Hemma igen

Nu är vi hemma igen. Har inte orkat skriva nåt här dock. Vi har haft det otroligt bra och vi har hunnit med en hel del. När vi åkte upp så hälsade vi på Kimpas mormor och morfar där vi stannade på middag, jättekul verkligen för där har vi inte varit på en herrans massa år och dom har aldrig sett Alice som faktiskt är döpt efter mormor. Sen åkte vi vidare till Kims kusin. Han har byggt sig ett hus i Huddinge så vi ville så gärna kolla på det sen har han även blivit pappa till en liten pojke för 7 veckor sen. Huset var hur snyggt som helst och han hade som sagt byggt allt själv. Huset låg längs en grusväg så det var som att köra ut på landet eftersom man fick åka längs den vägen ett tag för att komma fram. Så huset låg verkligen perfekt. Nära stan men ändå väldigt lugnt som på landet. Sen åkte vi vidare till hotellet där vi checkade in och gick och lade oss.

Dagen efter tog vi djurgårdsfärjan ut till Skansen, men vilket väder alltså. Lagom till att vi klev av på djurgården så öppnade sig himmlen och regnet bara vräkte ner. Jag fick köpa mig ett paraply och en poncho och sen fick vi isolera oss på dansbanan i en timme minst för det gick verkligen inte att vara ute. Passade på att äta lunch där på banan och mata Alice och fåglar. Åskade en massa gjorde det med. Felix älskade krokodilerna som förutspått, men det var nog en skräckblandad förtjusning då han verkade osäker på om krokodilen kunde ta sig igenom glaset eller ej. Sen gick vi vidare till grönan där Felix fick åka några karuseller. På tisdagen hann vi med en massa. Först gick vi till slottet och in i livrustkammaren , sen knallade vi bort till slussen och tog färjan igen. Sen blev det junibacken, wasa och aquaria sen hem och käkade en underbar middag på hotellet. På onsdagen åkte vi förbi naturhistoriska en sväng och kollade in dinosaurieskelett. Sen skulle vi hämta katten så det gjorde vi. Hon gick frivilligt in i buren när den stod på golvet så det var inge problem att få med henne hem. Mycket pengar har gått åt bara 1000 spänn för mat för en dag. Men det gör mig inget man ska ha det bra när man är på semester.

Hemresan var inte så häftig. Det var riktigt varmt och kissen var lite orolig så klart. Efter Örebro hade det varit en trafikolycka precis innan vi kom dit så ambulans och polis kom farande och spärrade av. Alice hade vi det här laget börjat grina för första gången på hela resan. Hon var trött, svettig och trött på att sitta i stolen, hon började grina när Kim tittade in genom bakluckan och pratade med henne. Hon är pappig och var väldigt sugen på att komma till hans famn. Så med dåligt med bensin i tanken och en illvrålandes bebis vände vi om för att ta småvägar några mil åt andra hållet. Alice skrek hela tiden och efter att ha kört några mil på den andra vägen så står det en buss i diket, men rumpan i diket och resten av bussen tvärs över vägen och det är avspärrat här oxå. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Vad är oddsen på detta liksom?? Alice skrek ju fortfarande som en stucken gris. Vi vände om igen för att kolla andra eventuella småvägar men stannade och tog upp och lugnade Alice. Stod stilla ett tag innan vi bestämde oss för att åka tillbaka till bussen och kolla hur det gick. Och då hade dom röjt upp så pass att man kunde klämma sig förbi. Vi det här laget var Alice så tröstlös och efter att ha försökt att muta henne med allt så satte jag min ena mp3 hörlur i hennes lilla öra på jättelåg volym naturligtvis och spelade en Shakiraballad för henne och hon tystnade direkt och satt och lyssnade till hon strax därefter somnade och sov resten av vägen hem. När vi väl var hemma var hon hur nöjd som helst.

Och med katten går det bra, hon är väldigt nyfiken och kavat. Våra katter är däremot rädda för henne och undrar vad hon är för en liten filur. Hon sover i våran säng hela nätterna och hon är väldigt söt och väldigt busig som en kattunge ska vara. Hon har inte fått nåt namn av oss än, men jag ska bestämma mig idag. Felix kallar henne Zarah som det står i pappren men jag är inte helt nöjd. Hade funderingar på Isobel, Izzie eller Smilla eventuellt,några förslag?? Eller är Zarah bättre? Justr nu smyger hon efter Fleeze som hon är väldigt nyfiken på.

Igår fyllde jag år, så nu är jag 27 år. Och inte för att låta bitter men i år var det nog rekord, alltså för folk att glömma bort att jag fyllde. Hur många som helst som glömde. Och alltså det gör inget jag är en datumnörd och glömmer aldrig en födelsedag men alla är ju såklart inte som jag. Men vissa borde ha kommit ihåg. Linda kom på det väldigt sent när hon hört Kim nämna nåt om att vi hade tårta i bakgrunden. Brorsan kom på det sent på kvällen så han ringde vid elva med dåligt samvete eftersom vi hade pratat en gång tidigare under dagen. Jaja skitsamma jag fick en del presenter och några kom hit och firade mig och vi åt gott och hade trevligt. Jag måste ha världens bästa svärmor. Igår när hon kom hit hade hon med sig 2 liter jordgubbar till mig och hör här: Mockarutor som hon hade åkt hem på lunchen och bakat! Bara för att hon vet att jag älskar mockarutor. Det här plus den "riktiga" presenten. Hon är fenomenalt bra som ni hör!

Nu lägger jag ner här, dags för frukost!











Kommentarer
Postat av: Anna

Grattis i efterskott.... Kram

2008-07-04 @ 10:22:44
URL: http://annis79.blogg.se/
Postat av: tezz

Låter som en trevlig tripp...Å när man har semester tycker jag oxå att man får "offra" lite pengar..

GRATTIS i efterskott..

Namn är svårt å bestämma sig för,både på barn å djur..

KRAM

2008-07-04 @ 11:39:57
Postat av: Bea

Men ge dig! Har du redan fyllt! Stort grattis i efterskott! Många kramar

skäms på mig

2008-07-04 @ 14:33:40
Postat av: Sara

hipp hurra i efterskott och vad mysigt ni verkar ha haft det!!

2008-07-05 @ 00:01:10
Postat av: jeanette

vad söt hon är eran katt... Smilla tycker jag hon ska heta, älskar det namnet. och hon är vit som en smilla. verkar som ni hade underbar resa tillsammans, fasst lite hinder efter vägen. ha det så jätte bra så hörs vi snart... kram kram

2008-07-05 @ 19:44:43
Postat av: Ida

Jag tycker Izzie är ett bra namn! :) ;)



Grattis i efterskott tjejen! :) kram

2008-07-07 @ 09:49:46
URL: http://wiberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0