Besök på gång

Har precis städat och moppat hela huset, var på tiden alltså. Svägerskan berättade att hon och pojkvännen ville hälsa på oss så då fick jag äntligen tummen ur hehe. Har precis sövt Alice ute i vagnen, hon somnade på en minut, jag tog bara ett varv runt gården så sov hon sen.´Ska plocka lite disk innan dom kommer, sen ska det lagas mat och till efterrätt hörde jag nåt om pudding haha. Ikväll blir det Let´s dance.

Parentalerna

Tack för alla gratulationer! Gjorde kanske lite för stor sak av att det var min namnsdag haha, brukar inte fira sånt men är man hemma hela dagarna så blir även den minsta sak stor eller inte. Blev ingen kladdkaka iaf utan Kim köpte med en tårta hem istället som vi åt efter maten.

Vill passa på att slå ett slag för mina föräldrar eller ja mamma bara nu då eftersom pappa är död men ändå. Mamma kom hit idag med tulpaner till mig, det är en tradition, det gör hon alltid när jag har namnsdag. När jag var mindre fick jag alltid en bakelse oxå. Mina föräldrar har alltid ställt upp helhjärtat för mig och för oss som familj. Varenda år så har de betalat våran semester så att vi har kunnat åka iväg ett par dagar varje sommar. När vi bodde i våran första lägenhet så betalade dom hyran de första månaderna (delade med Kims pappa). När vi ska köpa något så erbjuder de sig alltid att betala och jag har alltid fått hur mycket som helst. De har alltid ställt upp och handlat åt mig och fixat saker som jag bett dom om och varit barnvakt åt Felix dom gånger jag bett dom. Nu för tiden så kommer mamma hit varje morgon som Felix ska till dagis för att passa Alice så jag ska slippa kränga på henne overall och lägga henne i vagnen för att gå några meter dit och hem. Och för att inte tala om hur mycket kläder hon har köpt till barnen. Hon har köpt nästan alla Felix skor, jackor och kläder och allt frivillgt utan att jag behövt bett henne och nu sen vi fick Alice så har hon kommit hit med kläder nästan varje gång hon hälsat på oss.Ja vad vi än gjort i livet så har de ställt upp eller betalat den allt från kläder till bilreparationer you name it. Jag älskar min mamma och pappa. Önskar bara att jag kunde berätta det för dom. Det är nog det som jag tycker är värst efter att pappa dog att jag inte sa det till honom så ofta både jag och brorsan tror jag känner så. Man ska ta vara på varandra innan det är för sent. Jag visste att min pappa skulle dö, jag kände det på mig nägra månader innan han dog så jag var verkligen förberedd jag tror att det var därför jag fixade hans bortgång så bra som jag gjorde. Jag tog det verkligen bra så bra så jag nästan blev rädd för mig själv. Hur som helst mamma du är bäst och pappa du var bäst!

Nu ska jag krypa i säng. Känner hur febern kommer krypande så jag har tagit tabletter för att få lite sömn och den sömnen ser jag fram emot.


28:onde februari

I dag är det min namnsdag så här ska bakas. Kladdkaka får det bli denna gång, Felix som ville ha det. Han får hjälpa mig med bakningen med för det gillar han. Alice beter sig som en mönsterbebis och somnade i vagnen på väg hem från dagis så förhoppningsvis så sover hon ett tag i friska luften. Jag mår myckety bättre idag men natten var jobbig, hög feber och frossa och så där men nu är det mycket bättre. Och solen skiner, underbart ju!

Dags för mellis.

In sickness and in health

Jag har gått och blivit sjuk! Jag som inte blir sjuk va? Jag vet men helt sjuk är jag inte heller utan jag är bara så sjuk som mitt immunförsvar tillåter mig att bli. Jätteont i halsen och kroppen, det värker och jag är svag som när man har feber men jag har så klart ingen feber och det är tur jag vet. Men hemsk som jag är hade jag nästan önskat mig lite feber så Kim kunde få vara hemma och vabba och hålla mig sällskap. Man ska inte lura systemet men det är tillåtet att han då är hemma och tar hand om ena barnet ifall jag inte orkar och samma sak även fast jag inte skulle vara sjuk tror jag och Felix blir sjuk då har Kim nog rätt att  vara hemma. Men så skulle jag nog inte göra om jag inte var sjuk själv. Men det vore trevligt att ha hans sällskap lite mer på dagarna. Skitsamma jag är så frisk så jag ställer mig och bakar chokladbollar när barnen somnat så mig går det ingen nöd på. Nöden har ingen lag däremot därav bakeriet. Barnen är oxå småkrassliga Felix är förkyld och Alice är lite täppt hon med så hon har snörvlat och låtit inatt hon lilla gumman. Hoppas de inte blir sjuka på riktigt bara.

Idag har det varit väldigt lugnt här, bara tagit det lugnt och myst den kom Kim hem och gick ut med mammas doggy sen lagade jag kinagryta till middag och sen lade sig barnen så mycket mer var det inte med denna dagen. Imorgon blir det nog samma sak och i helgen blir det 25-årskalas för svågern i Mariestad. Min förra studiegrupp (Lilla sniglar) ska ses och fira Mia som fyllt 30 och bowla och äta middag men jag kan tyvärr inte följa med för kalaset och Alice skull. Tråkigt värre då jag saknar dom en massa men snart är jag back on track again. Vänta till sommaren ni bara då blir det andra bullar.

Nu ska jag byta plats och gå till höffa istället. Lev väl!


Urk

Har just betalat räkningar för 16000! Det är roligt nästan jämt eller hur? Speciellt det här med att vara vuxen. Ikväll blir det till att se lite Grey´s för lätta upp humöret lite.

Nu ska jag ringa och skvallra lite med Linda!


sockerkaka, fiskbebisar och kedjebrev

I´m staying out of this, out out New Jersey out! Lägger min energi på annat.

Regnigt som aset ute idag, det är tråkigt värre det. Felix är på utflykt med dagis, de skulle åka skridskor och grilla korv och man fick ta med sig matsäck om man ville så jag gick upp imorse och bakade en sockerkaka så Felix fick med sig 2 bitar till dagis eftersom jag insisterar på att han ska ha i sig så mycket fett och socker som är möjligt under en dag. Skämt åsido men han fick med sig två bitar och ett äpple och lite saft. Men han var lite orolig att det inte skulle räcka till alla hans kompisar och jag förklarade att alla de andra barnen hade egna saker med sig att äta och att detta bara var till honom. Vill han bjuda så visst, men det är typiskt Felix att vara så omtänksam och tänka på alla andra före sig själv det gör han ofta och blir orolig för kompisarna hans, en fin egenskap det.

Så idag är det bara jag och lallis hemma iaf ett tag till, ska hämta Felix på dagis vid två. Planerna för idag är att dammsuga, plocka tvätt, laga kinagryta samt ta hand om barnen. Hoppas på tv ikväll då gårdagens avsnitt slutatade minst sagt spännande. Hmm ja annars händer inte mycket. Bebisarna lever fortfarande mamman slussade in dom i ett hål i natt så att dom skulle vara säkra och igår såg jag att de åt lite på en algtablett som Felix slängt ner. Det är otroligt att dom kan äta för dom är verkligen små, riktigt små men det är roligt och jag hoppas att dom klarar sig.

En annan sak som vore kul är om jag kunde få ett mail. Inget reklammejl och inget kedjemal. My god hur många såna kan man skicka? Jag får flera varje dag, håller på att bli tokig jag öppnar dom inte ens utan raderar direkt,. jag gillar dom inte. Det enda jag öppnat och skickat vidare var det där vidriga från djurrättsaktivisterna, jag hoppas att det är det enda kedlemail jag plågat mina vänner med. Iof kan vissa bildspel vara ganska roliga men ofta ser jag inte om de är roliga för jag deletar direkt. Ska man ge det en chans kanske? Får fundera över det haha.

Dags att hämta fröken fräken i sängen.

-Åh va tjock jag är!
-Mamma mens du är tjock så är du fin i allafall

Även fiskar får barn

Nu har fiskarna fått bebisar dom oxå. Så just nu bedriver dom en rädda Nemo kampanj därinne i akvariet tror jag. Vi har ju sett att honan har burit sten i ett par veckor nu, åkte med en sten i taget i munnen och flyttat, grävt en stor grop och satt stenarna för ingången till sitt lilla casa. Vi har missat själva leken och äggen men nu när Felix skulle mata fiskarna så kom han och ropade att fiskarna hade fått bebisar och mycket riktigt det hade dom. Inte så många som jag trodde men kanske en 20 st än så länge. Får hoppas att några överlever det finns en annan hane eller hona som gärna tar sig en smakbit men klarar de sig inte så blir det en utmaning iaf och lite träning för dom.

Nu ska jag mata en ledsen Alice. Elen är förresten sjukt dyr, ännu en räkning på 4000 spänn har dykt upp:(

Klippet

Idag har vi varit i farten. Vaknade tidigt och åkte och handlade redan innan 11 och det fanns en stor fördel med det och det var att det knappt var något folk i affären inte alls som annars när vi brukar handla och man får slå sig fram till mjölk och fruktdiskarna. Det här var helt klart att föredra. Sen fixade Kim ett klipp i affären med. Finns en låda med olika serieboxar och det står att de kostar 299 allihopa. Och i den boxen står grey´s säsong 3 och det står ju som sagt att den ska kosta 299 men går man till prisfrågeterminalen och scannar den så kostar den 479 eller nåt sånt. Så Kim gick och pratade med snubben på den avdelningen och han frågade om vi ville ha den till det priset och det ville vi ju så han sänkte den. På nätet kostar boxen 500 och nu fick vi den för 300 och inte nog med det nu kan vi njuta av ännu mer Greys, I´m lovin it! Sen åkte vi hem och plockade in maten och matade Alice sen fortsatte vi till svärfar där vi blev bjudna på mat.

Ikväll blir det melodifestivalen och gotteskål och myspys i 180. Nu ska jag fixa mat till 2 hungriga barn, snart är det kväll:)

Och priset för sämsta kommun går till......

Nu är fröken arg som ett bi återigen. Kristinehamns kommun är skitdåliga på att behandla sina anställda med respekt eller på ett bra sätt. Jag hade jobbat på samma ställe i 5 år! jag fick gå för att dom skulle ta in utbildat folk det lovade min chef mig och hittade dom inga utbildade så skulle jag få ha kvar jobbet. Vad tror ni hände? Jo jag blev av med mitt jobb så klart men kom det nån med utbildning och tog över mitt jobb? Nej och åter nej in kom en karl med mindre utbildning än mig, knappt ens barnskötare och en annan (jag) har fan akademiska poäng och snart en utbildning. Det var ett tag sen nu men ibland kommer det över mig och då blir jag både arg och ledsen. Fick inte ens ett tack för mina 5 år inte ens ett hej då. Kristinehamns kommun kan dra nåt gammalt över sig och för att inte tala om alla skitdåliga chefer som ni anställer, föredetta förskolelärare som gör facklig karriär i en piss ass small kommun nej fy fan jag spyr!!!

Äppelpaj

Min sambo gör verkligen världens godaste äppelpaj, så suveränt god! Fick ideén av Jea som har noja på äpplen och sen hade Alex oxå ätit så nu blev jag sugen värre så Felix ringde bästa pappan och bad han köpa hem kanel och vaniljsås och sen körde de på de små pojkarna.

Har varit otroligt lugnt idag Alice har följt sitt schema till 100% ätit, sovit, ätit, sovit och haft kvalitetstid med mamma och bror nu sitter hon i pappas knä och myser innan det är dags för kvällsflaska. Ikväll blir det Let´s dance i sovrummet eftersom inte fyran funkar i vardagsrummet, passar samtidigt på att amma Alice för natten så det passar bra ändå. Helgen blir lika lugn som vanligt hälsa på mamma och svärfar samt handla veckohandla och städa som vanligt. I veckan ska jag ta mig an lite mer avancerade maträtter. Har ju matsedel och försöker variera maten så mycket som möjligt här hemma sen ger det mig ju en chans att lära mig att laga mat eftersom jag aldrig smakat dessa rätter. Har ju inte ätit kött på 12 år snart så det är inte helt lätt att laga mat alla gånger men det funkar enda kruxet är ju att det inte går att provsmaka men än så har jag inte fått några klagomål:)

Med lite tur så blir det Grey´s ikväll, fortfarande skitbra, jisses vad jag bölade igår när vi såg det. Dags att sätta fart om nu va tror jag.

Babyboom boom

Pesten härjar alla ska ha elaka dvärgar...... verkligen alltså det är hur kul som helst 3 stycken jag känner är gravida och en tjej till och hennes kille ska snart sätta igång verkstaden. Det kommer snart bubbla över av bebisar. Det är inget konstigt med det man kommer upp i en viss ålder och det är helt naturligt att man vill yngla av sig lite, ursäkta uttrycket man vill ha en bebis. Bebisar är underbara, Alice är så go här hemma och jisses vilka lår alltså hon är en riktigt liten tjockis! Vackra lilla tjockis gott gott gott! Så det är kul att mina kompisar skaffar barn, märkte under min graviditet att det fanns ett helt annat intresse hos mina vänner än när jag väntade Felix och nu vet jag varför, fast det visste jag redan innan också för den delen.

Idag har jag varit i skärgården och gått på promenad med en kompis och det var kyligt. Alltså jag borde inte åka iväg så där för jag glömmer allt. Jag hade varken med mig mössa eller vantar och det var ett stort misstag kan jag säga. Fan va det blåste där! Trodde öronen skulle trilla av så kallt var det. Skulle behöva ligga i ett varmt badkar hela dagen för att få upp värmen igen. Ska laga soppa idag det får duga som värme. Felix har längtat efter soppa hela veckan så idag har jag lovat honom det.

Snart är det helg med, skönt det. Har inga planer kanske ska hjälpa mamma lite annars blir det mest mys hoppas jag. Kim ska fixa med sin dator idag ska be han koppla in högtalare i min nya dator, blir galen vill så gärna lyssna på musik på den igen.


inte min grej men vi provar (kopierad så klart)

Hur många barn har du?
*** 2 stycken barn en pojke och en flicka

Vad heter det/de och varför heter det/de så?
*** Felix tyckte vi var fint och jag hade det som förslag innan förlossningen men min sambo tyckte först inte om det men sen när han väl var ute så hade han ångrat sig och föreslog det, sen såg han ut som en liten Felix med.
Alice är ett släktnamn för mig och det enda namnet vi båda var överens om, vi tyckte det var fint.

Vad skulle det/de hetat om de var det andra könet?
*** Ingen aning då vi inte hade några alternativ

När föddes det/de?
*** Felix 030529 kl 01.32. Alice  071207 kl 22.47.

Vad vägde det/ de när det/de föddes?
*** Felix 4190 g & 53 cm lång. Alice 4280 g & 54 cm lång.

Hur lång tid tog förlossningen?
*** Felix kom 27 timmar efter att vattnet hade gått, blev igångsatt och han kom efter ett par timmars regelbundna värkar. Alice kom 12 timmar efter första värken, sen satte det fart och hon var ute efter nån timme.

Tog ni reda på könet?
*** Nej inte med någon av dom.

Hur länge ammade du/tänker du amma?
*** Felix helammad i 6 månader och litegrann hela första året. Ammar fortfarande Alice och ska göra det ett tag till.

Är du tillsammans med pappan?
*** Absolut han är mitt livs kärlek

Hur gammal var du när du blev gravid med ditt första barn?
*** Jag hade just fyllt 21 år när jag blev gravid med Felix

Hur ofta är du barnledig?
*** Just nu aldrig förutom när hon sover då men annars så har jag tid för mig själv ibland.

Vill du ha fler barn och isåfall hur många?
*** Ja gärna en till men vi får se...

Om du får fler barn, vad ska de då heta?
*** Ingen aning faktiskt svårt det där med namn

Kan man förklara för någon som inte har barn hur det känns att ha barn?
*** Nej inte fullt ut, det vet man först när man själv upplevt det

Kebabpizza slivovitza

Har just insett hur omfattande strejken med manusförfattarna var. Visste ju att det stod still och så men har sett att det bara är inspelat 13 avsnitt av Prison break och att det sista sändes i måndags i USA och samma med Greys det är bara 11 avsnitt inspelade på säsong 4. Heroes vet dom inte hur dom ska göra med om det blir fler avsnitt och samma med Desperate housewives som bara blir några få avsnitt denna säsong och fler spelas inte in tror jag. Kan verka som en bagatell men när man är mammaledig och lever för sina serier är det värre än så buhuu.

Har handlat idag en del mat blev det och en del saker jag inte alls behövde han undrar om de hoppade ner i vagnen av sig självt, som att jag drar mig mot sötsaker som en magnet:) Jaja skitsamma vad annars ska jag göra än att äta? hehe. Felix är hos en kompis och leker han kommer hem sen med kimpa och då ska det lagas middag. Alice ligger under babygymmet och tittar pås ig själv i en spegel och pratar och ler åt sig själv. Köpte förresten nya lokan idag med apelsinsmak underbart god alltså, jag älskar apelsin och den var super!

Annars spenderar vi dagarna mer och mer utomhus Felix han cyklar och jag går med lillan i vagnen och det går hur bra som helst. Annars lägger Felix mest pussel och favoriten är ett Nemopussel på 104 bitar och han vet vart varenda bit ska vara det visade han tydligt igår när jag pusslade med honom, hade otroligt tålamod med mig och berömde mig när jag träffade rätt.

Vad tycktes om melodifestivalen i lördags förresten? Jag gillade den bättre än förra gången och jag och kim ringde faktiskt och röstade 3 ggr på 2 olika låtar. Vilka får ni reda på om ni ber snällt hehe nej då men det fanns bättre bidrag denna gången. Carola visst är hon pantad men hon kan sjunga det är bara så, men men ska bli kul att se vad lördagen kan erbjuda måtte det bli bättre än en kebabpizza. På tal om kebab, det har jag aldrig ätit.......:)

Faxen faxar fel

Vaknade i en full säng, 4 personer låg det i den 2 små och 2 stora människor samt en och annan katt mysigt värre sörru! Lika mysigt var det inte sen när jag gick in i köket för att duka frukost och möttes av en kapad råtta på golvet (det nyskurade golvet dessutom). Huvudet låg brevid och inälvor och blod med. "Råttan har bajsat i  munnen" sa Felix såg kanske ut som det. Katter är inte alltid bedårande. Nu har jag kommit igång med dagen iaf duschat och fixat, ska snart laga lunch och plocka disk och tvätt. Sen blir det till att gå ut i solen sen med, man måste ju passa på när solen skiner så gott.

Helgen har varit lika lung som vanligt, har sett Grey´s och städat och lite så där. Haft besök av svärmor och svåger oxå. Linda stoppade in näsan hoss oss i lördags med, trevligt men det var synd att jag inte kunde följa med henne till staden, jag är en torr fis jag vet. Krångligt att lämna Alice på kvällarna oxå då hon somnar när jag ammar henne. Det blir ju bättre det där sen när hon börjar med välling sen.

Har inga direkta planer för veckan, är sjukt sugen på att beställa kläder på postorder till mig och barnen, får se om jag hittar nåt snyggt men det gör jag ju garanterat. Inte svårt att bränna pengar inte tvärtom det är svårt att INTE bränna pengar.

Tack igen Pernilla! Jag antar att det är lätt för alla att förstå varför jag tycker så mycket om den kvinnan!

Den där faxen ringer hit nu igen, tror den har ringt ca 10 ggr idag bara, blir nyfiken på vart den vill komma för inte är det till oss inte så mycket vet jag. Vet att vi nästan har samma nummer som en statoilmack har hänt att folk som velat hyra släpkärror där ringt till oss istället.

Nu spelar dom "everybody hurts" på radion underbar låt som jag hört live!

Världens bästa Sofia fyller 25 idag!

Världens bästa Sofia fyller 25 idag!

Positivt tänkande

Tack Pernilla! Du har så rätt så! En annan nästan skäms. Jag har en riktigt dålig sida (fler såklart men denna är riktigt dålig) och det är att jag ofta klagar och jag ogillar det själv men det är som att jag inte kan sluta det bara sker av farten. Och ofta i onödan och fel hade jag med. Denna helg blev helt klart bättre än förra. Vi har haft det mysigt, haft besök och sett på Greys (4 avsnitt igår kväll). Kim kom hem med dubblenougat till mig i fredags så jag klagar i ionödan jag vet! Min frustration beror ju på att jag är en oerhört social varelse och får inte riktigt mitt sociala behov tillfredsställt när jag bara går hemma hela dagarna. Men det är en kort tid och jag borde ägna min tid åt att njuta av mina barn istället för att klaga det vet jag. Skärpning som gäller. Hela maj ska jag vara i skolan och sen i novmber börjar jag skolan på helid igen så det är en kort tid jag är hemma och jag ska göra det bästa av den.

Helgen har som sagt varit lugn och skön. Idag är det röjardag, ska som vabligt städa och vika massa tvätt inför veckan. Fundera ut nån bra söndagmat mm. Pratar med bror på msn han sitter i Bagkok och väntar på flyget hem. Han har varit borta en månad. Vissa har det bra, men vissa har det bättre:)

Dags att få tummen ur kanske?

Boring

Det ringer oavbrutet här hemma det verkar vara nån fax eller något för om jag svarar så piper det bara. Och det slutar inte heller han nog ringt en 7 ggr nu eller nåt. Hur som helst idag har vi haft A och barnen här, har lekt i lekparken och här hemma jättekul som vanligt. Alice har sovit i vagnen sen 12 och nu är klockan 15.40 hon borde vakna snart. När hon är matad blir det matlagning sen Let´s dance ikväll kanske?

Med risk för att låta negativ så jag har jag en känsla av att den här helgen kommer att bli riktigt tråkig och jobbig. Tror iof inte att den kan bli sämre än förra men man vet aldrig. Återkommer på söndag med svar.

Titta vad lång jag är!

Titta vad lång jag är!

Tack Kajsa!

Tack Kajsa!

Nya akvariet

Nya akvariet

<3

Idag är vi uppe i ottan och vems fel är det då? Hmm kan det vara lilla Alice tro? JA det kan det vara! Idag (correction imorse) har hon gnälat ovh krånglat sen kl:3 så nu vid halv sju fick jag nog och tog med henne upp. Brukar göra det óch sen får hon sitta i sin babysitter och umgås lite tills hon blir gnällig och trött igen. För när hon har en sån där vakenperiod så finns det absolut inget att göra för hon somnar ändå inte om. Så upp och byta blöja och ha henne vaken och försöka sen igen på nytt. Felix kom till oss vid 3 med, börjar bli jobbigt att inte få ha sängen för sig själv men sånt är livet med kids antar jag.

Idag är det alla hjärtans dag. Tycker egentligen att det är ett riktigt jippo men man kan ju göra det bästa av det och mysa lite. Min och Kims dag kommer att bli perfekt då vi inte har såna höga krav på den. Hur som helst så blir det kinamat och efterrätt samt några avsnitt Grey´s på projjan brevid varandra i soffan. Kan det bli bättre? För mig är det en perfekt kväll. Får bara hoppas att barnen är samarbetsvilliga och somnar i tid :)

Nu blir det frukost till Felix sen försöka lägga Alice innan jag går till dagis med Alice (mormor kommer hit och vaktar Alice).

Ha en trevlig Alla <3: ansdag!

Meredith Grey

Underbar dag underbar sol! Har varit ute en lång stund och promenerat och lekt i lekparken med Felix. Sen kom jag hem och kollade posten och insåg att jag fått två bra saker i posten. Den ena en vip inbjudan till Atinas nya husmusenaffär dit jag får ta med mig en gäst. Sen även Grey´s anatomy hela säsong 2, 18 timmars njutning! Sen finns det ett pb avsnitt hemma så blir det inte tv ikväll så gråter jag!

Idag ska älsklingen åka och köpa fiskar blir mysigt det. Hans akvarium är verkligen snyggt. Vi har haft en del förut men det här är snyggare än något av de andra, det är riktigt snyggt alltså:)

Har snackat ihop oss om att åka till Sthlm en helg eller mitt i veckan nån gång sen i maj, blir till att sova på hotell eller nåt i 2 nätter eller så och gå på Skansen, junibacken och naturhistoriska mm, har länge lovat Felix det. Sen ska vi passa på att hälsa på kimpas släkt med, kommer bli riktigt mysigt! Jag gör inte annat än sitter hemma och planerar resor och andra roliga äventyr. Nåt måste man ju ha att se fram emot.

Nu vaknar lillan i vagnen.

Alice 2 månader (med kräks på hakan)

Alice 2 månader (med kräks på hakan)

Felix 2 månader

Felix 2 månader

Nu är det min tur

För ett par år sedan så började jag med en sak. Jag började skicka blommor till folk i min närhet via euroflorist på nätet. Det var roligt men dyrt, har skickat rätt så många under årens gång. Har för mig att jag började skicka när jag var mammaledig för Felix. Jag skickade till folk som fick barn och fyllde år mm. Hur som helst nu är det tydligen min tur att få blommor, ja just idag faktiskt. Jag har ingen aning om varför, inte alls. Min teori är att det är någon som skickar ett grattis till bebisen i efterskott eller nåt sånt eftersom min födelsedag är först i juli. De ringde nyss från blomaffären och sa att de skulle komma och jag är riktigt nyfiken.

Idag har det varit en bra dag, solen har ju skinit! Vi har varit ute på gården samt i lekparken och lekt lite medan Alice sov sött i vagnen. Sen gick vi hem och lagade mat och ikväll blir det lugnt då vi har sett klart hela första säsongen av Grey´s men not to worry andra säsongen är beställd:)

Nu är blommorna här och de var från......KAJSA! Världens bästa Kajsa, åh rara lilla jänta. Faktiskt så misstänkte jag att de kunde vara från henne. Har skickat massa sms till henne men hon har inte svarat men nu vet jag att hon lever iaf. Shit vad jag saknar den flickan!

Nu ska jag mata lallis sket i brallis sen blir det kvälla!

Melodifestival?

Ja vad säger man? Har just kikat på melodifestivalen en stund och det är ju sorgligt! Så dåliga bidrag så det är pinsamt åt det! Men det passade mig utmärkt för jag var på grymt dåligt humör när jag satte mig i soffan och jag fick lite terapi när jag fick sitta där och bara verbalt avreagera mig, freaking lovely! Men pinsamt för Sverige. Läste sen på aftonbladet att Christer Sjögren och Amy vann, hade förutspått detta. De vill väl ha en ploylåt eftersom det verkar funka rätt bra på eurovision, men frågan är om den är tillräckligt ploy för att ta sig vidare, dålig nog är den iaf det är ett som är säkert. Men vad hände med andra chansen? Finns det fortfarande? Såg inget om det på ab.

Stängde av fiaskot på tv:n och såg på lite njutningsbart Grey´s istället, att föredra kan jag lova. Nu ska jag ta min ömma kropp och försöka få mig lite sömn.

Dömd

Jag är dömd! Dömd på livstid


Sjuk trots allt

Jag hade visst fel. Sömn hjälpte inte alls mot mina krämpor denna gången. Mår dåligt idag med fick visserligen ingen sömn alls nästan i natt hade lite feber men mest ont i kroppen speciellt i bröstkorgen måste ha fåt nåt luftrörskatarr eller nåt liknande det rosslar och gör ont. Men det är min tur nu helt klart. Har inte varit febrig eller sjuk på minst 1 & 1/2 år så det är dags nu skulle jag tro. Så idag blir det lugnt orkar inte mycket annat. Felix har en kompis här och ikväll blir det mys med film.

Ska snart slänga ihop en potatis och purjolökssoppa tror jag:)

Läkarbesök

Ikväll mår jag dåligt riktigt dåkligt har ont i varenda kroppsdel tom lungorna. Stackars mig va? Nej inte alls, håller inte på att bli dödsjuk även fast det både känns och låter så, detta kommer att gå över bara jag får sova lite det är jag 100% säker på. Alice har krånglat lite två nätter i rad nu och det känns i kroppen. Sen har det varit en lång dag idag. Var på två månaderskontroll med Alice och läkaren klämde på henne allt såg bra ut hon hade gått upp fint och vuxit fint. Men sen var det detta med ögonen igen. Tror inte jag har skrivit om det här förut men hennes bvc sköterska har påtalat att hennes öga inte riktigt hänger med och att hon haft lite svårt med att fixera och följa föremål. Och nu hittade inte läkaren några reflexer på ena ögonbotten så fick direkt en remiss till centralsjukhuset, så kim fick ta ledig och off we went. Hem och käkade först och sen drog vi. Väl i Karlstad fick vi vänta ett bra tag och Alice fick massa ögondroppar i två omgångar för att undersökningen skulle underlättas. Tillslut fick vi komma in och det var inte helt lätt Alice blev smått irriteterad när läkaren pillade med hennes ögon men tillsut gick det bra. Det fanns inget att anmärka på! Underbart skönt,. inga fel alls på lilla tjejen. Hon sa att vi kanske skulle bli kallade framöver men hon trodde inte det och om vi inte märkte nåt konstigt med hennes ögon så var det inga problem alls. Och på bvc sa sköterskan att hennes fixering och förmåga att följa föremål med blicken nu var helt bra så nu ska väl detta vara ur vägen för ett tag hoppas jag. Får väl se framöver om det blir nåt med ögat men en dag i taget så länge!

Sen kom svärfar och svägerskan med pojkvän hit med semlor och hälsade på, sen blev det Let´s dance och sen Grey´s anatomy som vi nu börjat se, en serie jag kan rekomendera men alla ser väl den redan? I morgon ska vi åka iväg och kolla på firrar tror jag annars blir helgen lugn.

Tur att man har såna bra vänner alltså. Igår kom T hem och lagade mat hos oss och skämde bort oss! Underbar är hon:) Och idag fick Felix komma hem till A när vi skulle åka iväg med Alice, otroligt snällt det med! Man har det bra alltså!!

Nu har jag så jäkla ont så jag orkar inte sitta upp så nu blire sängen!


Pussel

Har just hämtat Felix från dagis och han sitter och lägger sitt 104 bitars pussel (jag är hemskt dålig på att pussla)

- Du är dåligare på det här än mig!
-ja det är jag, man kan inte vara bra på allt.
-Nej ibland är du dålig på saker och ibland är du bra på saker
- Ja precis. Vad är mamma bra på att göra då?
- Ja du är bra på allt annat. Du är bra på att tvätta kläder och laga mat och göra frukost och mellis ja så du är bra på allt annat!

Blir mycket vad Felix säger här på bloggen men han är så rolig just nu han resonerar så kring allt. Sen är han i stort sett min enda sällskap om dagarna så. Idag har det varit väldigt lugnt här hemma Alice har sovot och ätit som hon ska och "pratat" lite med mamma sin och Felix har varit på dagis. Nu är vi hemma och sitter i köket och samtalar och Alice ligger och sover i vagnen här utanför. Hon sover så otroligt bra i vagnen och det är skönt, då får hon massa frisk luft oxå.

Fick nyss ett sms från brorsan han har det gott därnere badar och njuter som jag har fattat det, inga fel det. Lite värme på allt detta skitväder. Det är verkligen blött överallt, först kommer snö sen sekunden senare så slaskar det bort och det blir bara blött och kladdigt överallt. Blir ju ingen riktig vinter i år och ärligt talat så kan det kvitta nu vill man ju bara ha vår! Imorgon blir Alice 2 månader, tiden går verkligen fort alltså. Vart tar tiden vägen? Jag har varit hemma i 3 månader nu ju. Snart är det dags för skolan igen (hela maj) ska in och läsa en kurs och skriva en uppsats ser inte fram emot uppsatsen direkt men det ska bli skönt att komma hemifrån lite och så får Kimpa chansen att vara hemma lite oxå. Fina fisken det!

Fleeze gillar oxå babysittern

Fleeze gillar oxå babysittern

Jag är en välvuxen bebis:)

Jag är en välvuxen bebis:)

Nu ler jag oxå

Nu ler jag oxå

Kel med Fleeze

Kel med Fleeze

:)

Nu är det hög tid för ett blogginlägg var längesen jag skrev sist och det beror på att jag har varit ägarinna till det sämsta tangentbordet i modern historia, helt värdelöst vissa tangenter har knappt gått att ens trycka in. Men nu har jag fått ett nytt logitech av Kimpa som funkar bra mycket bättre fick en ny mus oxå då min förra sjöng på sista refrängen och hade börjat vandra iväg av sig själv.

Idag har vi varit hemma hos A där har barnen lekt och A har bakat semlor till oss jättegott såklart och hon hade en specialare för sig istället för mandelmassa hade hon sylt och vaniljcreme i, det var väldigt gott. Jag är inte så förtjust i mandelmassa heller, äter det bara om det är sparsamt men det är det ju sällan på semlor man köper utan är ibland nästan lika mycket massa som grädde tyvärr. Kimpa kom och hämtade oss och vi åkte hem åt middag och lade barnen. Nu är jag jättetrött men ska vara vaken länge idag då min favoritserie går senare ikväll sen.

Har inte hänt mycket här sen sist, vi har blivit med akvarie igen. Kimpa köpte ett här om dagen ett möbelakvarium det kommer nog att bli skitfint när det är klart. Ett tag var det ju akvarium högt och lågt här hemma men nu var det ett tag sen så det är nog på tiden.

Har verkligen inget mer att skriva så jag sätter punkt här.


Dagens Felix

-Mamma det finns inga tjuvar i Bäckhammar!
-Nähä va bra
-Dom finns i Norge

Håller på och letar efter en stuga på Gotland men mycket är redan fullbokat tyvärr och sen kostar det nästan lika mycket som att åka utomlands men jag älskar Gotland. Men det blir nog inget med det i år iaf och det beror varken på priset eller allt e fullbokat utan snarare för att Kim måste spendera sommaren på taket, det har nämnligen gjort sitt och måste bytas. Skulle ha gjorts redan i somras men pappa gick bort och det blev helt enkelt inte av men nu finns det inget annat val än att byta skiten. Trist värre, kanske får ta en tripp med mamma eller nåt. Några dagar kan vi åka iväg hela familjen säger Kimpa alltid något.

Nu blir det film med sjukt mycket godis.

Fredagsmys

Har just haft lite fredagsmys med familjen sett en naturfilm och ätit godis. Tog med mig barnen och gick ner till affären förut i regnet för att inhanda gottis, desperat kanske men sån är jag, det var skönt med luft men det blåste rätt kallt. Lillan sov gott i vagnen men vaknade nästan direkt när vi kom hem tyvärr men hon sov iaf en liten stund till skillnad från igår då hon knappt sov på hela dagen. Nu lånar jag Felix dator för att blogga det är knappt så jag får plats här men mitt nya tangentbord går nästan inte att skriva på man får fan hamra fram bokstäverna så nu när jag satte mig här gick det hur lätt som helst underbart ju!

Felix är i en härlig ålder nu måste jag säga. Han säger så mycket roligt hela tiden det är nästan så man får ihop det till en hel bok om man skriver ner allt han säger. Imorse när jag tinade bröd till frukosten så började våran micro att gnälla typ gnissla lite. Då frågade han varför den lät och jag förklarade men han verkade inte köpa min förklaring utan trodde nog att det var nåt annat som lät. "Nu vet jag sa han dom spelar trumpet därinne" Sen på väg till affären så sa han "Mamma du vet inte hur man andas in så jag tänkte att jag kanske kunde lära dig det"och sen visade han hur det skulle gå till och det kommer roliga saker ut ur munnen på honom men det beror på att han är så stor så han resonerar sig fram till lösningar själv för det finns ju inget som en fyraåring inte har lösningar på. Härliga är dom!

I helgen blir det lugnt, är ju bjuden på fest imorgon och jag skulle hur gärna som helst vilja gå på den men det är så svårt för jag måste ha skjuts och åka buss och krångla sen klarar inte Alice att somna så bra utan mig och hennes mage skulle nog inte pallra med för mycket ersättning så det funkar inte heller. Jag vet att jag har gnällt att jag har tråkigt och nu kommer värsta tillfället men det funkar nog inte. Är fast här hemma ett tag till men jag ska ta igen det senare i sommar blir det party party det lovar jag!

Nu ska jag gå till Alice som gråter i pappas famn, sen blir det Let´s dance för hela slanten ikväll:)

RSS 2.0