Svammel om mat och märken

Har tänkt på det här med varumärken och så. När jag handlar mat så handlar jag alltid det dyraste märket eller om inte annat det kändaste märket. Jag vill köpa sånt som jag vet är bra och som jag vet smakar bra i munnen. Dyrast är absolut inte alltid bäst det är jag väl medveten om, men vanemänniska som jag är så blir det att jag alltid handlar samma saker. I lördags när jag handlade och Kims pappa och syster var med så handlade jag som vanligt och köpte ariel tvättmedel (trots att jag faktiskt är missnöjd med det) jag anser inte att det tar bort fläckar i den mån jag vill. Då sa iaf svärfar och svägerskan att jag ska köpa willys egna tvättmedel tror jag det var, det är tydligen väldigt bra. Har fått bäst i test i råd och rön två år i rad om jag fattade det hela rätt. Awsome! det tar jag, men ska jag åka 6 mil i enkel riktning för att få tag på tvättmedel? Kanske kan passa på att köpa upp mig när jag väl är där. Sen pratade vi om sköljmedel, jag kör alltid samma märke fast nu sist köpte jag faktiskt ett av willys egna märken annars köper jag comfort tror jag det är men jag varvar mellan två olika lukter. Vanilj och persika tror jag det är. Men svärfar och Felix kompis mamma använder sig av ett sköljmedel som luktar så gott och framförallt mycket. Felix kompis mamma tvättade en handduk som Felix hade glömt där och sen nästa gång jag tvättade den så luktade det fortfarande från deras sköljmedel. Nu tror jag att jag fått reda på vilket dom använder så det ska jag köpa nästa gång. Vad jag vill komma till är att man kan ju verkligen spara pengar på att handla rätt så att säga. Jag handlar aldrig rätt. Och sanningen är den att när jag handlar så kollar jag aldrig priset på en vara. Jag bara tar det jag vill ha och sen slänger jag ner det i vagnen, men sen blir jag ofta förvånad när jag ser hur mkt det kostar sen efteråt. Jag är knäpp jag vet och jag är kräsen, skulle inte direkt komma pa tanken att gå in på t.ex Lidl och handla nåt i ett lila och gult paket och det sa jag till min kompis som jobbar där. "Hallå har du varit på Lidl sista tiden? Vi har ju bara kända märken numera" Oops nej det har jag faktiskt inte, min Lidlerfarenhet sträcker sig till deras glass. Shame on me! Jag måste börja tänka tror jag. Alla säger ju att man kan köpa billiga blöjor på Lidl som är jättebra, men är jag hemsk om jag helst köper Pampers, för jag tycker dom funkar och är snygga. Grejen är ju den att det är mina pengar som förvsinner. Men har ni några bra tips på mat och såna grejer bra märken? Bra billiga märken? Nog svamlat om detta.

Idag händer det nog inte så mycket alls. Kimpa är på jobbet och Alice tar sin förmiddagslur. Imorgon börjar Felix på dagis och det längtar han efter jättemycket, han tycker det ska bli så roligt att få komma och leka med alla kompisar igen. Jag tycker det ska bli lika skönt jag, får jag lite egentid med. Nu låter jag kanske hemsk, han är otrolig lätt att ha hemma han sysselsätter sig själv hela tiden och är väldigt lätt att ha med att göra. Samma sak med Alice hon är alltid nöjd. Som igår när jag väckte henne när hon tog en kvälllur och hon fortfarande var trött så nog mötte hon mig med ett leende och sa inte nåt sen. Tror att det finns en mening med att jag har så lätta barn, det behöver jag eftersom mitt tålamod är dom det är.

Klämde ur en massa var ur Fleeze sår förut, äckligt som fan men det är väl bäst om det kommer ut antar jag. Det ser inge roligt ut men han har inte ont iaf och det är ju huvudsaken.

Kommentarer
Postat av: jeanette

Tips. willys, stor handla där och det räcker så länge. vi handlar där så det räcker ca 1 mån för mindre pengar... och då köper vi inte willys märken och eldorado, är också sån att jag vill veta vad jag köper. blå band vet man ju vad det är istället för ett man aldrig hört förut... lucka till

//

2008-08-04 @ 18:56:41
Postat av: Sara

Vi kör med lidl:s blöjor (också det efter ett tips) och jag är supernöjd med dom. De har aldrig läckt, varit några geléklumpar eller nånting. De är värda att prova kan jag lova!!!=)

2008-08-05 @ 23:33:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0