Utrota vargen?

Ännu en lugn dag är här. Det är lugnt nästan jämt lugnt, tyst och stilla. Felix är på dagis och lillan sover en sväng. I går var tiki här då var det inte lika lungt, Felix pockade på uppmärksamhet och skulle ha henne alldeles för sig själv. Han tyckte att det var så roligt att hon hälsade på oss, jag med givetvis. På kvällen tvättade pojkarna bilen och bytte till sommardäck och jag lade Alice för kvällen och satte mig och såg på Desperate housewives som hade premiär igen. Det är en serie som jag har älskat från första stund men den har nog gjort sitt kan jag tycka, det är lite segt i serien just nu faktiskt beror kanske på att den började så stort och nu är det svårt att spinna vidare i samma nivå. Däremot Greys det är grejer det, såg på ett avnitt i förrgår och hoppas på att få se fler snart. Fick tiki att se första avsnittet i första säsongen igår, min förhoppning är så klart att hon ska låna säsong ett av mig och titta på den för att se om det är något för henne. Jag vet jag tjatar om en jäkla serie men sån är jag.

När jag kom hem från dagis imorse och skulle sätta mig för att äta frukost och läsa Krilleposten så stötte jag på en artikel som fick mig att reagera. Artikeln handlar om vargar. De har låtit jägare undersöka hur stor vargstamm vi har i Kristinehamn. Hur som helst, de hade kommit fram till att mellan september och slutet av mars hade 40 observationer av varg gjorts och alla i de södra kommundelarna. Observationerna visar att det bor mellan 6-7 vargar i områdena kring Björneborg, Bäckhammar, söder om E18 och öster omj vänern. Det här är för många vargar och ett allvarligt problem enligt Nils Jansson han menar att jakt är ett stort intresse och att den sociala biten för jägarna nu är förlorad. "jaktglädjen är försvunnen och oron och ångesten finns hos alla hundägare som jagar" Så säger han. Nils hoppas att den rovdjursutredning som pågår ska ge resultat och att vargstammarna i framtiden ska gå att kontrollera. Under ett år behöver en vargflock 90-120 älgar för att stilla sin hunger om det istället jagar rådjur så krävs det 12-15 st för att få samma mängd kött som en älg ger. Artikeln avslutas med att Nils säger "Det är orimligt med 6-7 vargar i detta lilla område"

Om man har följt NKP ett tag så har man kunnat läsa en del artiklar om hundägare som fått sina hundar dödade av vargar tidigare under senaste året, vet inte exakt hur många attacker det rör sig om men det har debatterats flitigt. Vad tycker jag då? Jo det ska jag berätta. Sånt här får mig att se rött ärligt talat. Jag förstår inte varför det är ett sånt stort problem med att det finns varg i skogarna. Visst är det hemskt att hundar blivit dödade av varg, men samtidigt släpper du din hund lös i skogen speciellt i samband med jakt så finns alltid den risken det måste man vara medveten om som jägare. Man är i skogen och då är man på djurens domäner så är det bara. Och jag tycker inte ett dugg synd om jägarna som går miste om det sociala nu när de inte vågar sig ut i skogen. Gör som alla andra åk över till en jägarkompis och ta en kopp kaffe eller nåt. Jag är övertygad om att det finns andra sätt för vuxna män att umgås än att sitta i skogen och vänta på ett lämpligt byte att skjuta, Jag tycker inte synd om de jagande hundägarna, jag skiter i deras ångest. Sen snackar vi om 6-7 vargar! Nu vet jag att vargar rör sig över väldigt stora områden men ändå. Jag har varg uppe i skogen ovanför mig det var inte längesen en granne såg 3 vargar här uppe men inte är jag rädd men jag har varken hund eller jagar. Eller är det synd om jägarna när vargarna tar allt deras älgkött? Nej det tycker jag inte, bättre att låta älgarna ta hand om det där precis som det ska vara i naturen. Det är ju inte så att vi behöver älgköttet för att överleva. När det gäller djur och natur så ska alltid vi människor bestämma, åh nej för mycket varg nu skjuter vi hanen (som de gjorde utanför k-stad förra året) så att det inte kan bli nån stor vargkull i år. Vi skjuter älgarna för att hålla nere stammen, vi åker och dödar första bästa björn efter en björnattack. Men vi människor får göra vad fan vi vill, ställa till det, förstöra och ta livet av varandra. Nej vi får trasha runt bäst vi vill. Sånt irriterar mig, men jag är en arg vegetarian det är jag medveten om. Men sånt här irriterar mig nåt så förbannat. Förstår att vi inte kan ha hur många vargar som helst men för mig låter inte 7 stycken som nån katastrof de har ju oxå rätt till ett liv. Och jägarna kanske skulle komma på en annan hobby än att sitta i skogen och skjuta djur? Bara en tanke! Finns knappt några djur kvar i skogen så lägg ner!!

Nu har jag skrivit av mig lite. Nu ska jag prata med Linda det är bra mycket trevligare! 


Kommentarer
Postat av: Tezz

Kan inte låta bli å le åt din blogg...
7 vargar vad är det??Värre om det hade varit 70....
I Skåne är det vildsvinen som gör jägarna rädda..
Där Kent bor har de problem med ett LO djur som dödar deras får..

Hoppas du får en fortsatt bra dag.
KRAM

2008-04-16 @ 14:10:34
Postat av: Kestin

Man behöver inte vara en arg vegetarian för att hålla med dej..*ler*..
Vi har en varg här oxå, spännande tycker jag och många med mej.men flest naturligtvis INTE..
Mera varg!! *L*
-och vildsvin har vi oxå..
Såvitt jag förstår så ska de vilda djuren leva i -just- skogen.
Är inte synd om jägare, tycker kaffekoppsidén är lysande!

2008-04-17 @ 17:32:11
Postat av: charlie

jag steker upp grönsakerna med en massa matlagningsgrädde/grädde, riven ost så den blir krämig å curry å chilikrydda (jag hade chilidipp) å vitlök å rör ihop det med pastan sen.
det va gott :) hoppas allt är bra med dig!

2008-04-18 @ 10:27:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0