Nuts

Har äntligen tagit tag i saker och ting och gjort en matsedel igen. Det är så smidigt att ha en, det är enbart fördelar skulle jag vilja påstå. Man vet alltid vad man ska äta till middag och man kan planera handlingen på ett tillfredsställande sätt. Vi har det svårt nog här hemma när det kommer till mat. Jag är största problemet eftersom jag inte äter kött, Kim gillar inte fisk (med undantag för lax), barnen är kräsna. Igår lagade jag sjömansbiff (eller gryta). Kim, Felix och Lukas gillade maten. Felix berömde den buljongkokta potatisen och tog om! Alice åt bara majs och hon hade en klockren kommentar. "Mamma det är bajs på tallriken med". Hon tyckte att det tunna köttet såg ut som avföring. Ja ni hör ju själv hur lätt det är att laga mat här hemma. Jag matade Lukas och insåg att jag blev utan mat eftersom allt var i en gryta (nersmittat av kött) så jag åt nudlar på kvällen. Så brukar det förvisso inte vara. Idag kokade jag soppa till lunch. Jag älskar soppa! Jag har en favoritsoppa här hemma som jag brukar laga när jag är hemma själv. Den är väldigt simpel och består av grön paprika, spagetti, potatis, morot, lök och vitlök. Jag älskar den!

Nej det här med maten är ett kapitel för sig och det ska ätas så ofta oxå. Barn som växer behöver mycket mat uppdelat på många mål varje dag. Välling behöver dem tyvärr oxå. Är inget fan av välling men det är smidigt när de är sjuka. Jag tycker att välling är något man kan dricka på kvällen för att det är mysigt och som kvällsrutin. Mina tre barn är mycket förtjusta i välling (Felix dricker vuxen välling i mugg i bland). Själv hatar jag det! Tycker det smakar fruktansvärt vidrigt och kladdigt är det oxå. Speciellt nu när vi råkat köpt semper. Nestlé är inget bra märke egentligen med tanke på deras sätt att sälja ersättning till folk i tredje världen. Men deras välling är bra. Man kan skaka den några gånger och sen är saken biff. Så är det inte med semper. Jag skakar och skakar både innan och efter jag värmer den. Ändå finns det outskakade klumpar som gör att det tar stopp och tjock som filmjölk är den med. Inser att Alice borde ha slutat med välling men hon vill gärna ha den och det är ett smidigt sätt att få i henne laktulos. Har hon ätit dåligt under dagen så är det bra med lite näring innan sänggåendet. Men när hon vill ha den på morgonen säger jag stopp. Då blir hon mätt och äter inte frukost sen blir hon hungrig innan det är lunch. Det här vet hon och hn äter bara välling på kvällen. Har aldrig gett mina barn flaskan på morgonen, går upp och tar frukost istället. Alice har gått ner lite i vikt och smalnat av (hör väl till nu) men hon är hungrigare än någonsin så hon är nog i en växtperiod.

Vet inte varför jag skrev allt detta. Har man nåt att säga om man babblar om mat och välling i ett helt inlägg? Går iväg och skäms lite......

Kom iaf iväg på en långpromenad med Alex och Julia idag, härligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0