Maria- den visa (ironi)

Har kommit fram till en del idag! Nämnligen följande:

* Man (jag) mår otroligt mycket bättre när jag omger mig med människor jag älskar
* Jag ska umgås mer med Linda, eller mer med mina vänner överlag
* Min lärare förtjänar en kram
* Det är riktigt mycket pälsvård med en perser. Mer än jag kunnat ana.
* Man ska ta sig tid för människor och träffar


För att förtydliga mig eller för att förklara hur jag tänkt ska jag tillägga en del. Idag var jag i skolan i en timme eftersom läraren återigen avbröt lektionen för tidigt. Inte mig emot, men för min kompis som kört 12 mil i bil så kändes det nog rätt värdelöst. Jag ville inte gå på stan så jag åkte hem till Linda och hälsade på. Kunde ju unna mig det eftersom Kim var hemma med barnen. Vi hade trevligt som vanligt och jag fick glass och träffa Albin och snacka skit.

Min lärare kom in och annonserande att ytterliggare ett grupparbete med en tillhörande uppgift skulle äga rum och man fick skriva upp sig i olika grupper och välja olika kapitel ur två böcker som skulle analyseras. Som förväntat så utbröt panik på sina håll. Tusen frågor once more, oro oro oro. Inte jag, jag är lugn som en filbunke, allt ordnar sig det har jag ju lärt mig efter tre år på univ. Min lärare lugnade oss alla och citerade Tove Jansson från en bok med "Allting är mycket förvirrande och det är just det som lugnar mig" Har jag sagt att han är fantastisk??

Zarah är tovig, inte överallt men dock tovig. Jag har kammat henne och jag kammar henne, men det blir tovor ändå. Nu har jag inte duschat henne på ett tag eftersom det inte fungerar bra när hon har tovor. Det blir bara värre då. Nu har vi försökt trimma henne dock utan resultat. Kim har beställt tid åt henne hos veterinären för rakning. Vi ska lämna bort henne på morgonen och hämta henne på eftermiddagen i Karlstad så det blir en del åkning och det kommer att gå på runt tusenlappen. Men det får det vara värt. Det blir lättare att hålla efter pälsen sen. Just nu håller hon på att få ny päls så just därför är det ännu värre. Det enda tråkiga är att hon blir sövd. Det blir jobbigt för henne efteråt. Sen blir det till att införskaffa oss en furminator.

Ja det ständigt återkommande ämnet på denna blogg. Jag ogillar när folk säger att de är upptagna, de jobbar, de orkar inte ja allt man kan skylla på när det gäller att inte höra av sig till folk eller hälsa på eller träffas överlag. Självklart är folk upptagna det vet jag om. Jag är oxå upptagen, jag är en relativt upptagen kvinna. MEN jag tror att det i många fall  handlar om att prioritera. Vill man ses så kan man ses. Man får planera in och komma överens. Men alla gör ju såklart som dom vill. Men för mig är detta viktigt och jag försöker att ha en bra kontakt med alla mina vänner. Jag ser till att vi ses och det här hoppas jag att jag ska fortsätta med så länge jag lever. Som imorgon då börjar jag sent i skolan men måste ändå åka in tidigare eftersom bussarna går så sällan. Så då tänkte jag att jag kan åka hem till A i Filipstad och se hur hon bor eftersom jag inte varit hos henne sen hon flyttade. Sen åker vi och käkar thaibuffé innan vi åker tillsammans till skolan. Det är en enkel sak att göra och hon tyckte att det var ett bra initiativ av mig. Det är så viktigt att vårda sina relationer. Annars sitter man där själv en dag när det väl gäller *hua*. Tja tjat men det var det jag ville skriva om idag :)

Nu ska jag gå och läsa lite. Ska ha läst alla bilderböcker tills imorgon så jag har en del att göra. Så mycket att göra men så lite tid!

Kommentarer
Postat av: Johanna

Kan det vara fodret som gör Zarahs päls så tovig? Jag har hört något om det att maten kan göra pälsen tovig, att det ska finnas ett annat foder som motverkar det. Eller så kan det vara mask i magen, då kan pälsen också bli tovig.

Mvh: Veterinären :P

2009-02-04 @ 21:30:00
Postat av: Ida

Ja, alltså, det blev lite hastigt. Vi hade inte tänkt flytta än, men så dök den här möjligheten upp, så vi tog den! :)



Japp, huset är mer än tillgängligt, ska nämligen ta över mammas och pappas hus nu när de flyttar till lägenhet i vår! ;)

Längtar galet mycket!!



Hur är det med hela familjen nu?? Läste att ni varit dåliga, är det på bättringsvägen??



kram

2009-02-05 @ 07:44:42
URL: http://wiberg.blogg.se/
Postat av: jeanette

Du har så rätt, vänner ska man bevara, gäller dock att lägga ner dom på dom rätta vännerna... det ska bara vara naturligt att vårda dom, inte jobbigt...

hoppas att det går bra med Zarah, hon kommer att bli så fin

hur mår barnen?? har felix blivit bättre??

kramar

2009-02-05 @ 09:33:07
Postat av: Kamilla

ja, hon är ju rätt duktig på att vårda sina vänner själv;). Ha en bra helg!!

2009-02-06 @ 09:43:26
URL: http://familjenbruce.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Håller med. Jag märker hur bra jag mår när jag umgås med vänner och tar mig tid till det. Hra alltid varit lite av en ensamvarg. Det är skönt att kunna vara själv men det finns inget bättre än att skratta med vännerna

2009-02-07 @ 00:18:53
URL: http://nathalicious.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0