Utan nycklar får man skotta

Tillbaks i skolan denna vecka och det var på tiden, har varit hemma i 2 veckors tid nu och det här med att vara hemma är inte riktigt min melodi. Sitter bara framför datorn och blir tjockare liksom, nej jag vill ha rutiner och saker att syssla med om dagarna. Ny kurs nu med, riktigt intressant faktiskt vi ska anordna föräldramöte och göra ett åtgärdsprogram och så där, det ser jag fram emot.

Idag gjorde jag en riktig Maria. Jag åkte ifrån mobiltelefonen imorse, är ju beroende av den när jag är hemifrån speciellt då jag är i skolan. Kimpa var snäll nog och lät mig låna hans så det gjorde jag. Lovade att inte ringa för mycket men det blev en massa samtal och massa sms sån är jag haha. Men eftersom jag inte kom hem så åkte jag och satte mig på Kinarestaurangen och njöt av mat med en kompis ett par timmar. Sen när jag äntligen kom hem och hade hämtat vilden på dagis så inser jag att jag till mitt stora förtret glömt nycklarna hemma likaså. Där stod jag trött och jäklig och kom inte in. Men det var bara att göra det bästa av situationen så jag började skotta uppfarten. Felix hjälpte till han med såklart. Så vi skottade i 45 minuter, var alldeles svett efteråt men fint blev det och Kimpa var väldigt stolt sen när han kom hem. Jag ringde såklart hem honom direkt jag insett att nyckeln låg inomhus. Nu har vi ätit middag och snart ska Felix sova och då ska jag inta tv:n i 2 timmar, blir ljuvligt det.

Skola imorgon igen sen fira svåger på torsdag och ut med tjejerna på lördag. Looking forward:)

Kram!


Hur veckohandla?

Sist jag skulle uppdatera här så försvann allt och då blev jag sne och struntade i det men nu är det dags för en uppdatering känner jag. Har hört från folk att min blogg är alldeles för intern och det är bara lätt att hänga med i den om man verkligen känner mig (alltså typ så väl som Linda och Kim vill säga) och det är det ju inte många som gör. Jag är dock medveten om detta och ska tänka på det i framtiden när jag skriver inlägg:) för jag håller med om den saken.

Idag har vi gått en skogspromenad med Felix, en gansla lång sådan faktiskt. Tur att Kim har starka axlar som Felix kan sitta uppe på i nästan 1 km, det var mysigt och härligt med frisk luft. Har knappt varit utanför dörren de två senaste veckorna, har skrivit uppsats och haft värsta magsjukan, men nu ska det bli bättring! Planerade in en picknick till skogen med varm choklad och smörgåsar nån dag. Ja naturen är till för att upplevas och avnjutas.

Sen bar det av till affären för att veckohandla och dum som jag var så hade jag inte med mig någon inköpslista med ingredienser för veckans middagar och det resulterade i att jag köpte mat för 1200 istället för annars kanske 700, behöver jag ens skriva att hälften av pengarna spenderades på sånt vi absolut inte behöver i matväg? Varför fortsätter man med samma misstag gång efter gång att handla på fastande mage? (hade iof ätit lunch) helt fel! Sen drog vi upp till donken och käkade middag (nästan iaf min mat var slut). Hem och såg på The departed med Kimpas syskon, trevligt som bara den men jag gillade inte slutet i filmen även om Kim har en viss poäng när han säger att den inte slutade som alla andra filmer och att man inte kunde förutse slutet.

Dagens yeah: Film med chokladpudding på kvällningen
Dagens blää: Ett helt onödigt tjafs med familjen på f.m

Sov gott!

Magsjuk?

Tror fanimej att jag fått världens magsjuka. Mamma har haft det hela förra veckan och igår kom hon och hälsade på oss visserligen bara en snabbis men ändå. Jag frågade henne när hon blev frisk och då säger hon: igår och jag bara shit man smittar ju 2 dygn efter man tillfrisknat, det hade hon nog inte tänkt på min annars så kloka mamma.

Vaknade av att Felix vaknade runt 5 och kände då hur illa jag mådde. Har varit på toa flera ggr men illamåendet går inte över. Har inte tid eller ork för det här nu ska ju skriva uppsats i veckan och är mest livrädd för att Felix ska drabbas han med.

Fuck vad jag hatar detta!

Och Ja jag tror verkligen att det är magsjukan för så här dåligt har jag inte mått sen jag hade det sist.

Uppförsbackar

Åh vad jag önskade att detta kunde bli en positiv blogg men det blir det inte. Så den som inte orkar med mer gnäll från mig (jag klandrar ingen orkar inte heller så) då är det bara att sluta läsa nu för det kommer att gnällas.

Felix är sjuk och har varit det länge nu. Han har ögoninflammation och det bara varar och rinner, på nätterna har han feber det måste han ha för när han vaknar och kommer in till oss är han jättevarm. På dagarna går det relativt bra men han äter inte mycket och det märks att han inte är kry. Idag hade jag världens pärs med honom. Men vi kom iaf ut idag på första dagen på ett tag och fick oss lite luft. Nu ska jag skriva uppsats denna vecka men kommer att behöva ha honom hemma hos mig hela veckan och Kim kan omöjligt vara hemma för det har vi inte råd med då han missar både lön och bonus då. Och på torsdag är dagis stängt oxå så då måste han vara hemma. Så det känns tufft skulle gärna vara hemma och bara ta hand om honom och ha det skönt men när jag har 12 sidor att skriva blir jag lätt stressad. Och Felix får ju lida för det oxå tyvärr.

Sen är det samma gamla historia med biljardbordet igen. Hon hade ringt chefen i fredags och sagt att dom ville ha det i bollrummet och sen ringde hon självklart till Alex för mig vågar hon inte ringa. Alex sa att vi ville ju ha det där det gamla står och uppgav anledningarna till det och då sa Hon bara ja hade ni några invändningar så skulle ni ringa chefen för hon är för feg för att ta det med oss själv, men vi borde kunna lösa det utan att blanda in chefen. Jag blev crazy såklart och ringde chefen direkt och sa som det var och vart vi stod. Slutade med att jag började grina som vanligt då jag kom in på hur Hon behandlat mig sista åren. Typiskt mig men det gick omöjligt att hålla tillbaka. Jag hatar henne och vill inte ha min underbara son på Hennes jävla dagis. När Felix var 15 månader och precis hade börjat på dagis så hade han ett par stövlar som ramlade av ibland inte hemma men på dagis tydligen. Då Hon hade satt på honom dom gång på gång och dom ramlat av så slet hon av Felix hans stövlar och kastade dom lång bort på marken, moget beteende va?

Kunde jag så skulle jag flytta härifrån, finns ingen anledning att bo kvar här nu tycker jag. Jag ska ju inte jobba kvar på gården i höst och jag har 6 mil till skolan och inga vänner här jo en typ. Men att sälja vårat hus blir inte alltför lätt kan nog ta ett par år, sen är jag inte så sugen på att bo i lägenhet nu med 3 katter heller så det är ingen lätt situation.

Var på sexparty i helgen det var trevligt, kul att få träffa lite folk men annara har helgen varit rätt seg. Har sett på Prison break 3 ggr nu somnade varje gång utan den sista och jag säger bara det åh va spännande och va snygg han är alltså.

Tack Linda för att du orkar med mig nu, du är guld värd!

Engagerad men Hon hindrar mig

Jag har ett stort problem och det är att jag alltid engagerar mig för mycket. Inte alltid men känslomässigt så lägger jag ner mig alldeles för mycket. Och det frestar på krafterna alltid har man något att tänka på. Som nu då handlar det om jobbet. Vi har ju äntligen fått biljardbordet som en flyttfirma ska bära upp åt oss på måndag men nu börjar dagispersonalen krångla. Vi hade ett möte med chefen i måndags då vi tillsammans kom överens om hur vi skulle lösa allt och vart bordet skulle stå. Vi vill ha det där det gamla står nu och de andra vill ha det i bollrummet. Men inte jag då jag anser att vi inte kan ha någon koll på bordet därinne och det är synd att ta upp halva rummets yta med ett biljardbord då barnen annars spelar innebandy i det rummet. Nu har fröknarna tagit detta i sina egna händer och gått och mätt och smidit planer bakom ryggen på oss typ *grr*.

Ja det är helt enkelt synd att ställa det där och sen får man inte vara ifred när man spelar biljard. Spelar man behöver man lugn och ro och koncentration det får man inte när hela rummet består av ungar som studsar runt. Och dom som studsar runt behöver ett rum att leka av sig i. Och argumenten dom andra för är så dåliga att dom inte ens är värda att lyssna på känns det som. Självklart ska man alltid beakta alla parter men när dom sitter och nästan ljuger mig rakt upp i ansiktet så kan jag inte annat än att bli förbannad tyvärr men det går inte. Det är som att Hon har gett sig fan på att vi inte ska få bestämma. Dom har flyttat om hur mkt som helst och vi har alltid fått gått med på det och nu när vi äntligen får ett nytt biljardbord då bara måste hon sätta käppar i hjulen för oss såklart kärringjävel. Komplex och vanlig jävla avundsjuka ligger bakom det här det är jag fullkomligt övertygad om. Kan inte dra hela historia men det finns ett kneptigt förflutet mellan oss tyvärr. Så jävla ledsamt bara och det värsta är att detta gnager mig alldeles för mycket. Sen tycker jag att barnen/ungdomarna ska få säga sitt och dom vill ha det där det gamla nu står. Säger bara så här, på måndag blir det krig. Jag böjer mig inte och jag är inte konflikträdd till skillnad från henne. Bring it on!

Annars lugnt, börjar få ångest över uppsatsen som ska skrivas. Sista dagen på praktiken imorgon. Vill bara träffa kompisar nu och ha roligt och krama nära och kära, så det är mina planer inför helgen.

Kram!

Sjuk idag

Mindre kul dag idag, är sjuk feber, ont i hela kroppen och halsen är lika tjock som...mig själv tror jag:) Har varit på praktiken hela dagen och stått ute i kylan det var lite jobbigt, men hade det bra trivs ju och så där. Sen direkt hem till jobbet där det först var ett möte med all dagispersonal och nya chefen. Underbart förresten med en ny chef, äntligen en som lyssnar, bryr sig och tar tag i saker och ting. Fick ett anställningsbevis idag så fort har det aldrig gått förut och vi diskuterade hur vi skulle göra med biljardbordet som fortfarande står (ligger) i mitt garage. Hon skulle hur som helst ta tag i det och det känns väldigt skönt.

Annars är allt bra, trist att jag ska behöva vara sjuk men det är väl min tur nu, har inte varit sjuk på säkert 2 år nu eller så. Men trist att det infaller samtidigt som praktiken dock men det är inget att göra nåt åt. Funderar på att vara hemma och läsa imorgon blir jobbigt att gå där och vara sjuk. Men tar det beslutet imorgon när jag känner hur jag mår.

Annars är allt frid och fröjd typ. Lugna gatan, men det ska bli ändring på det nu. Sexparty till helgen, big party nästa helg i lokal med mat och grejer och sen ut och bowla och laga mat med Karlstadstjejorna. Och Sofias sexparty och födelsedagskalas, men har inte bestämt mig om jag ska gå än. Vill vara hemma oxå. Hade en så mysig helg med familjen i helgen såg på film och mös. Jag och Kim såg 2 filmer sen såg vi allihopa en tillsammans I like! Men nu börjar jag känna av att jag behöver vara lite social, verkligen alltså. Sen är det snart dags att åka till Sthlm 2 dagar och gå på Shakira och sova på vandrarhem med två av mina flickor, fint det!

Nu ska jag släpa mig till köket och ta en kopp te och en knäckemacka om jag kan svälja vill säga. Bantar igen förresten har skött mig prickfritt i 2 dagar iaf *stolt*

Kram till er!

(Tack för kommentarerna bästa faster och Bea!)

Relationer

Att blogga är terapi för mig så nu var det dags. Det är väl inte så att jag mår jättedåligt eller så men det finns en del jobbiga saker just nu, eller ja en liten uppförsbacke. Nyss hade jag en och den har jag klarat och kommit upp för men nu är det nåt igen som inte känns helt hundra. Tror att det är en del frustration över vissa saker och en viss ensamhet. Inte för att jag är speciellt ensam egentligen men å andra sidan så är jag en otroligt sällskapssjuk människa. Så mitt behov av närhet och umgänge är extra stort.

Jag och en kompis satt och diskuterade det här med relationer och hur man skaffar kompisar. En del människor har sina grindar öppna jämt medan andra har dom stängda större del av tiden. När man har sin grind öppen då välkomnar man nya människor i sitt liv hur lätt som helst, man kanske i vissa fall även tar in för många som man kanske ångrar senare? Och har man grindarna stängda så släpper man inte gärna in någon eller kanske några enstaka då och då. Självklart så finns det både fördelar och nackdelar med båda varianterna. Jag känner folk av båda kategorierna har en kompis som tar in vem som helst (nästan) i sitt liv och efter att ha pratat med en person en timme kan börja krama på den personen. Sen har jag en kompis som har grindarna stängda oftare och jag själv är väl någonstans mittemellan men ändå mest åt det hållet där grindarna är öppna dock inte lika öppna som min kompis som kan bli världspolare på en kvart. Alla är vi olika och alla gör vi som vi vill såklart men det är helt klart intressant tycker jag.

Det här med relationer är inte lätt, jag har försökt att balansera en del relationer på senaste tiden, har haft lite grus i maskineriet på den fronten. En del saker är bättre nu medan andra fortfarande behöver jobbas med. Men vill man ha bra relationer så får man vara beredd på att lägga en del tid och kraft på dom det är jag fullt medveten om. Jag kanske är känslig men jag anser att man som tjej inte ska skicka ett foto till en kompis pojkvän, är jag överkänslig? Hmm hur som helst så finns det saker som gör mig ledsen och fundersam. Och när man aldrig blir bjuden på något ska man se det som att man kanske inte är favoritkompisen i umgängeskretsen? Tror faktiskt det, och det får man bara leva med så är det ju.

Och tydligen är jag en dålig mamma också har märkt att folk tycker. På dagis har jag fått slängt i ansiktet ett par dagar nu att Felix gjort dom och dom felen och självklart tänker jag jobba på och med problemen. Inte för att säga att mitt barn är bättre än något annat men det finns en del barn där på dagis som lär honom att säga saker som "Din tjocka gris" och "Jag ska döda dig". Det här har han sagt till mig senaste veckan och sen berättade han för mig att 2 av killarna på dagis lärt honom att säga det här. Jag berättade såklart för honom att det var fel att säga så och att jag blir ledsen när han säger så till mig. Men sen är jag otroligt tveksam till pedagogiken som bedrivs på pojkens dagis. Jag tycker inte att dom gör ett bra jobb ifrån sig. Vet dom ens vad pedagogik är för nåt? Kommentarer som "nu sitter vi och läser för dom här gossarna som behövdes lugnas ner". Visserligen behöver barnen lugnas ner ibland men då ska man gå in och bryta innan situationen blir ohållbar. Samma sak med att skapa en kreaktiv miljö för barnen det gör man inte genom att skapa mysrum överallt. Dom vill gör i ordning ett mysrum till där vi nu har vårat biljardbord. Jag ska säga nej till den ideén då jag tycker att det räcker med 7 soffor på stället men jag kanske har fel? Men så tycker jag, det är bättre att barnen kan leka i rummet än att fröknarna kan sitta på sina rumpor och dricka kaffe. På måndag börjar en ny fröken, en utbildad för en gångs skull, det behövs kan jag säga. Blir det inte bättre så flyttar jag på Felix.

Nu har jag fått skriva av mig en stund, tack det var skönt!

RSS 2.0