Allt såg bra ut!

Nu har jag kommit hem från barnmorskan och allt såg bra ut. Blodvärdena var fina och samma sak med blodtrycket. Fick även lyssna på bebisens hjärtljud, i början hittade hon inga men hon sa att det var vanligt så här i början men nervös blev jag men hon hittade tillslut och hjärtljuden låg på 140. Känns otroligt skönt. Känner mig bättre idag än vad jag gjort tidigare, är fortfarande väldigt matt i kroppen men har inte längre någon värk. Barnmorskan trodde det berodde på något virus eller liknande. Fick väga mig och jag hade gått upp 4 hg sen inskrivningen för 7 veckor sen, det kändes himla bra, vill inte bli alldeles för tjock (tjockare) haha. Nu ska jag vila lite innan jag tar ett ryck med disk, tvätt och städning.

Mår inte bra

Har tänkt att uppdatera här ett tag men har bokstavligt talat inte orkat, de sista dagarna är som ett stort töcken. Det började när vi kom hem från Liseberg i söndags då hade jag ont i huvudet och dagen efter även då. Sen fick jag i måndags ont i hela kroppen, blev matt och trött och kräktes i trädgården. Låg i sängen hela eftermiddagen, samma sak igår bara låg i sängen orkade knappt vara uppe eller nåt. Bara att duscha var en hemsk upplevelse. Igår kväll gick värken i kroppen över till bara vanlig matthet och istället för att frysa så blev jag nu väldigt varm. Men ingen feber, det känns som influensan utan feber. Idag känns det lite lite bättre jag har inte ont utan är bara matt och kan knappt stå på benen. Mat har jag knappt fått i mig heller, bara yttersta lite, men har ätit vitaminer och proteintabletter iaf. Ringde och fick en tid hos barnmorskan senare idag så dom ska ta prover och blodtryck på mig för att se om det är det som krånglar, misstänker att jag har dåliga värden. Hoppas bara det inte är något fel på bebisen, men jag misstänker att så kan vara. Har inte känt några rörelser på ett par dagar och det känns inte bra på något sätt, men jag hoppas allt är bra. Vet inte hur jag skulle klara om det skulle vara något fel.

Lisebergsresan gick underbart bra förutom diverse krångel på vägen ner. Felix var tuffare och modigare än någonsin och åkte de flesta karuseller. Han åkte lilla berg och dalbanan det trodde jag aldrig sen Kållerado och Flumride, första gången när han satte sig i flumriden så ville han klättra ur och han grät men sen sa han till Kim att han bara var rädd för att bli blöt så Kim täckte honom med en poncho och sen sa han inget mer, när vi åkt klart skulle han åka den igen direkt efter, sen ville han åka den 100 ggr sa han men det blev fyra gånger tillsist, överlycklig var han. Och vi hade tur med allt ingen kö alls nästan lite folk i parken sen strålande väder hela dagen sol och åter sol. Här hemma regnade det hela dagen.

Nu ska jag vila igen, har suttit uppe alldeles för länge nu. Återkommer efter provtagningarna.

Mammagrisar är vi allihopa

Dagen har bestått av att vara hemma med Felix och duscha honom för att sen åka in med Alex och barnen och kolla på alla stundenter. Tänk vad lyckliga de är idag, underbart ju kommer så väl ihåg hur det var. Men det slutade lite mer otrevligt för mig. Fick en svimattack och det var mindre kul. Höll på att falla ihop och gick och staplade fram och kände mig nästan berusad. Hemsk känsla, sen var det så varmt + att jag inte ätit nån lunch så jag fick med mig Felix och så stapplade vi iväg till Pressbyrån så jag kunde köpa en banan, sen blev det lunch efter det. Det tråkiga var att en tjej från mitt dagis kom fram och sa hej till mig och jag pratade med henne en snabbis, jag hoppas inte hennes föräldrar såg mig då måste dom ha trott att jag var berusad, så fel det kan bli ändå.

Sen åkte vi hem och tog ett dopp i poolen, det var ganska smärtsamt endast 18 grader varmt (kallt) ju, men det gick. Tyvärr så var det en del pollen och annat bös i den eftersom det blåste så igår. Blåste så mycket att poolöverdraget blåste av, därav all skit i poolen. Men jag fick bort det mesta sen dammsög Kim poolen när han kom hem så nu är den okej igen:)

Annars var det fredagsmys här ikväll och dessvärre kom Felix i säng för sent och ställde till en scen eller flera det funkar helt enkelt inte att han lägger sig för sent eller rättare sagt han funkar inte då. Ska se till att INTE vända på dygnen nu när vi är lediga utan han ska ligga vid halv åtta som vanligt för det behöver han sen får man mer fritid själv på kvällen och det kan ju alltid behövas. Sen är han en sån mammagris så det finns inte jag ska göra allt med honom och pappa får knappt komma intill, jag hoppas inte det blir likadant med nästa barn. På tal om Felix fick skämmas lite när vi satt utanför torggrillen och han såg ut att gå aggressivt mot en kille i sin egen ålder och jag sa åt honom, hans mamma såg lite irriterad ut, men sen såg jag varför Felix gjorde det. Killen stoppade en platsgaffel i ansiktet på Jonte som var med oss rakt på kinden så den rev honom och sen i ögat med så jag kan förstå att Felix blev irriterad. Den jäkla morsan skulle bara veta vad hennes egen son gjorde, inte för att hon hade någon som helst koll på honom då men. Inte kasta sten i glashus eller hur är det man säger?

På söndag kanske det blir Liseberg denna gång, allt går åt rätt håll för det hela men jag vågar inte tro något och jag ska definitivt inte säga något till Felix om det hela för man vet aldrig. Vi har pratat om detta och preliminärbokat varenda söndag sen den 20:de maj så man vet aldrig, men jag håller tummarna.

Tror magen börjat växa lite smått eller mer så här om jag ska vara exakt: Livmodern trycker upp mitt fett högre upp i magen så jag får en större kula än vanligt, bebismage nertill och fetmage upptill förstod ni? Haha trevlig helg på er!

Du ljuva sommardag

Blir trött på mig själv trots att jag smörjt in mig i solkräm varje dag och varit noggrann så har jag bränt mig som fan på armarna och ryggen. Ryggen är inte så otippat eftersom jag inte hade solkräm där men armarna och axlarna liksom. Inte hela världen kanske men det gör ju så förbaskat ont speciellt när man ska sova eller duscha. Solen tar grymt mycket mer nere på stranden och vid vattnet än hemma i trädgården helt klart.

Igår hade vi iaf en härlig dag. Först grävde Kim i gården för att få ner poolen en bit så den blir jämn, sen drog jag mamma och Felix till stranden och badade. Kim kom efter sen och badade han med. Sen hem och åt och sen iväg och handla sen hem till Alex och Larsa som bjöd oss på grillat. Vi grillade spett och hade det mysigt. Så himla skönt att dom bor här nere nu, det är helt underbart faktiskt. Barnen lekte och hade kul och vi tittade på hästarna och pratade. Sen när vi skulle åka hem så skulle Felix sova över där, trodde han ja. Får bli en senare fråga, men det är mycket sånt nu att han och hans kompisar ska sova över hos varandra shit dom e ju bara 4 år.

Igår smet Felix iväg till bästa kompisen på gatan nedanför, Kim kom ganska fort på vart han hade gått och gick efter då hittade han Felix stående på deras trappa och tittandes in i huset. Han trodde att Felix bara stod där men sen kom mamman med en bulle till Felix. Kompisen var borta med pappan. Sen när vi hade varit och badat hade kompisen varit och frågat efter Felix så sen när vi hade ätit upp kom kompisen igen så dom äntligen fick leka en stund. Dom är så härliga nu alltså och ska leka jämt. I fredags skulle vi inte ens hem efter dagis utan direkt till kompisen och bada i hans pool. Vadå egen vilja?

Idag blir det till att åka till stranden igen, jag med långärmat på mig men det får gå, annars blir det diverse trädgårdsarbete iaf för sambon min hehe.

Ha en underbar dag i solen!

Världens lyckligaste mamma

Snart slutet på denna vecka, iaf på vardagarna sen kommer helgen muchos nice. Imorgon går jag sista dagen i skolan sen är jag ledig hela sommaren ända fram till slutet på augusti kommer bli skönt men kanske lite långtråkigt.

Har haft en härlig dag idag, Felix har varit fullkomligt underbar. Han plockade en blombukett till mig förut ute i trädgården och han fick ihop till en fin liten bukett sen plockade han en åt pappa oxå, det måste ju vara rättvist. Igår satte vi upp poolen och det tog flera timmar att fylla den och sen när den var full så insåg vi att den stod alldeles för snett för att det skulle funka så det var bara att tömma ut alla 6000 liter vatten i trädgården. Men Felix hann bada (i sina nya badbyxor) innan vattnet försvunnit ut, det var precis svinkallt i vattnet men han var i säkert tio minuter i sträck. Tillslut var han så kall så han kom upp.

Börjar få ordning därute i trädgården nu, eller ja det ska rensas och fixas och resten av fontänen ska tas bort, men det är riktigt jäkla mysigt där ute nu när det blommar och är grönt. På sommaren har vi en väldigt bra trädgård med buskar och träd och mysiga krypin. Ingen insyn alls nästan och Felix älskar att vara därute och han går aldrig från gården och ut på vägen, väldigt skötsam faktiskt.

I helgen blir det till att få upp poolen på riktigt, ska pallra upp med sand och grus under så den kommer jämnt. Sen kanske en sväng till Göteborg på fasters kalas och Liseberg, men jag hoppas inte på för mycket men det skulle vara himla roligt alltså. Annars blir det nog till att påta i trädgården finns en del att göra trots allt.

En annan härlig sak som händer är att jag tror att jag känner små puffar inifrån magen. Jag vet att det är tidigt men det måste nästan vara det jag känner. Dom säger ju att man känner tidigare som omföderska och jag går ju snart in i vecka 16 så omöjligt är det väl inte?

Nu ska jag sätta mig och plugga på den sista uppgiften i denna kurs. Adios!

That ship has sailed

Lördagkväll och jag sitter hemma. Kompisarna ska ut ja i stort sett alla kompisar jag har. Men jag sitter lik förbannat hemma och det gör mig ingenting! Det är helt enkelt inte lika roligt att gå ut när man måste vara nykter så är det bara. Speciellt inte när man ser kompisarna bli flamsigare och flamsigare. Sen blir då inte mitt tålamod vad det bör heller, kan bli riktigt jävla irriterad och det ska man inte utsätta någon för. Har helt enkelt insett att jag har ett annat liv än alla mina kompisar, det livet dom nu lever är förbi för mig för längesen. Sen är det ju inget som säger att man inte kan gå ut då och då det gör jag gärna. Men i stort sett varje gång jag ska umgås med mitt gäng så blir det ju alkohol inblandat (inget fel i det men trist för en annan numera). Självklart umgås jag med folk när de är nyktra med men inte när man träffas allihopa liksom.

Kan kännas lite ensamt ibland när jag vet att dom andra är ute och har roligt men jag är så klart hellre hemma och är gravid. Har ju längtat efter det här så länge nu och är tillfreds med situationen. Umgås en del med en annan kompis som oxå har barn och jag är så glad att jag har henne och att hon bor så nära mig för det gör ingen annan kompis tyvärr. Då kan man både ha med Felix och Kimpa oxå det är skönt. Att ingen annan bor här är rätt självklart har man valt att bo på landet blir man så klart ganska ensam haha.

Ser förövrigt fram emot sommaren och allt vad det innebär. Grillning, umgås med kompisar, flyta runt i poolen och bara softa. Bli rund (are) om magen mm. En semester planeras in oxå men jag är inte riktigt på det klara med vart vi ska åka men det är på gång iaf. Ska bli lovely hur som helst:)

Kanske lät som att jag tyckte synd om mig själv förut det gör jag så klart inte. Skulle det vara synd om mig? Ska ju vara hemma och dricka loka och se på Sverige-Danmarksmatchen, kan ju inte bli bättre!

Var inne på fastingen idag iaf med familjen. Felix var inte alls speciellt intresserad av att åka karuseller, eller ja intresserad var han väl men han åkte bara det allra mildaste han var osäker på det mesta, och den utklädda katten Tiger var han livrädd för stackarn hehe. Träffade Tina det var trevligt.

Dags att avsluta och fixa iordning Felix så det är lugnt sen när matchen början om exakt en timme. Heja Sverige!

RSS 2.0