Het potatis!

Igår skrev jag en status på Facebook idag blev det het diskussion där. Underbart! Om folk argumenterar och diskuterar så händer det iaf nåt. Grunden till min status är att det är problem på skolbussen igen. Det bråkas, slåss, man knäpper av varandra bältena, kränker och retar. De yngre skolbarnen är rädda för att åka buss och rädda för att bli retade. Inte alls okej! Det är ett problem och hur ska man ta tag i det. Möten visst fine, det är lugnt nån månad sen börjar de igen. Jag vet hur det fungerar. Så jag lade ut nån replik om att folk måste uppfostra sina barn bättre och då tog det hus i helvete. Jag förstår att folk blir arga. Men det ligger nåt bakom det jag säger. Det är upp till oss föräldrar, man kan inte bara lämna över ansvaret på skolan. Jag är så trött på att folk gör det. Visst ska skolan göra sin del men allt ansvar kan inte läggas där. Skolan ska inte behöva uppfostra barn det ingår inte i vårat uppdrag! Men hur som haver så måste vi ta tag i detta problem. De ska åka buss flera år framöver. Det måste fungera bättre!
 
Annars händer det inte så mycket här hemma. Jobbar mest som vanligt. Helgen bjuder på stugträff med fyra härliga tjejer! Imorgon blir det mongolisk buffé med mina favorittjejer!
 
 

Kommentarer
Postat av: anonym

Förjävligt, de ska inte behöva ha det så.. Men när det gäller bråkiga barn så finns det ju även sådana som har en diagnos, och vad gör man med dem..? När föräldrarna gör allt i sin makt för att ungen ska vara lugn och förståndig men det funkar bara inte. Och då får andra en bild av att barnet har fått en dålig uppfostran när föräldrarna i själva verket kämpar ihjäl sig med blod, svett och enormt tålamod. Jag vet med egen erfarenhet hur det kan vara när det gäller ett sådant "problembarn". Att uppfostran inte biter på honom/henne hur man än gör. Att sitta lugnt med barnet och ta en lugn diskussion och förklara vilka konsekvenser dåligt uppförande kan få, samt att man ska sköta sig och vara snäll mot andra hjälper inte. Och så går de ju igång med när andra barn börjar härja. Så det är en ond cirkel det där tyvärr. Hoppas det löser sig med barnen!

Svar: Jo jag vet att det finns barn med diagnoser och att det kan vara tufft att handskas med dem. Jobbar själv med barn med olika diagnoser och det är en utmaning att nå fram till dem. Och barn i grupp är alltid en utmaning för de drar igång varandra precis som du säger. Men hur som helst så ska de inte bete sig så där mot varandra. Diagnoser eller inte så måste nåt göras åt problemet! Det är så svårt att komma åt det bara. Det kommer alltid att finnas barn som förstör för andra och vad ska man göra åt det? Finns en frustration där från min sida. Samma sak i mitt yrke. Hur jobbar vi med det här? Det är svårt ibland. Tack för din kommentar!
mariia

2013-09-26 @ 16:18:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0