Full fräs

Full fart hela dagen vill jag lova! Lilla gumman öppnade ögonen klockan fem imorse, men vi gick upp någon gång runt sju. Fixade frukost åt Felix sen in och matade Alice som somnade om. När jag ätit klart min frukost dök en kompis till Felix upp och dom började röja och jag började dammsuga eftersom jag skulle få celebert besök. När jag städat klart lagade jag lite lunch till killarna och sen skickade jag hem dom till kompisen för de ville dit och leka medan som var borta matade jag Alice och sminkade mig sen satte jag igång att baka en sockerkaka. Hade inte tänkt det från början eftersom jag inte ska äta sånt men man vill ju bjuda sina gäster på nåt ocg det fanns inte en tillstymmelse av fika här hemma. Vid ett dök Mia upp samtidigt som Alex och barnen kom dom med som planerat strax innan hade Felix med kompis kommit tillbaka. Sen blev det röj värre, 4 pojkar i 3-6 årsåldern kan röja rätt så bra, men det var trevligt värre och Alice visade upp sig från sin bästa sida, låg på en filt ocj var glad och satt i Mias knä och hade det mysigt gnällde inte en enda gång på hela tiden, tillslut somnade hon i Mias famn. Nu har dom åkt och Felix har sängen full av leksaker:)

Sen har jag även bokat tid för dop nu, blev inte alls då vi ville ha eftersom två an helgerna var dom inte på plats och en helg hade dom ingen präst så det fick bli i mitten av maj, passade även på att boka lokal för dopfika så nu är det gjort. Valde även ut en fadder till Alice det får bli våran kära vän Tiki hon är den av mina vänner som älskar mina barn. Alltså så klart tycker alla mina vänner om mina barn och så där men Tiki uppriktigt älskar dom och bryr sig om dom, hon kommer att bli en underbar fadder! Kommer bli så bra det här.

Ikväll blir det Let´s dance och i helgen blir det till att åka runt och umgås med familjerna som vanligt, sen söndag ska det shoppas en jäkla massa på Ikea och Barnens hus och grejer, behöver så mycket nu önskar vi var gjorda av pengar det skulle behövas nu kan jag lova. Och för att inte tala om dom där elrälkningarna vi får, sjukt mycket pengar känns riktigt onödigt.

Försökte väga mig imorse men det gick föga bra, vågen vi har är ju knäpp och visade olika siffror varje gång och det diffade på ändå upp till 4 kg från lägsta vikt till högsta, vad gör man då? Tar den mittemellan eller? Väntar några dagar tills nästa vecka. Hur som helst så får det bli morot ikväll igen.

image63

D-Tox

Går jag numera på, ja faktiskt har man varit beroende av socker så länge som jag har så är det nästan avgiftning som gäller. Har en låång väg kvar och ska inte ge in för frestelser, måste ut och röra på mig oxå får bli en lång promenad varje dag nästa vecka, nu när solen skiner känns det mer motiverat att gå ut också. Nu har jag huvudvärk och känner mig allmänt trött i kroppen och jag antar att det beror på minskat intag av diverse föda.

Idag har det varit lika lugnt som vanligt här hemma förutom att Felix ställde till med en scen när vi kommit hem från dagis. Han ville ha mellanmål snabbt och bröt ihop som han kan göra när det inte blir som han själv tänkt sig det hela, sen kom en kompis till Felix hit och vi åt mat allihop och nu händer det ingenting typ. Snart ska barnen läggas sen blir det höffa. Imorgon kanske lilla Mia kommer hit och hälsar på, ska passa på att klappa henne lite på magen då, bebis på g där. Vill oxå vara gravid! Vet inte om jag vill ha nån mer bebis just, men att vara gravid är det bästa jag vet. Ska bli kul att få träffa henne litegrann.

Namnet på Alice som jag hade tänkt var eventuellt Alice, Ingrid, Maria vad tror ni om det? Är det bättre än det förra tiki? Hade en massa förslag såsom Elsa, Kerstin, Bernadine mfl men svårt att få det att passa bra ihop men den här kombinationen tycker jag funkar, men vi får se. Det är ju upp till mig iaf, synd att jag är världens sämsta på att ta ett beslut då haha.

Blir Ikea till helgen som sagt, samt tårta hos mamma och eventuellt en tripp till svärfar som vill att vi alla ska ses men det kanske vi inte hinner med, vi får se som sagt. Snart är det dags för skola för mig ett par veckor, har inget alls emot det förutom att det går ut på att jag skriva en uppsats och jag verkligen inte vad jag ska skriva om, har ingen som helst idé. Jag gillar inte att skriva uppsatser, har man väl kommit igång är det väl okej men det gäller att komma igång. Det jag mest ser fram emot är att Kim ska vara pappaledig och vi ska åka till Sthlm en helg hela familjen, det ska bli kul. Få ta med Felix på Skansen mm och åka tunnelbana det blir spännande det:)

Dags för diverse kvällsbestyr!

image62

Ännu en tidig morgon

Vaknade tidigt imorse igen hela familjen vaknade vid 6 när klockan ringde. jag låg dock kvar i sängen med barnen till klockan 7. Okej jag har förlikat mig med att vakna vid 6 på morgonen men jag tänker inte gå upp ur sängen så tidigt, dagarna hemma blir ju hur långa som helst då. Ligger hellre och myser med båda barnen under täcket. Nu är Felix på dagis och Alice sover faktiskt en sväng. Verkar vara en sån här dag då hon inte riktigt kommer till ro och somnar men för tillfället sover hon. I natt sov hon sju timmar i sträck utan att vakna och vilja ha mat. Sen vaknade hon bara en gång i natt med. Skönt när det går åt rätt håll. Snart är hon fyra månade tjejen och vi ska börja med smakiportioner och sånt, ska bli spännande att se vad hon tycker om det. Felix åt nästan allt man stoppade i munnen på honom, får se om Alice är likadan. På tal om lillan, nu är det dags att döpa henne och innan dess akn det ju vara bra att ha ett namn på henne, närmare bestämt två andranamn. Har fått fria händer av Kim att bestämma namn då vi har lite svårt att enas och han tycker att Alice är viktigast och det är han nöjd med. Första tanken var att döpa henne efter släkten som vi gjorde med Felix. Men Alice är ett släktnamn,hon är döpt (Inte än)efter min mormor och jag och mamma heter det i andranamn. Eller hon fick namnet Alice för att jag och Kim tycker att det är vackert och det var det enda namnet vi var överens om. Hur som helst så har jag försökt med lite olika namn för att sätta ihop en kombination av namn som låter bra, men det är svårt faktiskt. Men tror jag hittat en jag är nöjd med nu men är inte säker. Vilka allvarliga problem man har va?

Med dieten går det okej än så länge en massa frukt och morötter blir det iaf. Anneli du har rätt morötter är bra! Dom mättar bra och stannar kvar i kroppen ett dygn eller så, skitbra. Finns ju massa saker jag hellre stoppar i munnen men det funkar. Skulle ibland vilja gå ut hårdare men min erfarenhet säger mig att det är bättre att göra som jag gör nu för annars klarar man inte av det tillslut och då går man upp allt igen så jag kör på det här. Sen ammar jag fortfarande Alice också det måste jag tänka på.

I helgen blir det till att åka till Ikea och en leksaksaffär, vi har lovat Felix att han ska få en klocka som man själv kan ställa in tiden på, ja en leksaksklocka för han vill bestämt lära sig klockan nu. Han bara suger i sig kunskap den lilla mannen, nu har han börjat läsa också läser flera ord och skirver, skrev gratis på födelsedagen farmor här om dagen:) Sen fyller mamma år på lördag så då åker vi dit och äter lite tårta och umgås med henne en stund.

Nu har lillan vaknat så jag ska krypa ner brevid henne och mysa lite.


Återigen

Vad är alla dina namn? Felix och jag vet inte (funderar) Jan, Alexander Krisnevski
Vad är en namnsdag? Eh nej, det är bokstäver som man skriver om nån har namnsdag
Har du namnsdag? Idag? Eh aa
Brukar ni firar namnsdagar? Japp
Om du fick byta namn, vad skulle du heta då? Peniks



Vad tycker du om för mat? Köttbullar
Vad tycker du inte om för mat? Jag tycker nog inte om prinskorvar
Vem lagar mat hemma hos dig? eh mamma eller pappa
Brukar du hjälpa till med någonting? Tjaa ibland
Vad är din favorit maträtt? Köttbullar och köttfärssås och makaroner och spagetti

Allvar nu

Andra dagen på mitt nya liv idag då. Hade invägning igår så nu är det på gång på allvar. Mamma och jag har en liten tävling mest föratt peppa varandra, den som går ner 5 kg först vinner. Tycker egentligen inte att min mamma behöver gå ner i vikt eller ja förlora några kilon kan ju alltid vara bra men hon borde sitta hemma och äta och njuta, nån lycka ska man väl ha? Vem som vinner återstår att se. Det är segt och tråkigt det här med bantning men jag vill och jag måste! Kim har fått tillåtelse att inte köpa hem något gott även fast jag bönar och ber (om jag kommer in i en svacka). Blir arg på mig själv att jag låtit det gå så här långt. Jag är ju inte en tjock människa egentligen jag har alltid varit smala Maria liksom, tills jag träffade Kim eller några år efter det, vägde knappt 50 kg när vi träffades men det är längesen förvisso men ändå. Nu har jag inte varit smal på väldigt många år iof men ändå. Jag hoppas jag fixar det här nu, vore för det bästa det.

Är lite trött idag, Alice slog upp sina blå kvart i fem imorse och då tyckte hon att det var dags att vakna jag lyckadesn tillslut få den lilla underbara att somna om men det varade tills storebror klampade in i sängen vid 6, sen dess har vi varit vakna. Det finns en nackdel med att lägg barnen i tid på kvällarna, och numera är jag så trött på kvällen så jag orkar knappt vara vaken, däckar i soffan innan 10 varje kväll, utom igår då jag tog en tupplur på eftermiddagen. Vem sa att man inte blir trött av att "bara" gå hemma?

Gravsten är på gång till pappas grav med, det kommer nog att bli fint där, ska se till att gå dit lite oftare bara, det är inte roligt men det ska bli skönt när man kan sätta dit lite vackra blommor. Saknar honom som bara den vissa dagar och drömmer om honom nästan varje natt.

Alice sitter här brevid mig och tillkallar på uppmärksamhet, det är sällan hon gör det faktiskt, hon är alltid så nöjd och glad om med en storebror som Felix kommer hon nog aldrig kunna vara i centrum stackaren:) Hon är ljuvlig, så himla söt och glad tjej, mammas lilla älskling. Ska gå och bära upp henne nu och krama henne lite.


Mamma och pappa

Mamma:

Har du en mamma? Japp¨

Vad är en mamma? Det är en tjej som är vuxen

Vad gör en mamma? Lite allt möjligt, diskar, plockar tvätt och hon dukar och lagat mat och ja lite allt möjligt, läser och matar bebis

Hur många år är din mamma? eh 26, det visste jag på direkten

Vad gör du helst ihop med din mamma? Tjaa jag leker med henne om hon har tid, jag pratar och jag bygger med henne, jaa det är bara dom sakerna, låter henne sitta hos mig när jag ska se på film, ja det är allt

Pappa:

Har du en pappa? Japp

Vad är en pappa? En pappa är en kille som är vuxen

Vad gör en pappa? Tjaa han gör lika saker som mamma gör fast ibland behöver han inte göra nåt

Hur många år är din pappa? 26

Vad gör du helst ihop med din pappa? Jag gör helst ihop med min pappa som jag brukar göra med min mamma


Barn svarar

Vad gör en polis i sitt jobb? Åker polisbil och fångar tjuvar

Är poliser snälla? Eh aa, eller hur? Ja dom är snälla

Hur ser deras bil ut? Tjaa så här (ritar en bil med fingrarna) den är vit

Vet du vad det är för märke? Naej

Tror du poliser kör fort ibland? Skakar på huvudet, nej dom kör sakta som man ska

Vad har de för grejer i sitt hölster på höften tror du? Lite allt möljigt, dom har saker som dom kan fånga tjuvarna med

Känner du någon polis där du bor? Nästan, vi såg ju en polis förra månaden när vi skulle åka hem

Vill du bli polis? Varför? Ja kanske när jag blir stor

(Felix snart 5 år)

Min kväll

Phu äntligen kväll alltså! Kimpa har varit borta hela dagen och det har gått finfint för mig med barnen dom är väldigt lättskötta alltså säger jag bara. Men sen kom Linda på kvällen och vi pratade och hade trevligt sen blev jag sen med middagen och fick snabblaga lite mat till oss samtidigt som Alice låg på mattan och gnydde, hon var så trött lillan. Jag serverade Felix maten sen lagade jag en flaska till lillan och mt i allt kom mamma som jag hjälpte med en grej. Sen matade jag Alice brevid Felix i soffan för han ville ha sällskap framför tv:n. Sen klockan 18.50 säger Felix att han ville gå och sova så visst får han det. Så jag går och fixar hans tandborste och drar ner persiennerna i hans rum. Sen går jag in med Alice i sovrummet för att natta henne men hon har magknip och vill inte suga all och Felix låg i sin säng och väntade på att jag skulle komma och läsa ett kapitel i hans bok för honom. Jag lämnade Alice med dörren öppen så klart, deras rum ligger vägg i vägg och sen smög jag upp och läste för Felix. Tänkte oxå att Alice kunde somna själv för hon var bra trött. Läste klart för Felix pussade godnatt och satta på Alfons och smög till Alice som inte hade sonmnat. Då hör jag hur Felix gråter, han är ledsen för att han är rädd för monster. Jag förklarar pedagogisk att det inte finns monster bara i saga och på film. Går in till Alice och hon somnar denna gång. Går för att värma mig middagen jag lagat för nån timme sen, men då hör jag hur Felix gråter igen. Går dit och denna gång saknar han pappa som han inte fick nån puss och kram från. Jag föreslår att vi ska ringa pappa och säga godnatt och puss och kram men det vill han inte. Jag går ut igen, han gnölar en tredje gång och denna gången går han med på att ringa till pappa och han slår numret själv (kan det nästan) och ringer upp sen när de pratat klart kan jag krama honom en gång till och gå ut. Lugnet har lagt sig i huset och jag får äta min mat!

Tror att Felix ville sova extra tidigt idag för att det är så jäkla varmt härinne, det är så man storknar. I vårat hus kan det tydligen vara kallt eller varmt aldrig lagomt.....

Tack för kommenarerna Tezz och Bea ni är rara alltså!

Nu ska jag se Rome med Kimpa (brukar gå ut på att jag sover och snarkar i soffan och han försöker höra vad dom säger på tv:n)

Everyday is a winding road

Känns som att jag står vid ett vägskäl i mitt liv. Antingen så kan jag gnälla och klaga och lida över saker och ting som är fel i mitt liv eller så kan jag göra någonting åt dom. Det låter självklart som ett enkelt val, klart man ska göra någonting åt det och visst är det så men det är inte alltid så lätt faktiskt. Men jag har bestämt mig för detta jag ska ta tag i mig själv och mitt liv, jag och dom i min närhet ska få må bra. Jag ska bli en bättre mamma och sambo, jag ska inte gnälla i onödan och jag ska vara snällare helt enkelt. Sen ska jag ta tag i min hälsa jag ska inte gå runt som en vandrande bulle, nej bort med godis och socker och in med nyttigheter istället. Mera promenader i vårsolen ja mer av det bra och mindre av det dåliga. Jag ska ha ett mål och mindre delmål och jag ska fanimej ta mig dit! Jag ska klara detta! Jag vet inte hur det ska gå till riktigt men jag ska göra det. Jag har gjort det förr (-11kg) detta var visserligen för snart 2 år sen men har jag gjort det en gång så kan jag göra det en gång till. Jag vill inte se ut så här och jag vill inte känna mig bitter och besviken på mig själv och jag vill inte vara arg längre, jag orkar det inte. Visst är jag ofta en glad skit men samtidigt en arg skit och det är jobbigt framförallt för min sambo som är en av de underbaraste människor jag känner. Han är min stora kärlek och min bästa vän och han är en underbar pappa åt sina barn. Han är alltid snäll och glad och han finns alltid där för mig. Så här är det men annorlunda ska det bli.

Jag satt och streckläste en blogg idag (efter ett tips av faster) och jag kände hur mycket jag har att vara tacksam för. Den här bloggen var skriven av en mamma som förlorade sin fyraåriga dotter i cancer. Man fick följa familjens kamp för denna lilla vackra flicka och tillslut så somnade hon in i deras armar. Det kunde lika gärna ha varit jag, jag kände igen mig lite i hennes liv. Jag har en son i samma ålder och hon var oxå lärarstuderande ja hur som helst detta kan hända vem som helst inte för att man ska tänka så men det kunde ju lika gärna ha varit jag. Så får man och ska man kanske inte tänka. Detta fick mig att återigen inse hur mycket jag har att vara tacksam för som sagt. Jag har två friska, underbara barn en underbar sambo, en mamma och en bror, en härlig svärfamilj, ett hus, en jäkla massa underbara vänner och en plats på ett universitet där jag utbildar mig och trivs att vara, 3 rara söta katter ja listan kan göras lång. Jag har det helt enkelt jäkligt bra här i livet och jag trivs med det mesta. Just därför blir jag så trött på mig själv när jag sitter och gnäller över skitsaker (visst kan man göra det ibland men man kan inte göra det till en livsstil). Som sagt nu är det nog med denna självömkan. Jag har nyckeln till min egen lycka och jag ska ta tag i saker och ting. Saker som att gå ner i vikt, skaffa mig ett körkort mm. Nu jäklar gäller det! Just nu känner jag motivation och jag hoppas innerligt att det håller i sig.

Påsken har varit bra hur som helst har varit hos mamma och bror och ätit och där hade påskharen gömt 2 ägg till Felix sen knallade vi hem efter en massa mat och efterrätt och när vi kom in på våran uppfart så stod våran ytterdörr öppen! Det var lite obehagligt och jag och Kim gick in och kollade om allt såg ut som det skulle och det gjorde det. Vi måste ha glömt att låsa dörren men inte var den öppen när vi gick. En förklaring kan vara att Felix kompis varit här och plingat på och sen öppnat dörren för att titta om vi var hemma eller så har den blåst upp eller nåt tredje alternativ jag vet faktiskt inte. Kallt var det när vi kom hem iaf eftersom det var skitkallt ute igår så det var 16 grader i köket när vi kom in. Pojkarna hämtade ved ute i boden sen tände Kim en brasa som vi satt och värmde oss vid. har inte eldat på närmare ett år vilket i sig är knasigt när det är så mysigt samt att Felix älskar när vi eldar och en massa ved har vi oxå så nu får det bli skärpning med detta med. Får elda några ggr till innan det blir för varmt ute.

Idag är Kim borta och jag är hemma själv med barnen och det har inte blivit mycket av denna dagen, vi har mest lekt och tagit det lugnt. Ska ta tag i städningen snart (jag ska ju ta tag i saker numera) sen blir det till att vika en massa tvätt, kläderna börjar ta slut i garderoberna. Linda ringde nyss och hon tittar förbi en sväng sen och då vore det trevligt med lite mindre damm i hörnen.

Vill passa på att tacka för alla fina kommentarer jag får av olika människor hela tiden, det är väldigt trevligt.. Det finns folk som skriver en kommentar och sen finns det såna som läser min blogg dagligen i 5 år (ja ni läste rätt 5 år) utan att någonsin skriva en rad, rätt dåligt faktiskt om jag får säga det själv. Jag har massa läsare varje dag och vet vilka de flesta av dom är sen har jag folk som läser som inte alls känner mig men som hittat hit genom en vän eller så och det gör mig inget att ni inte kommenterar men ni som faktiskt känner mig och vet vem jag är och läser varje dag för nyfikenhetens skull utan att någonsin lämna ett spår av er skriv gärna en kommentar nån gång. Eller gör det inte välj själv men jag måste ändå säga att det är rätt dålig stil av er men om ni mår bra av det så please carry on!

Det sista var negativt gnäll jag erkänner. Mindre sånt men var tvungen att passa på bara:)

Nu sätter jag punkt här och tar mig i kragen. Ha en trevlig söndag!

Påskägget uteblir i år

Tji fick jag, kickansuttan överraskar. Vaknade inte förrens 8 imorse, inte Felix heller för den delen. Trots att dom somnade tidigt igår, barn är underbara! Nu sover hon igen lilla gumman. Felix har hittat sitt påskägg och ritat en teckning till tack som han skrivit pskharen på, underbara lilla unge. Kommer faktiskt en massa påskärringar oxå det har rdan knackat på dörren 3 ggr! Rekord för att vara så tidigt. Snart ska vi hem till mamma och äta mat. Och för första gången i mitt liv kommer jag inte att få något påskägg! Pappa gömde alltid ägg med godis till mig trots att jag var vuxen och ointresserad det var en grej han körde med. Berodde nog på att han visste att jag var en godisråtta och så sa han alltid "Nu tror jag att jag såg påskharen här ute" och då skulle jag gå och leta efter ett ägg på mitt gamla flickrum. Löjliga lilla pappa. Han behandlade mig inte som en liten flicka som det kanske låter men just det här med påskäggen körde han hårt på. Första Påsken utan pappa, blir bra ändå. Felix är superglad och det är huvudsaken.

Glad Påsk återigen!

Påsk på ingång

Äntligen helg! Äntligen Påsk! Nå äntligen helg iaf Påsk är Påsk och då äter man en massa godis och så mycket mer är det inte med det. Men det är långledigt för Kimpa och det är huvudsaken nu kan vi umgås som en familj och det är härligt. Vi ska till mamma nån dag eftersom brorsan kom hem idag och jag har inte sett honom sen julafton typ så det är på tiden nu han ha ju fyllt 30 år sen jag såg han sist ju. Sen ska vi till Kimpas mamma nån dag med och hon fyller ju år med som sagt. Kimpa ska kanske ner till elmia nån dag med vi får väl se vad som händer och sker.

Nu gnäller Alice, uppdaterar här sen. Nu uppdaterar jag igen men nu är det ca 1 &1/2 dygn senare. Vad har hänt sen sist då? Jo brorsan kom förbi igår och hälsade på lite brun och fin sen hade vi mys och såg på film med Felix och åt godis som Kimpa inhandlat på Karamellagret. Idag åkte vi och handlade och sen hem och lagade tacos som vi bjöd Kims pappa och bror på och sen blevd et pudding och nu är det kvällen. Och Alice hon var så trött så hon har redan somnat, hon somnade strax efter sju. Felix gör sig i ordning för kvällen han med just nu. Så det blir en lugn kväll och det kommer att bli skönt men jag har en känsla av att vi kommer att få lida för detta imorgon när barnen vaknar tidigt som gatan. Men vi brukar lägga våra barn tidigt och få kvällarna för oss själva och sen gå upp lite tidigare på mornarna, vi föredrar att ha det så men mest för att barnen är trötta och behöver komma i säng med. Men imorgon kan jag tänka mig att Alice vaknar vid 5 och det är väl tidigt men vi får se. Idag fick jag henne att vakna vid 6.50 och sen låg hon och sprattlade brevid mig ett tag och mös och det funkar ju. Får se om det blir Let´s dance ikväll skulle gissa på det.

Imorgon ska vi hem till mamma och bror och på söndag ska jag vara hemma själv med barnen hela dagen och på måndag ska vi till Kims mamma så det blir till att umgås med släkten hela helgen verkligen. Skulle gärna vara hemma och bara vara men vi hinner ju med det oxå för den delen.

Gjorde ett klipp idag med förresten fick för mig att jag ville ha en Lakritspuck eftersom jag inte ätit nån sån sen den senast fanns i Gbs sortiment. Kim var osäker på om han ville ha nån eller inte och när jag klämde på en i frysdisken insåg jag att det låg 2 puckar i en förpackning så vi tog en och fick 2 betala för 1, skitbra ju! Himla smidigt system dom fixat på Maxi nu förresten det här med att självscanna och sen betala själv. Visst det tar lute längre tid att scanna alla varor men den tiden sparar man in tredubbelt sen när man betalar själv, bara att ställa ner scannaren i hållaren och sen gå och dra betalkortet och sen knalla ut ur affären och eftersom knappt några hakat på trenden så är det inga köer alls. Jag hatar nämnligen att lägga upp alla varor på bandet och stressa med gnälliga ungar och grejer för att sen bara packa ner allt igen. Nej detta diggar jag! Såg hur det stod ett par kärringar och spanade in oss när vi betalade själva men de verkade inte våga testa men nästa gång kanske. För kön till självscanningen var rätt lång nämnligen, nog om detta!

Här hemma så växer Alice fortfarande så det knakar, hon är underbar på alla sätt och vis. Go och glad och nöjd mest hela tiden och tjock som en boll. Felix han mår fint han med har börjat läsa kortare ord som mjölk, ägg och pasta och rabblar alla månader. På tal om Alice jag var så säker på att hon skulle få bruna ögon när hon föddes. Men det verkar inte bli så alls. Dom är inte lika blåa som Felix var när han var 3 månade men dom är melerade och INTE bruna. Ser ut som att håret hennes blir ljusare med. Så vad det verkar så kommer jag och Kim få 2 blåögda barn trots att vi båda har bruna ögon. Knepigt hur genuppsättningen blir, har läst att det är 25% chans att vi ska få blåögda barn och 75% för brunögda men inga bruna ögon så vitt man kan se. De enda i våran närmsta släkt som är blåögda är Kims mamma och min farmor och mormor samt en kusin alla andra har bruna ögon (kims syskon, hela min familj t.ex) Så kan det gå!

Nu blir det Let´s dance tror jag bestämt. Glad Påsk på er alla!


Äntligen tummen ur

Idag har jag fått saker uträttade för en gångs skull, inte ofta jag får det dessvärre. Jag åkte in till stan med mamma när hon skulle börja jobbet, sen tog jag kort och gick till banken och fixade ny legitimation samt ett nytt konto, sen gick jag och köpte lite kläder till Felix och fikabröd sen åkte jag hem. Svärfar kom hit och vaktade Alice medans jag var borta. Han hade glömt bort att han skulle vara barnvakt och åkt 4 mil åt andra hållet och kommit på sig och fått skynda sig och åka 6 mil hem till oss för att ta hand om kickan. Det gick iaf jättebra och det var snällt av han att hjälpa till. Han gör det så gärna, tycker ju så mycket om sina barnbarn så. Kom hem och matade Alice sen gick vi till dagis och hämtade Felix. När vi kom hem hade Felix fått ett påskpaket i posten det var från farmor. Hon brukar alltid skicka påskkort men denna gång var det massa choklad i paketet. Felix blev väldigt glad för choklad är det bästa han vet. Han äter knappt vanligt godis bara vissa sorter annars är det bara choklad som gäller.

Lade Alice i vagnen när jag gick för att hämta Felix och hon somnade men har vaknat 2 ggr och grinat men jag har stoppat nappen i munnen på henne så hon somnat om vaknar hon en tredje gången så får hon komma in. Hon har en del gaser igen så hon vaknar men hon har börjat ta nappen nu och det är bra. Underlättar för Kim sen när han ska vara hemma om en månad.

Påsk i helgen då, riktigt tidig påsk i år, man hinner inte ens få lön innan. Sen är det ju snö på backen det brukar det inte vara när det är Påsk, men det kan man ju inte göra något åt. Brorsan kommer hem i Påsk, har inte träffat honom sen han var hemma i julas så han ska jag träffa, blir väl att vi åker till mamma någon dag, sen ska vi till svärmor med i påsk för hon fyller år och till svärfar brukar vi åka men jag har inte hört nåt om det än. Det ska bli skönt att Kim är långledig iaf, bara en dag kvar att jobba denna vecka. Det är trevligt med lite sällskap här hemma, vuxet sällskap vill säga:)

Nu ska jag ta tag i tvätthögen jag har nog sex maskiner som ska vikas in i skåpen, samt 2 som är i tvättmaskin/torktumlaren samt minst 3 maskiner att tvätta. Har legat på latsidan när det gäller tvätten och det får jag igen för nu.

Ha en bra dag!

Tidiga mornar

Äntligen kväll och äntligen sover barnen. Det är rart med barn men mindre rart när Alice får för sig att vakna klockan sex varje morgon. Jag brukar vara uppe ur sängen runt halv åtta för att då fixa frukost till Felix. Kan möjligen tänka mig att gå upp runt sju men inte vid sex alltså. Det är alldeles för tidigt när man är ledig hela dagen och dagarna blir på tok för långa då.
 
Idag har det varit väldigt lugnt, har promenerat lite samt haft en kompis till Felix på besök. Annars är det lugnt som vanligt. Imorgon ska jag åka in till stan och fixa med lite grejer, ska bli skönt att få det gjort så kanske man slipper en del tjat sen.

God kväll!

Krångel

Snart kommer domen! Denna dag är inte mycket bättre än gårdagen förutom att jag fått gå på promenad med A. Jag är icke på något vis deprimerad eller bitter bara en massa saker krånglar just nu och det frestar på. Domen har kommit och den var inte alls så farlig som jag trodde men ändå.

Varför ska allt krångla så in i h-vete för?

burr

Idag har jag verkligen haft en usel dag av en del olika anledningar, morgondagen kan bara bli bättre.

Sitter i soffan med en kopp varm oboy det är väl en 19 grader i huset bara, mindre kanske t.om jag fryser rumpan av mig.

Natti natti!

loj, ploj ta ett toy

Vem sa att det skulle vara lätt? Försöker att få till en dejt med mina kära väninnor och det verkar vara svårare än man kan tro. Vi är 4 i nuläget som ska ses och alla kan vi olika tider. En har ett möte att gå på, jag kan inte ses mitt i barnens läggning då, en annan vill ha kvällen fri och ja så vidare. Vi skulle gå på restaurang sa vi men som det känns nu är jag nöjd bara vi hinner ses på en fika eller vad som helst huvudsaken är ju att vi kan träffas en stund.

Flera timmar senare:
Det gick! Fick till en träff tillslut. Efter en del krånglande så fick vi till det. Jag matade Alice mätt och drog hemifrån 4 timmar! Underbart! Vi åt mat och efterrätt och skrattade och hade det trevligt. Vi pratade och som vanligt fick vi dämpa oss antalet gånger för att inte störa andra gäster. Som vanligt när vi ses det blir högljutt och väldigt trevligt. Det här får vi göra flera gånger eller oftare om inte annat.

När jag kom hem möttes jag av en trött liten Alice som inte alls kom till ro trots pappas varma famn och nappen i munnen, nej fröken göken ville ha mamma för att somna. Sagt och gjort jag tog plats brevid fröken i sängen och så var det lugnt sen. Nu sover barnen, eller ja lillan skrek till nyss men jag tror hon sover igen, man vet aldrig med henne.

Idag ringde en kompis för första gången på väldigt länge. Hon gav mig diverse uppdateringar om sitt liv, hon ringde mitt i frukosten och pratade säkert på närmare en timme och lade på utan att egentligen fråga hur vi hade det. Jag förstår att hon har det jobbigt och lyssnar mer än gärna på henne, men hon kunde ju gott och väl frågat hur vi hade det. Hon har ju inte ens sett Alice än. Jaja skitsamma egentligen jag är varken irriterad eller förvånad egentligen.

Helgen har varit bra, har umgåtts en massa. Igår åkte jag hem till T medan Felix och Kim var i badhuset, sen åkte vi alla och åt och sen handlade sen hem och fick besök och sen lade vi barnen för kvällen och såg på melodifestivalen. Vann rätt låt? Ja kanske, jag vet inte så noga det var kanske så, hon kanske kan komma längst i finalen eller om inte annat iaf kvala in i tävlingen om inte annat. Men jag tycker att hon ser litegrann ut som en lyxprostituerad (Perelli alltså). Ska inte vara negativ mera men jag tycker faktiskt hon gör det. Men visst är hon snygg och har långa snygga ben absolut!

Tack mina fina vänner för att ni förgyllde min dag, min vecka mitt liv!

Nu blir det film på 100 tum. Godnatt!

Felix verk

Felix verk

Alice kurva

Alice kurva

Fästingar på g

Plockade nyss bort en fästing på Fleeze och jag har sett att Diza oxå har haft minst en möjligtvis så har Tyra klarat sig hittils men jag vet inte. Dom äckliga små krypen är tillbaka alltså. Det betyder ioaf att vi går mot ljusare och varmare tider det är ju bra, fast det visste vi ju redan.

Just nu är det väldigt lugnt och tyst här hemma Felix är hon en kompis, Kim är på väg hem från jobbet och Alice snusar och sover. Snart ska jag fixa nån form av middag sen blir det Let´s dance ikväll inte många par kvar nu. Imorgon blir det eventuellt badhuset och en tripp till Karlskoga vi får väl se. Nu kom Kimpa hem och jag skickade iväg honom att hämta Felix.

Har verkligen inget vettigt att skriva om så jag ger mig nu:)

Kvälla

Tack för era åsikter ang. rosorna tror det lutar åt nummer 1 eller 2 dom är båda vackra. Förut ville jag helst ha nummer 3 då den är violett och det är ju häftigt men vi får se vad det blir som sagt. Men det är dags att ta tag i det där med trädgård och grejer snart. Har massa perenner som ska klippas ner. På framsidan är snödroppar och påskliljior framme nu och hör och häpna pijonerna är på väg upp dom brukar annars komma mitt i sommaren eller kanske juni jag vet inte men aldrig förut har de börjat växa i mars iaf. Det märks att det varit en mild vinter (?). Kvällen har gått relativt smärtfritt Felix fick dock någon form av utbrott förut när hans kompisa gick hem till sig efter att de hade lekt en timme eller så. Han grät en massa och klagade på magont och grejer och det gör han nästan aldrig annars så jag blev lite nervös att det skulle vara någon form av magsjuka eller så för det går på dagis tydligen men än så länge är det lugnt. Nu sover båda barnen och det är lugnt (lugnare) i huset.

Imorgon är det helg igen muchos underbart det! Planerna för imorgon är att städa huset, vika tvätt och kanske hitta på nåt skoj med barnen. På lördag blir det handling och Max och kanske påhälsning av svärfamiljen och på söndag blir det till att gå ut och käka med mina brudar, det ser jag fram emot. Jag vill ha pasta och T vill ha kött så Roma kanske? Hur som haver ska det bli gott som bara den och för att inte tala om trevligt att få sitta ner med massa rara kompisar och bara skratta och prata me like!

Ett litet konstaterande bara: Väldigt många som ska ha barn i sommar/höst! kul kul kul!

Nu blir det till att göra en kopp te och sätta sig framför efterlyst eller nåt. Tjing!

Dags för en beställning tror jag minsann

   

Vilken av dessa rosor ska vi beställa? Kommer att plantera dom runt våran fontän. Jag tycker att alla tre är jättefina men det lutar nog åt ettan eller tvåan. Men valet är inte helt lätt. Jag älskar rosor!

Finns ju ett till barn i familjen ju!

Finns ju ett till barn i familjen ju!

raringen

raringen

Stor bebis stora ögon

Stor bebis stora ögon

Nagelklippning pågår

Nagelklippning pågår

Stoor bebis

Har precis kommit hem från stan. Var inne och vaccinerade Alice samt mätte och vägde henne och jag säger då det. Jag säger ju alltid att hon är så stor och det är hon verkligen. Sköterskan sa att hon vägde som en 9 månaders bebis och var lång som en 7 månaders förstå att detta är komiskt. Alla barn är olika och alla barn är unika och man ska aldrig jämföra för det kan vara så olika och allt är lika normalt men jag kan ändå inte sluta le åt det och samtidigt fundera på hur jag och Kim kan få så stor barn. Visst jag är stor nu och Kim är lång men vi var inte så stora när vi var små. Jag vägde liksom 2100 när jag föddes och var 44 cm lång, nu är jag visserligen född lite för tidigt men ändå jag var pytteliten hur länge som helst. Men både Felix och Alice är stora. Men vi kollade nu och Alice ligger mer över medel än vad Felix gjorde. Hon var ju nyss 2 kurvor över medel och nu har hon hoppat upp ännu en kurva som inte ens fanns utmärkt så nu är hon väldigt stor. Men som sagt helt proportionerlig och jättefin men som sagt nog är det lustigt alltid. Ska kanske avslöja att lillan (storan) vägde 8 265.

Nu ska jag äta lite lunch sen blir det till att hämta Felix på dagis. Ha en bra dag!

The Kickasnutt

-Mamma och pappa kan ni göra en till bebis i magen?
-Ja
Okej då kan ni göra det imorgon då!

Felix vill ha en till bebis här hemma, en lillebror och han ska sova i samma säng som Alice. Han tyckte nog att en till bebis kan komma snart. Han är härlig han lillkillen:) Och Alice alltså jag säger bara det, hon är i en sån där underbar ålder. Hon är helnöjd hela dagarna, gnäller inte det minsta utan ligger och ler och skrattar och är så jäkla gullig att jag bara vill krama sönder henne. Vet inte vart jag ska ta vägen för jag blir tokg när jag ser henne, hon är en ljuvlig liten tjej. Imorgon ska vi in till bvc och vaccinera henne samt mäta och väga, hon lär ju väga en 7 kg skulle jag tro, ska bli kul att se. Idag har vi badat henne och klippt hennes naglar för att hon ska vara fin imorgon. Hon älskar att bada och njuter när hon är i baljan. Älskar älskar älskar!

Nu blire sängen!


Tandlossning

Söndagkväll igen då. Lugn dag, har bjudit hem mamma på mat eller ja hon tog med köttet och vi bjöd på resten men ändå trevligt var det hur som haver. Felix åt dock inget alls för han har fått massa feber och åt i stort sett bara frukost. Igår var vi hos svärfar igen och åt mat och tårta. Och idag är det en stor dag här hemma! Felix har tappat sina två lösa tänder, han har vickat på dom hela dagen och nu ikväll så fick han loss dom. Dom två tänderna har ju suttit i munnen på honom sen han var fem månader så dom hade gjort sitt och jag slås av hur fort tiden går. Han är ju snart 5 år! Jisses säger jag bara.

Nu ska jag fixa kvällsmacka och se på Wallander.

På krigsstigen

Smått upprörd här nu. Ska genast säga att jag inte heller gillar Carola som människa och privatperson men seriöst Norman?? En gammal piercad junkie, jag säger bara det han försöker se ut som han är i 20 årsåldern men är bara en lönnfet äldre man. I lågornas sken, jag spyr. Andreas är både bättre och snyggare, Sen slog slitna Tapper ut tjejen med den rejäla pipan, lika hemskt det med nästan. Hur fan röstar ni Sverige?? Nej vi får vänta och sen finalen sen. Det bär emot att säga men jag får nog fan heja på Pirelli eller nån eller tar Sanna så klart men ändå.

Verkar det löjligt att vara så engagerad och arg för en sån skitsak som melodifestivalen?? Nej inte alls! Jag skyller på att jag är mammledig och mitt liv består just nu av barnen (de sover) och tv:n så jag har all rätt att vara upprörd haha.

So long! Nu blire film för att glömma denna sorgliga tv kväll.

Uppe i ottan

Pust och stön! Har precis dammsugit hela huset och nu är jag svett. Blir alltid svett när jag dammsuger, sen spyr dammsugaren ur sig en massa varmluft oxå inte konstigt att man blir varm. Idag var vi igång tidigt här hemma Felix kom upp när Kim skulle åka vid 6.30 och Alice vaknade redan runt 6. Hon har krånglat en del inatt lillan, vaknat väldigt mycket och så där. På natten är hon lite småtråkig då hon vaknar en del men på dagarna är hon helt gudomlig. Alltid så nöjd och glad gör inget väsen av sig alls. Hon ligger upp till 2 timmar under gymmet och är nöjd och så där. Nu är hon så klart inte där under hela dagarna utan vi umgås en massa med. Jisses vad hon pratar nu, eller ja jollrar och låter och skrattar. Det där skrattet är ju underbart, det känns ända in i hjärtat alltså. Som sagt har hunnit med att städa och plocka disk idag på morgonen. Om ett tag är det dags för lunch sen tänkte jag att vi skulle gå ut nu när det är så fint väder. Kanske vill Felix cykla lite. Kanske ska träffa några kompisar oxå vi får väl se.

Helgen blir lika lugn som vanligt, funderar starkt på att ta tag i Felix rum i helgen och rensa det. Det är fullt med grejer som han knappt leker med och för att få plats med nya saker så måste en del av det gamla bort. Måste köpa hyllor och sånt till honom med så han får upp lite saker på väggarna. Annars finns det inga helgplaner, får hoppas att det blir fint väder så man kan vara ute mycket.

Har en massa saker jag måste ta tag i med. Fixa 2 uppgifter till skolan, betälla doptid, fixa konto och massa pappersarbete, och beställa diverse tider. Måste ta tag i det där snart känner jag. Det får bli till veckan. Nu ska jag återgå här så jag får lite mer gjort. Man måste passa på medan barnen är nöjda och glada.

Trevlig helg!


Mitt lilla geni

Ja nu har Felix gjort det igen. Med risk för att låta skrytsam alltså men han håller på. Stavar och räknar hela dagarna långa. Räknar till 200 ungefär och skriver en massa ord. Nu har han börjat ljuda oxå och hör då själv vilka bokstäver som ska vara med i ordet. Så idag tog han penna och papper och skrev dessa ord: fruktsalad, potatis, vaten,mjölk, kötbular. Sen så berättade han för Kim att han var 18 år äldre än hans stora förebild Edvin. Vet inte vad det ska bli med honom, han har ju långt kvar till skolan. Men är så himla intresserad av detta, det är hans stora intresse nu. Det är kul att han håller på och gör det frivilligt, han är sannerligen min lilla Einstein.

Har bakat chokladbollar igen (tyvärr) och ett tips för hur man kan få dom att bli extra goda (enligt mig alltså) är att istället för 3 msk kakao så tar byter man ut 1 msk kakao mot oboy och istället för 5 dl havregryn så tar man bara 4.

Nu är det dags för kvällsprocedurer här hemma för att få barn att sova mätta och glada.

Äta bör man

- Mamma nu kommer det bli väldigt tråkigt för dig.

Dom orden inleder Felix ofta med när han kommer gående från vardagsrummet. När han säger så då vet jag att nu vill han ha något att äta och han säger att det blir tråkigt för mig för att det innebär att jag får duka fram diverse saker. Hur som helst ofta kommer han med dom orden när han ganska nyss redan ätit. Som en timme efter middagen kan det komma att han vill ha kvällsmat. Sen jag blev mammaledig har jag väldig koll på det där med maten. Jag är väldigt noga och jag fixar mat med jämna mellanrum. Frukost, lunch, mellis och middag och ibland kvällsmat och frukt emellanåt. Nu sen han kom hem från dagis så fick han mellis ganska direkt och sen får han middag runt fem eller så. Tror mest han var sugen nu så jag erbjöd han ett äpple. Vill verkligen förebygga att detta småätande för det är absolut inte bra för honom, vill han ha nåt mellan måltiderna får det bli frukt. Nu har jag sagt det med, jisses vilket intressant liv man har haha.

Annars lugn dag idag väldigt lugn. Snart vaknar Alice i vagnen och ska få mat, sen ska jag laga middag. Ikväll ska Kim spela så då får jag väl se på GW eller nåt liknande. Nu skriker hon därute fia.


Så här tjock och go är jag idag:)

Så här tjock och go är jag idag:)

Lik mamma för en gångs skull

Lik mamma för en gångs skull

Nu har Fleeze ännu en att älska

Nu har Fleeze ännu en att älska

Tjockisar

Lasangen står i ugnen, blir lunch det idag sen ska jag väcka kickasnuttan och klä på henne varma kläder sen ut och promenera x antal km! Det kan jag behöva alltså. Kickansuttan med egentligen, hon är tjock som en boll. Jag vet det är babyfett och det är rart men hon är verkligen riktigt rund. Hade köpt en fin lila klänning till henne, den kunde hon inte ha den var alldeles för tight i armarna. Hon är så söt och hon är så tjock!

Alla sätt är bra utom dom dåliga

Ibland undrar jag vart jag har min hjärna? Eller om den överhuvudtaget fungerar? Ibland verkar det som att jag inte tänker alls. I vissa situtioner är det som om min hjärna har tryckt på pauseknappen. Det händer oftast i vardagssitutioner då jag ska utföra nåt enkelt. Jag har 2 bra exempel på detta. Ex 1: Jag ska sätta in Felix skärp i hans jeans och jag kränger in hela den där metallgrejen som man ska trä in skärpet i på slutet, ni vet vad jag menar va? Det tränger jag in och krånglar för att få i den i hällan. Fattar inte varför det nästan inte går när skärpet är gjort för att sitta där. Då kommer mamma hit och upplyser mig om att man kan trä in från andra hållet och inte alls behöva tränga in den där metallgrejen det går ju ändå för den hamnar ju på precis samma ställe igen! Det är deprimerande för det här har inte ens slagit mig alltså, inte för en sekund så har jag ens tänkt på den här lösningen ändå är det ju så man gör i vanliga fall.
Ex 2 Igår hade jag och Kim varit och handlat och jag hade köpt tvål, flytande handtvål i en refillförpackning. Ibland brukar ju refill vara på påse men denna var i en ny likadan tvålflaska med ett vanligt skruvlock på. Jag kommer hem och ska fylla på den tomma flaskan i köket. Och vad gör jag? Jo jag skruvar av korken och pumpen från den andra flaskan och sen börjar jag hälla över tvålen från den nya flaskan till den gamla. "Så där kan man ju oxå göra" hör jag Kim säga samtidigt som han kväver ett skratt. Att bara byta plats på pumpen till den nya flaskan hade jag inte ens tänkt på, nej istället så hällde jag helt sonika över i gamla flaskan så jäkla korkad! Det är i såna här situationer jag inte alls tänker efter utan jag krånglar till det. Kim tröstade mig lite genom att säga att det går ju på det sättet med jag får ju sakerna gjorda bara det att jag komplicerar allt en aning. Visst detta spelar ju egentligen ingen roll alls men det är nästan skrämmande att den vanliga lösningen inte ens fanns i mina tankar.

Håller på att titta i Hortogreens katalog, kollar på rosor. Vi ska beställa rosor och sätta runt dammen. Kim har ju tagit sönder vattenfallet och hela stenen därute runt dammen i 2 års tid nu eller nåt så nu i vår ska vi äntligen göra iordning den. Vi ska som sagt plantera rosor runt och sen ska vi sätta igång fontänen sen med, kommer nog bli snyggt och sen så blir det ingen mer lek där. Kan ju tala om att alla barn som är här och leker är dä'r och gräver, vatten är kul men sen när rabatten blir klar blir det tillträde förbjudet! Det finns 4 sorters rosor som vi väljer mellan och dom är så vackra så det är jättesvårt att bestämma vilka man ska ta. Det lutar åt en sort som är röd med cremegult i bladen med, underbart vacker. Den vackraste blomman som finns om ni frågar mig, ja rosor alltså. 

Såg att HM katalogen hade kommit oxå, ska sätta mig och kolla i den. Men den ger mig mest ångest. Varje gång jag får sommar och vårkatalogen så vill jag banta ner mig x antal kilo på direkten för att komma i alla snygga kläder, sen blir det ett dyrt kalas om man ska köpa allt man vill ha med. Men titta det ska jag!  

Uppdatering

Längesen jag bloggade tror jag så nu är det dags. Helgen har varit bra men gått fort som vanligt. I fredags kom svärfar, svägerska och hennes pojkvän hit så vi lagade mat och såg på Let´s dance och i lördags så åkte vi till Mariestad och hade kalas för svågern som fyllde 25 år. Det var trevligt så klart. I går åkte vi och handlade och sen hade Felix en kompis här och lekte hela dagen och jag och Kim satt i höffa på kvällen.

Idag skiner solen och vi har cyklat till lekparken där vi träffade Felix kompis och hans mamma och lillasyster så vi var där och umgicks ett tag. Nu står lunchen i ugnen och Alice sover i vagnen där ute, jag bloggar och Felix pusslar. Resten av dagen kommer att spenderas i hop med barnen på ett eller annat sätt.

I går morse när jag vaknade blev jag irriterad. Tog upp Alice och bytte blöja och kläder på henne och skulle gå in i köket och lägga henne på filten under gymmet och precis när jag har lagt ner henne så ser jag att det är en massa inälver på filten hennes. Nån av katterna hade väl lagt råttan där på medans de kalasade och lämnade det vidrigaste kvar. Vet inte hur många ggr jag har skrivit det men återigen det finns som sagt vissa nackdelar med kattlucka. På tal om katter Fleeze har gått ner i vikt efter vi bytt foder till honom, han äter ju ett dietfoder numera för sina urinstenars skull men nu köpte vi hem massa god kladdmat till honom som han smäller i sig och det känns redan som att han gått upp lite sen är det skönt för vi får vara ifred lite mer i köket oxå. Innan så var han efter oss nonstop i köket man kunde inte ens vara därinne utan att han satt nedanför och tiggde och för att inte prata om när man öppnade kylskåpet eller lagade mat, men det är lite bättre med det numera.

Hade ett par andra saker att blogga om med men hinner inte nu, det kommer kanske senare. So long!


RSS 2.0