Mammarollen

Nu ska jag svamla lite, bara varnar innan så ni vet vad ni har att vänta er. Ja jag skriver er för jag har en jäkla massa läsare. Konstigt bara att man har så himla få kommentarer:) men det är ju som det är med det.

Har tänkt på det här med mammarollen, det är ett ämne som jag ständigt åtekommer till. Att vara mamma är det absolut bästa och häftigaste jag upplevt. Felix och Alice är mina ljus, mitt liv, det allra bästa jag vet. Dom är helt ljuvliga små liv. Ibland upplever jag att jag har en annorlunda syn på det här med att vara mamma. Ibland kan jag få det att låta som att jag känner mig obekväm i min roll som mamma eller snarare begränsad och hämmad. Jag är en väldigt social person och jag vill göra så mycker mer än att sitta hemma med mina barn hela tiden. Jag mår inte bra av att bara vara hemma jag måste ut och träffa kompisar och umgås. Jag pratar inte om krogen eller så för även fast det kan vara roligt att gå ut och ta en öl nån gång så är det själva umgänget jag vill åt. Jag vill gärna ha ett jobb att gå till på dagarna så jag kan komma hem på eftermiddagen till min familj. När jag jobbar eller går i skolan så är mitt sociala behova mättat och jag spenderar gärna all ledig tid med familjen men nu när jag är mammaledig så är jag som sagt sugen på socialt umgänge utanför hemmet. Och det händer att jag åker iväg ifrån mina barn på äventyr med kompisar (en helg i gbg eller sthlm har förekommit). Detta vet jag är helt uteslutet för en del. Har man familj så har man. igår fick jag höra att jag lever med en familj fast jag skulle vilja leva singelliv, med en familj fast med möjligheter som en singel. Riktigt så tycker jag inte att det förhåller sig men visst umgås jag gärna med vänner på tu man hand. Men jag måste det! I love it! Nu när mina vänner blir mammor så antar jag att det kommer bli lite annorlunda för jag har svårt att se dom göra det jag gör. Umgänge blir det nog men med barn med i bilden. Det bästa jag vet är att vara mamma men jag vill kunna vara så mycket mer. Ska jag ha dåligt samvete för detta? Jag tycker inte det för jag blir en bättre mamma när jag gör saker som jag tycker om och kommer hemifrån lite. Alla måste få finna sitt eget sätt att vara en bra mamma och människa på. Vet att jag skrivit om detta förut och jag vet att jag tjatar. Men det är så jäkla heligt och man ska vilja vara med sina barn och det är skandal om man säger annat. Kvinnor måste inte vilja vara hemma mer än pappor vill! Och jag och Kim har ett sånt förhållande att vi ställer upp om den andra vill iväg på nåt eller umgås med någon. Vi ger och tar och det funkar suveränt bra. Nog om detta! Jag tjatar men som sagt min blogg mitt tjat hahaha.

Kim kom precis hem, han har varit och beställt tak. Tror det skulle komma till veckan, sen har han att göra om man säger så oj oj oj. Men vi har inget val vi måste byta det där jäkla taket alltså. Vi har ju renoverat Alice rum just för att det regnade in och det droppar lite varje gång det regnar verkar det som. Det tråkigaste är att det kommer att ta alls hans lediga tid. Tid är verkligen pengar!

Nu ska jag lägga Felix sen ska vi se på film här hemma, mysigt värre:)

Kommentarer
Postat av: mitha

Jag funkar precis som dig, får jag inte lite egentid så blir jag toookig! jag blir fruktansvärt grinig o trött på ungarna o då är det ju bättre jag får min egentid ibland så jag kan samla energi och krafter för att orka vara en bra mamma.



De som säger att man är en dålig mamma för att man gör saker på egen hand(spelar ju ingen roll vad det är om man bara träffar kompisar, går på krogen) de har då fan inget liv. NÄ jag blir görgrinig på sånt där!



Stå på dig du är dina barns bästa mamma även om du känner att du vill göra saker på egen hand också!



KRAM

2008-08-07 @ 18:01:09
URL: http://www.himmelohelvete.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0