes jag nåt fruktansvärt. Jag fick sitta i hennes sovrum och leka med en fyra år yngre kille. De hade en leksaklåda som vi fick hålla oss till. När jag började andra klass fick jag sluta där och det var en ren fröjd.

Jag var ganska påhittig och bossig när jag var liten. Jag hade en klubb med mina kompisar. Jag betedde mig som en lärare och läste högt för mina elever och sen fick de rita till det jag läst, frukstund ingick alltid. Kompisar hägrade i mitt liv och jag ville helst inte vara ensam en sekund.

1994 började jag på Djurgårdsskolan i stan. Då fick jag börja pendla med buss varje dag. Väl där så började mitt intresse för killar växa. Jag blev blixtkär i en kille som jag sen hängde och trånade efter de följande två åren. Discon och liveuppträdanden på Saltmästaren hägrade. Och soffhäng hemma hos Jenny som hade en egen lägenhet. Tjejbråk och intriger kantrade vardagen. Jag började umgås med Linda och vi blev som sammanväxta. Vi började hänga efter att ha träffats i Gottbol en hel sommar (hade iof gått i samma klass sen nollan men knappt umgåtts). Nu hängde vi hela dagarna. Gjorde geografiläxa tillsammans och snackade om killar. Hade några pojkvänner (en i taget så klart) och fick hjärtat krossat två gånger.

Började på Barn och fritidsprogrammet på Brogårdsskolan. I samma stund så träffade jag mannen i mitt liv. Vi blev ihop och tog studenten tillsammans. Efter skolan skaffade vi två katter och bodde i en stuga i skogen på svärfars gård. Flyttade in i första lägenheten i december 00. Började på ett projekt och sen jobbade jag även som timvikarie i barnomsorgen. Bytte lägenhet och skaffade ännu en misse. I mars 02 köpte vi oss ett hus som vi flyttade till i juni samma år.

Jobbade ett år på Pennlådan i byn. Sen kom Felix i maj 03. Var mammaledig i ett år och började sen plugga. I juli 07 förlorade jag min pappa. Det var väntat och jag tog det väldigt bra men det var såklart ändå en stor sorg i mitt liv. Speciellt eftersom jag bar på hans andra barnbarn. Alice kom till oss i December 07. Efter att ha varit mammaledig ett år så fortsatte jag med studierna. Slutade i januari 10 och en månad senare födde jag vårt tredje barn. En stor liten Lukas. Nu sitter jag här nio månader senare. Är fortfarande mammaledig. Planerar att börja jobba i vår och vill gifta mig till sommaren. Time will tell!

Kommentarer
Postat av: Sandra

Skulle du vilja ha fler barn eller känner du att det räcker nu? Själv har jag fyra barn :)

2010-11-22 @ 14:29:11
Postat av: Maria

Sandra: Jag känner nog att det räcker. Barn är fantastiska och att skaffa ett till skulle inte vara helt uteslutet iaf inte i teorin. Men samtidigt känner jag att jag vill njuta av dom jag har och se dom växa upp. Så jag får nog svara att ja det räcker nu.



Kul att du har fyra! Pojkar flickor?

2010-11-22 @ 20:17:17
Postat av: Bea (kau)

Hej Maria! Jag är förjäkla dålig på att kommentera, men jag vill iaf att du ska veta att jag älskar att läsa det du skriver :) Alltid intressant, även om du tkr annorlunda ;P

KRAM Bea

2010-11-24 @ 10:49:01
Postat av: Maria

Bea: Åh tack vad dnäll du är! Nu gjorde du mig glad! Hur är det med dig nu för tiden? Jobbar du? Kram raring!

2010-11-24 @ 13:33:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0