Tillbaka till vardagen

MEN det är tisdag idag, härligt tycker jag! Har haft en bra Påskhelg. Spenderade långfredag tillsammans med brorsan och hans familj som jag skrivit om tidigare. I lördags gick jag upp och packade och Felix fick gå påskgubbe med en kompis en snabbis innan vi behövde åka. Åkte mot Sthlm och mötte upp svärfamiljen i Örebro där svärfar bjöd på lunchbuffé. Åkte vidare till Kungens kurva där svärfar bjöd på fika på sitt fikaställe och sen till terminalen.

Resan gick bra, var mysigt och härligt att komma hemifrån. Men vi är ju vana att kryssa själva och det är ju nåt helt annat kan jag säga. Barnen var duktiga men det var inte direkt tal om att sitta i lugn och ro och äta och njuta precis. Lukas och Alice ville inte sitta still vidare värst länge. Och de var trötta så jag gick till hytten strax efter åtta. Men det hade jag räknat med så är det ju. Våra små rutinbarn orkar inte med sena kvällar. Men Felix gick på bio med sin pappa och kom in till hytten runt elva och han var helnöjd. Dagen efter ringde jag in till Kim och Rickard och väckte dem (vad gör man inte för att bli populär?), det blev frukost och sen taxfree och farfar tog med barnen till poolen så de fick bada lite. Sen gick jag och lade mig och sov middag med de små som var mkt trötta. En notis jag gör är att maten på Birka var bättre än på Viking speciellt efterrätterna, jisses säger jag bara. Ett stort minus är att det inte fanns nåt vegetariskt alls, på middagen fanns det nån rödbeta annars inget så till lunch åt jag potatismos, strips och stekt potatis kul liksom. Men det fanns ett barnbord med pizza, hamburgare, spagetti och köttbullar. Taxfreen däremot lämnade en del att önska. Cinderellas är så mkt bättre och större, här fanns inga kläder alls och mkt mindre som sagt. Men det var en mkt trevlig resa såklart!

Igår åkte vi hem till mamma och hann träffa brorsan en snabbis innan de tog tåget hemöver. Nästa gång vi ses har de en bebis, känns nästan ofattbart. Ska hålla mina tummar för att de får en ny lägenhet snart med.

Idag har jag jobbat hela dagen, var en mkt lugn dag. Knappt några barn alls eftersom det är påsklov. När jag kom hem satt familjen och åt middag och jag hann pussa på kidsen lite. Lukas har varit hos tandläkaren idag och Kim hade döpt om honom till Lukas "musslan" Krisnevski idag. Han hade ingen intention till att öppna munnen och visa sina tänder. Inte förrens korgen med leksaker kom fram. Då började han även att konversera med henne utan problem. Men det är ju inget ovanligt direkt. Man visar väl inte munnen för vem som helst hehe. Han går här hemma och skrålar att han behöver mer godis (men hans lilla ägg är minsann slut), när han lägger sig på kvällen behöver han mer välling med tycker han. Så hans gamla smeknamn Sir eat alot är numera aktuellt igen.

Nu ska jag surfa vidare och se på tv, sen ere kvälla!
















Slagen hjälte

När de badade så var det ett gäng killar som var i Felix ålder som skvätte vatten och härjade en del. En av deras pappor sa till de ett par ggr men de lyssnade dåligt. Alice tyckte det var jobbigt att bada i allt skvättande så hon kom och beklagade sig till mig. Jag sa till henne att säga till dem varpå ungen går och ställer sig högst upp på stegen och ropar: "Nu får ni sluta skvätta så mycket för jag får vatten i mina ögon". Pappan som sagt till ett par ggr säger att de ska lyssna på flickan och plaskande upphör på direkten och slutar sen upp. Både jag och Yvonne gapar. Alice sätter man sig inte på hur som helst vilket jag är mycket glad över!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0