The big C

Känner mig inte riktigt stabil. Inte som den valiga fasta rockan som det mesta rinner av. Har känt av PMS och det är ju ett jävla helvete i sig. Svårt att funka normalt på mitt jobb när man ska deala med hormonrubbningarna Allan. Så för två veckor sen fick jag ett bryt på jobbet. Men det var andra faktorer som påverkade det med. Så jag och en kollega stod och grät och höll om varandra. När man kämpar så gott man kan, men ändå inte räcker till och då får man skit. Vi har 82 barn på vårat fritids och fyra rum att ha dem i. Det är fan ingen lätt ekvation att lösa!
 
Sen var magsjukan och hälsade på en sväng förra helgen. Vaknade av att Alice illvrålade. Då hade hon trampat i lillebrors spya. Han hade vaknat och kräkts tre ggr sen somnat om. Som tur var så blev ingen annan smittad.
 
Sen har min mor fått cancer i båda brösten. Var med henne när hon fick beskedet. En tumör på 4 cm i det högra och en på ungefär 1,5 cm i vänstra. Så det högra ska bort i veckan och det vänstra kan de ta en tårtbit från och sen 5 veckors strålning. Eller så tar hon bort båda och slipper strålningen. Jag vet att bröstcancer är en "bra" cancersort att få. Men eftersom hon missade förra mamnografin så kan den ha växt ett tag. Hon läggs in på tisdag och då skickar dem radioktivt ämne och kollar om portvaktslymfkörteln är påverkad. I så fall kan den ha spridits och då är det ett helt annat läge. Men vi tar en sak i taget. Jag kommer att bo med henne på patienthotellet i veckan och barnen får vara på fritids. Hade velat vara hemma med dem ett par dagar eftersom de har höstlov. Men det här kom emellan. Det här var det sista min mamma behövde eftersom hon är ganska djupt deprimerad redan. Hon har gått igenom mycket i livet min stackars mamma. Hennes liv har sannerligen inte varit enkelt. Hoppas bara att hon har mental styrka att klara denna strid. Nu är hon relativt pigg men direkt de börjar skära i henne kommer hon ju att bli sjuk.
 
Innan hon blev sjuk hade jag slutat med socker och det gick förvånadsvärt lätt. Saknade det inte minsta alls. Har gått ner 4 kg. Men har syndat lite i helgen. Egentligen är jag inte alls sugen. Men vi köpte en stor skål godis inför halloween. Men den ska jag bannemej inte röra mer för det är egentligen inte ens speciellt gott med godis.
 
Var på en matteföreläsning på universitetet i veckan.
 
Bytt ut godis mot det här
 
Badungar
 
 
Vegetarisk mat är gott
 
Fika med en fin vän.

Kommentarer
Postat av: Sara

Hej Maria. Men usch vad ni måste vara rädda och oroliga. Tänker på dig och håller alla tummar att det går bra och smärtfritt för mamma när hon ska dra igång en sån här tuff behandling. All styrka. Många kramar från kga

Svar: Hej! Ja det är inte roligt att gå igenom. Tack så mycket vännen! Allt har gått ganska bra faktiskt, iaf fysiskt. Värre med det psykiska. Tack och kram tillbaka.
mariia

2016-11-03 @ 06:12:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0