Tillbaka till vardagen

Söndag idag och en helt vanlig söndag. Nu jäklar är det vardag igen, jag har längtat efter detta ett längre tag men nu skrämmer det mig lite om jag ska vara ärlig. Skolan börjar imorgon och det är ju egentligen väldigt bra, men vissa frågetecken finns. För det första så är det här en lång kurs jag ska läsa nu den slutar först i mitten av januari eller så, sen är det matte förresten i ett halvår för er som inte visste det. Hur som helst så ska jag ju ha barn i slutet av november, kan ju bli december oxå för den delen men jag kan inte bara sluta mitt i kursen för då får jag inga poäng registrerade och får sen inget csn när jag börjar plugga igen. Men samtidigt vill jag inte sitta hemma tre månader till och bara vänta på bebisen, sen blir ju det svårt rent ekonomiskt oxå. Ska iaf iväg och prata med studievägledaren till veckan samt att jag ska prata med kursledare och lärare och så med för att se om vi kanske kan fixa en lösning till mig. För kan jag bara gå i skolan hela graviditeten ut så är det inte så många veckor som saknas sen, det kanske kan lösas på nåt sätt. Kim får vara hemma till en början och så där, jaja hur som helst så hoppas jag det löser sig. Får hoppas kursen är bra, för jag är riktigt dålig på matte alltså.

En helt vanlig söndag som sagt, har bestått i viss ångest, och en massa praktiskt fixande inför skolan samt att jag har vikit och tvättat en massa tvätt söndag som sagt. Annars har det inte hänt mycket alls, Kimpa är sjuk har en jäkla massa feber och ligger mest ner stackarn. Felix har lekt med en kompis hela dagen och jag har gått runt och fixat lite. Igår var vi ute, först åkte jag och familjen och tittade på gocartsracet och gick på tivolit med Alex och familj, sen åt vi lite och handlade sen släppte Kim av mig hemma hos Malin där det var fest. Sen kom lail till stan och vi drog ner till öltältet. Det var en massa folk där nere som vanligt och det spelades bra livemusik, sen träffade vi på Tina och hennes granne och fick tag i ett bord där vi satt ett tag. Trevligt absolut men ett stort minus var att många rökte där. Det är ju ett tält så det är liksom både inne och ute på samma gång, jag kände att röken var jobbig sen kom jag hem och hela jag stank rök, kläderna var bara att hänga ut så dom fick luftas, men annars var det trevligt.

Nu ska jag skriva färdig en uppsats sen gå och se på film med min sjuka lilla darling.

Sluta jobba?

Sitter och plöjer några avsnitt av Prison break säsong 2 men hade innan det lånat ut hela säsongen till en klasskamrat som i maj eller nåt i skolan berättat att hon har en del skivor kvar hemma trots att hon trott att hon lämnat tillbaka alla. Så nu fattas det en hel del avsnitt nu när det är så spännande. Visst jag har sett det förut men ändå det är allt lite störande ändå. Tur att vi har beställt andra säsongen på dvd får hoppas att den kommer när det är sagt bara i slutet av augusti. Snart börjar säsong 3 på tv med det ska bli spännande om inte annat! Ser fram emot hösten för skolan och tv:n skull. Såg även fram emot att börja jobba igen men denna gången verkar det vara helt kört faktiskt. Dom har annonserat ut min tjänst nu, visserligen har det hänt förut men då har inte Björneborg inkluderats i tjänsten som det gör nu. Finns inte många procents chans att jag får vara kvar. Ledsamt som bara den, jag har jobbat där i 5 år och älskar både jobbet och alla ungarna som går där. Man kan tycka att en nästan hel akademisk utbildning skulle väga upp mot fritidsledarutbildningen på KPS plus att jag har 5 års efarenhet på stället. Men men jag kan inte göra något åt det känns bara så surt att kanske få lära upp någon annan och att två andra ska sitta där uppe på mitt jobb medan jag sitter hemma runt hörnet och lider:(

Idag har jag förövrigt bara tvättat, det hände en liten olycka i Felix säng i natt så det var bara att slänga madrasskydd, täcke och lakan direkt i tvättmaskinen. Kim får bädda sen när han kommer hem, Felix säng är svårbäddad numera eftersom det är en loftsäng. Speciellt svår för mig som är så osmidig haha.

Annars finns det inte så mycket på dagens agenda alls. Ska hämta Felix sen innan dess ska jag göra lite nytta, sen får vi se om det blir fest i helgen eller inte, det märks.

Mitt i veckan!

Måndag igen då tänkte jag säga men kom på att det ju faktiskt är onsdag idag och INTE måndag. Tror jag känner mig förvirrad för att jag just lämnade Felix på dagis och att Kim har varit hemma i 2 dagar nu för att han varit sjuk så det kändes nästan som måndag. Helgen var bra jag umgicks en hel del med vänner och var ute sent både fredag och lördag men det var trevligt. Får se om det blir utgång i helgen med, är bjuden på en fest och sen är det stort öltält med livemusik på stan så det är inte helt omöjligt att jag dyker in till stan.

I måndags var jag hos BM och allt såg bra ut hon trodde först att järnet var dåligt men det var inte överdrivet dåligt men blir det sämre får jag nog börja med järntabletter tills dess får jag väl käka messmör eller nåt hehe. Jag lämnade lite blod och mätte livmodern och jag ligger precis i mittenkurvan alltså medel så det är bara att hoppas att jag (bebisen) följer den kurvan. Hjärtljuden låg på 142 och bebisen var halvvaken. Tror fortfarande att det är en liten pojke därinne i min magen men man vet aldrig. Blir lika glad vad det än blir. Felix längtar bra mycket efter den lilla krabaten och sa igår "vet du vad som är värre? Det är att jag saknar bebisen". Och imorse sa han "Du är underbar mamma du och pappa är precis den mamma och pappa som jag ville ha". Han är go min raring. På tal om bebisar i söndags var en kompis här med sig 3 månader gammal bebis och Felix kunde inte slita sig ifrån henne. Han pussade henne på händerna och klappade henne och sa "Hon är finast i hela världen". Åh vad jag längtar efter våran bebis nu!

På måndag börjar skolan igen, det ska bli roligt men jag måste prata med studievägledaren hur jag ska lägga upp studierna för att hinna avsluta iaf någon kurs, får se hur det går med det där. Men jag ser fram emot att träffa klasskompisarna igen, har saknat många av dom. Första fredagen ska vi åka till Boda borg med hela klassen, det blir nog roligt det.

Idag ska jag tvätta och plocka tvätt annars blir det nog lugnt. Ska fixa lite saker inför skolan och så annars nada. Känner att jag skulle vilja ringa till pappa och berätta en massa saker, vad vi gjort här hemma med renoveringen och hur det gick hos BM ja sånt som jag brukade ringa till honom och berätta. Det skulle jag verkligen vilja göra, jag vill höra hans dåliga skämt och hans skratt. Jag vill se honom le mot Felix och krama honom. Jag vill höra hur Felix ropar på morfar för att berätta om sin senaste upplevelse. Dagarna flyter på utan honom och jag mår bra och allt funkar bra men jag saknar honom så klart. Bästaste pappan ju, vill ju ha honom här hos mig. Jag har insett och accepterat att han är borta för alltid och jag har för längesen förlikat mig med den känslan men han finns i mina tankar så klart<3

Helgplaner

"Den är giftig och den smittar ner dig, du har hört den förut så du visslar me mig ba". Sitter och njuter av lite music. Idag har jag klippt älsklingen, dammsugit hela huset och dammtorkat en del. Hunnit in i duschen en snabbis med. En kompis och hennes två barn kanske kommer förbi idag, varav en bebis som jag inte sett förut så det blir kul, men nu ringde hon och de kanske inte hinner hit men det märks som sagt. Felix har fått lunch och sitter och ser på film så nu är det lugnt här hemma, det är det nästan jämt jag har fått ett lugnt barn hehe.

Ikväll ska vi hem till en tjej och sitta och umgås och kanske äta lite Alex kommer och hämtar mig sen så åker vi vidare. Ska bli trevligt. Igår var jag hemma hos Mia i hennes nya crib, det var trevligt och hon var snäll nog att både hämta mig och köra hem mig eller oss det uppskattar jag. Skönt att se att hon trivs så bra med sitt liv och att det går så bra för henne det känns bra att se. Sen åkte jag och Linda in till fröken C och satt där hela kvällen och umgicks det var oxå trevligt, kom hem närmare 2 på natten och då skrämde Kim nästan livet av mig genom att stå gömd bakom ett hörn.

Blev en bra helg det här men jag och Kim går om varandra hela tiden verkar det som. Igår kom han inte hem förrens 19.30 och jag åkte hemifrån en timme senare och nu idag är han borta hela dagen och när han kommer hem ikväll så åker jag iväg igen sen imorgon skulle han bort oxå. Så denna helg hinner vi inte ses alls nästan, får ta igen det nån annan gång men ofta är det ju så att allt händer på en gång. Sen vill jag hitta på så mycket som möjligt innan jag börjar skolan för då har jag inte lika mycket fritid längre. Gäller att passa på liksom. Nästa helg är det jippo i stan med så det ska vi väl på annars är det väl slut sen haha. Sen kommer vardagen igen, men gärna för mig nu har jag varit hemma sen i maj så nu får det räcka. Det är nog tur att jag och Kim ska dela på barnledigheten för nästa barn så slipper jag klättra på väggarna haha.

Träffade två tjejer igår som tyckte att jag var väldigt stor om magen, har inte själv riktigt tyckt det förut men dom kanske har rätt den kanske är stor? Men när jag sitter ner tycker jag att den ser ut som vanligt, men visst är det en rejäl kula nu eller man kanske skulle säga klump? hehe. Bebisen sparkar och har sig en hel del faktiskt magen bara hoppar, det är mysigt. Ska till BM på måndag vi får väl se hur det går.

Börjar sakna älsklingen litegrann han var förbannat snygg förut när han åkte och han luktade riktigt gott oxå:) Synd att vi bara möts i dörren då:( Dags för lunch och en nap tror jag. På återseende!

Besök hos tandhygienisten

Give me money give me gold, it brings me happiness I´m told! Nej men seriöst nu behövs det lite cash va! Håller på och renoverar för fullt här hemma så då går det åt extra och det finns som sagt alltid ett par hål att stoppa pengar i. För övrigt så har jag haft en bra dag. Har varit i stan och fikat med Linda och Maria satt på ejes och njöt. Sen fixade jag en ny bankdosa och drog vidare mot tandläkaren. Väl därinne kändes det som att jag blev våldtagen ja iaf mina tänder shit va ont det gjorde. Hon skrapade bort tandsten och petade hårt och långt med den där lilla klon, sen fick jag flourbehandling. Nu efteråt är jag svullen på ett ställe i tandköttet men jag ser ju vilken förändring det blev, det är mycket renare och finare i munnen nu. Detta kalaset gick på 650 kronor, som hittat!

Åkte hem och åt pastasallad från igår och tog ett kvällsdopp i poolen med hela familjen. Har just lagt Felix och kommer väl att spendera kvällen framför datorn alternativt tv:n. Annars lugnt ett par dagar, ser fram emot en eventuell tjejfest i helgen men inget är bestämt än men det vore himla roligt. Vill passa på och hitta på en massa nu innan sommaren är över och skolan börjar för då hinner man inte lika mycket sen. Vill umgås med flickorna så mycket som möjligt ju.

Dags att dra vidare:)

Kvälla

21.51: Dagen har varit otroligt lugn. Var trött så jag sov en del under dagen. Felix var helt slut stackarn och somnade på soffan där han sov ca 4 timmar. Kim har reboverat och fixat här hemma så vi har ingen el i hallen eller badrummet. Bara att hålla tummarna för att vi slipper upp i natten och kräkas, för då ser vi ju inget därinne. Ser ut som en verkstad här hemma men det blir nog fint när det är färdigt. Var i stan och handlade en sväng förut och när vi kom hem slängde jag ihop en pastasallad som vi just avnjöt. Annars är det en seg kväll, har en del ångets just nu. Inte så allvarligt men känner hur det ligger där under ytan och bubblar. Har hänt massa negativt senaste tiden och det känns. Men som jag och Kim sa förut det mesta i ens liv är positivt som tur är. Imorgon ska jag till tandläkaren och slipa en lagning eller fylla igen en lagning kommer inte ihåg, dyrt blir det säkert iaf. Nu ska jag ta med mig en film och gå in i sovrummet för vi har ingen tv heller, den är oxå bortkopplad:(

Godnatt!

magsjuka

Natten började inte bra klockan 2.05 kom Felix in i vårat sovrum och snyftade. Han hade ont i benet sa han. Växtvärk som vanligt så vi gjorde rum för lillen i våran säng och lade oss ner för att mysa, trodde jag iaf han somnade inte alls och jag sov ibland men han väckte mig och ville ha vatten och den ena med det tredje. Tillslut drömde jag att jag låg på hans dagis och försökte sova medan han vägrade. Vaknade hela tiden, tillslut sa han att han ville ha medicin för annars skulle han kräkas. Nu var väl klockan 5 eller nåt. Jag hämtade alvedon till honom och mer vatten och nu var han varm det kände jag. Men jag försäkrade honom om att han inte skulle kräkas. Tillsist runt halv sex sätter han sig upp i sängen och säger att han har ont i magen och vill kräkas och jag flyger upp ur sängen och in på toaletten och Felix följer snällt efter och kräks hur mycket som helst i toaletten. Stackars lilla pojke! Jag lider med honom, sen ser vi på film i soffan och myser. Han har kräkts fler ggr, men tillslut ville han själv ha frukost så han fick skorpor och blåbärssoppa. Får se hur den här dagen blir, tror vi kommer att behöva sova middag senare sen.

Det är en dag som denna jag skulle vilja ta upp telefonen och ringa pappa och berätta att Felix är sjuk. Han hade kommit med goda råd och åkt ner till affären och köpt sånt som vi behöver till Felix. Pappa var alltid den jag först hörde av mig till när jag var sjuk. Han var mitt största stöd alla gånger jag mådde dåligt. Han var så himla trygg pappa. Men som sagt det är som det är med det där.

Nu ska jag gå och vila en stund tror jag, känns som att det kan behövas.

Mina stiliga killar klädda för begravning

Mina stiliga killar klädda för begravning

Gudstjänst

Idag har jag gjort något ovanligt. Jag har nämnligen varit på en gudstjänst, min allra första gudstjänst faktiskt om jag ska vara ärlig. Åkte dit med mamma och det var helt okej, småsegt möjligen och väldigt mycket prat om gud (ja vi var i kyrkan jag vet) men ändå det funkade. Vi tände ett ljus för pappa och sen berättade prästen att pappa dött och så tände dom ett ljus för honom dom också sen ringde klockorna för älskade pappa. Det var därför jag gick faktiskt och nu har jag upplevt det på riktigt. Sen var det tydligen nattvard med men jag tog faktiskt ingen nattvard. Vet inte varför faktiskt. Har inte gjort det förut så inte heller idag. Så jag mottog kanske inte jesus kristus till fullo men jag sjöng iaf om honom i psalmerna så det får väl duga:) Sen gick vi och kollade eventuell gravplats får väl se vart han hamnar.

Igår hade vi en jättemysig kväll ihop med några kompisar. Åkte med deras båt från skärgården in till stan där vi klev av och gick upp och lyssnade på Gordon och co som sjöng covers på torget. De har bra smak och sjöng låtar som Die Mauer, 800 grader och Still havn´t found what I´m loooking for. Min smak på musik det absolut. Ska säga det till honom imorgon! Sen satte vi oss utanför Charlies och avnjöt en pizza och såg upp för fallande ekollon som ramlade i kring oss hela tiden, en riktig naturupplevelse haha. Sen åkte vi hemåt med båten och hem och ramlade i säng.

Idag är KIím och Felix och köper grejer till hallen, Kim håller på och renovera och har rivit sönder halva hallen och jag säger bara det att shit vad stor det blev nu nästan som ett extra rum, man kan verkligen förändra om man vill. Kommer nog bli riktigt snyggt sen när det är klart. Han är duktig killen min. Sen blir det våfflor ikväll för det ville Felix. Han sa "mamma vet du vad det var längesen vi åt för mat?" Nej sa jag. "Jo våfflor" sa han så det får det bli senare sen ikväll.

Just nu sitter jag och lyssnar på Sheryl Crow på hög volym "Every day is a winding road". Ska äta lite lunch och så nu. Ha en god dag och afton!

Begravningen

Pappa begravdes en fredag klockan 14.00 gick vi in in i kyrkan för att ta farväl av en av de viktigaste personerna i mitt liv. Det var en vacker ceremoni, alla gick vi fram till kistan och lade en varsin ros där och sa hej då. Felix skötte sig utmärkt i kyrkan men i slutet av akten började han skruva lite på sig men det är inte så konstigt. Det vackraste av allt var utgångsmusiken, då spelades "Bridge over troubled water", mitt val faktiskt jättevackert och ett bra val måste jag säga. Efteråt åkte vi till prästgården och åt och pratade. Det var en fin dag, och för att inte prata om alla blommorna pappa fick, jättevackra allihop. Tog en massa kort på dom så man kan komma ihåg resten av livet sen hur vacker allt var. Kul att träffa släkten med som jag gör så sällan, men man borde träffas under trevligare förutsättningar och så ska helt klart ske nästa gång.

Annars har dagarna knallat på, har umgåtts en del med vänner. Varit och badat med Alex och barnen och mamma och Magnus och igår var jag ute och åt med några tjejkompisar sen gick jag och Linda och satte oss på uteserveringen på mastis. Man måste verkligen ta till vara på alla soliga dagar man vet ju att det snart är slut med dom. Hoppas på en fest eller nåt till helgen, vill umgås så mycket som möjligt med alla vänner innan hösten kommer för då blir alla så upptagna igen jag oxå.

Idag ska jag försöka plocka lite, ska även försöka mig på att dammsuga litegrann. Vet inte om det kommer att gå för jag har åkt på en rätt så irriterande foglossning och har ont i svanken, svanskotan ungefär och fastnar ibland i läge när jag böjer mig. För det mesta går det bra men ibland tar jag mig nästan inte upp från stolen så dammsuga ska jag egentligen inte ge mig på men jag ska försöka tänkte jag. Annars kanske vi skulle med Alex och bada igen om solen kommer fram igen, enligt smhi så skulle den göra det men det ser lite mörkt ut men vi får väl se. Annars blir det till att inta lite föda innan jag ska hämta busen på dagis. Om 3 veckor börjar skolan, det ser jag fram emot får se hur mycket jag kommer att orka med bara, men jag är inte den som ger upp så det ska fan gå.

Ska gå och lyssna på Robbie och koka lite pasta eller nåt. Njut av solen!

Innan begravningen

Nu är klcokan 11.01 om ganska exakt 3 timmar kommer jag att gå in i kyrkan för att ta farväl av min älskade pappa. Det kommer nog att bli vackert men sorligt så klart. Jag har inte gråtit så himla mycket sen han dog, jag har varit väldigt ledsen såklart och är fortfarande men har inte fällt så många tårar. Är rädd för att alla tårar som hittils inte har runnit ner för mina kinder kommer att uppenbara sig idag inne i kyrkan, tror att allt släpper då. Det gör absolut inget, begravningar är så himla sorgliga och allt blir så extra känsligt, speciellt när man ser kistan där framme. Förra gången jag var på begravning så hade jag min pappa med mig. Då begravdes min farfar, gången innan det så begravdes min morbror och då var pappa med mig oxå. Idag är han med mig med fast då ligger han död i en kista. Det hela är så sorligt, älskade pappa varför var du tvungen att dö? Vi älskade ju dig och gör det fortfarande. Du skulle ju få ett nytt barnbarn snart, varför? Jag vet varför han dog, jag vet, alla vet. Jag är tacksam för alla 26 åren jag fick med dig, men jag hade velat att mina barn hade fått mer tid med morfar. Felix fick 4 år och nummer 2 fick ingen tid alls med dig. Det är orättvist det är sorligt, men det är sant.

Nu idag är det exakt 3 veckor sen han dog, 3 veckor och en dag sen jag pratade med honom sist. Då pratade vi med varandra i en halv minut eller så. Sista gången jag träffade honom var den 9/7 då hjälpte Kim mamma och pappa att rensa ut deras garage. Pappa var på gott humör och skrattade åt mig när jag satt i mitt rum och gick igenom mina gamla saker och var sentimental. Sen gav han Felix en skateboard sen åkte vi hem ovetandes om att det var sista gången jag såg min pappa.

Livets gång eller vad är det man säger? Jag saknar pappa men jag hade på känn att det här skulle hända. Jag kommer inte ihåg om det började i maj eller april eller när det började. Men helt plötsligt fick jag känslan av att pappa skulle dö. Varje gång det ringde i telefonen så ryckte jag till och varje gång jag såg att det ringde från mamma och pappas nummer så fick jag magknip ända tills jag hörde att mammas röst lät normal i telefonen. Jag sa aldrig något till pappa om mina föraningar, innerst inne hoppades jag nog att det bara skulle vara inbillning men det var det inte. 3 dagar innan pappa dog så berättade jag om mina tankar för mamma. Hon blev förvånad och sa "tror du? pappa som äter så mycket medicin", men jag hade rätt min intution sade mig vad som skulle hända och nu har det hänt.

Nu ska jag göra mig iordning och åka och begrava min pappa.

Lycklig mamma

Vilken himla tur att jag har Felix alltså, jag säger bara det. Han är verkligen helt underbar numera! Alltid lika glad och lättsam, man behöver nästan inte tjata på honom alls utan han lyssnar och lyder. I måndagskväll när jag lade honom för kvällen så sa han med glimten i ögat "Mamma vi får se vad du och jag hittar på för roligt imorgon då" och storlog. Alltid lika positiv, det behövs inte mycket alls där. En annan tycker att det är segt att sitta hemma hela dagarna men han är så nöjd så. På tisdag börjar han på dagis igen, blir nog skönt för honom att komma dit litegrann.

Dagen har varit lugn. Har varit hemma hos mamma och ätit och träffat prästen. Så vi fick berätta om pappa och välja psalmer och så där. Tror psalmerna blir bra och passar in på pappa. Begravningen kommer bli jobbig men ändå ett positivt minne på något sätt, ett fint avslut så att säga. Men jag kommer nog börja gråta direkt jag ser kistan, men så är det ju. Himla sorgligt liksom. En sak som är mindre bra med begravningen är att det kommer en person dit som jag vet att pappa aldrig i sitt liv skulle vilja kom till hans begravning. Så jäkla svårt det där, men vad man ska göra. Jag kan inte säga ifrån det måste mamma göra och det har hon inte gjort så det är som det är tyvärr.

När vi kom hem från mamma så bakade jag en banankaka som vi alla fikade på. Nu är Felix lagd så ikväll kommer jag väl att sitta för mig själv och se på film igen som vanligt. Men det är ganska mysigt och vi har filmer att välja på om man säger så.

Ha en bra kväll och ta hand om er och tack för alla rara kommentarer!

RSS 2.0