Kursstart

Idag har det varit en lång dag. Åkte hem till Jea och Mika imorse. Blev bjuden på frukost och fick träffa två härliga tjejer en stor och en mycket liten. Tack gumman! Sen åkte jag in till skolan på kursstart, och det var en redig en! Uppstrukturerad och klar och allt ser mycket lovande ut. Tentan jag skrev i förra kursen är snart färdigrättad och jag fick iväg ett pepmail till läraren idag där jag tackade honom för allt han gett mig, härliga människa! I skolan fick vi se en direktsänd konferens som skolverket höll i ang IUP och skriftliga omdömen, intressant men lång. Var inte klara i skolan förrens klockan fem. Men nu är jag ledig tills på måndag, har inläsning hela veckan och har fått beställa böcker eftersom flera i Kristinehamn har samma kurslitteratur nu och det är kö på alla böcker på biblioteket.

När jag kom innanför dörren så stod Kim och stekte pannkakor. Han berättade att kickan hade ställt sig upp ett par gånger och applåderat åt sig själv. Först står hon på alla fyra och sen ställer hon sig upp. När jag lockade på henne så gick hon emot mig och gick ungefär två meter själv så nu släpper det snart. Och bara det att hon kan ställa sig upp själv är ju lovande. Felix ställde sig inte själv förrens senare, han lärde sig gå först. Go kickan, go kickan!

Är sugen på att krypa i säng men måste se Brothers and sisters först, men sen blire sängen! Gick upp 5.30 imorse så jag är lite småtrött.

Mamma

Var hemma hos mamma igår eftersom hon fyllde år. Hon hade lagat jättegod mat och köpt tårta och vad fick hon för det? Jag välte en stor sojaflaska som sprack och gick sönder på spis, vägg och golv samt mina kläder. Så hon fick torka en massa. Vi hade köpt med oss presenter till henne som hon var glad över, men hon hade köpt de här kläderna till barnen samt ett par sandaler till dom båda två som tyvärr var för stora och ska bytas därför är dom inte med på bild. Och så var det hennes födelsedag! Men hon vill ju handla kläder till barnen så det låter vi henne givetvis fortsätta med :)



Idag är jag hemma med barnen, vi har just ätit lunch och jag har lagt Alice som ligger i sin säng och babblar. Ska mysa ner mig i sängen framför ett avsnitt av D. När Alice vaknar ska jag dammsuga så jag kan behöva samla lite krafter till det, alla vet ju hur pigg man blir av att titta på tv.

Imorgon är det kursstart, spännnade!


Lipsill

Jag, Kim och Felix ser på Lailas finalnummer i Let´s dance och mina tårar börjar givetvis rinna
"Nu var det nån som tryckte på mammas känslonerv, eller snarare körde över den med en lastbil", säger Kim och jag garvar ihjäl mig.

Vad kan jag säga? Jag är så blödig nu för tiden. Semestersvenskar, Let´s dance ja t.om Wild Kids förvandlar mig till en riktig Crybaby!


Cinderella

Nu är vi hemma igen! Har haft det riktigt bra. Åkte iväg och lämnade barnen på fredagsförmiddag sen åkte vi hem och blev upphämtade av Rickard, Jenny och Dennis sen gav vi oss iväg. Senaste dygnet har mest gått ut på att äta så mycket som möjligt. Kom ombord på båten runt halv sex på fredagen och då gick vi upp till hytterna och lämnade packningen sen gick vi ner och fikade och drack drinkar. 20.30 var det dags för middagsbuffé och jag säger då det. Mat överallt och vi åt och drack en massa gott . Hade ett perfekt bord, lite avsides brevid fönstret. Sen gick vi runt och spelade lite på maskinerna och satt och umgicks och hade det bra. Lade oss dock väldigt tidigt, nästan för tidigt för att erkännas. Kim var stentrött och jag pigg som en lärka så jag låg vaken två timmar eller nåt. Och gungade gjorde det så det stod härliga till, jag låg och räknade i sängen en, två, tre dit och en, två, tre åt andra hållet. Dagen efter var det frukostbuffé, umgänge och kortspel som gällde. Sen luncbuffé (ingen bantarresa direkt). Men det får det vara värt, fanns massa som var gott, en hel del vegetariskt oxå. Första dagen så såg jag endast en del av det så jag tog fänkål och grejer men det fick dom plocka bort (tallriken alltså) och så plockade jag av det godare utbudet sen. Efterrrätt var det oxå jämt, och minimunkar till frukost. Nu ska jag sluta tjata mat. Sen tog vi oss en tur eller två till Taxfreen och där var det trevligt alltså. Skulle vela ha köpt med mig hela affären hem men ekonmin tillät inte det. Sen åkte vi hem och hämtade barnen. Jag trodde vi skulle tas emot med lite mer glädje, men icke. Felix kom inte ens och mötte oss när vi kom (datorn stod på) och det första han sa var att han inte ville hem. Alice klättrade upp på Kim men verkade inte speciellt längtande hon heller. Alexandra har gjort ett otroligt jobb som extramamma och barnen har haft det oförskämt bra! Tack snälla, rara ni!

Ett litet tillägg bara: Det har varit otroligt skönt att komma hemifrån lite och fått umgås med härliga människor men man ser mycket tråk på en sån här resa. Fylla och folk som inte kan bete sig. Folk som går och sjunger tingeling och raggar på småtjejer fast de är gubbar själva kan jag stå ut med men spyor, fylla och folk som beter sig illa är värre. Vi blev vittnen till ett slagsmål jag och Kim. Vi såg hur de stod och hetsade varandra och helt plötsligt smäller en kille in en annan killes huvud i väggen på trappan, bara dunkade till. Sen var det i full gång. De slogs och ramlade sen ner i trappan ett helt gäng och fan va läskigt det var, kunde ju ha gått riktigt illa, men de skingrade sig nog snart för när vakterna dök upp var de borta. En stackare satt kvar i trappan och blödde.

Idag är det lugnt, Kim och Felix är på minisim och Alice sover. Hon tog Felix nyckelpigmålade stenar förut och gick runt med sen snavade hon till och slog i munnen på de stora stenarna så hon har varit ledsen och haft väldigt ont i munnen. Jag har tittat och tittat men inte funnit nån skada men ont gör det. Nu ska jag duscha och försöka se reprisen på Let´s dance, sen ska vi hem till mamma och äta mat för hon fyller år. Hon ringde nyss från stan lilla mamma och då var hon och handlade en massa barnkläder och hade hittat skor till barnen plus en massa kläder till dom båda. Vad gjorde man utan henne?





Här ser ni anledningen till att jag älskar Taxfree! Godis, parfym och sprit :)

Överstökat

Nu är dagen över. Åkte in tidigt till skolan och satt och läste på det sista inför tentan. Åt lunch och köpte snacks, det var helt onödigt för det enda jag åt under tentan var en läkeroltablett. Hur som helst jag var klar med tentan på en halvtimme! Jag som trodde att jag skulle bli sittandes till sex på kvällen, jag var klar innan tre. När jag kom ut så stod alla arga klasskamrater där ute. Jag har ju skrivit att de har klagat förut men nu var det värre än vanligt. Nu var det uppror därute. Jag klagade kanske en del jag med, men mest var jag förvånad att den var uppbyggd som den var. Massa årtal och författare man skulle placera in i olika genrér. Men jag vet inte alls hur det gick. Kan bli både och, har ingen aning så det får tiden utvisa. Funderar på att skicka ett pepmail till läraren iaf han som gjorde tentan. Den andra läraren ska jag oxå skicka ett mail till men inget trevligt, för hon är en riktig köna!

Nu på kvällen har jag tvättat en massa inför helgen, alla måste vi ha rena kläder. Alice lär behöva ha med sig en del ombyten eftersom det blir kladdigt när lilla donnan äter. Kvällen har jag spenderat kramandes med Felix, min underbara lilla kille. Han ska sova borta imorgon och är uppspelt över det, men det är ändå speciellt eftersom han bara sovit borta tre nätter under hela sin livstid. Väldigt lite egentligen, men vi har inte behövt ha honom borta mer än så. I morgon blir det stressigt, sen skulle dte tydligen vara skitväder hela vägen ner till Sthlm, men vi åker i god tid. Ska bli underbart skönt att komma iväg lite.

Sexed up
Loose lips sunk ships
I'm getting to grips with what you said
No it's not in my head
I can´t awaken the dead, day after day
Why don't we talk about it?
Why do you always doubt that there can be a better way?
It doesn't make me wanna stay

Why don't we break up?
There's nothing left to say
I've got my eyes shut
Praying they won't stray
And we're not sexed up
That's what makes the difference today
I hope you blow away

You say we're fatally flawed
When I'm easily bored, is that ok?
Write me off your list
Make this the last kiss, I'll walk away
Why don't we talk about it?
I'm only here don't shout it
Given time we'll forget
Let's pretend we never met

Why don't we break up?
There's nothing left to say
I've got my eyes shut
Praying they won't stray
And we're not sexed up
That's what makes the difference today
I hope you blow away

Screw you, I didn't like your taste
Anyway, I chose you and that's all gone to waste
It's Saturday, I'll go out
And find another you

Why don't we

Why don't we break up?
There's nothing left to say
I've got my eyes shut
Praying they won't stray
And we're not sexed up
That's what makes the difference today
I hope you blow away

I hope you blow away
I hope you blow away

Oh yeah
Blow away
Away
(Just not today)

Torsk på Robbie!!!

Utbränd hjärna

Imorgon är det dags för den stora tentan. Men jag är inte helt klar med all läsning än så jag åker in redan 6.30 imorgon och kommer hem runt åtta nio på kvällen, kanske sju om jag har tur. Låång dag! Dagen efter åker vi så det blir stressigt värre på morgonen när barnen ska iväg. Till en annan sak jag är så jäkla disträ numera. Jag har läst för mycket och har för mycket i huvudet så jag funkar inte längre. Tappar bort saker, glömmer bort saker idag letade jag efter mitt kårkort hur länge som helst, vände upp och ner på huset innan jag hittade det. Och sen skulle jag ha tvättat idag, alla mina byxor är skitiga och då menar jag skitiga från ridhus och skitväder. Men jag glömde bort det så nu har jag inga rena inför imorgon. Sitter och läser hela dagarna så jag glömmer bort allt annat. Snacks till tentan har jag inte heller köpt, får köpa dyrt i Gläntan imorgon. Jag är en slarver, en sunkig sådan. Enda stora pausen jag tog idag var när jag bakade pizza.

Nu ska jag lägga mig, behöver lite krafter inför morgondagen. Wish me luck!

Dagens njutning bestod av Greys och det här:



Glömsk, glömskare, Maria

Jag är så jävla klantig! Köpte en ögonbrynspenna förut när vi var på Maxi. Eller jag köpte inte för den låg kvar i korgen. Kom på det först nu. Det är inte första gången det händer heller, snarare tredje eller nåt. Jag som verkligen behövde ha den nu *suck*. Iof så glömde jag kvar en mascara i vagnen en gång i början innan den larmades och fick den gratis så det jämnar väl ut sig. Den gången gjorde min kompis likadant. Sminket är så smått så det glöms bort hetl enkelt.

Nä om man skulle plugga istället för att sitta här och fördriva tiden. Ska hämta barnen och sen till bokbussen. Ska ringa Kim och be honom köpa en ny penna.

Make me pure (Älskar den här låten)

So I sing a song
To reel 'em in
It's a song I've sung before
And a song I'm gonna sing again
I mean every word
I don't mean a single one of them
Oh Lord, make me pure
- but not yet

Tell a joke, tell it twice
If no one else is laughing then why am I
I split my sides both times and laugh until I cry
Oh Lord, please make me pure, but not yet

I don't have to try
I just dial it in
I've never found a job that for me was worth bothering
I got a ton of selfish genes and lazy bones
beneath this skin
Oh Lord, make me pure, but not yet

Smoking kills
Sex sells
I've got one hand in my pocket but the other one looks cool as hell
I know I'm gonna die so my revenge is living well
Oh Lord, make me pure, but not yet

I stopped praying
So I hope this song will do
I wrote it all for you
I'm not perfect but you don't mind that, do you?
I know you're there to pull me through, aren't you?

So I look for love
I like the search
And I'll be standing for election all across the known universe
Every president get the country she deserves
Oh Lord, make me pure, but not yet

And I've been seeing
Somebody's wife
She said she'd leave him for me and I said that wasn't wise
You can't lie to a liar because of all the lies
Oh Lord, please make me pure,but not yet

Money, money, money, plugg, plugg, plugg

Give me money, give me gold, it brings me happiness I´m told.
I need experience in being rich and I need it know!
(No fun at all)

Idag är det plugg som gäller. Lämnade barnen tidigt imorse för att hinna med. Men dum som jag var så åkte jag till stan en sväng. Skulle följa med som sällskap till Alex och det gjorde jag så gärna. Gick in på Lindex och kom ut med sju plagg. Jag kan inte hålla mig, jag vill handla och jag vill handla allt! Finns det nåt bättre än att shoppa och bränna pengar?? Jag älskar det! Nu var det förvisso ta tre betala för två på två sex av plaggen så jag sparade ju en del pengar på det.

Idag fyller min kära svärmor år, och jag ska inte dit och fira henne. Inte för att jag inte tycker om henne tvärtom jag är väldigt förtjust i henne. Men jag hinner inte! Så jäkla trist. Jag ska till bokbussen klockan 16.30 och hämta två böcker och sen ska jag läsa utav bara h-vete sen. Sen har jag två till böcker att ta mig igenom idag, hur det nu ska gå. Denna tentan alltså så mycket som jag läst till den, sjukt mycket. Just nu skulle jag ge allt för ett jobb. Då är man förvisso borta hela dagarna men man kommer hem och är ledig. Jag har pluggat sen hösten 04 och börjar bli rätt less på det. Men nu är det inte långt kvar tills jag är klar. Nedräkning pågår. Hur som helst Kim tar med sig barnen till sin mamma och då får jag chansen att sitta och plugga hela kvällen. Och den chansen måste jag ta. Givetvis tar jag en paus och ser på Desperate annat vore ju otänkbart.

Nu är ni en hel del som är inne och läser här varje dag. Vet att många av er är smygläsare men en kommentar skulle vara trevligt. En liten peppning i någon riktning, kanske lite ris det är oxå välkommet! Shoot!


Och ja man måste ha tre liakdana dressar fast i olika färger, det är absolut nödvändigt!!

Tentaplugg pågår

Sitter här och äter kvällsmat och dricker varmt. Det behövs verkligen för jag fryser som en tok! Det är kallt och rått överallt, hur det är ute ska vi inte ens tala om, snacka om deprimerande.....Känner att jag börjar få ont i näsan och kroppen men tror inte att det är en förkyldning på gång. De jäklarna brukar hoppa över mig , inte för att det är nåt jag sörjer alltså det där biter oftast inte på mig. Eller nån annan i min familj heller för den delen. Vi är så jäkla friska här hemma så det liknar ingenting Alice har inte ens varit sjuk sen hon började dagis, hon har sammanlagt endast varit sjuk 2 ggr tror jag. Förvisso har hon ju inte levt så länge lilla gumman men ändå. Bara för att jag skriver så här ska ni se att jag blir sjuk, fast det tror jag inte. Jag brukar må mycket bättre efter en god natts sömn och tur är väl det. Hinner inte bli sjuk nu heller om man säger så. Hur som helst idag har jag läst och läst. Men bara två böcker, dock två hela böcker och en av dom var sjukt trist. Alice i underlandet, det var över 100 sidors lidande mer eller mindre. Sen läste jag Narnia, den var bra mycket bättre och man kände till varenda detalj. Imorgon ska jag ge mig i kast med de facklitterära böckerna som är två till antalet. Hinner verkligen inte med nåt annat än detta just nu. Slog iaf ihop en middag idag bestående av panerad och stekt rödspätta, potatis och sås. Felix kom hem från en kompis lagom till middagen och han klagade och ville helst slippa det där med mat som vanligt. Han äter inte mer än gärna iaf inte så länge det inte är frukost eller fika det handlar om. Alice mumsade och åt. Det är lite svårt att motivera honom till att äta vissa saker (t.ex fisk) eftersom jag själv aldrig någonsin skulle äta det själv. Jag lagar fisk ungefär en gång per vecka och inte ens Kim vill ha det, han äter utan att klaga men han är inte speciellt förtjust i det. Men något jag aldrig kommer att göra är att tjata på barnen att äta. Smaka ska man göra men jag tvingar inte i dom mat och gör ingen alltför stor sak av det, för då blir det bara värre. Titta bara på mig.

På torsdag är det tenta som sagt, den håller på ända tills klockan sex på kvällen. Då kommer man hem sent och dagen efter åker vi. Blir nog en del att göra på fredag fm. Det är ju en del som ska packas, och då tänker jag inte på packningen för mig och Kim som får plats i min skolväska utan snarare på det som Alice ska ha med sig. Kläder, blöjor, nappar, gosedjur, välling, flaska mm. Kim tycker att det ska bli lite jobbigt att åka ifrån barnen, främst lillan eftersom hon är så liten. Felix ser det hela som ett äventyr och han kommer att få sova över hos två av sina bästa vänner. Men lillan är så liten som sagt. Han saknar henne på jobbet och tycker att det räcker med att vara utan henne under dom timmarna (Felix med såklart). Men det kommer att gå galant och det är skönt att komma bort lite och slippa tänka på ansvar och matlagning och allt det där.

Nu är jag varmare och ska återigen krypa ner i sängen och läsa lite!

Tävling



Kamilla har en tävnling inne på sin blogg. Gå in och tävla ni med vet jag!

Hundutställning

Helgen har gått lika fort som annars. I fredags åkte jag in till skolan relativt tidigt på morgonen. Hade redovisning på eftermiddagen och det gick så där. Skulle nog ha pratat lite längre, men annars gick det väl okej. Däremot så blev jag förbannad på läraren efteråt. Hon klantade sig en del kan man säga. Hon ska få så hon tål i utvärderingen sen, var så säkra! När jag kom hem runt sextiden så var det middag, hemmagjorda hamburgare och klyftpotatis. Till efterrätt gjorde jag en äppelpaj igen (på Felix begäran). Sen blev det Let´s dance såklart. Igår var jag hemma hela dagen. Åkte bara och handlade och sen såg vi Robinson på kvällen. Tyckte inte att det var något att ha, bara massa pakter och skitsnack. Men kan lova att jag lik förbannat kommer att sitta där varje lördag. Kim fixade klart det sista i vardagsrummet med. Projektortavlan blev inte mindre som vi befarat, däremot fick han hänga upp projan upp och ner i taket, annars blev det bra därinne.

Idag åkte jag iväg på hundutställning i Karlskoga med Alexandra och Luna. Kul att titta på folk och massa fina hundar. Fanns speciellt en liten valp som både jag och Alexandra ville ta med oss hem, snacka om söt. Det var så man dog alltså! Tyvärr så gick han inte vidare. För Luna gick det bra, hon var så duktig så lilla stumpan. Det var en rolig upplevelse, dock lite kallt i ridhuset och skitig och kall blev man, var ju skitväder ute. Efteråt åkte vi till Max och åt mat och sen vidare och handlade lite och sen hem.

Nu har jag fullt upp ett par dagar framöver. Tenta på torsdag och jag har en hel del att läsa innan dess så jag får sitta hela dagarna. Har en del böcker kvar tyvärr, sen vet jag ju inte riktigt vad som kommer på tentan så det blir nog intressant. Tentan är fram till 18 på kvällen och dagen efter så åker vi ju till Sthlm. Kan behöva komma bort lite känner jag, perfekt innan nästa svenskakurs drar igång på tisdag.

Vill bara tala om ett telefonsamtal jag fick i fredags när jag var i skolan. Det ringde hemifrån och jag trodde såklart det var Kim eftersom han var hemma med barnen då dagis var stängt. Men icke, det var lilla känslan (Felix). Han sa hej! Hur är det? Sen fortsatte samtalet och det visade sig att Alice sov och Kim hade gått till garaget en sväng och han hade tråkigt. Han satt och väntade på att klockan skulle bli två så han kunde få åka till en kompis och leka. Min lilla älskling, jag blev så glad när han ringde, helt spontant. Han börjar bli stor min kille ♥

Alice har ritat här hemma idag tyvärr inte bara på papper utan på väggar, garderober och annat. Sen passade hon även på att äta lite krita oxå. Sen satt hon och spottade på golvet lilla fia.





Nu ska jag gå och läsa en timme innan Beck börjar.

Mission accomplished



Det är  ingen som kan säga att vi inte har några glas iaf. Finns diverse sorter, jag inser att många av er säkert har fler än vad vi har. Men vi har många ändå om man ser till hur lite som dricks här hemma. Jag dricker inte ens vatten om dagarna, än mindre alkoholhaltiga drycker. Men det är fint med glas, och kul att ha hemma. Kanske ser fattigt ut men det är flera rader på varje hyllplan (bara ett förtydligande).

Nu ska jag sova, nej läsa var det ju.

Nostalgisk och våt i ögat blev jag oxå när jag plockade, speciellt åt flaskan nere i högra hörnet, den var ju din ♥

Redovisning imorgon, men sen jäklar är det helg!

Snabb uppdatering: Det är bättre med ryggen, dagarna går bra men under nätterna och på mornarna är det inte roligt. Då värker det utav bara helvete faktiskt. Idag har jag spenderat dagen hemma hos Anette i Filipstad, vi arbetade med våran redovisning, vi gjorde en powerpointspresentation. Det mesta är klart men vi ska ses imorgon och fixa det sista. Måste bla ha litteraturhänvisning. Men det känns okej, det kommer nog gå bra. Nu är jag rätt seg, men eftersom vi möblerar om i vardagsrummet så måste jag ställa in alla glas i vitrinskåpet innan Alice vaknar imorgon, för då är det kört :) sen ska jag sätta mig i sängen och läsa en timme eller två. Tenta på torsdag!

Hej!

Nakenkatt

Det var några av er som ville se Zarah, hon är ingen vacker syn längre men här kommer hon:



 
Smal va?

Det är ju så man skäms när man visar henne här. Men det var tvunget och hon kommer att bli så fin sen när pälsen växer ut igen. Har köpt en suverän kam som river av underhåret på katten, den ska vi köra stenhårt med nu. Men hon ser inte klok ut och det blev inte mycket katt kvar.

Nu är det kväll och snart är det Greys. Vi håller på och möblerar om i vardagsrummet så Kim bryter sönder tavlan som projektorn visas på. Han ska byta vägg på den och han kommer att förminska duken så bilden blir mindre. Inte helt kul men nödvändigt eftersom väggen är mindre och soffan hamnar närmare än förut. Nu är den ju 100 tum så lite mindre spelar väl ingen roll. Han får vägghänga den, men jag tror han finner en bra lösning som han alltid gör. Men ikväll blir det Greys på vanlig liten tv, mindre kul. Värdsliga problem jag har va?

Nu ska jag lägga Felix och sen fixa inför imorgon, ska till Filipstad och arbete med redovisningen.

<3

Imorse var det inte roligt att gå upp när klockan ringde. Jag hade så ont i ryggen så jag knappt tog mig upp. Det tog dubbelt så lång tid att duscha. Sen sov jag dåligt inatt eftersom Alice vaknade och grät flera gånger om men mest för att jag bara kunde ligga på ett sätt för att det inte skulle göra ont. Men jag kom iväg till skolan och det gick bra eftersom jag satt ner större delen av tiden. Dom ringde från dagis när jag satt på lektion. Alice hade kräkts och efteråt var hon väldigt ledsen. Först trodde jag att hon hade fått magsjukan men sen kom jag på att hon varit trög i magen ett tag och hon brukar ta i så hon kräks när hon inte får ut något. Så jag ringde upp och påtalade detta för fröken som ringde. Så dom gick in och tittade i hennes blöja och mycket riktigt jag hade rätt. Men då hade Kimpa redan åkt hem så barnen fick vara hemma från halv elva eller nåt idag. Skönt för dom allihop att bara ta det lugnt. För inte var Alice sjuk inte, nej hon var precis som vanligt klättrade och hade sig.

Vi har bestämt datum för en kryssning nu. Det blir nästa helg vilket passar mig utmärkt eftersom det blir dagen efter min tenta. Kommer kännas skönt att komma bort och bara ha det gott. Vi åker med kims bror, syster med pojkvän och pappa. Kommer att bli riktigt härligt. Bara det att komma hemifrån lite och bara tänka på sig själv och slippa alla måsten. Barnen får stanna hemma, de ska eventuellt bo hemma hos några kompisar som oxå har familj. Otroligt snällt av dom att ställa upp. Där kommer barnen att ha det superbra och det känns skönt att veta. Kommer kännas konstigt att åka ifrån dom speciellt lillan som aldrig varit utan oss över natten förut. Men man behöver komma bort ibland och hon kommer att ha det så bra där hon är.

Vi har köpt en kattrimmer och klippt Zarah en del så hon ser inte klok ut. Men vi valde att göra det själva så vi slapp söva henne. Hon hade inte tovor överallt men det var lättast att ta av allt. Just nu har hon hår på magen, benen, huvudet och svansen. Ska trimma benen oxå så hon blir av med alla tovor. Hon ser inte klok ut som sagt och smal som en liten fjärt är hon. Ser ut som en nakenhund. Och igår när Kim trimmade henne så gick hon in i löp oxå. Så hon har pipit hela natten och trampat med föttern, lilla gumman. Inte lätt att vara okastrerad katt i mars inte.


Just getting started!


En del av Zarah


Våran stora tjej som förser sig med penna och klättrar upp och sätter sig för att rita vackert :)


Felix när han var i Alice ålder


Ryggskott

Jag har fått ryggskott! I går trodde jag bara att det var en sträckning men idag är det minst tio gånger värre än igår. Att sitta funkar okej men att gå och röra sig är riktigt svårt. När jag sover kan jag bara ligga på en sida annars gör det ont. Så det var en pärs att komma i tid till dagis imorse. Att bära Alice var inte det lättaste. Felix sa att jag inte skulle bära på henne men vissa lyft var oundvikliga som ur sängen, på skötbordet och upp i matstolen. När jag kom till dagis så bad jag snälla fröken H om hjälp att bära ur Alice ur vagnen och uppför trappan som finns där. Jag har läst på lite och det står att man ska röra sig när man har ryggskott. Inte så lätt när jag är hemma för att läsa böcker. Som tur är så kommer Kim hem tidigare idag, han är i Karlstad och köper 20 kg kattmat just nu. För att plocka disk och tvätt är uteslutet känner jag och så kan han hämta barnen med, så slipper jag. Vad gjorde jag utan honom? Han är min klippa ♥

Kim började möblera om i vardagsrummet igår och Felix blev helt uppspelt. Han började gå och möblera om överallt där han kunde. Han flyttade på mitt smink och på leksaker, toapapper ja allt han kunde förflytta. Sen fick han en hylla i sitt rum för allt lego. Sen fick han även upp sin spelare där så han kan sätta på musik och skivor från sängen. Han var så nöjd så. Och nu kan Alice komma in i rummet utan att man måste plocka undan allt först.





Puss!

Sälja eller inte sälja det är frågan

Klockan är 09.20 och det är helt tyst i huset, det enda som hörs är Kims snusningar och värmepumpen som fläktar. Felix är vaken och han sitter på sitt rum, men både Kim och Alice sover fortfarande. Alice är en liten sömntuta, igår sov hon middag i tre timmar, sen lade vi henne 19.20 och hon sover fortfarande! Förvisso så var hon vaken en sväng i natt det hörde jag. Men jag gick inte upp till henne utan hon fick ligga därinne och babbla. Har inte vaknat och gett henne välling sen i måndags. Får hoppas att det får fortsätta så här. Hittils har hon druckit en flaska varje natt. De är inget hon behöver om man säger så, hon är nog rund ändå. Tydligen så höll jag på likadant som liten, men jag vägde mycket mindre än vad Alice gör (födelsevikt på 2100g).

Gårdagen spenderades i hemmet, Kim jobbade lite med veden och jag tog hand om barnen och Felix hade en kompis här hela dagen. Sen åkte vi och veckohandlade och hem och tittade på Wild kids. Alice fick vara med den här gången eftersom vi inte hann lägga henne innan. Hon krälade runt i jord från en kruka som hon dragit ut och eftersom godisskålen ställdes fram fick hon tag i en chokladbit som hon kladdade runt med. Och innan när vi packade ur matvarorna så fick hon tag i en körsbärstomat som hon snaskade på och allt kletade hon av på mig sen. Det är rart med barn! Sen såg vi på melodifestivalen Kim satt med mig för en gångs skull. Jag är glad att inte snälla snälla vann, men min favorit gick det inte alls bra för. Mitt i festivalen ringer Linda med dåliga nyheter! Hon ska på bröllop samma dag som vi ska på U2! Snacka om trist! Vi som hade planerat hotell, middagar, massa mys och umgänge. Det här var riktigt ledsamt. Alla började genast snacka om att sälja biljetterna. Jag kan tjäna en hacka på dom det kan jag, speciellt om jag har is i magen och väntar till sista stund. MEN jag vill INTE sälja dom. Visst vill jag ha pengarna, dom kan ju finansiera våran semester, men jag vill se dom. Jag älskar U2, men jag får aldrig med mig någon av mina andra vänner, inte en chans! Men däremot kan jag nog få med mig Kimpaluring det tror jag nog. Vi kanske kan göra det som en semester, det vore grejer det. Men som sagt vi får väl se vad som sker.

Idag är det tänkt att jag ska ta en promenad med Alex men jag vet inte om det går. Jag har så jäkla ont i ryggen, gör ont varje gång jag tar ett steg. Men det skiter jag i, jag behöver motionen. Det värker längst ner på höger sida, strax över svanken. Vet inte vad jag har gjort, säkerligen så har jag sträckt mig. Annars ska jag läsa Harry Potter, började läsa den igår och den är helt okej. Läser den inför tentan och jag får läsa allt vad jag orkar  för jag ligger efter så det skriker om det!

Här om dagen när jag vaknade så kraxade det högt i huset, jag tänkte direkt att en fågel har fastnat i skorstenen. Har nämnligen hänt förut och Kim fick bända loss den ifrån torkskåpet. Men sen när jag kom hem från dagis så såg jag hur en kråka klättrade upp ur skorstenen så jag tänkte att va bra stackaren kom loss. Men sen så pratade jag med Alex som frågade om det inte var så att han byggt bo där i. Och det tror jag han har. För nu hör jag krax varje morgon men ingen har dött än så han har bannemej flyttat in.








En sak på den här bilden är jag helt beroende av och det är inte godiset eller glassen. Nej däremot Samarinen, har haft magras 4 ggr den här veckan, vaknar varannan natt med otroliga smärtor. Måste nog ringa upplysningen på måndag. Har inte brytt mig förut under 13 år men ska det vara så här ofta så funkar det inte längre.

Nu ska jag göra frukost, för nu är alla vakna och dom sitter här brevid mig. Eller ja Felix hoppar och studsar och berättar för Kim om sitt robotspel haha.


Qualitytime med Linda och Bono (från 20050731)

Vart börjar man? Har haft två riktigt bra dagar. Började i fredags när jag åkte ner till Örebro för att med Linda åka vidare till Göteborg. Vi åkte tåg och hade ingen sittplats först satt vi i en trappa och sen fick vi ett bord i bistron där vi satt med en man som var mästare i schack och som skrev i DN varje vecka, nästan kändis ju haha. Kul att åka tåg, men varmt som fan.

När vi kom fram så gick vi och käkade god mat. Sen var det dags att traska iväg till Ullevi, där satt vi ett par timmar och lyssnade på förbanden. Klockan 21.30 ca så kom U2 ut på scenen, vad kan jag säga? Mäktigt as hell! Konserten var underbar. När dom skulle spela One så bad Bono alla att ta fram sina telefoner eller annats om lös sen sjöng alla med. Det var underbart. Många låtar var bra, in the name of love, But I still havn´t found what i´m looking for. Vilken röst! Vilken man! Sen tog han upp en tjej ur publiken som han dansade med, ett minne hon lär bära med sitt resten av livet. WOW!

Sov hos min kära faster, sov jättegott gjorde vi. Strax innan vi somnade skrattade jag så att jag nästan grät. Jag tror att Linda är roligast i hela världen det säger jag bara.

Ullevi here we come!

Vilken dag! Efter att jag hade tagit upp barnen och gett dom frukost så loggade jag in på ticnet.se Var ju biljettsläpp imorse klockan nio. Kastades ut runt 8.54 och fick logga in igen och här började kön. Och i kön satt jag i 2,5 timmar ungefär. Stod hela tiden att jag hade mer än 15 minuters väntetid, sen blev det tio, sen fem and so on. När jag väl kom in var klockan runt 11.30 och jag hade redan hunnit med att ge barnen lunch och lägga Alice. Men när jag väl kom in fick jag först inte tag i några biljetter. Vilken sektion jag än valde sa sa den null! Trots att jag valde extrakonserten som snart sattes in. Jag klickade och klickade men det fanns inga alls. Efter att ha åkt ut och fått köa en stund till (tänkte inte ge upp i första taget) så kom jag in och klickade för tjugonde gången i översta rutan för att kolla (på dyraste alternativet) så hamnade jag i kö igen. Sen efter en stund så kom jag in och då hade två platser reserverats för mig på bästa plats så det var bara att betala och se glad ut. Det blev ett dyrt kalas det gick på 2400 alltså 1200 per biljett! Dyrare kunde det inte bli, men inte bättre platser heller, vi sitter brevid scenen, på sidan! Det blev lite dyrare än jag tänkt mig men vad gör det? Kommer bli så jäkla kul! Jag sa det till Linda som ska med att sist när vi var på U2 (sommaren 05) så betalade vi 1000 kronor för de sämsta platserna ever och den här gången får vi betala 200 mer och får dom bästa ever. Så jag gjorde allt en bra affär ändå! Är så jävla nöjd, det var värt tre timmar framför datorn!! Nu ska jag på två konserter i sommar med typ 20 dagars mellanrum, me like!

Efter allt det här så bjöd jag hit Alex med barn så de kom hit och lekte lite och jag slängde ihop en sockerkaka till killarna. Felix kompis Isak kom oxå förbi  så det var full fräs här med fem barn i huset. Sen har jag dammsugit och moppat och bakat äppelpaj. Kim lagade maten igen och idag blev det indisk kycklinggryta. Kim är bra att ha han ♥

Nu blir det Let´s dance!

Egoism och läkarbesök

Idag var det redovisning på schemat, eller snarare redovisningar! Själv genomförde jag två stycken, den ena gick okej den andra mindre bra eftersom jag inte riktigt visste vad jag skulle säga. Var dåligt förberedd kan man säga. Kanske blir så när det är en gruppuppgift som alla gör sjävla hemma eller inte gör alls. Den var inte obligatorisk och inte betygsgrundande och det kan ju oxå vara en bidragande orsak till att man inte var så seriös. Vi hann inte med alla redovisningar utan två stycken får redovisa på nästa pass som förövrigt är det sista passet. Nästa vecka är det redovisning på fredag och sen veckan efter är det tenta sen är kursen slut. Hur som haver anledningen till att inte alla hann klart idag var för att en tjej hade meddelat via en kompis att hon skulle komma efter rasten och eftersom hon ingick i en av de första grupperna så fick redovisningarna skjutas upp. Vi hade två böcker som skulle redovisas och sa att vi kunde ju börja med den andra men läraren hade tänkt sig så här och så fick det bli. Till saken hör att den här tjejen inte dök upp! Inte under hela passet. Så hennes grupp fick redovisa utan henne och hela klassen hade väntat i onödan och två grupper hann inte ens med att redovisa. Hela klassen var upprörda över det här, eller snarare irriterade. Men jag är inte ett dugg förvånad om man säger så. Kan tillägga att den här tjejen är samma tjej som var med i min förra mattegrupp hon som aldrig dök upp på studiegruppsträffarna och som alltid kom med ursäkter. Så jävla dåligt och egoistiskt gjort.

Efter skolan åkte jag hem och träffade en traderaköpare på stationen. Erbjöd mig att träffa henne när jag efter vunnen auktion såg att vi bodde i samma stad. Då slapp hon frakten och jag slapp springa in på posten. Fick tom dricks av denna snälla kvinna. Det roliga var att J i min klass umgicks med henne och följde med mig och hälsade, det är en liten stad man bor i. Sen kom Mia, Nellie och Tobbe med hundar och mötte upp mig och vi gick och tog en lunch jag och Mia. Var så himla trevligt. Jag får så dåligt samvete! Jag måste bli bättre på att höra av mig till henne. Men nu ska det bli ändring på det, nu ska vi ses oftare lilla rara du! Sen kom Kim och Felix och hämtade mig och så åkte vi till läkaren med Felix. Han skötte sig exemplariskt och fick en chokladrulle efteråt för att han var så duktig. Som vi misstänkte så blir det operation. Min lilla plutt ska sövas, bli sydd och få ligga på uppvaket. Kommer ju såklart att gå bra men ändå. Jag är snart 28 år och har aldrig blivit sövd. Man önskar ju att man kunde skydda dom från allt sånt där.

Annars är det numera helg för mig och jag ska försöka läsa lite böcker i helgen eftersom tentan närmar sig med stormsteg. Ska börja redan ikväll. Planerna för morgondagen är att städa huset. Är rejält skitigt här nu, hinner liksom inte med att städa om dagarna. Plockar disk och tvätt men det är oxå allt. Så städa blir det, annars inga helgplaner än så länge.

Ha det gott!

Frittata på mig

Idag struntade jag i att åka till skolan. Jag behövde vara hemma och jobba lite. Vi ska redovisa ett grupparbete imorgon, om man nu kan kalla det för grupparbete vill säga. Vi satt tillsammans och pratade under en rast sen fick var och en av oss åka hem och jobba själv. Den delen jag har gjort är mer än en tredjedel av arbetet om man säger så. Börjar tröttna på att sånt här aldrig kan funka. Som nu, jag ska skriva ett schema till dagis men kan inte skriva det förrens jag vet hur vi ska jobba ihop till veckan *suck*. Och det ska vara inne senast imorgon. Hur som helst så har jag förberett två redovisningar idag, men han inte hunnit lälsa någonting. Tog även en långpromenad med Alex, det behövdes.

Är ganska skönt här hemma om kvällarna när Kim lagar mat, jag står bara brevid och hejar på. Idag lagade han en jättegod frittata med spenat och fetaost samt sallad till, me like! Fick ett supersött regnställ med Pippi på i posten idag, har beställt på nätet. Skulle kunna handla hur mycket som helst. Men det är inte alltid det blir rätt. Som nu sist när jag betalade det jag köpt från LinusoLotta, det visade sig att jag betalat en räkning 2 ggr (jag en och svärmor en) istället för att betala en annan faktura därifån som jag nu fått påminnelse på. Ska fixa till det, men har haft svårt att få tag på dom.

Nu ska jag fortsätta att förbereda här hemma. Imorgon är det två redovisningar, sen åker jag hem och träffar Mia och sen till läkaren med Felix. Sen helg!!

Trevlig helg på er!


Tidsbrist

Hinner inte blogga längre känns det som. Men ska försöka mig på ett inlägg nu. Var och hälsade på Kims kusin med familj i söndags, det var jättetrevligt och barnen lekte så bra. Kim var dock helt slut efter att ha sågat gran två dagar i rad så hans kropp gav upp en sväng, men vi kom iväg ändå. Sen har det varit skola. Och jag måste säga att jag är trött på alla grupparbeten, det funkar inte eftersom de jag jobbar med aldrig är i skolan *suck*. Så jag är trött på lata människor. Vad har de i skolan att göra om dom ändå aldrig är där?

Idag åkte jag och Anette till Bergvik efter skolan och åt lunch på Max. Vi var sugna på nåt annat än matsalsmat. Var grymt sugen på att handla kläder men lade band på mig själv. Har beställt en del kläder så jag behöver hålla i pengarna. För vet ni vad?? Dom släpper biljetter till U2 oå fredag och jag bara MÅSTE försöka lägga vantarna på några sådana. Har sett dom en gång och det var så jävla bra så det gör jag gärna igen. Verkar som att min kaka oxå är sugen (Linda). Vi hade så roligt sist, så mycket som jag skrattade då har jag nog aldrig skrattat förut i hela mitt liv. Det bara måste upplevas igen!

Annars är allt lungt. Har sovit dåligt ett par nätter. Magen har krånglat (bukmigrän eller ej?) och sen väcker Alice mig, senast imorse 4.45 när min klocka skulle ringa 5.30 sånt är inte kul! Hon är fortfarande som en virvelvind och är på allt. Min mamma var tydligen klånfingrig som liten så det ligger väl i generna :) Men hur söt och charmig som helst såklart.

Nu ska jag fixa inför imorgon och så, har två redovisningar på torsdag så det finns att göra. Ska även se klart Desperate och plinga Mia.

Ha det gott alla Läsare, smygläsare och annat löst folk!




Promenad, bio, trädfällning och diverse annat

Nu är helgen snart till ända. Att det alltid ska gå så fort! Hinner inte med allt jag vill hinna med. Igår var Kimpa och svärfar hemma hos mamma och sågade ner hennes stora gran. Det gick bra, proffs som han är på det där svärfar, men mamma hade nog varit lite nervös innan. Granen var hög som bara den så jag kan till viss del förstå hennes oro men trots det fick jag mig ett gott skratt när Kim kom hem och berättade händelseförloppet. På eftermiddagen drog jag, Kim och Felix iväg och veckohandlade sen stannade jag kvar i stan och gick på bio med Tina. Jag behöver inte ens berätta vilken film jag såg va? Känns så självklart numera när folk ska på bio att det är just Män som hatar kvinnor som man ska se. Och ja jag tyckte jättemycket om den. Den var väldigt bra, så den rekomenderar jag er alla att se. Och Micke Nyqvist alltså, han är väl en pärla ändå! Tycker han är bra på alla sätt och vis och snygg är han oxå! Efter bion tog jag mig en promenad ut till Drevsta innan jag åkte hem. På kvällen blev det mys med Kim och Felix och sen melodifestivalen för mig själv. Tyckte det var långdraget att se alla låtar flera gånger, så bra är dom ju inte om man säger så. Röstade dock några gånger, på Rigo och Sarah. Snälla snälla växte hos mig faktiskt, men hon är ju bra speciell ändå. Annars är inte låtarna i min smak. Hatar sån där pop som EMD, Alcazar mfl framför. Har riktigt svårt för sån musik.

Idag åkte Kim för att ta reda på det dom sågade ner igår. Han fick ta med sig Felix eftersom jag och Alex skulle ut och gå. Jag tog Alice i kärran och gick iväg. Och vad underbart skönt det var ändå. Är härligt att röra på sig och vi hann skvallra om diverse så jag är mer än nöjd. Det enda tråkiga är att vi inte kan göra det här oftare. Men nu när det går mot vår så blir det lättare eftersom det är ljusare längre på kvällarna.

Nu sitter jag och väntar på att mamma ska ringa. Hon lagar mat till oss idag. Alice sover och när maten är klar ska jag väcka på henne och så ska vi bege oss bortöver. Ringde till mamma och hon var i affären så det var Felix som svarade (det gör han aldrig hemma) och han frågade vem är det? Och alltså va pluttig han låter i telefon. Låter som att han vore tre år eller nåt. Ville bara hoppa in i telefonen och krama honom. Finns inget bättre än mina barn (för mig alltså). Underbara små liv, mammas stoltheter! Alice är det full fart på numera. Hon klättrar och fixar och babblar dagarna långa. Enda gången på dagen då det är lugnt är när hon sover ♥

Ska eventuellt åka och hälsa på Kims kusin med familj idag om vi hinner. Vore riktigt trevligt såklart, men Kim måste hinna klart med det han gör först. Mamma har påtalat för mig flera gånger på telefon hur arbetssam han är. Det där vet jag ju redan. Han är helt otrolig och det säger jag inte för att skryta över honom, men han är det alltså. Så arbetssam, så duktig han gör allt så jälva bra oxå. Allt han gör gör han till 100%, att slarva finns inte på kartan. Du är så jäkla bra älskling, du är den bästa som finns! Är stolt och oerhört glad över att det är du som är pappa till mina barn. Bättre kunde dom inte ha det, inte jag heller för den delen puss!

Nu ska jag göra mig iordning, känner på mig att mamma plingar snart. Hoppas ni alla haft en bra helg!


Tentaplugg och sconesbak

I morse när jag vaknade var jag så trött så jag snoozade om av misstag, det var tänkt att jag bara skulle vakna till men jag somnade om. Eftersom vi inte gjort smörgåsar dagen innan så var det bråttom. Fick upp Kim ur sängen tidigare än vanligt så det löste sig. Längtade in till bussen så jag kunde få slumra till en stund. Kom fram till skolan alldeles för snabbt. Eftersom jag inte gjorde några smörgåsar åt mig själv så skulle jag köpa frukost i gläntan, men då funkade inte kortet. Men snäll som hon i kassan är (en riktig ängel faktiskt) så lät hon mig komma och betala senare. Hon känner ju igen mig och vet att jag är där ofta, så jag fick min frukost. Kände mig inte ens trött på lektionen och jag tror jag vet vad det beror på.

Träffade en gammal kurator på skolan idag eftersom gymnasieskolor från Kristinehamn var där på besök försökte prata med henne men min pratglada klasskamrat tog över :) Åkte hem till bibblan och lånade en massa böcker istället och sen hem och lagade mat, lade barn och nu har jag precis bakat scones. Hade knappt nåt bröd hemma. Ska nog börja använda bakmaskinen igen, det är synd att den bara står där. Man kan ju faktiskt baka rikltigt gott bröd i den.

Imorgon är jag hemma med barnen. Känns skönt att slippa släpa iväg dom till dagis. Men jag skulle ha behövt ha dom där så jag kunde få lite läst men de får vara hemma med mig. Felix är nöjd över detta beslut och sugen på scones till frukosten imorgon. Vi kanske ska hitta på nåt med Alex och barnen med, vi får se vad det blir. Alice hade busat på dagis idag, stojat som bara den och varit på strålande humör och pratat hela dagen. Ni skulle ha sett henne igår då babblande hon som bara den, hon kommer bli som mor och bror sin.





Här är böckerna jag ska läsa inför tentan. Högen till vänster har jag ICKE läst och den till höger har jag läst, så jag har en del att göra. Funderar på att skjuta upp den andra tentan, alltså mattetentan. Den går en vecka innan den här tentan i svenska. Känner att det kan bli tufft med två tentor på en vecka. Och matten går sen i april, maj och augusti oxå. Har inte bestämt mig än men det lutar ditåt.

Första stegen (Kickan kan)

Idag är det en stor dag! Alice tog sina första steg idag. Jag har ju sett på henne att hon flera gånger funderat på att släppa taget och gå istället för att krypa. Idag hände det för första gången. Hon höll i min hand och gick sen släppte jag och tillslut knallade hon vidare. Inte så långt men hon gick ungefär fem steg själv några gånger. Hon gick mellan mig och Kim som hejade på henne och klappade händerna. Nu är hon på gång och hon kommer snart att lära sig. Kommer nog lösa en hel del det. Blir lättare för henne när hon är ute också, slipper sitta i vagnen så mycket. Sen tog hon telefonen mot örat och babblade som bara den, hallå skrek hon. Och igår när Felix och Kim skojbråkade så blev hon orolig eftersom Felix skrek så, så hon kröp snabbt dit och tog sig upp och pussade och tröstade storebror mys, mys mys!

Har varit i skolan idag men var fräck nog och smet ifrån lektionen ett tag innan den var slut. Jag ville hinna med bussen hem, så jag var hemma redan vid 12.30 hade jag suttit kvar 40 minuter till på lektionen hade jag inte varit hemma förrens tidigast 15.30. Köpte med en grekisk pastasallad från Selma så jag hade lunch när jag kom hem. Tyckte jag var värd att åka hem tidigt. Har inte missat skolan alls i stort sett och jag var trött, skönt att komma hem tidigt ibland.

Nu ska jag lägga Felix, sen är det nedräkning till......GREYS!





Fick inte upp fler bilder eftersom det krånglar som vanligt. Ciao!

Kalas

Satt just och lade in en himla massa bilder som ni ser här nedanför. Tog mig över en timme. Hade blivit utmanad att lägga ut bild 6 i mapp 6 samt bild 4 i mapp 4. Men har alldeles fär många mappar med kort så jag gjorde så här iställlet. Helgen har varit lugn. Igår var jag i stan och handlade med morsan. När jag kom hem gjorde Felix vågen när han packade upp allt jag handlat. Allt var gott sa han, han som knappt äter mat. Eller äter gör han ju men visar föga intresse för det. Och då ska tilläggas att jag bara köpt en påse lördagsgodis och inget annat snask eller sötsaker. Men han hittade varmkorv och marmelad och allt vad det var. Kul när man kan glädja honom. Tror mest han var glad över att ha sluppit följa med och handla. Lagade tacos som vi bjöd mammsen på. Sen såg jag melodifestivalen som jag somnade framför. Såg så pass mycket att jag hann uppfatta att det flesta låtarna var skit!

Idag har vi varit på kalas hos farmor. Kims lillebror Rickard fyllde 26 år och vi hade köpt blommor, kokbok, energidryck+ flaska till honom. Kim köpte även en himla bra grej till oss. En veckomatsedelskokbok, suveränt! Varje vecka är det fem olika recept och innan veckan börjar är det en inköpslista så man kan se exakt vad man behöver ha hemma. Plus en checklista på saker som behövs som typ olja, margarin och kryddor. Mina middagsproblem är lösta. Ska bli kul att se om den är nåt att ha, men det tror jag att den är. Och recepten var relativt simpla men såg goda ut (inte för att jag kommer äta så mycket av det då).

Hemma hos farmor gjorde Alice nåt så gulligt så jag nästan dog en sväng. Hon satt i farmors knä och så kom Felix och höll på med henne som vanligt. Då pussade hon honom på huvudet med ett smackljud och sen kramade honom. Samma sak imorse i våran säng då fick Felix en kram och pappa en klapp. Underbara lilla trollunge! Och nu säger hon hejdå varje gång folk går och försvinner. Och smulismlulan kan gå OM hon bara vill. Idag stod hon rakt upp i över 20 sekunder själv. Nu handlar det bara om att våga. När hon hade gått med sin gåvagn som hon ställde brevid Kim så tänkte hon ta ett kliv mot honom men kom på sig själv och satte sig ner och kröp fram. Men snart händer det, borde ske inom en månad tror jag men vi får se. Ord hon säger nu: mamma, pappa, titta, lampa, där, hejdå, usch, nej, tack och varsågod. Men hon är fortfarande en riktig virvelvind när hon drar fram. Inget kan lämnas obevakat, det är våran pallan det.

I veckan blir det till att LÄSA, plugga, och fixa med annat viktigt. Inget annat planerat vad jag vet än. Har som sagt en del saker att ta tag i. Ska söka lite sommarjobb med, behöver nog ha ett jobb i sommar. Pengarna behövs ju om man säger så. Nu ska jag plocka lite här hemma innan Beck. Ha det gott!













 

Alice har ramlat och har en blåtira under ögat samt en bula i huvudet, ser ut som vi misshandlat henne. Samma ställe som Felix hade ett märke på för nån veckan sen. Och svärmor hade gjort underbart god gräddglass med hallon i.

Bilder från feb 03 - mars 09

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

    

RSS 2.0