2009

Januari: Vi skolar in Alice på dagis och Nellie döps i Kristinehamns kyrka.



Februari: Tjejmiddag hemma hos Charlie. Vi spelade Virrpanna och sjöng karaoke.



Mars: Köar i tre timmar för att få de bästa platserna på U2. Tyvärr blev det ingen konsert. Åker på ryggskott och går på hundutställning med Luna och Alexandra. Skriver en tenta och åker på kryssning med svärfamiljen. )Vi är riktigt dåliga poå att dricka eftersom allt på bilden finns kvar utan mammas vinare).



April: Brorsan dyker upp med en tjej och chockar oss alla när han säger att han ska bli pappa i september. Linda bjuder in till vinkväll med pizza och kaka.



Maj: Alice lär sig gå. Jag åker till Uppsala med klassen. Tjejträff hos Sofia i Deje. Åker på kryssning med tjejerna och Felix fyller sex år.





Juni: Hälsar på Felix nya skola. Börjar en sommarkurs och åker på exkursion till Lurö utanför Säffle. Träffar en massa härliga människor och har en härlig tid. Premiärbadar i nya poolen åker till Göteborg en helg. Hälsar på brorsan och går på universeum och Liseberg.



Juli: Efter att ha mått illa i ett par veckor så tar jag ett graviditetstest för att uteluta graviditet inför ett eventuellt läkarbesök. Stickan visar plus direkt och chockade får vi veta att vi ska ha ett tredje barn framöver. En gammal klasskompis från mellan/högstadiet kommer hem till mig tillsammans med några av mina vänner och vi äter och fikar ihop. Tar en tur med båten, hälsar på Mia i Mokom och åker på semester till Öland med familjen.



Augusti: Dags för exkursion nummer två. Den här gången åker vi minbuss runt vänern och spenderar en del tid i Lidköping. Felix börjar skolan! Jag blir faster och barnen får sin första kusin när Emeli föds. Jag och Tina åker och ser på Coldplay och sover på hotell.





September: Blir invald i skolstyrelsen. Felix börjar på fotbollsskola. Åker till Evas stuga för den årliga stugträffen.



Oktober:
Vi åker på Ultraljud och får titta på våran bebis. Vi blir framflyttade tre veckor och nu blir det bebis i februari istället för Mars. Gör min slutpraktik. Firar Albin och Nellie som båda fyller ett år. Vaccineras mot svininfluensan.



November: Felix opereras och vaccineras. Kim börjar renovera i sovrummet



December: Alice fyller två år. Felix går sitt första stora Luciatåg. Vi åker till Göteborg och går på Jul på Liseberg. Firar jul och nyår. Min kompis Charlie föder en vacker liten Elton!










Gräset grönare? I think not!

Nu har du fått det hett om öronen Kim! Nu har du fått konkurrens! En kille skrev till mig på ett community och frågade mig vilken vecka jag var i. Jag frågade om vi kände varandra och skrev att jag var i vecka 34. Då svarade han:

Hej!

Jag vet inte om vi känner vandra?

Vilken månad är man i om man är i vecka 34?Hur ofta får din sambo känna på din mage?

kan vi skriva brev,skicka kort och sms till vandra när din sambo sover och jobbar?


Haha I think not! Antingen är det en vanlig flirter, eller nån som tänder på gravida kvinnor eller bara en kille med lite lägre intelligens än vad som krävs. Det här är väl egentligen inget konstigt, men jag fann det så lustigt att jag var tvungen att lägga ut det här.

Tack men nej tack inga sms, brev (skickar man väl inte ens längre) eller nåt annat varken när min sambo är vaken eller sover. Jag behåller min snygga, snälla och intelligenta man (Han fick högsta möjliga poäng på IQ-testet och ja jag är mycket stolt över honom). He´s the worlds greatest!

Syskonkärlek
























Förbannad

Skrev nyss ett långt argt inlägg här men tog bort det och satte in det på den andra bloggen. Vissa saker kan man inte skriva ut här när man inte har full koll på vilka som läser. Ni får gärna kika in på den andra bloggen och läsa där. Det gör ni här. Ni som vill ha lösenord eller har glömt bort det kommentera här eller skicka att mail [email protected] (alt. FB så klart). så får ni lösenordet. Skriver ju inte så många inlägg där men då och då kommer det. och ni som frågade förra gången fråga gärna igen för sist glömde jag bort att skicka er lösenordet, sorry!

Idag har vi förövrigt varit och hälsat på Jenny och Dennis eftersom Dennis fyllde år. Vi fick mat och tårta och det var väldigt trevligt.

Nu ska jag lägga barn och sen tar jag kvällen. Ha det gott alles!


Sjukstuga

Här hemma är allt sig likt. Felix är risig och jag och Kim lite halvsletna vi oxå. Felix var ju feberfri hela dagen igår och på kvällen med, man såg att han inte var pigg men han hade åtminstonde ingen feber. Inatt kom han upp till oss vid tretiden och då hade han en temp på 39,5 stackarn. Idag är det bättre men han hostar mer elle rmindre hela tiden och snorar och man ser på ögonen att han är sjuk. Jag undrar vad det är för skit vi åkt på? Brorsan är fortfarande inte bra han heller, han har varit dålig i en vecka nu. Är han inte bra till veckan som kommer så får jag nog ringa vårdcentralen. Han kanske åkt på nåt som han behöver antibiotika för att bli av med. Som tur är så är Alice fortfarande pigg som en lärka.

Själv känner jag mig bakfull, åtminstonde bakfyllehungrig. Imorse när vi gick upp fick jag för mig att jag ville ha scones till frukost så jag ställde mig och bakade det. Alice var sugen som vanligt och när jag stod brevid henne så passade hon på att sno deg från mina händer. Sen åkte till affären en snabbis och handlade lite när jag kom hem lagade jag tacos för det var jag sugen på. Blir nog en del choklad med innan den här dagen är över. Äter för att man har tråkigt? Har gått upp 7 kilo nu, men inte så farligt kanske med tanke på att jag är i v.34. Det där med vikten får man ta tag i sen när man kan amma bort ett antal kg.

Barnen ser på Nemo och Kimpa lägger golv. Själv ska jag nog ta och ringa en vän eller två. Kanske toppa dagen med att spruta lite spray i den här jäkla näsan jag har. God fortsättning på er!

Walking in a winter wonderland

Idag tog jag med mig barnen och gick till pulkabacken. Felix är feberfri för första gången sen i tisdags så vi passade på. Kim stannade hemma och lade golv. Det var massvis med snö ute så man fick pulsa en del. Alice har för korta ben och tyckte det var jobbigt så jag fick hålla henne i handen och hjälpa henne. När hon väl kom upp på kullen såg hon gungorna och då ville hon hellre gunga. Felix åkte pulka en stund sen lekte de i parken båda två. När vi skulle gå hem stod Alice och skrek: "Gelix va ä du? Och Gelix jag kommer snart". Men det gjorde hon inte så jag fick hämta henne och hjälpa henne till pulkan och dra hem henne. Jag var helt slut när jag kom hem. Ramlade och satte mig på röva med så jag var rätt blöt med. Känns som att det är dags att inse att såna här saker blir jobbiga nu när jag är så stor som jag är. När jag kom hem blev det lugna puckar. Nu sover Alice en sväng, ska snart väcka henne sen drar vi hem till mamma och äter mat. Magnus och co åker hem om några timmar så vi får passa på att ses lite idag.

På måndag börjar Kim jobba igen och jag återgår till pluggandet som jag inte hunnit med nu. Ska träffa några kompisar till veckan samt ta mig till barnmorskan. Ska bli skönt att få träffas och snaggla lite. Känner att mitt behov av annat sällskap än familjen gör sig påminnt nu efter en vecka med enbart familjen sällskap. Att umgås är väl det bästa som finns?? I sure as hell think so!

Nu ska jag väcka snäckan och svida om från mjukisarna.

Jul 2009

Nu är julen över, julafton åtminstonde. Den gick förbi rätt smärtfritt. Jag och Kim lagade maten och sen kom de första gästerna runt ett och resten vid två. Det tog ett tag innan maten stod på bordet, eftersom vi fick möblera en del för att få plats. Jultomten kom och han gjorde riktigt bra ifrån sig, alla var väldigt nöjda. Det blev brorsan som agerade tomte. Vi hade bestämt att tomten skulle knacka på dörren och lämna säckarna och säga att han hade bråttom till andra barn. Mest för att Felix är såpass stor nu så han säkerligen skulle inse vem som var tomte annars. Sen var brorsan sjuk och hostade om vartannat så det här passade oss bra. Jag följde med honom runt huset och hjälpte till att bära säckar. Fan va vi garvade, höll på att kissa ner mig därute i snön. Men det vart lyckat och Felix delade sen ut alla paket. Han var dock besviken att han inte fick en legoborg (finns inte i Sverige längre). Annars var det en bra jul allt som allt. Felix var dock väldigt sjuk. Han har haft feber sen tisdags kväll. Och kom till mig på natten innan jul och var varm som ett element. Och igår var han märkbart sliten, låg och somnade i soffan och åt inte eller lekte eller nåt. Men han hade 39-40 graders feber så det var inte så konstigt.

Idag har vi varit hemma och slöat. Felix är feberfri just nu men han var risig imorse. Idag har han ätit litegrann och känner sig piggare. Brorsan är fortfarande dålig, vet inte vad det var för skit de åkte på. Men hög feber och otäck hosta har dom båda två. Får hoppas att Alice klarar sig.

På tal om Alice. Har ju nämt att hon är en liten vildbuse. Och jag säger då det. De senaste dagarna har varit värre än nånsin. Vi borde döpa om henne till Katrina för hon drar fram som en orkan. Det ena hysset avlöser det andra, helt otroligt. Och våra familjemedlemmar har börjat se det dom med. Ingenting får vara ifred. Hon snor gardinstänger från panellängderna, snor kulor och Felix pynt från granen, tar sönder Felix pynt. Idag hamrade hon på en av de nymålade väggarna i sovrummet. Blev en massa märken såklart. Och igår välte hon granen (som jag hann ta emot). Ja hon håller igång hela dagarna och man kan bli trött ibland. Jag kommer att ha fullt upp sen när jag är hemma med tre små liv det ska gudarna veta.





Kims syster är en jäkel på att göra julgodis som ni ser, tomten på snabbvisit, Felix som klapputdelare )i myskläder på självaste julafton, är man sjuk ska man ha mjuka kläder). Alice är mycket nöjd med sin nya dockvagn och Felix med sin Tie fighter. Det enda paketet han verkligen brydde sig om trots att han fick en häftig bilbana av brorsan. Så kan det vara. Lego är det som gäller just nu.

Lade just Felix och nu är febern uppe i 39 igen, stackarn.

Sista rycket

Har haft en härlig dag med familjen. Vi har städat lite och fixat inför morgondagen. Kan väl erkänna att det mest är Kim som har städat. Han tyckte att jag fuskade som inte drog fram spisen när jag dammsög. Då kontrade jag med att vi inte ska fira jul bakom spisen. Han tycker att jag är en fuskare and that I am! Han är den petige av oss helt klart. Sen har vi varit och handlat en snabbis, inte inför jul men för att vi ska ha lite mat här hemma i mellandagarna så man kan vara hemma ett par dagar. Får väl se hur länge vi håller det.

Avslutade dagen med att fika lite med barnen innan de gick och la sig och sov. Felix har feber, inte hög men runt 38 och har varit lite seg idag. Jag och Kim oxå vi känner oss slitna och har lite ont i hals och näsa. Magnus och hans tjej har varit riktigt dåliga hela veckan. Tråkigt för dom och vi har inte kunnat umgås på hela veckan. Får ta igen det innan de åker på söndag. Man vill ju passa på att umgås när dom äntligen är här.

Kim och Felix har klätt granen idag, den blev söt som bara den. Imorgon ska jag städa lite innan allt är klart och julen kan börja på riktigt. Felix är i extas och det är underbart att se!

Ha nu en riktigt god jul alla läsare!



Julstök pågår

Nu är det snart jul och det är en del snö ute, härligt! Vi har haft en del för oss senaste dagarna. I lördags struntade vi i att åka till pulkabacken och åkte hem till våra kompisar istället. De har oxå backar som barnen fick åka i. På söndagen åkte vi hem till mamma och åt middag allihop. Brorsan med familj är ju hemma nu så man får passa på att ses. Igår kom svärmor hit och passade barnen så jag och Kimpa kunde åka iväg och handla klappar och julmat. Ute i sista sekund som vanligt, men sån är jag, eller vi. Nu är alla klapparna färdiga. Fick tag i klappar till alla. Hade redan köpt till min familj så jag var inte sen med alla. Hade velat köpa mer saker till Felix men han får ju från andra oxå och sen har han så mycket lego så han knappt har plats med mer. Det var fantastiskt skönt att handla utan barnen, de har ju inte heller ut nåt av att följa med. Vi tog en lunch på Ikea och sen åkte vi till Krille och handlade julmat. Svårt att veta hur mycket som går åt. Vi blir tretton personer här på jul, men man kan ju räkna bort mig och Emeli som ingen mat ska ha. Får se om vi åker in imorgon och kompletterar lite, antar att det kommer att vara fisken som går åt mest.

Idag har vi varit nere hos svärfar en sväng och hämtat en gran. Helt lagligt då han har egen skog. Det blev en väldigt söt liten gran med betoning på liten. Det fick bli så i år eftersom vi ska ha den i köket. Men en liten gran är bättre än ingen gran så det blir bra. Ädelgran fick vi skippa pga platsbrist. Men så länge granen inte är av plast så är jag nöjd.

Imorgon ska jag städa och klä granen och kanske göra lite julgodis, har lovat Felix att åtminstonde göra kola. Sen får vi se till att röja ur vårat nuvarande sovrum. I vårat ordinarie går det framåt. Kim har målat klart och med lite tur så hinner han lägga golv imorgon. Själv har jag inte fått så mycket pluggande gjort. Har valt att fokusera på andra saker. Känner mig lite sliten. Och sen sover jag dåligt. Somnar när jag ska men vaknar och är vaken i timtals och sen har jag ont när jag sover. Jätteont i höften och svanken, dock inga känningar när jag är vaken som tur är.

Skolan hinner jag med ändå. Ska se till att få allt klart så fort jag kan. Har några uppgifter samt en tenta som släpar. Hade tänkt mig en examensfest nu i januari men tror jag skjuter på den och har den i vår istället. Kommer ändå inte att få ut examen i januari. Sen hinner jag det inte och vet ärligt inte om jag har ork att fixa allt heller för den delen. Jag är ingen ultimat student det ska erkännas. Jag gör hellre annat än att plugga. Klart jag pluggar men inte alls i den utsträckningen jag borde. Har aldrig nånsin tackat nej till nåt för att plugga eller lagt på luren när någon kompis ringt. Jag har prioroterat allt annat framför skolan så jag får skylla mig själv att jag sitter här med lite på släp. Men hur dumt det än låter så var det värt det. Jag är en slarver men jag får till det ändå. Allt ordnar sig och nu ska jag se till att fixa skolan de närmaste månaderna sen är jag klar. Och då har jag pluggat 4,5 år efter gymnasiet så då får det räcka. Det har varit en härlig resa!

Nu ska jag umgås med mina härliga familjemedlemmar!

Baby Elton

Är inte uppe med tuppen men det känns nästan så, antar att det är för att det fortfarande är mörkt ute. Barnen sitter brevid Kimpa på sängen och ser på bompa. Kimpa ligger brevid och sover så sött. Felix sprang in dit när Alice vaknade. "Min fina lillasyster sa han". "Min allra finaste lillasyster". Jag sitter vid datorn för att jag ska hinna skriva en stund innan frukosten. Har lovat att ta med barnen till pulkabacken idag och Kim ska måla så man får vara effektiv. Igår fick jag ingenting gjort. Åkte in till stan och tog en lunch med Linda. Sen köpte vi med fika och knallade hem till Charlie och fick äntligen träffa lilla Elton! Vilken liten puddig. Jätteliten och söt. Det var härligt att äntligen få träffa dom en stund och vi snackade nog bort ett par timmar. Sen kom Kimpa och barnen och hämtade oss och vi körde hem Linda och drog sen till Maxi. Ingen höjdare igår med tanke på tidpunkten men det gick rätt smärtfritt. Dagen slutade med att jag somnade framför Dexter.

Så idag måste jag ta tillvara på dagen bättre. Men det är dagar som gårdagen som jag föredrar. Och idag kommer brorsan och hans familj hit och då vill man ju umgås med dom. Ska bli skönt att bli klar med arbetet!

Termometern visar på -14,5 och går mot nederbörd. Blir till att klä på sig rejält!

Blessed

Ville bara kika in och säga att jag är så tacksam! Jag är omgiven med världens bästa människor! Det är jag verkligen. Jag har en underbar familj eller tre underbara familjer. Jag har världens bästa vänner som ställer upp till hundra procent och som lyssnar på mitt trams varje gång jag ringer. Nåt bra måste jag tydligen ha gjort i livet för att göra mig förtjänt av alla dessa människor det måste jag ha gjort.

Jag står aldrig ensam, aldrig! Folk finns överallt och det är fantastiskt. Kim är underbar som sambo och pappa dagarna igenom, brorsan letar efter skägg för att vara tomte, mamma handlar kläder till barnen och ställer upp, Kims familj erbjuder massa hjälp med rummet och annat hela tiden. Kompisar ställer upp och erbjuder sig att hjälpa till eller lånar ut sina öron för att jag ska få snaggla av mig min skit. Barnen är underbara och lyser upp hela min vardag.

Jag skojar inte när jag säger att jag känner mig välsignad och lycklig. Väldigt lycklig! Känns som att jag klarar vad som helst tack vare alla underbara människor omkring mig!


I am capable of really anything

Det är redan torsdag mina vänner! Veckorna går lika fort som vanligt. Att det är torsdag innebär att det är sista dagen i lugn och ro. Imorgon är både barnen och Kimpa hemma och det kommer dom att vara i tio dagar framöver. Jag älskar att ha dom hemma, men det är mycket svårare att skriva examensarbete när huset är fullt. På lördag kommer Magnus och hans familj med, då blir det ännu svårare. Men jag får se till att ha disciplin. Inte min starka sida tyvärr men det får gå!

Förutom examensarbete så pågår det väl lite planering inför julen. Inte överdrivet mycket ska erkännas. Lämnar över det till min kära sambo det här året. Han har fått uppgiften att handla hem all julmat. De har knåpat ihop en lista över vad som ska förtäras i år. Och jisses, jag förstår om folk rullar ifrån julbordet i år. Det är ju egentligen sjukt hur mycket mat vi sätter i oss under jul. Och folk älskart jag vet. Alla utom jag. Det enda jag äter på julbordet är potatis, vörtbröd och sen vill jag gärna ha must. Jag äter inte ägg eller rödbetssallad eller sån här lila sur mat kommer inte på namnet nu. Däremot tar jag gärna på mig det här med efterrätt i år och julgodis. Sånt gillar jag! Nötter, choklad och sånt ska det vara. Här äter vi ris ala malta till efterätt alla år och det gillar jag inte heller, kan inte med gröt! Så i år får vi nog erbjuda nåt annat.

Som sagt jag är inte alltid ett stort fan av julen! Jag skäms nästan för att erkänna det men varje år det närmar sig jul så får jag nån form av ångest. Ingen djup ångest men jag känner ett visst agg mot allt och alla och hela julspektaklet. Jag sårar min sambo som ser fram emot alla gäster. Visst är det kul att det kommer folk. Men det innebär ju en del med. Trångt blir det (men hjärterum=stjärterum) så det är lugnt. Men när man sitter med ett stort jäkla arbete som flåsar en i nacken hela dagarna så passar inte riktigt det här med jul in. Men jag är ändå tacksam. Ingen räknar med att jag ska laga en massa mat, de fixar allt åt oss och jag betalar inte ens för maten. Så jag är inte stressad av den anledningen. Känner många som sliter med skinka och allt vad det är flera dagar innan. Det har jag aldrig behövt göra. Men sen har jag ju inte ätit julskinka på 14 år heller.

Nej men jag gillar julen det gör jag. Men den innebär stress, dålig ekonomi och en stor saknad av pappa. Det kommer man inte ifrån. Men huvudsaken är att barnen är lyckliga. De älskar julen och det är huvudsaken. Jag ska se till att både dom och Kim får en kanonjul, min älskade lilla familj! Mitt fokus kommer ligga på trvisel, klappar, tomte och barnen. Så kan alla andra tänka på mat, glögg och ost som dom verkar vilja. Det stora problemet i år är det här med gran. Vart ska vi få plats med en gran?? Jag ska ha en gran och det ska vara en ädelgran as always, en liten en.

Varje år måste jag gnälla lite ang. det här med julen. Nu förstår ni kanske hur min stackars sambo har det varje år. Sorry baby från nu är min mun stängd det lovar jag!

Igår kom Felix hem med massa julpyssel. Han hade gjort en massa fint och jag blev så stolt och berättade för honom hur fint jag tyckte att det var. Och Alice lilla snuttan. Hon pratar om julkalendern och vill ha sin chokladbit från tomtekalendern varje morgon. Får hon det så går hon mer än gärna upp ur sängen. Underbara små barn! Mammas hjärtan, mammas ljus och snart får vi en till att älska. Vi är lyckligt lottade det får man inte glömma!

<3

När jag handlar mat så slinker det alltid ner en eller två godbitar. Det är inte ofta jag lämnar affären utan nåt sött. En dålig vana såklart, det är jag medveten om. Igår ringde Kimpa och frågade om han skulle handla efter jobbet. Kimpa är mycket hårdare, han köper inte hem nåt gott under veckorna. Vi pratade om vad som behövdes från affären och han påpekade att nåt gott inte behövdes. Men jag skulle skicka ett sms med det han skulle handla. Jag skrev upp det vanliga och lade till skumtomtar (tänkte att skriver jag en sak har jag en chans att få nåt gott). För jag hade förkunnat att han skulle handla det som stod i sms:et. Man får inte vara dum! Hur som haver sen kom han hem med den här:



Budskapet hade gått fram om man säger så! Kan man annat än älska den mannen?

Göteborg och barnafödsel

Gårdagen spenderade vi i Göteborg tillsammans med min familj. Jag, kim, barnen och mamma åkte tåget vid 7.50 och när vi kom fram träffade vi Magnus med familj. Barnen fick äntligen träffa sin lilla kusin Emeli. Vi gick till Max och åt och då vaknade Emeli och fick komma upp ur vagnen. "Alice" sa Alice, alla små är Alice. Men sen blev det Emeli eller bebis Emeli. Sen drog vi till Liseberg en sväng. Ingen jättehit om ni frågar mig. Mysigt och vackert på alla vis men inte alls samma sak som att gå på Liseberg på våren/sommaren. Men vi spelade på chokladhjul, tittade på djur och Felix fick åka tre karuseller. Han var mycket besviken över att de tuffa karusellerna var stängda. Men det går ju inte gärna att åka berg och dalbana eller flumride i minusgrader. Sen drog vi till stationen och träffade faster Kerstin och två av mina kusiner. Dom är så rara och det är så kul att träffa dom men vi hann inte mer än säga hej till Björn och inte mycket mer till de andra heller. Får ses mer nästa gång vi är nere. Men det var en bra resa och tåget gick riktigt fort och vi satt vid ett bord vi fyra och fikade och hade det bra. Vi hade velat vila lite men kidsen hade ingen lust att somna. Däremot sov de från det att vi kom hem till morgonen, Alice sov till nio så idag fick vi sovmorgon och det behövde vi allihop.

Idag har svärfamiljen varit här, de köpte med sig kinamat till mig och Kim och så fikade vi, trevligt! På kvällen nu har vi lagt barn och plockat massa tvätt.

Men det största som hänt denna helg är självklart att min älskade Charlie äntligen fått sin bebis. Deras son Elton föddes igår runt niotiden på morgonen. Jag längtar som bara den efter att få träffa dom. Ska hälsa på dom senare i veckan när hon kommit hem och orkar med besök.

Luciafirande

Igår var det Luciatåg i kyrkan, hela Felix skola var med eller ja båda två skolorna så det var ett tåg med ca 70 barn. Det var vackert och barnen sjöng så fint så. Vid ett tillfälle fick jag tårar i ögonen när jag tittade på Felix där han satt och sjöng och var glad. Underbara stora lilla kille! Sen åkte vi till skolan och fikade och träffade tomten som bjöd på godis. Alice stelnade till i Kims famn när hon såg tomten. Men sen blev hon nyfiken och pratade mycket om tomten. När vi gick därifrån så vinkade hon och sa hej då jultomten.

Idag var det Lucia på dagis och vi skulle infinna oss 7.30 på morgonen. Alice hade dragit ner sin luva, så på vägen dit skedde det två små olyckor. För det första så gick hon rakt in i släpkärran som står brevid gården. Bank sa det och så ramlade hon på marken. Sen en stund senare så sprang hon så snabbt så hon snubblade omkull. Men vi tog oss dit helskinnade. Barnen sjöng, Felix var tomten med snuvan och Alice klappade bravo efter varje låt och kommenterade glatt vad det var för sång. Sen blev det grötfrukost, skinkmackor och fika.

När vi kom hem gick jag och lade mig en sväng. Natten var inte kul. Först väckte Felix mig vid tre för då hade det skett en olycka i sängen. Så jag klättrade upp och kände mig för men inte blött nånstans som tur var. När jag väl somnade om så vaknade Alice vid halv fem på morgonen och skrek "välling", "bolibompa" och julkalendern" kom det ur munnen på henne. Förstod att hon inte skulle somna om av sig själv så jag snubblade upp (rullade för så tar jag mig ur sängen) och skakade en flaska välling till henne. Efter det somnade jag en sväng igen men då välte Tyra ner nåt från öppna spisen. Det brakade till som bara den. Så när klockan ringde så var jag lite mör. Men vi hade tur för Tyra hade vält ner en flaska med lampolja som otroligt nog INTE gått sönder. Hade ju varit lagom kul med olja på parketten.

Nu sover lillan middag, Kim spackar, Felix med kompis ser på film. När Alice vaknar ska vi in och handla. Imorgon spenderar vi dagen i Göteborg. Ska träffa bror med familj. Kanske faster och kusin med. Blir en fullspäckad dag, massa restid med, men det är det värt.

Slänger in några bilder från allt lussefirande










Ho växer än

Idag är det skrivning som gäller. Vet att jag säger det hela tiden men ibland har jag en förmåga att vara fruktansvärt oeffektiv tyvärr. Dagarna går fort och helt plötsligt är det dags att hämta barn och laga mat, you know the drill! Ska försöka hämta barnen lite tidigare i eftermiddag. Felix skola ska ha lussefirande i kyrkan nere i kärr. Så vi åker dit efter fem nån gång. Måste ju hinna få i oss lite middag innan dess. Videokameran står på laddning. Måste ju använda den ibland åtminstonde :)

Lägger in en bild på mig med magen. Tagen i v.31. Ni kan väl låtsas att min röv inte är lika stor som min mage? :)


Knepig dag

Den här dagen är knasig, det händer saker som jag inte kan förklara hela tiden. Började imorse när Kims klocka hade ringt. Då hör jag hur någon pratar "vakna nu", sen en del andra ord sen tyst ett tag och sen "hejdå". Fattade ingenting alls. Trodde att Felix hade vaknat och satt på nån skiva i sitt rum som hördes ut. Men det hade han inte, ingen skiva på och Felix låg och sov i ett tyst rum. Kim frågade om det inte var Alice och det kan det ju ha varit men hennes röst känner man ju igen. Det var om hon pratade i sömnen, men det var meningar som kom även fast jag inte uppfattade allt. Lät typ som Annika i Pippi. Jag håller väl på att bli knäpp kan jag tro. Sen har det fortsatt så jag har tappat bort saker. Som nu sist så är min telefon puts väck! Händer aldrig annars. Jag skulle ut en sväng så jag ringde till den och då kom jag till mobilsvar. Jag letade men kunde inte hitta den. Vi var ju hos mamma igår så risken är väl stor att den ligger där. Men jag lade allt i en hög och tog med det hem och mobilen var i den högen och allt annat är hemma. Sen borde den inte vara avstängd. Hade halvdåligt batteri igår men det borde inte vara slut. Jaja skitsamma får ringa morsan sen när hon kommer hem från jobbet.

Är redigt irriterad på en sak. Men man ska inte hänga upp sig på småsaker eller bli irriterad på folk som inte förstår bättre. Men man kan ju undra varför en annan ska bjuda på sig jämt och helt plöstligt bli väldigt intressant för folk som inte brytt sig på år och dar. Jag har gjort mitt och försökt det ska ni veta. Men får man aldrig nåt gehör så tröttnar man. Jag har det jag behöver, en familj och en massa vänner och en stor jävla uppsats att skriva. Jag kan tyvärr inte slösa tid på vad eller vem som helst.

Frukt, nötter och MJÖLK

Sitter framför datorn och äter lite lättare lunch. Antagligen inte det jag borde äta men iaf någon form av föda. Känns som att jag skulle kunna leva på frukt, nötter och mjölk dessa dagar. Jag dricker massvis med mjölk. Köpte 4 liter igår och nu finns det bara två liter kvar. Dricker en del mjölk annars med, men varje gång jag är gravid hinkar jag i mig mjölk.

Idag är det examensarbete som gäller. Ska hämta barnen om nån timme eller så. Sen när Kim kommer hem så ska vi åka hem till mamma och hjälpa henne röja ur ett rum. En del ska slängas, en del sparas och en del till tippen. Man samlar ju på sig under åren sen är det en hel del från min morbors dödsbo. Så idag ska det plockas, sen får mamma knåpa ihop middag till oss. Skönt att slippa det för en gångs skull.

Vi har världens raraste grannar som ni vet. Kollade posten förut eftersom jag missade det igår. Då hade dom lagt ner ett paket till Alice. Barnen har fått paket varje gång de fyllt år. Är dom inte för rara? Vi har inte setts så mycket eftersom man spenderar mindre tid ute nu i detta väder. Så jag träffade henne för nån vecka sen och berättade att jag skulle ha barn igen så kramade hon om mig. Härliga människor!

Annars är det lugnt, Kim jobbar på i rummet men det tar tid eftersom han inte hinner jobba så mycket när han jobbar heltid. Ändå är han effektiv när han jobbar, men det är ju en del jobb. Han hinner säkerligen inte klart till jul men vi får utrymma sängen och fira jul här ändå. Vi blir tretton människor här hemma på julafton, finns det hjärterum......Det värsta är att det kan bli riktigt svårt att få in en julgran. Men jag ska banne mig ha en gran och ingen plast som Kim försöker övertala mig om. En liten ädelgran i hallen kanske kunde vara nåt? Bättre där än ingen alls. Ingen riktigt jul utan gran ju!

Äta klart, skriver mer och hämta barn står på schemat. Ikväll är det seriemaraton på tellyn!

Alice två år

Idag fyller Alice två år! Mammas lilla snäcka. Vi hade kalas för Kims familj igår. De kom hit och fikade och lämnade presenter. Idag kom mamma hit och vi gav henne våra paket som vi hade köpt. Mycket av det hon fick gick i temat Nalle Puh, hennes favorit!

Idag har det varit full rulle. Vi försov oss i morse, inte så farligt men jag kom upp en kvart försent och på morgonen när Felix ska till skolan finns det inte mycket tid över. Jag väcker honom 6.30 varje morgon och sen går han till bussen 7.15 så det finns inte mycket tid att spela med men det funkar. När jag hade lämnat Alice på dagis så gick jag hem och bakade en tårta sen åkte jag till stan. Spenderade förmiddagen hos Linda och Albin. Kimpa kom upp med lunch som vi åt. Sen åkte jag ner till mvc. Där gick det bra. Kurvan går uppåt och bebisen verkar stor som alltid annars. Än så länge kör vi på men går kurvan upp för mycket kan det bli tal om en extra koll. Men det är svårare att mäta på överviktiga oxå. Men ett stort barn lär jag få hur som haver. Däremot kollade hon mitt järnvärde som sjunkit, jag är dålig på att komma ihåg att ta mina tabletter. Då kollade hon efter och tydligen har min järndepå varit katastrofal sen dag ett. Bra att de säger det nu! Nu får jag knapra två tabletter dagligen ett tag framöver. Inte konstigt om man känner sig sliten ibland. Men ändå är jag piggare än många andra jag känner och känner inte av det här så mycket.

Efter barnmorskan drog jag mig till Coop för att handla i vanlig ordning. Där stötte jag på Charlie och vi handlade tillsammans. Sen kom Kim och hämtade oss och vi körde hem Charlie och passade på att ta en titt på hennes nya lägenhet. Den var jättefin, stora fönster och högt till tak. Fick träffa hennes söta små mopsar med. Nu väntar vi bara på att hon ska föda fram sin lilla Elton!

På kvällen har vi fikat lite med mamma som sagt och planerat lite inför lördagen då vi ska till Göteborg. Tyvärr missar jag en kompis 40-årskalas, men hoppas på att kunna fira henne en annan gång.

Veckan bjuder på en massa skrivande, två luciafirande och kanske röj hemma hos mamma.












Kalas

Idag är det kalas! Lillan fyller två år imorgon! Jag har städat och bakat en tårta nu på morgonen. Kim slipar, Alice ser på tv och Felix är hos en kompis. Snart blir det lunch och sen får Alice sova lite innan kalaset drar igång. Igår sov hon aldrig och på eftermiddagen fick vi besök av Kims syskon + Dennis. Och när dom hade åkt hem så somnade Alice på våran säng. Jag försökte hålla henne vaken genom att busa med henne, hon skrattade och somnade om vartannat. Så idag får det allt bli lite middagsvila för lillan.

Imorgon ska jag till barnmorskan och sen förhoppningsvis träffa Mia en sväng med om hon har tid. Sen blir det kalas på kvällen eftersom det är då hon fyller. Sen kan inte mamma komma idag så hon kommer imorgon istället. Alice kommer alltså få tårta två dagar i rad, då blir hon glad.

Nu blir det dusch, dammsugning och matlagning.


Trånga rör och värkande skalle

Ska försöka mig på att summera dagen som gått. Både jag och kim tog sovmorgon, barnen satt i soffan och i våran säng och såg på bompa medans vi slumrade vidare lite halvt om halvt. Felix sa att han var hungrig och då hakade Alice på "jag osså hungrig" pekandes på magen. Då slängde jag mig upp och fixade frulle. Min kära man somnade om och snubblade in i köket en stund senare. Jag satt och läste Krilleposten och hade det gott. Kim började spackla och jag duschade, plockade disk från gårdagen då vattnet var avstängt och sen lade jag Alice och fixade lunch.

Nu till en annan sak. För några år sen (kanske 9) fick jag astma. Gick på mediciner i tre år men när receptet tog slut i mars 03 så struntade jag i att förnya det. Gick bra och jag var utan medicin i ett par år. 05, 06 fick jag ett årerfall och fick efter ett läkarbesök ett förnyat recept. Samma sak igen. Andades in ventolinen i kanske ett halvår och slutade sen. Har fungerat hur bra som helst. Men nu har jag under ett par veckor eller månader kanske känt att det är lite trängre i rören. Jag piper och väser lite när jag andas, speciellt på kvällen. Jag har inga större besvär av det men kan känna av det till och från. I natt var det värre. Jag hostade och slemmade om vartannat (bildas ju en del sånt snusk för att försvara halsen). Kunde inte somna och gick upp och letade efter gammal medicin bara för att bli av med det. Hittade ingen och öppnade ytterdörren och andades frisk luft en stund. Sen sprayade jag näsan som var täppt i vanlig ordning. Nånstans ifrån vill man ju ha luft. Då blev det bättre och jag kunde somna. Idag ringde jag till vårdcentralen och de gav mig en tid direkt. Så efter lunchen drog vi och handlade och sen till läkaren. Som lyssnade på mina ickerosslande lungor några gånger och konstaterade att jag minsann får stå ut tills efter bebisen är född. De mediciner de skriver ut är tydligen inte helt bra att ta när man är gravid. När jag satte mig i bilen började jag rossla och hosta förståss. Om man ska se det positiva i det här så är det ju att jag sparade en del pengar nu så här i juletider.

Kim är på julbord ikväll och jag har suttit med barnen och sett på kalendern och de har ätit chokladbollar som jag och Felix bakade förut. Felix och jag har även hunnit med några omgångar av Jakten på den försvunna diamanten. Nu när de sover blev det Idol för mig sen Greys. Poppar inte högt eftersom Felix dörr är avhängd pga av spackling. Kim glömde hänga på den innan han for och jag tyckte den var lite för otymplig för mig själv. Men han snusar så gott därinne hör jag.

Nu ska jag bädda och rätta till sängen. Har huvudvärk (för ovanlighetens skull) så jag får nog knoppa tidigt ikväll!

Imorgon ska jag baka tårtor, tror jag iaf. Nån som har något bra förslag på fyllning?? Tas tacksamt emot!

Utvecklingssamtal med runda ord

Igår var vi på utvecklingssamtal med Felix. Det kunde ha varit det perfekta utvecklingssamtalet, men det blev inte riktigt så. Vi satt och pratade om de olika gubbarna som Felix hade ritat. De får svara på frågor med hjälp av att sätta munnar på gubbar man kan sätta ledsen mun, rak mun eller glad mun. Sen får han berätta om hur han tänkt när han satt munnen på gubben. Sen berättade fröken om hur det gick i skolan med kompisar, lek och sånt eftersom jag tog upp det där med killarna och hur tuffa de är mot varandra. På slutet frågade fröken Felix om det var något som han ville visa oss när vi var där. Då skulle han ta upp sin mästerkatten bok och visa hur långt han hade kommit i den. Han gick till högen där böckerna förvaras. Han hittade sin efter att ha letat ett tag och utbrister "Men va fittans den låg ju längst ner" Varpå jag och Kim säger i munnen på varandra "Va sa du"?. Lagom pinsamt så där. Det är inget ord han använder sig av annars och han har ingen aning om ordets innebörd heller det är jag säker på. Men han har väl snappat upp när jag eller Kim sagt det nån gång. Inget ord vi använder oss av så mycket. Iaf inte när barnen hör. Men tror att Kim kan ha sagt det nån gång när han skadat sig inne i rummet som han renoverar. Hur som haver förutom fittans så var det ett bra samtal. Kul att få höra lite ur frökens perspektiv. Och Felix vägde upp lite i slutet när han räknade ut 88-12 och kom fram till 76 haha.

Inatt har jag fått sova, Alice har varit tyst som en mus hela natten. Kan bero på att hon gjorde nummer två tre ggr igår. När jag väckte henne imorse hade hon gjort det ytterligare en gång. Så nu är hon fit for fight lilla snäckan.

Nu ska jag skriva på mitt arbete. Bäst att passa på nu, för imorgon är alla tre lediga och då blir det automatiskt full rulle och i helgen blir det kalas. Bäst att passa på när man är ensam.

Here she goes again

Nu är jag arg igen! Läser om att de ska få jaga vargar i Sverige. Regeringen har godkänt allmän licensjakt på varg och de ska skjuta 20-40 vargar i vinter. Det är första gången på 45 år som det är tillåtet Det här gör mig så jäkla ledsen. Jag vet att många jägare velat det här länge. Vargarna tar ju jägarnas älgar, kan ni förstå. Stackars små jägare som får en del av sina älgar tagna av vargar. Ingen verkar tänka att det är naturens sätt att lösa det hela. Måste ju vara bättre att vargarna dödar älgar, det är mer naturligt än att små gröna män ska skjuta dom med gevär i skogen varje höst. De ska reglera stammen, vi får inte ha mer än 210 vargar i Sverige. 210 vargar? Det är inte en stor summa ens. Men vargen dödar ju en del jakthundar och jägarna i Rudskoga är ledsna "att jaga är inte roligt längre, vargen förstör". Står fast vid min åsikt att skogen är djurens domäner och man bör tänka till en gång extra innan man släpper sin hund lös där det kan finnas varg. Självklart vill jag inte att några hundar ska sätta livet till, men det är upp till varje ägare att skydda sin hund.

Och nu ska homosexuella få lämna blod. Har ni hört? Är det inte sjukt! Ibland kan man undra om det är Sverige vi bor i och om året verkligen är 2009. Jag menar såklart att det är sjukt att homosexuella inte fått lämna blod förut. Man ska inte få haft sex på ett år. Men alltså att tro att alla homosexuella har hiv och hepatit c mm måste ju vara förlegat. Om inte annat kan man väl testa alla blodgivares blod innan man tar emot det? Helt jävla galet!

Man kan ju inte bli annat än förbannad!

I will grow trough this pain

Igår var jag i skolan. Men jag måste vara världens sämsta elev. Lektionen började klockan nio och jag somnade innan tio, ja närmare halv tio skulle jag tro. Satt och nickade till hela tiden. Läraren tidigarelade fikarasten för min skull. Gick till Gläntan och köpte mig en festis, smörgås och en skumtomte i hopp om att få lite snabb energi. Hjälpte föga kan jag tala om. Satt och nickade igen så då lade läraren in en "sträcka på benen femminutare" som hon så fint lade upp det. Då sjappade jag. Kunde inte sitta kvar till fyra som det var tänkt. Kan man inte ens hålla sig vaken en halvtimme så har man inget där att göra. Gick ner och tog en lunch med Therese. Och ringde Linda som jag hade planer på att träffa. Hon kom och hämtade mig på stationen. Sen skulle vi åka och fika men valde att åka och äta kinamat istället eftersom Linda inte hade hunnit få nån lunch. Så jag tog min andra lunch för dagen. Händer att jag gör det ibland när jag träffar kompisar. Vi ska fika men eftersom de inte ätit lunch så blir det självklart lunch istället och bättre att äta mat igen än att klämma i sig ett winerbröd eller så. Kanske bör fylla i  att jag alltid skippar middagen när jag äter lunch två gånger :) Men det var skönt att träffa Linda. Det händer alltför sällan numera. Man kan alltid vara sig själv med Linda. Vi tycker i stort sett jämt likadant om saker och ting. Vill man ha sympatier och nån som håller med så ska man vända sig till Linda. Vi tycker likadant som sagt och vi kan säga saker som man inte bör yppa i andras sällskap. Det är fantastiskt skönt att ha nån som tycker likadant och som man kan ha så roligt med. Linda är en av de bästa människorna i mitt liv faktiskt, det är hon verkligen och kommer alltid vara! Sen åkte vi till Maxi och handlade, man måste ju fylla på sina skåp. Sen kom Kimpalove och hämtade mig och vi åkte hem. Kim och svärfar fixade klart väggen i rummet och jag lagade mat. På kvällen var det tv i tre timmar. I sista programmet vaknade pallan och grät. Var inne till henne ett par ggr men vet inte varför hon var så ledsen och arg. Hon satte igång en sväng vid tre oxå men tystnade fort så jag lät henne vara. Sov risigt inatt igen, måste ha varit fullmåne för det var så jäkla ljust i rummet.

Klockan väckte mig runt sexsnåret. Gick upp och fixade frukost till Felix. Han kom iväg till bussen, åkte med Kim idag. Tog mig en dusch sen vaknade pallan som oxå skulle ha frukost och en massa kläder innan dagis. Hon var på mycket bra humör på morgonen. Natten var som bortblåst. Hon knallade runt på all is hon kunde hitta och var allmänt gullig.

Idag ska jag skriva på arbetet. Felix kommer hem vid 12.30 och sen kommer Kim och hämtar oss och så åker vi alla tre på utvecklingssamtal på skolan. Ska bli intressant att se vad fröken säger. Man har ju som sagt inte samma koll längre.

Sitter och lyssnar på Robbie Williams och tycker att livet är alldeles fab!





RSS 2.0