Hösten

Idag började Felix skolan igen. Nu är allt som vanligt igen, som det ska vara. Slut på lyxiga sovmornar, poolbad och annat mys! I år är det jobbigt att sommaren är över tycker jag. Men det är som det är och livet tar inte slut för att hösten tar vid. Felix första skoldag verkar ha flutit på smärtfritt. Han verkar nöjd.

Vet ni hur många elever det går på Felix skola? Ni kan nog knappt gissa. 22 själar! Det är en skola med två byggnader. I kärr går barn i F-2 och i Bäckhammar går 3-6:an. Så fast vi bor här får han åka 2 mil ner i skogen för att gå där med 21 andra barn. Och det blir färre. Ett par föräldrar håller på och ska ta sina barn till skolan i Gullspång istället. De ska förhandla om skolskjuts först. Några har redan flyttat dit. Allt detta för att de valt att lägga ner våra skolor här ute. Ledsamt är rätt ord för detta. Tanken är att felix ska gå där till november och då ska han börja i Bäckhammar ett år för att sen antagligen få börja i Björneborg. Men nu är det överklagat så det blir kanske inget med året i Bäckhammar. Men det hoppas jag, för en skola med 22 elever är ju nästan skrattretande. Denna skola är sårbar! Kommer det en flunsa så blir det tomt. Felix har förlorat minst två klasskamrater redan och kanske blir det 2-3 till. Då blir de 7-8 i hans klass.

Man vet inte riktigt vad man ska säga eller tycka om detta. Man blir trött och trött var jag redan. Slapp dag detta. Väntar på att Lukas ska vakna då blir det mellanmål. Sen tar jag med mig barnen på en promenad tror jag. Hittar på nåt kul för att höja denna måndagen i augusti.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0