Kalas för hela slanten

Orkar inte skriva ett långt inlägg så jag sätter in bilder som talar för sig själva!

FREDAG: Födelsedag, bakning och fasting

  

  

LÖRDAG: Familjekalas, barnkalas = massa lego

  

  

SÖNDAG: Bjöd mamma på grillat och klyftpotatis sen en sväng till svärfar

  
(Nya bryggan som svärfar byggt. Tog även kort på den gamla, viss skillnad är det!)

Vi har haft en fullspäckad helg och vi är slitna alla fyra. Värmen gör ju sitt med. Underbart med värme men man blir väldigt matt nu innan man blivit van.

Imorgon ska vi hälsa på Felix skola, spännande!

Helvetes jävla skit!

Nu gråter jag snart! Allt har gått emot mig idag! Jag vill bara försvinna från jordens yta för ett tag. Jag är ju i skolan för att ha opponering på uppsatserna. Skickade min färdiga uppsats till alla i min grupp. Trodde jag, det visade sig nu när jag kom till skolan att jag skickat min ofärdiga uppsats till allihop. En uppsats utan vare sig innehållsförteckning, källförteckning, med fel frågeformulering eftersom jag ändrade den i slutet. Ja den är inte klar den jag skickat ser jag. Jag har markerat citat och referat med olika färger allt för att jag skulle sätta in det i fotnoter när jag hittat alla böcker. Jag känner mig så jävla värdelös. Jag har en hyffsat bra färdig uppsats där hemma men nu ska jag sitta på en opponering med en ofärdig. Anledning till att det blev så här var för att jag skickade den till S som skulle hjälpa mig att fixa ett blockcitat sen skickade hon tillbaka den och då blev den sparad på två ställen. JÄVLA SKIT rent ut sagt. Jag får förklara mig sen på opponeringen och så får T som ska opponera på mig prata om texten i allmänhet.

Hela dagen har gått emot mig som sagt. Skulle ta ut pengar när jag kom till skolan för att kunna fylla på mitt kopieringskort och skriva ut uppsatserna, då är automaten avstängd. Väl inne i biblioteket så går det inte att skriva ut för skrivaren funkar inte. När jag väl får ut arbetena efter en timme så inser jag att jag skickat fel uppsats.

Fan! men det kan bara bli bättre. Men just nu vill jag bara grina! och jag fick Kim att gå till jobbet idag hade han varit hemma hade han kunnat skicka den riktiga uppsatsen till mig så jag kunde visa upp den på opponeringen för att visa att jag faktiskt har en som är färdig. SKIT!

Nä inte denna gången heller

Det var antagligen ingen magsjuka Alice hade. Vi tyckte att hon verkade oförskämt pigg hela tiden och idag försökte hon bajsa. Och jag säger då det. Vi fick laxera stackaren två gånger för att det skulle komma ut. Så hårt har jag aldrig sett poopet vara förut. Jag fick inte ut det trots diverse försök som jag nog inte ens ska skriva här. Påminde om en förlossning och jag tänkte att det här går inte vägen utan att lillan går sönder. Till slut fick vi ordning på det hela och allt kom ut. Antagligen därför hon kräktes och jag trodde det var magsjuka eftersom hon kräktes på kvällen en massa. Jag har pratat med dagis och hon och Felix får komma dit imorgon. Jag ska till skolan för opponering och utvärdering.

Annars har det varit en lugn dag. Åkte och handlade lite och sen hem till Alex med familj. De har just kommit hem från sin utlandssemester och vi var där och lämnade nyckeln och tjatatde lite. De hade köpt med sig en massa godis och en jättefin ljuslykta som tack. Dom är så snälla! Lyfte upp en av kattbebisarna och kära nån vilka små hjärtan. Så jäkla söta. Kim tog kort på dom. Dom är helt ljuvliga faktiskt.

Nu ska jag förbereda inför imorgon och sätta igång projjan, snart är det GREYS!

Nu däremot är det MAGSJUKA

Kommer ni ihåg att jag skrev att jag trodde att Alice skulle få magsjukan här om dagen? Det fick hon inte men nu har hon fått det. En timme efter att Kim hade lagt henne för kvällen så vaknade hon och kräktes ner hela sig själv och sängen. Kim tog upp henne och satte henne i duschen och sen bäddade jag rent i hennes säng och lade dit en massa handdukar ifall hon skulle kräkas mer. Jävla skitsjuka! Vi har inte tid med det här nu. Det ska ju bli två kalas i helgen eftersom Felix fyller på fredag. Han skulle bli så besviken om vi skulle behöva ställa in. Och stackars lilla Alice såklart. Men hon verkade inte ta det så hårt hon var glad efter hon hade fått kräkas lilla snuttan. Nu är det bara att hålla tummarna för att hon slipper kräkas mer och att vi andra klarar oss speciellt Felix så vi kan ha kalas i helgen. Han åker iof alltid på magsjukan annars så risken är stor att han får det han med, men jag ska hålla tummarna som sagt.

Har precis skickat iväg min uppsats. Känns ljuvligt! Imorgon ska jag läsa de andras sen på tordag är det opponering. Sen har jag omtenta på två av frågorna vi hade på tentan sen är skolan klar för denna vår. Nice! Förövrigt så har dagen varit bra men endast ängnats åt skrivande och en tripp till bibblan. Dagens höjdpunkt är helt klart lunch på kinan med darling. Han är hemma och är sjuk han stackarn! Och han lär bli hemma två dagar till med tanke på Alice.

Nu ska jag kissa och sova! Natti natt!

Spotify

Idag har jag skrivit lite sen fick Kim åka till svärfar för att hjälpa till med bryggan. Och han skulle ta med Alice men det sa jag att han slapp. Hon är underbar men det blev inget uppsatsskrivande. Felix har haft ett rejält utbrott som vanligt. Älska mig som mest när jag förtjänar det som minst stämmer verkligen in här. Man måste vara stark när han blir så där arg, jag försöker och försöker men idag skulle han slå mig med knytnävarna ett par gånger och då är det svårt att hålla tillbaka kan jag lova. Men jag fick allt under kontroll tillslut men det tar på krafterna vill jag lova. Nu ligger de små terroristerna! Kim var hos katterna förut och de små hade öppnat ögonen, så jäkla gulliga är dom!

Jag har kommit över Spotify gratis och kan tipsa er andra om hur man gör om  ni vill? Orkar inte dra det här men om ni hör av er via kommentar här eller mail till [email protected]. så ska jag hjälpa er. Använder det nu och fan va bra det är! Annat än att streama via Youtube om man säger så :)

Nu blir det The holiday, jag älskar den! Jude Law är bland det hetaste som finns!


Kvalitetstid med familjen

Igår åkte vi till Mariebergsskogen med familjen. Tog med oss fika och började med att leka i lekparken däruppe. Det såg först lite mörkt ut när regn och Kims magsmärtor hotade men Kim gick och tog medicin och regnet kom aldrig (bara tre droppar typ). Barnen lekte och vi fikade på gräset. Sen gick vi och kollade på djuren och det momentet gillade Alice. Hon hittade en get som låg vid staketet och gick genast dit och klappade på den. Sen följde hon efter tuppar och höns tills vi fick hämta ner henne så stackarna fick lite lugn och ro. Sen gick vi ner till stora parken och lekte innan vi avslutade besöket med en tur i Conrad Höök, det gillade Felix. Vi har åkt det flera gånger förut men det är ändå lika roligt varje gång. Nu var vi hungriga och begav oss till Max. Alice klättrade upp på en stol och satte på sig hakklappen och var redo för mat. Hon åt maten men populärast var ketchupen och hon stoppade in hela pappkoppen i munnen. Efterår åkte vi till Toys r´us och köpte en pool och inbjudningskort till Felix kalas. Svängde in på biltema och avslutade dagen med att handla mat och en legogrej till Felix på maxi. När vi kom hem lekte vi i trädgården innan vi gick in och åt och sov. Det var en väldigt lyckad dag ja underbar faktiskt! Vi behövde det här, komma iväg och göra saker för barnens skull. Vi har alltid en massa måsten jag med skolan och Kim med trädgård, båt, husvagn och sånt. Nu har Kim skaffat sig mer jobb eftersom vi köpte en pool. Den är dubbelt så stor som våran förra så nu får han gräva ännu mer.

Idag är Kim och Alice i Örebro för att handla saker till bil och båt. Eftersom jag måste skriva uppsats idag fick lillan följa med, Felix kan underhålla sig själv så han fick vara hemma. Kommande vecka blir fullspäckad den med. Först uppsatsskrivande, sen opponering på torsdag sen fyller Felix år på fredag. Sex år! Jag har en son på sex år, hur sjukt är inte det? En stor kille som kan så mycket! Mammas skatt, jag hade inte ens fyllt 22 år när han kom. Tiden går skrämmande fort ibland. Vi ska ha kalas för familjen antingen fredag em eller lördag och sen barnkalas på det. Sen är vi hembjudna till Mia och Tobbe på lördag. Om vi får barnvakt och hinner vill säga. På måndagen efter ska vi till Felix skola och hälsa på. Ska bli mycket spännande! Det händer så mycket med honom nu och jag är så glad att jag får uppleva det här äventyret. Sen är det snart dags för Liseberg igen. Skulle vilja hinna förbi både faster och bror då. Brosan flyttar på måndag och det vore kul att se nya lägenheten. Och sen ska jag bli faster oxå! Har inte skrivit nåt om det förut men i september kommer Magnus och I:s bebis och jag blir faster. Otroligt roligt, det längtar jag till! Ja det finns saker att se fram emot helt klart, sånt gillar vi!

Nu ska jag fixa lite lunch här hemma sen blir det till att fortsätta skriva!


















You´re my crack of sunlight

Igår när Kimpa kom hem så såg vi de två sista Prison break avsnitten, slutade rätt bra ändå. Ska inte avslöja slutet för er som inte sett det än. I love Michael! Vilken man! Det är en av de bästa serierna som någonsin gjorts om du frågar mig. Men nu är jag bara glad att det är slut. Första säsongen är den absolut bästa! Men nu i slutet gick det lite över styr och den behövde gå i graven.

Idag har jag haft barnen på dagis ett par timmar och hann faktiskt skriva en del på uppsatsen. Borde ha skrivit mer men jag är igång iaf, det här ska jag nog ro i land. När jag hämtade barnen sen så var Alice inte alls på humör hon bara grät. Ville inte ens ha mellanmål hemma och det är inte likt henne. Jag satte ner henne i hennes säng och där hämtade hon sig som vanligt, hon älskar den där sängen! Efter att ha myst lite så var hon som en ny liten tjej. Lekte, plockade och babblade som en liten maskin. När Kim kom hem åkte vi iväg till kissarna som vi ska se efter. Zoya blir så glad när man kommer. Hon vill kela och vill inte att man åker ifrån henne och bebisarna är underbara såklart! Skulle kunna ta hem varenda en av dom, men jag har redan fyra så våran kvot är fylld med råge.

Vi skulle egentligen varit iväg på bio ikväll jag och Kim men vi valde att stanna hemma och mysa med Felix istället, ett bra val tror jag. Imorgon ska vi nog åka till Mariebergsskogen hela familjen. Ta med lite picknick och leka och titta på djuren en stund. Vi behöver verkligen ha lite kvalitetstid tillsammans nu mellan alla måsten, sånt behövs. Sen får jag väl skriva resten av helgen. Men då har man iaf gjort något tillsammans.



Slänger in en bild på vårat medicinskåp! Alla som besöker oss påpekar alltid att vi har så mycket medicin i vårat skåp.Det har vi kanske? Åkte förbi mamma idag och hämtade Nexium åt Kim, snodde med mig ett helt paket. Pappas gamla medicin, han gav alltid Kim sånt när han levde och sen dess har vi levt på hans recept och idag hämtade vi som sagt ett helt paket. Han måste ha haft hur många som helst hemma. Älskade lille pappa vad mycket mediciner du hade!

Missing you

Idag är det nio dagar sen jag och Kim hade en hel kväll tillsammans. Illa! Att jag har varit ute och svirat är knappast en hemlighet men Kim har varit borta en del han med. Övertid, gocart, vedhuggning, båtåkning och bryggbygge bara för att nämna några saker. Är han hemma så är han ute och pular i trädgården. Suveränt såklart men jag saknar honom! Jag saknar honom massvis. Jag längtar efter min man. Ikväll när han kommer hem ska han få nybakad paj, så mycket saknar jag honom. Och varför paj? Jo det ska jag säga er. Inte nog med att jag bara saknar honom jag tröstäter när han är borta! Och inte nog med att Kim är borta, Alex är oxå borta, men hon har det gott och det är huvudsaken. Men jag saknar att kunna ringa till henne det hör liksom till att kunna göra det.

Idag har jag umgåtts med barnen och en kompis till Felix, vi har varit ute och på dagisgården och lekt. Snart kommer mamma på en fika (så slipper jag äta det mesta av pajen själv). Annars är det lugnt. Hade behövt plugga men det är riktigt svårt när man är själv med barnen. Kim åkte redan innan frukosten idag.

Imorgon återgår allt till det vanliga igen med andra ord, dagis, jobb och plugg!

Magsjukan?

Får för mig att magsjukan är på g här i huset. Jag kan ha fel men jag tror inte det. Jag har mått dåligt idag och magen har varit helt kass. Nu vaknar Alice och gråter som bara den. Hon tar sig i munnen och är ledsen. Vilket får mig att tro att hon mår illa. Hon är inte varm eller snorig. Jag kan ju inbilla mig såklart men jag brukar ha rätt när det gäller sånt här. Och med tanke på hur jag har mått idag. Hoppas det inte är magsjuka, hoppas lillan somnar om utan att behöva kräkas!

Hoppas, hoppas, hoppas!

Ingen magsjuka alls. Vet inte varför hon grät, men det gjorde hon flera ggr. Imorse när jag vaknade hade hon bajjat ner hela sängen. Det var skit överallt, täcket, kudden, väggen, gosedjure, spjälorna och för att inte tala om över hela hennes kropp. Bara att slänga in lillan i duschen och allt annat i tvättmaskinen. Nu är de på dagis de små och jag ska plugga. Har varit och tittat till de små katterna som jag vaktar. De fyra små sov så sött så och jag petade lite på dom för att se att dom rörde sig och det gjorde dom.

Nä plugga var det!

Kryssningen i bilder

Idag är det full rulle som gäller. Sitter och ska skriva uppsats och har äntligen kommit på vad jag ska skriva om. Det kom som en blixt från klar himmel igår när jag skulle gå och lägga mig. Imorgon ska jag iväg och intervjua en pedagog om det hela. Idag ska jag skriva intervjufrågor och städa huset för nu är det alldeles för skitigt här hemma, ja det är så man skäms! Skulle ha lagt in bilder igår men kom hem klockan åtta på kvällen och då blev det mat och Prison break så det hanns inte med.
























Disco Kjell filmas






















Kryssningen

Sitter i skolan och har en massa tid över. Ska ha redovisning klockan ett och sen är det dags för uppsatsskrivande och sen är det faktiskt sommarlov. Gott kan man tycka även jag men jag skulle ge allt för ett sommarjobb. Har sökt en del men det är det ju fler som har så konkurrensen är hård. Om nån av er möjligtvis skulle ha ett jobb till övers så tveka inte att höra av er :) Hur som helst imorse var det segt att gå upp, jag var fortfarande tröttefter resan och Felix var sliten han också. Han bråkade och grät om vartannat, det är grymt att behöva dra upp barnen i ottan.

Ja det som har hänt sen sist är ju just kryssningen. Hade inte tänkt att skriva om den nu eftersom jag inte har tillgång till alla kort vi tog. Men jag gör så här att jag skriver nu och så lägger jag in bilderna senare ikväll sen. Dagen började med att jag åkte hem till Linda på morgonen där jag underhöll lille Albin medans Linda gjorde sig iordning. Sen körde hennes sambo oss till Kimpas jobb eftersom jag av misstag fått med hans nyckelknippa och som tur var kom jag på detta hemma hos Linda och inte i Stockholm, sen drog vi och väntade på bussen. Charlie och Maria mötte upp och även Bea och Matiias kom dit. Bussen avgick och vi satt och pratade och fick lyssna på Gris Nils på vägen ner. Jag tycker att den mannen kunde hålla sig till att sjunga låtar för hans humor är inte riktigt min grej. Förstår dock att bönderna gillar honom, dåliga sexvitsar men men en del skämt fick även mig att dra på munnen. När vi kom fram till terminalen så checkade vi in och gick och tog en fika innan det var dags att gå på båten. Väl ombord letade vi oss ner till hytten och sen gick vi och tog en drink. Gick tillbaka till hytten och bytte om innan det var dags för middagen. Efter att ätit oss mätta på buffé och tårta så drog vi iväg till en av klubbarna och drack drinkar och lyssnade på musiken. Tänkte försöka oss på karaoke men när vi äntligen bestämt oss för en låt så fanns det inte längre någon möjlighet att sjunga. Det pågick dans och kamerateamet som spelar in färjan spelade in för fullt. Det stod en snubbe brevid oss och dansade fult och ville ha med oss upp på golvet men vi avböjde artigt. Han tyckte inte att vi skulle bry oss om kamerorna. Jag såg att det följde honom en hel del, även dagen efter. Samma sak när vi åt middag så filmade dom paret vid bordet bakom vårat. Vi sprang framför kamerorna gång på gång (omedvetet) ska bli kul att se det programmet sen. Killen som ville ha med oss upp visade sig vara disco Kjell känd från hundra höjdare. Kommer ni ihåg honom? Det var Mattias som uppmärksammade detta och efter att ha kollat på klippet på youtube så inser även jag att det måste ha varit han. Sen gick vi och lade oss och snagglade en del så nattsömnen blev inte på alltför många timmar. Gick upp och duschade och satte oss och åt frukost. Sen blev det ett par turer upp på däck och en del turer till taxfree. Handlade knappt något faktiskt. En tröja till felix samt lite godis. Ingen dricka alls. När det inte fanns smirnoff ice så blev jag besviken och sparade pengarna istället. J.Lo´s nya parfym sunkissed ångrar jag nästan att jag inte köpte. Det gjorde Charlie och Maria och den luktade underbart, köper den en annan gång istället. Sen åt vi lunchbuffé och då satt vi längst fram, jättefin utsikt hade vi men det var varmt som satan. Sen bar det av hemöver.
 
Bussresan hem var ingen höjdare. Folk var fortfarande fulla och satt och skrålade och sjöng. En blond tjej satt och skrek och sjöng "Nyss så träffa jag en krokodil som körde rumt i en bil" tror hon sjöng den jäkla låten 30 ggr om det räcker. Många satt fortfarande och festade trots att det var förbjudet. Dom störde mig inte men alla som sjöng och skrek. Den här tjejen var värst. Hon hade med sig sin mamma oxå och jag kan säga så här att intelligensnivån inte var alltför hög där. Men Chauffören alltså, vilken man! Han hade ett sånt tålamod och han var så pedagogisk. Som Linda uttryckte det  "Busschauffören har blivit min nya hjälte" Min med! Han försökte verkligen och han medlad. Tillslut fick han nog och fick killarna att städa, då var det sprit på golvet flaskor och burkar överallt samt en spya i handfatet på toaletten. En av killarna tog på sig att städa och började plocka. Då utbriser en annan i sällskapet "så många kvinnor på en buss och ingen som städar" det låter inte särsklilt kul men oj vad vi skrattade! Dom här killarna var rätt roliga, tror de kom från Säffle eller nåt. När jag äntligen klev innanför dörren och slängde mig ner i soffan brevid Kim så hade jag precis missat Sveriges bidrag. Hon hade just gått av scenen, otur. Såg en timme sen gick vi och lade oss, jag var trött som bara den.

Igår var Felix på sista minisimmet och han fick sina två märken som han tagit gången innan, dopparen och baddaren. Jag var så stolt när han kom hem med sina märken. Han får inte gå fortsättningskursen eftersom han är för gammal däremot blir det en intensivkurs på simskolan runt midsommar som han antagligen kommer att börja på. Sen åkte Kim och Tomas ut med båten för att fiska och jag och barnen åkte ner till Alex. Vi ska vara kattvakt i en vecka nu när de åker utomlands. Deras hona har precis fått kattungar som jag tittade på, fyra  ljuvliga små varelser tre vita och en röd, svart brun tror jag. Hon gick igenom lite med mig vart allt fanns och så. Sen tog vi en fika medans barnen lekte och hoppade studsmatta. När vi kom hem skulle jag försöka att se reprisen av Greys, men det var lättare sagtän gjort. Barnen behövde middag mitt i allt och jag värmde rester till dom. Men det blev krångel. Alice var så trött så hon grinade och snodde Felix mat och Felix bröt ihop titt som tätt. Hade det inte varit för att det var Greys så hade jag skitit i att se det, men Greys kan jag inte missa. Sen slängde jag lillan i säng vid halv sju och sen hade jag lovat Felix mys. Vi satte på en film och han åt godiset som jag köpt med åt honom. Själv passade jag på att vila lite i soffan, var omöjligt att hålla ögonen öppna. Sen lade jag även honom och såg på söndagsparyt med darling som kom hem från båtturen.

Kan summera det så här jag hade det väldigt trevligt med mina rara väninnor och det var en rolig upplevelse. Nästa gång blir vi nog ett större gäng som åker. Då får även Kimpaluring följa med :) Tack för den här gången flickor!

Bazar och packning

Sen kväll och jag har inte packat än. Har lagt fram lite kläder men det mesta packar jag imorgonbitti eftersom det ska användas innan jag åker (sånt som smink, schampo och deo). Det har varit en bra dag idag. Pluggade på förmiddagen och hämtade sen hem barnen. Lekte med dom och fixade mellanmål och mat och sen begav vi oss till bazaren. Där gick vi tipspromenad som Felix vann och handlade diverse saker som barnen gjort. Det fanns massvis att köpa och det är ett rätt trevligt moment det här. Barnen sjöng för oss föräldrar och var så duktiga så. Alice klappade febrilt med i häxan kokar te (hon älskar den). När vi kom hem beklagade Felix sig över att han inte gjorde lika fina grejer som sina kompisar och att han alltid blir påminnd om det. Mina ögon tårades och jag fick förklara för honom att alla är bra på olika saker men att han visst var bra och duktig så klart. Han är verkligen det. Innan vi gick så tog han med sig pengar från sin sparbössa och han räknade pengarna själv. Först fick han två tjugor och det visste han att det var 40, sen 2 tior, 2 femmor, en tjuga till och sen tio enkronor. Han hängde med hela tiden och räknade upp till hundra och det fick jag påminna honom om att han hade gjort och att det var väldigt skickligt. Igår pratade han och Kim algebra och han läste ut ett x hur lätt som helst. Han kommer förhoppningsvis inte få så svårt i skolan.

Nu ska jag packa lite och fixa lite matsäck tills imorgon, Sen blir det sängen. Ska upp om sex timmar!









BIlder från mobilen och den sista är våran picknick på vårruset.



Felix med sin vinst som han valde, ett mkt bra val tycker hans mamma :)



Det här köpte vi idag på bazaren, bilen och tavlorna har Filleflux gjort

Fullt ös

Sen sist då? Vet knappt vad jag gjort, känns som att dagarna springer iväg här. Men i tisdags hade vi seminarium i skolan och det gick bra. Igår var det först grupparbete i skolan halva dagen och efter det var det lektion. Sen åkte jag hem till Jea som var så gullig att hon ställde sig och lagade mat till mig. Hon är fantastisk den tjejen! Sen skulle vi åka till Karlstad och vårruset, men vi missade tåget eftersom vi trodde att det skulle gå 17.30 men det gick 17.25 och vi alla tre var där det var bara det att T var en bit bort (men väldigt nära) och dom vägrade vänta på henne så vi fick stanna kvar på perrongen. Så vi fick ta sexbussen vilket resulterade till att vi kom försent och jag hinner inte med att ta upp varje moment men jag kan säga så här: vi gick vårt eget vårrus och fick medalj, picnick och diverse annat. Satte oss ner och åt av allt det goda vi fick i påsen. Sen drog vi hemöver så det hela kändes mest som stress. Allt var över väldigt fort och kändes lite kaotiskt och vid närmare eftertanke skulle vi nog ha tagit en senare buss hem men det är ju så lätt att vara efterklok.

Idag har jag lämnat smågrisarna på dagis ett par timmar för att plugga. Snart ska dom hämtas och jag ska få i mig lite lunch. Sen ska jag hinna med att tvätta, städa och laga mat innan det är dags för årets vårbazar på dagis ikväll. Dit går jag själv med barnen eftersom Kim är nere och fixar med båtbryggan (han ska givetvis bygga en ny). Ikväll när barnen har lagt sig ska jag försöka hinna med plugga sen ska väskan packas för imorgon är det dags att åka på kryssning. Tiden bara flyger iväg och jag saknar de mina. De är fantastiska både barnen och Kim och jag längtar efter att bara få sitta i soffan och kramas med dom alla tre. Det här med kryssningen känns inte heller helt hundra. Lilla Lail är sjuk och har varit det ett tag. Jag har tjatat på henne att gå till doktorn och igår fick jag henne att ringa sjukvårdsupplysningen (på hennes initiativ såklart jag gav henne bara numret). Och nu har hon tydligen fått pencillin men hon har varit riktigt risig tydligen och jag är rädd att hon inte orkar imorgon. Jag förstår givetvis om hon inte gör det och har sagt det till henne hela veckan att vi kan boka om resan till senare om hon vill. Men hon har hela tiden sagt att hon vill åka i helgen. Jag förstår att viljan är starkare än kroppen i det här fallet. Hon skulle ringa upp mig sen. Något som är roligt i det här fallet är att Bea en gammal kompis och hennes sambo oxå ska iväg på samma resa imorgon. Såg detta inne på FB och tänkte what?? Skulle just ringa till henne då det ringer i min mobil och då var det givetvis hon. Det här är ju riktigt kul alltså, vad är oddsen liksom? Hahaha.

Nu ska jag sätta fart har en miljon saker att göra känns det som. Ha en trevlig helg! Det ska jag ha :)

Det är inte lätt att vara sex år

Insåg att förra inlägget kanske lät lite negativt. Det var såklart jättekul att träffa alla tjejer igen, det enda jag tycker är tråkigt är när man inte hinner prata med alla. Jag vill ju gärna veta hur det går för dom och hur dom mår. Helt enkelt kunna gå lite mer på djupet. Underbart god mat åt vi och Sofia hade ordnat det jättebra som vanligt och jag sov skönt som bara den i en stor säng i källaren :)

Dagen har som vanligt bestått av plugg och diverse konflikter med Felix. Han vill verkligen bestämma allt och gillar inte att få ett nej. Han tycker nog att vi är jättebesvärliga. Sen var han för trött nu på kvällen och då blev allt fel. Han grinade så högt så Alice vaknade och det var lite kaos här hemma. Men framförallt inom honom. "Ni är så arga på mig" Åh min lilla kärlek hur kan mamma vara arg på dig du är det bästa jag har sa jag då. Visst är jag arg på honom ibland men mest blir jag trött på allt krångel. Tålamodet räcker inte alltid till. Nu sover han i alla fall och jag ska snart krypa ner jag med, för imorgon ska vi upp tidigt.





Dagens highlights, paket från Tradera och en varsin smoothie, är nästan beroende av dom.

Måndag

Idag är det plugg som gäller. Har suttit med en bok eftersom vi har seminarium imorgon. Ska snart masa mig iväg och hämta hem småttingarna. Jag hade förresten trevligt i helgen i Deje. Åkte först hem till Ullis och sen blev vi hämtade av Camilla och åkte vidare hem till Sofia där vi pratade, fixade mat och umgicks. Sov över där och kom hem igår vid lunch. Kvällen tillbringade jag i soffan brevid mannen i mitt liv. Vill inte skriva för mycket om träffen i lördags men jag kan dra två slutsatser: Jag får mer att prata om sen när jag börjar jobba eftersom det enda som det samtalades om var löner och vikariepooler. Och jag är van vid mer ödmjukhet än vad som bjöds på. Men det var härligt att träffa tjejerna igen, men man hann inte att prata med alla eftersom vi förökar oss för varje träff.

Annars är det en fullspäckad vecka jag går tillmötes. Vet att jag tjatat om det ett antal ggr. Imorgon seminarium, onsdag vårrus, torsdag vårbazar på barnens dagis, fredag kryssning med tre av de bästa. On top of this ska Kim försöka jobba övertid, älskade lille vän vad gjorde jag för att förtjäna dig?

     

     

Smitarmorsan

Sitter här och kollar runt lite. Ska snart sminka mig och fixa lunch sen åker jag hemifrån om två timmar. Kim är redan borta, han åkte efter frukosten. Han skulle oxå till Karlstad. Det ska bli jättekul att träffa kompisarna idag, men jag känner mig som en smitare. Jag brukar inte ha dåligt samvete för att jag åker ifrån familjen men den här veckan blir det mycket av den varan. Sov borta i onsdags och inatt och nästa vecka ska jag bort en kväll på Vårrus och sen är det kryssning på fredag. Kryssnigen ligger inte lämpligt till. Har viktig lektion i skolan den dagen och sen ska Felix på monsterkalas och då skulle jag vilja vara hemma men det får Kim ta. Självklart vill jag iväg på kryssningen tro inget annat, men med tanke på familj och plugg kommer den olämpligt. Men skitsamma det kommer bli skitkul! Är inte jag borta så är Kim borta så vi går om varandra här hemma. Men igår satt vi i soffan ihop och såg film. Jag såg fem minuter tror jag, var så trött. Till sommaren får vi tid för varandra igen! Men hey jag är nöjd som det är livet går inte i repris och man måste ta vara på vänner och äventyr. Kim skulle kanske köpa med sig en pool hem idag. Vi behöver en ny eftersom våran förra har fått en del hål i sig och nu tänkte vi köpa modellen större när vi ändå är igång. Så Kim kommer att få ta sönder ännu mer av gräsmattan, men det blir skönt med en ny pool, är ju snart säsong!

Svärfar kommer hit för att vara barnvakt om ett tag så jag ska laga lite lunch så det är klart när han kommer.












Uppsala

Idag är jag hemma från skolan. Skolkar faktiskt. Inte likt mig jag är alltid i skolan när jag ska. Men efter gårdagen så ville jag vara hemma med barnen men hemsk som jag är så skickade jag iväg dom idag ändå. Men bara mellan nio och två. Har seminarie på tisdag och har inte ens läst boken så jag måste göra det. Men samtidigt vill jag vara med barnen så då fick det bli så här. Då kan jag njuta av dom sen i eftermiddag när jag hämtar dom och så slipper jag känna ångest för skolan. Kom ju hem igår och Felix var vaken så jag hann pussa på honom och natta honom. Pallan träffade jag imorse. Och där har det hänt så mycket. Jag lurade ju henne att gå i måndags och nu går hon i stort sett hela tiden. Gick på knäna en stund imorse men annars går hon oavbrutet vilket bara bekräftar det jag alltid trott att detta har hon kunnat ett tag. Hon är så duktig min lilla fis. Hon blev plötsligt så stor. Nu kan hon använda alla snygga kläder som legat och väntat på detta. Underbart!

I onsdags sov jag hos Tina efter skolan. Åkte hem och blev hämtad av Jea och sen åkte vi och käkade lite tillsammans jag, Tina och Jea sen spenderade jag kvällen hos Tina. Vi såg på Greys ihop och snackade en del innan vi somnade. Dagen efter steg vi upp vid fem och knallade ner mot stationen. Bussen kom och hämtade mig vid 6.30 och sen bar det iväg mot Uppsala. Stannade längs vägen och åt frukost och sen åkte vi vidare. Det var mycket som skulle hinnas med. Slottet, domkyrkan, runstenar i parken, universitetet, universitetsbiblioteket och utställningen med silverbibeln. Stadsvandring, buffélunch på Little Italy (supergod mat), sen en sväng till gamla uppsala och gamla domkyrkan om jag fattade rätt, gravhögar och sen Pelle Svanslös cafeét och Mora stenar. Det var en jättebra dag, Uppsala är en otroligt vacker stad. Fatta vad historia den staden har, sånt är imponerande och våran guide var hur kunnig och gullig som helst. 76 år och pigg som en lärka. Sen måste jag säga att jag tycker väldigt mycket om mina klasskamrater med, dom är härliga! Lyckad resa helt enkelt. A i våran klass som förövrigt är den enda killen i klassen satt och drog en del snuskiga historier i bussen (satt bakom mig). Det gick väl över styr kan man säga. Jag har själv rätt snuskig humor och är verkligen inte pryd men när han satt och basunerade ut hur en man stoppade handen i musen på nån stackars tjej fick även jag nog. Men skrattade mest åt det, det var lite synd om honom han tror verkligen han måste leva upp till att vara tuppen i hönsgården. En del tjejer i den andra klassen som är ovana med honom tröttnade nog på riktigt och då drog han längre bak i bussen. Där var han nog populärare, sen trodde han att jag saknade honom där fram haha det är inte lätt inte. Men annars kanonresa!

Idag blir det att läsa Vygotsky för hela slanten. Imorgon ska jag hem till Sofia i Deje och jag stannar nog över natten. Vi får se hur det blir. Men det ska vli underbart kul att träffa dom. Nu ska jag läsa, laddar upp lite bilder från gårdagen först!

   

   

   

   

   

Tror faktiskt min käre sambo är döpt i Domkyrkan i Uppsala. Han bodde i Skokloster när han var nyfödd. Coolt :) När jag kom hem igår hade densamme plockat disk, duschat barnen, butt sängkläder och röjt upp, sånt uppskattas verkligen efter det blev det två avsnitt Prison sånt är nice!

Hemifrån

Nu är det snart dags att åka till skolan. Ska packa lite först. Kommer att sova hos Tina inatt och imorgon är det Uppsala hela dagen. Ska dit med klassen. Vi ska till stadskyrkan, univertsitetet, parken och Pelle Svanslös cafét. Det blir en kulturell dag då vi ska kolla på runstenar och sånt, men det ska bli trevligt! Kommer inte att träffa de små förrens på fredag dock, känns lite jobbigt faktiskt. Har dock lovat Felix att jag ska ringa hem ikväll och imorgonkväll och prata med honom och säga godnatt. Jaja nog tjatat om det.

Nu ska jag packa och ringa några samtal. Kram på er!

Lillfisan knallar, men bara om hon själv vill

Nu är tentan gjord och den kändes okej! En del av frågorna var kluriga så vi får se hur det gick. Den bestod av tre olika delar och kommer att rättas av tre olika lärare så förhopningsvis behöver man bara göra om en del om det blir omtenta. Efter tentan åkte jag till Krille och mötte upp Mia och Nellie och vi tog en lunch. Sen följde jag med Mia hem där vi drack te, pratade och tittade på youtubeklipp. Sen hem och hämta barn och laga middag och allt det där. Har försökt att njuta extra mycket av de små idag. Imorgon så åker jag hem till Tina efter skolan och sover där. Ska till Uppsala med skolan på torsdag och bussen går  tidigt på morgonen. Så imorgon blir det middag med Tina och Jea istället och sen sitter vi väl jag och Tina och lipar framför Greys tillsammans. Mycket trevligt såklart, men jag kommer att sakna mina små fisar faktiskt, kommer inte att träffa barnen förrens på fredag igen och sen på lördag åker jag bort och sover borta igen. Maj är som sagt en hektisk månad. På tal om små fisar, igår lurade jag Alice att börja gå. Hon kan ju och har kunnat ett tag bara att hon inte riktigt vill eller vågar. Håller hon oss i ett finger så nästan springer hon fram. Igår drog jag undan fingret för att kolla om hon fortsatte utan mig och det gjorde hon. Hon gick från köket och till sitt rum där hon VÄNDE om och gick hela vägen tillbaka igen. Min lilla latfis hon kan ju! Sen hade hon gått en sväng på dagis idag men så nu bör det släppa snart. Och babblar som bara den har hon börjat med. Ropade på två fröknar här hemma i helgen och det kommer nya ord varje dag, snart bubblar hon.

Nu ska jag se på Brothers and sisters och eventuellt tvätta lite. Ska ju åka bort och måste ha med mig bra kläder att gå i. Som tur är så har jag eftermiddagspass i skolan imorgon så barnen ska lämnas först vid tio, så jag hinner pussa på dom ett tag innan. 

 

Like a roller coaster

Idag har det gått bättre med pluggandet. Jag har haft en bra dag, har svarat på en del frågor och haft mer flyt. Har kunnat njuta av barnen men ändå hunnit med en del plugg så idag känns det mycket bättre. Så där är det ofta, om man har en skitdag ena dan så blir nästa dag helt fab och tur är väl det. Men som sagt dagen har i stort sett bara handlat om plugg. Men jag har som sagt även gullat med barnen, söta rara små barn. Felix som är så stor och klok och som så gärna vill bestämma allt själv. Och lilla Alice, som låtsaspratar i telefon, pekar ut allas näsor och ögon och säger vad det heter och som trycker pip i allas navlar. Tjejen som älskar grönsaker och tigger allt som mamma äter. Hon kommer nog att bli vegetarian hon också haha. Underbara små trollungar. Och Kimpa som mixade ihop världens godaste smoothie till mig ikväll, underbara du!

Morgondagen kommer att tillbringas läsande, dagen- innan- tenta- läsning liksom. Skrik och panik! Sen är det brukarrådsmöte på kvällen. Annars bjuder veckan på Uppsala på torsdag (det ska regna) och hem till Sofia på middag och umgänge på lördag. Måste få tag i en barnvakt bara eftersom Kim också ska bort på lördag, men det får lösa sig på nåt vis. Sen ska jag försöka klämma in annat pluggande oxå, har en del att göra som sagt.

Nu ska jag skaka välling till lillan och gå och lägga mig och sova!

Usel mamma

Är på bristningsgränsen nu. Vill bara lägga mig ner och grina och jag är arg på mig själv för detta. Dagen har varit intensiv med allt pluggande. och det har varit konflikter och gråt med Felix, han förstår inte varför jag inte kan ägna mig åt honom. Han tycker självklart att jag är en svikande mamma. Försökte förklara för honom varför jag måets plugga, men han tyckte att jag skulle sluta skolan. Sen fick jag tillräckligt dåligt samvete och bestämde mig för att spela ett nytt spel med honom. Han var så lycklig men mitt i detta ringer det och Kim kommer hem och jag ger Alice mat. Sen drar han ut och ber mig se till Alice och vad leder detta till? Jo Felix är ledsen för att spelet tog slut, jag kan inte spela i hans rum när Alice är med. Och inte lämna henne i stolen när hon äter. Hur jag än vänder och vrider på det så blir det fel. Imorgon är det jag som åker till skolan och pluggar för då kan ingen hindra mig och jag slipper dåligt samvete. Felix ska på minisim så jag får fråga mamma om hon kan vara barnvakt åt Alice. Måste få nåt gjort, tentan är om tre dagar!

Nu ska jag fixa middag och räkna ner till Alice ska sova. Jag vill inte ha det så här. Jag vill kunna njuta av varenda sekund med mina barn och inte vänta på att dom ska somna så jag kan få något gjort. Once more Januari kan du inte komma snart??

I`m safe up high, nothing can touch me

Livet består av plugg eller det borde bestå av plugg. Jag älskar mitt liv och är nöjd med alla mina val jag har gjort. Jag kunde inte ha det bättre. Men just nu tycker jag att det är kämpigt. Främst med skolan, det är mycket i skolan just nu och kommer att vara ett tag. Tenta, uppsats, uppgifter samt allt som jag släpar med. Jag orkar inte ens tänka på det, ger bara ångest. Men jag ska fixa det såklart det finns inga alternativ. Men just nu är det trist. Och det är tärande för förhållandet också tycker jag. Jag måste spendera dagarna framför böckerna och hinner inte med annat. Samtidigt som Kim vill jobba i trädgården och hitta på saker han med. Det måste han ju få, han ska inte behöva lida för att jag ska plugga. Men det är svårt att få ihop det ibland. Idag drog Kim iväg för att fixa med båten, han tog Alice med sig, Felix fick vara hemma. Han är trött på att åka till farfar stup i kvarten. Med Felix hemma kan jag plugga, han är så stor så han sköter det mesta själv. Men jag hatar att hela familjen ska bli lidande för min skola. Januari, januari längtar som en tok.

Annars är maj en rätt fullspäckad månad som vanligt. Tenta till veckan, sen ska jag till Uppsala på torsdag och det blir en heldag buss dit sex på morgonen och hemma runt elva på kvällen om jag ens kommer hem. Sen är det meningen att jag ska till Sofia på lördagen efter det. Längtar efter flickorna jättemycket så det ska bli kul om jag hinner vill säga. Sen är det vårrus veckan efter samt kryssning fre-lör. Sen uppsats och Felix 6 årskalas så nog blir maj en händelsefull månad alltid.

Annars så har jag haft det skönt här hemma med familjen sista dagarna. Var och kollade på brasan i torsdags, det var trevligt men Felix blev så trött så Kim fick ha honom på ryggen på vägen hem. Fyrverkeriet var uppskattat och Alice sov sig igenom det. Har den flickan somnat så finns det inget som väcker henne sen. Vi har våra högtalare vägg i vägg med hennes säng och vi spelar högt som bara den när vi ser på film men hon märker inget. Inte Felix heller, det märks att dom är vana med ljud. Igår åt vi middag på altanen, underbart härligt. Vill vara ute i solen och inte sitta inne och muppa. Ännu värre blir det väl sen när det ska skrivas uppsats.

Nu ska jag sätta igång här!

RSS 2.0