Bittersweet

Ja dagen blev som den blev. Det är så här att våran Tyra är skadad! Det började på lördagkväll. Hon kom in och vi såg att hon haltade illa. Stödde inte ens på ena bakbenet. Vi lät det vara men ringde imorse. Fick tid hos en veterinär. Kim kom hem från jobbet. Vi gick ut till Tyra som legat ute på soffan sen igår kväll. Kim bar henne men hon fick spel och slet sig. När hon såg buren så försvann hon till skogs. Linkade iväg. Hon är lite halvt en vildkatt den där. Hon är smått hysterisk och rädd av sig. Det var bara att avboka den tiden. Nu kom hon hem på kvällen och kom in till oss. Det visade sig vara ett sår. Det blödde och varade och hon slickade på det. Innan dess var jag rädd för att det var ett brott av något slag. Ringde till veterinären igen men de hade ingen ny tid ikväll. Så vi ska försöka få in henne i buren imorgon och ringa om ny tid då. Antagligen har hon blivit biten av en annan katt skulle jag tro. Men det är inte lätt med henne. Sist vi var iväg satte de munkavel på henne och att få i henne antibiotika är nästan omöjligt. Men vi får se hur det går. Bara att göra sitt bästa. Imorse var jag beredd på att åka in och avliva henne men det verkar vi slippa. Det har varit jobbigt att se henne lida. Jag klarar inte av det! Att se dem lida ger mig otrolig ångest.

Annars har vi spenderat en del tid utomhus. Jag och Felix cyklade ner och köpte glass. Kimpa jobbade på med det ena och det andra som vanligt. Sen gick jag in och lagade mat som fick ett högt betyg av Felix.

-Det fanns nästan inget dåligt med den här maten. Men sämst var morötterna. Jag lagade alltså sjömansgryta idag. Han gillar potatisen när den är kokt i buljong och mjuk. Alice var trött och vägrade äta i vanlig ordniing.

Annars känner jag mig sjukt oflexibel. Jag älskar värmen, det är helt fantastiskt! Men genast kommer känslan av att inte hinna med krypandes. Jag kan vara ute en kvart sen måste jag in och laga mat, väcka Lukas, diska. Ja det kan vara allt. Jag är så uppbuden av mina rutiner. Men jag vet att det blir skit om jag frångår dem. Och det tar tid att ta hand om tre barn och ett hem det gör det. Man blir sjukt uppbunden. Så att börja jobba kommer att bli både spännande och skrämmande. Det är så mycket att göra hela tiden. Man kan bli knäpp ibland. Idag ringde svågern och frågade om vi ville komma hem till svärfar ocgh grilla korv med dem. Jättetrevligt men vi var tvugna att tacka nej. Klockan var ganska mycket för Alice och jag stod med maten och Felix var sjuk. Ja inte är det alltid lätt att vara impulsiv inte.

Nu till nåt härligare. Felix kommer till mig och Kim och berättar om alla banor han hunnit med på Batman. Kim undrar hur en sån liten plutt har kunnat hinna med allt det där. Varpå jag säger

-Titta på honom en gång till. Han är ingen liten plutt längre. Han är rätt stor!
-Du han kommer alltid att vara min lilla plutt. Du är så älskad och efterlängtad. Du skulle bara veta!

Här blir jag sentimental och tårar kommer fram. Våran lilla plutt som blivit så stor. Hjälp vad vi älskar honom. Och vi säger det till honom hela tiden. Ja till de andra två trollen med såklart. Så trots att det varit en rätt så tradig dag så är vi så lyckliga. Vi har tre fantastiska och friska barn, ett hus, varandra och solen skiner. Kan inte bli mycket bättre! Dessutom har jag nog bränt mig lite i ansiktet idag. Ändå har jag knappt varit i solen. Men så är det jämt. jag kan bli sjukt brun i ansiktet på en kvart. Härlisch!

Nu ska jag ta ett varv på gården med min darling. Att ta ett varv är våran grej. Vi gör det varje sommarkväll och har gjort i alla år vi bott här. Vi brukar ta ett varv och plocka in grejer, kolla på blommor som kommer upp och planera lite smått för framtiden. Vi älskar det. Nu skulle Kim ut och plocka lite. Men sa att han skulle vänta på mig så kunde vi ta ett varv sen. Sen blir det romantisk komedi. Underbart!

Puss på er!


Kommentarer
Postat av: Sara

Vad fint ni verkar ha det du och Kim. Kanske nåt jag och Jimmy skulle införa här också.. "att ta varvet runt huset" <3

2011-04-12 @ 14:17:46
Postat av: Anneli

Usch vad tråkigt med Tyra! Ett tips när ni ska ha in henne i buren är att lyfta in henne med rumpan först...fick lära mig det när vi hämtade Mathias kisse på katthemmet nyligen, för lilla Corlana ville inte gå in i buren. Hoppas att det löser sig.



Kram

Anneli

2011-04-12 @ 15:47:48
Postat av: Maria

Sara: Ja vi har det bra. Tryggt och härligt. Ni verkar oxå ha det himla mysigt tycker jag! Ja inför varvet ni med, det är väldigt mysigt faktiskt.



Anneli: Ja det är tråkigt. Men nu kom vi iväg med henne men det var en match kan jag lova. ja jag läste att han var dålig. Va tråkigt! Men det är ju inget att göra något åt tyvärr. Ja det kan säkert vara falsk krupp. Mina barn hostar oxå som bara den nu. Går mycket sånt på deras dagis/fritids. Nu är det Lukas tur, han är nog sjuk till morgondagen. Dessa baciller :( Ta hand om er nu och hoppas att Lucas blir frisk snart. Kram!

2011-04-12 @ 20:28:48
Postat av: Anneli

Hur var det med Tyra?

2011-04-12 @ 21:08:18
Postat av: Maria

Anneli: Nu är det bättre med henne. Men att få i henne antibiotika lär bli svårt. Hon springer bara hon ser Kim

2011-04-13 @ 19:28:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0