Torka

Läste på en annan blogg att det är många som drabbats av bloggtorka och jag kan inte annat än att joina den gruppen. Känner likadant. Har ingen som helst lust att blogga och har inte något att blogga om. Hur som helst idag har jag varit ledig och haft barnen hemma. Undrade varför en sväng i förmiddags, men dom är ju ljuvliga små varelser och jag vill gärna umgås med dom. Men jag har så mycket att göra, men det får vänta. Felix blir så glad när han får vara hemma nån dag här och var. Har tvättat lite och sen efter lunch så drog jag med mig barnen till lekparken. Där lekte dom för fullt. Alice gungade, åkte rutschkana och klättrade runt. Nu är vi hemma och Alice är sliten och trött efter äventyret och ska bara ha kaninen och nappen. Felix tar det lugnt han med och är mer än nöjd. Förut när vi skulle gå hem från parken frågade jag om han tyckte om att vara hemma och han svarade Ja, det är det bästa jag vet! Det är bara mamma som tycker det är tråkigt att vara hemma. Men det kan vara skönt någon dag i veckan så där. Igår åkte jag hemifrån klockan 6.30 och var inte hemma förrens 18 på kvällen så jag antar att det är meningen att jag ska njuta av min ledighet. Det gör jag såklart, men jag blir fort rastlös.

Förövrigt så har jag bestämt mig för att ta tag i saker och ting och har tre stora projekt på gång. Vad dom är kan jag berätta vid en senare tillfälle.

Ikväll blir det Let´s dance, imorgon melodifestivalen och på söndag ska vi hem till Rickard som fyller. Har inga andra helgplaner direkt. Ska försöka läsa lite eftersom jag har x antal sidor kvar. Förresten så ringde det en snubbe nyss som ville ha med mig i en radioundersökning jag sa ja. Det tog hela 24 minuter och gav mig huvudvärk på köpet, så kan det gå när man ska vara snäll :)

Whining

Börjar med att varna för ett gnälligt inlägg för det kommer det säkert att bli. Har precis kommit hem från skolan. Idag har det stressats. Vaknade lite sent imorse och slängde mig in duschen. Felix hade kissat i sängen så han fick jag duscha, sen sminka mig snabbt samtidigt som jag öppnade dörren till Alice rum så hon skulle vakna till. Sen drog jag upp Alice och klädde på henne och iväg till dagis. Hann inte ens få på flickan hennes skor, utan hon fick åka i strumplästen, tur at vi bor 200 m från dagis. Jag lämnade barnen runt 7.20 och sen iväg till bussen som jag förövrigt höll på att missa. Den gick tydligen tio minuter tidigare än jag trodde. Panik var det, men jag hann med då chauffören väntade på mig när han såg mig komma flåsandes. När jag kom upp på bussen var jag svettig som en liten gris. Kom sen till skolan och köpte en macka eftersom jag inte hann göra iording några hemma. Hade lektion ett par timmar sen lunch och arbete med bokanalysen. Bussen tillbaka till stan och springa till posten och posta ett paket och sen till bussen igen. Sen till dagis och hämta barnen. Nu är vi äntligen hemma. Men inte Kim, han är i Karlstad med några kompisar. Stånk och stön! Jag är hur trött som helst, blöt och har skavsår på fötterna. Stackars mig va?? Nej då det är ju så här livet ser ut och det gör mig inget men ibland känns det som att man inte hinner med nåt. Man får aldrig lugn och ro att bara sätta sig och ta det lugnt. Jäkla tur att jag kan napa på bussen hem och till skolan. Det är min tid på dagen det. Och än är inte slitet över. Fick tvätta Felix sängkläder och sen ska det bäddas i hans jäkla säng (loftsäng så det är inte helt lätt), plockas disk och lagas mat. Men ikväll är det Greys! Så jag överlever nog :)

Och i skolan är det likadant det gnälls fortfarande. Idag var det någon som påpekade att hon hade betalat 150 spänn för att åka bussen till lektionen som var skit. Hon tyckte det var waste. Okej det var det kanske. Hon har inte varit i skolan på flera veckor ska tilläggas. Okej det är dyrt att åka buss iaf när man inte har busskort. Men hade detta varit ett jobb hur tråkigt det än hade varit så hade hon allt varit där. Då får man lön och jobb kan man inte utebli ifrån men skolan den kan man göra hur fan man vill med. Varför inte göra det bästa av det? Vi betalar ju ändå för vår utbildning. Jaja skitsamma hennes problem. Men attityden stör mig! Folk gnäller på att det är jobbigt att ta sig till skolan och allt vad det är. Jag åker 12 mil om dagen och går upp 5.30 varje morgon, men sånt är livet. Det är inget jag gnäller över (det enda kanske haha).

Önskade jag hade ett extrajobb eller vann på Lotto eller nåt. Finns så mycket jag vill ha nu:
*Nintendo wii
*PS 3
*Blu ray-spelare
*Ny projektor (inte nödvändigt än men såsmåningom)
*Saker till husvagnen
*Möbler till barnens rum
*Nya kläder
*kissebebisar (hanar på g men tror vi avvaktar)

Ja listan kan göras hur lång som helst, men så är det väl för alla. Plikten kallar, börjar bli middagsdags!

Grr

Idag har jag fått en del läst. Men sen jag hämtade barnen vid två har det inte blivit många knop gjorda. Har dock tagit rätt på sju maskiner tvätt och lagat en delikat chili corn carne. Sen har dagen handlat om irritation och den läser ni om här

Nu ska jag packa och göra smörgåsar inför morgondagen. Vi säger så hej!

Plugg och åter plugg

Då var det måndag igen då. Helgerna går verkligen fort. Men denna helg har vi gjort lite saker för en gångs skull. Umgicks med vänner hela lördagen och var i Mariestad hela söndagen. Åkte först till Karlssons, det är ett roligt varuhus med massa saker. Mycket billigt men en del saker är dyrare än på t.ex Maxi som legot och hushållsmaskiner. Handlade typ ingenting, visste inte riktigt vad och sen är det ju inte direkt rätt datum i månaden heller. Sen hämtade vi upp Kims brorsa och åkte och åt. Jag åt en vegetarisk rulle som hade varit god om dom inte hade envisats med att ha i en hel burk majs. Jag valde bort champs och sparris och fick istället en jäkla massa majs. Och jag är inte förtjust i majs direkt om man säger så. Lite går bra men inte en hel jäkla burk. Sen åkte vi hem till Kims syster och pojkvän och fikade lite och spelade guitar hero. Vi hann inte vara där så länge eftersom de skulle iväg och dansa. Svärfar lurade med oss till rotundan och vi tittade på när dom dansade. Eftersom det var överskott på gubbar så blev jag uppbjuden av en äldre man men tackade artigt nej. Det var alldeles för längesen jag dansade bugg. Vi smög oss hemåt och hemma åt vi middag, bakade, lade barn sen såg jag på Beck.

Nu sitter jag och väntar på att Alice ska vakna. Hon har sovit sen sju i gårkväll och sover fortfarande. När hon vaknar ska barnen få frukost sen blir det dagis. Jag måste hinna läsa lite idag. Har fulltecknat schema ett tag framöver. Har två tentor i mars med en veckas mellanrum. Först matten igen och sen i den kursen jag läser nu alltså svenska (en litteraturtenta.) Sen ska en bokanalys in på fredag. Jag jobbar med A som inte varit i skolan på tre veckor så vi kommer att få sitta varje eftermiddag denna vecka. Bara att hoppas på att hon kan komma den här veckan, annars blir det tufft. Har hur mycket som helst i skolan just nu känns det som. Bara att bita ihop.

Jäklar vad snö det är ute. Och nu rasar det ner från taket. Igårkväll så hörde vi hur det bara dånade jag trodde det var en lastbil på gatan men det  var en massa snö som rasade från taket. Har hört en massa i natt med. Sen imorse när Kim gick upp och tittade ut såg han en stor hög utanför garaget och funderade på om plogbilen varit ända upp till huset och plogat upp en vall (yr och nyvaken). Men nej det hade rasat från garagetaket också. Så för att kunna få ut bilen fick han börja dagen med att skotta.

Dagen går i läsandets tecken. Annars vet jag inte riktigt om det är nåt annat inplanerat denna veckan tror inte det. Lär inte bli nåt umgänge heller för den delen, bara massa plugg.

Nu ska jag gå och put on some makeup eftersom kickan inte verkar vilja vakna.

Grillning och umgänge

Idag har det varit en bra dag! Vaknade i hyfsad tid och gick upp och duschade Alice, fixade frukost och disk och allt sånt och sen hade vi hela dagen framför oss men visste inte riktigt vad vi skulle hitta på. Skulle vi bara sitta inne och glo hela lördagen som jag uttryckte det?? Men då ringde Alex och frågade om vi ville komma hem till dom och grilla och det ville vi sjävklart. Så vi åkte dit och var ute ett bra tag och satt framför en brasa och grillade lite korv. Varmt och mysigt. Felix fick två (1,3 rättare sagt) korvar snodda av deras ena hund och var lite ledsen över det. Han är ju van med tiggeri men katterna kan inte gärna sno maten ifrån honom det kan däremot en stor hund göra. Och han såg ut Felix som ett lätt offer och tog korvarna ur näven på honom då han tittade åt ett annat håll. Så det kan gå haha. Sen gick vi in och umgicks och barnen lekte och Alice parkerade sig i hundarnas bäddar som alltid. Hon ska alltid sätta ner baken på något sånt ställe. Som i ett lock, vagn eller bädd. Tack för att vi fick komma till hem till er! Lika trevligt som vanligt, så här borde man spendera lördagarna oftare.

När vi kom hem fixade jag mat och sen lade vi Alice och hade mys framför Wildkids med lördagsgodis såklart. Igår var det oxå mys Nims island och marängswiss. Var en sväng till pulkabacken med Alex och barnen också och Alice gungade och skrattade så hon skrek. Annars har jag spenderat många dagar i skolan. I torsdags åkte jag hem till Linda efter skolan och satt där och snackade lite. Sen har jag varit på bygderådsmöte. Hade med mig Alice eftersom Kimpa och Felix var i badhuset. Hon charmade alla där borta där hon satt i sin vagn sen somnade hon sittandes i vagnen eftersom klockan hann bli strax efter sju. Var en annorlunda upplevelse. Finns verkligen några gamla rävar i detta samhället, fast det visste jag ju redan. Men ska engagera mig lite hade jag tänkt och kanske gå med i nån av grupperna som ska skapas och jobba lite för byggda. Men ska inte lova för mycket, det rinner gärna ut i sanden sånt där.


Annars är det som vanligt. Hänger på tradera och säljer faktiskt en del grejer. Är i valet och kvalet om jag ska sälja några av barnens kläder. Man kan ju inte spara allt, men heller inte sälja allt men kanske vissa saker. Får se, är inte i stort behov av pengar så det får nog vänta.

Imorgon är det tänkt att vi ska åka hem till Kims syster och hennes pojkvän. De har flyttat och vi har inte sett nya placet än. Har inte träffat dom sen julafton så det är på tiden.

Om en stund ska jag kolla in vad melodifestivalen har att erbjuda. Hoppas inte på sför mycket men kan vara kul att se.




Barnen satt och var goa med varandra så jag smög dit och tog ett kort



Yeay!

Idag var det upp med tuppen som gällde. Få iväg kidsen till dagis och sen åka till skolan. Väl i skolan var jag så trött så jag somnade till flera gånger under lektionen, inte alls bra. Pinsamt om inte annat. Det visade sig att jag inte var den enda som var trött. När jag och Kimpa kom till dagis vid fyra så låg Alice ch sov. Hon hade somnat en gång på förmiddagen och sen innan mellanmålet. Hon grät när fröknarna väckte henne, ovanligt då hon aldrig gråter när man väcker henne. Vi gav henne en skorpa hemma så blev hon genast på bättre humör. Sedan lagade vi mat tillsammans. Nu sover barnen och vi ska upp lika tidigt imorgon med. Felix har jaft Wasalopp på dagis och åkt skidor. Och han hade varit jätteduktig på det och tyckt att det var väldigt roligt. Ett diplom hade han fått också Alice med trots att hon låg i en vagn och sov under hela uppståndelsen :) 

Vet ni vad??  Idag börjar Greys anatomy igen! Helt jäkla underbart! Ja jag lever för serier, och jag står för det!

Nu är en till bebis född





Malin fick en Hampus igår. Hon började få ont under natten till igår. När hon kom in vid tolv på dagen så var hon helt öppen och två timmar senare är han född efter bara tre krystningar eller nåt sånt. Ovanligt eftersom det var första bebisen, men väldigt behagligt såklart. Grattis grattis!
 
Själv har jag spenderat dagen i skolan kom hem runt fem och lagade då mat som vi nyss åt. Vi åt bla löksås det är riktigt gott det alltså. Nu sitter Alice i Felix knä och ser på Puh, rart. Snart är det kväll!

Sliten

Skrev ett långt inlägg igårkväll men då funkade inte blogg.se för ovanlighetens skull *ironisk*. Nu sitter jag i skolan. Min lektion börjar klockan ett så jag ska sitta här och läsa ett par timmar. Hela veckan kommer att gå åt till skolan, inget konstigt med det bara ett litet konstaterande. Just nu är jag trött, har inte sovit ut än sen vi var ute känns det som även fast det inte blev överdrivet sent i lördags. På tal om lördagen, vi hade jättetrevligt. Satt och snackade, åt och drack. Spelade spel och sjöng singstar. Jag hade gjort Alla hjärtansadagskort som jag gav mina vänner, dom var uppskattade, sånt är roligt. Jag är ju ingen pysselmänniska direkt så dom var inte så fina, så det är tur att det är tanken som räknas.

Gårdagen var väldigt lugn. Kim städade och sen åkte vi till mamma och åt massa god mat. På kvällen såg jag på Beck i sängen. Felix tappade sin åttonde tand men annars hände det inget alls. Åh jag är verkligen trött, hur ska jag orka läsa flera böcker?? Får nog snart äta lunch med, för inte nog med att jag är trött jag är hungrig också haha.




Kan inte sätta ord på min glädje!

Jag är så glad och uppspelt! Det var längesen jag kände mig så här. Vi ska ju träffas ikväll jag och mina vänner och det ska bli så roligt! Alltså jag kan inte sätta ord på hur mycket jag ser fram emot det här. Det finns inte tillräckligt med ord helt enkelt. Jag och Alex var istan idag och inhandlade diverse tills ikväll. Kläder och dricka. C som ska vara värdinna har handlat så det heter duga! Lilla underbara du ♥

Kim tog just med barnen ut och jag popppar musik som bara den nu, när ingen kan klaga haha. Ska passa på och pyssla klart. Sen ska jag duscha och göra mig iordning sen åker vi. Ska vara där vid sex. YEEEEEEAY!

UNDERBART!!!!!!


One last time

För sista gången i ordningen ska jag skriva några rader om Mia Eriksson. Nu idag träder hon fram i Aftonbladet med bild och ansikte, ja till och med ett filmklipp finns att tillgå. Hon visar upp sitt stora hus och gråter en skvätt när hon berättar att hon nu aldrig mer kan visa sig i Sverige. Hon kan inte gå på sin pappas begravning när han väl dör och uj vad ledsamt allt blir. Jag är fortfarande lika övertygad som förut att det mesta är bull. Hon är bra på teater Mia men det visste vi redan. Är ni intresserade av detta så läsa Monica Antonssons bok eller hennes blogg.

Dagen har jag spenderat hemma med barnen och en kompis till Felix. När Kim kom hem åkte vi till svärfar. Först möttes vi upp på pizzerian eftersom han inte hade nån mat hemma nu när han är i Stockholm största delen av tiden. Sen åkte vi hem till honom ett par timmar. Det var trevligt. Imorgon är det party som gäller. Alltså det ska bli så jäkla kul. Alex ska med denna gång med, helt otroligt roligt! Och skjuts hem har vi med så jag kan vakna upp i min egna säng på söndag. Finns bara ett uttryck för det hela UNDERBART!

Nu ska jag kolla vem som åkte ur Let´s dance sen blir det D i sängen :)

Have a nice weekend!

Längtar!

Idag har det varit slappt. Latat mig mest hela dagen. Men läst oxå såklart. Haft barnen på dagis så jag fått nåt gjort. Vad motsägelsefull jag är. Men ni förstår hur jag menar. Man läser inte hela tiden och däremellan slappar man. På eftermiddagen kom Jea förbi och vi och Felix åkte hem till Alex ett par timmar, trevligt trevligt!

På lördag ska vi ut! Eller vi ska in, till Charlie och inte på krogen. Och det kommer att bli så jävla kul! Jag ser verkligen fram emot det. Sällskapsspel, sprit, snacks och vin. Säkra kort det. Det kommer att bli så kul. Ännu bättre blir det om vi får singstar. Får vi det Charlie?? Kul kul kul! Läääängtar!

Hmm vad kan man mer säga om dagen? Jo Felix har haft lite otur. Rev sig på en gren i skogen och ramlade och slog i kinden hon Alex, så kan det gå. Underbar har han varit hela kvällen. Läste för honom ikväll i våran säng och han bäddade iordning så fint innan vi satte oss. Jag fick två kuddar bakom ryggen och han en sen satt han på två, en under stjärten och en under benen som han uttryckte det. Sen när jag började läsa sa han. Du är så stor mamma så jag får luta mig framåt. Jag skrattade och han rättade sig fort. Nej jag menar inte tjock men du sitter så långt fram. Gav honom en av mina kuddar och sen var det problemet ur världen. Och kickan henne ska vi inte prata om. Gull gull gull. Vill knalla in till henne och väcka henne. Krypa ner brevid hennes lilla kropp. Hon har fått en ny pyjamas, en tvådelad som är lite stor. Hon har börjat ta av sig tröjan. Drar ut ena armen och sen kränger hon den över huvudet. Imorse när jag kom in hade hon fått av sig både tröjan och byxorna. Tur att blöjan satt på plats, den låter hon bli än så länge. Fislisa!

Nu ska jag värma fötterna och se på tv tror jag.

 



Natti natt!

Bajs

Åh jag är så upprörd! Jag vill bara grina! Vi har fått elräkningen igen och fan säger jag bara. Den är lika jävla hög som vanligt. Och det är väl inte så konstigt, vi bytte avtal nu så vi fick en lösenavgift på det. Men seriöst hur jävla mycket kostnader ska man behöva betala för. Jag förstår att det ska se ut så här men jag ifrågasätter det likt förbannat. Ska man verkligen behöva betala alla dessa olka avgifter?? Jag blir galen här hemma. Jag har inte lust att lägga så här mycket pengar på el varje månad!

Årsavgift 40,34 kr
Elförbrukning 1925,25 kr
Energiskatt 719 kr
Lösenavgift 752,88
Abbonemang 361,39
Elöverföring 405,96

Fuck you Fortum!

Negativa apor

Nu måste jag få gnälla av mig lite igen. I min kurs jag läser just nu så är vi uppdelade i två klasser, klass 1 och klass 2praktiskt som bara den. Ibland har vi lektioner tillsammans båda klasserna och det är bannemej inte kul alltså! Deras attityd suger verkligen! Och det är tröttsamt att lyssna på. Jag har skrivit om det förr att de varit på våran lärare och skällt och gnällt. Samma sak med en annan lärare henne har de oxå varit på. De gnäller på allt, allt är fel, allt är dåligt. Jag kan hålla med om att man kan ifrågasätta vissa saker vi gör och vissa böcker vi läser. Men jag antar att det finns nån baktanke med det vi gör. Och med inställningen att allt är dåligt så lär man inte lära sig nåt nytt heller för den delen. Vi kom till skolan idag jag och Julia och Moa och sen köpte vi oss en varsin smörgås och satte oss vid några i den andra klassen. Inte ett hej ingenting och bara gnäll. Förra lektionen sög, den var värdelös. Och hon var sjuk och hade ont och allt var fel. Ja men stanna hemma då för helvete! Kom inte hit och förpesta för alla andra. Hon är inte den enda men hon är the queenbee så att säga. Våran klass jag går i är bra och jag gillar de flesta. Men den andra klassen alltså, jag säger bara det. Jag är glad att jag tog Pias råd och valde klass ett från början när jag började matten igen. Hon hade berättat för mig att hon först hade hamnat i klass två och hon kände direkt att det var fel så när de bad frivillga byta klass så räckte hon snabbt upp handen. Det gjorde hon rätt i. Folk borde försöka tänka positivt lite oftare tycker jag.Jag själv är rätt så bra på att tänka i negativa banor det är jag medveten om, men här ligger jag verkligen i lä. Imorgon är jag ledig eftersom läraren är sjuk. Vi hade vikarie idag. Morgondagen ska ägnas åt läsning och sen ska jag njuta av en sak jag vann på tradera. Vågar knappt säga vad det är. En del av er vet haha. Och nej det är inte något snuskigt som det kanske låter som.

I helgen ska jag träffa mina underbara, det ser jag verkligen fram emot! Annars ska jag bara njuta av Kim och barnen i helgen. Underbara små barn. Alice kan så mycket nu och det är så roligt. Idag gjorde hon indianljud med munnen och slog sig på munnen med handen. Det hade de gjort på dagis idag, då de haft nån indianfest eller liknande.

Nu ska jag läsa för Felix sen ska jag nog se på tv eller nåt :)

Tidsbrist

Jaha då var det några dagar sen sist. Typ två eller nåt haha. Har inte nån blogginspiration just nu. Tolka nu inte detta som att jag mår dåligt. Tvärtom, mår bättre än någonsin, men det finns inte så mycket att skriva om. Har varit hemma i två dagar och läst. Men tidsoptimist som jag är så har jag satt alldeles för korta tider på dagis. När jag hämtar barnen vid två har jag inte ens hunnit med en tredjedel av det jag borde hunnit med. Det är frustrerande, dagen har helt enkelt för få timmar. Men en bok på tvåhundra sidor hann jag med, alltid något! När jag väl hämtade lillan och Felix var det fullt upp sen. Alice håller mig verkligen sysselsatt. Hon är högt och lågt lilla gumman.

Kim tog med sig Felix och åkte till badhuset ett par timmar och de kom just innanför dörren. Han var så lycklig Felix. Han hade simmat över hela bassängen med simdyna och muskler. Sen hade de åkt till Mc Donalds och där åt de mat och glass. Felix åt upp allt utom ett par strips. Han hade sagt Åh va gott med hamburgare! Han var verkligen hungrig efter badhuset, man blir ju hungrig av att bada. För han äter aldrig upp all mat på donken annars. Han är inte speciellt stor i maten överhuvudtaget. Men det var skönt för honom att få kvalitetstid med pappa. Mammas vackra lilla pojke!

Mia ringde ikväll oxå så vi snackade en massa. Blir inte att jag ringer till henne så ofta. Får bättra mig tror jag bestämt. Alice var så trött nu på kvällen efter dagis så hon hämtade sin kudde sen lade hon sig i mitt knä på kudden så jag lade henne tidigt idag. Gav henne kvällsvällingen innan sju. Imorgon ska jag till skolan igen. Ska bli kul. Men jag har inte läst litteraturen till imorgon så jag får försöka smälta in i gruppen.

Nu ska jag lägga en trött kille. För en gångs skull är han sliten på kvällen. Han klarar av en del, men badhuset tar på krafterna.



Idag fick jag sätta upp Alice lugg i en tofs. Hon brukar ha hårspänne men en fröken på dagis förbjöd mig på dagis igår. Alice hade tydligen suttit med det i munnen. Hemma tar hon det aldrig, men å andra sidan sätter vi ju om det ett par gånger om dagen.



Tror Felix har lite för mycket lego numera :)

Snö :)

Eftersom det äntligen kommit lite snö så passade vi på och tog med våra tre barn till pulkabacken. Jag åkte oxå några gånger, det är rätt skoj faktiskt. Sen hem och bakade pizza, sen har resten av dagen gått ut på att ta hand om barn och servera dom mat, fika och mellis titt som tätt. Har även gjort andra söndagssysslor som tvätt och sånt. Nu ska vi se på tv, 24 börjar idag igen. Sen är det Beck mitt i allt. Imorgon ska jag vara hemma och läsa en jäkla massa, likadant på tisdag.

Insett att en del människor alltid kommer att finnas i ens tankar för att dom helt enkelt gjorde ett stort intryck medans en del försvinner från minnet fortare än en fis försvinner ur luften. Så är det helt enkelt!

Lägger in bilder från dagen:








Pyssel pågår

Håller på och pysslar här hemma. Inte med hemmet utan med något jag ska ge bort är det tänkt. Det kan bli så fint men antagligen blir det väldigt mediokert eftersom det är jag som gör det. Är tyvärr inte alls speciellt estetisk av mig. Jag kan inte be Kim göra det heller eftersom det ska vara från mig. Men jag vet att det hade blivit snyggare om han gjort det.

Kanske kan be honom om hjälp åtminstonde? Vill ju att det ska bli fint!

Pics

Längesen jag lade upp några bilder. Blir inte lika många kort tagna när jag inte är hemma på dagarna. Men här kommer några nya:



Zarah låg i legolådan och flyttade sig inte trots att de städade och lade lego på henne. Hon låg kvar ändå. På bilden har jag tagit bort legot som var över hennes ansikte för att jag inte trodde att hon var kvar därunder men se det var hon.



Alice tränar på att gå och kan numera gå runt i hela huset genom att endast hålla i en av våra händer. Hon stapplar fram skulle tro att hon kanske kan gå om två månader, kan ju gå fortare eller ta längre tid men, time will tell. Kul är det iaf.



Lillan bäddar ner sig i soffan och gosar till det lite



Busigt hår och mat runt munnen, pallan i ett nötskal

t

Klättra i soffan gör hon hela tiden, helst ska hon ända upp över ryggstödet!



Och här är stora killen oxå!

Alice försöker sig på att prata, mest är det gellgo som används (varsågod), det används som tack med eftersom hon tror att hon automatiskt ska få det hon vill ha när hon uttalar det ordet. Raringen!

Har satt ut Alice vagn på annons och kvällen efter ringde en snubbe. Hans son ska komma hit och titta på den imorgon och antagligen köpa den. Hans fru var rädd att den skulle vara för trång och han frågade hur stor barnet (Alice) var när hon föddes. När jag sa att hon vägde 4,3 skrattade han och sa att hans fru inte längre hade några frågor. Får väl se om det blir affär eller inte. Vi använder den inte, men jag tycker ändå att det känns trist att sälja den. Sån är jag. Har alltid separationsångest.

Nu ska jag se vem som åker ur Let´s dance. Nån som ser på Hjälp? Morgan är ju inte lika charmig där om man säger så haha.


Än är inte hoppet ute för denna köna

Sitter på biblioteket i skolan nu och väntar på lektion. Måste ge mig själv en eloge för att jag åkte in. Jag hade god lust att stanna hemma eller åtminstonde åka hem tidigt med Kim. Gick upp imorse och gjorde iordning barnen för dagis och det är allt ett moment måste jag säga. Det är stor skillnad på att ha ett och att ha två barn, och det blir särskilg tydligt vid såna här procedurer. Upp på morgonen och ge Alice ny blöja och kläder, sen ska de ha frukost och sen ska man hinna duscha och sminka sig själv, sen ska man klä på dom ytterkläderna (Felix klär sig iof själv). Idag drog jag barnen i en varsin pulka till dagis och Felix sken som en sol. Flåsade upp på vinden och hämtade ner Alice pulka och torkade av den lite eftersom den var skitig som få. Kul om de hinner använda sina pulkor denna vinter. Får väl passa på nu i helgen.

Innan jag åkte till stan ringde jag till Alex pch tjatade lite eftersom det var några dagar sen sist. Sen när jag kom till stan så postade jag Coldplaybiljetten till tjejen som vann auktionen. 400 kronor tjänade jag på den affären! Och efter det ville jag ringa Kim och be att få följa med honom hem eftersom han slutade efter lunch. Men jag flåsade iväg till bussen och åkte till skolan istället. På bussen läste jag två böcker som vi ska ha till idag. Sen köpte jag mig en grekisk pastasallad i skolan och åt (1 oliv i hela salladen, inte mig emot då jag ogillar dom, men tråkigt för dom som gillert!). Nu sitter jag här och väntar på att lektionen som börjar nu vid två. Ska vara i en annan grupp idag, bytte idag eftresom mitt ordinariepass inte passade mig. Det är fredag och jag är i skolan och jag har engagerat mig i litteraturen och jag är ICKE lat idag. Jag förtjänar en liten eloge. Tror jag ska köpa hem nåt gott tills ikväll och Let´s dance, det kan jag vara värd. Det får bli mitt tack till mig själv haha.

Ha en bra helg alla rara läsare!

Maria- den visa (ironi)

Har kommit fram till en del idag! Nämnligen följande:

* Man (jag) mår otroligt mycket bättre när jag omger mig med människor jag älskar
* Jag ska umgås mer med Linda, eller mer med mina vänner överlag
* Min lärare förtjänar en kram
* Det är riktigt mycket pälsvård med en perser. Mer än jag kunnat ana.
* Man ska ta sig tid för människor och träffar


För att förtydliga mig eller för att förklara hur jag tänkt ska jag tillägga en del. Idag var jag i skolan i en timme eftersom läraren återigen avbröt lektionen för tidigt. Inte mig emot, men för min kompis som kört 12 mil i bil så kändes det nog rätt värdelöst. Jag ville inte gå på stan så jag åkte hem till Linda och hälsade på. Kunde ju unna mig det eftersom Kim var hemma med barnen. Vi hade trevligt som vanligt och jag fick glass och träffa Albin och snacka skit.

Min lärare kom in och annonserande att ytterliggare ett grupparbete med en tillhörande uppgift skulle äga rum och man fick skriva upp sig i olika grupper och välja olika kapitel ur två böcker som skulle analyseras. Som förväntat så utbröt panik på sina håll. Tusen frågor once more, oro oro oro. Inte jag, jag är lugn som en filbunke, allt ordnar sig det har jag ju lärt mig efter tre år på univ. Min lärare lugnade oss alla och citerade Tove Jansson från en bok med "Allting är mycket förvirrande och det är just det som lugnar mig" Har jag sagt att han är fantastisk??

Zarah är tovig, inte överallt men dock tovig. Jag har kammat henne och jag kammar henne, men det blir tovor ändå. Nu har jag inte duschat henne på ett tag eftersom det inte fungerar bra när hon har tovor. Det blir bara värre då. Nu har vi försökt trimma henne dock utan resultat. Kim har beställt tid åt henne hos veterinären för rakning. Vi ska lämna bort henne på morgonen och hämta henne på eftermiddagen i Karlstad så det blir en del åkning och det kommer att gå på runt tusenlappen. Men det får det vara värt. Det blir lättare att hålla efter pälsen sen. Just nu håller hon på att få ny päls så just därför är det ännu värre. Det enda tråkiga är att hon blir sövd. Det blir jobbigt för henne efteråt. Sen blir det till att införskaffa oss en furminator.

Ja det ständigt återkommande ämnet på denna blogg. Jag ogillar när folk säger att de är upptagna, de jobbar, de orkar inte ja allt man kan skylla på när det gäller att inte höra av sig till folk eller hälsa på eller träffas överlag. Självklart är folk upptagna det vet jag om. Jag är oxå upptagen, jag är en relativt upptagen kvinna. MEN jag tror att det i många fall  handlar om att prioritera. Vill man ses så kan man ses. Man får planera in och komma överens. Men alla gör ju såklart som dom vill. Men för mig är detta viktigt och jag försöker att ha en bra kontakt med alla mina vänner. Jag ser till att vi ses och det här hoppas jag att jag ska fortsätta med så länge jag lever. Som imorgon då börjar jag sent i skolan men måste ändå åka in tidigare eftersom bussarna går så sällan. Så då tänkte jag att jag kan åka hem till A i Filipstad och se hur hon bor eftersom jag inte varit hos henne sen hon flyttade. Sen åker vi och käkar thaibuffé innan vi åker tillsammans till skolan. Det är en enkel sak att göra och hon tyckte att det var ett bra initiativ av mig. Det är så viktigt att vårda sina relationer. Annars sitter man där själv en dag när det väl gäller *hua*. Tja tjat men det var det jag ville skriva om idag :)

Nu ska jag gå och läsa lite. Ska ha läst alla bilderböcker tills imorgon så jag har en del att göra. Så mycket att göra men så lite tid!

Ingen choklad för mig

Idag är Felix bättre, har klagat på halsont hela dagen och varit rädd för att behöva kräkas igen. Han har varit feberfri hela dagen men nu på kvällen hade han lite feber igen. Vi har förövrigt varit i Karlstad idag. Lånade en bok som jag reserverat, köpte kattmat och gick på Ikea. Där hade de ett allahjärtansdags erbjudande om chokladpraliner, gelehjärtan samt nån stor flaska cider, allt för ett pris. Jag tyckte givetvis att vi skulle slå till. Kimpa var med på noterna ända tills han kom på att vi inte ska spendera den dagen ihop. Jag ska nämnligen åka iväg och träffa mina väninnor då och han ville minsann inte lägga massa pengar på mig då. Jag lämnar min käre sambo hemma på alla hjärtansdag och åker iväg och firar kärleksdagen med mina tjejer istället. Är jag inte hemsk??

För mig är detta med alla hjärtansdag mest ett komersiellt jippo och man kan vara lika kärleksfull vilken dag som helst på året. Eller som jag varje dag! Och mina tjejer bor ju i mitt hjärta med så varför inte. Men jag tyckte nog Kimpa var lite snål. Firande eller inte, lite choklad kan jag ju vara värd ändå!


Vilken jäkla natt!

Igår kväll så såg Kim på film i vardagsrummet och jag satte mig och såg på Beck i sängen i godan ro. Hörde att nån gnällde till vid tio. Lät som Felix, sen blev det tyst. Sen hörde jag att han grät till igen. Gick in till honom och fann honom längst ner i sängen och såg att han hade panik och sa att han var sjuk. Sen kom första spyan i sängen. Sprang och hämtade Kim och vi kom in till andra spyan. Då lutade sig Felix ut och kräktes på golvet. Och han har ju en loftsäng så det var kräks precis överallt. Väggar, golv, leksaker, hela hyllan. Ja precis överallt. Tog oss en tjugo minuter att få bort allt och sen skura golvet därinne. Sen fick han sitta i soffan en sväng sen gick han och lade sig brevid mig i sängen. Kim mådde dåligt han med och hade ont i magen så han lade sig i soffan och sov. Jag ville ha Felix brevid mig så jag kunde hjälpa honom om han skulle behöva kräkas mer. Och sen höll han på hela natten lilla gubben. Sista gången var vid fem imorse och efter det kunde vi somna båda två. Vaknade runt halv nio imorse och gick då upp och ringde till dagis. Felix ville att jag skulle ta tempen på honom och det visade sig att han hade 39,5 lillen. Och jag känner mig inte heller bra. Har varit täppt i näsan och haft lite ont i halsen den här veckan (förra) men det har blivit bättre. Men igår kväll blev det värre igen. Jag har vrålont i halsen och känner mig inte alls pigg. Har massvis att läsa idag så Kim vabbar för Felix eftersom jag måste läsa. Man ska ju lägga ner 40 timmar i veckan på skolan även fast man inte har lektion så jag är väldigt tacksam för att han är hemma. Nu hoppas jag bara att Alice ska klara sig från magsjukeskiten. För får hon det så blir det inte roligt. Idag blir det väldigt lugnt här hemma.

Vill bara påpeka en sak. Jag har fått väldigt många läsare på senaste tiden. Vore kul med nån kommentar då och då. Men det är ju frivilligt såklart.

Nu ska jag gå och läsa en del böcker (närmare 5st).

RSS 2.0