Mat och viktnoja

Nu vet jag att jag tjatar. Men det är min blogg och jag får tjata hur mycket jag vill. Ni väljer om ni vill läsa eller inte. Tänkte på det här med mina matvanor igen. De är faktiskt inte så förkastliga som man kan tro. Är ju snarare sockret som är boven i mitt drama. Ska börja planera min mat bättre. Men jag är så jäkla begränsad i vad jag äter. Jag inser det mer och mer. Märks speciellt när jag kommer till ett smörgåsbord för att inse att det bara är rödlöken, potatisen och brödet som jag äter. Åkte på kryssning och åt rödlök och potatisgratäng och har gått på julbord där jag åt potatis, bröd och skumtomtar. Ja ni hör ju!

Om vi tar frukost som ex. så äter jag INTE någon form av gröt (usch) och inte heller ägg. Sen äter jag aldrig kött, fisk eller kyckling som ni vet. Jag gillar nästan inga form av röror som typ rödbetssallad eller rödkål eller liknande. Gillar dock bönor och det är ju nyttigt och proteinrikt. Linser är oxå förbannat gott! Men som sagt det är så mycket som jag väljer bort och förkastar. Jag äter en del grönsaker men även där finns det en del jag inte är så förtjust i typ broccoli, blomkål och sånt. Svamp är även något jag starkt förkastar. ALL sorts svamp. Skaldjur äter jag inte heller. On and on and on. Jaja skitsamma vad jag vill ha fram är att det är svårt att få till bra måltider ibland. Jag är hopplös när det kommer till mat. Är väldigt glad att mina barn är precis tvärtemot. Min mamma fick alltid laga en egen rätt till mig när jag var liten, ja ofta iaf. En bortskämd skitunge var vad jag var. Men å andra sidan vägde jag som en myra när jag var liten så hon var glad bara jag åt. Kan man ju inte heller tro, men jag ser ut som ett svältfött barn på gamla kort. Mycket viktprat nu jag vet :)

Vi har haft en lugn kväll med barnen. Alice har hållit låda här hemma. Hon är ganska rolig nu, hon har humor den tjejen. Lukas har lekt med sina ringar och klättrat in i diskmaskinen. Han har börjat stå upp nu (när han håller i sig såklart). Felix har pratat nonstop som vanligt.

Nu ska jag ta med mig mannen till sängen och där ska vi se på Dexter!

Kommentarer
Postat av: jeanette

hej

Nu skriver jag sånt du redan vet :-)

Kan det vara så att du inte äter dig mätt och sen är hungrig och då äter du sött?

Att inte få i sig rätt näring kan vara faktor till viktuppgång. typ som Mc. Där finns det kött, grönsaker bröd dressing. Bröd och dressing är inte det bästa men grönsaker och kött, men det är ju felmättat kött med gfel kalorier. Det kanske är det som händer i din kropp. Det är fel sortsmat. Jag tycker du ska gå till en diatist på sjukhuset så den får lägga upp en matplan och framförallt vad du kan äta. Håll för näsan eller ös på curry för att få bort smaken. Vi tror på dig!!!!!

2010-10-25 @ 08:52:42
Postat av: Maria

Jeanette: Huvudet på spiken min vän! Ofta äter jag mig inte helt mätt och så är jag sugen efteråt visst är det så. Jag skulle gärna få en matplan. Jag vet vad jag ska äta men skulle behöva lite hjälp för att få en bra planering. Jag tror det viktiga är att ta det långsamt. Alltså se det långsiktigt och vänja sig med mindre portioner och så. Banta fort och fortsätta jojobanta resten av livet eller banta långsiktigt och sen kunna hålla sig kvar. Rom byggdes inte på en dag.....



Du är en fin människa gumman och jag älskar dig! Puss!

2010-10-25 @ 09:34:01
Postat av: jeanette

långsiktigt är rätt tänkt :-) skinn och allt ska hinna anpassa sig till kroppen. Biggest looser är inte alltid rätt. Sjukvården borde tillgodose detta, för vi lever ju i ett hjälpande samhälle, Eller??? Detta kommer du att klara :-)

2010-10-25 @ 12:40:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0