You´re in for a rude awakening

Vaknade i natt när jag låg och sov av att Alice började gnälla mer och mer så jag skulle vända mig om och mata henne och när jag vänder mig om så ligger inte Alice brevid mig i mörkret utan där ligger Felix istället. Jag blir lite rädd för det är så mörkt och jag är så yrvaken. Då ha han vaknat och knallat in till oss och knött sig ner mellan oss. Jag hade ingen aning hade inte ens vaknat och jag brukar vanligtvis vakna redan vakna när han klättrar ner för sin stege i sitt rum men inte denna gång. Samma sak var det i helgen då låg han mellan oss när jag vaknade och varken jag eller Kim hade en aning om att han var där. Inte nog med detta vi somnade om igen och sen vaknar jag en andra gång av att Felix störtginar och jag vaknar och är förvirrad och frågar varför han är ledsen men det vill han inte berätta. Han var både ledsen och sur sen kommer det fram att pappa hade gjort fel i en dröm och Felix hade ångrat sig i drömmen som alltid annars (i vaken tillstånd) så nu var han arg på pappa. Han ville att dömmen skulle komma tillbaka sa han. Kanske var det så att jag väckte honom från drömmen när jag frågade vad det var med honom? Vi kom upp och fick frukost och gick till dagis och på väg dit höll han på att ramla och sa att han var rädd för han va nära att ramla och skada sig och bryta huvudet som han själv sa:)

Dags för lunch snart tror jag sen ska jag hämta Felix på dagis. Ikväll är de min tv kväll. Öveväger t.om att följa med mamma på ljusparty ikväll exakt så uttråkad är jag!


Det ljuva livet

Idag ringde brorsan hem det var kul! Han är ju i Thailand den lilla lyllosen, ska vara där i en månad. Imorgon fyller han dessutom 30 år så det blir nog en skön födelsedag. jag få fira honom när han kommer hem sen.
Har upptäckt att Felix har lika bra sifferminne som mig. När vi hälsade på farmor på jobbet så skrev hon upp sitt mobilnummer på en postit och sen dagen efter så slog han numret och såg det i dispalyen och sen dess kan han hennes nummer utantill efter att ha sett det två ggr. Det är min pojke det. Idag lade jag Felix för natten och klättrade ner för hans säng och jag har gjort en rutin av att alltid klappa hans lilla hand uppe i sängen innan jag går ut och pussa den med för den delen så idag när jag skulle lägga tillbaka boken jag hade läst så säger han "ser du inget platt och fantastiskt som du kan pussa på?" han är rolig ibland samma sak imorse så kom han in när jag matade Alice och så sa han "Mamma det ä ingen mening med hajar, hajar äter fiskar, fiskarna är hajarnas mat så det är ingen mening med hajar" Jag fattade inte alls vad han menade för inte menar han att det inte är nån mening med hajar eller att dom är meningslösa han menar nåt helt annat frågan är bara vad?

Fick förresten massa kläder från Thailand idag och ett halsand mm och det pratades om landet i nämare 2 timmar, det är inte annat än att man blir sugen på att åka dit. Hon som hälsade på mig har ju ett hus i Thailand om jag inte nämnde det i förra inlägget, om jag inte fattade fel så hade hon även en lägenhet i Stockholm, hur har man råd med det då? Sånt här kan jag faktiskt bli lite avundsjuk på. Man ska inte vara avundsjuk jag vet men i detta fall så har jag svårt at låta bli. Hon tyckte att vi hade vackra barn iaf så det är skönt att man lyckas med något iaf haha. Kim plockade fint i köket igår och som vanligt när han gör något så blir det så fint. Så jag frågade honom varför inte han gjorde allt här hemma då han alltid gör allt så bra och framförallt mycket bättre än mig. Jag sa att det enda jag kan göra bättre än dig är att baka (för det är jag bra på) då säger han jag har aldrig bakar varpå jag konstaterar att nej börja inte med det heller för jag måste få vara bättre på nåt! Ja det ä väl helt enkelt så att allt min kära samo gör så gör han bra ja rentav suveränt. Han bara är sån, vissa har det bra och naturen är orättvis en annan är knappt en medelmåtta på det mesta om ens det som vi diskuterade jag och lail. Lail med syster och kompis var förresten hä igår. Hon har ju inte sett Alice sen hon var nyfödd så nu visade hon upp en bättre sida lillan, satt i babysittern och var nöjd och satt i knä och log ett par ggr. Sist hon var här så skrek hon mest efter mat hela tiden.

Här hemma är allt lite upp och ner vi har en katt som ligger och sover i babysittern (Fleeze) och en katt som alltid ligger på skötbordet (Diza). Ja så är det. Nu ska jag joina min sambo framför tv.:n. Om det fattas bokstäve här och var så ä det bara mitt nya tangentbord som är knäppt, man får slå på bokstäverna för att de ska uppenbara sig på skärmen, fruktansvät irriterande. Vill ni ha nåt roligt att läsa så läs ugglas blogg, får mig ett par skratt varje dag. Kan jag rekommendera!


Släkten

Idag har det varit en otroligt lugn dag. Vaknade av att mamma ringde och väckte mig vid 9, då hade Felix inte ens vaknat än. Han somnade sent igår då han kom upp och klagade på växtvärk i benet. Jag gick upp och duschade och jag barnen frukost och sen så kom mamma och M hit och hälsade på. Jag fick ett fint halsand och ett litet träd och Alice fick fina kläder från Thailand. Vi fikade och hade det trevligt. Det blev en del snack om Thailand eftersom M har ett hus där och sen en del snack om släkten och saker jag inte hade en aning om kom upp till ytan. Önskar verkligen att jag hade bättre kontakt med släkten än vad jag har. Något att arbeta på kanske?

Hur som helst Alice somnade vid elva och sov till två och fick mat och nu sover hon igen. Felix leker och sysselsätter sig själv så här hemma är det lugnt och skönt.

Depp

Ingen bra dag idag känner mig smådepp, inget allvarligt som vanligt less bara. Expressen suger måste jag ara säga de har ett test då man ska kolla om man hänger med i veckans nyheter men så har de inte själva koll på läget och skriver fel information i flera av frågorna sånt stör mig.

Ska snart se på en film och pigga upp mig själv lite. Kommer nog kännas bättre snart. Det som tynger mig är väl egentligen att jag skulle vilja vara mer än bara förälder, älskar barnen oändligt mycket men skulle vilja ha ett liv brevid detta kunna umgås med vänner lite, detta blir ju bättre sen när jag slutar amma henne för hon är så beroende av mig hela tiden lilla gumman. På måndag kommer en gammal f.d ingift släkting hit för att kolla på Alice trevligt kanske men jag har inte träffat henne på hur många år som helst förutom en gång då jag sprang på henne på stan, hon är välkommen men man undrar bara vadan detta intresset helt plötsligt?

Ska vandra iväg till soffan och be en stilla bön att inte Alice vaknar i filmen (tycker mig höra henne grymta redan nu).

Bye!

Shopping och relationer

Idag har vi varit i shoppingtagen, åkte ju till Karlsson och handlade en del. Det blev bla kläder till Alice, pussel till Felix, gardiner, ljus, godis och en hel del annat. Skulle vilja ha handlat mer men vill betala räknigarna först så jag ser hur mycket vi kan spendera på shopping. Hade en del räkningar denna månad elen t.ex på 4000 kr! Bara en sån sak fan va elen är dyr alltså:( Sen handlade vi mat och passade på att hälsa på svågern på hans jobb det var trevligt. Var även på svärmors jobb och fikade och gav Alice mat. Nu ikväll har vi lagt Felix stora pussel och sett Let´s dance.

Ska nog snart sova lite eller ja så länge det går innan fröken vaknar. Hon åt inte så mkt innan hon somnade så man vet aldrig med henne. imorse vaknade jag av att hon va så gnällig och jag fattade inte varför och skulle lyfta upp henne pch trösta henne och kände hur kladdig jag blev (mörkt i rummet) insåg snart att det måste vara bajs ja hade fått i ansiktet och på benen och skickade iväg Kim att byta hennes blöja, då hade hon gjort stora kalaset, inte konstigt att hon var gnällig. Såg sen att det var en stor fläck med poop på lakanet med, så det kan gå med små barn i huset.

Helgen blir lugn, till svärfar imorgon, sen kanske lail kommer förbi på söndag och sen ska det städas och vikas tvätt.

Har insett en annan sak, jag har inte så mycket kontakt med mina kompisar just nu. Det har inte blivit så sen Alice föddes, alla verkar förstå att det är så det är och accepterar detta. 2 av mina vänner har jag daglig kontakt med men inte de andra. Idag ringde en annan kompis som jag inte pratat med på ett par veckor och då fick jag dåligt samvete. Hon hade gått igenom en del och jag kände att skärp dig Maria! Jag om någon är ju den som alltid hör av mig till folk att man har en bebis hemma är väl ingen ursäkt!? Nej sån är jag inget stoppar mig från att ringa mina vänner. Alla sitter ju inte på msn vaje kväll som mig heller för det kan annars vara ett smidigt sätt att hålla sig uppdaterad. Nej det får bli ändring på det. Mina vänner är ju viktiga för mig så det är bra att vårda relationerna ju! Mm så är det!


Grillning och lågpris

Har spenderat eftermiddagen i skogen med A och alla fyra barnen. 3 sprang runt och lekte och en låg i vagnen och sov. A tände en brasa och vi grillade (efter en del om och men) korv! Elden slocknade ett par ggr för det blåste ju halv storm där ute. Men vi fick i oss lite korv en varm och en kall åt jag då elden slocknade mitt i grillningen. Det var mysigt och trevligt hur som helst och barnen hade jätteroligt. När vi kom hem var det smuts i hela hallen från Felix kläder, han hade rullat runt i gyttjan en halvtimme eller så och blöt var han med då han hade stått i en djup bäck drygt en kvart. Skitiga barn är lyckliga barn!? Kvällen var lugn, nattade barn och såg på PB.

Imorgon är Kim ledig igen, underbart! Funderar på att åka till en rolig affär, inte för att lågprisaffärer är min stil men den här är ganska trevlig faktiskt. Alltid roligt att handla massvis utan att bli alldeles utfattig på kuppen! Kolla in www.karlsson.se annars så blir helgen lugn har inga planer alls, eventuellt fika med lail eftersom det inte blev nåt restaurangesök förra helgen men vi får väl se vad som sker.

Satt igår och skrev upp Felix längd och vikt under åren och insåg en sak jag iof redan visste innan. Jisses vilka stora barn jag föder! Båda barnen var stora när dom föddes och låg 2 kurvor över medel hela tiden. När Felix var ett halvår var han 71 cm lång! Och Alice är stor hon med och lång. Förvisso så är min sambo lång men jag är kort och jag vägde knappt något alls när jag föddes. Är det allt gott man stoppat i sig som gravid eller? En komination av det och gener kanske? Lustigt är det iaf. Felix är ju väldigt proportionelig nu iaf värsta fina kroppen har han. Kanske låter löjligt att säga om en fyraåring men han har verkligen det, spänstig och fin. Pratade med honom om det här med juice och att Alice inte får dricka det men jag sa att när hon blir fyra månader så finns det bebisjuice som vi kan köpa till henne då sa Felix "Jag har redan vart fyra månader för nu är jag 71 meter lång" :)

Dags för sängen:)

Det här med gudföräldrar

Satt och diskuterade det här med gudföräldrar eller vi satt inte direkt men vi berörde ämnet en del så att säga. Det som vi funderade på var iaf vad symoliserar en bra gudförälder? Vilka kriterier ska man uppfylla? Jag hade min åsikt rätt så klar för mig, det ska vara någon som bryr sig om och tycker om barnet.och som finns där för barnet. Ja det finns säkert en massa kriterier men just dessa är ju självklara. Det är ju inte som förr i tiden då man skulle ta hand om barnet ifall det hände nåt med föräldrarna. Numera kallas det dessutom för fadder och betyder mest att man ska finnas där för barnet som en fadder i livet. Vi ska döpa Alice framöver om vi bara kan komma överens om hennes andranamn. Vi kommer att vilja ha en "fadder" till Alice med och den vi ska tillfråga uppfyller alla föregående kriterier och mer därtill. För oss finns det bara en kandidat, en given kandidat ett självklart val helt enkelt!

ny dator

Har fortfarande inget att skriva om men måste testa min nya dator och tangentbord, sitter i hallen nu brevid Kim. Felix har fått min gamla dator och är överlycklig! Förut när Kim insallerade sa han "Nu måste de funka pappa för annars bli jag gör ledsen" som tur var funkade det!

Dags för kvällsmacka och tv.

Grattis Carina till lilla pojken!

Bloggtorka

Har inte bloggat på ett par dagar men det har helt enkelt berott på att det inte har hänt nåt så det finns typ inget att skriva om. Helgen var riktigt lugn handlade lite på fredagen sen såg vi på film både lördag och söndag och var på middag hemma hos mamma. Idag tog jag en långpromenad med A det var riktigt skönt. Älskar våra promenader och det gör lillan med för hon sover så gott i vagnen. Har precis lagat mat här hemma som vi har ätit (som sagt inget att blogga om).

Pratade nyss i telefon med Linda och vi pratar inte lika ofta längre och det är synd. Det är väl inte meningen att det ska vara så men jag har mest tid på dagen och då jobbar hon sen på kvällen är det mer att göra för mig och så vidare men när vi väl pratar så inser jag hur härligt det är att prata med henne. Jag saknar henne och jag saknar mina andra kompisar och mina klasskompisar. Saknar det sociala umgänget jag hade förut. Jag har det kvar så klart men det är inte lika lätt nu när Alice är så liten. Men det är mysigt med Alice så klart hon är en ljuvlig liten donna. Det kommer tid att umgås det gör det, bara att vänta tills hon blir lite äldre sen kan man ju givetvis träffa vännerna nu med. Har lovat S att försöka komma på hennes 25-årsfest om 2 veckor får se hur jag ska lyckas med det men jag ska verkligen försöka för det vore roligt.

Något att se fram emot är en tv serie som är tillbaka med säsong 2 tror jag en serie som jag gillar, det ser jag fram emot. Det behövs inte mycket som sagt:) Från en sak till en annan lillan sover nu är nog bäst att se om hon inte har lust att vakna nu så hon kan sova i natt istället, brukar ju få henne att somna runt nio för natten och då har man ändå ett tag för sig själv på kvällen innan det är dags att sova. Imorse när hon sov och vi satt och väntade på att f¨å knalla till dagis så spelade jag och Felix lite spel och hade det trevligt och då sa han "Va mysigt vi har nu mamma" sånt är härligt att höra, måste ju ha lite kvalitetstid med honom oxå.

Vill skicka en puss till älsklingen oxå du är underbart bra som vanligt och du gör mig lycklig, tack för det!

larm

Dom hade förresten ett amningsrum på Ikea, jättefint med en stor säng och skötbord, fotölj och handfat som vi använde för att mata Alice där fanns det en larmknapp som Felix så klart tryckte på (nästan 2 ggr dessutom) detta resulterade i att han blev ledsen och at det kom personal för att se att allt var bra med oss. Det är roligt nästan jämt!

En tur till Max

Händelserik dag. Varit på bvc med Alice och vägt henne hon är numera 59 cm lång och väger 5,5 kg en liten knubbis men det är bra så ska en välmående bebis se ut! Sen åkte vi vidare mot Karlstad och handlade hyllor till datorerna, samt till Ikea där vi handlade ett databord, datastol, stekpanna mm. Felix ska få en egen dator på sitt rum. Han spelar ofta spel som Kalle kunskap, sen skriver han i word och surfar på bolibompa.se och han kan allt det här själv öppnar program och skriver och grejer och loggar in på nätet och så. Vi ska dock begränsa användandet så han inte sitter hela dagarna. Vi åt lunch på en nyöppnad Maxrestaurang och nu förstår jag vad alla menar med att det är så gott där. Det ser ut som på donken (fast snyggare) men det smakar som på ett gatukök med goda burgare och dressing. Min vegoburgare var jättegod så dit åker vi fler ggr. Ja det var faktiskt min första gång på Max tro det eller ej.

När vi sen kom hem så drog älsklingen iväg till min mamma för att hjälpa henne med en grej och jag blev ensam med barnen och båda grät. Eller ja Felix grinade och gnällde och Alice tokskrek, efter många om och men lyckades jag tillfredsställa deras behov (mat, bajsblöja, bolibompa och mat) och då sänkte sig lugnet över huset igen, men försent jag hade fått den värstaste skallvärken! Trodde huvudet skulle gå sönder. Gick över med tabletter. Har sällan ont i huvudet så jag ska inte klaga jag vet ibland kör det ihop sig.

Imorgon blir det eventuellt en promenix och kanske restaurangbesök med några vänner! Ska bli otroligt trevligt, behöver komma hemifrån och vara utan barnen en stund.

Sov dåligt i natt då Alice krånglade fint mycket så jag ska sova nu. Som tur var så vaknade Kim och frågade om han kunde hjälpa till med något sen erbjöd han sig att ta med Alice upp så jag fick sova vidare så de gick till soffan och jag fick sova 2 timmar till sånt gillar vi! Synd att han inte kan vara hemma oftare.....

Scofield och Burrows are back

Jag fick som jag ville det blev Prison break idag, bra avsnitt men nu vill jag bara se mer. Är van att plöja serier på dvd men det funkar ju inte nu. Imorgon är det dags att bli seriös igen då ska det promeneras x antal kilometer.

Ge mig motvation!

Ge mig vår och sommar

Jisses vad lilla damen sover gott i vagnen! Lade henne i den runt 13.30 för att gå och hämta Felix på dagis sen somnade hon när vi kom hem och sover fortfarande i den. Vaknade och skrek för nån timme sen men somnade genast om. Så länge skulle hon aldrig sova inomhus. Förhoppningsvis så tar jag mig iväg på en promenad imorgon igen så hon får luft samt sova gott i vagnen.

Kim har 2 pappadagar kvar att ta ut och kommer att vara ledig två fredagar i rad, underbart rent ut sagt! Man glädjer sig åt det lilla. Men det passar bra då vi ska väga Alice på fredag samt handla en del. Vill ha lite nya kläder till Alice samt ett nytt babygym mm. Är dock lite besviken på Kimpa (bara lite) har ju Prison break hemma snart och han vill inte se det idag för han har andra planer, han tror att jag kan vänta tills imorgon, men frågan är om jag verkligen kan det? Har väntat länge nog nu sen är jag duktigt uttråkad med så jag vet inte jag.

Läntar till våren och sommaren! Efter semester och semesterresor framförallt, vill ut och resa lite inte så långt eller så men bara se nya platser och nya miljöer det vore underbart!

I huvudet på mig

Sitter och tittar på tv en sväng på kvällningen och just nu så ser jag I huvudet på Gynning. I detta program så ska hon leka åttabarnsmamma och hur det går vet vi inte riktigt än. Och grejen är den att idag när jag hämtade Felix på dagis så hade jag med mig Alice in och inte för att det var jobbigt men rent allmänt så märker man att det är mer jobb med två barn än med ett (säger sig självt jag vet). Hur som helst det jag vill komma till är att när jag står därinne med Alice i famnen och ser på när Felix klär på sig ytterkläderna så kommer det en annan mamma in. Denna mamma är nu gravid och väntar sitt 8:onde eller 9:onde barn nu. Hennes ena pojke är inte pigg på att klä på sig ytterkläderna så hon låter honom hållas då dom ändå snart ska sätta sig i bilen. Man väljer sina konflikter säger hon till mig, no shit  Sherlock tänker jag då herregud hade jag åtta ungar skulle jag också välja mina konflikter det gör jag ju redan nu med Felix menar jag. Hur klarar man av åtta barn? Hur har man tid för dom och framför allt hur får man plats i ett och samma hus? Men å andra sidan har man kanske råd med ett stort boende då man måste kamma in en låt oss se nu 10 11000 i barnbidrag varje månad det är inte dåligt det. Nu vet jag att barn kostar pengar, men har man två löner samt så mkt i barnbidrag så kan man kanske bo stort. Tänk er en middag i denna familj, det blir storkok varje dag skulle jag tro.

Nej som tur är så har man bara två barn! Skulle gärna ha fler men absolut inte åtta och mest för att det inte skulle vara praktiskt möjligt och för att då skulle jag inte få göra annat än att vara gravid och föda barn. Hur som helst denna dagen började tidigt idag igen och det var nästan omöjligt att få Alice att somna om men efter många om och men så funkade det. Jag var trött på fm så jag lade mig och ammade henne sen sov vi båda två till närmare ett, sen var det dags att hämta Felix på dagis.
 

Det där huset vi kollade på blir det inget med iaf. Svärfar upptäckte en del svaga sidor hos det sen fick dom ett bud häromdagen som dom tackade nej till och det budet var lite mer än vi hade tänkt att buda så det skiter vi i och det gör mig ingenting. Nu ska vi satsa på att få vårat hus finare och det känns bra. Älskar vårat lilla hus, speciellt på sommaren. Våran trädgård är underbar då!

Har nu sett klart programmet och måste erkänna att det bjöd på en del garv speciellt en kommentar från lilla killen ang. Bingo Rimér och även det tjejen med brännskadan (?) sa om det där med kakan haha barn är härliga men i lagom dos kanske?


Storhetsvansinne?

Idag äger jag family.se eller ja det gör jag såklart inte men känns så. Har lagt in två annonser idag samt skickat en hälsning på en tredje. Gillar egentligen inte sånt där men det kan vara lite småkul och idag fyller min älskade lailit år och det måste ju uppmärksammas sen är det även Felix namnsdag så det finns väl anledning, men känner mig lite fjantig men men det är jag ju oxå så skitsamma:)

Annars har det varit en luuugn dag började småsegt då barnen vaknade innan 6 och det var inte jag så pigg på men somnade om och sov ett tag till. Felix har spenderat dagen framför datorn och spelat Kalle kunskap ett bra spel förvisso men inte nyttigt att spela hela dagen kanske men är man sjuk så är man, han är iof bättre idag och har faktiskt varit ute och lekt lite när han kom in var han blöt genom hela overallen, vatten är kul!

Imorgon blir det förhoppningsvis långpromenad igen!

Natti natti


Ett halvår sen

Jag har en liten dotter här hemma ca en månad gammal och klädd i rött och rosa men på nätterna händer det något då blir hon en liten pojke istället. Fråga inte vad det är för fel på mig men på natten när jag är trött och ska lägga till henne så brukar jag lugna henne och prata med henne och kalla henne lilla gubben, varför? Haha helt knasigt jag vet, skyller på att jag är trött och att hon är så himla lik Felix som jag ofta kallar för just lilla gubben.

Igår hände det något fantastiskt. Jag och Kim gjorde det! Inte som det låter alltså men vi såg en film ihop det är den första filmen sen Alice föddes som vi ser tillsammans faktiskt. Förr så såg vi ofta filmer ihop på kvällarna men nu har det inte funnits tid eller så men igår så, vi åt nötter och såg på film och det var mysigt, kunde ha sett en bättre film men hey jag klagar inte. Innan filmen såg jag på Slottet och jag måste säga att jag gillar Stormare! Han verkar vara en sympatisk nisse faktiskt. Han är en grym skådis tycker jag och det var häftigt att se Malmsjö igår som grät när han tackade för en bra dag.

Idag är det lugnt här hemma Felix är sjuk och sliten satt och skakade här förut och började få feberfrossa så vi bäddade ner honom i soffan med alvedon och saft. Nu är han piggare och han ska städa bort granen säger han så det håller dom på med nu. Han har iaf ätit lite tacos idag, igår år han ingenting och i natt kom han till våran säng men Kim följde med och lade sig inne hos Felix istället eftersom det blir så trångt i våran säng när alla 4 sover därinne. Hoppas han blir bättre snart, han var ju sjuk förra helgen med men det går nog över snart tror jag.

Idag är det ett halvår sen pappa dog. Ett halvår sen mamma ringde och berättade och allt var förvirrat. Jag saknar honom lika mycket idag som jag gjorde då. Det är bara annorlunda nu, jag tänker på honom och på konversationer vi haft och saker vi gått igenom tillammans. Önskar fortfarande att han skulle ha fått träffa Alice. Han hade älskat henne! Felix pratar fortfarande om morfar senast igår frågade han varför han dog. Jag berättar och han lyssnar och ibland blir han allvarlig och säger att han saknar morfar eller din pappa säger han ibland med. Sorgligt är det men det är som det är.

Nu vaknar lilla damen så dags att gå.

Syndarlördag

Blev ingen bantning idag heller kan jag lova iof skulle jag börja på måndag. Idag har jag syndat som den syndare jag är. Hämtpizza, semla, vinegum och nötter svårt det här som sagt. Men det är lördag det får man inte glömma. Annars har dagen varit hur lugn som helst har varit inne med Felix hela dagen. När han kom till oss i morse så höll han sig för halsen och sa att det gjorde ont när han svalde sitt spott. Och nu är han varm som en kamin igen lilla gubben. Är förresten väldigt stolt över Felix som vanligt, ni ska se honom här hemma han håller på han räknar redan till över 100 och kan alfabetet och sitter och skriver namn och andra saker med penna som bara den, det är kul att se han är tidig med det skulle jag tro. Idag sa han till Kim att om man tar bort g så heter det lörda men sätter man dit g så blir det lördag, snille han är. Det har han inte efter mig det lovar jag:)

Igår klagade jag på hundar eller det gjorde jag inte alls det utan snarare hundägare eller snarare vissa hundägare långt ifrån alla jag vet, men de hundägarna ger ju alla andra hundägare dåligt rykte vilket är väldigt ledsamt, Men hur som helst idag vill jag kasta en liten känga till mina kära katter, de har de senaste 2 dagarna grisat ner i köket igår en stor spya med bla ärtsoppa i på golvet och idag en stor råtta utan huvud, trevligt med djur va?

Annars är livet fint nu ska jag se på Bolibompa med Felix. Trevlig helg!

Har förresten en låt i huvudet en låt med Kate Winslet (visste ni att hon sjöng?) Inte jag men den är sentimental men bra, heter What if förresten.

Dogshit all over the place!

Har just tittat på Let´s dance och jag säger bara det. Äntligen något på tv att följa, ett fredagsnöje helt enkelt för mig som  för många andra svenskar. Har än så länge ingen aning om vilka jag kommer att hålla på det visar sig nog med tiden. Ulf Larsson såg ju otäck ut med det långa håret, alla tycker att han ser så konstig ut sen han blev smal men eftersom aftonbladet många ggr visat hans numera smala kroppshydda så är jag van att se han så men what´s up with the long hair? Porrkung? Ja det ser illa ut hur som helst. Hela familjen låg i sängen och såg på tv då fyran i vårat vardagsrum hackar så förbannat så det blir olidligt att titta där.

Blev ingen promenad idag bara en kort en med barnen ner till affären och där slogs jag av en sak alltså på väg ner och hem. Fan va hundskit det ligger överallt! Så vidrigt, man får se sig om överallt så man inte trampar i skiten. Bor ju faktiskt i ett samhälle så då ska det inte ligga skit överallt, jag hade inte sagt nåt om det var i skogen eller så men på gator och trottoarer och gräsmattor? Nej skärpning! Har själv en granne som låter sina hundar skita överallt och med all rätt de måste ju göra sina behov men då får man ju vara ansvarsfull och ta bort efter hundarna. Har trampat i det ett par ggr eller rättare sagt Felix har trampat i det och jag blir lika vansinnig varje gång. Jag älskar hundar de är underbara och jag lovar hade jag själv haft nån så hade jag plockat upp efter den. För inte så längesen låg det en stor hög brevid våran brevlåda och med andra ord på våran trädgård, då är det riktigt illa!

En annan sak som gnager mig är det här med vikten. Har ju gått ner lite nu igen och önskar att det kunde fortsätta  i den riktningen men vart är Marias motivation? Hallå!! En kompis håller på just nu och hon är jätteduktig och jag önskar att jag kunde hänga på men det är ju så svårt! Finns för mycket gott att stoppa i truten det är bara så. Men jag har gjort det förr (11kg) och jag ska göra det igen. Inbillar mig och sambon att jag ska sätta igång till veckan men jag undrar vem av oss som tvivlar mest på att det blir av han eller jag? haha det får gå som det går i värsta fall får jag väl sitta hemma och gömma mig är ju ändå mammaledig nu. Nej då jag ska fixa detta på nåt sätt så är det bara har en drömvikt och ett delmål och det delmålet innebär att jag ska ner 10 kg till sommaren, det är ju inte omöjligt det vet jag. Men som det ser ut idag så vet jag inte.....

Nu ska jag smaska i mig all choklad som finns i huset tror jag i hopp om att jag inte kommer köpa ny på ett bra tag!

(Vem försöker jag lura?) Nattinatt:)

Sentimental

Är jag sentimental eller bara uttråkad? Surfade in på våran skolsida där jag har tillgång till alla uppgifter som mina klasskompisar gör i skolan och jag fick även se kort från deras stora redovisning de hade innan jul och tårarna började rinna. De var så fina på korten och jag saknar dom så mkt, nåt otroligt mycket! Fattar inte att jag ska vara ledig ett helt år, jag måste verkligen ta ett körkort detta år så jag kan ta mig ifrån huset och hälsa på folk oftare, bara måste!

Upphottning

Nu sover barnen och jag har en stund för mig själv och vad gör jag då? Jo jag bloggar lite och läser andras bloggar:) Idag har jag återigen varít på långpromenad med Alex, det var trevligt som vanligt men livsfarligt. Det är ju isgata överallt! Först försökte vi gå upp i skogen men det gick inte alls för det var så mkt modd och man fick gå typ en meter bakom vagnen med böjd rygg för att skjuta på vagnen framåt så det gav vi upp, sen gick vi en annan sträcka med mest en massa is, tur att man har en vagn att hålla sig i.

Nu ikväll var svärfar här och han och Kimpa bar in spisen som vi köpte igår och den var väldigt snygg och fräsch faktiskt, sen köpte de även en ny kyl och frys, mest kyl och litet frysfack där nere men det passar bra då vi har en stor frysbox i uterummet, men skönt med lite frys härinne så man kan ha lite bröd eller så i köket. Så nu har vi hottat upp köket litegrann iaf eftersom vi även fick en ny matgrupp i julklapp. Alltid skönt med lite uppfräschning. På tal om uppfräschning en som verkligen skulle behöva en är jag! Är ju ute och går nu och försöker leva ett sundare liv men det är svårt ibland, har ju gått ner alla graviditetskilona och lite till men behöver ner mer speciellt inför sommaren, ska kämpa på och hoppas på gott resultat. Har ju lyckats gå ner 11 kg en gång så det ska väl gå igen tycker jag.

Felix var hos tandläkaren här om dagen och då berättade hon för Felix att hans två tänder där nere är lösa, hon kunde vicka på dom. Det är dom tänderna han fick först när han var bebis tror han var 5 månader när dom kom. Men jag fick ändå för mig att det var lite tidigt? Men det är det nog inte han blir ju 5 år i maj så, herregud vart tar tiden vägen?

En småtråkig sak är att det var visning på det huset som vi är intresserade av idag. Det är ju lite typiskt när vi är dom första som tittar på det på 5 månader och precis efter det så bildas det intresse. Men det är som det är köper dom det så är det ju så då får vi bo kvar här, det får vi säkert ändå så. Sånt är livet, lite småsurt ibland.

kvällsmat och sängen!

Lättskrämd

Satt och såg på en thriller i min ensamhet och precis när det var som mest spännande i upplösningen så vaknade Alice och grät så jag fick gå ifrån in i ett mörkt sovrum och mata henne hua lite otäckt, jag är så jäkla lättskrämd alltså. Innan dess hann jag duscha, brukar aldrig göra det på kvällen utan endast på morgonen men jag hinner nog inte imorgon då vi ska vara på dagis kl:8.30 och då ska jag ha med Alice färdigklädd och nerstoppad i vagnen. Kan tillägga att vi vänt lite på dygnet här hemma eller ja vi kommer upp sent på morgonen om inte annat. Men det ska gå och om inte annat så kan jag alltid ringa hem mamma som kan vara här på ett kick ifall det inte funkar, bra praktiskt det!

Har varit själv hemma ikväll men det har gått riktigt bra, lade båda barnen själv. Men Alice har kräkts en del nu på kvällen brukar hon aldrig göra. Har börjat gett henne minifom för hennes mage och jag tror det blir lite bättre funkar inte det så ska jag sluta dricka mjölk i ett par dagar för att se om det blir nån skillnad.

Nu kom Kimpa hem så jag ska krypa ner i sängen brevid honom och sova lite upp tidigt imorgon. Ska gå promenad med Alex igen, gick idag med skithalkigt men skönt. Alice sover så bra efter det med sov 2,5 timmar efter att vi hade kommit hem och det behöver hon verkligen.

Tack för alla kommentarer! Godnatt!

Nysnaggad

Nysnaggad

Tjejtrasan

Tjejtrasan

Barnen

Barnen

Saknar er!

Det slog mig idag alldeles nyss när jag pratade med Pernilla på msn. Jag har vetat det förut men nu blev det ännu tydligare. GUD VAD JAG SAKNAR SKOLAN OCH ALLA KLASSKAMRATER! Dom är så otroligt bäst och jag kommer inte få gå i samma klass som dom igen, dom kommer att ta examen lagom tills jag är tillbala i plugget. Jag saknar dom som bara den, det är underbara människor. Nåt som glädjer mig är att jag inte kommer att tappa kontakten med dom jag tycker om mest, den kommer jag alltid att upprätthålla. Jag saknar att åka buss och sitta i gläntan och äta frukost med Sandra innan lektionen börjar, jag saknar allt med det utan matteräkningen den kan kvitta kan jag erkänna men ge mig en vecka till så saknar jag nog den med.

Imorgon blir jag ensam hela dagen Kim ska åka bort och fynda tvättmaskin, diskmaskin, kyl & frys och en spis det ni!

Nu ska jag hjälpa Kim därute han har Alice och nu behöver hon mig eller den maten jag har åt henne.

Bråkigt värre

Ännu en vecka avklarad, nästan iaf ytterligare några timmar kvar innan man kan krypa ner och gömma sig under täcket vilket förövrigt ska bli riktigt skönt att göra sen. Felix tokgrinar inne på sitt rum, Kim är där och ska försöka lägga honom det är svårt. Han är svår numera. Jag har ju skrivit om hur bra det har gått med lillasyster och hur snäll och försiktig han är med henne det är han fortfarande men jag tror att det är jobbigt nu. Igår ville han för första gången att hon inte skulle finnas här hemma. Han måste ju få känna saker han med. Tror han går igenom en jobbig period nu för han bråkar en massa här hemma. Skriker åt mig och Kim och beter sig riktigt illa. Idag nöp han mig hårt i armarna när han inte fick ta choklad innan maten. Jag har känt mig irriterad på honom och det har han givetvis märkt av. Nu är det som att han beter sig illa för att han tror att vi förväntar oss att han ska göra det och då kan han ju lika gärna bete sig illa. Har pratat med honom och fått honom att förstå att vi älskar honom en massa och att vi vet att han är en duktig och snäll kille, men då sa han att "mamma jag är ju bara elak mot er hela tiden". Det är smärtsamt att höra. Jag ska givetvis göra mitt bästa för att få rätsida på allt detta. Imorgon börjar Kim jobba så det kommer bli tufft för mig att hinna ge honom den uppmärksamhet han behöver but lord knows I will try! Det är kämpigt med barn så är det. Vill bara att han ska bli den underbara lilla rara Felix som han egentligen är. Vill att detta ska få ett slut så jag ska göra mitt bästa, eller rättare sagt vi ska göra vårat bästa.

Idag har vi iaf haft det rätt så bra, har varit och åkt pulka i backen, både jag och Kim åkte bakom Felix på snowracern det var skoj! Massa snö ju, hoppas den ligger kvar ett par dagar men jag såg att det var närmare 3 plusgrader nu så man ska väl inte hoppas för mycket. Lillan sover och jag ska gå och fixa lite innan hon vaknar, tänkt imorgon blir hon en månad lilltjejen helt otroligt!


Lycka?

Sitter här på msn och skriver lite med en kompis som är ute och dricker lite vin med några väninnor. Jag skrev att jag var lite avundjsuk och att jag gärna skulle vilja hänga med ut på lite umgänge (just för att jag vet att jag är så låst nu). Hon skrev då att hon förstod att jag ville med ut men hon skrev att du är ju nybliven mamma och du är nog lyckligast! Visst är jag lycklig! Inga tvivel om saken, jag är nöjd med det mesta i mitt liv och framförallt med min familj som är det allra bästa jag har, Det skog mig just när hon skrev detta att är ni lyckliga? Kära rara kompisar jag hoppas verkligen att ni är lyckliga! Livet är för kort för allt annat än lycka! Hoppas ni vet vad ni betyder för mig!

Om och Men

Har varit på visning på huset idag och vill så klart ha det men det är så många frågetecken. Och sen måste vi sälja vårat hus först och det kanske inte är gjort på en handvändning? Svårt det där men vi skulle verkligen behöva ytan det är ett som är säkert. I natt sov vi alla 4 i våran säng + en obotligt kelig Fleeze det var trångt kan jag lova men finns det hjärterum så finns det stjärterum! Felix har varit sliten idag men var bättre nu på kvällen och orkade äta lite mat som Kim hade lagat iaf. På måndag börjar Kim jobba igen efter mer än en månads ledighet nu är det slut på det ljuva livet och back to reality som gäller. Det kommer att gå bra undrar bara vad jag ska sysselsätta mig med under dagarna, eller ja det vet jag ju MINA BARN ska hålla mig sysselsatt såklart :)

Trevlig helg!

3 barn

Hörde just om en kompis som blivit med barn, jag har länge misstänkt att så var fallet eller om inte annat att hon snart skulle bli gravid. Är givetvis jätteglad för hennes skull för detta har hon länge velat. Själv har jag ju en bebis i huset som snart är en månad och jag tänkte att kanske skulle jag känna mig nöjd efter henne men det gör jag inte. Missförstå mig rätt jag är jättenöjd med henne och resten av familjen men jag är nog inte nöjd efter detta jag vill ha 3 barn minst har alltid velat ha minst 3 barn. Jag vill helt enkelt ha 3 barn ja! Och alla säger att jag måste gå klart skolan först och även fast jag är trött på att höra det så ja jag ska gå klart skolan först. Sen är det inte ens säkert att det någonsin blir 3 barn i denna familj då min sambo och jag inte alls är överens om detta, han är nog riktigt nöjd nu han, skitsamma det ligger i framtiden så vi får se helt enkelt men aldrig har jag varit säkrare på något, Jag vill ha 3 barn!

Barn är underbara så enkelt är det!

Sjukdom och husvisning

Jisses vilken dag. Stressigt värre ett tag där, skulle in och väga Alice och innan det skulle jag hjälpa Felix med en sak som tog otroligt lång tid. Sen fick han åka hem till en kompis och leka och vi andra åkte och vägde Alice, sen handlade och köpte sen med oss grisig kinamat hem till lunch. Skulle åka och hämta Felix och det gjorde vi men han skulle minsann inte med oss hem utan skrek och gömde sig under deras bord och sen upp för trappan, pinsamt värre. Nog för att Felix kan vara bråkg ibland men så här brukar han inte bete sig, helt hysterisk var han hela vägen hem, Kim fick ta honom och stuva in honom i bilen för han vägrade allt man sa åt honom. När vi kom hem insåg vi att pojken var glödhet och det visade sig att han hade 40.2 i feber sen ska man egentligen lägga på 0,5 så inte undra på att han ställde till en scen han mådde ju inge bra alls. Nu har han somnat och sover en stund i våran säng stackaren.

Alice hade gått upp fint och vägde nu 4 800 nånting lillan och hon fixerar blicken och försöker att le men har inte riktigt koll på det än. Ikväll blir det riktigt lugnt tv eller nåt när barnen väl kommit i säng. Imorgon ska vi till tandläkaren med Felix om han är bättre annars ställer vi in tiden. Sen ska vi faktiskt tro det eller ej men vi ska gå på husvisning imorgon. Mest för skojs skull men för att huset vi bor i nu är så litet och vi börjar växa ur det det funkar väl men det är på gränsen. Utemiljön är toppen och altanen och trädgården är jag mer än nöjd med men annars skulle vi behöva mer yta. Detta hus vi ska kolla på är mer än dubbelt så stort men vi får väl se hur det går, ska bi kul att kolla iaf för vårat hus får vi väl inte sålt i första taget men men spännande iaf.

Nu har Felix vaknat och sitter i Kims knä och berättar om dagen hos kompisen och att han vägrade att klä på sig, han är verkligen sliten lillen. Ska gå och ge han lite alvedon nu och plocka lite här hemma.

2008

Då var det januari igen då, 2008 ett helt nyt år framför oss har vi nu. känns bra tycker jag! Hoppas att det blir ett bra år bättre än förra kanske men tveksamt. Förutom pappas dödsfall så var förra året ett lovande år, jag hade roligt gick i skolan och umgicks med mina vänner. Detta år kommer att gå åt till att vara mammaledig och mamma i ren allmänhet men jag hoppas på nån resa och en del umgänge trots allt.

Idag är jag rätt så trött, firade nyår hemma hos en kompis och hennes familj igår och det var väldigt trevlig. Vi åt god mat och efterrätt och massa godis och bara umgicks. Barnen lekte som bara det och bra lekte dom oxå och kom inte ihop sig en enda gång, sen smällde vi en massa raketer eller våra karlar gjorde det och vi stod uppe på deras stora altan och tittade på. Sen åkte vi hem efter tolvslaget faktiskt. Felix var gott sliten när vi kom hem och grät en del men annars gick det bra. Alice hade redan somnat för natten och väl hemma somnade hon om igen och sov bra resten av natten som tur är. Idag har Felix varit slten och trött och Alice har sovit mer än vanligt men annars är allt fint. Svärmor var här förut och åt mat med, trevligt trevligt. En kompis till Felix var oxå här och det är otroligt hur tuffa dom små krabaterna kan vara. Han kom in här och skulle spela på datorn och sen gick han till köket och snodde Felix tuggumin som stod högt uppe på fläkten och sen gömde han paketet i Felix rum och gav Felix ett tuggumi och åt upp resten själv innan han gick hem. Tyckte det var lite väl magstarkt men barn är barn och han brukar ha koll på vårat kylskåp och annat ätbart. Men inte ska man behöva gömma saker för barn som är här på besök...eller?

Felix är förresten nyfriserad och det hela är en smårolig berättelse. Han var så där långhårig igen och vi har inte kommit iväg till frissan så jag fick nästan ångest då Kim tog fram trimmern och frågade om Felix ville bli klippt med den, först så tvekade han men sen när han bestämde sig att han verkligen ville klippas så kunde vi inte backa ur jag och Kim men vi var lute oroliga för att det skulle bli alldeles för kort men men Kim satte igång och började klippa honom. När han var klar var han snaggad och snygg det blev inte alls lika kort som vi trodde från början, kort är det riktigt kort men han är fin. Ser dock jättestor ut och lite som en liten ligist men pojkig och snygg som vanligt.

Har en dotter här hemma som försöker le hur ljuvligt är inte det? Ska mata henne för kvällen nu hade jag tänkt, för ikväll blir det till att kojsa tidigt. Återkommer med en silly liten årskrönika.


RSS 2.0