Plock

Idag har jag mest plockat. Har rensat Lukas garderob och lagt upp alla små kläder på vinden samt tagit ner nya som jag tvättat. Har även rensat Alice garderob, samt vinden och andra garderober. Ska ge bort en massa kläder till brorsan. De ska få alla Alice 86 och 92 kläder och det blev en hel del vill jag lova. De kommer bli hur glada som helst. Vi åker dit imorgon. Emeli fyller ett år på lördag och det ska firas med pompa och ståt. Ska bli underbart att träffa dem igen. Vi har inte setts sen i maj och jag längtar efter dom. Svårt att skapa en relation med Emeli när vi ses så sällan. Sorg är vad det är! Mamma åker ner hon med. Åh det ska bli så kul!

Annars är det lugnt. Felix är hos en kompis och leker, Lukas sover och Alice ser på en film. Finns inte så mycket mer att rapportera. Dagarna rullar på. På måndag börjar jag skolan lite tillfälligt igen. Ska gå en uppsamlingstermin och göra klart vissa grejer. Så tanken är att jag ska skriva klart mitt ex.arbete (nej det är inte klart). Så jag lär få häcken full om man säger så. Får se till att ta vara på tiden då Lukas sover. Det blir tufft men ingenting är omöjligt som Gunde säger.

Sen har jag en del saker att se fram emot. Göteborg i helgen, fest, Ålandskryss, stugträff och Ullared. Behövs sånt för att få livet att kännas extra fint.

Trevlig helg på er sötnosar!




Ren och skär lycka!

Har haft en mysig dag med barnen. Alice var på dagis ett par timmar och Felix i skolan så då passade jag på att ta det lugnt. Men sen när de kom hem så myste vi järnet. De är så fantastiska alla tre. Lukas är förmodligen världens snällaste bebis. Jag skulle kunna placera honom i hans vagn hela dagen och fick han bara mat så skulle han inte klaga så snäll är han. Vi har verkligen haft det mysigt han och jag. Gulliga lilla bebis! Och Felix vill hjälpa mig här hemma så han ställde sig och handdiskade förut. Och Alice mitt lilla yrväder, fina lilla troll.




Lillebror fick ligga i storasysters säng till hans stora lycka. Storasyster var inte lika lycklig hon om man säger så


Storebror har lånat böcker på bokbussen och läste en bok om vampyrer



Läste bok för både Alice och Felix på kvällen. Det är inte alla kvällar man hinner det. För Felix läste vi jämt, men det var lättare att hinna med när man bara hade ett barn. Men det ska bli bättring, nu ska de få en bok så gott som varje kväll.

Nu ser jag på fortet och längtar efter sängen!

Kärlek

Min man vet hur han ska vinna mitt hjärta han. Det har han förvisso redan gjort men han vet hur han ska få mig glad om man säger så.



Nu ser vi på fortet tillsammans. Synd att det går en måndag. Felix hade älskat det. Felix hade precis lagt sig när Kim kom hem men slängde sig om armarna på pappa när han klättrade upp i hans säng. Han hade inte bara med sig gåvor till mig. Felix fick en lego factory gubbe. Tack! Du är världens bästa Kim! ♥

Potträning och snigelträff

Idag är det en stor dag. Felix börjar ettan idag! Han var så förväntansfull när han skulle iväg imorse och så glad att han äntligen skulle få träffa alla klasskamrater igen. Han hoppasdes innerligt att alla tolv i hans klass skulle vara i skolan idag. Och han var så snygg när han gick iväg imorse. Hade en ny tröja och nya snygga baggyjeans. Han kommer hem om en timme ungefär och det ska bli så roligt att höra om hans dag.

Annars är det lugnt i huset för tillfället. Barnen sover middag och jag passar på att sitta här en stund. Det har varit en ganska lugn förmiddag. Det enda som hänt är att Alice tryckt ut Tyson i kattluckan så stackaren sprang runt på altanen alldeles förvirrad. I helgen hann hon med mer än så. Dammsugaren tog hon sönder, välte ner en kruka och sist men inte minst tvättade sig med sitt eget kiss. Tanken är att hon ska bli helt blöjfri nu och hon har kissat i pottan men inte längre. Hon håller sig och efter ett par timmar kissar hon ner sig. Jag tycker att jag och Kimpa lyckats ganska bra med barnen i de flesta situationer men det här med potträning är vi riktigt dåliga på. I lördags satte hon sig på pottan men inget kom. Sen hör jag hur det plaskar och då sitter Alice på vardagsrumsbordet och kissar och  det är kiss över hela bordet och det rinner ner på golvet. Då hoppar hon ner och börjar plaska med händerna i det. När jag säger till henne och går dit för att ta bort henne så börjar hon smörja in sig med sitt eget kiss helt hysteriskt. Stoppade in ungen i duschen och sanerade vardagsrummet. Hon har gått utan blöja resten av helgen med men inget kommer i pottan. Idag höll hon sig från åtta till tolv då jag satte på henne en blöja eftersom hon skulle sova middag. Jaja det är väl bara att härda ut, nån gång lossnar det nog.

Igår var jag och Kimpa på Ikea om det säger jag inget mer. Sen släppte han av mig i stan där jag shoppade lite kläder åt barnen. Tanken var att lägga krutet på Felix men det slutade med att han fick tre plagg, Alice fyra och Lukas sju. Alla bebiskläder är ju så söta! Han var den som hade minst behov av kläder men han fick mest, så det kan gå.



Ullis kom och mötte upp mig och sen gick vi och tog en lunch/fika innan Eva kom och hämtade oss. Det var dags att bege sig till Molkom för att hälsa på Mia och hennes lilla Ossian (och de andra i familjen med så klart). I dörren möttes vi av Lotus. Han är deras grand danois hane. Och han är så otroligt stor. När han sträcker på huvudet så är hans huvud uppe i mitt ansikte. Så stor är han alltså!


Stora Lotus och lilla Elsa



Mia hade bakat en supergod äppelpaj och en kladdkaka så vi fikade och pratade. Eftersom vi inte träffas så ofta så har vi alltid en del att avhandla. Sofia hade med sig lilla Emilia så det var två bebisar närvarande. Finns det nåt härligare än bebisar? Det var underbart att träffa Sniglarna igen.






Eva gullar med Ossian


Hur goa kinder får man ha?



Nu ska jag sätta mig och skriva ett protokoll. Styrelsemöte på onsdag, nu jäklar drar allt igång. I love it!

En dag med svärisarna

Idag har vi haft svärfamiljen här. Kims syster och hennes kille var snälla och hjälpte Kim att klyva och stapla ved. Sen kom resten av Kims familj och höll oss sällskap. Kims syster hade med sig mat så vi (dem) åt kräftor och västerbottenpaj, sallad och bröd. Tack Jenny och Dennis! Svärmor kom inte tomhänt hon heller



och imorgon kommer hon och är barnvakt så att vi kan åka till Ikea och shoppa. Ska även handla kläder till barnen, speciellt till Felix som har skolstart på måndag. Efter shoppingen drar jag hem till Mia i Molkom. Ska träffa tjejerna där. Mys! Ja man kunde ha det värre helt klart.

Nu sitter jag här och softar. Felix ser på film och jag serverade honom kvällsmat i soffan. Han var mycket nöjd med den sortens lyx. De andra två ligger sen halv sju, sju. Alice skippade middagssovningen så då blir det tidiga kvällar. Kimpa är borta så jag ska se en film med mig själv sen när Felix lagt sig.

Ja som sagt vi är rätt bortskämda jag och Kim. Våra föräldrar är fantastiska som köper en massa saker till oss och barnen och ställer upp på alla tänkbara sätt. Tack! ♥




Snuttisarna! Dom är så goa nu. Och de röjer som bara den, speciellt på kvällarna och mornarna. De har börjat sova i våran säng. I natt hoppade dem på mig halva natten. Upp på ryggen och ner och klöste och hade sig. Igår kväll bet och slet de i mina och Kims händer. Men det är mest mysigt faktiskt. De ska flytta om 4-5 veckor och jag vet inte hur det ska gå. Har försökt att inte fästa mig för mycket vid dem, men det är svårt. Trodde att båda var som gott som tingade men jag får nog tänka om. De som vill ha en av dem är inte alls överens. Så vi kanske får annonsera ut dem. Ska beställa tid för vaccination i veckan. Vill så gärna behålla Cocos men det går ju inte. Det blir sorg i hjärtat när de flyttar det är ett som är säkert.

Igår återinförde vi fredagsmys här i huset. Hembakad pizza, godis och en film tillsammans med kidsen. Det var välbehövligt. Vi är sällan tillsammans allihop och det är så mysigt och behövs verkligen. Speciellt nu när skolan börjar igen och man ses ännu mindre.

Balsam för själen

Om jag sa att jag kände mig lite nere för ett par dagar sen känns det mycket bättre nu. Jag har gjort något som gör gott för själen. Jag har umgåtts med en massa fina människor. Det gör mig gott. Jag älskar det och sen klarar jag vad som helst som mamma (så känns det iaf). Jenny var här i söndags, sen Mia i tisdags och idag var jag hemma hos Linda och träffade henne och Charlie och deras söner. Åkte in till BVC med Lukas. Han fick sprutor och sen var det läkarundersökning. Nu vägde han 9910 g och var 71 cm. Han har numera växt ikapp de andra två. Alice leder fortfarande ligan haha.

Efter BVC så åkte vi upp till Linda, Charlie och Elton kom dit dom med. Linda hade lagat en jättegod soppa, ugnsbakat bröd och en underbar gotteungspannkaka ala Linda. Så vi satt och åt gott och umgicks. Det är verkligen balsam för själen att träffa mina tjejer. Jag måste skryta över henne lite mer. Linda har renoverat hemma, hon har målat och tapetserat och fixat nya möbler. Och det blev så fint! Hon är så duktig och jag är så otroligt stolt över henne så jag känner för att fälla en tår eller två. Fina, underbara Linda ♥

Sent igår kväll bokade jag en Ålandskryss till mig och fyra av mina fina. Det ska bli härligt att komma hemifrån lite. Bara umgås och äta och dricka gott, awesome!

Nu ska jag pallra mig till dagis och hämta hem mina små troll ♥

Besök från Molkom

Åh vad jag är trött! Känner mig som en vandrande vålnad. Sov riktigt dåligt i natt. Zarah väcker mig jämt eftersom hon alltid skiter mitt i natten och det låter som bara den för hon gräver som om hon trodde det fanns en skatt längst ner i lådan. Jag brukar amma Lukas tidigt på morgonen och sen får han ligga kvar mellan oss och på så sätt så somnar vi båda om rätt omgående. Lukas hamnar dock närmare Kim och pillar på honom när han vaknar och ligger och stör honom så inatt skulle jag vara snäll och lägga tillbaka Lukas i hans säng eftet nattmålet. Vilket resulterade i att han inte somnade så fort utan låg och lekte och pillade och tappade nappen, som vidare ledde till jag somnade om sent. Låg där och förbittrade mig över att jag gjorde Kim en tjänst haha.

Här har det varit fullt ös hela dagen. Har haft min kompis Mia och henne fyra gossar här. Hon fick sin fjärde son för sex veckor sen och vi har inte setts sen dess. Vi åt, fikade och babblade och killarna lekte och tog sig ett dopp i poolen. Det var jättekul att dom kom hit. På söndag får jag träffa henne igen, sånt gillar jag! Nu har de åkt hem och jag har precis spelat lite Mariokart med Felix. Men hans kompis dök precis upp och avlöste mig.

Är väl snart dags att slänga ihop lite middag här i huset. Kimpa är borta och shoppar lite. Alice har inte sovit middag så det gäller att hålla igång henne 1,5-2 timmar till.








Alice tror att hon får gå över till grannen bara för att hon går på detta viset


Stor bebis


Liten bebis


Gnäller gör ho könan

Kanske ska ge en förklaring till allt min gnäll här i bloggen och i kompisars och framför allt Kims och mammas öron. Men jag tycker att det är jobbigt just nu. Inte hela tiden men bitvis. Jag orkar inte och allt är jobbigt och tråkigt. Är väl min årliga svacka som kommer fram. Mycket att göra och lite tid att göra det och svårt att hinna med allt. Jag vill göra ett bra jobb med barnen men ibland känns det som att jag är ute och cyklar. Det blir mycket konflikter och mycket bannande och det tar på allas krafter. Och sen det att man är själv med allt. Kimpa jobbar och när han kommer hem så sätter han ofta igång med något av alla hans projekt. Jag vill bara att han tar hand om barnen. Och det gör han såklart men vi har hus och det är ju mycket jobb med det samt allt annat som ska göras. Och han är en arbetsnarkoman, han sitter inte still en enda stund utan han går från grej till grej och jobbar och fixar. Jag älskar honom för det här, det är bra att han är arbetssam men ibland vill man bara ha honom hemma hos mig. Några kompisar har sagt att jag ska njuta av det för deras karlar kommer hem och lägger sig på soffan. Så ja jag är EVIGT tacksam att jag inte är tillsammans med en slapptask. Thanx hun I love you!

Och det här med att man har mkt att göra är ju oxå hemskt för jag har ju inte ens ett jobb! Men det är tillräckligt med jobb att "bara" vara hemma. Nästa vecka börjar Felix skola och allt kommer igång igen, tror att det kommer att göra oss alla gott. Pratade med en kompis igår. Hon hade varit mammaledig i 1,5 år och hon sa att det var för länge. Speciellt som man är ensam med allt och det är sega dagar. Hon är något på spåren om man säger så :)

Just nu är det dock lugnt här hemma. Lukas tar en nap och Felix har en kompis här och de lirar Mariokart. Alice vaknade nyss och var sur som ättika men det gick fort över som tur var.

Nu ska jag fixa ihop lite mellanmål till barnen. Sen går vi ut en sväng igen.

I need that spark to get right back up

Då är ännu en helg till ända. Men det har vart en bra sån. Igår åkte jag och Kimpa till Karlstad och gick på bio. Såg på Inception och den var bra, men oj vad svårt det var att hålla sig vaken. Slumrade till ett par ggr. Jag funkar inte framför en film efter nio på kvällen så enkelt är det. Kim tyckte att det var meningslöst att gå på bio med mig, men jag missade nog allt som allt bara fem minuter (eller kanske något mer). När vi åkte hem så var det mörkt och sent och vi pratade om älgar och helt plötsligt så står det en stor jäkel i diket. Vågade knappt titta på honom men han var stor med stora horn sa Kim men som tur var så vände han på klacken när vi kom. På samma ställe small det med en älg för ett år sen, då var det en annan tjej i byn som körde på en och vi var tre bilar bakom. De är läskigt stora och jag vill inte ha en i min vindruta. Det var skönt att komma hemifrån och bara en sån sak som att åka bil utan massa barn och tjafs.

Idag var vi och handlade och fyllde på förråden lite, sen hem och lagade mat. Sen kom en gammal kompis förbi med hennes äldsta son. Vi pratade en massa medans barnen lekte. Vi har inte setts på flera år, typ tre så det var väldigt trevligt.

Annars är allt som vanligt. Känns som att jag blir knäpp här hemma. Jag får inte till det alls, tjafs och konflikter mest hela dagarna. Jag blir snart galen. Nej det här med att vara trebarnsmamma med två små kattungar i hemmet är ingen lätt kombo det är bara att konstatera!

Fredag den trettonde

Kan inte logga in på Facebook utan att se hur en massa människor skriver att det är fredagen den trettonde och att de kan ha otur och vara med om hemska saker.

För tre år sen dog min pappa fredagen den trettonde. Slå det om ni kan!

Gråzon

Har inte mycket att skriva. Hade det härligt hemma hos Charlie. Det är alltid underbart att träffa mina fina. Älskar er ♥. Charlie hade rensat ur sin garderob så det var rena rama julafton för tjejerna. Tack för en härlig kväll gumman!


Alfa i mattes knä och tungan hänger utanför i vanlig ordning ♥. Var ute och gick med henne och hennes syster och jag var en god tillfällig hundägare och plockade upp efter de små.

Sitter och längtar efter Kim. Alice har sovit middag alldeles för länge och kommer säker somna senare ikväll men det får det vara värt. Innan hon somnade så grät hon nonstop och åt välling till lunch. Jag som bara ger mina barn välling innan sängående på kvällstid. Men ibland får man ta till diverse knep för att få sinnesro. Och hon vägrade äta lunchen som jag serverade.

Nu ska jag få upp henne ur sängen och sen ska jag servera mellanmål och försöka komma ut lite. Barnen behöver vara ute men jag går inte ut när det regnar det gör jag inte.

Slappis

Nu ska jag lata mig riktigt ordentligt. Jag ska lägga mig på soffan och vila en halvtimme eller så. (spotify)Rena jäkla lyxen! Gillar inte att sova på dagarna men ska faktiskt passa på. Har gått en långpromenad idag, skönt men fick ont i hälen i vanlig ordning. Gick i tofflor vilket resulterade i ett par vattenblåsor men vad för väl det?

Ikväll är det tacokväll hos Charlie. Äntiligen något att se fram emot!




Alice kråmar sig framför spegeln. Blir massa Alice nu för jag tycker att hon är så jäkla söt i uppsatt hår


Och ja det blir snart en tutteraid här hemma. Hon vill ha den jämt och vi har slappat till oss på semestern tyvärr.




Visst är Cocos söt!?

Testar och går runt med stegräknare idag. Ska bli spännande att se hur många steg jag kommer upp i.

Fat ass

Idag är kidsen tillbaka på dagis och fritids. Och det är förbannat skönt faktiskt om sanningen ska fram och det tycker jag att den ska. Man ska vara ärlig även fast det kanske inte alltid låter så bra. Jag älskar kidsen men det har varit en intensiv vecka. Har känt mig låg och ledsen och nära att ge upp. Nu låter det kanske lite väl dramatiskt men det har varit jobbigt, det har det. Det går i ett hela dagarna. Lukas ska ha mat, Alice ska hindras från att ta livet att kattungarna. Hon är galen i dom och vill gärna bära runt på dem hela tiden. Det här är inte helt bra, men säger man till henne så tar hon gärna ut det på katterna och då kan de få sig en spark och det här vill vi ju undvika. Hon gör det av kärlek men man måste hela tiden övervaka och det tar sån tid och energi. Så ja imorse när de jag lännade av dem på dagis så kändes det riktigt skönt. Och Alice har längtat dit och var lycklig som bara den idag när hon fick gå dit. Så det här är bra för oss båda. Och Felix träffade en klasskompis på fritids som han sprang frma till och sa att han hade saknat honom.

Sitter och läser på aftonbladet om kvinnor som blivit mördade av sina män. Just nu så letar dom ju efter Marina och det är väldigt sannolikt att hon oxå blivit mördad av sin f.d pojkvän. Jag blir helt bedrövad och många känner jag inte ens till och ändå läser jag nyheter som bara den. Men såna här fall kan ibland bara få en notis. Bara några som blir stora nyheter och då oftast om de varit försvunna innan de hittas och sanningen uppdagas. Men vissa andra oväsentliga nyheter ska ta massa plats i media. Saker som skvaller om kändisar och annat dravvel. Hemskt! Medias vinkling är ju som den är. Man undrar ju vad som går så snett så att man väljer att ta livet av en annan person. Många mord hade dessutom skett när deras barn var närvarande, finner inga ord för den här skiten.

En annan sak jag har tänkt på en del är det här med fettma. En stor sorg jag har här i livet är att jag låtit mig själv bli så jävla tjock. Ibland är jag så arg på mig själv för det här. Och ibland orkar jag inte bry mig. Det är väl för att det har gått så himla långt nu. Ska man gå ner i vikt så är det en sån lång väg att gå, så många kilon att bli av med. Och ibland tänker jag att allt jag går ner är bra. Har försökt mig på det här med bantning några ggr. Har som mest gått ner 11 kg och då syntes det faktiskt skillnad men sen gick jag upp en del och sen blev jag gravid med Alice och så var det med dom kilona. Jag är uppväxt på godis och är helt sockerberoende nu i vuxen ålder. Jag kan gå ner i vikt om jag vill och jag klarar mig några veckor men sen är det kört då ger jag upp. Att göra en gastric bypass känns ibland mycket lockande men det är jag livrädd för. Bara det att operera sig skrämmer mig. Och sen är inte mitt största problem att jag äter för mycket mat för det gör jag inte. Jag kan iof äta stora portioner ibland men för det mesta inte utan äter godis och fett i massomängd. Men jag skulle kvalificera för en sån operation med mina kilon men jag är rädd och tror inte riktigt på den lösningen. Jag skulle behöva lägga in mig på nån avgiftning för sockerberoende. Jag behöver ändra livsstil. Träna mer och äta mindre och rätt och inget socker. Ja jag vet ju hur man gör det vet jag. Jag har testat ett par ggr och har rasat i vikt. Men felet med mig är att jag alltid går ut för hårt och rasar massvis för att sen ge upp eftersom det för jobbigt. Man ska gå ut lite försiktigare men får ju inte samma resultat då och det är ju minusen på vågen som man vill åt.

Läser Katrins blogg och hon håller på att banta just nu. Och hon skriver att hon önskar att vi alla kunde förstå att det inte är värt alla kakor och godis som vi stoppar i oss. Det är inte värt det, man ska inte vara tjock skriver hon. Och jag håller med henne, det ska man inte. Men det är man ändå och det är inte konstigt men tanke på vilket välfärdssamhälle vi lever i. Vi har lunchbuffér och xl portioner på Donken. För att inte tala om allt godis och gott som finns att tillgå i vilken butik som helst. Och som Katrin oxå skriver det är socker i allt. Dolt socker i allt, sånt som vi tror är nyttigt med. Vi dricker obóy och äter marmelad till frukost. Chockladmjölk och massa socker. Ain´t it sick?

En sak som jagt är nöjd med i det här är att det bara är jag i min familj som är tjock. Barnen har inga dåliga vanor alls. De får knappt nåt godis alls, iaf inte Alice och vi fikar inte ofta heller. De äter inte för mycket mat och så ska det förhoppningsvis fortsätta. Det är en sak att jag låter mig bli fet men jag tänker inte dra in mina barn i samma leverne. Jag är hård med vad de stoppar i sig och det kommer jag nog alltid att vara. Det är en sak att låta sig själv försummas men att göra samma sak med barnen det är..........

Så ska jag banta nu då? Ja jag önskar det och jag vill det, men kan jag? Ja några kilon kan jag absolut men frågan är ju som vanligt hur länge står jag ut? Innan jag halvdör av sug och hunger och klämmer i mig nåt onyttigt. Det är bara en tidsfråga och det vet jag. Jag är så medveten om alla mina tillkortakommanden. Och insikt är ju en stor del i förändring. Men det får mig inte att gå ner i vikt, tyvärr.

Hej, jag heter Maria och jag är sockerberoende!

En natt med mamma

Nu är jag hemma igen. Har haft ett bra dygn borta. Jag och mammi åkte till Töreboda för att gå ombord på Bellevue. Vissa incidenter gjorde att det var på kutthåret (som mamma sa) att vi hann med båten. Väl framme så var skepparen försenad så det visade sig vara lugnt.



Vi stod längst bak i kön och fick platser där man inte såg ut. Men vi fick en soffa där Lukas kunde ligga och leka med sina saker. Vi fick lunch på båten och när jag bad om vegetariskt (som var beställt) så frågade de om jag åt fisk. Big no, men efter att ha ätit lite av deras mat kom de med en stor tallrik med en massa mat och grönsaker till mig. Man kan nog säga att jag drog vinstlotten där i matsalen. Gav Lukas mat och sen lade vi honom i vagnen där han somnade.



Vid Lyrestad kom oxen Sixten och drog båten (eller ja han gick med ett slappt rep och efteråt fick han bullar).





När vi kom till Sjötorp fick vi vårat rum. Det var fräscht, nyrenoverat och fräsch toalett med dusch. För att inte tala om köket i huset brevid där Lukas fick sin mat, helt nyrenoverat och fint.



På kvällen gick vi iväg till Kajutan där vi skulle få äta middag. Vi fick välja på kycklingfilé annars fick man lägga pengar emellan. Jag valde vegetariskt och fick frågan om jag ät fisk även denna gång. De fixade ihop en sallad som var nätt men naggande god. Tog en pannacotta till efterrätt och den smakade fint den med.



Lukas var glad under hela vistelsen



Sen begav vi oss till rummet och jag lade Lukas för kvällen och sen läste vi en varsin tidning och käkade massa godis i sängen. Snubben som satt i kassan där jag handlade hade ett särgeten beteende. Iaf om man tänker på att han jobbar inom serviceyrket och borde le mot sina kunder. Han suckade och satte händerna framför ansiktet och såg ut att bara vilja försvinna. Och så hade han sparat sin lillfingernagel så den va säkert 1-2 cm lång. Det hela var lite lustigt men när jag tänker efter så hade han kanske haft en riktigt dålig dag och var frånvarande. För han kunde inte säga summan på det jag handlat, han sa fel flera ggr. Stackarn.

Imorse var det frukostbuffé sen gick mammsen på museét medans jag var kvar i rummet. Lukas skulle baja och var ledsen och jag lade honom i sängen för att byta hans blöja och samtidigt som jag torkade poop så försökte jag trösta honom. När jag lugnat honom och satt på en ny blöja känner jag att det känns konstigt under foten. Då har jag tappat en bajkorv som jag trampat runt i. Skit längst ner på brallorna och på strumporna, trevligt värre haha. Fick låna en kjol av mamma och sen åkte vi hem.

Har vi fått höra att Lukas är en väldigt snäll bebis då tror ni?? Ja så där en 30-40 ggr av olika människor. Snäll bebis är samma sak som en tyst bebis. Och i så fall är han världens snällaste. Sa inte ett pip på båten inte ens när han var hungrig eller trött. Han låg och flirtade och flinade åt alla och var i centrum under hela båtturen. Han är helt fantastisk och så lätt att ta hand om. Nu är han och jag hemma själva. Han sover och jag sitter här. När Kimpa kommer hem så ska vi åka och hämta barnen. Först ska vi gå på Karlsson och sen får vi middag hemma hos svärmor. Vi fick erbjudande om att ha kidsen kvar där en natt till och funderade på att nappa på det eftersom de aldrig är borta annars. Men både jag och Kimpa längtar efter dom. Så vi hämtar hem dom. Imorgon är Kim borta hela dagen så då är det tillbaka till verkligheten som gäller :) Sen jag kom hem har jag verklogen varit en slappis. Ostbågar till lunch, bara en sån sak. Skäms på mig, tur att detta händer så sällan som det gör.

Trevlig helg!


Tomt och tyst

Sitter här vid en varsin dator jag och Kim. Det är tyst i huset. Det är bara Lukas som är hemma. Farmor kom och hämtade de andra två för några timmar sen. Det är så ovant att inte ha dem hemma. Men vi bör göra så här oftare. Alice har bara sovit borta en gång förut, bara en sån sak. Imorgon ska jag ta med mamma på en kryssning på Göta kanal och sen äter vi middag och övernattar. Det var hennes födelsedagspresent från oss och nu är det på tiden att den nyttjas.

Dagen har varit lugn. Felix har haft en kompis här och de har lekt så bra. Det är så roligt att prata med killarna. De är ju så stora och resonerar så roligt och klokt och det är så härligt att lyssna på. Felix kompis pratade om barndomen. Och vi skrattade åt mina minnen av pojkarna som små. Jag brukar säga att när Alice blivit äldre så finns det mycket kul att berätta för henne. Felix älskar när jag berättar för honom hur han var när han var liten. Och när han ser filmer på sig själv, det är skoj.

Igår kom Tina hit och hälsade på oss. Det blev en mycket bra dag. Vi åt en del och hade det gott. Jag och Kim kan känna oss brädade om man säger så. Först fick Tina en kram sen när de satt brevid varandra i soffan så sa Alice älskar och satte sin arm runt Tinas och lutade sig kärleksfullt emot henne. Sen låg de brevid varandra i soffan och Alice låg och bara tittade på Tina och tindrade som få. Sen smekte hon henne på kinden och armen. TvåsekundersAlice var som bortblåst och hon såg ut som en förälskad liten tjej. Jag sa till Tina att hon skulle ta åt sig för så där gör hon inte med oss ♥

Nu ska jag packa lite inför morgondagen. Ska ha Lukas med mig och då blir det lite att släpa på. Förresten så går lilla Cocos och Tyson på lådan nu och gör sina behov, dem veckor gamla och så rediga :)

Dyrt matkonto

Kom nyss hem från stan. Har varit och handlat en jäkla massa mat. Det går åt kopiösa mängder här hemma. Speciellt när alla barn är hemma hela dagarna och det ska vara både lunch och middag på dagarna. Nu har ju Lukas börjat äta mat med. Jisses säger jag bara. Dags att köpa grosspack tror jag. Bara för att exemplifiera så kan jag säga 13 liter mjölk på en vecka, ett stort paket smör på 5-7 dagar, en saftflaska på 4 dagar och ett paket (stort) margarin en vecka. Och värre lär det bli när ungarna blir tonåringar haha.

Har nog inte mycket mer att säga om nånting. Kan konstatera att det är vidrigt med kattlådor. Har ju en inne nu för att Zarah aldrig går ut sen behöver ju bebisarna en med. Och hon kissar hur mycket som helst varje gång och det luktar och det grusar ner och dras med upp i sängen. Har köpt samma bra sand som vi hade förut. En vit kristallsand som suger upp kisset och som är nästan luktfri bara man byter ut den i tid. Intresseklubben antecknar va??

Nu sängen och serien för dagen!

Just because you feel good

Igår var jag på fest hos min fina vän Jeanette. Vi grillade och drack goda drinkar och hade allmänt trevligt. Jag fick äntligen användning av min razz som jag gjorde drinkar av. Skitgott! Sen fick jag en stark piggelindrink av Freddieboy. Men det var lugnt ändå, ingen fylla och framförallt ingen bakfylla. Men lite trött är jag, det är bara att inse att man är gammal och ovan. Men det var mycket trevligt. Härligt att träffa tjejerna såklart. Fick frågan om jag fortfarande ammade min bebis. Två-tre ggr minst. Personen som frågade tyckte att det var väldigt konstigt att jag ammade så länge. Var inte helt beredd på den. Hade Lukas varit ett år eller äldre så visst. Men det rekomenderas ju att man ska amma fulltid i sex månader. Inte för att jag går efter det utan jag tycker bara att det är så smidigt att amma och så länge Lukas vill så. Nu äter han ju gröt till frukost och riktig lunch så han håller ju på att övergå till mat mer och mer. Fast nu har han tre tänder och i går började han bita mig så det är inte lika trevligt längre :) Ska kanske tilläggas att jag inte bryr mig om hur länge eller hur kort andra ammar eller om de gör det alls. Ska nog skriva ut det eftersom det här med amning är lite av en het potatis. Alla gör som dom vill.

Idag har det varit en slappisdag här hemma. Kimpa har hållit sig inne och umgåtts med oss hela dagen. Han tog dock en tripp till båten för att kolla så att den inte låg på botten av sjön. Nu på kvällen så åkte vi ut och käkade. Mamma var snäll och bjöd oss på käk.

Det är fullt ös på katterna med. Så jäkla söta! De hoppar, springer och busar. Idag vågade sig Cocos ut mer hon med. Den enda det är synd om är Fleeze som mer eller mindre flyttat ut till soffan på altanen. Zarah skyddar sina ungar lite väl mycket och är galen och jagar honom så han blir livrädd stackars kissen.


Flickorna lånar Mikas häst en stund


Cocos & Tyson

Nu blir det soffan och en påse yoghurt splash. De är gudomliga och jag är beroende. Ett tips är att ha dem i kylskåpet en stund så att de blir kalla och sega. Och prova en orange. A little piece of heaven!

RSS 2.0