Ett litet paket på 355 kg

Sitter i skolan och väntar på att lektionen ska börja, ungefär en timme kvar. Har haft inläsning ett par dagar så det känns skönt att vara tillbaka. Igår fick vi äntligen det nya biljardbordet till jobbet. Chauffören lämnade av det utanför huset och på kvällen åkte jag och Alex och våra pojkar och barn dit för att försöka lyfta upp det till övervåningen där det ska stå. Vi öppnade paketet och insåg att det var på tok för tugnt för att bäras upp av oss. Själva bordet vägde 300 kg och allt som allt så vägde det 355 kg och det är inte nåt man lägger på axeln och bär upp om man säger så. Vi höll på i 3 timmar med att försöka hitta lösningar och vi ringde runt till massa folk. Det enda vi tänkte på var att vi var tvugna att få in det under tak över natten, kunde ju inte gärna stå ute hela natten. Barnen hade vi med oss och dom sprang runt och röjde men dom hade iaf kul. Tillslut så lade vi hela bordet på en masonitskiva och underst en stege och band fast det efter bilen och körde hem det till vårat garage där vi drog in det. Inte jag men Larsa och Kim jag var barnvakt mest hela tiden åt 3 små pojkar. Så nu ligger det i vårat garage och nu är problemet hur vi ska få det till jobbet och uppför trapporna och sen ska det gamla bordet tas bort och det nya ställas upp. Blir en utmaning kan jag säa för det måste lyftas upp en meter i luften eller så för att kunna ställa det på benen. Puh!

Ska jobba ikväll, får ju jobba kvar till sista maj nu och det är en väldig lättnad. Dock har det krånglat med lön då min förra chef avslutat mig som månadsanställd i kommunen *suck*. Men hoppas att det ordnar sig och att jag får en extra utbetalning nu snart, pengar behövs alltid.

Annars är det lugnt på de flesta fronter, för lugnt nästan. Har ett homeparty inplanerat hemma hos en kompis nästa helg och om några veckor ska jag ut med studiegruppen i Karlstad, vi ska laga mat och bowla, blir kul det! Annars lugnt ska ut på VFU nästa vecka och sen skriva en uppsats, inget jag ser fram emot men det blir nog bra bara man väl satt sig ner för att skriva.

Nu ska jag gå och försöka leta upp några klasskamtarer. Tjipp!

Halkigt värre

Uppdatering nu klockan 18.23 vilken rolig dag jag har haft. Linda kom och hämtade mig och sen åkte vi till stan och käkade lunch på China och efterrätt med. Shit jag har varit där 3 ggr på 4 dagar nu inte illa det eller kanske är precis vad det är haha. Hon som jobbar där frågade om jag skulle komma tillbaka på tisdag, pinsamt! Sedan åkte vi vidare hem till Lisa och fikade och snackade lite. Sen skulle vi ta oss därifrån i snöovädret och jag säger då det. Bilen rörde sig knappt, gick att backa men att åka fram gick inte alls. Vi fick gå ut och putta på bilen jag och Linda medans Linda gasade järnet. Men hon kom inte långt och jag och Lisa halkade på isen Linda sa det att man hörde ett ljud sen såg man att ett huvud försvann från backspegeln. Jag föll 3 ggr och Lisa 1 gång. Slog i handen så det gör jätteont nu men det var det värt shit va kul vi hade. Sen skulle vi åka ner till hennes hästar mitt i skogen, men det gick bra och vi tog oss upp tillslut utan några speciella problem. Jag var nästan beredd på att dom skulle ta fram traktorn och dra upp oss, men det gick bra. Hästarna var söta dom med, men dom såg allt lite frusna ut i all snö.

Nu är jag hemma och väntar på att Bolibompa ska sluta så jag kan duscha Felix.

Framåtblickar

Sitter här och väntar på att Linda ska komma och hämta mig sen ska vi åka till stan och äta lunch och sen hem till Lisa och umgås lite. Det ska bli roligt faktiskt, känns som att jag inte har träffat nån kompis på länge nu, tur att man har så underbara klasskompisar som man har.

Hus som helst har haft ett par jobbiga dagar nu, en jobbig vecka kan man säga. Har blivit rejält sårad av en person som står mig väldigt nära, men vi håller på och löser det här nu och det kommer bara att bli bättre. Sen kommer vissa saker att fortsätta vara skumma ett tag framöver. Men jag kommer att ta en dag i taget och så får det bli som det blir. Givetvis så hoppas jag på det bästa och vågar vara optimistisk.

I skolan är det full fart, ska läsa 700 sidor i veckan och fördjupa mig i något ämne, sen veckan efter det så är det praktik med en veckas observation och veckan efter det så ska jag skriva en uppsats på minst 10 sidor om det jag har läst och observerat på min praktik. Så jag har att göra om man säger så. Känns lite segt att ta tag i allt det här nu men det är bara att bita i det sura äpplet och komma igång.

Annars är det väldigt lugnt just nu, behöver städa idag men får se vad jag hinner med kanske tar det imorgon när jag är ledig, jaja det ordnar sig nog. Sambon borde göra det han istället, städa alltså.

Nu ska jag bygga koja med Felix innan Linda dyker upp. So long!

Bästa familjen <3

Sitter och pluggar en fredagskväll det händer inte varje vecka det vill jag lova. Och det är jag glad för, det är inte alls speciellt kul kan jag lova. Handlar om dyslexi så visst är det intressant men inget är väl intressant nog just en fredag känns det som. Fick in min examinationsuppgift igår hade suttit och skrivit den i tre dagar så nu ligger jag inte efter med något i skolan och det uppgiften jag skriver på nu ska in på måndag, hur jag nu ska hinna det vet jag inte men det får gå på något vis. Vill åka och hälsa på lillan i Karlstad imorgon men vet att jag egentligen inte hinner det och så ska det inte behöva vara tycker jag. Får se imorgon hur jag gör.

Har haft en mysig fredagskväll ändå köpte med pizza och semlor från stan och syndade lite här hemma, sen myste jag med Kim och Felix hela kvällen och nu tog jag en paus i pluggningen för att blogga lite. Fick även ett paket från H&M idag som Kimpa åkte och hämtade åt mig, allt passade och jag var nöjd med allt och allt utom en tröja kom den kommer i februari så det var bra.

Har nog inte så mycket mer att tillägga här just nu utan tror jag återgår till pluggandet.

Kram!

Dagen efter nu då (lördag vill säga)

Sitter här i min nya mjukisdess och njuter av livet. Jag ska sitta hemma hela dagen och plugga massa tråkig skit men just nu gör det inte så mycket för jag känner mig glad ändå. Kim och Felix åkte nyss hemifrån dom ska åka till badhuset, sen ska dom åka hem till en kompis och hälsa på och sen även handla. Jag hade gärna velat hänga med speciellt till Karlstad och träffa Mia men det går inte jag måste ta vara på tiden nu och plugga. Tråkigt att offra en hel helg men vi sa det jag och Kim att ikväll ska vi vara riktigt familjiska och se på Bilar och äta chips innan dess ska vi laga middag ihop. Känns mysigt, han frågade om jag hann med det och jag sa att det tar jag mig tid för. Man kan ändå inte sitta oavbrutet och plugga så funkar det inte efter ett tag kan man inte ta in mer och måste ju ta pauser. Sen är det mysigt att alla kan se en film tillsammans med Felix. Var väl mest det jag ville säga att jag har världens bästa familj. Älskar dom över allt annat.

Återgår till dyslexiläsningen. Ha en bra helg!

Typisk tisdag

Varit hemma hela dagen för att plugga och skrev faktiskt klart en uppgift idag så imorgon ska jag skriva ytterligare en eller två vi får se vad jag hinner ska ju jobba på kvällen oxå. Idag har jag förutom att plugga lämnat och hämtat Felix på dagis och småsnäst åt en av hans fröknar som frågade en fråga om jobbet (dagis delar lokal med mitt jobb) och jag kände inte för att ta emot kritik då jag var så trött. Hur som helst jag var inte otrevlig men hon märkte att jag inte orkade prata om det just då, bitch once more I know!

Hur som helst sen åkte jag och Felix buss till stan och träffade Kim och gick till tandläkaren med Felix, han var jätteduktig och berättade om att han brukade borsta tänderna och gapade stort, superduktig var han. Sen när han skulle välja en leksak så tyckte han det var jättesvårt att välja så han sa bara: "Jag behöver inte nåt", "Jag kan inte välja". Tillslut lurade iaf sköterskan på honon en lite för stor ring. Sen åkte vi raka vägen till frissan där vi lät henne klippa bort alla hans vackra lockar, hade ju långt hår förut men nu är han korthårig igen. Han ser ut som en riktigt stor kille nu, och han var så duktig där hos frisören med, satt helt still och pratade med henne och lät henne klippa fritt. Han hade ju så vackert hår killen men han behövde en klippning. Sen åkte vi till Mc Donalds för att fira detta och där åt jag en McBean den nya vegetariska burgaren. Helt okej men dock inte lika god som McGarden var, kommer ni ihåg den som fanns för flera år sen? Den här nya hade iaf fullkornsbröd och det blev lite torrare helt enkelt men det dög i krig. Man äter ju inte på Donken för njutningens skull utan mest för att det går fort, iaf gör jag det. Skönt att äntligen slippa äta deras vidriga sallad. Det är inte sallad i det är stjälkar och smakar beskt fullkomligt vidrig om ni frågar mig.

Annars är det lugnt, läser mina skönlitterära böcker hela dagarna och försöker plugga så gott det går och det funkar i skolan just num borde läsa mer litteratur bara. Imorgon ska jag vara hemma och skriva hela dagen sen jobba på kvällen.

Dags att ta med boken till sängen tror jag och mysa lite.

Arg och besviken

Jag är så fruktansvärt ledsen just nu. Känner mig orättvist behandlad av massa folk. För det första så har jag kontaktat facket ang. min uppsägning från jobbet, alltså jag ska ju bli uppsagd och så där och jag undersökte om jag efter 4,5 år hade några som helst rättigheter. Men det hade jag inte alls som det verkade endast att jag får las och så där men det hjälper mig inte så mycket för när jag sen börjar jobba efter skolan så har ändå dessa laspoäng gått ut antagligen. Så jag skrev till facket att jag inte ens hade ett anställningbevis för den sista tiden jag har jobbat. Oj vad fort chefen jobbade efter det här, hon mailade mig att det fanns ett kontrakt liggande på mig hos kommunen. Men nu fick jag ett nytt idag av min chef där det står att det går ut dista december förra året. Kanske inte låter konstigt men jag lovar att det som ligger hos kommunen står det sista maj på. Och hade jag fått det från början hade hon aldrig kunna kastat ut mig förrens sista maj. Så chefen fular som bara den. Blir så jävla förbannad.

Sen är det en annan sak som stör mig just nu. Kompisar som inte kan stå för vad dom säger och kompisar som säger saker dom kanske borde hålla inom sig. Bara slänger ur sig massa som ska vara skämt egentligen men som faktiskt sårar, varför tänker sig folk inte för och varför är alla så egoistiska. Först nästan lova en sak för att nästa dag inte ens ta upp det som ett alternativ istället för att säga som det är, att den ångrat sig? Är det så svårt? Visst jag kanske inte alltid är ärlig, men jag är medveten om mig själv och man måste tänka på vad man lovar. För jag är kanske naiv men när någon säger nåt så väljer jag att tro på det.

Imorgon är det tänkt att jag ska gå på fest och fixa lite lättare mat till festen. Det tänker jag även göra men det är svårt att lösa det praktiska runt i kring det hela, skjuts och så där som vanligt men jag hoppas det löser sig på nåt vis.

Har massa plugg att göra i helgen oxå, väldigt mycket att läsa och skriva, ska ta tag i det så fort jag orkar. Snart kommer svärmor och svågern och vi ska alla äta mat tillsammans det bli trevligt och lagom fredagsaktivitet.

RSS 2.0