Tredje grav. inte lätt för en gammelgädda som mig

Finns vissa nackdelar med att skriva examensarbete! Sitter ju ner och skriver hela dagarna. När jag sedan reser mig upp efter nån timme så kan jag knappt gå. Höfterna och rumpan (bäckenet snarare) tar verkligen stryk! Har varit skonad från foglossning under den här graviditeten. Har känt av den från och till sen v.7 men inte så att jag lidit av den. Men det här var inte skoj. Får krypa till dagis sen när jag ska hämta ungarna. Det är ju inte bra att sitta still men just nu är det just det jag måste göra. Har bytt ut min stol mot Kimpas som är snällare mot kroppen, ja det hoppas jag på iaf.

Nu ska jag köra så det ryker i drygt en timme till sen ska jag hämta de små liven. Då återgår jag till vardagen som innefattar matlagning, disk och tvätt. Men det ska bli mysigt att få hem dom. Saknar allt de små trollen♥

Helgen

Nu är helgen förbi igen, den gick lika fort som vanligt. Den har dock varit lugn. Har mest tagit hand om barnen och lagat mat. Kim har jobbat med rummet, rivit en vägg och satt upp en ny, den är inte helt klar än men nästan. Svärfar var här igår och hjälpte till. Jag ringde hit mamma och så lagade vi mat och åt tillsammans. Efter maten blev det adventsfika. Har oxå numera julgardiner i en del rum. Bytte igår och klättrade runt på bänkar och grejer, Kim kommenterade mig en del, man är ju inte smidigast i världen. Får se om jag sätter upp i resterande rum ikväll. Felix och vårat rum är ju uteslutet pga renovering. Ljusstakarna funkade inte heller i vanlig ordning, eller jo 3/7. Skulle vilja kasta dom på tippen och köpa nya saker till fönstren. Känns uråldrigt med de där tråkiga stakarna med för den delen. Jaja jul blir det ju ändå vare sig man pyntar eller inte. Ska bli fint här så fort vi fått ordning på stället.

Idag ska jag plugga hela dagen medans kidsen är på dagis, skola och fritids. Har en del att stå i om man säger så. Sen är det utvecklingssamtal för Felix i veckan annars och på söndag blir det kalas för Alice som fyller två år på måndag ♥.

Imorgon har min kompis Charlie BF, spännande som bara den. Vi får väl se när den lilla parveln tittar ut. Dom vet att det blir en kille och de vet mer eller mindre vad han ska heta oxå. Här är det precis tvärtom. Ingen aning om kön och har som vanligt inga namnförslag, eller kanske ett. Är lite sugen på att ta reda på könet, men nu är det bara tio veckor kvar och egentligen finns det ingen anledning att ta reda på det. Ja det skulle vara för att stilla min nyfikenhet då. Nej det blir spännande att se vad det är för filur som ligger därinne i magen.

Nu ska jag sätta igång här!


Alice vill mer än gärna med pappa upp på vinden, men icke sa nicke.


Missnöjd och orolig för Felix som är på väg nerför stegen


Nu är väggen borta
Första delen på plats


Bad chicken

Idag är det bak som gäller här hemma. Har bakat pepparkakor med barnen och sen efter lunch ska vi baka lussekatter är det tänkt. Kim är iväg och handlar grejer till rummet så vi har hela dagen för oss själva här hemma. Ska pynta med, har tyvärr inte hunnit med det förut. Men bättre sent än aldrig.

Igår var vi ute och åt jag och tjejerna. Bestämde oss för att ge Roma en chans men jag vet inte jag. De enda vegetariska alternativen som fanns var grekisk sallad och pizza. Jag tog en pastarätt med kyckling och bad dom ta bort kycklingen och champsen och kanske tillsätta en annan grönsak. Det smakade helt okej och jag åt på. Men så fick jag nåt i munnen som jag identifierade som ickevegetariskt. Jag spottade, hittade fler likadana bitar och Linda och Jeanette smakade och konstaterade det jag misstänkte. Det var kyckling! Jag hittade kanske 6-7 bitar i hela pastan så jag misstänker att de kanske kom på sig själva därinne efter att ha lagt upp maten. "Just jävlar den skulle vara utan kyckling ja". För man kan inte gärna göra en kycklingpasta med 7 bitar kyckling eller? Jag skulle givetvis sagt till men dum som jag var så gjorde jag inte det. Jag kunde ju identifiera bitarna och på så vis undvika dom förutom den första som överraskade mig eftersom jag ätit halva tallriken när jag hittade den. Varför är man så lam för? Jag skulle sagt till, men det gjorde jag inte. Men det kanske resulterar i att jag inte visar min nuna där i fortsättningen. Annars drack jag en jättegod alkoholfri drink och hade trevligt med tjejerna.

Nu ska jag duka fram lunch här hemma. Sen blir det mer bakande och kanske en dusch med :)

Trevlig helg och ha en mysig första advent nu kära ni!


Bra start på helgen

Har haft besök av svärfamiljen hela eftermiddagen. Vi åt lite lunch och fikade, svärmor hade bakat goda lussebomber. Hon skulle även betala alla våra newbodykläder, otroligt snällt. Vad gjorde man utan mammor?? Min mamma tog hand om räkningen på Felix Didrikssonset igår, där sparade vi närmare 700 kr. Alltså jag hade såklart kunnat betala den själv men hon erbjöd sig. Mammor är förjäkla bra så är det bara!

Nu ska jag förbereda middagen. Sen ska jag till stan för ikväll ska vi ut och äta jag och tjejerna. Ska bli kul. God mat och härligt sällskap, finns inte möe som slår det! Imorgon ska Kim handla till rummet och jag och barnen stannar hemma och bakar och pyntar hela dagen. Har tyvärr inte hunnit med det än. Det har varit så mycket annat och Kim är upptagen med rummet. Det går framåt i raketfart därinne med tanke på att han bara lagt ner några timmar. Väggen är nästan borta och det lutar åt att vi slipar och lackar det befintliga trägolvet som finns.

Har beställt smycken från Emelie som jag fick hem idag. Dom var verkligen jättefina. Det är ju en hel del människor som håller på med smyckestillverkning och jag har kikat runt en del. Men måste säga att hon gör några av de finaste jag sett. Och sen gör hon många olika sorter, brett sortiment helt enkelt. Jag är otroligt nöjd. Kolla in här hos henne ni med, perfekt som julklapp.

Att vara mamma

Som mamma vill man skydda sitt barn. Det börjar redan i magen, man klappar på magen och man ser till att sköta sin kropp för det ofödda fostrets skull. Sen när barnet är fött så vaggar man, vyssjar och matar. Man tar hand om sitt barn och ger det all sin kärlek. När barnet börjar förskolan så pratar man med fröknarna och förhör sig om hur det går. Man vill ju att sitt barn ska ha det bra. När barnet börjar skolan förlorar man lite av sin makt. Man kan inte längre höra sig för hur barnet har det i samma utsräckning. Det är livets gång men ibland känns det jobbigt. Men man frågar sitt barn hur det varit i skolan och vad som har hänt. Har man tur så informerar barnet en som förälder. Man måste fråga, man vill ju veta att barnet har det bra. Där är vi nu. Felix går i en klass med en del kaxiga killar han själv inkluderad. Det är mycket attityd och man ska gärna vara matcho. På ett sätt kan jag tycka synd om pojkar. De har ibland svårt för att leka och knuffar gärna på varandra och interagerar på det viset med varandra. Idag kom Felix hem och sa att de retade honom nästan varje dag. Jag frågade vad dom retade honom för och vem det var som retade honom. Han svarade att de brukar fråga honom om han vill slåss med dom och säger han då nej så retar dom honom och säger att han är en fegis. Eftersom Felix är så förtjust i Alfons Åberg så refererade jag till den boken där Alfons berättar om att han inte vågar eller vill slåss. Jag sa att det är bra att han inte vill slåss och att det är modigt att man kan säga att man inte vill slåss. Och att han skulle strunta i killarna som sa att han var fegis för det vet han ju att han inte är. Jag sa oxå att jag var stolt över honom som inte ville slåss med kompisarna. Sen på fritids hade en kompis sagt att han och hans kompisars borg var ful och att han skulle förstöra den. Då förklarade jag att den här kompisen förmodligen var avundsjuk på deras fina borg och att han antagligen ville vara med och bygga och leka han med. Jag gav även förslaget att han kunde fråga kompisen om han ville vara med nästa gång.

Med det här menar jag inte att det är synd om Felix på nåt vis. Så här är det i barnens värld, det är vardagsmat. Det är tufft och det är synd tycker jag. Man får inga poäng för att man försöker vara en bra mamma men gudarna ska veta att man gör sitt bästa, dag som natt. Man försöker se till att barnet har det så bra man nånsin kan. Man köper fina kläder och man packar matsäckar efter bästa förmåga. Som idag när Felix var i ishallen så hade han med sig en risifrutti och den åt han med fingrarna. Han hade ingen sked sa han. Men det hade han givetvis, den låg i påsen men han tittade inte efter den, Felix i ett nötskal det. Man skyddar sitt barn och det kommer man nog aldrig upphöra med att göra.

Det är viktigt att barnen vet hur man ska bete sig mot andra. Man ska respektera varandra och ens olika egenheter. Man måste jobba med värdegrunden när barnen är små. För tar dom inte tag i det här nu så blir det ju svårare. Det är lättare att tala en sexåring tillrätta än t.ex en tioåring. Och vi vuxna får aldrig glömma bort att vi är barnens vägledare och att vi är förebilder hela livet ut.
Felix leker eldstad och min gamla Björn faller offer. Han ska grillas över elden och bli mör och god.
Våran tillfälliga säng. Bortse från det osnygga överkastet. Skyddar mot skitiga katter.Tandagnissel

Imorse såg jag fram emot den här dagen. Skulle gå till lekparken med barnen och ha det mysigt. Men vi kom inte utanför dörren. Alice vaknade och grät och skrek efter Heffa. Sen var det gråt hela dagen. Åt frukost men vägrade lunch och drack välling vid halv fyra. Hon fick sova middag oxå eftersom hon grinat sig trött. Lekparken fick utebli idag, tyckte mest synd om Felix. När hon är på det här humöret så blir han lidande. Låter kanske löjligt men så blir det faktiskt. På kvällen var hon mer uppåt och åt sin lunch före våran middag. Men då drog jag på styrelsemöte och där packade vi alla  Newbody produkter som kommit in. Var en del arbete vill jag lova. Men verkar vara bra grejer.

Nu ser jag på Brothers and sisters. Morgondagen bjuder på glukosbelastning och kanske en lunch med en vän. Nu ska jag och Kimpa gå och fixa sängen. Blir en del röj i den under dagarna :)

Bläk

Den här natten var ingen höjdare! Vi sov i vardagsrummet för första gången. Vi låg ovanpå luftrmadrassen på våra vanliga madrasser så man låg skönt, men inte gick det att somna för det. Slumrade endast kortare stunder. Vid tolv började Alice prata i sin säng. Lite bajs hörde jag henne säga. Misstänkte att det skulle vara bajskalaset Allan därinne. Hon tystnade fort och jag slumrade till. En timme senare vaknade jag av att hon återigen pratade om lite bajs och den här gången lät hon ledsen. Jag gick in till henne och fann henne stående i fotändan på sängen. Hon rapade och började ulka och jag hann lyfta ner henne så hon fick kräkas på golvet. Så det var bara att torka och klä av henne. Hon väckte Kim och satt i hans knä en stund. Vi lade henne i sängen igen och där låg hon och babblade och sjöng ett tag. Efter det slumrade jag till igen och vaknade när klockan ringde vid 5.30. Vid halv sju vaknade Alice igen och jag väckte Felix inför skolan. Då var hon varm så jag gav henne en alvedon. Men inga mer kräkningar (två inatt bara). Nu är frågan om det är magsjukan hon har. Man brukar ju inte ha feber då men det har Felix haft vid nåt tillfälle så man vet ju aldrig. Kan kanske vara vaccinet med. Hon vaccinerades i fredags så det kanske är en biverkning? Går ingen magsjuka på dagis heller vad dom vet.

Nu ligger hon och ser på Heffa. Fick locka med det när hon grät efter pappa och sa att han skulle komma hem igen. Lilla hjärtat idag är det bara du och jag. Kim var tvungen iväg eftersom han inte jobbat sen den 11:e november. Jag skulle behöva plugga massvis idag men det lär jag få stå över. Kanske kan få en stund till det ikväll.

Nu ska jag joina lillan i sängen. Ha det gott!

Shopping och röj

Idag har vi varit i Karlstad och handlat. Skridskor och hjälm till Felix, sen till Ikea där vi köpte trådbackar, täcke och massa annat. Sen åkte vi till stuvbutiken och kollade på tapeter. Jag tror jag vet vilka jag vill ha men det finns mycket fint att välja på så vi ska dit nån dag igen utan barnen. Ja det blev en heldag och lika bra det med tanke på det pissiga vädret. Hur mycket kan det regna? 10+ och regn, inte riktigt det väder man förväntar sig i slutet på november.

Imorgon ska jag tyvärr iväg på glukosbelastning. Har aldrig gjort en förut men förstår att det smakar illa som bara den. Men är mer bekymrad för att jag ska ligga där flera timmar utan mat i magen. Det gillar inte riktigt min kropp, men kanske kan jag få nåt läst därinne. Är förvisso mer troligt att jag somnar. Måste hem direkt efteråt eftersom jag väntar ett paket, ett Didrikssonset till Felix.

Här hemma röjs det för fulla muggar. Nu är sängen borta och vi kommer att sova på madrasser inatt och nästkommande tid. Eftersom Kim för några år sen skojade med mig och lyfte upp sängen i luften när jag låg i så är den mer eller mindre paj. Måste nog köpa en ny. Men vad gör det? Har haft siktet inställt på en fin vit säng i ett par år, går lös på 11 0000 med madrasser och sängbord, men oj vad fin den är. Kanske nåt man kan önska sig i julklapp??

Nu ska jag lägga lillan för imorgon ska vi upp med tuppen!

Röj

Idag har vi röjt. Vi ska äntligen renovera i sovrummet. Vi har pratat om det i flera år men låtit det vara. Men så kom jag på att det är lika bra att vi gör det nu innan bebisen kommer. Eftersom det innefattar att vi ska sova i vardagsrummet ett par veckor så är det ju bäst att göra det nu. Lättare att bara vi sover där än att alla tre ska behöva sova där. Hur som helst jag har tömt mina två garderbober därinne och Kim har tagit bort allt annat och tömt stora skåpet. Sängen står kvar i natt men förmodligen ryker den imorgon. Det ska bli nytt golv, tak, lister och tapeter därinne. Jag har sagt att Kim får välja allt utom tapeterna, förhoppningsvis kommer vi överens, det brukar vi göra. Jag vet att jag vill ha en fondvägg och jag tror jag vet vilken tapet jag vill ha på den väggen. Kim kommer att ta bort väggen mellan vårat och Felix sovrum så vi får se hur bra han kommer att sova på nätterna. Kanske slutar med att han sover i vardagsrumet han med. Det är ju man börjar inse hur trångbodda vi är. Huset har alltid varit litet (så klart) men det blir mer påtagligt hela tiden. För litet för att jobba och bo i samtidigt som Kim säger. Och snart är vi ett rum kort. Vi borde köpa ett nytt, men jag älskar vårat lilla hus. Vi får bo trångt ett tag så får vi se vad som händer i framtiden helt enkelt.

Felix har spenderat dagen hos en kompis vilket passat oss alla bra då vi kanske inte varit de roligaste föräldrarna idag. Vi åkte och hämtade honom på eftermiddagen och blev kvar ett tag. Felix var hos våra kompisar och de har precis skaffat en till hund, en grand danois. Hon var jättefin såklart och stor och lugn såsom en grandis ska vara. Nån gång vill jag också ha en hund. Men man ska ju ha tid för dom med och det har vi inte som det är nu.

Såg på Robinson ikväll,  jag tror det är bättre i år. Det där träsket förra året var ju beyond worse om man säger så. Sen blev det några avsnitt Dexter, men jag somnar ju bara hela tiden *suck*.

Nu blir det sängen, kan tyvärr inte somna till Greys då tv:n är borta :(


En klar en kvar

Gick upp tidigt imorse och följde med Felix till skolan. Skolsköterskan var lite sen men sen när hon kom så var vi nummer fem i kön så det blev fort våran tur. Felix fick sitta i mitt knä och titta åt ett annat håll. Hon nöp till sen var det klart. Jag sa till Felix att det ar klart och han trodde knappt sina öron. Gick det så fort? Han var överlycklig. Sen åkte jag hemåt. Det dröjde inte många timmar förrens hans fröken ringde och sa att Felix kände sig hängig. Men han orkade åka bussen hem sa hon så jag gick och mötte honom. Vi kom hem och han ville ta feber och den låg på 39,2 så fort reagerade han. Han fick alvedon och sen blev det en film i soffan.

Kim är iväg till tandläkaren och ska hämta hem Alice på vägen hem. Blir en lugn kväll ikväll hoppas att Felix mår bra och Alice är på bra humör. Han var lite ledsen när han kom hem idag. Några av hans klasskompisar hade retat honom när han stod ute på gården och hackade tänder eftersom febern gjorde att han frös så. Sen hade de slagit honom med. Barn är allt grymma ibland och det gör ont i mammahjärtat att höra sånt här.

Nu är snäckan hemma! Telefon, middag och soffan står på tur.

Världens sötaste lilla monster

När jag kom hem för en timme sen möttes jag av en inte helt nöjd Alice. Men sen dess har det eskalerat det grövsta för att tillfälligt vara i balans igen. Hon var gnällig innan maten och sen bröt h-vetet löst. Hon ville ha ketchupflaskan men inte ha nån ketchup. Sen tog Felix den och då blev det krig. Hon skulle ha ketchup samtidigt som hon inte skulle ha nån. Hur vi än hade gjort eller hur hon än hade gjort så hade det inte blivit bra. Katastof var ordet. Mamma skulle gå och hon skulle varken ha mat, dryck eller nappen. Inte äta, inte gå ner. Skrik och mer skrik i en halvtimme. Sen lugnade hon ner sig och lade sig i sängen så jag fick läsa för henne. Nu är det bompa och det skulle hon se och nu har lugnet lagt sig. Nån middag fick jag inte i henne. Hon får en flaska välling vid sju innan hon ska sova. Min söta lilla fislisa, att man kan ändras så plötsligt. Skulle tro att det är trotsålder och utvecklingsfas på gång. Saker som hon älskat för en vecka sen blir hon fullkomligt vansinnig över nu (som att jag ger henne pålägg på mackan). Det är en jobbig period för henne det måste man komma ihåg när man känner hur tålamodet börjar tryta. Det kommer vara jobbigt ett tag och det lär inte blir lättare när hon blir storasyster. Älskade lilla unge! Men det här ska vi allt ta oss igenom lilla trollunge.

Annars har jag varit i skolan i några timmar idag. Hade möte med min handledare och det gick bra. Sen gick jag till bibbilan och lånade en massa böcker. Fick betala böter först eftersom mitt kort var spärrat. Vad dom böterna låg på vågar jag knappt tala om. Snacka om att kau tar ut förseningsvgifter. Ingen ville möta mig och käka lunch så jag tog bussen upp till Tina och sen gick vi och satte oss på hennes lokala pizzeria och åt en sen lunch. Det satt fint i kistan efter 6 timmar utan mat.

Imorgon ska jag med Felix till skolan så han kan ta sin spruta. Barnen måste ha en vuxen med sig och det är bra tycker jag så jag följer med. Förhoppningsvis kan vi vaccinera Alice på fredagen så är de klara båda två sen. Sen är det bara Kimpa kvar.

Ikväll är det Grey´s, en liten sak som på nåt vis blir så stor!

(Nu äter hon)

Bitter is my middle name

Är lite trött så här nu på kvällskvisten. Sitter och ser på tv, Ugly Betty och Desperate housewives och reflekterar över en grej. Jag sitter och stör mig på karaktärerna som bara den. Mark och Amanda som är så egoistiska och dumma och sen Gaby som beter sig som en bortskämd fjortonåring. Det är ju hennes karaktärs charm men det går inte alls hem hos mig idag. Är jag bitter tro? En riktigt bitterfitta? Ibland är jag ju det, men för en sån här sak illa, illa.....

Lite mjölk så känns det nog bättre sen. Brothers and sisters kvar innan det är dags att sussa.

Tisdag

Tisdag och regnet bara vräker ner. Idag har jag släpat iväg mitt arlse till Lab, eftersom jag är RH negativ så måste jag lämna blodprov då och då. För att se så jag inte bildat antikroppar mot bebisen. Det har jag inte under de andra graviditeterna så det ska jag väl slippa den här gången med. Men som sagt de kollar ett par ggr och sen slutar dom med att ta blod från navelsträngen sen när bebisen är född. Fick sitta i väntrummet nästan en timme. Efteråt blev det en tur till Maxi. Sen trotsade jag vardagen och köpte med kinamat hem, Kimpa fick sushi i vanlig ordning. Man måste ju göra annat än att stå vid spisen right?

Lillan fick gå till dagis idag, hon mår fint men börjar bli smått uttråkad här hemma. Och trotsig till tusen är hon. Som imorse efter att hon ätit upp sin frukost, tackat för maten och sagt att hon var mätt. Så kom hon tillbaka och skulle äta mer. Det fick hon men problemet var att hon skulle absolut inte sitta på sin stol utan gå runt och äta resterna från sin smörgås. No no sa jag då och då var jag djävulen själv och sen var det igång. Hennes humör är inte alltid på top som annars. Men så är det ju när man kommer på att man är en egen individ som kan bestämma själv. Älskade lilla hjärtat, det är inte lätt.

Ikväll blir det tv i flera timmar men innan dess ska jag plugga en del. Imorgon ska jag in och träffa min handledare så jag ska ha en del klart då.

En vanlig måndag

Idag har vi varit hemma nästan hela familjen. Felix har varit i skolan och kom hem vid halv ett. Så laga mat och plocka disklivet fortsatte. Imorgon ska jag in till stan och fixa med lite till arbetet. Alice har inte varit på nåt vidare humör. Det enda hon vill göra är att se Nalle puh och det kan man ju inte göra dagarna i ända. Hon har grinat en hel del och bajade sen tre gånger så det kan ju ha varit magen. Eller så känner hon sig fortfarande risig, svårt att veta.

Har bokat en dagstur till Göteborg. Såg ett erbjudande i Krilleposten idag. Man kunde åka tåg tur och retur för 100 kronor över dagen (50 för barn). Nästan gratis ju! Bokade platser till familjen och mamma. Så vi åker ner och går på stan med Magnus med familj, anternativt går på Liseberg vi får se vad det blir.

Lillan sover och Felix ska precis hoppa i säng han med. Ikväll blir det Public enemies med Depp, det gillar vi! Är på jakt efter en barnvagn. Har nog slopat idén om tvillingvagn och måste nu ha tag i en vanlig duo. Ska fixa en ny säng till Alice med. Blir nog Kim som bygger en själv, då har han något att syssla med, passar ju bra!

Apan är hemma HALLÅ!

Vilken lugn helg! Herregud, men inga bråk denna helgen utan mest familjemys. I fredags hände nada vi var bara hemma hela dagen och hade det gott. Svärfar och svägerskan kom på en snabbvisit. Lördagen åkte vi och handlade sen hem och såg på lördagsfilmen mitt på dagen istället eftersom vädret var som det var. På kvällen blev Alice risig, syntes på henne att hon hade ont i kroppen. Hon gick böjd som en gammal gumma och sen var hon lite varm, fick en supp och en flaska välling sen sov hon. Iaf till klockan sex imorse då hon satte sig i sängen och skrek efter välling. Gick och skakade iordning en flaska men det dög inte åt fröken. När jag frågade om hon ville dricka vällingen och se på bompa i mamma och pappas säng så följde hon glatt med. Sen joinade storebror oss i sängen. Kim låg och sov och jag gjorde mitt bästa medans barnen såg bompa i två timmar. Jag gav upp sömnen eftersom det mest var röj i sängen och gick upp och fixade frukost.

Idag är Alice lite bättre men har fått en supp på dagen. Kim mår inte heller bra, jag och Felix känner inget alls. Men tillbaka till helgen jag har lagat mat, plockat disk, lagat mat och plockat disk. Vi har inte gjort annat än att äta mat och fikat känns det som. Knappt varit utanför dörren, lite deprimerande men lugnt har vi haft det, nåt annat kan jag inte påstå.

Vi såg på Nicke nyfiken här om dagen och nu går Alice runt och ropar på Nicke. Nicke, Nicke genom alla dörrar och fönster. Nu skrek hon nyss. Nicke nicke. Apan är hemma, hallå! Och Felix är världens gulligaste storebror. Han hade en pezgubbe med två pezgodisar kvar i och såg till att han och Alice fick en varsin. Han sa att han tänkte att istället för att ta två kan han ge Alice en så får de en varsin, underbara unge ♥

Snart ska Felix ta sin första dusch sen operationen, har inte velat plåga honom i onödan. Men såret är plastat så det ska gå bra. Sen ska vi lägga barn och se på Dexter som är mycket spännande just nu. Imorgon blir det plugg för hela slanten!


Felix är kockJa ni ser ju själv på bilderna hur slappt vi haft det i helgen!

Operationen

Igår var det operation som stod på schemat. Gick upp innan fem och duschade och begav oss till Karlstad. Åkte redan vid halv sex. Först satt vi i väntrummet och då fick Felix bedövningssalva och plåster i armvecken och på händerna. Sen fick vi komma in i ett rum där Felix fick byta om och sätta på sig sjukhuskofta. Innan det var dags att åka ner till operationen fick han lugnande medicin sen bad sköterskan homom lägga sig på sängen. Då fick han lite ångest, tårar kom fram och han sa att han inte ville. Då fick jag bita mig i kinden, det var så jobbigt att se. För jag kan själv sätta mig in i hans skräck. Jag har aldrig opererats och skulle inte vilja göra det heller. Vi pratade med honom och sen rullade vi ner mot operationen där vi stod i en halvtimme innan det var dags att gå in. Lugnande medicinen gjorde susen, han blev avslappnad och glad. Läkaren kom ut och tittade på honom och pratade med oss. Han ritade även där han skulle snitta. Vi bestämde oss för att Kim skulle följa med Felix in när han skulle sövas, jag tror att han fixade det bättre än mig. Kim bar in honom medans jag satt kvar. Han somnade på en gång och sen gick vi och åt frukost. Efter en halvtimme var det klart och då gick jag in till Felix på uppvaket. Han sov fortfarande när jag kom och jag såg hans syressättning och hjärtslag på skärmen. Han vaknade ungefär  45 minuter senare och då var han inte på nåt vidare humör. Han satte sig upp och ville ur sängen. Han hade ont så han fick smärstillande intravenöst i sin port i armen. Det var han inte heller förtjust i heller, slangen var ivägen och han var mycket irriterad över den. Han låg med ansiktet vänt från mig och ville inte att jag tog i honom eller pratade. Så jag satt bara bakom honom en timme tills vi fick komma upp till rummet igen. Han fick en piggelin och blev genast på humör. Sen fick han rån och saft. Han kissade och sen fick vi åka hem. Vi for direkt till Toys r´us eftersom vi lovat honom en leksak efter operationen. Efter det åkte vi och åt lunch, sen till Pets och köpte kattmat för 1000 spänn och några fiskar med. Jag fick välja och det blev tre söta slöjstjärtar.

Idag har vi bara slöat allihop. Felix har lekt med en kompis hela dagen och mår mycket bra. Lite öm i såret men det är tejpat och plastat så det kommer nog läka fint. Ikväll blir det fredagsmys med Barda och godis. Ska snart fixa middag med annars händer det inte mycket alls. Kim eldar så det är varmt och gott här hemma.

Vill sända ett stort tack till Tina! Hon kom hit i onsdags och så åt vi tacos och tårta och såg på Greys på kvällen. Sen tog hon hand om Alice på morgonen och fixade frukost och tog henne till dagis. Guld värt! Tack så mycket! Tack Mia och Alexandra som oxå erbjöd sin hjälp. Vad gjorde man utan vänner??

Tack för alla rara kommentarer ♥

Geirritiert

Idag har jag gått upp i vanlig tid och fått Felix till skolan, sen väckt Alice och duschat henne och gått med henne till dagis. Sen åkte jag till skolan med Alex som oxå skulle till Karlstad, var där en kortis sen åkte vi hem igen. Har fått lite pluggat och annars tagit det lugnt. Är irriterad på folk idag må jag säga. Kan inte skriva här vad det handlar om men ibland kan man undra hur fan pedagoger tänker, eller snarare om de tänker. Börjar lessna rejält nu.

Imorgon ska jag vara hemma och plugga och planera hela dagen. På eftermiddagen kommer Tina och då ska vi äta tacos det har Felix bestämt. Han är väldigt glad över att hon kommer, vi med såklart hon ska hjälpa oss med Alice på morgonen eftersom Felix ska iväg och opereras tidigt på torsdagen. Riktigt tidigt, vi åker väl hemifrån runt 5.30 och då ska han duschas innan oxå. Måste ringa sjukvården imorgon, jag misstänker att vi ska köpa emlaplåster och sätta på honom, men det har jag inte hört ett knyst om. Får ringa och prata med dom. Har tackat nej till att Felix ska vaccineras med, det skjuter vi på eftersom det är olämpligt så här innan operationen. Och ang. operationen så är det ett ganska lätt ingrepp men det känns ändå lite läskigt att de ska söva honom, har själv aldrig blivit sövd. Skönt att vi åker både jag och Kim. Sen ska vi till leksaksaffären och köpa något till honom. Lilla älsklingen!

Nu är det dags för Brothers and sisters sen blir det sängen!


Måndag

Måndag och en ny vecka. Den här veckan är fullspäckad av diverse. Idag var det mvc och lyssna på hjärtljud och mäta magen. Allt var bra det är en riktig vildbase som ligger i min mage, precis som jag misstänkte. Den här bebisen röjer runt mer än de två andra barnen har gjort. Hjärtljuden uppe i 150 iof inte konstigt med tanke på hur h*n for runt därinne. Åt lunch med Charlie efteråt sen åkte jag hem och hämtade barnen och begav mig på brukarrådsmöte på förskolan.

Imorgon ska jag till skolan och på onsdag kommer Tina hit och sover över. Hon ska vara barnvakt åt Alice på torsdagmorgon då vi åker till Karlstad för att operera Felix. Sen måste jag hinna med och plugga massa denna veckan. Hur helgen ser ut vet jag inte än, tur att det bara är måndag än så länge.

Nu ska jag pussa prinsen godnatt sen blir det slöa tag i soffan eller sängen!

Häxan surtant

Den här helgen har inte varit nån höjdarhelg. Jag har varit ledsen och har tjafsat en del på min stackars sambo. Dessa hormoner och berg o dalbanor, inge kul alls! Men han är världens bästa man och jag köpte en massa lotter till honom idag, samt en flaska lingonglögg. Sen bakade jag en fin tårta till honom. Svärmor kom hit idag på fika, trevligt! Kim och barnen har varit ute på skogspromenad och Alice knallade på nästan 2 km själv sen var hon sliten så Kim fick ta henne på axlarna hem.

Nu ska vi lägga Felix och sen blir det film i soffan med återstående snask från helgen. Morgondagen består av plugg, mvc och brukarrådsmöte på kvällen.

Food all over the place

Idag har jag handlat inför kriget. Nu blir det ju inget krig men det kan man tro när man tittade på hur mycket jag handlade. Nu är det sötebrödsdagar igen! Självscannade inte och det var bannemej pest och pina. Visst det tar lite längre tid att scanna och packa allt direkt men det går så mycket smidigare i kassan sen. När man går till självbetjäning och bara drar kortet sen äre klart. Nu fick jag packa upp allt på bandet och sen upp och ner ur vagnen och för att inte tala om packningen sen då. Jisses vilket slit. Och jag packar dåligt, när Kim och jag handlar får jag aldrig packa och det finns det en god anledning till. Sen känns det stressigt bakifrån när alla står och väntar på att man ska bli klar. Efter handligen så åkte vi och mötte upp Kim och käkade thaibuffé. Sen hem och pluggade. Nu har jag lagat mat som står på spisen och väntar på att mannen i huset ska dyka upp. Idag blir det efterrätt med, var inte tänkt så men jag skivade ett äpple till Alice som hon dissade så då gjorde jag en fruktsallad.

Kimpaluring ringde just och frågade om jag köpte hem nåt gott. Jag kan säga så här att kvällen och helgen är räddad flera gånger om.

Bank pank

Det har varit en bra dag idag. Har hunnit fixa en del och äntligen fått en ny internetdosa samt ögonbrynspenna och täckstift. Har letat på Maxi flera ggr men det har inte funnits nån svart. Men nu äntligen. Gick och kollade barnkläder men sparade pengarna istället. Barnen är inte i behov av kläder som det ser ut nu speciellt inte Alice. Bättre att spara pengarna. Köpte gottis och gick och åt lunch med mig själv. Ingen av mina vänner hade tid eller kunde ses idag, men det gick lika bra ändå. Är ju dock alltid trevligt med sällskap.

När jag kom in på banken så berättade jag att jag behövde en ny bankdosa eftersom min dotter förmodligen kastat min i soptunnan. Den kan lika gärna vara borttappad men jag har letat och räkningarna behövde liksom betalas nu. Kvinnan på banken var inte intresserad av att ge mig en ny, dom kostar ju pengar vet du. Ja men då betalar jag för jag måste ha en sa jag. Okej då, jag fick en dosjävel men inte nog med det. Jag vet inte om det bara är swedbank men man kan ju inte visa sin nuna på banken utan att bli påhoppad om det här med pensionssparande. Hon började tjata om den allmäna pensionen och att jag skulle få tillgång till den på min sida på banken. Jag fattade inte riktigt allt hon snagglade om men det var på nåt sätt inte läge att tacka nej. Efter att hon gett mig den där dosan så var jag på nåt vis skyldig henne det här. Men det kostar mig ingenting och det är huvudsaken. Själv är jag numera tveksam till det här med pensionssparande. Pengarna är låsta och det finns en massa regler kring det där sen när man ska ta ut dom. Och tänk om jag sparat i onödan sen? Som pappa t.ex han längtade efter att gå i pension och skulle jobba ett halvår till men sen dog han. Inte fick han utnyttja några pengar inte. Jag ska jobba i 37 år till men man vet ju aldrig vad som sker. Besöket slutade med att hon sa till mig att om jag hittade den gamla dosan så skulle jag komma in med den eftersom de får pant när de skickar iväg den. Ja pengar ska dom ha men det ska kosta oss att ha den där dosan. De är fenomenala på banken, inte på ett bra sätt utan på att tjata om pensionssparande eller försäkringar eller liknande. Försöker de ta över världen tro? Finns ju försäkringsbolag som har hand om sånt här. När Kim tackade nej till nån form av sparande eller vad det nu var blev kärringen sur och lade på i örat på honom. Nej jag är faktiskt inte helt nöjd med Swedbank.

Nu på kvällen har vi tagit det lugnt. Alice har röjt runt och varit allmänt gullig, Felix med såklart. Vi tjatade på Felix att han skulle hoppa in i duschen men det var han inte så sugen på. Då gick Alice och lyfte in pallen i duschen (hon sitter på den när hon duschar) sen gick hon och hämtade Felix och sa Kom duscha. Då kom Kim till mig och han hade smält totalt. Hon är så rolig numera och hon kan så mycket, det går så fort! Och hon vet vad hon vill lillan. Hon ska t.ex inte äta yoghurt utan russin då blir hon upprörd. Små barn med starka viljor, sött som socker!

Nu ska jag vänta in tv:n Arga snickaren och sen GREYS!

Imorgon blir det plugg och handling och lunch med Alex!

Känner att jag lever

Sitter och lyssnar på lugnet, tystnaden i huset. Ingenting förutom värmepumpen och musiken på spotify hörs just nu, underbart! Idag har det inte varit någon rolig dag, inte för mig eller Alice. Idag har hon varit arg och grinat mest hela dagen. Imorse fick hon se på Nalle Puh och vrålade halvt ihjäl sig när den var slut. Att sätta på Bamse på youtube var det enda som hjälpte. Men då funkade inte hennes favoritvideo såklart, error och då vart hon än mer förbannad. Jag fick stänga av datorn igen och då vart det fullt krig här hemma. Och så har det fortsatt. Jag har satt stopp för att måla badrummet med toaborsten och andra liknande upptåg och Alice har grinat som bara den. Maten jag lagade ville hon inte heller ha så då lade jag henne i hennes säng, det var inte heller bra då skulle hon ha mat, men bara för att. Hon fick ligga kvar för jag vet mycket väl att hon kastat maten om jag hade gett henne den just då. Så har vi haft det här hemma hela dagen, roligt värre. Ibland är det tufft att ha barn, men mest tufft är det ju för Alice just nu det vet jag ju. Men en dag som denna. Kim är såklart inte hemma och jag är trött i ryggen och kan inte stå upp alltför länge utan måste sitta och ligga en massa. Man ska vara bestämd med henne får jag höra och det vet jag mycket väl. Det är nu man måste börja sätta mer och mer gränser. Lillan skulle lätt ta över hela familjen här annars. Hon håller på och upptäcker att hon är en egen liten person som har viljor och krav och det är en tuff tid för henne. Önskar bara att man orkade med mer eller hade bättre tålamod än vad man har. Man gör så gott man kan men det är fanimej inte lätt inte!

Dagens positiva är iaf att jag hämtade ut ett stort paket med kläder till Felix samt nåt plagg till Emelie. Alice garderob är fullsmäckad men Felix sliter väldigt på sina kläder och behöver mycket nytt nu. Köpte även gardiner och påslakanset till oss. Sen kom mamma med ett fleecefodrat regnställ och vinterskor till Alice. Mamma är minsann bra att ha hon. Så mycket kläder som hon köper till barnen, helt otroligt bra. Speciellt som jag haft det knapert sista tiden. Önskar fler var som hon. Hon öser kläder över barnen och det behövs ju som alla vet. Och sen finns det folk som inte ens köper grejer till kidsen när de fyller eller på julafton, skillnad som natt och dag om man säger så. Själv älskar jag att köpa grejer och kläder till barn och kommer ösa en hel del över lilla Emelie framöver, man vet ju att det behövs.

Imorgon ska jag ha barnen hemma och sen ska jag på kontroll på mvc, får se hur jag får ihop det. Sen börjar nya kursen till veckan och nu ska det skrivas examensarbete, det blir grejer det.

Nu ska jag plocka tvätt innan min underbara lilla dotter vaknar!

RSS 2.0