Knäpp katt!







Felix ropade på mig: Mamma kom Alice är i knipa! Det visade sig att Alice satt under Felix stege och bakade med Zarah i en bunke. Tyckte synd om katten och bar i väg henne och skålen till köksbordet. Nu ligger hon där och vilar :)

Underbara natt

Jag har sovit ljuvligt i natt. Sov hela natten. Alice väckte mig vid fem och då gav jag henne en flaska välling sen somnade jag om. Felix väckte mig 8.05 och då var det bara att skynda mig upp och ge honom frukost eftersom han skulle vara på dagis vid halv nio. Det är tur att man bor så nära dagis som vi gör.

Nu händer inte mycket. Alice sover fortfarande och jag ska tvätta lite här. Vad kallt det blivit förresten. Fick sätta på Felix termobyxor i morse samt leta upp vinterlådan och rota fram tjocka vantar till honom. Tog även fram förra årets vinterskor till honom. Som tur var passar dom perfekt. Men nu är det god tid att åka och köpa vinterkläder till hela familjen. Har lovat Felix en tripp till Bus och leklandet oxå. Han är väldigt sugen och pratar knappt om annat. Måste till bibblan och låna en bok oxå. Ska läsa en 300 sidor lång bok det första vi gör i kursen för den ska snart redovisas. Ska kolla igenom litteraturlistan med för att se om jag behöver beställa några böcker, en del har jag sen förra kursen. Ska maila Ida i min studiegrupp. Fick ju välja klass och grupp själv så jag valde en med en tjej som jag träffat förut. Har hennes mailadress så jag tänkte att jag drar i väg ett mail och frågar hur dom tänkt sig det och om de bestämt några studiegruppsträffar och så. Det kommer dra i gång på allvar och det kommer bli fullt upp för fröken Röös om några dagar. Det enda riktigt negativa är att jag kommer få pallra mig upp innan halv sex på morgonen. Kommer så klart sakna barnen oxå men det är nyttigt att vara ifrån dom så jag kan sakna dom lite och sen komma hem och bara njuta av dom.

Önskas: En god natts sömn

Nu ska jag sova och magen sätter igång och värka för fulla muggar. Får väl se på tv hela natten. Hoppas jag får sova, hoppas oxå att Alice sover som hon ska. Är så trött.

Puss!

En till lista

Jag har stulit denna lista från Idha

1. Vad pysslar du med om dagarna?
2. Hur länge har du läst min blogg?
3. Känner vi varandra / Har vi träffats? (Hur?)
4. Bästa program på TV just nu?
5. Din favoritlåt just nu?
6. Vilken är din favoritblogg?
7. Önska något. Vad som helst!

Vore jättekul om några av alla er läsare ville svara på det här. Mest som en kul grej ju :) Svara som kommentar.

Magmigrän?

Har inte orkat bloggat nåt i dag. Har inte kunnat göra mycket alls i dag by the way. Mår uselt! Fick en sån där attack i natt och den här gången har den inte gått över än. Satt på msn och diskuterade med min goda vän Jeanette som trodde att det var magmigrän/bukmigrän jag hade. Googlade på det och fick upp en beskrivning som var så jävla träffande så det var inte sant:

Min mor har liknande besvär och har sagt att magsmärtorna är som att föda barn. Förutom smärtan som kommer i vågor så brukar jag även få en våldsam klåda över hela kroppen, kräkningar och diaré. Jag brukar oftast få de här anfallen nattetid och de håller på ett par timmar. Efteråt är man totalt utslagen med kraftiga frossbrytningar.

Det stämmer otroligt bra in på mig. Jag får dock ingen klåda. Men det börjar nattetid jag ligger och sover och vaknar av att jag har sjukt ont i magen. Känns som att det är dags att åka in på förlossning, det krampar och värker sen är det bara att springa på toa. Brukar ta nån frukt eftersom att jag alltid trott att det var mitt blodsocker som var lågt. Sen tar jag samarin och novalucol i mängder och toa en gång till sen går det över. Men i natt gick det aldrig över. Och det var värre än det brukar. Jag var likblek och kallsvettig och höll på att svimma när jag satt på toa. Jag fick vara uppe en timme. Hade så ont i magen. Lade mig på en kudde på golvet i köket när smärtan var som värst. Blev då ruskigt illamående och tänkte att Hmm ska jag spy här inne eller ska jag kanske gå på toan så matt var jag i kroppen. Gick till toan men kräktes aldrig somnade dock med huvudet mot toalettstolen. Gick in och somnade en sväng och sen när jag vaknade så var jag inte bättre. Och sen har smärtorna kommit och gått under dagen. Så har det aldrig varit förut. Den första attacken fick jag när jag var femton år och bodde hemma. Vaknade tidigt en morgon och gick upp och ramlade av toaletten, snubblade ut på trappan för att få luft sen snubblade jag in i spaljen i vardagsrummet och då kom mamma och pappa upp. Mamma undrade om jag hade druckit kommer jag ihåg. Kändes som om jag var full, mamma gav mig juice och en banan och sen mådde jag bättre.

Tydligen är bukmigrän något som drabbar barn så som vuxen blir man inte tagen på allvar om man har det. Gör mig inget eftersom det alltid går över på en timme eller så. Men inte denna gång. Jag har alltid trott att det berott på lågt blodsocker men nu tror jag mer på det här. Just att det alltid inträffar nattetid med.

Längtar efter Kim! Vill att han ska komma hem. Längtade inte mindre när han skrev så här på msn nyss:

-Jag slutar halv fyra och då blire Maxi och köpa chips till Greys i kväll, myyyyys i kväll.
-Driver du med mig eller försöker du bara göra mig lycklig? (svarade jag). Han är allt bra min Kimpaluring. Vill att han kommer hem så jag kan krypa ner i bingen en sväng. Är så trött.

Viskleken

Felix kommer in till mig när jag sitter i sängen. Ska vi leka viskleken mamma? Javisst svarar jag och ungen förklarar för mig hur denna lek går till. Nog för att jag vet om hur den går till men jag låter honom självklart förklara. Vi sätter igång och viskar ett par olika ord till varandra och det går bra. När det är min tur att för fjärde gången i ordningen viska ett ord till Felix så tänker jag att nu ska jag testa en sak. Bajskorv viskar jag, var på Felix tittar på mig och säger allvarligt: Mamma såna ord använder vi inte!

Är det tragisk att min son är mognare än mig?


Bebis besök

I dag har jag haft besök av världens gulligaste systrar och deras bebisar. Självklart talar jag om systrarna Andersson. Äntligen fick jag träffa Lindas lilla pojke och Jennys lilla flicka, underbart söta båda två. Det var jättekul att dom kom förbi. Annars händer det inte mycket här hemma kan jag lova. Lugnet innan stormen känns det som. På måndag börjar jag skolan, shit alltså vilken grej. Vilken förändring! Har det redan gått ett år? Tiden går riktigt snabbt alltså. Just nu cruisar jag genom livet, men snart blir det allvar alltså.

Nu ska jag lägga mig i sängen och glo på dvdbox. Måste njuta medans jag kan!

Samtal mellan kompisar

XX: Jag och sambon bråkade i lördags.
NN: Varför bråkar ni inte en vardag istället så slipper hela helgen bli förstörd?
XX: Ja det har du rätt i. Får planera in vårt nästa bråk en torsdag, så kan vi ha makeup sex på fredan sen!

Kort från mobilen

Jag har en ny telefon. Så vi laddade äntligen över alla bilder från min gamla phåån. Lägger in några av dom här:

































Julångest

Det här med julen alltså! Det här med julen alltså! Jag vet att man ska njuta av julen och planera och fan och hans moster. Men det här med julen ger mig lite ångest om sanningen ska fram. Inte själva julen men allt runt omkring. Vart ska vi vara? Hur ska vi göra? Åh jag vill verkligen inte tänka på det än. Just nu ligger mitt fokus på att börja skolan. Det är det första. Sen fyller pallipallan år, det är inget jag tänker på men det ska ju firas och planeras lite. Sen kan jag planera för julen. Men helst inte innan. Vi har firat hemma hos oss i många år nu, ja alla år i stort sett. Det är inte så att jag måste vara hemma hos oss utan det där spelar ingen roll på det viset. Jag åker gärna bort. Men det är ju det här med min familj oxå. Alltså min mamma och min brorsa. Sista tre åren har de kommit hit till oss och Kims familj oxå för dom har vi alltid firat med. Och just därför har jag velat vara här för att jag vill vara med min familj med. Speciellt nu när pappa inte lever längre. I år vet jag inte ens om brorsan kommer hem, men det borde han väl göra. Jag vill inte att han och mamma ska sitta själva och glo på julafton. Därför har det känts bäst att vara här. Nu pratade dom om att vi ska fira hos kims mamma eller syrra eller så, kryssning har t.om varit uppe som förslag. Inget fel i det förutom att det ger mig ångest. Sen saknar jag pappa så mycket när det närmar sig julen. Julen var alltid speciell för pappa eller rättare sagt för mig och pappa. Och på julen blir det så tydligt att han inte finns här längre och det blir så jobbigt och jag saknar honom otroligt mycket då. Men det får väl helt enkelt bli så att ska vi fira hos någon annan i Kims familj så får vi antingen dela upp det på två dagar eller så får vi ta halva dagen med min mamma och halva med hans familj. Ett idiotiskt förslag jag fått av en människa är att jag och Kim ska ta ett varsitt barn och fira hos våra respektive familjer. Låt mig bara påminna alla om att det är jag, Kim, Felix och Alice som är en familj numera och så är det med det! Nej nu ska jag skita i allt vad julen heter det är trots allt 2 hela månader kvar.

Besök på en trist söndag

Svärmor ringde nyss och frågade om hon fick komma och hälsa på oss. Självklart fick hon det. Själv fick jag bråttom med att dammsuga, moppa, sminka mig och baka en kaka. Nu väntar vi på hennes och svågerns arrival. Annars händer det inte mycket idag. Pissväder ute.

Näe dagen blir nog inte bättre än så här.

100% rappakalja

Vet inte riktigt vart jag ska börja? Vad har hänt sen sist? I går var vi hemma hela dagen och Alice hade hög feber och var ledsen. Kim kom hem med massa godis och chips på kvällen så vi såg på Horton med Felix och tände en brasa och hade riktigt fredagsmys sånt där som vi gjorde varje fredag för ett år sen. Efter det blev det Prison break.

I dag var Alice bättre, det var hon redan i går kväll så vi bestämde oss för att hälsa på bebisarna som vi inte hunnit med förut. Detta skulle göras med pompa och ståt. Klättrade upp på vinden för att hämta ner babygym och barnkläder, sen plockade jag fram bärsele och baysitter. Ringde sen Linda som tyvärr inte hade tid med oss då hon skulle bort. Men Mia och Tobias kunde ta emot oss som tur var. Så vi begav oss dit med en pappkasse barnkläder och amningskupor. Har rensat lite här hemma. Linda ska få sig en kasse hon oxå samt allt övernämnda. Det är ju bra att det kommer till användning, det känns bra istället för att det ska ligga på vinden och skräpa. Har ju barnkläder i drivor däruppe. Och det togs tacksamt emot oxå. Och lilla Nellie var så bedårande söt där hon låg i sin babysitter. Såg inga slående likheter med Mia som jag hade hört att det skulle vara men efter ett tag så dök de allt upp de små dragen från Mia eller rättare sagt så upptäckte jag dom. Ska bli kul att se hur hon utvecklas lilla fröken. Vi åt god kladdkaka som hon hade bakat och snackade en stund. Sen begav vi oss till Mc Donald´s. Var ju tvungen att ha lite mat i magen, sen vidare till Maxi sen hem. Är helt slut. Vilken dag och en massa krångel. Felix har brutit ihop ett antal ggr idag och gormade rent ut sagt på Maxi, som tur var gick det över. Tror att han är i nån jobbig fas nu i sitt liv, typ nån förpubertet eller nåt. Han har blivit riktigt kaxig och käftar med oss här hemma bortemellan. Vi håller på och pratar mycket med honom om det här och om hur man ska bete sig. För det mesta är han en väldigt sympatisk liten kille som är mån om sina kompisar och som gör oss väldigt stolta men här hemma funkar det inte alltid lika bra. Men så är det ju för alla barn. Annars har han börjat räkna, skriva och läsa igen och det är han riktigt duktig på. Han rabblar på till 300 i sträck och både läser och skriver.

Och Alice då? Ja lilla fröken är fortfarande lite sliten sen febern. Och har fått för sig att det här med mat det kan väl kvitta? I dag har vi endast fått i henne smörgås och lite mer. Lunchen vägrade hon, spottade ut första tuggan på mamma. Fick sen i henne liite yoghurt. Men inte nog med det. I dag började hennes resa in i det ljuva livet. Hemma hos Mia fick hon äta sin första kaka. Ett Mariekex eller snarare 2-3. Efter det fick vi i henne några strips på donken, även det här första gången. Men sen hem och äta (läs spotta) middagen. Några klunkar välling fick hon i sig innan hon somnnade. Hon dissar numera kvällsvällingen men dricker mer än gärna välling mitt i natten eller tidigt på morgonen när mamma är som tröttast. Det är säkert så att hon inte alltid behöver den men jag ger henne den för min egen skull också. Som i dag när hon vaknade fem och jag gick in och gav henne välling då vet ju jag att hon sover sen. Och det är ganska skönt om sanningen ska fram. Och det här med kakor och sötsaker. Jag har varit hård och aldrig gett henne nåt gott alls. var likadan med Felix och är fortfarande. Eller inte hård med Felix kanske men han får godis på helgerna och kanske nån glass under veckorna men annars inget. Och Alice finns det ju ingen anledning att ge nåt sött hon är ju inte ens ett år. De får upp ögonen och hinner med det där söta tids nog. Klart att barnen ska ha godsaker ibland men är rädd för att få in dåliga vanor som sen är svåra att bryta. Alice ska börja få samma mat som oss oxå. Kim smakade på en av hennes barmatsburkar idag och förstod mycket väl varför hon spottar. Kladdigt och smetigt och smaklöst. Ska testa helt annan mat imorgon och se om hon vill ha. Att hon varit sjuk spelar säkert oxå in i att hon inte vill ha mat. Men när hon hade som högst feber så åt hon allt vi serverade henne till skillnad från nu.

Har tänkt på det här med lösenskyddad blogg. Har ju haft det vid nåt tillfälle och har funderat på om det inte är dags igen. Har fått en del nya läsare och har ganska många som är inne dagligen. Många vet jag vilka det är men en del har jag ingen aning om. Och nu finns det två saker jag gärna skulle vilja skriva om. Inte hemliga eller så men lite privata sånt som jag inte vill att t.ex grannen ska läsa så då kommer en sån här tanke upp. Helst skulle jag vilja ha som en tjej vars blogg jag läser. Hon har vissa inlägg lösenordsskyddade. Det hade varit det allra bästa faktiskt. Men hon har sin blogg på en hemsida och då finns det ju lite andra funktioner. Sen kan jag faktiskt störa mig på en del. Jag har folk som läst min blogg i 3 år! Och inte lämnat en enda kommentar. Det är inte helt okej kan jag tycka ibland. Visst man får skylla sig själv skirver man en blogg kan vem som helst läsa men ändå. Hur som haver ska fundera mer på det här. Vissa dagar känner jag att jag vill ha koll på vilka som läser här inne och vissa dagar skiter jag i vilket. jag är en väldigt öppen person och den här bloggen är verkligen 100% jag, det tror jag alla som känner mig tycker. Drabbel dravel, nu får jag ge mig.

Nu ska jag äta nåt och glo på nåt på tv eller dvd.

Hav en trevlig helg!

(ber om ursäkt för alla meningsuppbyggnadsfel och annat slarv)


Elände

Satt och läste på nätet och blev fruktansvärt upprörd. Kolla här. Helt jävla sjukt! Hur kan en människa göra så? Alltså ibland undrar jag hur människor är funtade. Finns så jäkla mycket elände i världen.

Annars har dagen varit lugn. Alice har varit dålig hela dagen. Mest sovit och suttit still på golvet. Ansträngande för henne att krypa. Hon har suttit mycket i mitt knä oxå så klart. Men äter det gör hon, allt utom kvällsvällingen ville hon ha. Gav henne stolspiller innan hon skulle somna så jag hoppas feber går ner under natten. Iof har hon sovit bra trots febern men det är klart hon blir ju alldeles matt pluttan. Syns verkligen på hennes ögon att hon inte mår bra. Förhoppningsvis blir hon bättre i morgon. Har inga planer för helgen, blir väl att shoppa lite sen måste jag komma iväg och kolla på bebisarna nu. Hemskt att jag inte varit där än, visst dom finns ju kvar men man är ju sugen på att träffa dom. Så det ska bli av i helgen så är det bara.

Kimpa kom just hem men han verkar ha andra planer för kvällen så jag ska nog glo på tv i sovrummet eller så. Gör mig inget, ska bli skönt att krypa ner i sängen.

Fest och sjukdom

Felix var väldigt förväntansfull när han klev upp i morse. Så efter han hade ätit frukost så hoppade han i sin riddarkungdräkt som han kallar den. Mamma kom hit och passade Alice när jag gick till dagis med Felix. Alice har sovit hela natten men hon är sjuk lillan. Hon var glödhet när jag tog upp henne ur sängen i morse. Och när jag klädde av henne pyjamasen satt hon och skakade lilla gumman. Alvedon går absolut inte att få i henne. En kompis snackade om stolspiller, får väl försöka med det. Har tagit fram en nappflaska så hon ska kunna dricka vatten lättare iaf. Hon kan så klart dricka ur pipmugg men hon ogillar att dricka rent allmänt. Får bara i henne max nån klunk här och var förutom välling då, det dricker hon gärna. Har lagt henne i hennes säng nu så hon får sova en stund. Hon bara gråter och gnäller när hon är vaken och det är inte så konstigt det.

Läste att dom hittade Carolin i går kväll. Såg det på ab igår. Skönt, då kan de äntligen få ett slut på det hela. Och nu kommer sanningen fram. Har väldigt svårt att tro att det gick till på det viset som han hävdar.


Katten också

Det här är mitt femte inlägg i dag. Rekord kan jag säga. Zarah är sjuk igen, jag tror det iaf och jag blir galen snart! Senaste dagarna har hon varit redigt risig i magen, hon har bajsat riktigt löst, sen har hon även börjat kräkas. I dag såg jag hur hon satte sig i lådan och det såg ut som att hon skulle klämma men så kräktes hon i stället i lådan och nu en timme senare är det en stor spya på golvet brevid lådan. Sen har hon börjat fälla en massa. Jag vet inte om det här har nåt samband. Jag måste ringa veterinären imorgon. Men jag vill inte ringa till Kristinehamns veterinärstation. Jag har hört en massa dåliga saker om dom sen är Zarah är inskriven i Karlstad och där har dom koll och är väldigt seriösa. Vet inte hur jag ska ta mig dit bara. Kim kan inte vara ledig mer. Kan kanske fråga om en eftermiddagstid. Jag vet att det bara är en katt men nu får det fan räcka. Orkar inte med det här längre. Som tur är så verkar hon inte medtagen eller så. Ska ringa till dom imorgon kanske är det ingen fara? Men jag skulle tippa på att vi får komma in med henne. Skit!

Kunglig fest

I morgon är det Prins och Prinsessfest på Felix dagis. Dom har det varje år istället för halloweenfest. Då klär barnen ut sig till prinsar eller prinsessor eller i Felix fall riddarkung. Sen leker dom, har disco och äter trerätters lunch med tårta till efterrätt. Och som sagt i morgon är det dags igen. För två år sen gjorde Kim en egen krona till Felix som han hade på sig. Förra året piffade han upp denna kronan och i somras stabiliserade han den med hjälp av silvertejp. Nu ikväll så piffade han upp den igen med nytt guldpapper samt en röd rand längst ner. Den blev så snygg så. Han är duktig han. Felix är mer inställd på att ha på sig riddarhjälmen imorgon men det är ju kungligt tema och den blir varm och klumpig att gå runt med. Får väl se hur han gör i morgon.

Nu sover barnen för kvällen och vi ska snart se på Greys jag och älskling. Underbart! Som jag har längtat! Får hoppas att Alice sover i natt, hon var varm när jag lade ner henne i sängen men det gick inte att få i henne alvedon. Hade det i vällingen och den dissade hon på en gång. Den gubben gick inte. Antagligen vaknar hon mitt i natten och så får jag ge henne välling då. Jaja det märks.








Och lite kräks med

Det där med att ge Alice alvedon gick ju så där kan jag meddela. Hon svalde lite och satte i halsen fast jag gav henne pyttelite i taget. Så hon hulkade och kräktes ner hela sig själv. Hela lunchen kom upp så det var bara att bära in lilla stumpan i duschen. Så det blir till att vara hemma och ta hand om henne idag. Får åka till Mia när Alice blivit bättre. Tråkigt på alla sätt och vis men vad gör man?

Nu ska jag sluta blogga, man kan ju tro att jag inte har annat för mig :)

Första febern

Kickan har åkt på feber. Hon sov middag i tre timmar förut och när jag tog upp henne var hon varm. Sen har hon varit gnällig så jag tog febern på henne och hon hade 38,5. Hon har aldrig haft feber förut tror jag, eller möjligtvis en gång typ under en kvart eller så. Men någon gång måste hon ju bli sjuk hon oxå. Ska strax ge henne lite alvedon. Så då kanske det inte blir att vi åker till Mia idag, får se hur Alice mår och vad Mia säger.

Och tack för kommentarerna ang. Kim. Jag vet att jag romatiserar en del men sanningen är att han verkligen är min klippa. Han är en fantastisk människa, han är verkligen det. Och han gör mig glad varje dag men sin blotta närvaro. Detta skriver jag inte för att försöka visa upp nån fasad utav hur bra vi har det. Utan han får mig att känna så här och då blir det att jag skriver om det. Självklart blir jag irriterad på honom oxå titt som tätt, men för det mesta känns det 100 bra. Även fast det gått 11 år så är jag väldigt kär i den mannen. Hör du det Kim jag är väldigt kär i dig!

Annars händer det inte mycket här hemma. Lugnt som vanligt. Gnälliga barn, hungriga katter och damm och skit överallt. Eller framför allt katthår överallt. Zarah fäller nåt kopiöst. Ligger stora tussar från henne överallt. Plockar säkert en 20 om dagen från golvet.

Toni heter han visst

Toni Alldén heter han Carolins mördare. Och så här ser han ut, vet inte om någon av er är intresserade men det är jag och jag har inget bättre för mig.



Längst ner i mitten! Hoppas dom hittar henne snart. Nu ska jag lunch, plocka tvätt sen åker vi till Mias casa och tittar på bebis.

Brolle är inge nice!

Är det bara jag som ogillar MQ reklamen med Brolle jr? Tycker seriöst att han ser otäck ut. Gammal otäck raggare, men det är bara min åsikt det. Sitter och ser på Ugly Betty sen är det Desperate housewives för hela slanten. Pratade nyss med Mia, i morgon ska vi åka och titta och klämma lite på nyfödda Nellie. Sen måste jag ta mig till Linda och titta på hennes pojke med. Skrev ut mitt schema förut och inser att jag snart kommer att ha häcken full. Skola minst 4 dagar/vecka samt en massa plugg på det. Sen ska man umgås med familj och vänner. Men jag gillar att ha fullt upp. Det är ju så livet ska vara. Men det blir kontrast kan jag lova. Har suttit på baken i ett år, men det ska det snart bli ändring på.

Ugly igen:) Hörs!

Jag hjärtar dig

Kim Kim Kim Kim Kim Kim Kim Kim Kim snart är du hemma. Jag älskar dig! Livet är vackert, livet är underbart. Vi har två fantastiska barn och det är tv som gäller i kväll. Mycket mer behövs inte för att få upp mitt humör i topp!

Lagar middag så det är bäst att återgå.

Tankar kring Carolin

Jag har följt fallet Carolin från dag ett. Jag tycker sånt här är väldigt intressant och hemskt så klart, just när människor försvinner. Man undrar ju så vad som kan ha hänt och jag funderar fram och tillbaka. Att hon var död har jag förstått länge. Jag menar hon var på väg till en arbetsintervju och man fann hennes bil övergiven vid stenbron. Att hon skulle vara i livet var inte troligt. Nu har dom ju gripit en man på sannolika skäl misstänkt för mordet. Han har erkänt att han haft ihjäl henne, och det är här det blir intressant. Han hävdar att han blivit arg på henne och knuffat henne så hon ramlat och slagit sig så illa att hon avled. Även detta är föga troligt. Vem gör så? Och om man gör så inte slänger man in personen i fråga i bagaget och åker vidare? Jag tror att han har våldtagit henne eller något liknande och att han minsann vet vart hennes kropp är (något han förnekar). Men han försöker skydda sig själv och sin familj. Jägaren som media kallar honom har nämnligen en hustru och tre barn. Jag hoppas att han berättar vart hennes kropp finns så de kan få ett slut på den här historien och att familjen kan få ett riktigt avsked med begravning och allt det där. Det beror ju helt på honom, en kropp kan vara svår att finna där uppe i all skog. Finns ett antal ställen han kan ha gömt den på, han har ju haft tid på sig om man säger så. men inte dog hon på stenbron och inte dog hon av ett fall. I så fall borde det finnas mer blod där och inte på en rastplats längre bort. Jag ska fortsätta följa detta och jag hoppas verkligen att dom hittar hennes kropp.

Hmm

I går var verkligen en skitdag och det var som jag skrev att jag kommit till insikt och att jag verkligen måste ändra mitt tänk. Kan inte skriva ut här vad det hela handlar om eftersom jag har en hel del läsare som jag inte vill ska veta om det här. Eller rättare sagt så här, det här är inte för allas ögon just eftersom det inte handlar om mig så kan jag skriva istället. Idag känns det bättre och jag ska sluta älta och traggla detta. Alla är ansvariga för sin egen lycka. Nu ska jag sluta leka dramaqueen, det blir lätt dramatiskt men bloggen är så skön att skriva av sig i. Man glömmer nästan att andra läser den ibland :)

Gårdagen blev bättre på kvällen. Jag och Alex åkte in och köpte kinamat i stan sen åkte vi hem till dom och åt och umgicks några timmar på kvällen. Drack faktiskt rödvin med, det var rätt så gott faktiskt. Där stannade vi några timmar tillslut så blev Alice så trött så det var bara att åka hem. Trött var jag med när vi kom hem, vi skulle ha sett på film men det var ingen idé.

Har precis gått tipspromenad med familjen samt mamma, skönt med luft men jäklar vad det blåste.

Nu ska jag förbereda lunch och sen blir det till att vika tvätt och städa. Riktiga söndagssysslor, tråkigt som bara den men det måste ju göras. Jag ser faktiskt fram emot att börja skolan igen. Lite vuxenrelationer igen. Barnen är underbara men jag blir snart tokig av att bara gå hemma med dom hela dagarna. Barn, mat och disk dagarna i ända. Nej jag är hellre borta på dagarna så jag kan längta efter barnen och sen njuta när jag väl är hemma. Nu har jag varit hemma i ett år och där går min smärtgräns. Nu vill jag göra nåt nytt. Vara annat än bara mamma liksom. Fast det är klart jag kommer att sakna ledigheten när jag väl är i gång men så är det ju alltid. You want what you can´t have.



Kommit till insikt

Nu måste det bli förändring. Jag kan inte ha det så här längre. Jag går sönder inifrån. Jag orkar inte, det fungerar inte. Jag måste tänka om, tänka framåt. Det går inte att ha det så här längre. Jag får ingen luft. När det blir så här så blir allt runt mig lidande. Det fungerar inte längre. Jag ska testa en ny strategi, får se om det fungerar. En sak vet jag och det är att så här kan det inte fortsätta.

Önskar innerligt att jag kunde pausa mig själv.

Nurå?

Var i stan i dag, fikade med Tina och handlade presenter till bebbarna. Sen åkte vi och veckohandlade. Det är trots att bara fredag idag så jag har en fråga. Vad ska vi göra resten av helgen då?? Finns mycket jag skulle vilja hinna med, men ja vi får se vad som händer. Det får bli som det blir.

Bilen och husvagnen gick igenom besiktningen prickfritt så nu är det bara att tuta och köra.

Trevlig helg allesammans!


En klar en på gång

Jajamen nu är Lindas bebis här. En pojke blev det. Helt underbart! Hon ringde förut vid 12 och berättade detta och vi pratade en stund. Längtar efter henne. Ska bli jätteroligt att hälsa på henne. Ska ta och tvätta lite här hemma, Linda ska få babysittern, babygymmet och bärselen tänkte jag. Fleeze kommer bli besviken då babysittern är hans favoritsovplats men det är smällar man får ta hehe. Ja så filt till gymmet och tyget i babysittern ska tvättas alltså.

Strax efter beskedet om Lindas bebis så plingade det i telefonen och där fanns ett sms från Mia som berättade att hon åkte in till förlossningen nu och att hon hörde av sig när det var färdigt. Jobbar hon på blir det samma datum som Linda annars väldigt nära hur som haver. Roligt hur det kan bli! Så det blir ännu en natt väntandes på besked. Förstår ni hur roligt detta är?? Det roliga man har just nu. Sjukt spännande. Två av mina närmaste och bästa väninnor blir mamma för första gången, det är stort!

Lite statistik: 

Jeanette: Flicka
Jenny: Flicka
Linda: Pojke
Mia: Flicka

Nu är det Mia, Lisa, Jenny och Malin kvar ska bli spännade att se vad dom får för bebisar.

Nu är det helg här hemma. Kimpa är ledig imorgon för då ska han besiktiga bil och husvagn. En kompis fyller 30 i helgen eller i dag rättare sagt, får väl se om vi hinner ses nåt annars får det väl bli till veckan men det vore kul att fira honom lite. Annars inga planer, handla bebiskläder haha. Nej men det ska bli skönt.

Tillägger att jag är sjukt irriterad på en människa just nu, nämner inga namn ni som vet ni vet och ni som inte vet bör nog kanske inte veta.

Som sagt i natt fick Mia en Nellie. Linda fick en pojke en torsdag och Mia fick en flicka en fredag. Jag fick Felix en torsdag och Alice en fredag. Lite kul ju. Nu ska vi åka till stan. Jag ska fika med barnen och Tina sen ska jag dra och handla presenter till alla de nya bebisarna som är födda. Kimpa åker vidare mot Karlskoga för att besiktiga bil och husvagn. Härliga helg!

Snart blir det bebis!

Linda ringde precis. Jisses vad nervös jag blev. Är det klart vrålade jag? Nej nej jag är bara lite uttråkad här svarade hon. Det är min Linda det! Älskade lilla vän. Hon kämpar så tappert. Åh jag börade nästan gråta när jag pratade med henne. Öppen 7 cm sist de kollade. Och hade fått sig en epidural. Så spännande så jag dör. Kommer jag få sova nåt inatt tro? Det vette fan men det får det vara värt!

Go Lailit go lailit!

Nässelfeber och förlossning

Vilken dag. Vill börja med att tacka för alla rara kommentarer, Ringde iaf imorse och fick en tid eller nej det fick jag inte för de hade ingen tid  att ge mig men jag skulle komma och sätta mig i väntrummet och det gjorde jag. Satt minst en timma jag Kim och Alice. De kollade till mig då och då eftersom andningen var lite speciell. Efter en timme fick jag komma in och dom kollade på mig. De var förundrade över hur mycket utslag jag hade och att jag hade lyckats att inte klia på dom. Då visade jag ändå inte låren den det var som värst. Därborta blossade det upp mer hela tiden. Fick kortison som jag fick dricka sen fick jag sätta mig i en timme till i väntrummet. Sen fick jag två tabletter, någon form av allergitabletter som ska vara starkare än vanliga. Sen vänta en timme till sen fick jag komma in till en läkare igen som sa att det var nån nässelfeber men varför det hade blossat upp vet man inte. Allergi, virus eller annat. Tre timmar spenderade jag därborta och nu ska jag ta fyra tabletter om dagen ett tag framöver. Och som det har hjälpt vill jag lova. Utslagen syns fortfarande men dom har bleknat oerhört. Skönt. Däremot blir jag väldigt trött av tabletterna, men det ger mig ju en anledning att ta diverse siestor när det finns tid och det är ju alltid skönt. Kan tillägga att det är lätt att bli bemött på rätt sätt och utan tvivel när man dyker upp hos doktorn med så pass synliga åkommor. Annars gäller det ju att snacka för sig.

Nu till en helt annan sak. Fick ett sms runt 7 imorse och min första tanke var nu är det förlossning på g. Brukar inte få sms så tidigt på mornarna. Visst var det så. Linda aka Lail skickade ett sms om att nu hade det nog dragit igång. Jag ringde upp henne och vi pratade några ggr. Alltså vi ringde till varandra ett par ggr under förmiddagen. Så nu är dom nog inne på förlossningen det måste dom vara. Kan tro att det blir bebis ikväll, en känsla jag har bara. Mia ska oxå snart ha barn. Hon var ju beräknad den 28:onde september och Linda den 18:onde oktober så Linda hinner före. Mia har varit inne och gjort en hinnsvepning så det dröjer nog inte där heller. Men Linda hinner först. En annan sak är att de har valt samma tjejnamn vad det verkar. Detta är minst sagt spännande. Min lilla Lail ska bli mamma. Hon kommer att bli en fantastisk mamma.

Nu ska vi lägga barnen här sen blir det till att se på tv. Säsongsavslutning på Greys säsong 4. Har redan sett den men ska se den igen för den är så jäkla bra. Hoppas att femman kommer att sända säsong 5 nu efteråt. Har inte sett den än. Går aldrig att få swesub och jag är bra på engelska men man missar vissa saker och diagnoser. Skitsamma jag hoppas den kommer.

Jag vet att jag tenderar till att bli dramatisk när jag blir sjuk. Men alltså jag är så ovan. Vill tacka alla underbara kompisar som ringt flera ggr och som erbjudit att ställa upp med skjuts, barnpassning och diverse annat. Jag hoppas att ni förstår hur bra ni är och hur mycket jag tycker om er. Finns en anledning till att ni bor i mitt hjärta. All kärlek till er ♥

Värre

I dag är det värre än igår. Jag ser inte klok ut stora utslag över hela kroppen överallt utom i ansiktet. Bränner och kliar och luftrören är täta. De verkar tro att det är någon form av allergisk reaktion. Ska åka in och sätta mig, fanns ingen tid att få men jagt skulle åka in ändå sa dom. Sov nada i natt frös och svettades om vartannat.

Återkommer med resultat.

En släng av nässelfeber må tro?

Hmm det här med utslagen blev ingen rolig historia. Det har blivit värre. Nu har jag över låren, benen, armarna och fötterna. Det kliar när jag går och det ömmar iaf de på låren, stora som kakor är dom. Sen fryser jag och känner mig febrig, tog tempen men den var inte så hög bara lite feber. Nacken värker med och känns som att jag har nackspärr. Luftrören känns även tätare. Jisses vad jag gnäller. Undrar bara vad det kan vara, jag som alltid mår fint. Har aldrig haft så här förut. Nu är det även på magen och händerna, ja hela kroppen. Mår inte bra! Stressrelaterat? Cancer i inre organen (fanns med som anledning och vad läser man inte om just det ordet) Nejrå cancer ska jag väl inte ha.

On top of this så är antagligen katten sjuk igen. Hon har dajjarajjat sig hela dan (diarré alltså). Har fått klippa, duscha och trimma henne idag och det var poop i hela huset. Kim har sovmorgon imorgon för han ska ta bort stygnen. Hoppas vi slipper ringa veterinären, hinns liksom inte med. Kim kan inte vara ledig jämt, han var borta förra veckan, imorgonbitti sen har han semester på fredag. Funkar dåligt helt enkelt.

Nu ska jag sluta gnälla om detta och ta panodil och gå och sova. Nån som har minsta aning om vad det kan vara, skicka gärna en kommentar. Menar inte att fiska här men kanske finns nån av alla er som varit med om liknande menar jag!?

Rash

Börjar dagen kaotiskt så fortsätter det gärna på det viset. Fick inte ihop vagnen när vi skulle åka till stan. Jag försökte och försökte men det gick inte. Jag slet och drog tio minuter innan jag gav upp och tog den andra vagnen, det är tur att man har två vagnar i såna situationer. Kom en kvart försent till bvc tack vare diverse krångel. Men sen dess har det sett bättre ut. Har tagit det lugnt och kännt ig halvseg och frusen. Upptäckte precis en massa utslag på låren. Röda prickar överallt och det sticker lite i dom. Vet inte vad det kan vara för något. Men det försvinner säkert. Knepigt dock, har aldrig haft nåt liknande. Det gick bra på bvc. Alice väger 11 970 och är 77,5 cm. Felix vägde 11 210 och var 77 lång när han var lika gammal som Alice är nu. Så de är ganska lika. Alice är lite segare i utvecklingen faktiskt. Vissa saker lärde hon sig innan Felix men nu går det lite sämre. Hon går inte längs saker och möbler. Ställer sig inte ens upp på fötterna utan bara halvdant och mest på knäna. Men det oroar jag mig inte alls för, på ett sätt är det lite mysigt för då är hon liten längre. Jag var jättesen med att gå så det får man nog ha i tanken. Förvisso är det smidigt om hon går när hon börjar dagis, men det är ju inte mitt problem å andra sidan. Hon lär sig när hon lär sig, inget att fundera så mycket på.

Träffade Maria på stan och vi gick och åt lunch tillsammans. Svängde in på Lindex och kunde inte hålla mig utan jag raffsade åt mig lite kläder till barnen. Skulle kunna köpa hur mycket kläder som helst till dom små liven. Jag älskar det!

Nu ska jag plocka lite här hemma en kompis till Kim kommer snart förbi.

Mia fick förresten inget barn i måndags, trodde hon skulle bli igångsatt men hon blev hemskickad och hennes sambo som hade börjat ta ut pappadagar fick åka tillbaka till jobbet igen. Snacka om snopet. Har en känsla av att både Mia och Linda får bebis i veckan.

Nu har utslagen spridit sig ända ner till fötterna och är stora som enkronor på baksidan av låret, jag är förmodligen dödssjuk haha eller inte :)






Körigt

Ibland kör det ihop sig ordentligt. Som nu i morse t.ex. Gick upp i tid vid sju för att hinna duscha, sen klädde jag på Alice och Felix vaknade och jag gav barnen frukost. So far so good. Hade märkt på Zarah att hon var dålig i magen. Klockan närmade sig halv nio och vi skulle knalla bort till dagis. Då gick Zarah på toa igen vilket resulterade i lös kattskit på olika ställen på golvet och på hela hennes bakben. Det var bara att börja torka och ta in katten i duschen och duscha henne. Därinne var hon jätteduktig, gick runt och gnällde men jag pratade lugnt med henne och det gick relativt bra. Kamma henne efteråt gick inte lika bra. Vi får hjälpas åt ikväll jag och Kim och kamma henne och klippa henne litegrann. Snacka om pälsvård (ja det visste jag innan jag skaffade henne). Det blir inget kvar av henne när hon är blöt, bara en grå smal sak. Felix pekade på henne och skrattade och sa "Titta va smal Zarah är". Medans jag duschade katten passade Alice på att krypa under våran säng där hon även hittade en lecakula som hon stoppade i munnen. Jag fick tag i henne och drog försiktigt fram henne. Vid det här laget skulle vi ha varit på dagis för tio minuter sen. Som tur var kom mamma hit och passade Alice medan jag lämnade Felix så jag slapp klä henne med.

Nu ska jag slänga i mig frukost för om en kvart ska vi åka till stan. Ska på kontroll på bvc, sen gå på stan en sväng.

Det närmar sig skolstart

Nu är det mesta klart inför min skolstart. Det är ju bara tre veckor kvar nu så det närmar sig verkligen. Tre veckor är ju ingenting alls, det är ju över på en kvart liksom. I dag fick jag välja klass och till och med studiegrupp så det gjorde jag. Lite lyxigt att få välja så där. Det spelade ingen roll vart jag placerade mig så jag valde en grupp med två tjejer jag pratat med förut och den klassen där Pia går, hon hade pratat om de båda klasserna och den jag  valde verkade ha mer sammanhållning därav valet. Ska bli spännande att börja igen. En blandad känsla egentligen. Ser inte fram emot att börja gå upp 5 på morgonen men det ska väl gå det med. Kommer antagligen få gå ett par km till bussen varje morgon, inget jag ser fram emot heller, blir svårt att hinna med, men hey det är dumt att klaga.

Tummen är inte bättre. Det gör inte ont, bara när jag rör vid den eller kommer åt saker med den. Den är liksom stum och svullen. Lite trixigt att klä på Alice man är ju så van att använda båda tummarna, men det funkar och jag får skylla mig själv. I morgon ska jag in med Alice på tiomånaders kontroll. Ska bli kul att se vad hon väger nu. Hon är fortfarande en knubbis, en gullig liten knubbis. Hon vill inte längre ha lika mycket mat som förut, här om kvällen spottade hon ut vällingflaskan efter tre sug och lade sig sen och sov hela natten ändå. Hon blir stor så fort.....Har fått dagisplats till henne och hon kommer att börja skolas in i mitten på januari nån gång.

Är redigt shoppingsugen nu och det som lockar mest är massa Ikeaprylar, nya julgardiner, tyg till husvagnen och en massa kläder till mig och barnen. Köpte ju väldigt mycket kläder till Felix i början av hösten men sen sa det pang och han växte ur allt och bytte storlek så han behöver nytt igen. Sen vill jag även köpa julklappar, i år ska jag köpa till alla igen, det är roligare så. Kul att ge bort juklappar om man får tag i några bra vill säga. Felix har redan börjat skriva en önskelista till tomten. Flugsmällare och legoborg med drake som han hittade på Maxi står det än så länge, men den lär fyllas på. Flugsmällare önskar han mest för att våran gamla är slängd. Har berättat för honom att han ska önska sig saker till han själv, men han tycker verkligen att vi behöver en ny. Att det inte är nån flugsmällar eller flugsäsong för den delen heller spelar mindre roll. Barn är rara.

Nu ska jag förbereda middagen.


Svullen tumme

Hade tänkt att skriva ett jättelångt inlägg men struntar i det. Och lika bra det tror jag, hade jag skrivit mer hade det blivit ett gnälligt inlägg. Kan informera er om att jag bara har en brukbar tumme för tillfället. Alice satt i hallen förut och hade handen på väg ut på trappan när jag skulle stänga dörren så jag föste bort hennes händer med mina fötter och sen skulle jag smälla igen dörren och det gjorde jag. Grejen var bara den att jag tydligen hade min tumme emellan på andra sidan vid gångjärnen. Jäklar vad jag skrek. Det gjorde så ont alltså. Jag skrämde barnen och Felix tokgrät en massa så Kim fick trösta honom. Stackars brorsan som ringde hit mitt i allt eftersom vi var på väg till mamma för att äta. Han blev livrädd stackaren, trodde det hade hänt nåt allvarligt med barnen. Men alltså vilken smärta det var. Nu gör det inte lika ont, bara när jag använder tummen och den är fet som en korv, riktigt svullen. Men men det går över.

Nu ska jag snart mysa med familjen med god mat och Jakten på den försvunna diamanten.

I morgon blir Mia mamma.

Gräsänka

I kväll är Kimpa ute med jobbet dom skulle bowla och äta på restaurang. Jag ska snart lägga Alice sen ska jag och Felix se på Idol och äta cocosbollar som vi bakade tillsammans förut. Tror dock inte han kommer orka med så länge, för han hostade så han vaknade tidigt imorse. Tror han vaknade runt 5.15 och har varit uppe sen dess. Men det ska bli mysigt hur som haver.

Brorsan kommer hem i helgen, på tiden faktiskt. Har inte träffat honom på 3 månader eller så.

Trevlig helg!

Bh:n gav upp

Hände nyss en knepig grej. Jag gick in i köket och såg att det var en massa fettfläckar på golvet. Felix hade just kommit in från garaget där han och Kimpa städat bilen så jag tänkte att kanske hade han fått nåt medel på sig eller nåt som han hade spridit runt på golvet. Gick ut och hämtade posten och frågade Kimpa, men de hade inte hållt på med något sådant. Sen ser jag att ett kuvert vi fått med posten även det hade en stor fettfläck på sig. Tittar ner på min tröja och ser en fettfläck stor som bara den. Inser att jag läcker. Eller inte jag men min bh läcker. Jag har på mig en bh med ojlefyllda kuddar och en av dom har gått sönder. Det är fettfläckar i hela huset. Tur att jag hade en halvful tröja på mig och inte nån favorit eller så. Jag behöver städa men tänkte strunta i det, nu har jag inte längre något val med tanke på hur det ser ut i köket. Jag bar Alice förut och då fick hon antagligen olja på sig som hon sen spritt runt i huset när hon kröp omkring. Så ja jag måste städa. Inget ont som inte har nåt gott med sig eller hur säger man?

Förnekelse

Sooner or later, we have to put aside our denial and face the world, guns blazing.  Denial: it´s not just a river in Egypt. It´s a freaking ocean. So how do you keep from drowning in it?

Dålig mat, busig unge och filmtajm

Nu äre kvälla. Barnen är lagda (Kim läser för Felix just nu så de är i stort sett lagda). Pallan ville inte ha all sin välling idag hon slog bort flaskan och började busa istället. Märks att hon blir större för nu är det bus som gäller och krypa efter pappa för att komma upp i hans famn. Biter oss i fingrarna och när man reagerar så skrattar hon så hon skriker. Skitunge :) Jeanette och Mika kom förbi på en snabb visit med, kul att träffa dom en stund. Mika växer så det knakar men är ack så liten och pluttig gumsan.

Lunchen vi köpte var inge vidare värst. Pizzan hade en ganska stark tomatsås på och oreganon låg i en hög utanför pizzan typ i hörnet på kartongen. Vet inte om dom gjorde så för att dom glömt och ha på den eller vad som hände. Kimpa åt hambugertallrik som knappt var ätbar enligt han själv. Salladen och allt på burgaren slängde han direkt och stripsen åt han knappt av. Det smakade illa tyckte han. Jag tyckte att det var rätt gott men som sagt, jag har ju inte ätit sån mat på ett år eller så. Alltså nån pizza här och var och strips på max men annars ingen utemat alls så jag har inte så mycket att jämföra med. Det här måste jag ta och styra upp så här kan vi ju inte ha det :) Mer junkfood helt enkelt.

Nu ska vi se på film, jag som bestämmer här i kväll tror jag och det innebär att det blir p.s I love you eller Brudens bästa man riktiga tjejfilmer, I like!

Skrämd

Snacka om att Kim skrämde mig i natt. Jag vaknade runt fyra halv fem nån gång av att Alice var vaken så jag gick in till henne. Sen smög jag in på toan i mörkret för att kissa. Sen efteråt tvättade jag händerna och stod och drack vatten eller sköljde munnen eller nåt och sen när jag tittade upp så stod det någon brevid mig. Kim så klart men fan va rädd jag blev. Han skulle oxå kissa men inte gjorde han det utan han bara smög in och stod där brevid mig i mörkret. Det kändes som att mitt hjärta stannade. Antar att han fick sin hämd, jag har skrämt han så det stått härliga till jag med. Ännu värre. Värst var nog när jag kröp under databordet och han satte sig inget ont anandes och jag tog tag i hans ben jäklar vad han skrek. En gång smög jag och gömde mig bakom fotändan på sängen och drog honom i tårna när han låg och sov en morgon så det var nog rätt åt mig.

Just nu är han och hämtar Felix på dagis sen ska han ner och hämta pizza till lunch. Utemat till lunch idag med, det är ingen ordning på torpet!

2008 10 08

Idag var det marknad här i lilla Krille, åkte in med Alex en stund på förmiddagen och vi tog oss ett varv. Lämnade Alice hemma med pappa och Felix var på dagis. Det kan ju vara lite mysigt med marknader men jag måste säga att det är mest skräp som säljs, ja allt är ju så klart inte skräp men det finns inget som lockar mig. Köpte med mig lite nougat hem, samt hämtlunch det var viktigt det :) Men det var trevligt att komma iväg en stund och umgås lite och det är ju huvudsaken.

I går planterade vi vårlökar i en rabatt, vi hjälptes åt alla tre. Får se om det blir fint sen när de kommer upp i vår. Annars är det lugnt här hemma, Kimpa är hemma och det är mysigt. Han har dock svårt för att bara sitta ner och vila, han vill ha nåt att göra så han har småpysslat en del. Jag har även hunnit med ett föräldramöte på dagis där jag anmälde mig inför ett kommande brukarråd. Har alltid velat vara med men har inte blivit av förut men nu sa jag till som sagt var. Jag gillar att engagera mig och framför allt att ha något att göra. Nu när jag inte jobbar längre har jag ju tid med sånt här. Visserligen är detta inte betungande, tror bara att det är två möten per termin eller nåt sånt.

Idag knackade det på dörren och utanför stod en tjej som bor här i närheten. Hon hade sett på min blogg att jag hade fått gröt från buzzador och det hade hon oxå fått men hennes dotter tyckte inte om den så hon kom hit med den. Det finns verkligen snälla människor. Tack!

Pratade med Mia idag också och ingen bebis än, idag är det tionde dagen på övertid. Hon har fått en tid för igångsättning men jag tror det startar av sig själv snart. Får hoppas det.

Just förresten Felix har tappat ännu en tand, tre hittils och Alice har fått två nya så hon har numera åtta små bissingar, det går verkligen fort.



Sista sommarblommorna från trädgården. Solrosorna har Felix planterat på dagis <3



Pallan leker med kameraväskan



Hennes tand sticker ut, mkt osnyggt :)



Kärlek!



Glugg efter tanden, dags för sängen.

Sjukskrivning och nostalgi för hela slanten

Gick ut och åt tillsammans i helgen på våran dag, underbart skönt att komma ut tillsammans och verkligen kunna prata med varandra och äta god mat. Annars har det varit en lugn helg. Kimpa har slitit som ett djur som vanligt, med taket på lördagen som nu är klart bortsett från nockpannor och vindskivor men alla andra pannor är på plats. Kimpa har även varit hos doktorn och gjort en mindre operation så han är sjukskriven veckan ut, det var inget vi hade väntat oss eller ens tänkt på. Han hade planer att jobba här hemma idag men tji fick han. Jag är glad att han blev sjukskriven för då får jag sällskap och han får tid att vila upp sig, det behöver han verkligen. Om några timmar smiter jag iväg på föräldramöte på dagis, inte helt lyckat då det är under tiden då Alice ska läggas, tror inte Kimpa ska bära henne, men han säger att det  ordnar sig i värsta fall kommer morsan hit och hjälper honom.

Annars har jag haft en höggravid Lail här på besök i dag, trevligt som bara den. Det var längesen vi sågs nu hon och jag. Ingen bebis för Mia heller, hon har gått över tiden nu, tror det är åttonde dagen idag. Får se om hon får imorgon i så fall gick hon över precis som mig. Jag skulle ha fått Alice den 28:onde november men hon kom ju 7:e december istället. Hur som helst så kommer det snart en liten bebbe där. Och sen Linda om 12 dagar enligt datum. Mycket spännande detta!

Annars har helgen spenderats med att läsa igenom gamla dagböcker som jag letat upp på vinden. Och detta har resulterat i en hel del garv. Herregud säger jag bara. Verkligen a trip down memory lane. Underbart kul! Sen hade jag satt in kort på kompisar och de hade skrivit diverse hälsningar i den. Ruskigt kul som sagt, nostalgi i bött (bott, men här passade liksom ordet bött in bättre)

Min man

Han är så suveränt bäst min Kimpa! Han är våran familjs räddande ängel. Han sliter ihjäl sig just nu, han åker direkt från jobbet och hem och jobbar med tak, husvagn eller bil eller trädgård eller nåt annat. Han ska byta avgassystem, fixa vagnen eftersom bil och vagn ska besiktas snart. Sen ska han lägga klart taket och få upp vindskivor och plåt. Han kommer att få hjälp med taket för det är ju inget enmansjobb direkt men mycket har han gjort själv och vissa saker har han gjort om då det är han som kommer på alla bra lösningar och ändringar som ska göras hela tiden. Trots att han känner press och stress och jobbar mycket så kommer han alltid hem med ett leende och en öppen famn och jag älskar dig för detta! Du är en suverän sambo och en suverän pappa, alltid snäll och glad. Snart kommer du få vara hemma med barnen i tre månader, så det kommer att vara värt allt slit. Det kommer bli så bra. Jag ser fram emot skolan enbart för att du ska få vara hemma och mysa med barnen. Det har du verkligen förtjänat.

Jag älskar dig, du är bäst. Tack för 11 underbara år!

Röjigt värre

Denna fredagsförmiddagen har det varit fullt ös här hemma. Jag hade tänkt att ta det lugnt men det kunde jag glömma. M ringde och frågade om A fick komma och leka med Felix och det fick han givetvis. Jag slängde ner Alice i hennes säng och sen hoppade jag in och tog en välbehövlig dusch, såg ut som sju svåra år. Sen innan A han komma så dök en annan kompis till Felix upp så nu har de röjt här hemma alla tre. Försökte skicka ut dom eftersom det är bra mkt större utrymnme att röja på, men de kom snart in igen och jag serverade dom en trasig men dock nybakt sockerkaka. Tog ur den ur formen för tidigt för att dom skulle hinna äta den innan A skulle hem. Helt onödigt det gör jag inte nästa gång, barn behöver inte fika varje gång de ses det är nåt som vuxna fått för sig aqtt dom ska göra när de ses. Men som A sa jag behövde iaf inte dela den när den var så trasig från början haha. Barn är härliga!

                                      

I går såg vi på film jag och Kim och då åt vi en sån vedervärdig glass, därför jag lade in en bild på glass. Trodde det skulle smaka lite chili av den, men fy fan va stark den var. Stora chilibitar i, vrålstark var den. Kim spolade bort sin så äcklig tyckte han den var. Chili i all ära men inte i glass om ni frågar mig. Jag har verkligen mycket att blogga om jag haha, inte!

Nu har jag just tagit upp Alice och ska servera henne lite lunch. Hoppas oxå på att hon vill sova en gång till sen annars blir det ingen rolig eftermiddag här hemma. Annars inga planer för dagen, måste handla finns inget alls här hemma eller ja det saknas vissa saker som mjölk och smör som vanligt.

Lunch till kickan var det ja :)


Ensamstående?

Kväll kväll kväll! Den är på väg, den är verkligen det. Känns som att jag är ensamstående trebarnsmor. Ja det är så, Kimpa jobbar och kommer hem sent och då jobbar han ännu mer. Han har mycket att göra nu det vet jag och han är duktig som bara den men en annan har börjat tröttna på detta nu. Jag ska inte klaga barnen är rara och det är lugnt för det mesta. Varje eftermiddag kommer Felix kompis (därav trebarnsmor) och de leker bra och har roligt men bråkar bort emellan och framförallt så lyssnar de inte på mig. Känner mig som en jävla skiva, en gnällig sådan som går på ständig repeat. Barn i all ära, men det är allt jäkligt skönt när kvällen kommer, förvisso blir det inte lång stund då jag lägger mig så tidigt jämt numera men ändå. Och sen har jag börjat tröttna på allt vad utgifter heter. Vet inte hur mycket pengar vi slänger åt höger och vänster tusentalskronor. Bildelar, husvagnsdelar, mat, kläder ja. Nej nu får jag ge mig med att gnälla! Kimpa är äntligen hemma och vi har pussats och gullat med Alice tillsammans så nu känns det bättre. Men eftermiddagarna är lite köriga med middagslagning och gnälliga barn kring benen.

Var uppe på vinden igår och hämtade ner lite leksaker åt pallan, var egentligen där i ett annat ärende men det är stört omöjligt att hitta däruppe. Kartong på kartong och jag har ingen aning om i vilken av dessa kartonger grejerna ligger. Sen är det så dåligt ljus däruppe med. Jag får leta vidare helt enkelt. Pallan är iaf lycklig och Felix med han verkar tycka att leksakerna är roligare än vad hon gör.

Välling-sen kväll *yeay*




RSS 2.0