Nellies dop

Nu är vi hemkomna från dopet. Det var väldigt trevligt. Dessvärre kom jag och Felix dit sent. Vi smög in medans dom sjöng Tryggare kan ingen vara (precis i början.) Pinsamt. Kim hade kommit innan oss och då hade prästen sagt till Tobbe Nu är alla här. En stund senare kom vi och då hade prällen sagt: Nej NU är alla här. Det är ju så man skäms. Men men så blir det ibland. Bad så hemskt mycket om ursäkt så klart. Men jag störde ingen som tur var. Jag stressade runt här hemma innan och gav barnen lunch och glömde själv bort att äta. Kom på den sen när jag skulle åka att jag inte ätit sen frukost men tog mig en morot och åkte iväg. Så jag var rejält hungrig och har haft huvudvärk hela kvällen men nu äntligen är det bättre. Allt fika på dopet fick bli min lunch. När vi kom hem hade svärmor lagat mat åt mig, lyxigt värre! Dopet var iaf bra och efteråt med. Hann se deras nya lilla valp Blixtra men hon var instängd men jag såg henne iaf. Vill inte lägga upp några bilder eftersom jag inte bett om lov men kan lägga ut en bild på tårtan iaf :)




Så här fann jag Alice igår och i den stilen fortsatte det sen hela dagen lång

Träffade Malin och Stefan oxå dom var ju med. Det var trevligt. Malin har bara fyra veckor kvar sen kommer bebis där med. Spännande värre. Mia var nog nöjd med doppresenten vi gav henne. Köpte tio olika söta sockor i en presentförpackning.



Nu blir det film!

Dop på g

Jag är lika stressad idag, om inte ännu mer. Vi ska åka på dop om en timme ungefär. Kimpa jobbar så jag är hemma själv med barnen. Och det är så mycket som ska hinnas med. Håller på med tvätt och disk om vartannat. Sen ska jag hinna få fram lite lunch med. Alice går fram likadant idag så henne fick jag sätta i hennes säng medans jag duschade nyss. Svärmor dyker upp vid tolv. Hon ska passa Alice. Vi tänkte att hon inte har nån behållning av dopet. Sen är det mitt i hennes sovtid så hon får vara hemma. Räcker med att få ett barn att sitta still i kyrkan. Men det blir nog bra bara vi kommer iväg, så brukar det ju vara.

Alice har börjat prata lite mer, det är roligt. Kocka (docka), gellgå (hejdå) med tillhörande vink och sen varsågod och tack. Det låter ganska roligt när hon får till orden. Hon har sitt eget ljud om man säger så.

Nåt som skulle muntra upp mig nu är en träff med flickorna eller att åka och tokhandla nånstans. Men jag ser inte det ske. Får väl nöja mig med en godisskål framför någon dålig film istället.


I´m going crazy

Jag känner mig som matadoren i Tjuren Ferdinand. Just i det ögonblicket då han sliter av sig allt sitt hår. Precis så känns det nu. Känner mig så stressad! Jag har så mycket att läsa (50 böcker) nu vet jag att en hel av det är barnböcker men de ska läsas lik förbannat. Harry Potter på 500 sidor och Robinson Crusoe på 300 och en massa annat. Och så håller jag på och skríver schema till dagis och försöker att få ihop tiderna bra. Men det blir inte bra alls. Långa dagar för barnen och tidiga mornar. Önskar vi slapp det men det gör vi inte. Jag har nästan 7 mil till skolan och då blir det som det blir. Och sen har jag tre barn hemma och då är det inte lätt att få nåt gjort alltså. Felix har en kompis här och det är kul för honom. Men dom ska alltid vara här. Dom är aldrig hos kompisen. Fan va jag gnäller, men det är så skönt! Sen ska det eldas, plockas, lagas mat, diskas och tvättas. Hur ska man hinna med allt? Det är ju ett heltidsjobb att bara ta hand om barnen och se till att dom får mat och stimulans. Just nu skulle det vara så skönt att ha ett jobb. Så att man får vara hemma när man kommer hem. Det tråkiga med att plugga är att arbetet börjar först när man kommit hem. Det är inte helt okomplicerat att plugga med två barn hemma. Med Felix går det bra han är så stor och redig, det är värre med Alice. BLÄÄ!

Nu ska jag dra nåt gammalt över mig och sluta gnälla. Tacksam som bara den igår och gnällig idag. Jag är verkligen som en berg och dalbana, det är så jag så det finns inte haha.

Pallan the little twister

Vilken jäkla morgon jag har haft. Först bajade Alice ner hela sig själv och pyjamas och delvis sängen. In i duschen med henne och sen tvätta av golvet på toaletten där hon suttit. Sen skulle kattjäklarna ha mat de stod och grinade. Lyckades givetvis skära mig i tummen när jag öppnade burken och det blödde en del. Fick tillslut fram frukost till barnen och trodde att jag kunde läsa min kära NKP i fred, ack vad jag bedrog mig. Alice skulle ha allt och kladdade och kletade och hällde mjölk över hela golvet gjorde hon. Sen fick jag stänga dörren till vardagsrummet eftersom hon var där och välte ut jord ur alla krukor. Hon är som en liten tornado när hon går fram.

Nu sover hon middag och jag ska börja med lunchen. Det var nästan så jag längtade till skolan imorse. Det är lugnare där............

Vänskap och bittra kvinnor

Hade tänkt att uppdatera redan igår men då funkade det inte så det får bli nu istället. Igår var jag hemma hos Jeanette på Cosmopharmaparty. Det var jättetrevligt! Hon hade gjort det så bra med gott fika och allt. Och jag var riktigt duktig för jag handlade ingenting! Lade band på mig själv. Men sen fick jag en påse med åtta produkter från förra beställningen. Varav fyra av dom var gratis. Så jag behövde inte direkt handla nåt för tillfället. En fin presentpåse fick jag med. Så det var värt att vara värdinna med tanke på hur mycket jag fick.




(Grejerna i resepåsen betalade jag för det andra fick jag gratis)

Idag var jag i skolan. Och jag led! Det har blivit  en massa knas med kursen vi läser nu. Våran kursansvarige har hoppat av och de två lärarna vi har, har blivit inkastade så här i all hast. Litteraturlistan stämmer inte och ingen kan svara på några frågor. Inget vet nåt. Och det här är självklart frustrerande. Men jag blir inte till mig i trasorna av detta utan jag tar det lugnt. Jag vet att det kommer att ordna sig och jag tänker inte brusa upp eller få panik för att jag inte har koll på allt. Jag tar en dag i taget och hetsar inte upp mig. Men så tänker långt ifrån alla. De pepprade våran stackars lärare med frågor. Hur kommer tentan se ut? Kan vi få instuderingsfrågor? osv. Han svarade så gott han kunde och berättade att han och den andra läraren har blivit inkastade på den här kursen i sista stund. och att det inte fanns nån ekonomi eftersom det nya huset byggdes och sprängde all budget. Hur som haver de var hemska och pepprade honom och jag tyckte synd om honom. När han sa att han trodde att vi skulle tycka att den här kursen var jätterolig ville jag nästan gå fram och ge honom en kram och säga att Ja det gör vi oxå! Jag gillar läraren, han är mysig och jävligt kunnig. Han kan litteratur om man säger så. Han har dragit Illiaden och Odyssén från början till slut inklusive långa ordagranna citat på fler minuter. Idag pratade han om Tristan och Isolde och andra böcker. Han kom till lektionen med tröjan in och ut och en tjej frågade om han hade haft en jäktig morgon. Han skrattade bara och sa att han hade ett rikt liv och var det bara tröjan som var fel så var det lungt. Han brukade göra värre misstag i all jäkt. Sån härlig inställning måste jag säga. Precis så ska det vara! Jag diggar honom starkt! Och jag skäms för alla dumma frågor och alla påhopp. Inte undra på att kvinnor är bittra i fyrio-femtiårsålden om de redan är det när de är mellan 20 och 30. Ibland skäms jag för att vara kvinna. Visst jag klagar jag med, men nån motta får det vara.

En till sak jag vill ta upp är det här med kompisar igen. Jag är så lyckligt lottad! Jag har dom allra bästa kompisarna man kan ha. Dom är underbara och jag överdriver inte. Jag är helt övertygad om att man inte kan få bättre kompisar än de jag har. Jeanette har det största hjärtat alltså, så underbart snäll och rar. Hon sa en sak till mig när jag hade panik här ett tag och det hon sa alltså det bara bevisar vilken otrolig vän hon är. Linda, rara underbara lilla Linda hon betyder så otroligt mycket för mig. Tina, tina tina tina som kommer hit och är tomte och som skriver på msn hur mycket hon saknar mina barn. Alexandra som alltid ställer upp på vad det än handlar om och som jag snackar sönder skallen på var och varannan dag. Lilla Charlielottan som vill alla så väl, lilla MIafia som trots att vi inte ses så mycket längre har en stor plats i mitt hjärta. Ja jag har många fler vänner så klart som betyder massvis dom med. Folk säger att familjen är viktig och det håller jag med om. Men för mig är kompisar lika viktiga dom. Dom tillhör familjen dom med på nåt vis. Nu har vi planerat in en vinkväll och jag längtar! Och världens bästa man har jag, underbara, snälla Kim som alltid är glad och ställer upp på mig, bästa pappan och mannen. Två underbara barn. Jag är lyckligt lottad att jag har er alla. Jag älskar er allihop galet mycket! Tack för att ni berikar mitt liv ♥

Idag fick vi dra upp barnen vid sex och bege oss till dagis. Det gick jättebra och båda två vaknade med ett smile iaf Alice. Aldrig några problem med henne. När jag hämtade henne nu på eftermiddagen var hon så glad och ställde sig för att nå upp till hyllan med kaninen och nappen. Hon hade sovit två gånger på dagis en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Hon vaknade fyra i morse och fick välling sen var hon vaken till fem så jag förstår att hon var trött. Hon var ju på dagis tidigt och länge med. När vi kom hem var hon både mammig och pappig och somnade i Kims knä i soffan så nu sover hon för natten lilla gumman. Hon är väldigt populär bland fröknarna, liten, söt och alltid glad som en solstråle. Hon har kommit lite längre i det här med att gå med. Knallar runt som bara den när hon håller i oss. Detta har hon inte velat göra förut. Och hon släpper och står korta stunder utan att hålla i sig. Så kanske blir hon inte så sen som jag först trott. Men det spelar ingen som helst roll, men det skulle ju underlätta en del för henne om hon lärde sig gå. Hon har börjat vinka och säga hej då med (på sitt eget språk det låder typ ellå eller nåt).

Nu är jag ledig tills på tisdag. Men har hur mycket som helst att läsa. 50 böcker typ och en del riktigt tjocka (typ 500 sidor). I helgen är det dop. Lilla Nellie ska döpas, skoj!

Det här blev ett långt inlägg. Nån som orkade läsa allt? :)






Rookie

Om man säger så här: Jag är ingen affärskvinna så har man slagit huvudet på spiken. Har precis avslutat min första auktion på Tradera. Och igår skickade jag varan som var en oanvänd tröja. Nu till kruxet. Det hela slutade med att jag gick minus på affären. Med ca 10 kronor eller nåt. Men är man amatör så är man. Den kan jag bjuda på. Det är en riktigt rolig sajt men jag bör kanske hålla mig därifrån. Hmm vi får väl se hur det går med det.

Och en annan sak: jag är glad att jag inte äter kött! Igår när jag kom hem och hade hämtat barnen på dagis så skulle jag börja med middagen. Vi hade 2,5 kg köttfärs i kylskåpet så jag gjorde köttfärssås av 1/4 av det. Jag tyckte att det luktade lite illa, nästan skämt. Men å andra sidan så tycker jag alltid att det luktar illa om köttfärs och var rätt misstänksam sist jag lagade det oxå. Men jag tilllagade det och berättade sen för Kim om min misstanke. Han blev oxå misstänksam och trodde nog nästan att det smakade lite annorlunda. Han väntade på att bli dålig efteråt och hade nog lite ont i magen men det har han å andra sidan mer eller mindre jämt nu för tiden. Han tog inte med den i matlåda och eftreråt såg vi att det var lite varmare i vårat kylskåp än det borde. Vad jag vill komma fram till är att jag är glad att jag inte äter kött. Hade kräkts om det var jag. Men vi vet fortfarande inte om den var dålig eller inte.

Nu ska jag packa min väska och bege mig till skolan. Barnen får vara på dagis länge idag. Alice var jättetrött igår när hon kom hem. Tillslut ville hon in i sin säng så vi lade henne redan vid 18.30. Det är inte lätt. Det blir jobbigt så här i början. Nä skolan väntar.

Reality bites

Imorgon börjar allvaret igen. Då börjar Kimpa jobba och barnen börjar heltid på dagis. Vi känner oss inte helt hundra här hemma. Tror Alice känner sig lite risig och Kim med. Jag har lite ont i halsen. Men det bryter nog inte ut och blir värre iaf. Men jag bävar inför natten. Alice sov dåligt inatt och jag har på känn att det blir likadant nu inatt. Har lagt henne men hon ligger och smågråter därinne. Helgen har iaf varit lugn och nu har jag äntligen sett Mama Mia. Musiken är underbar och skådisarna är bra, men handlingen är inte speciellt stark tycker jag. Vet inte om jag tar mig till skolan imorgon men jag ska åtminstonde in till stan och låna böcker på bibblan. Hur många böcker som helst. Ska träffa Linda oxå tror jag, hon ska betala mig för Cosmpharmaprodukterna. Börjar bli dags att samla in dom pengarna nu. Andra planer för veckan är nytt party hos Jea på onsdag och barndop på lördag annars lugnt.

Om två timmar ungefär ska vi lägga oss i sängen och se Greys säsong 4 tillsammans. Har bara sett den otextad förut. Helt klart dagens höjdpunkt.

Mamma var här förut med ett bra förslag. Hon är bra min lilla mor :)

Lazy days

Har haft ett par lugna dagar här hemma. I torsdags morse vaknade jag av att Kim höll om mig och sa att det bara var han och jag hemma idag. Barnen skulle till dagis. Så Kim knallade iväg till dagis Sen satte vi oss och åt frukost framför en film. Den här gången blev det en komedi. Har blivit mycket otäckt senaste tiden, så det var på tiden. Riktigt härligt var det. Och man slapp ha skuldkänslor eftersom Felix hade sin dagisdag och Alice var på inskolning. Sen åt vi lunch och hämtade barnen. Felix hade två kompisar här på eftermiddagen så det var highlife värre. Hann även med lite bakning. På kvällen blev det ännu mer film. Saw 5 denna gången. Alltså man undrar ju när dom ska sluta. Räckte det inte med 2? Den första var ju oslagbart bra, då var det hela så nytt men efter det tyckte jag att det spårade ur. Dessvärre tror jag det kommer en Saw 6 med tanke på hur femman slutade.

Idag har Alice varit iväg till dagis och vi har tagit det lugnt. Svärmor skulle komma på besök så jag bakade ännu mer. Då ringde hon och berättade att hon hade köpt med semlor, så allt bakande var i onödan. Men Kim äter kakor i tid och otid nu. Han undrar om jag försöker att få honom tjock. Kanske det. Kanske är jag en feeder, tror nästan det. Svarade honom genom att säga att jag tycker att han är fin hur han än ser ut. Svärmor hade förövrigt med sig sin symaskin som vi ska låna. Vi ska lappa Felix byxor. Han har hur många som helst med trasiga knän. Först köpte vi nya hela tiden men när ett par byxor gick sönder efter en veckas användning så tröttnade vi. Så nu ska det lappas. Kim är en jävel på att sy så han får en del att göra nu. Han börjar jobba på måndag så nu är det slut på det ljuva livet. Jag har mått som en prinsessa när han varit hemma. Men nån gång måste allvaret börja.

Hänger en del på Tradera. Har säkert 8 par jeans som aldrig är använda som bara ligger med lappar och allt kvar. Tänkte sälja dom, samt en Coldplaybiljett. Får väl se hur det går.

Nu ska jag lägga Alice, sen blir det Let´s dance för hela slanten :)



Kim byggde snögubbar med killarna förut. De kämpade med de tunga bollarna. Och fint blev det så klart! Enligt Felix är det en pappa och hans pojke.

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Kamilla.

Så här gör man:

1. Länka till den som har utmanat dig
2. Berätta sju personliga sanningar om dig själv
3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg
4. Skriv en kommentar i samtliga bloggar så de uppmärksammas på att de blivit utmanade

* Jag är oerhört social, ja nästan sällskapssjuk. Ringer till mina vänner dagligen och träffas mer än gärna. Älskar att ha folk omkring mig och trivs inte när jag är ensam
* Jag älskar att bada och kan vara i vattnet i timmar men tack vara min vikt och min kropp så har jag inte badat i sjön sen sommaren 02 (sommaren 03 var jag nyförlöst, det var så det började)
*Jag lider av väldiga humörsvängningar. Jag kan vara väldigt glad och kärleksfull och allt är top sen en stund senare blir jag vansinnig över något.
* Jag är väldigt nyfiken
*Jag lever över mina tillgångar. Hatar när ekonomin inte går ihop, det kan ge mig ångest. Men jag skulle aldrig tacka nej till något bara för att jag inte har råd. Jag tar mig råd till det jag vill göra.
* Jag är väldigt noggrann med barnens kläder. Jag vill att de ska ha fina kläder på sig och det tar emot att handla kläder på t.ex Maxi. Fint ska det vara. Får alltid komplimanger på på barnens förskola och det känns bra.
* Jag är väldigt kräsen när det gäller mat. Är vegetarian och det löste en del för nu behöver jag inte äta kött och sånt. Men det finns massa annan mat jag inte heller kan med. All form av gröt bara för att ge ett exempel. Hela min uppväxt lagade mamma annan mat till mig en det som serverades om det var nåt som inte passade mig. Nu i efterhand ångrar hon sig men jag var så liten och tanig så hon gjorde allt för att jag överhuvudtaget skulle äta. Det kan man inte tro så här idag :)

Jag utmanar er:

Charlie
Jeanette
Sara
Anneli
Ann Marie
Tina
Moa

Antar att många av er redan gjort denna. Vet att jag själv blivit utmanad och glömt bort. Ledsen att det inte blev så smaskiga sanningar. Kim hade andra förslag men det han sa skulle jag aldrig kunna skriva här. Några hemligheter måste man ju få ha!

Frosseri är en dödssynd

Tro det eller ej men nu är det helg för min del. Känns fint det. Tack vare detta så är dagshumöret gott, jag har lite småont här och var i form av skavsår och en sjujäkla mensvärk men annars tiptop. Där fick ni svar på den frågan med. Nej jag är inte gravid. Det är lustigt det där att en vuxen kvinna inte kan må lite illa innan alla undrar om hon inte har en bulle i ugnen. Så är alltså inte fallet. Jag mår mycket bättre nu. Blev bättre efter att ha flåsat hem till Jeanette igår (fast då var det jobbigt) och fått pussa lite på Mika. Jeanette var så rar hon gjorde iordning en god smörgås åt mig eftersom jag mådde som jag mådde. Det är en riktigt rar tjej det. Precis så som man vill att en kompis ska vara. Tack vännen!

På tal om bra kompisar så träffade jag tre stycken idag och vi lunchade på thai och åt buffé för hela slanten. Jag bjöd Linda eftersom hon fyllt år och jag inte köpt henne nån present. Hur som haver här blev jag lite irriterad. Eftersom jag är en tjockis så kan man ju ha en del synpunkter på hur mycket jag äter. Fast här måste jag försvara mig direkt det är inte alltid så att jag äter en massa. Jag kan ibland vara rätt liten i maten, fruktansvärt kräsen är jag. Jag är mer svag för det söta om det nu undkommit någon. Men idag åt jag nog mer än jag brukar antar jag eftersom det var buffé. Jag tog först en alldeles vanlig tallrik. Sen hämtade jag en portion till inte så mycket tyckte jag men det gjorde tydligen en av de som var med. "Oj ja du är verkligen hungrig"! Öh jo kanske det tänkte jag. Och så höll det på. Jag åt inte upp min andra tallrik eftersom jag så klart var mätt. Men är det buffé så tar jag gärna för mycket och lämnar kvar än tvärtom. Det tror jag inte att jag är ensam om. Det tror jag även tunnisar gör. Skriver kanske mer om det här på andra bloggen eftersom jag inte vill hänga ut någon här. Ja så får det bli.

Nu sover Alice. Här om kvällen somnade hon vid sju sen sov hon till halv nio morgonen efter. Det är väldigt skönt måste jag säga. Idag har hon ätit lunch och vilat på dagis. Hon hade inte somnat bland alla de andra barnen på golvet utan dom fick lägga henne i en vagn så hon somnade. Lilla kickan. Snart är det dags för lillkillen att sova han med. Då hoppas jag på film. Såg Snakes on a plane igår, halvkass med vidriga ormar och dagen innan en skräckis så jag hoppas på nät lättsammare ikväll.

Kanske ska skriva några ord om kursstarten igår. Vi hade utsatt tid på schemat till tre men det var klart redan efter en halvtimme. Lärarna hade inte koll på något och gjorde oss nästan bara mer förvirrade än vad vi var innan vi kom dit. Inte så roligt faktiskt. Men men man får väl göra det bästa av kursen. Bara låta tiden gå. Närmar sig ju våren nu och då blir allt lättare på nåt vis.



Alice har missuppfattat syftet med sin vagn. Men det här funkar ju det med, speciellt eftersom brorsan brukar skjutsa på henne i tid och otid.


Don´t blame the coffee

Ett litet konstaterande bara: Kan omöjligt bara ha varit kaffets fel igår. Det gjorde nog sitt till men jag mår lika illa idag. Satte mig brevid Kim och såg en film igår kväll, otäck som bara den var den The Eye hette den. Sen lade jag mig och tittade på Greys till jag var så trött så jag stupade. Allt för att lura illamåendet. Sa till Kim innan jag lade mig att jag inte trodde att jag skulle klara mig igenom natten utan att wommera men se det gick. När jag väl sov så mådde jag bra ända tills jag steg upp imorse. Direkt jag stod på benen så var illamåendet tillbaka. Men nu har jag skickat iväg Kimpa och barnen till dagis och tanken är att jag ska duscha så fort vattnet blivit varmt. Sen ska jag åka in till stan med Alex och sen vidare till skolan och kursstarten. Kimpa tycker nog jag ska vara hemma, men jag vill iväg och ska försöka att stå ut. Det är ingen m-sjuka jag fått utan det är säkert nåt annat som händer med min kropp. Har ju haft en del såna här episoder förr. Bara att vila och härda ut.

Kram på er!

Fullspäckad dag

Vilken dag det har varit idag. Imorse duschade jag så kallt så jag skrek. Gav upp idén om att duscha kroppen och tvättade endast håret. Sen gick jag till dagis med Alice. Var med på samlingen sen lämnade jag henne i femtio minuter på dagisgården. Verkade inte bekomma henne alls. Efter jag hämtat hem pallan ringde jag några telefonsamtal slängde iordning lite lunch sen var det dags att ta bussen till staden. Där träffade jag Linda och Albin och vi gick och handlade lite kläder till lilla Mildred. Kunde inte hålla mig och köpte tre söta bamsekläder till Alice, en kjol, strumpbyxor och en body. Skulle kunna ha spenderat alla pengar jag hade därinne. Finns ju så mycket fint så man blir tokig ju. Sen blev det en lunch på stan och sen begav vi oss till stakvägen. Flickebarnet var såklart bedårande men ack så liten. Pytteliten var hon. Vi stannade hos Lisa ett par timmar och fikade och snackade lite. Kom hem och fixade middag. Nu mår jag krasst. Mår illa, har ont i magen och fryser. Tror det beror på att jag drack en kopp kaffe hos Lisa. Dricker inte kaffe annars just för att jag inte vill vänja min kropp med det. Har tillräckligt många laster ändå :) Men jag tycker att det kan vara gott med en kopp då och då men som sagt inget jag gjort till en vana. Och det tänker jag inte göra heller med tanke på hur jag mår nu.

Felix är nyfrissad förresten. Kim tog fram trimmern och sen har han halskedja så helt plötsligt ser han ut som sju år. Min stora kille! Han är härlig och rolig. Vi har pratat om Zarah och att hon är en perserkatt här hemma och Felix uppfattade det som att hon var en persika. Sen visade Kim honom gamla foton idag och bland annat en del på hans mormor och morfars gamla hund smulan som var en yorkshireterrier. Han påtalade hur liten den var Kim, mindre än en katt. Varpå Felix sa: Ja men det är ingen persika ialla fall! Kul tyckte vi. Har en rolig berättelse om lilla Smulan när vi ändå talar om trollen. Hon levde länge och sista tiden var hon blind lilla gumman. Men hon hade lärt sig var allt stod i huset och samma sak med trädgården den kunde hon utan och innan. Så hon knallade ju runt trots sin blindhet. Sen när Kims morfar fyllde sjuttio år så var vi där och hälsade på. På den här tiden så var Felix nyfödd och vi hade honom i bilbarnstolen på gården. Lilla Smulan var ute och gick sen lockade Kims kusin på henne varpå hon ska gå dit och hälsa lite. Bonk sa det då och lilla Smulan gick rakt in i bilstolen. Den hade hon inte räknat med, den hörde ju inte hemma på hennes gård. Det såg så kul ut. Lilla gumman, det var en rar hund det. Pytteliten men väldigt söt!

Nu ska jag äta lite kvällsmat här och sen lägga mig ner ett tag. Mår inte alls bra. Kursstart imorgon, spännande!







Tandlös och hål på knät precis som en riktig sexåring! (tror han har tre par hela brallor av tio möjliga)



Alice skulle promt med in till pannrummet där pappa höll till därav de sotiga fötterna 



Fasantupppen är på besök dagligen, här smiter han över till grannen



Stor och liten! Älskar den här bilden! Helt plötsligt blev Albin en jättebebis :) Till vänster nytillskottet Mildred

Nu lägger jag ner, har tagit mig en timme att skriva detta inlägget så illa mår jag. Ha det gott!

Slappo

Idag har det verkligen inte hänt mycket. Jag har plockat disk och tvätt och umgåtts med barnen. Slappt värre. Kim har varit hos svärfar och hämtat en massa ved. Det är lite jobb med att elda, men det kan det nog vara värt. Imorgon beger jag mig in mot staden och träffar Linda. Vi ska åka till Lisa och titta på lilla Mildred som föddes för ungefär en månad sen. Tanken är att vi ska köpa med oss en present först innan vi far. Annars ska Alice tillbaka till dagis imorgon och nu får vi nog börja lämna henne lite. Om en vecka ska hon dit på riktigt och då är hon själv. Tror inte det kommer bli några problem faktiskt.

Det är inte bra att bara slöa en hel dag man blir slapp som en hösäck. Jag är tröttare och slöare nu än efter en hel dag i skolan. Men snart är det slut på lugnet. Kursstart på tisdag, sen är karusellen i full gång med långa dagar och hämtning och lämning av två barn på dagis. Det blir grejer det.

Nu ska jag se film. Återkommer när jag har nåt att skriva om.

Tandtroll och tenta

Kim sitter och läser Karius och Baktus för barnen i soffan. Det finns en anledning till att jag ÄLSKAR den mannen!



Tentan gick förresten bättre än förväntat. Jag kammar dock inte hem ett godkänt tyvärr. Men nästa gång då tar jag den! Efter tentan åt jag lunch på stan med Maria, sen begav vi oss till soop för att handla lite. Nu är jag hemma och jag är trött, det känns att jag använt mig av hjärnan idag :)

Kram!

Tjohoo

Nu eldas det för fulla muggar i pannan. Och fort gick det på bara en stund var pannan uppe i nittio grader och värmen bara sprutar ut från elementen. Och jag behöver inte ha någon ångest över att det drar iväg pengamässigt heller. Jättebra, ett jäkla jobb med veden bara, men kan vara värt att slippa dessa hutlösa räkningar. Nu ska vi lägga Felix sen blir det Let´s dance på projjan. Kanske en semla till det.

Imorgon är det tenta. Blää! Men jag åker in och svarar på det jag kan, får väl se hur många rätt jag får. Jag tippar på 8. man ska ha 25 för att få godkänt. Blir spännande det här.

Trevlig helg!

*Suck*

Första anledningen till att sucka inträffade imorse när Kimpa kom in med posten. Elräkningen.....denna gång på närmare 5000 kronor. SUCK! Jag blir så trött. På en månads tid i detta lilla huset. Jag och Kim började argumentera om det hela. Jag menade på att så mycket pengar ska man fan inte behöva betala. Men vad ska man göra? Vi installerade ju en värmepump i somras och trodde det skulle bli lite billigare. Men elpriset höjdes med nästan 100% från förra året så det äter ju upp hela mellanskillnaden. Kim gick sen och kollade upp räkningen för förra december (alltså dec 07) och fann då att vi förbrukade ca 500 kilowatt mer den månaden än denna. Och trots detta så var den här räkningen vi fick nu på 500 mer än förra årets. Så pumpen gör sitt men vad spelar det för roll när elen kostar skjortan? Så nu är svärfar här och kollar på medans Kim proveldar i pannan. Vi har ju en kombinerad men har aldrig kört med ved förut för det har varit ett sånt jobb. Men det blir ju mkt billigare även fast man bara eldar på helgerna. Vi kan få rätt billig ved från svärfar med kanske eftersom han har lite skog, fast jag är inte säker. Så Kim har varit ute och bygg en plats för veden i uterummet här nu.

Till dagens andra suck. Tentan imorgon ska börja klockan 8.15 vilket i sin tur betyder att jag måste åka hemifrån klockan 5.30. Känns ovärt eftersom jag ändå kommer kugga på tentan. Jag har försökt att plugga men det går inte in. Ändå har jag suttit en del. Aldig att jag får godkänt alltså. Men TACK så mycket för alla lyckoönskningar!

Nu fick jag precis goda nyheter Moa berättade att tentan trots allt börjar klockan nio, fast det står åtta på min sida. Så vi kör på nio, ett problem mindre :)

Nu ska jag plocka disk och börja med middagen här. Ikväll blir det Let´s dance och sen ska jag göra semlor igen tror jag. Felix är hos kompisar, så han ska snart hämtas med. Trevlig helg!

It´s just another day in paradise

l

Så här ser det ut när jag pluggar inför den jäkla bajstentan (ursäkta ordspråket, men det är så det känns)



Pallan längtar in till brorsan som duschar. Men här tar det stopp, annars river hon i papperskorgen och kattlådan och får
hon som hon vill borstar hon även tänderna med toalettborsten. Detta är alltså inget vi förespråkar här hemma :)



Syskonmys i soffan. Alice tog sig upp själv för första gången igår, det gick ju lättare när man inte halkade på kläderna.



Kim utfodrar Alice, eller hon utfodrar sig själv och så här ser det ut efteråt. Fleeze och Zarah sitter under och väntar på
fallfrukt i vanlig ordning

Tystnad

Tystnad är underskattat, iaf i vissa lägen. Hade redovisning i skolan idag och efter redovisningen var det dags för opponering. Det gick bra, men jag tror vi blev lite missförstådda av de som opponerade på oss. Efteråt satte vi oss och ändrade i våran uppsats och nu är den inskickad. Får vi komplettera så tar vi tag i det då. Nu är jag officiellt ledig tills kursstarten på tisdag. Det är mingel på måndag, litteraturfakulteten, men det struntar jag i. Så nu ska jag vara hemma och plugga inför tentan på lördag. 

Åter till det där med tystnad. Kimpa har tagit med barnen och åkt till svärfar på middag, jag stannade hemma eftersom jag kom hem sent från skolan. Det är så tyst här hemma. Lugn och tyst, bra katternas snarkningar som hörs. Det var skönt första timmen men nu börjar jag sakna dom. Felix har namnsdag idag så jag ska krama och pussa lite extra på honom han kommer innanför dörren.

Inskolningen fortsätter

Idag var det min tur att följa med lilla pallan till dagis. Först var vi ute och sen gick vi in. Därinne satt hon först och bevakade lite sen var hon fram och tillbaka och plockade till sig saker och pratade och lekte. Sen var det dags för fika och hon åt lussebulle och drack juice, första gången i hennes liv. Under fikan busade hon även med fröken som skolar in henne. Sen dansades det lite runt granen innan vi gick hem. När hon hade fått lunch och somnat åt jag och Kim också lite. Sen tog jag tag i matten. Men blev så trött så jag ville ta med mig Alex ut och gå och Kim erbjöd sig att hennes två pojkar skulle få komma hit och leka så vi kunde gå i lugn och ro. Hon hade med sig sina hundar och jag tog med Alice. Det blåste som bara den ute och det var lerigt som fan men väldigt skönt att komma ut och röra på sig. Sen lagade vi mat och nu ligger barnen. Nu ska jag förbereda inför redovisningen imorgon. Fick just rätt dåliga nyheter (inget dödsfall jag lovar). Endast dåliga nyheter för mig. Skrev om det på andra stället för säkerhetsskull.

Nu ska jag slå Lail en pling, sen plugga sen sova. Jag är riktigt trött alltså.

BÄST

KIM ÄR BÄST!

Alice våran krypande katastrofzon

Alice är en liten katastofzon numera som hennes pappa så käckt uttryckte det för ett par dagar sen. Hon tar allt och förstör, äter jord, river sönder tidningar och böcker. Ja inget undgår hennes små fingrar. Nyss så hittade hon Krilleposten som ramlat ner från bordet och hon tittade på mig innan hon tog den och när jag visade att den inte var nåt för henne så tog hon den snabbt som bara den och började riva sönder den. Men trots allt detta är hon ju den ljuvligaste av de små människor. Och idag började hon på förskolan, eller rättare sagt hon började skolas in på förskolan. Vi har fått ett schema för hennes inskolningsperiod på två veckor nu. Nästa vecka ska hon vara där fem timmar två dagar i sträck och då ska hon både äta och sova där. Vi får väl se hur det går. Tror att det kommer att gå bra faktiskt. Idag tog Kim med henne och det hade gått bra. Hon hade suttit i samlingen och fått sig en fruktskål vars innehåll hon hade dissat. Aporna som var med i samlingen ville hon ha. Annars hade hon plockat lite och observerat en del. Själv var jag i skolan och förberedde redovisningen som vi har på onsdag och skrev en opponering på ett arbete. Så imorgon är jag ledig så då kanske det blir jag som följer med Alice till dagis. Har en del att stå i här hemma, har ju tenta på lördag med så det finns att göra om man säger så.

Annars är det som vanligt här hemma. Kim är och handlar nu och när han kommer hem ska vi laga middag. Idag blir det laxfilé, pressad potatis och sås. Blir nog bra, i dessa snåla tider får man länsa frysen :) Lail fyller år oxå det måste ju såklart uppmärksammas på något vis. Vi ska självklart ut och äta nån dag vi tjejer, sen blir det väl nån födelsedagsfika med kanske.

Partyt jag hade gick bra med förresten. Eftersom jag var värdinna i januari månad så fick jag välja tre extra värdinnegåvor och det var ju bra och jag valde två saker som jag annars hade tänkt att köpa. Så jag fick gratisgrejer för ca 600 kronor eller nåt sånt, alltid bra.

Barnen sitter inne på Alice rum och leker med varandra. Felix var ju med på inskolningen idag och han fick vara på sin avdelning medans Alice var därnere och det sa vi till honom igår att han skulle få vara med sina vänner. "Men mamma Alice är ju min bästa vän" sa han då. Dom är för härliga alltså.

Många av er som bett om lösen till andra bloggen med, kul! Ska försöka uppdatera där litegrann.

Vi gör så här istället

Nu ska jag krångla till det ytterliggare. Satte ju lösenord på den här bloggen och det kändes rätt just då. Mest var det ju för att skydda vissa inlägg och det känns krångligt för då måste man radera dom sen. Jag har sen i somras en annan blogg där jag har skrivit av mig. Där stod det saker som jag aldrig skulle kunna skriva ut här. Så jag tänkte så här att där kan ni som fått lösen till den här bloggen kan läsa där om ni vill. Det kommer att vara samma lösen där som jag hade här. Jag har nu raderat inläggen från i somras för de vill jag inte att någon ska läsa. Bättre att göra så här för jag vill ha den här bloggen kvar som den är. Men det allra personligaste kan man skriva på det andra stället. Nu är jag iof en öppen människa av naturen som ni vet. Här hittar ni andra bloggen. Ni som vill läsa där får maila om ett lösenord ni med. Adressen finns i förra inlägget.

Idag är det matteplugg som gäller. Sen ikväll ska jag läsa ett arbete som vi ska opponera på, detta sker på onsdag då vi även ska redovisa vårat arbete. Imorgon börjar Alice sin inskolning på dagis och jag missar den eftersom vi ska grupparbeta i skolan från åtta på morgonen. Med lite tur kan jag vara med någon dag i veckan. På lördag är det tenta :(



Kim lagade god mat igår



Snuttgurkorna!

Med risk för att låta töntig

Har funderat på det här med lösenordsskyddad blogg fram och tillbaka. Men jag ska inte ha någon precis som jag kommit fram till förut. Men däremot ska vissa inlägg skyddas så ibland kommer man inte komma in här. Efter ett tag tar jag bort dom inläggen och sen är bloggen som vanligt igen. Anledningen till detta är att denna blogg är min terapi och är jag arg, ledsen eller sårad så skriver jag om det men jag vill kunna göra det utan vara rädd för att det kommer i orätta händer och nu är ni en hel del som läser här varje dag. Ni som vill kan maila till mig och få lösenordet, och jag kommer att använda samma lösenord varje gång bloggen är låst. Ikväll eller snart kommer det komma ett "hemlig inlägg". Ni som vill läsa om min skit ni mailar till [email protected] så ska ni få er ett lösenord!

Annars har jag en del att stå in nu. Har ju party ikväll och jag måste hinna baka, handla och allt sånt där.


En salig blandning

Har ganska nyss kommit hem från första skoldagen år 2009. Givetvis var jag inte i skolan ända tills nu utan jag hann fika med Maria en sväng och hälsa på Linda en stund. Det var väldigt trevligt, jag röstar för fler spontana träffar! Fick träffa lille Albin med som bara växer och växer. I skolan gick det bra, vi hade föreläsning om sannolikhetslära. Anders pratade b.la om hur stor sannolikhet det är att man vinner på lotto, stryktipset, triss och keno. Sannolikheten att man ska få 7 rätt på lotto är en på 6 724520 i decimaltal 0,00000014. Varje spelomgång Triss som kommer ut består av 8 miljoner lotter och bland dom finns det 4 vinster på en miljon, 4 lotter med 3 klöver så man kan vinna 2,5 miljoner på. Och 20 lotter 3 tv-apparater så du kan få komma och skrapa i rutan där 250 000 är genomsnittsvinsten. På Keno är det lätt att vinna småvinster men chansen på storvinst är som minst där bara 0,000000078. Så det här med att tänka att en nån gång måste det bli min tur, skulle man inte hänga upp sig på. Men vadå folk vinner ju iaf och man ska använda sig av positivt tänkande eller??

När jag kom hem fick jag se att mitt paket som jag beställde igår redan hade kommit!! Snacka om snabbt, det var ju trots allt röd dag igår och allt. En sak som var lite tråkig var att jag hade beställt presentinslagning och valt att betala 49 kronor extra för detta. Jag föreställde mig ett fnt inslaget paket ala Bluebox och döm om min förvåning när detta dök upp i brevlådan:



Vad säger ni? Är denna inslagningen värd 49 spänn?? Jag tycker inte det. För säkerhetsskull så gick jag in på hemsidan och läste om presentinslagningstjänsten där det stod att de skulle slå in med fint presentpapper och att de höll på att få in nytt papper. Man kan ju undra om pappret hade tagit slut när det var dags att slå in mitt paket. Paketet kom fort och det var bra men jag betalar inte 49 kronor för denna inslagning det gör jag bara inte! Mailade dom och berättade det. Nån motta får det allt vara :)

Nu ska jag lägga en grinig unge. Han skulle minsann inte sova. Han vill alltid leka på kvällarna och sätter sig till motvärn. Kim fick ta en dust med honom och jag fick bära in honom på toaletten så att han inte skulle väcka Alice med sitt skrik.

Jag hoppas på att få se på Prison break med min vackra karl snart. Om vi bara får Felix i säng, han är så ledsen efter dispyten med Kim. Vi har förklarat varför vi blev arga men han godtar inte riktigt det. Han gick precis iväg och sa att vi var dom dummaste föräldrarna som fanns, det känns i hjärtat. Hur ska det inte bli när han blir tonåring vilka hårda ord ska man inte få höra då? Underbara lilla Felix som saknade sin familj på dagis idag och tappade sin sjunde tand efter att ha låtsatsboxat med en tjej där. Sen blir han ett argt litet monster. Inte lätt att vara Felix alla dagar. Underbara älskade lilla barn! Ingenting du gör eller säger kan få mamma och pappa att älska dig mindre, hoppas du aldrig glömmer det.

Skoldags

Imorgon är det dags för skola igen. Med buller och bång drar det igång, tre timmars föreläsning med start 8.15. Så imorgon blir det till att pallra sig upp i ottan. Är verkligen inte van med det, ligger och drar mig varje morgon, underbart härligt. Och sen är det mycket att ta tag i. Mattetenta, uppgifter och förberedelser inför partyt. Massa utgifter med, dyrt busskort och diverse annat. Ekonomin är inte vad den bör alltså. Men jag lever inte efter den, vore alldeles för tråkigt. Nej jag har handlat en del ändå till Kims stora förtret. Senast idag beställde jag en doppresent över nätet. Fanns så himla mycket fint alltså. Ville köpa en massa saker och dyra saker men fick begränsa mig. Men det finns ju inget bättre än att handla. Man skulle ha obegränsat med pengar så man kunde shoppa loss rejält, det är terapi det! Men det har man ju tyvärr inte, får drömma vidare helt enkelt.

Och om en vecka ska vi börja skola in pallan på dagis, ska bli riktigt roligt faktiskt. Mammas söta lilla kicka. Hon är väldigt rolig nu, hon busar och har sig mest hela dagarna. Ställer till en del förtret såklart som alla ettåringar. Hon är en underbar liten trollunge och hennes storebror oxå.

Ska plocka lite här hemma och fixa inför imorgon. Hörs!

Nick of time

Jag är en riktigt klant och en slarvig sådan. Kom på att jag har lovat att ha ett Cosmopharmaparty här hemma på torsdag. Det här är inget jag har glömt bort men däremot har jag glömt bort att bjuda folk. Har tänkt att göra det länge men det har inte blivit av. Och sen har jag tänkt att det är långt kvar men det är det ju inte. Det är ju redan januari. På torsdag är det tänkt att jag ska ha detta party. Tänkte först skjuta upp det men å andra sidan kan det vara skönt att få det överstökat. Har ringt runt till mina väninnior idag och bra som dom är så kommer dom såklart. Tänker inte bjuda allt för många med tanke på platsbristen. Vet inte hennes minimun heller men en del själar får jag ju hit. Blir nog bra det där.

Annars så var vi på bio igår trots att Felix attityd var lika tråkig som vanligt. Eller som den varit senaste tiden snarare. Att gå på bio var ju inge roligt och stolarna man fick sitta på var hårda. Men han blev glatt överraskad och det var väl därför vi valde att åka ändå, han måste tydligen motbevisas ibland den lilla skitungen :) Vi lämnade av Alice hos Tina innan vi åkte på bio. Trodde att hon skulle gråta eftersom vi i stor sett bara lämnade av henne och drog vidare  men det hade hon inte gjort. Hon hade spanat in Tina och sen satt igång och lekt hon med. När vi hämtade henne så gnällde hon lite, då kom hon väl på att vi varit ifrån henne. Så är det ju ofta med små barn. När vi kom hem så hade en säkring gått. Kallt som fan var det med, Värmepumpen hade blåst en säkring. Kim bytte och sen när jag satte på ugnen så gick det en igen. Nu har vi faktiskt stängt av pumpen ett tag eftersom den tar mer effekt än den ger nu när det är så kallt. Mamma och brorsan kom över på en hejdåfika. Brorsan åkte hem imorse och man vet inte när man får se honom igen. Han har varit hemma länge nu och det har varit kul att ha honom här. Ungarna är tokig i honom.

Sen har jag faktiskt tagit tag i matten idag med, har bara räknat några tal men ändå det är alltid nåt. Nu ska Kim åka hemifrån ett par timmar och Felix har en kompis här så nu blir det till att ta hand om barnen resten av kvällen. På onsdag börjar allvaret igen, då är jag tillbaka i skolan. Vi kan nog behöva lite rutiner här hemma. Jag och Kimpa går varandra på nerverna och retar varandra så det heter duga haha. Så äre!

Skrik och panik

Jag är trött, det känns precis som när man varit ute på krogen och sen hållit sig vaken hela natten för att somna runt fyrasnåret. Imorse somnade jag senare. Runt 5.30 somnade jag för första gången inatt, eller imorse för det är ju morgon när klockan är halv sex. Alice vaknade runt 12 igår kväll och då hade jag inte hunnit somna än. Hon grät en massa, jag gav henne välling och hoppades att det skulle gå över, men där misstog jag mig. Hon fortsatte att gråta och skrika resten av natten. Ibland somnade hon till en stund för att sen vakna upp och gråta igen. Jag tappade räkningen på hur många gånger jag var inne hos henne men många var det iaf. Varje gång jag slumrade till så väckte hon mig. Jag försökte med det mesta. Gav henne alvedon och nässpray ifall hon hade ont och eftersom hon gråtit sig snorig. Då somnade hon en sväng, men sov inte länge. Jag vaggade, och sjöng och tröstade henne så gott jag kunde. Man känner sig så maktlös  för man har ju ingen aning om varför hon är så ledsen. Jag gissar på att hon hade ont någonstans det måste hon ha haft, men frågan är vart. Funderade på tänderna eftersom jag såg hur hon stoppade in fingret i mun gång på gång. Hennes kindtänder är på väg upp så det kan ju ha varit det. Eller magen, men jag vet inte. Runt halv sex grät hon för sista gången och då lät jag henne vara och sen var det tyst efter en stund. Då somnade jag. Idag är jag sliten, och Alice är inte riktigt sig själv än, men det kan ju iof bero på att hon oxå är trött. Kim dammsuger just nu och sen ska vi lägga Alice och då lägger jag mig också en stund. Kim låg med spränghuvudvärk hela kvällen och natten så därför fick jag ta Alice alla gånger utom en.

Inte för att låta pessimistisk men det här kan nog bli en jobbig dag. Känner mig trälig och deppig rent allmänt. Det är mycket nu och det blir ju alltid lite extra jobbigt då. Vi funderar på att åka på bio med Felix på eftermiddagen om vi får barnvakt till Alice, annars blir vi nog sittandes här inne. -15 ute så ut lär vi inte gå.

Love is a battlefield

Idag har vi varit i skogen och grillat annars har det inte hänt så mycket. Har haft en del duster med unga mannen i familjen, med andra ord Felix. Han är inte helt lätt alla gånger. När han var mindre så var han så nöjd över allt och det behövdes inte mycket för att få honom glad. Men nu är han en mycket svårflirtad ung herre som Kim uttryckte det igår. Inte ens lek och bus här om dagen fick honom i taket. "Ganska kul" sa han svalt efteråt. Imorse fick han ett litet utbrott och samma sak när vi skulle gå iväg till skogen. Han skulle minsann inte till någon skog, nej då han var skadeglad när han insåg att vi skulle komma iväg senare. Nu på kvällen skulle han absolut inte lägga sig heller. Han är nog lite bortklemad denna lille herre. Han har leksaker så det svämmar över inne på hans rum, ska allt göra en resning snart han behöver inte hälften av vad som finns därinne. Igår skulle han inte gå till sin kompis och leka för det var jobbigt att klä på sig ytterkläderna. Ja inte är det roligt jämt. Men för det mesta är han en underbar liten kille, en otroligt klok liten kille som jag är otroligt stolt över. Och Alice, lilla pallan, underbara lilla trollunge. I förmiddags märkte jag att hon luktade illa, rikttigt illa. Fattade inte riktigt varför (hon luktade alltså) men jag satte henne i duschen och sen när jag skulle lägga henne för att sova middag så upptäcker jag att hon har kräkts i sin säng och sen legat i det därav lukten. Hon hade kräkts upp sin morgonvälling utan att Kim sett det. Men hur som helst hon är för go alltså. Kim kokade risgrynsgröt igår och imorse när han värmde en tallrik i micron så var den så varm när han tog ut den så han sa aj, aj, aj och Felix härmade så klart och sen pallan! Aj, aj, aj sa hon. Alla tre skrattade vi åt henne. Rara lilla pudding. Hon härmar hon med. Dröjer nog inte förrens det kommer fler ord ur henne. Mamma, pappa, titta kan hon än så länge men som sagt det dröjer nog inte. Felix var tidig med pratet, när han väl började prata så kom det hur mycket ord som helst. Och när vi ändå är inne på palli. Hon börjar dagis om en vecka! Nästa måndag är det inskolning, helt sjukt ju! Men det ska bli spännande att se hur det går för henne. Tror inte det kommer att vara några problem. Hon är väldigt tillfreds så det ska nog gå bra.

          

Nu ligger den lilla terroristen så nu ska jag gå och se film med kimpa. Into the wild tror jag det blir!

Katt någon?

Vi har en katt här hemma som inte riktigt är att lita på. Diza är det såklart jag pratar om. Hon fräser när hon ser dom andra katterna och beter sig allmänt bitchigt. Hon är en liten köna som Kim och jag brukar säga. Men det är egentligen inte problemet för det har hon gjort i flera år nu. Men det här med Alice alltså. Alice är ju van att klämma på katterna lite som hon vill. Fleeze står ut med det mesta som ni sett på bilder som jag har lagt upp här, Zarah är oxå tålmodlig och vill hon inte mer så går hon sin väg. Tyra är livrädd och springer mest hela tiden bort då pallan blir för närgången. Diza springer inte utan hon hugger, eller kloar henne. Hon känner sig förmodligen osäker på Alice och det är väl inte så konstigt. Hon har rivit henne ett par gånger nu men idag var det värre än nånsin. Vi har ju alltid koll på Alice och kan avstyra när hon närmar sig Diza men idag låg Diza på en stol i köket och Alice var under bordet och gick fram till henne. Jag hade ingen aning om att Diza var där för det är hon aldrig annars. Hur som helst helt plötsligt hör jag ett illvrål följt av en massa gråt, hysterisk gråt. Då har Diza rivit till Alice igen, i tinningen och inte bara där utan även i huvudet den här gången och det blöder en del. Visst det var ju små hål men det ser ju så illa ut när det är i huvudet och det kommer ju en del blod. Vi tröstade och torkade henne och sen hade vi en diskussion jag och Kim. Så här kan vi ju uppenbarligen inte ha det. Men hur ska vi göra? Jag vet att de flesta av er tänker att vi borde ta bort katten, och det har ni förmodligen rätt i. Men det är inte bara. Hon är våran lilla Izlalala och hon är våran första gemensamma katt. Hon har alltid haft humör och visat sina känslor väldigt tydligt. Att omplacera är inte heller helt lätt, hon är så pass gammal nu. Hon blir faktiskt 9 år på Valborg. Tiden går ju så jäkla fort ju. Samtidigt sa vi det både jag och Kim att vi inte skulle kunna leva med oss själva ifall det tog värre nästa gång. Ifall det tar i ögat eller nåt, man vet ju aldrig. Vet faktiskt en tjej som blev blind på ena ögat när hon var liten tack vare en katt. Det skulle man ju aldrig förlåta sig själv för. Alice är liten ett par år till och det tar ett tag innan man kan resonera med henne, men å andra sidan växer hon ju hela tiden och lär sig saker. Men katten är ju som hon är. En liten prinsessa som fräser och gör som hon vill. Fan va svårt det ska vara då. Ingen av er som har några råd att ge? Eller kanske nån som vill ha henne? Hon är väldigt go emellanåt med. Gosar och dreglar och är söt som socker så klart. Men hon ska nog bo hos någon utan småbarn eller andra katter.



Långhårig liten sak är hon.

Annars har det varit rätt lugnt idag. Kim har frostat av frysen och jag har bakat chokladbollar. Brorsan har varit här en sväng och lekt med barnen somär stormförtjusta i honom. Sen såg vi på film med Felix. Hämtade ut Alice overall med så nu har hon två. Den nya passade väldigt bra så vi behåller den med.



Den rosa är den som kom idag



Pallan åt en våffla och så lade Kim dit en klick grädde och då blev det fart på de små fingrarna. Då var det inte
längre fokus på våffelbitarna om man säger så :)



Grädde är gott!


Året var 2008

Hade tänkt göra nån krönika av 2008, egentligen har det väl inte hänt så mycket och det känns lite löjligt men jag gör det ändå.

Vi började året med att titta på ett hus som vi var intresserade av. Vi beställde en visning med mäklaren och vi tittade igenom huset noggrant. Efteråt lånade vi nycklarna av ägarna och svärfar gick igenom allt grundligt och kröp på vinden och tittade. Det blev tyvärr ingen affär. Huset är fortfarande till salu och vi är fortfarande väldigt sugna på att köpa det. Samma månad köpte vi en ny spis väldigt billigt, spisen är vi fortfarande väldigt nöjda med. Brorsan fyllde 30 men blev inte firad just då eftersom han befann sig i Thailand i en månads tid. Var på läkarundersökning och kollade Alice ögon men det var inga fel på dom som tur var. Kim byggde en sandlåda till Felix. Linda berättade för mig att hon väntade barn, jag blev lyckligare än när jag själv fick se mina plussande stickor haha. Planterade fina rosor i rabatten runt fontänen. Läste en kurs i specialpedagogik och skrev en uppsats på tio sidor. Kim var hemma och var pappaledig och jag var i skolan med stinna boobies. Tog fram poolen och badade som tokar och åkte sen till Liseberg dagen efter där vi åkte karuseller hela dagen lång. Fick med oss Felix upp i berg och dalbanan. Döpte Alice, Ingrid, Maria i Visnums kyrka och hade dopfika i prästgården efteråt. Hälsade på Sofia i hennes nya hus i Deje, där spenderade jag kvällen och vi lagade mat, åt och umgicks. Pappa fick en vacker gravsten. Felix fyllde 5 år och hade sitt första barnkalas. Köpte oss en värmepump. Fick en båt som Kimpa totalrenoverade och gjorde fin. Tittade på Sveriges insatser i fotbolls EM. Träffade Kims okända kusin på ett barnkalas och tog kontakt. Ville så gärna skaffa en hund men lade ner planerna och började titta runt på katter istället, tanken var att köpa en raskatt. Några dagar senare så tingade jag lilla Zarah över telefon, en silvershaded/chinchillaperser hona söt som socker. Firade midsommar och byggde en stång hemma hos Kims faster med nya kusinen och hennes familj. Tittade på Magnus Betnér på mastis, men var besviken han var bättre förra gången när jag såg honom på Kau. Firade 6 årsjubileum i huset (fast vi firade aldrig). Åkte på semester till Stockholm och bodde på fyrstjärningt hotell i 3 nätter. Hälsade på Kims mormor och morfar och kusin och hans nyfödda son i deras nybyggda hus. I Stockholm var vi aktiva och upplevde: Skansen, Grönan, junibacken, Aquaria, slottet, wasa museét och naturhistoriska på 3 dagar. På vägen hem från Sthlm hämtade vi upp lilla Zarah och tog med oss henne hem. Dagen efter fyllde jag fyllde 27 år. Var på Riddarveckan och våra goda vänner Alex och Larsa gifte sig vid vänern. Dom bytte ringar på Kimpas 27 årsdag så deras bröllopsdag lär vi aldrig glömma bort. Firade 10-åring förlovningsdag. I år sen pappa dog. Mina vänner Mia och Tobias köpte sig ett hus.Min kompis Jeanette fick sitt första barn en liten dotter som fick heta Mika. Zarah blir dålig och fick sig två doser antibiotika och en del veterinärsbesök blev det. Kim och hans familj lägger om vårat tak under ett par veckor. Satte båten i sjön och åkte på en skräckfärd i den en kort stund (ja jag var livrädd). Köpte oss en husvagn som Kim än idag renoverar för fulla muggar. Åkte till fryken utanför Kil och sov över i Evas stuga med ett glatt tjejgäng. Kim och jag firade 11 års jubileum och var ute och åt tillsammans. Fick en kraftig nässelfeber och såg inte klok ut, åkte till doktorn och fick kortison och allergitabletter. Samtidigt åker Linda in till bb och föder en vacker liten Albin. Dagen efter är det Mias tur och hon får en liten Nellie. Jag började skolan igen och Kim går på pappaledighet. Våran lilla Alice fyllde ett år och vi hade kalas för henne med en massa folk, både släkt och vänner. Min kompis Lisa fick sitt andra barn en dotter som ska heta Mildred? (tror jag).

Jag har varit mammaledig i stort sett hela året så det har varit rätt så lugnt. Mest varit hemma med familjen men även en massa umgänge med vänner, precis som det ska vara.

     

     

     

     

     

     

     

     

     
Mika                                     Nellie                                   Albin

Läs Monicas blogg

Ni som är intresserade av Mia Eriksson och sanningen därikring och som inte läst boken Mia sanningen om Gömda. Så rekommenderar jag er ännu en gång att besöka denna BLOGG. Här kan ni läsa mycket av det som står i boken som hon skrivit. Ni får ju själva bedömma vad ni tror är sant. Jag har läst hennes bok och är övertygad om att det mesta som står i Gömda och Asyl är lögn. Det finns hur mycket som helst att skriva om. Mia jobbade aldrig på bank, hennes Anders är en chilenare vid namn Lois. Antagligen var det han som fick asyl i USA då han eventuellt ingått i Pinochets styrka, detta är dock inget man vet säkert eftersom hans papper är hemlighetsstämplade. Osama är inte efter henne och har aldrig förföljt henne heller för den delen.Däremot körde Lois en gång över Osama med bilen och för det fick han fängelsestraff i ett år, han satt ett halvår och när han kom ut så flydde dom. Dom flydde för att dom inte kunde garantera Lois säkerhet. Samtidigt som Lois satt i fängelse så levde Mia och barnen i radhuset själva. Radhuset som det sägs att socialen satte galler för. Detta är inte heller sant, det har aldrig funnits nåt galler på fönstren eller skyddsrum i källaren. Däremot var det någon som sprejade ordet Hora på gaveln på huset. Så jagad var alltså Mia så hon bodde själv i huset en tid. En del av det som skrivs om i boken att Osama utsatte Mia för var det egentligen hon som utsatte honom för och en del grejer är hämtade från människor i hennes nähet. Hon åkte hem till honom en gång och slog sönder allt som kom i hennes väg och förstörde för att han hade skaffat en ny flickvän. Hennes sista bok om Emma har jag inte läst och tänker inte heller läsa eftersom jag redan vet att det mesta är lögn. Mia har inte heller haft cancer som hon skriver om i den boken. Hennes son Michael har iaf aldrig hört talas om nån cancer och dom har numera relativt bra kontakt och han hälsar på henne med jämna mellanrum. Hon hälsar på i Oxelösund med ibland. Nu skrev jag mycket igen ser jag. Det här ämnet får igång mig. Ni som är nyfikna så rekomenderar jag att ni läser boken. Ni kan få låna den av mig om ni vill.

Och vad gäller Marklund så ger jag inte nåt för henne heller. Jag har aldrig gillat henne jag har verkligen inte det. Hon är ingen bra människa i mina ögon och inte speciellt begåvad heller för den delen. Det är hemskt att Sveriges media kniper igen med den här berättelsen. Men alla har de ett finger i syltburken eftersom de alla har hjälpt till med Marklunds karriär, de har själva lyft fram henne och nu tiger som som muren. Pinsamt Sverige!

RSS 2.0