Om barn som växer och att ha saker på golvet

Imorgon har jag en liten kille som blir sju månader här hemma. Vart tar tiden vägen? Han håller på att lära sig att krypa och han har tre tänder nere och tre som håller på att ta sig fram i överkäken. Imorse var vi med om nåt lite halvläskigt här hemma. Jag håller på och hänger tvätt, Kim fixar sina frukostmackor och Felix går runt och gör sig iordning. Lukas ligger på en filt på golvet. Felix säger att Lukas har något grönt i munnen och Kim går dit och tar upp pojken som genast börjar ulka. Så kim ruckar lite på honom och det kommer ut en massa saliv och snusk men inget annat. Vi hör att han andas så det är ingen fara men man blir ändå lite kallsvettig. Jag hittar det gröna som visar sig vara ett löv och tar ut det ur hans lilla mun. Löven kommer från katterna och såna hamnar på golvet dagligen. Ingen fara men smakar illa i munnen. Men det är nu allvaret börjar, jobbet med att se till att det inte ligger småsaker på golvet. Jag kollar golvet hela tiden och det är lugnt. Händer dock att kattbebisarna röjer ner nåt från nån bänk så man ha ögonen med sig. Felix rum får ständigt vara stängt. Alice älskar att vara därinne och hon går in och tar sönder Felix byggen och sprider lego i hela huset. Det senaste är att gå runt med några legopinnar som i hennes lek är kaninens bebisar. Det är ett jobb att vara förälder det är inget snack om saken.
Men det är ett rart jobb som ni vet. Finns ju inget man älskar mer än sina barn.

Ingen som har ett större hus till oss? Vi är lite trångbodda här som ni vet. Det saknas ett rum och ett antal kvadratmeter. Och det är inte helt lätt att veta hur man ska gå vidare. Vi hattar fram och tillbaka, det blev inget hus på 12 rum och kök i grannkommunen det satte jag stopp för och inte heller ett perfekt hus runt hörnet. Det hann en 50 årig präst köpa på telefonen. Han fick inte jobbet han sökt och använder nu huset som sommarstuga. Vissa har pengar så är det bara. Hade jag oxå ett tag men det är alltför lätt att bränna såna som ni vet. Har fått förslaget att åka och prata med snubben och be honom hojta på oss om han får för sig att sälja. Gärna det men det ger oss ju inget hus. Bygga ut då? Ja kanske det, men det kostar massvis med pengar och tar en djävulsk tid. Man får räkna med runt 10 000 per kvadrat, vilket skulle innebära 200 000 för 20 kvadrat och ett rum till. Är det värt det? Samtidigt är ju det här lilla huset vårat lilla paradis på jorden. Men för att citera Kim, det finns flera paradis. Det senaste är att vi ska kolla på ett hus i stan. Får väl se vart den här karusellen slutar. Vi blir nog kvar här och varför inte, I could live here in a million years!

Ikväll är det dags för styrelsemöte med föräldraföreningen, annars är det lugnt. Snart är det val oxå. Glöm inte att rösta! Jag vet vilka som får min röst, är enda alternativet för mig i år. Skönt!


Felix sju månader


Alice sju månader


Lukas sju månader

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0