Yet again

Jag vet att detta är ett återkommande ämne i bloggen. Men jag hittade just nåt intressant. Bilder på Mia Eriksson där även hennes riktiga namn står med. Kolla om du är nyfiken annars låter du bli. Och nej jag skäms inte för att länka det här. Det är ingen fara för Mias liv, inte det minsta. Hennes förra pojkvän mannen med de svarta ögonen eller Osama Awad som han heter brukar se henne när hon hälsar på i Oxelösund, han såg henne senast på Åhléns och han lät henne vara, däremot sprang hon sin väg och läser man boken förstår man varför. Är du lika galet nyfiken som jag så kolla HÄR

Annars har nyår varit bra. Felix gick just och lade sig och snart är det nog min tur att gå mot sängen jag med. Men som sagt vi har haft det trevligt och ätit en massa god mat. Imorgon ska vi nog gå till skogen och grilla.

Kram!

Manligt och kvinnligt

Vi har just varit på Maxi och handlat lite inför ikväll och där träffade vi ett par som vi känner. De väntar barn så hon var lite tjocker om magen. Hur som helst jag pratade mest med henne och Kimpa pratade mest med honom. Vi stod där en bra stund och tillslut fick vi upplösa vår lilla konstellation och handla vidare eftersom barnen blev så uttråkade. När vi satt i bilen på väg hem så diskuterade vi lite jag och Kim

-Berättade hon att de hade köpt en ny bil?
-Nej, har dom?
-Ja en 04. Berättade hon att deras tv hade gått sönder då?
-Nej
-Tv i sovrummet då? Den var oxå trasig.
-Nej det hörde jag ingenting om. Men hon pratade om hur mycket  barnkläder hon fått, hur mycket bebisen rör sig i magen och massa om ultraljud. Sa han nåt om det?
-Nej ingenting.

Det märktes vem som pratade med vem. Hur olika det är egentligen. Jag har fött två barn och hon fick chansen att berätta om sina tankar inför födsel och blivande mammarollen medans han och Kim pratade elektronik och nya bilen. Roligt hur det är ändå.

Det var väl typ bara det jag hade att säga.

Än en gång säger jag Gott nytt år!


Yes jag tog ett beslut!

Nu har jag äntligen bestämt mig ang. Nyår! Jag kom på ett tredje alternativ faktiskt. Ett som passar oss som familj bättre. Det är att vi är hemma hos oss och så kommer mamma och brorsan hit på kvällen och så äter vi gott tillsammans. Mamma lagar halva maten och jag resten. Så nu ska vi snart åka och handla lite gott inför ikväll. Mia ringde imorse och sa att det blev inställt hos henne för nu var hon sjuk igen, hon trodde igår att hon skulle orka men kände inte likadant idag eftersom hon blev sämre inatt. Och jag ringde precis till Linda och tackade nej till henne med. Det hade varit trevligt att träffa dom en stund, men inte lika kul att ha med sig barnen. Nyår är bara en vanlig dag för mig. Och vi sa att vi skulle träffas snart jag och Linda, det kan man ju göra när som helst. Så ja jag är nöjd med mitt val.

Gott nytt år på er!

Nyår??

Det här med nyår har gått och blivit ett litet dilemma för mig. Eller snarare det här med att det ska firas och vart. Vi är hembjudna till Mia och Tobbe och även hem till Linda och Humpe. Från början lockade Mia med att det skulle vara barnvänligt där, det skulle komma 6 andra barn än våra. Men nu är inte fallet så längre utan det blir i så fall våra barn och två bebisar. Hos Linda är det heller inga barn och det är ju inget konstigt med det. Men ska vi åka som familj så blir det tråkigt för Felix om det inte kommer några barn alls. Vi kanske kan få mamma att vara barnvakt men det är inte alls säkert eftersom jag är ute i sista stund. Vi kan åka med barnen och sen ta oss hem efter ett tag, Alice kommer behöva sova eftersom vi lägger henne vid sjutiden annars. Jag har även fått tillåtelse av Kimpa att åka hemifrån själv opch fira nyår med mina vänner. Men det känns ju faktiskt inte helt okej att lämna familjen så där på nyår och allt. 
Vad ska jag göra?

1. Åka till Mia och Tobbe
2. Åka till Linda och Humpe
3. Vara hemma

? 

Snälla kan inte nån ta ett beslut åt mig! Jag kan inte sånt här. Det här med att ta beslut är inte riktigt min grej faktiskt.

Bilder från dagen:

     

     

Lek och bus

Alex skickade nyss sms och frågade om vi skulle med till Lek och buslandet idag. Och visst ska vi det. Äntligen händer det nåt. Felix får leka av sig så det heter duga och jag får stå och snacka lite vuxenskit med Alex. Imorse var vi uppe med tuppen med, iaf för att vara oss. Vaknade av att Alice vaknade runt halv åtta. Jag hörde hur hon välte en kruka från sitt fönster. Så jag gick in och tog upp henne och sen vaknade resten av familjen och frukost åt vi innan nio. Rekord kan jag lova. Nu kanske jag kan somna tidigare ikväll/natt.

Nyår imorgon, har fått några erbjudnanden men har inte bestämt oss än. Kanske bara blir till att sitta hemma. Men då får jag inte klaga heller.

Nej lite smink här och sen iväg.

Tristess!

Åh vad gälligt det här inlägget kommer att bli. Varnar er alla! Sluta genast läs om ni inte orkar med gnäll. Bara måste blogga av mig lite innan jag går sönder. Framförallt för Kimpas skull som inte orkar lyssna på min skit och dåliga humör mer idag (han har inte klagat, men jag förstår hur jobbigt det måste vara).

Nu har jag varit hemma i ungefär två veckor. Nu har jag fått nog. Nu är det tråkigt. Jag älskar min familj men det blir långrandigt att sitta här och glo dag in och dag ut. Mitt sociala behov är stort som bara den och min familj kan inte uppfylla det behovet full ut. Jag berundrar er människor som kan sitta hemma med barn och man dag in och ut och tindra och känna er tillfredsställda med det. Själv går jag sönder! Det finns så mycket mer med livet än bara familjen. Vi har umgåtts dygnet runt nu ett bra tag. Inget händer, stiltje, stiltje, stiltje. Så är det ju när man har barn kanske ni tycker och visst är det så men man kan hitta på saker även fast man har barn. Man måste ju inte ge upp sitt liv bara för att man skaffar barn. Jag längtar till och med tillbaka till skolan, så illa är det. Och nu börjar nyårssms:en trilla in. Får frågan om vad jag ska hitta på. Och det vet jag inte. Är hembjuden till M med familj och vi ska väl dit en sväng kanske om vi löser allt praktiskt först. Jag kan tänka mig att bara sitta hemma i soffan hela nyår, jag bryr mig inte om den traditionen tycker bara det är överspänt allt som har med nyår att göra. Men nu är jag så uttråkad så nu skulle jag kunna tänka mig att hitta på nåt. Men kan ju inte lämna min familj på nyår, det förstår till och med jag. Men hur som helst så behöver det hända nåt nu. För mig räcker det inte att sitta hemma med barnen, laga mat och sortera tvätt. Behöver nåt mer hur gulliga barn jag än har. Samtidigt får jag dåligt samvete över att känna så här. Är det för att jag är kvinna? Ska det bästa jag vet vara att sitta hemma med barnen? Nej jag går emot strömmen, jag behöver mer än så. Vuxet umgänge ja tack!!!!!!

Nu ska jag vika en jävla massa tvätt och försöka att hålla mitt humör i tjack. Ska dock försöka få till nån form av socialt umgänge i eftermiddag. Innan jag blir knäpp.

Overalljakt

Har just kommit hem efter en heldag i Karlstad. Vi åkte dit för att hitta en overall till Alice. Det kunde vi ju tro ialla fall. Hittade inga alls. Antingen var de för fula eller för stora eller för dyra dom få som fanns. Eftersom vi var så sent ute får vi ju ta det som finns. Men alltså jag betalar inte 1200 för en overall som Alice ska sitta i i 3 månader, kalla mig snål men det gör jag inte. Hittade en på rea för 750 och då var det halva priset. Köpte en på Maxi tillslut, men den var för stor precis som vi trodde. Så den lämnar vi tillbaka. Så jag beställde en på nätet på Linusolotta och den var nedsatt i pris med och såg fin ut. Får väl se om den passar. Anledningen till att vi är så sena med overall till lillan är för att de vi köpt innan inte passar. Hade en jättefin röd Fixoverall hemma men den var för liten. Hon är ju rätt stor våran kicka. Men får hoppas att denna passar. Har kollat lite på tradera och så men det tar emot att köpa begagnat. Har aldrig gjort det och är inte sugen på att börja heller. Sen vill jag inte ha en ful overall på flickan heller. Hittade en på Maxi som var ugly as hell! Den köpte vi inte. Köpte dock lite andra kläder till barnen på HM. Sen en sväng på Ikea men där handlade vi inte så mycket, måste mäta här hemma först.

Min kompis Lisa har fått en dotter igen. Kom igår tror jag, dagen efter Lisas födelsedag. Kul som bara den! Annars händer det inte mycket. Längtar efter kvällen och att få krypa ner i soffan under en filt. Kanske tända en brasa? Det vore grejer det, så får det nog bli.

Lyckliga jag

 Har suttit och sträckläst en blogg och insett hur lyckligt lottad jag är. Jag har en underbar man i mitt liv. Vi är lyckliga tillsammans och har ett hus och två underbara friska barn tillsammans. Jag går på universitetet och utbildar mig. Och jag har en massa underbara vänner som finns där för mig om det skulle vara något. Jag är riktigt lyckligt lottad. Det måste jag börja tänka på. Och att lägga mindre energi på människor som irriterar mig. Jag har tillräckligt många underbara människor i mitt liv, jag behöver inte alla de andra. Jag älskar mitt liv och är väldigt tacksam för allt jag har. Men det gäller att ha det i tankarna lite oftare. Bloggen jag läste var Vimmelmammans och den är underbart bra alltså. Hon som skriver är en småbarnsmamma som jobbar på en tidning och som skriver om sitt vimmel med kändisar, sonen Lennox, hennes man och hennes kamp mot tjocktarmscancer. Kan verkligen rekommendera den för er.

Annars är det alltför slappt här hemma. Jag kan inte somna på nätterna och kan inte vakna på mornarna. Slappheten personifierad känner jag mig som. Men nu får det vara slut på dessa fasoner. Imorgon är det jag som ställer väckarklockan och får rätt på allt igen. Det är skönt att ta det lugnt men nån måtta får det vara. Hade tänkt oss till Karlstad imorgon med. Måste hitta en overallt till Alice. Har redan köpt två som vi fått lämna tillbaka för att de varit på tok för små. Vi måste ha en som är i storlek 86. Mamma och brorsan ska få vara barnvakter så vi kan handla i lung och ro. Blir bra mycket lättare än att släpa runt på två barn.

Som sagt livet är ljuvligt. Bloggar och lyssnar på Ozzy

Though I know we must be parted
As sure as stars are in the sky
I'm gonna see YOU when it comes to glory
And I'll see you, I'll see you on the other side
Yes I'll see you, I'll see you on the other side


Känner att det är dags att umgås med lite vänner snart. Nu har jag suttit hemma i två veckor, nu behöver jag träffa mina underbara. Var på förslag att ses lite ikväll men jag vet inte om jag kan. Men en annan dag snart hur som helst. Saknar min lail en hel del faktiskt. Vi måste bli bättre på att styra upp träffar.

U2 med så klart. Youtube är grejer det!

Let's see colours that have never been seen
Let's go to places no one else has been

You're in my mind all of the time
I know that's not enough
Well if the sky can crack, there must be some way back
To love and only love


Nu ska jag lägga ner här och försöka styra upp nåt här hemma, kan behövas :)

Det finns folk och så finns det folk

Ja det må jag säga alltså. Vi hann inte riktigt med det där med tomte igår, det blev en del missförstånd och tomten uteblev och eftersom vi var ända bort i Mariestad så fanns det ingen att tillgå. När jag berättade detta för min goda vän Tina aka Tiki så blev hon lite ledsen för Felix skull och hade en idé om att hon kunde komma hit och agera tomte. Vi nappade självklart på denna utomordentliga idé. Kimpa åkte iväg och hämtade henne, vi sa till Felix att pappa skulle handla lite. Eftersom dom var mitt i borgbyggandet så väntade Felix intensivt på att pappa skulle dyka upp igen. Jag fick honom att sätta sig framför en film. När dom väl kom hem igen smet Tina obemärkt in i garaget och klädde ut sig och slog in fler klappar som hon hade inhandlat. Sen när vi satt hela familjen framför Felix film så knackade det på altandörren. Felix gick och tittade, han kom tillbaka och såg skräckslagen ut "Det är tomten". "Jag blir rädd" sa han sen och hoppade upp i soffan och tryckte in ansikltet i ryggstödet. Vi försäkrade honom om att tomten var snäll och sen gick vi och öppnade. Och in kom tomten och frågade efter snälla barn och bad om en stol att slå sig ner på. Tomten sa att han hade varit hon oss igår och knackat på men att vi inte var hemma. Så jävla klockrent eftersom Felix var rädd att tomten skulle missa honom. Då berättade Felix att han var fem år och därmed var isen bruten. Han var både rädd och glad att tomten var här. Alice satt still i soffan och tittade på. Såg mest nyfiken ut.

Och vad många paket hon hade med sig. Felix fick en bok, en målarbok med dinosaurier, tre bilar och en chokladtomte. Alice fick en skallra, en mirakelhandduk, ett gosedjur och en klänning. Jag och Kimpa fick en varsin chokladtomte och sen fick hela familjen en Paradisask. Efteråt så knallade tomten iväg och efter en stund kom Tina och hälsade på och Felix berättade om tomten och om sig borg såklart. Och vi fikade och pratade en massa.

Förstå vilka vänner man har. Hon kommer hit och åker och köper en massa julklappar som hon inte hade behövt eftersom hon redan hade köpt en varsin till barnen men nej hon köpte fler och till hela familjen. Och sen klär hon ut sig till tomte. Det är vänskap det. Jag fick bita mig i läppen när hon hade gått jag ville bara gråta. Hon är så underbar den tjejen. Tack Tina, du skulle bara veta hur mycket du betyder för oss. Tusen tack. Vi ska återgälda dig för detta var så säker. Ska bara komma på något bra först, vi ska klura lite här hemma jag och Kimpaluring. Hon fick en varsin hård kram av oss innan hon begav sig hemåt.

Och Kimpa du är underbar du med. Du är världens bästa man och kompis. Älskar dig din filur!

Jag frågade om inte Felix ville posa med tomten och visst men på behörigt avstånd. Ser ni skräcken i hans ögon?Alice fick oxå klappar!Tack än en gång vännen, du är så jäkla bra!

Då var det överstökat då

Jag är så besviken och ledsen idag så det finns inte. Jag har gråtit och varit arg om vartannat. Jag förstår inte hur människor tänker, jag gör verkligen inte det. Jag gav det en chans det gjorde jag, jag försökte verkligen. Men jag hade rätt det blev som jag förutspått. Ibland hatar jag att ha rätt. Jag förstår inte? Jag gör inte det. Jag vill bara skrika, men med hänsyn till en person kan jag inte göra det. Jag vill inte såra denna människa som jag älskar, jag varken kan eller vill. Men nu räcker det. Har blivit besvikna gång på gång och jag orkar faktiskt inte mer. Jag lider i det tysta. Och sen får alla andra bete sig hur fan dom vill men jag får inte yttra mig utan att bli påhoppad det stör mig också.

Ja julen ja, tänker inte skriva nåt om julen. Finns inget att skriva heller. Felix var mycket nöjd med sina julklappar. Han fick:

* 3 Olika böcker, varav en med skiva till
* Legoborgen (som han önskade sig så)
* Rättfällanspel
* Choklad
* En pyjamas
* Ett coronspel
* och en Astrid Lindgren film

Alice fick:
* En Hortonelefant
* En pyjamas
*Ett par vantar

Så här i efterhand kan jag ångra att jag och Kim inte köpte klappar till varandra eller något gemensamt som vi vill ha för pengarna som vi lade på julklappar till andra. Men vi ska allt köpa nåt gemensamt ändå det ska vi,. Ekonomiskt sett är det ju inte så fett nu när jag är av med extrajobbet och Kim är pappaledig och vi har ju väldigt mycket räkningar jämt. Men det var frivilligt så klart och vi får skylla oss själva det vet jag.
 
Idag kommer världens bästa Tina hit och är tomte för Felix eftersom det inte kom någon tomte igår på julafron. Hon tyckte minsann att han skulle få en tomte, så hon offrar sig och kommer hit med klappar till barnen. Kan man hitta en bättre vän? Nej jag tror faktiskt inte det. Vi älskar dig vännen, du är bäst!

Julen är barnens högtid, nån som vill argumentera emot? Önskar bara att alla kunde fatta det!

Här kommer lite bilder från igår på mina underbara små kottar:

Här ska byggas! Pappa och son har iaf nåt att sysselsätta sig med ett tag.

Summa summarum nästa jul firar vi själva i husvagnen nånstans där det finns snö. Kim sa så igår. Tror dock inte det blir nån jul i vagnen, men själva hemma med barnen fine by me!

Julen står för dörren

Julafton imorgon då! Otroligt vad fort tiden går. Men nu är allt klart inför jul, i stort sett iaf. Slog in de sista klapparna med Felix nyss, han ville så gärna hjälpa till. Barnen är duschade och kläderna vi ska ha på oss imorgon är tvättade. Kim ska bara slå in ett sista paket till Felix så är saken biff. Har mest slöat hela dagarna känns det som och vänt på dygnet har vi oxå lyckats med. Igår vaknade vi 9.45! Det kanske inte låter så sent, men har man två småbarn så är det sent. Alldeles för sent. Somnar inte förrens efter ett på nätterna, är helt enkelt inte trött innan dess. Ska försöka skärpa mig, men samtidigt är det skönt att lata sig. Snart ska jag upp halv sex igen så man kan allt unna sig lite sovmorgon.

Imorgon ska vi hem till Kims mamma och fira jul med hans familj. Vi åker väl på förmiddagen nån gång. Det är faktiskt första gången vi firar borta sen, ja sen för alltid. Vi har alltid firat hemma hos oss. Känns skönt att slippa ha det hemma, det har varit mycket lugnare allting. Sluppit städa och stressa och bara kunnat ta det lugnt, väldigt skönt! Sen kanske vi hinner träffa Magnus och mamma oxå på kvällen annars tar vi dom på juldagen. Då åker vi dit hur som haver. Och i år har jag köpt juklappar till alla! Dom har sagt ett par år att vi inte ska köpa till varandra utan att vi köper till barnen bara men jag tycker det känns bäst att köpa till alla. Vi har ju ändå så få att handla till, sen är det himla roligt att få ge bort paket med tycker jag. Ska ladda videokameran och batterierna till kameran så vi är väl förberedda imorgon.

Och äntligen är våran palla tillbaka. Hon är frisk nu och är en helt annan unge, nu är våran charmiga lilla filur tillbaka. Hon som skriker mamma, och pappa och som pekar med sitt knubbia lilla pekfinger på saker och säger titta (framförallt på ätbara saker). Hon äter inte som hon ska än, men det kommer nog. Det som går ner går ner. Hon har ju att ta av om man säger så :) Så förbannat söt är hon!

Och våran stora kille, han längtar till julafton och är lite orolig för att tomten missar oss om vi är hos farmor på jul. Annars är det mest lego som gäller och han har byggt en stor legoborg efter ritning alldeles själv.

Fick förresten litteraturlistan till nästa kurs. Vi ska läsa otroligt mycket barnböcker som vi sen ska analysera. Kommer att bli en riktig nostalgitripp. Böcker som vi ska läsa är bla Alfons Åberg, Robinson Crusoe, Djungelboken, Narnia, Harry Potter, vilda bebin, röda äpplet, Nalle puh, Pannkakstårtan mm. En del av dom har jag hemma och läser för Felix så det ska nog gå bra. Skönt med annat än matte.

Bakade chokladfudge idag men jag tyckte inte att dom blev goda. Men det gjorde Kim och speciellt Felix och det är ju huvudsaken. Jag behöver inge julgodis :)

Fleeze är perfekt som huvudkuddeLilla känslan framför granen julen 04

God jul på er alla läsare! Hoppas ni får en riktigt bra julafton!


Ge Antonsson en chans!

Håller på och läser en bok just nu, Mia sanningen om Gömda. Boken är skriven av Monica Antonsson. När jag först fick reda på att någon ifrågasatte Mia Erikssons verision av vad som hände alla de åren hon blev jagad så blev jag förbannad. Vad visste hon tänkte jag. Googlade på hennes namn och fick upp bloggen som jag genast började läsa. Det tog inte mig alls lång tid innan jag insåg att här låg det en hund begravd. Och nu har jag i princip läst klart boken som jag beställde en timme efter att jag hittat bloggen. Vissa saker tar jag tag i direkt, speciellt om det är något som intressrerar mig. Hur som helst nu när jag har läst boken så inser jag att mycket av det som står i Gömda och Asyl inte alls överensstämmer med verkligheten. Det har varit både intressant och ledsamt att läsa den här boken. Jag vill på något vis att historien ska vara sann, inte för att jag vill att Mia ska ha furit illa men hon är ju på något vis en riktig hjältinna och någon man kan se upp till. Verkligheten är en helt annan och det är ledsamt. Jag blir så besviken på henne när jag läser den här boken. Hon är ingen hjältinna som räddar flyktingar och jobbar på bank. Hur som helst så tycker jag att alla som är intresserade bör läsa den här boken om inte annat surfa in och läsa lite om den på hennes blogg som ni hittar här
Tror att det finns två läger. Dels de som fortfarande tror på Marklund och Mia och de som är lika besvikna som jag är. Det man måste förstå är att det är många som har lidit tack vare de här två böckerna och dom personerna får äntligen komma till tals i boken. I boken finns det bilder och dokument som styrker det Antonsson skriver om. Boken är riktigt intressant!

Jag personligen tycker inte att ni som inte ens läst något av det som Monica Antonsson lägger fram i sin bok eller sin blogg kan uttala er om det här. Läs först och tyck sen! Hennes bok är inte vinklad som ni verkar vilja tro. Och saken är den att Mia fortfarande lyfter ca 100 000 om året från försäkringskassan i Sverige trots att hon är mångmiljonär som numera bor i Arizona. Hur sjukt är inte det?

My way or the highway

Jag är dålig på att blogga inser jag. Men det finns ju inte mycket att blogga om. Vi är mest hemma och myser hela familjen. Dock är Alice fortfarande sjuk och det är inte alls bra. Natten till lördag var hon ledsen länge och grät mer än hon gjort sammanlagt under sitt ettåriga liv tror jag. Tillslut somnade hon iaf och natten till idag sov hon bra. Imorse vaknade hon med feber igen. Äta vill hon absolut inte göra men vi har fått i henne lite välling och gröt idag och massa vatten. Vätska är ju huvudsaken, men hon är verkligen matt lilla gumman. Somnade sittandes i Kims knä idag utan att ens ha nappen i mun det händer aldrig annars. Är hon inte bättre snart får vi höra av oss till läkaren igen, kanske har hon också nån infektion. Eller så är det bara segdraget. Lilla stumpan.

Nu är granen klädd. Felix fixade den med lite hjälp av oss. Han älskar att klä granen, det är bland det bästa han vet så han var helt till sig av upphettsning. Och fint blev det. Och nej det blev ingen plastgran heller för den delen. Kimpa var inne på det men icke! Kommer inte in nån det är bara så. Istället blev det en liten ädelgran. Blev helt okej och den passade bra där den står brevid bokhyllan. Så nu är det lite mer stämning här hemma. Men hör här våra julgardiner är inte uppe än, skandal! Så jävla typiskt oss. Gick in i köket och påtalade detta för Kimpa ännu en gång och han svarade med att han plötsigt fick en väldig huvudvärk. Haha imorgon ska dom upp. Jävligt sent men iaf innan jul. Men de är inte så vackra så det spelar egentligen ingen roll, men upp ska dom!

Brorsan är äntligen hemma med och Felix har längtat efter att han skulle komma till oss. Igår kom han och mamma förbi och fikade lite. Felix har längtat efter sin busiga morbror och jag med. Han är hemma alltför sällan nu för tiden. Tror han har varit hemma tre ggr sen maj så inte alltför ofta som sagt. Men nu ska han stanna ett tag så det är ju bra. Känns lite trist att vi inte ska fira jul med dom, men vi ska försöka att hinna träffa dom på julaftonskvällen och om inte annat så på juldagen. Man får göra det bästa av det helt enkelt.

Hade tänkt att jag skulle slå in klapparna ikväll oxå. Alla är inte helt klara och en är jag tveksam till om jag ska ge bort men jag har iaf en del klappar hemma och det är stort för att vara jag. Den blir nog bra den här julen med :)

Nu ska jag koka knäck (tror jag iaf, har inte riktigt bestämt mig än).

(För några år sen hittade jag Felix här på julaftonsmorgonen)

Sjukdom och lego

De senaste två dagarna har varit si så där. Igår grät Alice i stort sett hela dagen. Fanns inte mycket vi kunde göra för att trösta henne, att bära omkring på henne var väl det som fungerade bäst. Jag ringde sjikvårdsupplysningen som gav Alice en tid hos läkare vid 18.30. Ringde till mamma som kom hit och passade Felix medan vi drog iväg. På väg in till stan så upptäcker vi att trafiken står helt still i våran körfil och att bilarna i andra filen kör försiktigt förbi oss. Kim säger att det ligger nåt stort på vägen brevid relexstolpen i andra filen, en älg minsann! Snart kan vi åka förbi och där ligger en död stackars älg med kotor och ben åt alla håll. Jag såg honom på jättenära avstånd när vi kröp förbi. Och dom som hade kört på älgen stod utanför bilen och pratade i mobil. Min gissning var att det hade hänt väldigt nyligen. Vindrutan och fronten var rätt tilltyglade men personerna såg ut att ha klarat sig bra. Det springer massa älg just där olyckan skedde. Brukar se älgar som står på åkern och äter där nästan jämt när vi åker förbi. Det var så hemskt att se den stackars älgen. Och stackars människor med så klart. Obehagligt med älgar eftersom de är så stora och tunga. Kan bli riktigt allvarligt ju. Älgen såg dock ut att vara modell mindre, ingen tolvtaggare direkt. Vi kom fram till doktorn några minuter försent men vad gjorde det? De gick precis och fikade när vi kom dit. En sköterska kom och berättade att dom hade haft fullt upp och behövde en paus och att dom skulle äta smörgåstårta. När Alice började gråta trött som hon var blev vi invisade i ett rum och dit skulle doktorn snart komma. Han kom dit en halvtimme senare. 19.30 fick vi hjälp. Jag förstår att dom måste ta pauser och fika, men vi var dom enda där de kunde kanske ha tittat till oss fort och sen ätit. Jaja skitsamma. Hon hade en envis förkyldning trodde han och vi med. Blev bara oroliga när hon skrek så. Sen åkte vi hem och lade Alice och satte oss och såg på en film sent på kvällen. Alice vaknade och hade bajjat ner hela sig så vi fick ta upp henne vid tolv och tvätta av hela henne. Sen fick hon välling eftersom hon inte ätit något på hela dagen och det åt hon av ända tills hon började kräkas. Kräktes upp hela flaskan på sig själv och i sängen så det var bara att ta upp henne igen. Satte henne på golvet och svepte om henne med en filt för hon hade så hög feber så hon skakade lillan. Sen somnade hon om och sov resten av natten.

Idag har det gått lite bättre, hon har dock varken sovit eller ätit på i stort sett hela dagen. Det en da vi har fått i henne är lite yoghurt och vatten då såklart. Nu på kvällen grät hon i två timmar i sträck. Nu sover hon äntligen sen en timma tillbaks. Hoppas för hennes skull att hon får sova i natt det behöver hon verkligen.

Jisses vilket tråkigt inlägg det blev men det händer verkligen inget annat här hemma. Jo legobygge är det för fulla muggar. Kim har ju tagit hem hur mycket lego som helst men det är typ det som händer. Vi är inte alls klara inför julen heller kan jag säga. Men hör och häpna jag har faktiskt fixat en hel del julklappar, har till alla utom tre tror jag. Och det ska väl gå att komma på nåt till. Så den delen känns okej. Däremot så har vi ingen gran. Har kollat på några men Kim tyckte inte att dom dög. Han propsar på att få köpa en i plast. Då kan han slänga in den i bilen säger han, sen tar den ju inte mycket plats. Vi har ju ett akvarium där granen brukar stå. Men jag dör hellre än släpper in en plastgran i mitt hus. Nu tog jag i, men jag vill verkligen inte ha nån plastgran, hellre ingen gran alls. Ja det påståendet kan jag nog stå för. Nej en ädelgran ska det vara. Men vi har ju några dagar på oss och vi är aldrig ute i god tid så det ordnar sig nog det med.

Nu ska jag vika in sista tvätten som ligger i sängen, sen blir det höffa för hela slanten!

 Felix skulle dusha och Alice kröp in till honom så hon fick duscha hon ocksåDet här är hälften av legotFärdigsorterat och klart. Kimpa har jobbat hårt :)

Så nära men ändå så borta

Imorgon är det tenta, just nu känner jag bara för att avanmäla mig från den. Har inte pluggat mycket alls och kan ingenting känns det som. Har haft inställningen att gå dit och göra mitt bästa för att se vad jag sen behöver träna mer på inför omtentan sen. Jag vet att man inte ska ha den iställningen, men det har jag. Inte för att vara negativ utan för att jag vet mina kunskaper i matte och vad dom går för. Så jag orkar inte höra från fler håll att jag inte får tänka så eller hur bra det kommer gå för det kommer det inte alls det! Finns inte heller en chans att plugga här hemma. Först var ju Felix sjuk och nu är det Alice tur. Lilla lilla gumman va dåligt hon mår. Hon har haft feber i två dagar nu och snorat har hon gjort i en vecka eller så. Hon har grinat sen imorse. Hon har vägrat att somna fast hon är hur trött som helst. Hon bara gråter. Gav henne välling och lade henne sen i sängen och då låg hon några minuter innan hon grät. Tillslut tror jag hon sov en kvart eller nåt för att sen vakna och gråta ännu mer. Nu när hon fick lite mat så åt hon först för att sen börja tokgrina och sen började hon kräkas och kräktes en massa. Har ringt till läkare men de bad mig ringa till sjukvårdsupplysningen efter fyra så vi kan få en tid på jouren sen för det var fullt nu. Men hon tyckte absolut att någon skulle titta på henne. Kanske har hon oxå ont i öronen? Ibland är hon nöjd för att sen bara på en sekund komma på hur eländigt allt är och börja gråta. Just därför misstänker jag att hon har ont nånstans.

Nu ska jag försöka få till lite sen lunch till mig själv. Felix åt på dagis och Kimpa har en matlåda med kokt kyckling, ris och currysås så jag behöver bara tänka på mig själv.

Återkommer kanske ikväll. Ha det gott!

Öroninflammation

Det går segt med pluggandet! Finns så mycket annat att göra och det blev ju inte bättre av att jag fick boken i brevlådan idag, Mia boken. Har redan börjar läsa den och skulle helst sitta och sträckläsa. Igår när jag kom hem från skolan så åkte vi hem till Tina på kalas eftersom hon fyllde år. Där fikade vi och umgicks lite. Vi trodde att Felix var bättre eftersom han var feberfri på morgonen, men sen när vi kom hem blev han fort sämre. Då var febern uppe i 39 igen så vi gav honom alvedon och sen fick han sova. Idag hade jag tänkt mig till skolan men jag försov mig, sov så länge så jag hann inte med skjutsen in. Så jag var hemma och läste lite och ringde ett par samtal sånt som jag annars inte hinner med. På eftermiddagen började Felix gnälla på att det kändes som att han hade vax i öronen och ville att vi skulle topsa honom. Men det fanns ju inget vax. Jag började genast misstänka öroninflammation. Nån timme senare började han gråta för att det gjorde så ont. Jag ringde till sjukvårdsupplysningen och sa som det var att han hade ont i örat och haft feber i 6 dagar. Vi fick en tid en haltvimme senare så vi åkte in. Och mycket riktigt det fanns en liten inflammation i ena örat. Doktorn ville ínte ge antibiotika men skulle skriva ut så vi hade ifall det blev värre. Sen lyssnade han på andningen och sen kom en syster och stack honom i fingret och efter det fick vi antibiotika utskrivet direkt för Felix hade en infektion i kroppen precis som jag misstänkte. Det har ju varit ihärdigt det här så det är skönt att han fick medicin så han kan bli frisk snart. Efteråt åkte vi till donken för att Felix hade varit så duktig.
´
Fick frågan om jag ville åka på Beyoncé  i maj. Biljetter släpps på torsdag. Denna kompisen som vill ha med mig tackade nej till Coldplay men det här ska hon på haha. Men jag är inte helt övertygad än. Får se vad som sker.

För övrigt så är det julafton här hemma idag. Iaf för Felix del. Kimpa åkte ner till sin pappa och rensade förrådet på lego och böcker. Så han hade flera kartonger med sig hem och det är skepp och borgar, plattor och vägar och tågbana och jag vet inte allt. Han ringde och sa att vi inte behövde handla mer leksaker till barnen för allt fanns där nere. Så han har sorterat ut lego hela dagen, han har diskat och ska tvätta det nu med, eftersom det var skitigt och så där. Han har hållit på ett par timmar nu. Felix är väldigt lycklig över detta såklart.

Nu ska jag göra en surfrunda och sen läsa min nya bok!


Sant eller falskt?

Idag har jag verkligen inte gjort något vettigt. Min svägerska tipsade mig om nyhetsmorgon där Monica Antonsson varit med och hävdat att Gömda och Asyl skulle vara påhittade, iaf till stor del. Först blev jag upprörd och sen hittade jag denna kvinnans blogg. Och ju mer jag läste desto mer tveksam blev jag. Sen kollade jag på inslaget från nyhetsmorgon på nätet och diverse andra klipp och nu är fundersam alltså. Antonsson har skrivit en bok om detta som heter Mia-sanningen om Gömda. Jag beställde boken på direkten, här ska läsas. Orkar inte gå in på vad som stod men nog fan finns det frågetecken alltså. Mia som sades vara en banktjänsteman med 4,8 i betyg var en tjej som gått i specialskola hela livet, gick ut med 2,7 i betyg och jobbade på en lunchbar. Bara en sån sak. Mycket verkar ha varit lögn. Men som sagt det finns two sides to every story. Ser fram emot att få läsa lite. Detta har jag nu alltså snöat in på, så som jag gör.

Annars inget nytt på hemmafronten. Kim höll på att svimma imorse och Felix är fortfarande dålig. Han har legat i soffan större delen av kvällen. Han har fått alvedon flera ggr idag och nu på kvällen var han kokande het trots alvedon. Tempen visade på 39,7. Min lilla kille, han börjar tröttna på att vara sjuk nu. Var nästan obehagligt att se honom ikväll. Lider med honom. Nu ligger både han och Alice, jag ska njuta av kvällen ska upp tidigt imorgon. Skola och repetition som gäller. Har inte pluggat ett smack. Har inte funkat riktigt, sen att jag har prioriterat annat är ju en annan femma :)

Rapport från sjukstugan

Här hemma mår de inge bra alltså. Framför allt Felix och Kimpa. Felix hade hög feber nu ikväll så vi gav honom alvedon och sen somnade han i soffan så vi tog in honom i hans säng och sen såg vi på en film och efter filmen började Kimpa frossa och skaka så jag fick bädda ner honom i sängen med två täcken och två filtar samt sätta sockor på fötterna på honom. Han skakade hur mycket som helst. Och Felix har nån skit med luftrören, lilla killen. Nu ska jag krypa ner brevid Kimpa och se om han behöver nåt mer. Han skulle försöka se dvd med mig därinne i sovrummet.

One

Is it getting better?
Or do you feel the same?
Will it make it easier on you now?
You got someone to blame
You say
One love
One life
When it's one need
In the night
One love
We get to share it
Leaves you baby if you
Don't care for it

Did I disappoint you?
Or leave a bad taste in your mouth?
You act like you never had love
And you want me to go without
Well it's

Too late
Tonight
To drag the past out into the light
We're one, but we're not the same
We get to
carry each other
carry each other
One

Have you come here for forgiveness?
Have you come to raise the dead?
Have you come here to play Jesus?
To the lepers in your head

Did I ask too much?
More than a lot.
You gave me nothing,
Now it's all I got
We're one
But we're not the same
See we
Hurt each other
Then we do it again
You say
Love is a temple
Love a higher law
Love is a temple
Love is a higher law
You ask me to enter
But then you make me crawl
And I can't keep holding on
To what you got
When all you've got is hurt

One love
One blood
One life
You got to do what you should
One life
With each other
Sisters and my
Brothers
One life
But we're not the same
We get to
Carry each other
Carry each other

One...
One...

Shitty mood

Har tappat lusten, allt går emot mig idag. Nu är Kim oxå sjuk stackarn och Felix har fortfarande hög feber. Skulle på kalas hos en kompis idag men det får jag strunta i. Har suttit och skrivit ut massvis med sidor på övningstentor och repetitionsuppgifter och då tog bläcket i skrivaren slut. Får väl skriva ut i skolan imorgon istället. Har ju som sagt tenta på fredag och jag har massvis att lära mig innan dess *suck*.

Nu ska jag sluta klaga och skrida till verket. Det som går in går in och det finns alltid omtentor och jag är övertygad om att jag kommer att behöva några sådana innan den här skiten sitter.

Ha en bra helg!

Idolfinal på ingång

Kanske ska skriva om dagen. Gick upp tidigt imorse, redan vid sex men för en annan är det ju senare än annars. Kastade mig i duschen och sen väckte jag Felix och kollade med honom om han orkade gå till dagis och lussa. Det gjorde han sa han. Gav honom lite alvedon sen tog vi upp Alice och sen kom farfar och faster och vi begav oss iväg. Barnen var jättefina. Kanske var det lite för många låtar. Hade man satsat på färre kanske barnen hade kunnat lära sig dom bättre och då hade man inte bara hört fröknarna. Men söta som socker var de små liven så klart. Efteråt så åt vi frukost på dagis och begav oss hemåt. Nu på eftermiddagen har Kim varit i Karlstad med några kompisar. Jag har pratat i telefon och hängt med barnen. Snart ska vi se Idolfinalen, vi väntar bara på att Kimpa ska komma hem med diverse tilltugg. Min gamla klasskamrat Nathalie ska dansa i första numret på finalen som jag fattat det som. Nathalie är även den tjejen som är med i 3 reklamerna. Hon är en underbar tjej och jag är väldigt stolt över henne. Hennes blogg hittar ni HÄR

Nu ska jag ladda projektorn and off we go!
Fattkan! (kattfan för ni som inte vet)

Just nu är jag trött på katterna som bor i detta huset. Låt mig presentera:

Exhibit AExhibit BExhibit CÄr det konstigt om man är trött på dom?? Mitt främsta vapen i jakten mot katterna är detta:Det är Zarah och Fleeze som håller på. Kattkräk!


Dumma människor finns det gott om

Tror ni jag fick biljetter till Coldplay då?? Klart som korvspad att jag fick! Loggade in på ticnet, kastades ut igen och loggade in och satt i kö och bokade och betalade hela tre biljetter! Jag och Tiki åker, vem den tredje lyckliga personen är får vi se. Har informerat mina närmaste, men är de sega och inte vill så är det deras förlust. Då säljer jag den till högstbjudande. Jag ska iaf dit och det ska bli riktigt skoj!

Efter att ha suttit framför datorn ett tag begav jag mig till skolan. Hade mattegympa i tre timmar och det var verkligen skitkul! Tror att jag går i en riktigt bra klass faktiskt, även fast jag inte kan namnen på hälften av dom. Men de verkar vara bra människor. De jag hänger med är härliga. Efter tentan på fredag så ska vi ut och dricka lite vin på eftermiddagen och äta lite lunch eller så, sånt är alltid trevligt.

Men nu måste jag få klaga lite. Ibland undrar jag vad fan folk tänker med. Hur står det till uppe i knoppen på folk? Jag åkte bussen hem från Karlstad (som kröp fram) och hann med min buss hem mot Bäckislava som väntade in den från Karlstad. Och på bussen kliver en pojke som jag känner, vi kan kalla honom för Kalle. Vi kliver av samtidigt ute vid stora vägen. Jag frågar honom om han ska gå hem. Ja svarar han. Eftersom min mamma kommit ut för att hämta mig (jag är bortskämd jag vet) så frågar jag Kalle om han inte vill åka med oss in till byn annars hade han fått gå 2 km. Han säger att det kan han väl och eftersom mamma står på andra sidan av stora vägen så måste vi gå över vägen. Och det är det här som gör mig upprörd. Han börjar gå framför mig och han går inte längst ut på kanten utan mer på sidan av vägen (alltså körfältet) han har en svart jacka och inte en reflex så långt ögat kan nå. Jag ropar åt honom att han måste gå långt in på kanten ja i snön. Bilarna ser dig inte säger jag, det är ju livsfarligt. Får honom att gå längre in mot kanten och sen knallar vi över vägen när jag ser att det inte kommer nån bil. Sen åker vi hemåt. Vad blir det som sagt? Vilken normalt funtad förälder låter sitt barn gå över en stor riksväg i mörkret utan reflex och sen ytterliggare en bra bit på en annan rätt så mörk väg. Vill dom att han ska bli överkörd? Jävla nötter! Jag blir så förbannad. De har ju ansvaret för barnet och sätter han inte på sig nån reflex på egen hand så måste de ju göra det åt honom alt. sätta på honom en reflexväst för då syns han bra. Bilarna kör ju fort som bara den där ute på 26:an.

Imorgon är det Luciafirande på Felix dagis, vi ska antagligen dit en sväng. Felix vill så gärna. Han har fått alvedon idag, imorse hade han hög feber men sen provade vi inte igen nu på kvällen, men han är rätt så pigg. Däremot har det börjat rinna ur Alice näsa så det är väl hennes tur nu. Felix är inte snorig alls. Vi får se hur dom mår imorgon. Felix har tid på dagis mellan 7 och 12 men om vi går dit så går vi hem efter fikan sen.

Filmade Alice förut när hon satt i baljan och badade, kul att vi kommit igång igen. Hon var så söt där hon satt och plaskade och smakade på vattnet och pratade.

Nu ska jag se på Brothers and sisters, sen blir det kvällen ska ju upp tidigt imorgon.

Alice pratar

Jag har sovmorgon idag! Det är inte ofta det händer. Skönt att slippa ställa klockan. Igår kväll när jag skulle gå och lägga mig kom Felix upp och skulle kissa. Han har hostat några dagar och nu var han sjuk. Hög feber och ledsen var han. Gav honom den sista alvedonen som vi hade hemma och sen fick han lägga sig igen. Jag ville verkligen att han skulle sova i våran säng, Kim tyckte inte det eftersom det blir så trångt. Men å vad jag ville ha min lilla känsla brevid mig i sängen. Han kom tidigt imorse istället och så låg vi och kramades då, varm som en liten kamin var han. Och så är det lucia imorgon och vi ska vara på dagis 6.50 hela familjen. Felix har sett fram emot det här och han sjunger sångerna hela dagarna. Får se hur han mår imorgon, kanske om han mår bättre så kanske han kan få lita alvedon och sen gå iväg och sjunga och gå hem. Men det troliga är ju att vi blir hemma. Vi har köpt nya band till videokameran inför imorgon. Vi ska börja använda den igen. Helt sjukt egentligen, vi har inte änvänt den på ja jag et inte hur länge, kanske två år. Alice har vi aldrig filmat. Men nu ska det bli ändring på det.

På tal om Alice. Hon har börjat prata hon kan säga tre ord nu. Mamma, pappa och titta! Titta används frekvent, så jäkla roligt och gulligt låter det med. Lilla damen, mammas stora tjej. Felix är nerbäddad i soffan och ser på film, Kimpa sover och Alice har just vaknat så jag ska ta upp henne nu. Sitter inloggad på ticnet ihop om att få biljetter till Coldplay. Jag hoppas men tar inte ut nåt i förskott. Men annars köper jag från nån annan, jag ska dit!

Wish me luck!

2 föreläsningar och 1 seminarie

Sitter i skolan och väntar på att få åka hem. Har varit på två föreläsningar idag samt ett seminarie. Föreläsningarna var intressanta och handlade om matematiksvårigheter. De ska anställa en ny lektor här på universitetet så vi fick vara med och lyssna på deras försök att få jobbet. Lite roligt. Och det var verkligen skillnad på föreläsningarna. Var dock för trött när jag att på den senare så jag höll på att ramla ihop i en snarkande liten hög, bokstavligt talat. Men nu kan jag iaf säga att jag har varit i ägget. 2 ggr till och med!

Sitter och väntar på Suzy som ska komma med min Prison break box, vi ska ses runt två sen åker jag hem. Ser fram emot bussresan så jag kan få vila lite. Alice skrek i natt vill jag lova. Hon började runt tolv och då hade inte jag hunnit somna än eftersom jag satt uppe och pluggade till elva. Sen skrek fröken fram till två nån gång eller tre. Vågade inte ens kolla på klockan till slut. Då hade jag fått ännu mer jag ska upp om fyra timmar ångest. När klockan ringde vid halv sex ville jag mer än gärna ligga kvar. Men nu är det snart dags att åka hem underbara tanke! Imorgon är det tre timmar mattegympa, känns inte som nåt jag har någon lust med om jags ka vara ärlig.

Annars är det en vecka kvar till tentan och jag börjar inse hur jäkla efter jag ligger med min räkning. Shit nu är det allvar. Jag ska plugga från och med ikväll eller imorgon och varje dag tills det är dags. Ska kämpa även fast det känns hopplöst.

Coldplay kommer till Stockholm i augusit nån som ska med?

Pappa

Grattis på födelsedagen älskade pappa! Hoppas att du har det bra uppe i himlen.

Saknar dig otroligt mycket en dag som denna ♥

Alice 1 år!

Nu är kalaset över, eller kalasen kanske man ska säga eftersom vi valde att ha två stycken. Helgen har gått i ett i fredags hade vi mys och igår var jag på stan med mamma och handlade inför kalasen. Visade sig att det var väldigt bra att ha med mamma, för hon köpte en ny overall till Alice och sen betalade hon alla tre tårtorna som vi köpte på ejes. Tack mamma! När jag kom hem slängde jag in lite mat i ugnen samtidigt som jag bakade. Åt och bakade ännu mer och sen på kvällen städade jag och Kim huset. Han dammsög och jag moppade. Imorse när jag vaknade så dammtorkade jag en del och fixade det sista inför kalset. Sen vid tolv dök farmor, farfar, Jenny, Rickard, Dennis och mamma upp. Vi åt lättare lunch och sen tårta och fika. När dom sen begav sig hemöver så tog det en timme innan nästa gäng dök upp. Då kom massa kompisar och deras barn. Det var tre bebisar på kalset och fyra barn med Felix och Alice inräknade och 8 vuxna. Trångt blev det men trevligt var det. Alice fick en massa fina kläder och leksaker och tre dockor. Grannarna plingade på dörren på förmiddagen med ett paket (en docka) dom är så otroligt rara våra grannar. Ja lillan fick en massa fint. Blev massa fika över, nästan en hel tårta och mockarutor, kakor och banankaka ändå trodde jag att jag hade bakat för lite. Ja det har varit en härlig dag men nu är jag trött eller jag känner mig inte trött men jag är nog det egentligen. Känns som att denna helgen bara sprang iväg och sen var jag ju i skolan hela fredagen så det var kortare helg än vanligt och imorgon ringer klockan 5.30. Har inte heller hunnit plugga och jag har seminarie på onsdag. Får nog sitta kvar i biblioteket imorgon. Men det får bli ett senare problem.Storebror agerade paketöppnare

En vacker Linda och en trött AlbinSnörena var helt klart roligastDet är tröttsamt att vara på kalasLilla ElsaOch lilla MikaMycket fint fick hon KickanZarah inspekterade alla dockorna noggrantKan inte fatta att det är ett år sen hon kom till oss lilla Alice. Mitt i Idolfinalen blev värkarna värre och efter en halvtimmes Idoltittande så fick vi bege oss in på rummet och 2 timmar senare är hon född. Älskade lilla barn!

Helg

Då är det helg då, äntligen! Kom hem vid fyra idag. Har suttit i skolan och grupparbetat hela dagen lång. Det gick bra, vi kom en bit på väg. Nu är all text i stort sett klar, ska göra en bok och fixa bilagor och så. Sju sidor text än så länge. Åt lunch i skolan och fy fan va äckligt det var. Åt potatisgratäng med oliver och soltorkade tomater i. Smakade beskt och surt om det. Gillar varken soltorkade tomater eller oliver så det var väntat. Nu ska vi snart se på Kung-Fu Panda här hemma, sen efter det blir det Idol. Morgondagen ska ägnas åt bakning. Måste baka inför Alice kalas och handla med.

Nu sitter hela familjen här framför datorerna, Felix brevid mig på en pall opch Alice och Fleeze i Kimpas knä. Hela familjen samlad :)

Tänkte skriva om en annan sak med men det orkar jag inte, är småseg så det får bli en annan gång. Passar på att önska alla mina läsare en trevlig helg!

Lite allt möjligt

Idag var jag hemma från skolan. Tänkte att jag kanske skulle få något gjort, men det fick jag inte i vanlig ordning. Ringde till Alex för att tjata lite och vi lade på luren exakt tre timmar senare, det går fort när man har roligt :) Sen fick vi stressa lite för Alice skulle in till Bvc på läkarkontroll och vaccination. Och det gick bra, allt såg bra ut och hon hörde det hon skulle höra och hon var på gott humör lillan. Hon väger nu 12 325 och är 80 cm lång. Stora tjejen! Hon sa inte ett ljud när hon fick sprutan heller så det var ju bra. Men med de tjocka låren kände hon väl knappt nåt haha. Efter Bvc åkte vi en sväng till Maxi sen till Jakobs för att handla lite käk, ringde till Tina och frågade om hon ville att vi skulle köpa med mat till henne oxå när vi ändå var i närheten så kunde vi passa på att hälsa på henne med. Hon ville inte ha nån mat men hon ville väldigt gärna att vi kom förbi. Så där spenderade vi nån timme eller så. Kvällen har jag ägnat åt lite pluggande, men inte mycket. Ska ju sitta hela dagen imorgon med gruppen. Blir nog väl. I Helgen blir det kalas annars lugnt.

Är det ett dåligt tecken om man har 4 chokladkartonger i kylskåpet trots att det är tre veckor kvar till jul? Illa!? Var på Maxi idag och de hade ju ett sånt bra erbjudande där man fick en paradisask nästan gratis om man köpte en till fullpris (2 för 69). Gotta love Maxi!

Lägger in underbara bilder på Pallan och Fleeeze. Hon ville så gärna till honom i fotöljen så hon klängde över soffkanten och ner till honom. Igår lade hon sig på Zarah i sängen. Dom är ju mjuka som kramdjur de små.
Det här med kalas

Har tänkt på det här att våran lilla Palla fyller ett år i helgen. Det här med kalas. Svärmor frågade mig i helgen när kalaset skulle börja, eller när de skulle komma frågade hon och jag hade inget direkt svar på det. Alltså jag har inte ens tänkt på det, eller ja tänkt har jag väl men inte speciellt mycket. Har knappt fattat att hon fyller år, hinner inte med längre känns det som. Sen är jag i skolan hela dagarna och det gör inte saken bättre det heller. En kompis frågade mig nyss hur vi hade tänkt och vi har ju som vanligt inte tänkt. Maria och Kim är inga planerare direkt, men det är ju våran palla som fyller så shame on us! En del planerar ju sånt här in i mista detalj och hyr lokal och bjuder hela tjocka släkten. Det händer inte här. Har knappt nån släkt som vi umgås med så det kommer inte på fråga men däremot har vi en hel del schyssta friends som tur är :) Så nu säger vi så här. Ni kompisar till oss som vill komma och fira våran lilla tjej är hjärtligt välkomna hit på söndag runt fyrasnåret. Det blir inget fancy, men lite tårta och fika och så där. Jag vet att jag är knasig som bjuder folk här, men de flesta av er läser ju här och då går ju budskapet fram iaf :)

Det har förresten varit en bra dag idag, åkte in på föreläsning och kände mig dummast i universum typ, fattade noll av det som Maria gick igenom. Matte är verkligen inte min grej, den här tentan alltså. Klarar jag den klarar jag allt. Men jag har väldigt svårt att tro att det kommer att gå, efter ett par omtentor möjligtvis. Den braiga dagen började när jag satte mig i bussen och åkte mot Krille, sen gick till Chinan för att möta upp Linda och babler. Grisade i oss god lunch sen mötte vi upp Jenny och knallade till bvc och sen babycafét. Jag hänger där utan bebis jag, men jag har ju mina vänner och deras barn med mig haha. Träffade även Jeanette och lilla Mika. Underbara små bebisar! Nästan så man blir sugen, men bara nästan :)

Ett irritationsmoment under dagen var när M messade mig och berättade att V inte skulle komma till grupparbetet på fredag. Vi håller på med ett stort arbete just nu och vi skulle ha suttit med det hela veckan. Vi går ofta halvdagar i skolan och så brukar vi grupparbeta resten av dagen. Men denna vecka har vi ställt in alla träffar eftersom V aldrig kunde. Men eftersom arbetet måste bli gjort så får vi nu offra våran lediga fredag. Vi är alltid lediga på fredagar iaf 8/10 och det behöver man om man ska hinna plugga och komma ikapp. Men nu får vi åka in och sitta våran lediga dag bara för att hon inte kan de andra dagarna. Och nu visar det sig att hon inte tänker komma denna gången heller. Hon var tydligen sjuk, hade 39 graders feber och hosta. Självklart ska hon inte komma om hon är sjuk, men man börjar ju tappa tilliten till henne och tro att hon faktiskt hittar på saker. Detta är irriterande eftersom vi ställt in alla andra träffar för hennes skull. Men sen helt plötsligt så kunde hon komma men bara tre timmar, mellan nio och tolv. Visst det är ju bra men det ger mig ännu mer vatten på min kvarn. Antagligen har hon andra planer och får nu dåligt samvete. Misstänksam jag vet, men hade ni träffat henne hade ni varit det ni med. Och nu när jag ska in på fredag så tänker jag faktiskt ta ledigt imorgon. Det är föreläsning 9-14 imorgon, en gästföreläsare vars bok vi ska läsa till veckan men jag känner att jag vill vara hemma och komma ikapp. En dag/vecka behöver jag faktiskt. Mm så får det bli.

        


Piip

I morse när jag stod i duschen och hade schampo i håret så hörde jag ett pipande. Insåg snart att jag hade glömt att stänga av min väckarklocka och att den nu pep 9 minuter senare.Så jag traskade ut ur duschen och in i sovrummet och frågade Kim om han inte kunde ha stängt av den (innan barnen vaknade). "Jag visste inte att det var din klocka som lät" sa han. För där låg han och sov och hörde väl nåt i sömnen trodde han. Lilla älsklingen, inte ens en bomb skulle väcka honom.

Nu sitter jag hur som haver i skolan, föreläsningen börjar om tjugo minuter och innan dess ska jag äta en smörgås tänkte jag. Funderar skarpt på att vara hemma imorgon, föreläsning hela dagen. Vill vara lite ledig. Sen ska vi på ettårskontroll med pallipallan med och den vill jag med på. Lilla pallan hon fyller ett  år på söndag! Kan ni förstå? Det kan inte jag. Hon kom ju nyss känns det som. Älskade lilla unge, snacka om att tiden går fort.

Kanske åker till Karlskoga efter skolan för att hälsa på Suzy, men jag är inte säker än. Idag är väl egentligen ända dagen denna vecka som det skulle funka att hälsa på henne, och jag har lovat att komma dit. Men som sagt vi får se.

What for?

När jag hör om saker som folk har gjort, alltså knasiga saker eller dumma saker eller annorlunda eller rent allmänt kanske vi ska säga. Då börjar jag fundera och försöka sätta mig in i deras situation. Varför gjorde hon/han så för? Hur tänkte du? Ofta så får jag fram hypoteser som jag för det mesta kan förstå till viss grad åtminstonde. Men det här förstår jag inte riktigt. Jag har mina hypoteser även denna gång, men ändå inte. Vad ville du? Vad trodde du? Hur tänkte du? Ville du medvetet förstöra något? Förstöra för oss? Trodde du att du någonsin kunde göra det? Då trodde du jävligt fel. Har du något att skylla på? Alkohol? Olycka? Avundsjuka? Gillar du att såra andra? Du är en sån person jag absolut inte förstår mig på. Visst du har alltid varit knepig men det kanske är dags att börja växa upp och bete sig som en vuxen människa? *kräks*

RSS 2.0