All about the magsjuka

Satt med Kimpa i soffan under en filt och framför en film och njöt av en lugn och skön fredagskväll! Då kom Alice upp ledsen och alldeles nerspydd. Var bara att byta sängkläder, tvätta av henne och byta pyjamas. Hon började snart att kräkas ännu mer och fick ligga i Kims säng medans han tog soffan. Hon vaknade ett par ggr och jag hjälpte henne att träffa rätt i hinken. Man ligger ju som på nålar när man ligger brevid ett magsjukt barn. Felix sov hos en kompis och jag och kompisens mamma hade ett par timmar innan glatt oss åt att det iaf inte gick nån magsjuka på förskolan.

Idag har hon inte kräkts nåt mer och hon har ätit litegrann så hon mår bättre igen. Det är det bästa med denna sjuka, att den går över så pass fort iaf. Men nu är det så där psykiskt påfrestande. När kommer nästa spya? Vem blir sjuk härnäst? Kalla mig pessimist men jag tror inte att det slutar här. Felix klarar sig sällan. Skulle ha sanerat huset idag men det har jag inte gjort. Vi har givetvis bytt alla sängkläder och handdukar, men hon smittar ju ett dygn till. Istället så tog jag mig en kärringvila på ett par timmar, det var gött!

Grejen är den att det kan komma ifrån Lukas. I onsdags så kräktes han liite, pyttelite men det kom när han böjde sig ner och han sa bara oj. Då ringde jag direkt till dagis som sa att de inte haft ett endaste fall av magsjukan. Det som Lukas fick upp verkade mer som en sur uppstötning och fem sekunder senare satte han sig och åt en massa middag och sen inget mer. Så jag trodde verkligen inte att det var nån magsjuka, men det kanske det var? Jag brukar säga till folk att om era barn kräks och även fast det bara är en gång så var hemma i två dygn. Barn kräks inte av sig själva så ofta. Men jag gick iväg med honom dagen efter och det rådde personalen mig till att göra också. Jaja skitsamma, hade jag haft minsta tro att det var nåt sånt hade jag givetvis haft pojken hemma resten av veckan. Man vet ju aldrig, man kan ju få bacillerna från hundra olika ställen så.

Men än så länge mår ingen annan dåligt, förutom lite psykiskt illamående, blir ju lätt så.

Vad gör ni andra då?


Kommentarer
Postat av: Ida

Usch, stackars Alice!! Hoppas att ni andra klarar er denna gång, ni hade tillräckligt förra vintern!



Här har vi haft barnkalas med en då enbart snorig T.

Nu sitter vi här med en mycket febrig T som inte kan sova och väntar på att alvedonen ska kicka in och en bebis med magknip. :)



Kram och krya på er

2012-01-15 @ 00:19:00
URL: http://wiberg.blogg.se/
Postat av: Maria

Tack! Än så länge verkar det rätt lugnt, hoppas det fortsätter så!



Tråkigt att hon är sjuk lillan! Hoppas hon mår bättre nu!? Förstår om du fått denna frågan hundra ggr, men har lillan fått nåt namn? Vet att ni ville fundera ett tag men är osäker på om jag missat det eller ej.



Stor kram!

2012-01-16 @ 20:19:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0