Sleepyhead

Som liten var jag med i scouterna. Och på speciella tillfällen när nya märken skulle delas ut så sa alltid scoutledaren. "Scout var redo" Då svarade man "alltid redo" samtidigt som man gjorde tecknet och sen fick man sitt märke. Låg och tänkte på det mitt i natten. Men numera är det snarare mamma var redo, alltid redo. Gick och lade mig i tid igår men det hade jag inte mycket för. Hann knappt somna förrens Alice började gråta. Gick in till henne och hon var ledsen och bad om mjölk. en kvart senare grät hon igen. Den här gången hade hon klätt av sig både pyjamas och blöja. Och skulle ha mjölk igen. Sen vaknade hon två ggr till och jag hann aldrig somna om. Började fundera på om det kanske kunde vara magsjuka på gång. Just det där oroliga beteendet och sen sa hon att hon hade ont i kinden. Det sa alltid Felix när han var mindre innan han började kräkas. Bar in en hink för säkerhetsskull. Alice berättade att hon skulle kissa och bajsa i hinken men den idén tog jag fort ur henne. Runt halv tre gav hon upp och somnade och då vaknade lillebror istället. Vid tre kunde jag somna om och sen ringde klockan strax efter sex. Så det där med alltid redo, så är det verkligen när man är mamma. Önskar att jag kunde säga samma sak som snubben i den dåliga skaraborgsreklamen "adjöss sömnlösa nätter". Ain´t gonna freakin happen.

Fick väcka Alice imorse för att få henne till dagis. När vi kom hem så lade jag Lukas och sen så gick jag och la mig på soffan för att slumra en stund. Stängde av ljudet på telefonerna. Vaknade efter ett tag av att Lukas pratade i sin säng. Gick upp och kollade på klockan som var 12!!! Då hade jag sovit i tre timmar, illa. Vet inte exakt när Lukas vaknade men han var glad som en liten tupp i sin säng. Det var han som väckte mig så honom gick det ingen nöd på. Trodde aldrig att jag skulle sova så länge. Gav Lukas ny blöja och lunch sen åt jag lite jag med eftersom jag inte hunnit äta frukost innan jag däckade. Får alltid så dåligt samvete när jag sovit.

Igår shoppade jag lite på nätet som alltid annars. Blev en vinterjacka till mig själv, hade 50% rabatt så den kostade bara 350, vilket kap va! 700 är ju inte dyrt det heller men halva priset är ännu bättre. Köpte vinterjacka åt Felix oxå samt underkläder till barnen. Har beställt en del vantar med Alice har numera hur många par som helst men med tanke på att svinn på dagis så kan det behövas. Fick dock inte tag i några termobyxor till Felix. Får söka vidare, inte helt lätt för alla köper nu.

Nu ska jag göra nåt vettigt, har inte blivit mycket av den varan idag :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0