Luciafirande

Igår var det Luciatåg i kyrkan, hela Felix skola var med eller ja båda två skolorna så det var ett tåg med ca 70 barn. Det var vackert och barnen sjöng så fint så. Vid ett tillfälle fick jag tårar i ögonen när jag tittade på Felix där han satt och sjöng och var glad. Underbara stora lilla kille! Sen åkte vi till skolan och fikade och träffade tomten som bjöd på godis. Alice stelnade till i Kims famn när hon såg tomten. Men sen blev hon nyfiken och pratade mycket om tomten. När vi gick därifrån så vinkade hon och sa hej då jultomten.

Idag var det Lucia på dagis och vi skulle infinna oss 7.30 på morgonen. Alice hade dragit ner sin luva, så på vägen dit skedde det två små olyckor. För det första så gick hon rakt in i släpkärran som står brevid gården. Bank sa det och så ramlade hon på marken. Sen en stund senare så sprang hon så snabbt så hon snubblade omkull. Men vi tog oss dit helskinnade. Barnen sjöng, Felix var tomten med snuvan och Alice klappade bravo efter varje låt och kommenterade glatt vad det var för sång. Sen blev det grötfrukost, skinkmackor och fika.

När vi kom hem gick jag och lade mig en sväng. Natten var inte kul. Först väckte Felix mig vid tre för då hade det skett en olycka i sängen. Så jag klättrade upp och kände mig för men inte blött nånstans som tur var. När jag väl somnade om så vaknade Alice vid halv fem på morgonen och skrek "välling", "bolibompa" och julkalendern" kom det ur munnen på henne. Förstod att hon inte skulle somna om av sig själv så jag snubblade upp (rullade för så tar jag mig ur sängen) och skakade en flaska välling till henne. Efter det somnade jag en sväng igen men då välte Tyra ner nåt från öppna spisen. Det brakade till som bara den. Så när klockan ringde så var jag lite mör. Men vi hade tur för Tyra hade vält ner en flaska med lampolja som otroligt nog INTE gått sönder. Hade ju varit lagom kul med olja på parketten.

Nu sover lillan middag, Kim spackar, Felix med kompis ser på film. När Alice vaknar ska vi in och handla. Imorgon spenderar vi dagen i Göteborg. Ska träffa bror med familj. Kanske faster och kusin med. Blir en fullspäckad dag, massa restid med, men det är det värt.

Slänger in några bilder från allt lussefirande










Kommentarer
Postat av: Tina

Åh kära hjärtanes vad lik Felix är Kimpa på den där bilden där de sitter på golvet och Alice pekar! det var verkligen som att se en mini-Kim!

Åh jösses vad söta de är.

Ha det så otroligt kul i Gbg nu!

kram kram

2009-12-11 @ 16:59:33
Postat av: Emelie

Vad söta de är!!

2009-12-11 @ 18:02:15
URL: http://frokenmli.blogspot.com
Postat av: Linn

Hejsan.



Kul att du hittat till min blogg! Hur hittade du dit??



Allt bra med er? Ska ni ha en bebbe till??



Kram Linn

2009-12-13 @ 15:30:26
URL: http://www.bokabosus.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0