Alexandra

Jag har ju flera gånger påtalat här i bloggen om hur lyckligt lottad jag är. Och det är jag verkligen! Jag har de bästa vänner man kan tänka sig och en helt underbar familj. En underbar karl och två underbara ungar. Man borde då och då ägna ett blogginlägg till en person som står en nära, det har jag tänkt på länge. Det ska jag göra nu. Det här inlägget ska handla om min bästa vän Alexandra!

Alexandra är en tjej som är två äldre än mig och vi har gått på samma skola i stort sett hela livet. Vi har hejat på varandra och så men inte umgåtts alls. När vi fick en gemensam kompis så träffades vi då och då och jag, Kim och Felix var och hälsade på dom en gång och fikade men mer var det inte. Hösten 05 samma dag som jag började på universitet så ringde min chef ifrån fritidsgården och frågade vad jag tyckte om att jobba med Alexandra ett tag. Jag sa att det var en bra idé. Och på den vägen är det. Vi började umgås privat både själv och med hela familjerna. Och det har bara blivit mer och mer av den varan. Idag pratar vi i telefon ett par timmar om dagen. Vågar inte ens tala om hur länge vi pratade idag. Folk undrar hur vi kan prata så länge men det är inte det minsta svårt kan jag säga. Vi går igenom allt från himmel och jord. Idag sa Kim att ni måste ju älta med om ni pratar så länge, och ja det gör vi självklart! Men det är underbart och vi stöttar varandra i både vått och torrt. Jag tror att hon är lite av min psykolog stackaren. Och jag har dåligt samvete över allt negativt jag berättade för henne idag.

Men hon lyssnar och hon förstår och hon ställer upp till hundra procent. Hon tog barnen när vi åkte till Åland och hon erbjuder sig alltid om hon kan hjälpa till med något. Hon är en fantastisk vän och en lika fantastisk mamma och fru oxå skulle jag tro. Jag är så glad att hon finns i mitt liv och jag är tacksam för varje dag hon orkar med mig.

Tack för att du finns älskade du! Med dig i mitt liv så blir jag rikare som person!

Göteborg och det lilla underverket!

Idag har jag så mycket att blogga om så jag vet inte ens vart jag ska börja! Men jag ska dela upp allting och ta det i olika inlägg tror jag så inget kommer bort i alla ord.

Måste börja med gårdagen. Svärmor kom hit och tog hand om barnen så jag och Kim kunde packa bilen full och åka ner till Göteborg. Kom iväg vid tio och var framme vid ett. Då hade Magnus, Promnimit och den lilla nyss kommit hem från bb. Vi bar in alla grejer och sen gick jag in och tittade på lilla sessan som låg på sängen och sov. Hon var pytteliten! Mörk och söt som socker och som sagt väldigt liten. Vägde 2980 och var 48 cm lång när hon föddes. Killarna hjälptes åt att skruva upp skötbord och säng. Sen gick Magnus och köpte lunch åt oss, alla åt pizza utom Kim som var sugen på sushi. Faster Kerstin kom oxå förbi på mat och med sig hade hon en krans som vi åt efter maten. Sen var det dags för oss att åka hem eftersom klockan var fem och svärmor skulle upp och jobba och vi ville hem till barnen. Men jag hann hålla lillan och prata en hel del med dom. Men det är tråkigt att dom bor så långt borta, speciellt nu när dom har en liten tjej. Jag vill ju se henne ofta och vara med om alla hennes framsteg. Jag hoppas att dom flyttar närmare såsmåningom det gör jag verkligen.




Här var hon lite ilsken.

Ska bli oerhört spännande att följa hennes resa igenom livet. Och barnen har fått sin första kusin, helt fantastiskt!

Egoism och Göteborg

Idag är jag riktigt trött på folk! Egoistiska människor, bortskämda människor som aldrig blev undervisade i hur man ska bete sig. Människor som aldrig bjuder till och fixar saker. Människor som aldrig kan offra sig för nån annan. Jag borde inte bry mig men det gör jag ju såklart and I despise you!

Idag har det förövrig varit en hektiskt dag som ineburit en massa flängande. Varit och handlat, hämtat bebiskläder (ska aldrig mer låna ut) och varit på kalas. Nu målar Kim Alice nya säng och jag plockar med kläder och leksaker. Imorgon åker jag och Kim till Göteborg och vi har bilen full. Farmor kommer och tar hand om barnen. Ska bli kul att få träffa den lilla flickan och hennes föräldrar med såklart!

Nu packning och soffan om vartannat!


Faster!

Nu har jag äntligen blivit faster!!! Det blev en liten tjej. Brorsan ringde för nån timme sen och berättade den glada nyheten. Jag är så glad över detta ska ni veta, det är så himla kul.Hon var svarthårig och hade mörka ögon, jag tror att hon är hur fin som helst. På söndag åker vi neröver och träffar henne, ska bli så skoj! Magnus hade ingen vikt och längd på henne än eftersom hon var så färsk och inget namn heller, men det får hon ju ett snart lilla kakan.

Annars har jag pluggat idag och hämtat ett paket från HM på 6 kg. Massa kläder till barnen. Några plagg till mig och en höstjacka till Kimpa, som är förövrigt är på kräftskiva. När jag har lagt Alice så ska jag och Felix ha fredagsmys med glass och film. Har en känsla av att jag kommer att somna i soffan eftersom jag är så himla trött.

Imorgon åker vi hem till Mia och samlar ihop alla flickkläder som hon fick låna av mig när hon fick Nellie, sen handla och sen ner till lillasyster som fyller 25 år. Se packa, tvätta och packa bilen full inför Göteborgsresan på söndag.

Kram och trevlig helg på er!

Kaos på Bläckhornsgatan

Jag är fortfarande inte faster, men snart! Hon blir igångsatt imorgonbitti så den 28:onde eller 29:onde kommer en bebis. 29 är ett populärt datum i våran familj. Bror 29/1, mamma 29/3, Felix 29/5 och Jenny (svägerska) 29/8. Kim har varit på Ikea och köpt en ny spjälsäng och nytt täcke, kudde, madrass och sånt. Vi kommer att ge bort allt vårat till brorsan. Sen får Alice sova i den sängen tills bebisen kommer då får hon en ny säng, antingen en vi har på vinden, eller en ny eller en Kim byggt själv. Det är smidigt att ha henne i spjälisen, där tar hon sig inte upp utan ligger kvar och somnar om. Kan tänka mig att det skulle bli ett riktigt spring om hon hade en egen säng. Men nu sover hon iaf hela nätter. Inget skrik efter välling längre utan hon sover nonstop.

Barn är gulliga men inte just idag! Har undrat länge nu när Felix ska visa trötthet. Idag fick jag svaret, idag! Han kommer upp runt halv sex på morgonen, skola halva dagen, fritids andra halvan och ändå håller han igång hemma och vill inte sova på kvällarna. Får i säng honom runt åtta efter en del tjat. Han har varit gnällig nu på kvällen och skulle inte ha nån middag utan ställde till en mindre scen. Jag satte hårt mot hårt och sa att antingen så äter du nu eller så äter du inte alls. Efter en del om och men värmde han sin mat och satte sig och åt och en timme senare kom han och skulle ha kvällsmat, så nu är den karusellen igång igen. Alice åt knappt hon heller, skulle bara ha tutten och kaninen vid bordet. Sen satte hon igång med att kasta mina saker på golvet och leva rövare samtidigt som hon grät. Så höll det på hela kvällen, Felix surade och Alice grät. Typiskt att man är ensam hemma just en sån kväll.

Imorgon är det föreläsning i skolan men jag funderar på att hoppa den. Har massa plugg att göra hemma och vet inte om jag orkar åka in. Blir att sitta och vänta innan två timmar och två timmar efteråt, är inte så sugen på det. Vi får se hur jag gör.

Nu ska jag sätta ner mitt trötta arsle i soffan en sväng och invänta Kim som kommer hem med bröd. Skippade middagen och vill ha mig lite kvällsmat. Bakar eget nötbröd i maskinen med men det dröjer två timmar till.


I skolan

Än har det inte kommit nån bebis, inte vad jag vet iaf. Kommer inte värkarna igång så blir hon nog igångsatt snart. Just nu sitter jag i skolan och fulsurfar lite. Har förelösning om en halvtimme och sen ett labb. har jag tur kommer jag in mellan 10-12 annars mellan 13-15 vilket innebär ett par timmars håltimme. Blir det så åker jag nog hem efter 11, det gör jag nog hur som helst. Labben ska in först och några veckor och lektionen är frivillig. Åker hem och pluggar på en uppgift jag har rest på istället. Ska försöka se klart Valkyria senare oxå. Vi såg den igår. Men satte på den alldeles för sent typ runt nio och det funkar inte för mig. Kan omöjligt hålla mig vaken så länge, iaf inte i soffan. Något jag har märkt är att det tar sån tid att förbereda morgondagen varje kväll. Kläder ska fixas fram, smörgåsar ska bres, Felix frukt ska vara klar och hans väska packad. Sen ska min väska packas, och det ska diskas och tvättas och fixas. Tar mig minst en halvtimme varje kväll. Det är ju inte lång tid, men när man får i säng Felix runt åtta och sen ska man försöka få någon egentid så blir det trist. Man blir aldrig klar. Och vid den här tiden vill jag sbara slänga mig i säng alltså.

Igår var vi förövrig på Kick off på Bäckevi här i Creekmit. Helt okej, Felix var med på brännboll medans Kim gick hem med Alice igen. Gick tipspromenad som jag hade alla utom ett rätt på! Men jag blev lite irriterad där nere. Några av barnen lekte på fotbollsplanen och då sade en av papporna (som även är aktiv i sportklubben) till barnen att dom inte fick vara där. Då är min fråga: Varför i hela helvetet ordnar dom en skol kick off på ett ställe som Bäckevi om barnen inte får vara på fotbollsplanen?? Sen tror jag inte att barnen förstör gräsmattan genom att springa och bara vara på den. Idiot!

Nu ska jag knalla bort till 12:an huset!

Snart faster!

Jag är så glad, jag är så spänd! Fick ett sms av brorsan tidigt imorse. Vattnet har gått och snart blir det bebis! Jag blir snart faster med andra ord. Jag är så glad över det här. Hon hade inga värkar men det kommer säkert igång snart, hur som helst inom några dygn kommer en liten ut. Det är så jäkla skoj så det är inte sant. Vi har lovat att försöka åka ner så fort vi kan sen när bebisen kommit. Vi måste hjälpa dom och sen ska dom få kläder, babysitter och en massa mer av oss med. Kim tycker att vi ska ge bort allt vårt och köpa nytt till oss. Så kan det kanske komma att bli. Får hoppas att vi kommer iväg i helgen. Kim ska på kräftfest på fredag och på lördag ska vi fira hans lillasyster som fyller 25 år. Kanske kan vi åka neråt efter det, vi får se. Jag skulle ju helst åka dit redan nu och bara vänta in bebisen, men man får hålla sig helt enkelt.

Idag är jag hemma och pluggar. Annars känns det helt okej att ha börjat skolan igen. Långa dagar och mycket att tänka på. Pluggas, resa, packa väskor till mig och Felix. Men det är ju så livet ska se ut. Hade funderingar på att gå ut i helgen eftersom det är stadsrace i Krille. Men åker ju hellre och snosar på en nyfödd älskling.

Igår lunchade jag med Linda, Charlie och Abbe, mycket trevligt. Nu ska jag äta frulle och sätta igång med pluggandet. Ikväll är det kick off med skolan här nere så då ska vi dit hela familjen.

Lights will guide you home and ignite your bones, and I will try to fix you!

Nu är jag hemma igen efter en blixtvisit i Stockholm! Jag och Tina åkte på lördagsmorgonen, väl framme I stockholm gick vi och åt buffé på Mongolian barbecue. Först mat sen glass och fruktbuffé, åt faktiskt inga friterade bananer, är inte så förtjust i det. Sen åkte vi till hotellet och sen till Stadion. Köade i en timme i sopor, så jävla vidrigt var det! Pizza, baguetter, och allt möjligt snuks var det, stolar filtar, tröjor ja allt. Folk hade köat och sölat ner. Fick ett par kväjningar eftersom jag är känslig för sånt snusk.


Här stod jag på nåt vidrigt det är jag helt övertygad om!

Kom in på Stadion och tog plats längst fram vid kravallstaketet. Dock till vänster om scenen, men helt okej.



  Sugen på konsert nu! Men det dröjer ska ni veta.

  Mobilkort haha.

 Långt ifrån fullsatt, men det börjar fyllas på!


Lite konfetti då!



Konserten var underbar! Kan inte återge känslan när Chris och hela publiken sjöng Fix you, men mäktigt var det! Yellow var sjukt bra med, då kom det stora gula ballonger, och The scientist. Det var dom såm var bäst enligt mig!

Efter konserten gick vi till Burger King och köpte oss ett varsitt skrovmål. Var hungriga och törstiga eftersom vi stått upp i 6-7 timmar utan varken vatten eller mat. Sen åkte vi hem till hotellet och sov. Imorse åt vi sjukt mycket frukost, ere buffé så ere! In till stan och tog bussen hem. Mamma hämtade mig i stan och jag handlade lite sen hem och kramade på barnen och lagade tacos. Hade inte ätit sen frukosten så det satt gott i kistan.

Imorgon är det skolstart och Felix ska ha miljövecka på sin skola och ha massa saker med sig. Efter skolan åker jag direkt på Brukarrådsmöte följt av föräldramöte. Blir en lång dag! Nu ska jag gå och skriva schema till dagis och packa väskorna inför morgondagen!

Gobybus

I dessa snåla tider får man spara på slantarna litegrann. Blev mäkta glad idag när jag skulle boka bussresa till Sthlm och tillbaka. Insåg att Swebus sen igår  höjt biljettpriset med 40 spänn per biljett. Gick då in på gobybus och kollade efter samma resa. Där kostade det 595 och på Swebus nånting på 800 kr. Sen tog resan kortare tid här oxå. Man tjänar på att kolla runt lite. Nu är allt kirrat inför lördagen och det känns skönt. Ska bli härligt att komma iväg med Tina lite. Ska försöka få henne att ha riktigt roligt där borta, ja jag oxå såklart.

Nu ska jag ta ut en sockerkaka ur ugnen och lägga Alice. Det blir till att gå upp med tuppen imorgon!

Kaka söker maka?

Jag vet inte vad det är med mig men jag lyckas alltid att dra till mig människor som jag egentligen inte har så mycket gemensamt med. Om det finns nån utstött liten stackare så söker de upp mig med detsamma. Samma saker gäller utslagna människor, jag har någon sorts magnet på mig tror jag. Ibland har det här varit lite betungande, för har man inte tid med dessa människor så börjar samvetet att gnaga. Inte för att skryta eller något men jag har ganska många kompisar. Och de allra flesta av dom har jag mycket kontakt med och vill ha det så. Jag prioriterar mina kompisar och de kommer alltid att vara en del av mig. Med det här menar jag inte att jag inte vill ha fler. Jag finner gärna fler nya bekantskaper, men då ska det vara folk som ger mig något tillbaka och som jag trivs med. Jut nu sitter jag på msn med en "kompis" eller en sån jag dragit på mig. En söt tjej på många vis, men väldigt ensam och sökande. Hon beklagar sig över hur ensam hon är och jag lider med henne. Hon vill ses det fattar jag ju men jag kan inte ta mig till K-stad idag. Vi lever helt olika liv, jag med familj och hon med sina kk kontakter. Hon är snäll men slukar mycket energi från en. Hon behöver prata av sig, helt förståligt men jobbigt om ni förstår hur jag menar?? Jag må vara hur egoistisk som helst men jag känner att nu när jag är 28 år gammal och begränsad av tid så vill jag välja bort såna här människor. En fika här och var absolut, men inte mer! Inget betungande påtvingat umgänge. Jag vet att jag låter hemsk när jag skriver sånt här. Men jag är egentligen bara ärlig. Jag tror att vi alla har valt bort och sållat bland människor genom livets gång.

Imorgon är det tenta. Och Moa upplyste mig just om att den är mellan 14-19. Jäkla tur att hon sa det, jag trodde den började 8.15. Blir med andra ord en heldag imorgon eftersom jag åker in och pluggar innan. Kommer inte att träffa barnen mycket i helgen eftersom jag åker tidig lördagmorgon och är hemma söndagkväll. Men å andra sidan är jag rätt van att ha det så. Vill slå ett slag för min fantastiska man oxå as usual. Kim du är så jävla bra och jag älskar dig av hela mitt hjärta. Du är min bästa vän och den bästa pappan barnen kan ha! Tack för att du är du och tack för chokladen du hade med dig igår!




Skolstart

Nu har jag ett stort barn det är bara att inse! Sista dagarna har mest handlat om Felix start i förskoleklass. I måndags var vi med honom både jag och Kim. Barnen satt i en ring och pratade och spelade spel och Felix räckte upp handen mest hela tiden och svarade på frågor och pratade på. Jag berättade för Kim att jag nästan grät när jag blev tilltalad av mina fröknar när jag var i hans ålder. Kim har oxå alltid varit rätt blyg som barn. Vet inte varför Felix är så framåt och trygg som han är, men det är härligt att se! När vi skulle åka hem så ville han inte med, Kim fick berätta för honom att han skulle gå på skolan i fyra år nu så han hade gott om tid att komma dit och leka. Sen på kvällen så frågade han om det var säkert att han skulle få åka till skolan imorgon, han ville försäkra sig om att det inte skulle bli dagis igen. Igår åkte han bussen själv med sina kompisar och imorse följde jag med och såg till att han kom på. Och han är så nöjd så med skolan. Men det är annorlunda, nu ska han ansvara för väska, kläder och allt sånt själv. Men oj va skoj det är! Tror jag tycker det här är lika roligt som Felix.

Igår var jag inne i skolan på en matterepetition och herregud säger jag bara, jag är rätt nollställd alltså. Men jag ska plugga i två dagar nu så får vi hoppas att det går vägen. Annars är det bara att göra den där tentan fler gånger. Träffade Mia och Charlie igår och vi käkade lunch och pratade en del. Har inte träffat Mia på hela sommaren. Helt sjukt ju!

I helgen åker jag och Tina till Stockholm. Vi ska gå på Coldplay, och jag har beställt hotell åt oss. Nu kommer vi att ha det bra. Och vi ser båda fram emot frukostbuffén på söndagsmorgon. Hur sjuk i huvudet är man inte? Och på måndag drar skolan i gång på riktigt. Ska vara där till klockan tre sen ska jag befinna mig i Bäckislava klockan 16.30 för brukarrådsmöte och efter det är det föräldramöte på dagis. Så det blir verkligen en heldag på måndag. Det drar igång på allvar direkt. Det har det väl iof gjort redan. Felix buss går 7.26 så vi måste upp tidigt varje dag så han ska hinna äta frukost innan han åker. Tur att man inte är morgontrött :)

Frukost med Krillepost och matte på schemat nu!

Feber och snor

Idag har vi varit hos svärfar och ätit mat och tårta och lekt ute och sparkat boll. Kim passade på att slipa i vagnen. Jag sov dåligt inatt så jag vilade en sväng samtidigt som Alice sov middag. Felix har haft feber idag och jag är fortfarande snorig som ett as, men det är ju inte så konstigt. Brukar ju hänga i en vecka eller så. Felix har ingen feber nu så forhoppningsvis så kommer vi iväg till skolan imorgon. Skulle vara hemskt tråkigt att missa första dagen, Kim är ledig från jobbet och allt.

Har nog inte så mycket mer att skriva just nu. Nu ska jag få Felix i säng sen ska jag spana in filmlistan och se en film tillsammans med mig själv. Me like!

Zzznark!

Idag är det allt en seg dag. Mår inte bra, har ont i halsen och är förkyld. Har ingen feber men är matt och öm i kroppen. Kim är borta och jobbar med vagnen, han är så duktig men jag skulle helst ha honom hemma! Orkar inte ta tag i något och sen behöver vi verkligen handla. Lördagsgodis (smågodis) sitter högt på listan men vi behöver så mycket annat med. Allt är slut känns det som. Vet inte vad jag ska fixa för middag, måste nog handla innan. Har ringt in morsan så vi slipper släpa med barnen till Maxi. På tal om Maxi, ibland lönar det sig faktiskt att handla där. Fick 100 kronors rabatt igår och sen en bonuscheck på 100 spänn, vilket i sin tur betyder att vi får 200 spänns mat gratis idag. Sånt gillar snåljåpen i mig haha.

Barnen ser på finska bompa och Felix ifrågasätter varför de pratar finska. Och vet ni vad det undrar jag med. Moi mokulat (?) kommer vi väl alla ihåg. Men alltså nu 2009 finns det så många finsktalande barn i Sverige? Jag kanske är dum i huvudet men jag undrar faktiskt det.

Längtar efter Kim, igår kom han hem sent och idag har jag knappt träffat honom. Vill ha honom här, speciellt nu när jag känner mig risig.

Nu ska jag sätta på mig ett ansikte så jag ser någolunda anständig på Maxi, men tror fan inte jag lyckas idag haha. Man ser ju ofta ut som man känner sig!

Mys med kidsen

Idag har jag varit ensam med barnen hela dagen och Felix har haft en kompis här i stort sett hela dagen. Trodde jag skulle bli tokig förut. Felix bråkade och krånglade så jag höll på att bli grön. Så vi hade ett gräl, men nu är det bättre. Och Alice gick nyss loss på Felix med hans pinnar till corinnespelet (stavas?) Men nu njuter jag bara av dom små. Lillan sitter i soffan och läser böcker. Hon drog ut varenda bok ur hyllan och sa Plupp. Hon sken upp som en sol när jag tog fram Plupp åt henne. Sen kommer hon ständigt med sin bääbok och vill att jag ska läsa sista sidan i den. Det är den enda sidan hon vill höra. Där står det "Lilla lammet är trött. God natt Lilla lammet" Underbara lilla fis!

Annars har vi inte gjort så mycket idag. Felix och hans kompis har badat i poolen och ritat på uppfarten, sen gick vi till affären och köpte en varsin glass. Nu ska jag snart lägga Alice sen ska vi ha fredagsmys jag och Felix. Film och popcorn får det bli. Han är mycket lycklig över detta och det är jag med. Kim är inte hemma så vi får mysa bara han och jag, kvalitetstid!

På måndag börjar Felix i förskoleklass, hur knäppt är inte det?? Dagis är en skyddad verkstad, nu blir det spännande framöver, skrämmande oxå kanske. Men framförallt väldigt roligt. Jag ser fram emot det här som bara den. Helt plötsligt så har man ett stort barn hemma, det är en härlig känsla.

Förresten så vill jag såklart tacka för alla gratulationer ang den nya bebisen. Tack så hemskt mycket allihop!!

Husvisning

Idag har vi varit iväg och kollat på ett stort hus! 11 rum och kök på 330 kvadrat. Vi vandrade runt därinne bra länge. Man gick nästan vilse. De hade börjat renovera lite här och var men andra våningen var helt bebolig ja rentav fin. Men jag är kluven. Men shit vad möjligheter det finns med detta hus. Vi får väl fundera ett par dagar.

Alex var snäll nog och tog hand om barnen medans vi åkte iväg, tack vännen! Åkte och hämtade dom och hem och lade Alice och gräddade våfflor. Surfade just in på tvplaneten och kollade in kvällens tv tablå. Och gudarna måste vara på min sida idag för min favoritfilm går på trean ikväll. Stolthet och fördom eller Pride and Prejudice. I love it! Jag tycker att killen som spelar Mr Darcy är så het. Vet inte varför men han har det där lilla extra. Och han är så kär i henne och hon fattar inget. LOVE! I´m a sucker for romance! Big time!

Sitter och lyssnar på Beyonces Halo en så otroligt bra låt if I may say so myself.

Remember those walls I built?
Well, baby they are tumbling down
And they didn't even put up a fight
They didn't even make a sound
I found a way to let you in
But, I never really had a doubt
Standing in the light of your halo
I got my angel now

It's like I've been awakened
Every rule I had, you break it
It's the risk that I'm taking
I ain't never gonna shut you out!

Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrace
Baby, I can see your halo
You know you're my saving grace
You're everything I need and more
It's written all over your face
Baby, I can feel your halo
Pray it won't fade away

I can feel your halo
(Halo), halo
I can see your halo
(halo), halo
I can feel your halo
(Halo), halo
I can see your halo
(halo), halo

Hit me like a ray of sun
Burning through my darkest night
You're the only one that I want
Think I'm addicted to your light
I swore I'd never fall again
But this don't even feel like falling
Gravity can't forget
To pull me back to the ground again

It's like I've been awakened
Every rule I had, you break it
It's the risk that I'm taking
I'm never gonna shut you out!

Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrace
Baby, I can see your halo
You know you're my saving grace

I can feel your halo
(Halo), halo
I can see your halo
(halo), halo
I can feel your halo
(Halo), halo
I can see your halo
(halo), halo

Halo, ooh ooh.....
Halo, ooh ooh, ooooh........

Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrace
Baby, I can see your halo
You know you're my saving grace
You're everything I need and more
It's written all over your face
Baby, I can feel your halo
I pray it won't fade away

I can feel your halo
(Halo), halo
I can see your halo
(halo), halo
I can feel your halo
(Halo), halo
I can see your halo
(halo), halo

Halo oOo

Vänern runt på 5-6 dar!

Har haft det helt fantastiskt på min exkursion! Vi har gjort en massa skoj och jag har fått umgås med en massa underbara människor. Orkar dock inte skriva om det nu eller ladda upp bilder. Eller gör jag det?? Jo jag gör det shoot liksom!

Vi möttes upp på Karlstads station på onsdagsmorgonen och satte oss i tre olika minibussar och åkte till Åmål där fikade vi och tittade på en isbrytare. Åkte vidare ner mot Hoverud och Dalslands kanal där vi åt taco och thaibuffé man fick blanda som man ville. Sen hoppade vi på en båt och åkte slussbåt på Dalslands kanal i 3,5 timme och stannade på en ö eller ja och tittade på hällristningar









På kvällen fyllde Sanna år och vi åt middag och sjöng för henne sen begav vi oss ut på promenad och klättrade högt upp på ett berg utsikten var fenomenal









Sen gick vi och satte oss på en uteservering och hade det gott. Första natten sov vi på ett vandrarhem i Hoverud. På torsdagen åkte vi till Trollhättan och gick runt bland slussarna med guidning. Fick komma in på kontoret och se hur det ser ut när de öppnar och stänger slussar och öppnar broar och övervakar trafiken. Det var coolt!






Det kom in en stor båt och det var trångt i slussen, tror båten hade ett par centimeter på varje sida, helt otroligt egentligen.


Ann-Marie och Börje som går i klassen. Två helt underbara människor, skulle vilja adoptera dom som mormor och morfar.


På väg ut mot Hindens rev så körde våran buss in i bussen framför, vår buss var fin men så här såg det andra bussen ut efteråt. Alla i bussen sov så de fick rätt ont i sina nackar och en varsin rude awakening. Inte så kul, det här fick tjejen som krockade höra hela helgen, på skoj alltså. Shit happens liksom.

På Hindens rev var det fint men mycket skog och vi gick 1,2 mil fram och tillbaka för att se detta, inte riktigt värt promenaden men bra för motionen.



På eftermiddagen åkte vi till vårat nya sovställe, Läckö strandgård utanför Lidköping. Där bodde vi i två olika annex, och det var superfint. På kvällen blev det mat och sen bjöd vi ner andra huset på fest och snacks.



Så här såg det ut där vi bodde



Kvällsbad



Morgonen efter fyllde Jenni år och fick en fin kaka med ljus i av Sanna



Åkte till Vänermuseét i Lidköping och såg detta





Lunch i det gröna varje dag!



Sen åkte vi och kollade på utgrävningar, rätt coolt det med.







Åkte vidare till en slottsruin





Åkte och handlade och hem till nästa ställe som var Falkängen i Hällekis, bodde på en underbar anläggning väldigt pittoreskt och sött allting där.



Jag och Janet och Jessica lagade quornfärs i vårat lilla rum på två spisplattor eftersom köttgänget tog upp hela spisen i stora köket och sen fixade vi chokladpudding. Och här fick många av oss ett stort skratt. Jag lassade upp pudding åt mig själv samtidigt som jag pratade med en av killarna i köket och insåg inte hur mycket pudding jag hade lagt upp i min tallrik. Fick syn på det när jag kom ner till uteplatsen och insåg mitt misstag och skämdes och jäklar vad alla skrattade när jag berättade och visade min tallrik. Sen dök Gunilla upp med en pytteliten portion i en platsmugg och då kunde vi inte andas längre och tårarna sprutade.



Svaret är nej, jag åt inte upp allt, inte ens hälften haha.

På lördagen åkte vi ner till ett nerlagt stenhuggeri och kikade. Häftigt det med. Alla hjul snurrade när de satte på de uråldriga maskinerna. Tage som guidade oss var 88 år! Pigg som en mört och hörde hur bra som helst. Cool snubbe, helt klart en stark kandidat som adoptivfarfar.





Här avrättade dom kungen i Arnfilmen, de spelade in två veckor på denna plats.









Sen bytte han om och åkte till Arnbyn. Vi åkte till en riktigt trollskog och sen upp på stenbrottet i Kunnekulle och klättrade och letade efter fossiler. Jag fick med mig två stycken hem, men har inget öga för sånt där. Ser inte att det varit en bläckfisksarm eller en fisk. Försökte verkligen men det var svårt!













Sa ju att hon fick äta upp det under hela resan haha.

Lördagkvällen så grillade vi och gick sen till puben.










Älskade Börje beställde in knäckemackor på krogen haha.



Utanför Mariestad här finns det öring. På söndagen åkte vi till Sjötorp och jag och Janet blev hämtade av Kim och Alice. Alice skrattade och hurrade när hon såg mig. Älskade lilla unge! Åkte hem eftersom jag skulle till läkaren imorse. Efter läkare och labb så mötte jag upp dom utanför Bojorten dagen efter jag lämnade dom (idag alltså). De skulle sen vidare mot Hammarö och följde inte med eftersom jag skulle hämta barnen sen. Gick till Thai med Kim istället och åkte och hälsade på Linda sen.

Summering: Jag har haft det helt underbart! Man ska våga prova på saker. Jag har haft så roligt och fått umgås med en massa underbara människor. Jag kommer att sakna varenda en av dom. Vi ska ses på redovisningen i Oktober sen. Får ni chansen så läs kursen ni med! Men det är såklart skönt att vara hemma med. Man har ett förbannat bra liv får man säga!





A bun in the oven!

Here it comes: Jag och Kim ska bli föräldrar igen! Vårat tredje lilla underverk växer nu i min mage. Mindre filosofiskt så är jag gravid igen. Ni vet det där illamåendet jag beklagade mig så över det visade sig vara en graviditet. Vi har vetat om det en månad ungefär och nu vet många i vår närhet och nu även ni kära bloggläsare. Kan utan att säga för mycket tala om att den här bebisen inte var planerad till skillnad från de andra två som var väldigt planerade. Men vi är lika glada ändå. Vi var lite chockade först men nu är det bara roligt. Jag vet dock inte vilken vecka jag är i. Trodde först att jag var i vecka tio men tror inte längre det eftersom jag känner hur bebisen sparkar och puffar därinne. Var iväg på inskrivning idag och ska till läkare på måndag (så jag får avsluta min tripp en dag tidigare). Sen blir det förhoppningsvis ett ultraljud snart. Mår  bra nu men har foglossning till och från och halsbränna men det är ändå såna små saker. Nu kan jag äta mat igen som en normal människa även fast portionerna fortfarande är mindre, men det är bara bra. Ja det var väl det jag ville ha sagt.

On top of this så har jag även bokat en visning på ett hus på 11 rum och kök i tre våningar. Det ska vi mest kolla på för skojs skull och för att vi är nyfikna på huset. Att titta är gratis :)

Nu ska jag förbereda det sista inför imorgon då jag drar iväg. Antagligen så kommer Kim och barnen och hämtar mig på söndag vart jag än befinner mig. Som längst så är jag borta i Vänersborg eller så. Vet inte hur dagarna är upplagda, men det lär jag snart få reda på. Känns helt okej att åka hem en dag tidigare och ett läkarbesök måste ju vara ett giltigt skäl.

Ha det så bra nu! Vi hörs om ett par dagar igen :)

Wiie!

Är lite spänd inför dagen. Ska iväg till stan och göra en sak. Tänker inte tala om för er vad, inte riktigt än kanske kommer sen ikväll vi får se. Så idag har vi det lugnt här hemma. Barnen ska till dagis först klockan elva idag. Annars kommer dagen att bestå av mys med barnen och packning inför den långa resan imorgon. Ja det känns som en lång resa, jag ska ändå vara borta i sex dagar! Och en av tjejerna som jag kom närmast där nere, vi stöttade varandra eftersom vi båda tänkte mycket på dom där hemma. Hur som helst hon har meddelat mig att hon inte tänker åka med längre, Hon vill inte. Men jag tänker inte backa ur. Har man tagit på sig en kurs med övernattningar så har man. Det var en massa trevliga människor och vi ska åka runt vänern och sova på vandrarhem. Hur härligt är inte det? Det enda är att man saknar de små så man blir tokig annars kommer det att gå fint. Mammas små finisar. Vackra små barn! Alice har blivit så stor och hon pratar så mycket, Igår sa hon en hel mening på flera ord, min lilla snutta. Och Felix han börjar skolan om mindre än två veckor. Vart tar tiden vägen??

Nu blir det till att hoppa in i duschen! Kanske återkommer jag ikväll med en uppdatering!

Igår var jag hemma hos Linda och träffade tjejerna en sväng. Linda fixade en god pastasallad och jag tog med mig en kladdkaka jag bakat. Det hela var mycket lyckat! Mitt iniativ och ett bra sådant. Vi måste ses oftare!

Alex

Sitter och lyssnar på Alex Schulmans sommarprat i P1. Missade det igår så jag lyssnar i efterhand på webben. Han är så jävla bra! Programmet är snart slut och nu började jag gråta. Det han sa innan Hallelujah började spelas, det var magiskt på nåt vis. För några år sen hatade jag denna man, nu älskar jag honom! Och ni som fortfarande tror att han är elak ni borde läsa hans blogg och omvärdera. Han är inte det minsta elak!

Här och här kan du höra honom sommarprata.

Öland

Nu är vi hemma igen och jag inser att jag lurat en del människor genom att skriva att vi skulle vara på Öland i en vecka. Vi var bara där i fem dagar måndag-fredag. Men vi har haft det riktigt bra och det är tråkigt att vara hemma igen. Jag älskar att vara borta och skulle mer än gärna stanna en vecka till men det går ju inte. Vi åkte i måndags och hämtade nyckeln till stugan. Sen åkte vi och handlade och köpte med oss pizza som vi satt och åt på altanen.
 


Sen gick jag och Felix ner till stranden och badade fötterna.







På tisdag åkte vi ner till Långe Jan nere i Ottenby, där klättrade Felix och Kim upp i fyren sen åt vi en god lunch för 400 kronor.





















Drog vidare till Ekebyborgen (tror jag det hette) och bakade bröd och klappade på grisar. När vi kom hem till stugan åkte Kim på jordens migrän och blev sängliggande hela kvällen. Jag och barnen gick ner till stranden och badade.


 
På natten svimmade Kim inne på toan, det smällde till som bara den och jag blev livrädd. På onsdagen drog vi till Ölands djurpark. Kollade på djuren, åkte karuseller äppelmasken finns där numera. Snacka om nostalgi! Sen gick vi till badlandet och åkte vatten rutschkanor, så jävka skoj! Jag smällde dock på Felix men det gick bra och han skrattade bara. Var på piratlandet med och åkte men eftersom det var mer anpassat efter barnen så kunde man som vuxen slå sig en del. Jag åkte ner för en stor gul bana och flög som en kanonkula. Desto tyngre desto fortare gick det så det gick fort för mig som ni förstår. Till slut var vi så kalla så vi fick bege oss upp ur poolerna tog en glass och åkte hem och åt och tog ett kvällsdopp, hela familjen den här gången.
 














På torsdagen gav vi oss iväg till Böda sand där alla utom jag badade. Såg ruskigt kallt ut i vattnet! Sen åt vi lunch och barnen lekte.
 













Felix provade på det här roliga!

På vägen hem åkte vi in på en glassrestaurang och åt glass för 300 kronor! Supersnygga glassar var det! På kvällen skulle vi ha tagit ett kvällsdopp igen men då regnade det en sväng så vi stannade i stugan. På fredagen skulle vi ha åkt till Borgholms slott och Solliden men valde att åka hem eftersom Kim var trött och resan hem tar ju ett par timmar om man säger så. Åkte förbi svärmor på vägen hem och åt en supergod middag.

Summering: Vi har haft det jäkligt gott, kom hem bra mkt fattigare men det var det värt! Och det allra bästa av allt var att jag BADADE! Det har jag inte gjort sen 2002, så gissa om det var härligt!

Idag är vi hemma och tar det lugnt och jag är redan uttråkad! Saknar mina vänner! I veckan händer det saker kan jag säga. Bla så ska jag iväg på exkursion igen. Känns lite blandat denna gången med. Vi ska åka båt och buss runt Vänern och sova på vandrarhem. Är borta från onsdagmorgon till måndagkväll och det känns hårt att vara borta hela helgen och fem dygn från barnen. Men jag vet att det kommer att bli roligt oxå.

Idag är det förövrigt sorg! Skulle ha gått på U2 ikväll och vart jag än läser så skriver alla hur jävla bra konserten var. Jag vet! Skulle ge mkt för att vara där. Jag hade dom bästa platserna ever och det svider i hjärtat att jag tvungen att sälja dom! Kommer dom hit igen så ska jag gå och inget ska stoppa mig!

RSS 2.0