Irriterande konsulter och hemsk förskolepersonal

Jag var på ett ljusparty igår och det fick mig att tänka på en sak. Inte hur gott fika Charlie hade gjort (fast det var supergott), inte hur gott ljusen luktade heller. Nej nämnligen hur tjatig försäljaren brukar vara. Nu heter det inte så men jag kommer inte ihåg benämningen. Konsult kanske. Hur som haver dem vill ju alltid få fler visningar efter en visning. Det förstår jag fullt ut eftersom det är så de jobbar. Men man måste ge sig i tid. Man kan inte tjata sig till en visning. Den här konsulten tjatade kanske inte för mycket men lite mer än vad jag tycker att hon borde. Man kan preliminärboka, kolla kalendern för bokning mm. Men alltså alla är inte intresserade av att ta hem folk på det sättet. Jag har redan haft en och vi har alldeles för trångt snart när vi ska bygga om. Sen vill jag inte ta hem massa folk. Svårt att köra ut barn och man mitt i läggningen med. Det är mina anledningar. Sen eldar vi inte så mycket ljus heller med tanke på alla katter och barn. Det blir inte av.

Den värsta konsulten jag varit med om var den jag hade hemma när jag hade Cosmopharmaparty. Hon var hemsk! Först skulle hon ha Tina att bli konsult och som hon tjatade. Sen skulle hon ha alla att boka visning trots att de tackade nej. Men hon gav sig inte. Hon tog fram kalendern och började skriva, "då skriver jag upp dig den ....då" Hon gav sig verkligen inte. Tillslut fick hon Jeanette att ta en visning men på ett datum då hon själv inte kunde. Så hon fick boka in en annan haha. Riktigt irriterande om ni frågar mig.

Har tänkt mer på det här med förskolan oxå. Pratade med en kompis om det igår. Hon var inte så nöjd med sin dotters dagisplats. Hon och hennes sambo jobbar mycket obekväma arbetstider och går ofta om varandra. På så vis behöver de inte ta henne på dagis så långa dagar utan det blir några timmar här och var. Vissa veckor blir det kanske fem timmar och vissa inga alls. För att få mer kontinutet på hennes dagar så bad hon om att få några fler timmar på förskolan. Personalen skulle ta upp det till diskussion. Efter någon vecka ringer de hem till paret och berättar att de väljer att inte ge henne fler timmar. Som anledning har de att hon inte är berättigad till femton timmar eftersom hon inte är arbetslös. Hon får egentligen inte gå de timmar hon går nu heller. Min kompis pratar med förskolechefen som går på hennes spår och ger flickan femton timmar för hennes skull. Men min kompis har ändå inte satt in henne fler timmar än de få hon redan har. Hon ville inte krångla och hon märkte vilka sura miner det blev. Då blev jag arg och sa att ni betalar för fanken 1200 kronor i månaden för att ha henne där några timmar. Jag uppmanade henne att sätta in henne på femton tmmar för det skulle flickan må bra av. Samtidigt säger personalen på dagis hur lätt deras dotter är att ha hand om. "Hon ställer inga krav på oss, hon hänger bara på och hon pratar inte. Hon är det ultimata förskolebarnet". Men att ha henne några timmar extra nej det går ju inte. Sen förstår jag inte när folk ska lära sig att det inte är något positivt att få höra att ens barn inte gör ett ljud av sig. Skönt med snälla barn men man vill att ens barn ska ta plats och få uppmärksamhet.

Jag menar när jag säger att man borde byta ut en massa kärringar som jobbar i förskolans värld. Devisen verkar vara att göra så lite som möjligt för lönen. Jag blir så förbannad! Aldrig att jag ska jobba så sen när jag börjar. Jag är mycket men så lat är jag inte. Inte här hemma heller, jag tar varenda jävla strid mer eller mindre. Jag är så jäkla sugen på att jobba även om jag vet att jag kommer att kräkas på en del i personalen. Men jag ska iaf göra mitt bästa för att ta emot barn och föräldrar. Jag hade världens bästa handledare när jag gjorde min VFU. Alla på den avdelningen var helt fantastiska och jag lärde mig så mycket. Men framför allt så satte de ribban fruktansvärt högt!

Säg mig, har jag blivit en bitterfitta?

Kommentarer
Postat av: Lail

Nej ingen bitterfitta =)... Du har rätt i mångt och mycket.. Håller med dig om konsulterna och hädanefter ser vi till o träffas och fikar utan massa visningar av diverse ting tycker jag!! Skärpning på oss!!! Kram

2011-01-17 @ 11:46:27
Postat av: Maria

Du är en klok kvinna du! Det har jag alltid sagt. Ja mer sånt det håller jag med dig om. Kram på dig! Snart är du ledig vännen!

2011-01-17 @ 13:06:03
Postat av: Ida

Oj! Lika mycket i december som i juli!?? Det var bra jobbat!

Vi har en värmepanna med ett system som tar värme från rum som är varma (t ex vardagsrummet där vi kan elda i kaminen, tvättstugan där det blir varmt av torkskåp och tumlare) och skjutsar ut det till resten av huset. Sen har vi vattenburen värme i elementen, men dem har vi inte igång så mycket. Vi har inte eldat så mycket i vinter, haft rätt dåligt med ved, så vi satsar på att skaffa oss en massa ved i vår som vi kan elda med i höst! :)



Förstår inte varför elen helt plötsligt blev så hutlöst dyr!



Hur mår familjen? Är det bra?

Kram till er alla!

2011-01-17 @ 13:19:54
URL: http://wiberg.blogg.se/
Postat av: Anna

Herregud vad arg jag blir, att det finns sådan personal ute på förskolorna är hemskt. Säg till din väninna att ta de femton timmar hon fick och strunta i de sura minerna. Skulle vara mycket bättre för barnet också!

De förskolor mina barn gått på har tack och lov inte varit som i ditt exempel, aldrig varit några problem gällande schematider eller timmar. Även fungerat att prata med dem om ändringar osv..

2011-01-17 @ 15:43:49
URL: http://annaochlivet.blogspot.com/
Postat av: Maria

Anna: Ja eller hur är det? Jag skulle vilja byta ut varenda en av dem. Jag blir så förbannad på sånt där. Skönt att du har bra erfarenhet av dina barns barnomsorg. Det har jag med och man inser ju vilken tur man har!

2011-01-19 @ 08:33:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0