2010

Januari: Jag har bestämt att vi ska renovera vårat sovrum så Kim håller på för fulla muggar. Vi sover i vardagsrummet ett tag. Min svägerska beger sig till Göteborg för att jobba. Försökte ta upp kontakten med en gammal vän. Det blev några fikaträffar sen rann det ut i sanden. Alice fick en ny säng för stora tjejer och upphetsningen var total. Vi åkte på ett sent ultraljud i v.36 eftersom BM var osäker på hur bebisen låg. Men allt såg bra ut och det var ett normalstort barn i magen. Träffade Lilla sniglar tjejerna och vi gick ut och åt i Karlstad. Slutade skolan och var på en examensceremoni i Aula Magna. Innan det träffades några tjejer i klassen på fika och vin. Hade en mysig kväll hos Charlie ihop med tjejerna såklart.



Februari: Mamma avlivar sin dalmatinerhane Lukas, det hela är mycket ledsamt. Dagen efter ramlar hon så illa att hon åker till sjukhus där hon blir liggande ett par dagar. Vi får inte hälsa på henne eftersom hon samtidigt åkt på magsjukan. Efter ett par dagar kommer hon hem med en ställning på ryggen. Alice tog sönder våran kamera och vi köpte en ny. Alice åker på jordens förstoppning och kräks flera dagar i rad. Mitt i detta kaos med inställt barnvakt, förstoppning så åker vi in till bb en tidig morgon. Efter en intensiv förlossning kommer Lukas♥ till världen 4 710g och 58 cm lång (måste ha varit 55-56). Får åka hem dagen efter och kommer hem till härliga ungar och lagad lunch.



Mars: Taket på Maxi rasar in. Kim börjar jobba efter att ha varit hemma två veckor. Vi köper en ny säng, tv och parabol till sovrummet. Mamma fyller 60 år och vi är på hennes fest.



April: Kims mormor avlider och vi åker upp på hennes begravning i Stockholm. Kim jobbar med husvagnen som ska bli färdig till sommaren. Går på visning på ett hus som vi så gärna vill köpa. Men en prälle från Gbg hinner före oss och köper det över telefon. Han får inte tjänsten och nu står huset tomt, han är där då och då. Köper en blu-ray. Går ut och äter med några tjejer. Första gången sen Lukas föddes.



Maj: Ute och äter med tjejerna. Utvecklingssamtal för Felix och Alice. Var hemma hos Mia och Tobbe och fikade. Går på Eltons dop i Bjurtjärn. Magnus och hans familj kommer hit en helg. Årliga vårbazaren på barnens dagis/fritids. Blir uppringd varje kväll av en intresseförening som vill att jag engagerar föräldrar för en gemsam skola i Nybble. Hjälper henne att få till ett möte. På det mötet säger jag ifrån att jag blivit lurad att skriva på en lapp och det var många fler med mig. Dom inser att dom inte kan räkna med mig när det gäller skola i Nybble. Felix fyller sju år! Går på SATC med tjejerna. Åker på virus och har ruskigt ont i halsen en vecka eller så.







Juni: Åker till Däldenäs på skolläger med familjen. Vädret är perfekt och det blir två härliga dagar. Felix upplever sin första skolavslutning. På kvällen träffas hans klass med familjer för brännfotboll och grillning i Hult. Alice skrämmer halvt ihjäl mig när hon smiter hemifrån, big drama! Döper Lukas i Visnums kyrka. Kompisens barn blir biten illa av en hund. Sofia får en Emilia och vi var där och hälsade på. Nån idiot förstörde mammas bil och hon får spendera närmare 7000 på att felsöka och laga den. Satte upp poolen för året. Zarah fick fyra ungar. Två levde och två dog. Två överlevande pojkar Tyson och Cocos. Tyson heter numer Hobbe. Firar midsommar nere hos svärfar.























Juli: Jag fyller 29 år och några av tjejerna kommer hit och grillar. Åker till Rottneros en natt med familjen Larsson. Mia får en Ossian. Åker på Hova riddarvecka. Tar en tur med vagnen till Norrköping och Gränna. Går på Kolmården. Solar och badar. Jeanette har fest och det är mycket trevligt.















Augusti: Köpte en kryssning på Göta kanal, middag och övernattning till mamma när hon fyllde år. Så vi beger oss iväg. Barnen är hos farmor. Mia och hennes fyra fina pojkar kommer och hälsar på. Åker även hem till henne och hälsar på med sniglarna. Felix börjar första klass. Emeli fyller ett år så vi åker till Göteborg en helg. Bor på camping och hänger hemma hos brorsan. Går i Slottskogen och äter på restaurang.













September: Kick off på Felix skola, en mycket trevlig tillställning. Åker upp till Oxhälja med Felix, Alexandra och Ludvig. Mia och Sofia med små bebisar kommer förbi och hälsar på. Åker och hälsar på Therese i Karlstad. Får även träffa Marie och hennes supersöta dotter Selma. Selma är född ungefär samtidigt som Lukas. Felix börjar simskola. Lukas lär sig att krypa (snarare ta sig fram). Gick och röstade i valet. Åker på kryssning med tjejerna. Går på en husvisning, men inget att ha.













Oktober: Åker på den årliga stugträffen vid Fryken. I år är det bara jag, Ullis och Eva som sover kvar. Tomas och Lotta kommer och hämtar hem Tyson som nu ska bo hos dem. Vi väljer att behålla Cocos, han är den sötaste katt vi någonsin träffat. Jag och Kim firar 13 år tillsammans. Min svägerska Phromnimit fyller 30 år och vi går ut och äter på Hennickehammars herrgård. Vi spenderar hela helgen med dem.







November: Felix går på sitt första disco. Har ett ljusparty här hemma för mina närmaste väninnor. Kim lagar bilen och vi lånar svärmors under tiden. Är ute och bowlar med tjejerna, sen blir det en massa vin och babbel med tjejerna. Kim åkte iväg och jobbade i Stockholm en vecka. Min kompis Alexandra får en dotter, en Julia. Felix har avslutning på simskolan och har lärt sig simma. Hälsar på lilla Julia.









December: Felix åker på vinterkräksjukan två gånger. Vi andra får det en gång var och sammanlagt har vi skiten tre veckor. Trots att vi är smittfria på jul så smittar vi Dennis, svärfar och Magnus (än så länge). Tydligen överlever viruset i kylskåpet hur länge som helst. Alice fyller tre år och vi äter lite tårta trots sjukdom. Åker till Göteborg för lite shopping med Linda och Jea. Ettårskalas för Elton. Luciatåg på dagis och i kyrkan. Köper en gran som vi klär. Firar jul med våra familjer. Kim lägger nytt golv i vardagsrummet.







Gott nytt år!




Compact living

Då kanske en uppdatering kan vara på sin plats. Här hemma är det byggarbetsplats once more. Kim har att syssla med. Jag tar hand om hus och hem och kids, ja typ som vanligt med andra ord. Igår kallade vi in en barnvakt på kvällen för att åka och handla mat. Vi trodde vi skulle hinna hem till barnens läggning men det gjorde vi inte. Blev smått kaos här eftersom Alice krånglade och vägrade kvällskissa (i ett par dagar har hon endast kissat morgon på hela dagen). och Lukas grät en massa. Detta resulterade i att Lukas fick Alice vällingflaska istället för sin egen. Hon har lactulos i sin så det var mindre bra. Imorse vaknade Lukas runt fem och jag skulle gå och värma hans välling och möts av en vidrig doft. Alice skrek samtidigt så vi tog en varsin jag och Kim. Jag drog nitlotten för det var bajs överallt i Lukas säng. Och på hela pojken såklart. Gick nästan åt ett paket våtservetter. Eftersom vi eldar så gick det inte att bada honom heller. Pannan var endast 30 grader. Lade honom i sängen igen (nybäddad såklart) han fick välling men kunde inte somna om pga hostan. Han fick komma till våran säng. Där röjde han runt en lång stund och både jag och Kim övervägde att gå upp. Men då däckade han vid våra fötter så jag lade honom mellan oss och sen låg vi och grisade till nio. Klockan tio åkte Felix till ishallen med en kompis.

Var ute med Alice en sväng. Men det är inte helt lätt, hon kan inte gå på bakgården eftersom det är för mycket snö. Drog henne några varv på boben dock. Annars har det varit en mycket lugn dag. Jag mår inte helt bra. Allmän sjukdomskänsla, ont i hals och näsa men inget värre. Går nog över när jag får sova lite. Lukas är riktigt snorig och hostar som bara den.

Imorgon är det nyår. Vi har inga planer alls. Ska äta gott med barnen på kvällen annars blir det lugnt. Jag och en kompis försökte att styra upp en fest men se den gubben gick inte. Men det gör mig inget att bara sitta hemma. Men däremot skulle jag gärna dricka lite vin med mina fina snart. Hör ni det tjejer!!??


Alice däckade i pappas knä


Lilltrollet


Pappa poppar musik i vardagsrummet och dans pågår




Alice hjälper pappa. Och ja vi är nog galna som byter bort parketten.


Julen 2010

Nu är julen över för det här gången. Har haft en härlig jul! Började med att möblera om halva huset, vilket är ett måste när man bor trångt och ska ha 14 personer hemma. Efter en del bänglande så stod det färdigt. Svärmor anlände och vi började med julmaten. Vi kom igång sent i år, svägerskan och svågern jobbade nämnligen de stackarna. Satte oss till bords runt fyratiden skulle jag tro. Alla åt gott och mycket precis som det ska vara. Själv åt jag linsröra och potatis, riktigt gott det med. Felix var så spänd inför tomtebesöket så han mådde dåligt. Förra året började vi med en ny tradition. Att tomten ska komma och knacka på, säga några meningar för att sen skynda vidare. Detta för att Felix inte ska se igenom det hela. Så även i år. I vanlig ordning var det min bror som agerade som tomte. I år var det omöjligt att gå och bära på alla säckarna. Förra året hjälpte jag honom men det var för mkt klappar i år. Vi bar ut dem från tvättstugan till altanen där tomten sen knackade på. Felix fick sen äran att dela ut alla klappar och han hade att göra ett tag. Vi hade varit mycket snälla i år för jisses vad grejer vi fick. Framför allt barnen. Felix fick lego för flera tusen, klocka, cykelhjälm, kläder, Buzz och massa mer. Alice fick dockor, massa kläder, mössa, vinterjacka, massa filmer mm. Lukas fick leksaker och en massa fina PoPkläder. Jag och Kim fick en dammsugare, choklad, massa pengar mm. Efter maten och lagda nöjda barn åt vi kex och ost. När gästerna lämnade oss var klockan närmare elva på kvällen.

På Juldagen åkte vi hem till mamma och åt ännu mer god mat. Men inte julmat den här gången. Vi umgicks med bror och hans familj. Lilla Emeli har börjat gå nu. När jag såg henne sist så kröp hon bara. Fina lilla snuttan!

Igår drog vi med barnen till pulkabacken. Alice åkte en gång sen ville hon gunga och leka i parken (julparken som hon själv sa). Idag är det en seg dag. Alice är förstoppad så Kim är iväg och handlar resulax till henne. Sen skulle han åka förbi svärfar med blåbärssoppa och grejer för nu har han åkt på magsjukan. Hoppas bara inte han fått det från vårat hus. Man vet ju aldrig med dom där jäkla bakterierna. Men vi har haft vårat för ett tag framöver om ni frågar mig. Alice sover på soffan just nu. Hon har inte ätit något på hela dagen. Hon drack förvisso välling vid sju (händer aldrig annars) som tur är. Hon får inte i sig något. Hon har gjort nummer 2 fem gånger under hela december så inte konstigt att hon mår som hon mår :(






















Att ligga i gungan är grejer det

God Jul!

Som kund på Maxi så fick man en gåva varje vecka i tre veckor. Denna veckas gåva var en liten After eight. En farbror var inne i affären och gick fram till kassörskan och påtalade att han var där för att hämta sin gåva.

-Men den finns ingenstans, den är ju slut!
-Ja men då får du ta en stor då istället (med stor glädje)
-Nej men nu får jag tårar i ögonen!

Här har ni anledningen till att jag föredrar Maxi framför Soop. Tror ni detta någonsin skulle hända på Soop?? Nej inte jag heller. Att jag nu är smått bitter över att vi lämnade våran gåvolapp hemma är en annan femma. Men vi har två stora boxar hemma så vi lär överleva vi oxå :)

Har haft en bra eftermiddag hos Tina. Åkte dit med en present eftersom hon fyllt år och hon bjöd på en massa fika. Barnen tog över konversationen som alltid annars när vi träffar Tina. Dom älskar henne. Vet ni vad? Det gör vi med!

Alice skrek halvt ihjäl sig vid läggning. Händer aldrig annars, hon är alltid med på noterna, aldrig problem att få henne i säng. Efteråt spelade vi ett parti Yatzy med Felix. Sen slog vi in de sista julklapparna framför tv:n, valde dock bort Uppesittarkvällen (kollade då och då). Det är mys och stämning men ingen höjdare ändå. Kimpa vill ha mer action när han tittar.

Önskar alla mina fina bloggläsare en riktigt God Jul! ♥






Lyssnar engagerat på Felix


Lukas fick oxå smaka


Bortskämda ungar och julen runt hörnet

Nu lackar det verkligen mot jul. Imorgon smäller det! Jag är inte helt klar med allt här hemma, men det var det nog ingen som trodde heller. Jag ska inte klaga, det är inte mycket som krävs av mig. Min snälla svärmor handlar all mat och fixar med den. Jag kommer givetvis hjälpa henne om det behövs men ändå. Men jag ska städa och slå in de sista julklapparna. De tre sista kommer med posten idag. Felix kommer att bli riktigt bortskämd i år. Jag gillar det. Det är jag som bestämt att det ska bli så i år. Han har varit besviken i två år i rad nu. När jag bad honom skriva en önskelista så ifrågasatte han det. "Varför ska jag skriva en lista till tomten? Han ger mig ju ändå inte det jag vill ha". Jag vet att det kanske låter bortskämt. Men är man liten så tror man såklart att man ska få det man önskar sig iaf en del av det. Men det har han inte fått. Det har delvis varit mitt och Kims fel som slarvat med att skicka vidare listan. I år bestämde jag mig för att försöka ge honom så mycket som möjligt på listan. Kim mailade runt den och vi började tidigt leta efter grejerna på listan. Vissa i min närhet tycker jag ska lugna ner mig. Barn ska inte vara bortskämda. Han behöver inte ha allt han vill ha. Couldn´t agree more. Det ska han inte. Men det är jul en gång om året. Då får man faktiskt försöka göra dem glada. Han förstår ju inte att det är vi som betalar, nästa år har han nog greppat det. Å andra sidan har han hela sitt rum fullt med lego (är mest det han önskar sig). Han drunknar nästan i det. Han har flera stora backar och flera hyllplan fulla. Kim sa att vi sätter standarden i år när vi ger honom så mycket. Jag kontrade med att då får vi hoppas att jag har ett jobb nästa år. Men jämfört med många andra familjer så köper vi inte så mycket till honom. Men vi ser till att han får det han allra helst vill ha. De andra två kidsen ligger vi lägre med. Alice får en del grejer hon med såklart. Men hon önskar sig inget än och har oxå hela sitt rum fullt med saker och behöver inget. Samma sak med Lukas, han har oxå massvis med grejer. Samma sak med kläder, de har garderoberna fulla. Hela huset är fullt i grejer. Men det ska bli så härligt att se Felix min på julafton när han öppnar sina klappar. Vi har även köpt till min familj och till Kims familj. Alla är väl inte så förtjusta i det. Visst jag förstår, men det är ju så roligt att ge bort saker. Det är trots bara jul en gång per år. Men jag köper båda argumenten, både att det är kul och onödigt. Julen är barnens högtid det tycker jag. Så länge mina barn är glada så är jag glad! Julmaten längtar jag inte efter direkt. Jag äter enbart potatis och vörtbröd hehe.

Äntligen är det lugnt i huset. Kim tog med sig Alice för att hämta bord och stolar hemma hos svärfar. Vi ska vara här i morgon och blir 14 personer så det behövs. Felix spelar dator och Lukas vilar förmiddag. Jag har hunnit duscha och vikt lite tvätt. Ska snart slänga ihop lite lunch. Sen ska vi hem till Tina och hälsa på lite. Var alldeles för längesen nu. Vi är överlag dåliga på att hälsa på folk. Jag är själv en människa som hatar undanflykter. Men det blir liksom inte av. Helgerna flyger iväg av sig självt. Jag däremot träffar ofta vänner utan familjen.

Här hemma är det för det mesta full rulle. Dagarna börjar ofta runt halv sju av att lilla Sarbast ställer sig upp i sin säng och pratar. Sen ropar Alice på sitt rum sen kommer hon in till oss och lägger sig brevid mig i sängen. Jag kastar ner spöket i Lukas säng. Det här gör jag för att vinna lite tid. Får kanske 10 minuter extra då. Tillslut släpar nån av oss upp och byter Lukas blöja och sätter på honom nya kläder. Sen är det dags för frukost. "Jag är hungrig, jag vill ha mat" så säger Alice efter att ha varit vaken tio minuter. Vi kör alltid "hotellfrukost" iaf när jag dukar. Detta innebär både fil, yoghurt, flera olika flingor, smörgås, obóy, massa pålägg, juice, ägg mm. Det tar tio minuter att plocka fram, 45 minuter att äta, Lukas ska matas sen ska jag äta samtidigt eller efteråt. Läser jag Krille tar det ännu längre tid. Det tar tjugo minuter att plocka av och tömma och fylla diskmaskinen (minst). Barnen har försvunnit för att klä på sig och se på morgontv. Man kan tro att lugnet ska lägga sig. Det gör det aldrig! Inte med tre barn i huset. Däremot så är det fifty/fifty på vem som börjar gråta först. Ibland är det Lukas ibland är det Alice. Felix och Alice kivas om nån filt eller platsen i soffan. Alice tar Lukas leksaker och knuffar undan honom och han blir ledsen. Det är ett jäkla oväsen rent sagt. Så här håller det på ett tag. Sen lägger vi Lukas som börjar bli trött. Nu brukar det lugna ner sig något. Då är det dags att sätta igång med lunchen. Det här säger jag inte för att klaga. Men det finns alltid något att göra. Man ska tvätta, vika tvätt, laga mat, plocka disk eller ta hand om barn som man egentligen gör hela tiden samtidigt som man gör allt annat. Älskar mina barn och skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Men börjar längta efter att börja jobba. Men sen ska man jobba hela livet så jag vet att jag ska njuta av det här. Det är en kort tid man är mammaledig. Det är verkligen fantastiskt att vara mamma, det är det men jag klandrar inte mig själv för att jag längtar till kvällen. Det är en fantastisk tid. Jag kan sitta framför tv:n med en kopp te och njuta av tystnaden. Jag kan prata med min man utan att bli avbruten av någon liten människa. Nätterna är härliga dem med. Iaf när man får sova. Jag blir väckt iaf 3 ggr varje natt, oftast fler. Så här har det varit i tre år nu. Men jag tänker inte klaga på det heller. Så är det att ha småbarn. Men det är kärt besvär som man säger. Det är det verkligen ♥

Men, i julklapp önskar jag mig en natt på hotell. Jag ska bara sova och jag ska vakna av mig själv! Och Lukas ska snart få ett eget rum. Min nattsömn kommer bli bättre och jag kommer att få tillbaka mitt sovrum, med andra ord en del av mitt liv. Som mamma sätter du alltid dig själv i sista hand, här hemma innebär det fjärde plats eftersom jag curlar en hel del för min man. Men det är han värd! Jag älskar honom så mycket. Han är min bästa vän och han är så bra! Och det är mitt val och mitt fel. Han har inte bett om det. Jag klagar men samtidigt är jag en martyr som gärna vill göra allt som jag gör. Så ja jag får skylla mig själv. Jag är en martyr, jag skaffade mig tre barn. Men vet ni vad. Det var det bästa jag någonsin kunde göra! I´m lovin it!

(så länge jag får klaga lite emellanåt vill säga)



Shop til´you drop!

Nu får det vara nog! Vi har handlat så mycket den senaste tiden. Man blir nästan rädd för sig själv. Det har ju blivit en hel del julklappar. Det är ju naturligt så här års. Men för att inte tala om all mat! Mat, bröd, kakor och för att inte tala om ala cholkladaskar. Jag vet inte vad det blir med mig runt jul men jag handlar kopiösa mängder. Vi har fyra chokladaskar hemma, godis, nötter, kakor i oändlighet typ sju burkar/paket. Men jag ska inte ens äta kakor och det gör jag inte heller. Är inte sugen på vare sig godis, choklad eller kakor. Men varför handlar jag det då? Ja det är en riktigt bra fråga. Jag tror att jag tänker att det kan vara gott att ha hemma. Men jag säger att nu får det vara slut! Nu får vi äta ur! Frys, kylsklåp och skafferier är fyllda. Det rasar ut saker när jag öppnar luckorna. Vadå överflödssamhälle?? Ja som sagt idag var vi och handlade igen, igår handlade Kim och i lördags handlade jag, sjukligt som sagt.

Fick iaf tag i en gran idag. Jag letade lite längre in och tillslut hittade vi en som duger. Snabba var vi oxå eftersom det var för kallt för att ens vara utomhus. Granen var inte klockren det var den inte men den duger i krig. Det blev en ädelgran av lite mindre modell. Men jag förstår vad Kim menade med att de såg förjäkliga ut för det gjorde många av dem.

Idag har Alice gått på jullov och imorgon ska Felix till skolan för julavslutning i kyrka och i skolan. Familjen är också välkommen till kyrkan. Vore ju mysigt men vi får se hur vi gör. Det började mer eller mindre i ottan eller ja ottan och ottan men 8.20 eller nåt sånt.

Har börjar se en del film här hemma igen. Det är väldigt mysigt att sätta sig ner tillsammans och bara låta sig underhållas. Vi har sett The other guys. The american och Get him to the greek. Inte riktigt min stil kanske men ganska okej. Nån som har nåt bra filmtips??

Nu är det dags att rota efter middagsingredienser.


Ingen gran i detta hus

En dag utan spyor, det är en stor dag det ska ni veta! Jag och Kim har känt oss skruttiga men är inte sjuka som tur är. Kimpa har varit och handlat lite och skulle försöka få tag på en gran. Det gick så där kan jag säga, eller inte alls är väl en bättre benämning. Granarna på Ikea var lite för dyra tyckte han. 500 spänn skulle de ha för en ädelgran. Så han åkte till Soop och där såg de förjävliga ut sa han. Det var han inte ensam om att tycka. Det var en kvinna där som tittade ett bra tag. Sen tog försäljaren upp två granar och visade för Kimpa. Då kom kvinnan och pratade med Kim.

-Det var inte lätt det där ser jag. Är ju som att välja mellan pest eller kolera.

Det här är så jävla roligt. Jag har småskrattat åt detta hela kvällen. Kim har beskrivit spetälska grannar med korta och glesa pinnar. Så någon gran blev det inte, till Felix stora besvikelse. Eftersom han inte är smittfri än så tar vi med honom imorgon och köper en. Kim pratar oroväckande mycket om plastgran. Svärfar hade erbjudit oss att ta hans. No way in hell. Snällt av svärfar men här kommer det inte in nån plastgran inte så länge jag lever!

Alice var gullig och sa "Jag hjärtar honom" till lillbror förut. Mammas hjärta smälte och en minut senare gick hon och slog på Fleeze. Det är synd att hon inte är gullig jämt :)

Nu blire film sen sänga!

Kräksöndag

Vilken seg dag det blev. Felix har kräkts hela dagen precis som förväntat. Men nu var det nog två timmar sen. Han har fått behålla lite nyponsoppa nu på kvällen. Håller tummarna för att det är över nu. Men jag tar inte ut nåt i förskott. Har lärt mig det, vi har haft skiten sen den 2:e december. Förvisso så var det uppehåll på en vecka men ändå. Han är världens tappraste min kille. Han är så van att kräkas och han är så tuff. Men bortemellan blir han ledsen över att behöva vara sjuk.

Jag har fått lite gjort idag. Fixade Canneloni till lunch, blev rätt gott. Sen kokade jag knäck, blev superbra. Men jag fuskade och hade termometern för att den skulle bli bra för barnen. Jag är uppväxt med stenhård knäck och gillar det men Alice har svårt att äta den. Så den blev perfekt för henne. Sen gick jag ut och skottade. Tog hela uppfarten, en bit på gatan och stigen till veden. Slet hårt för att vara mig. Är trött på de som plogat i år. De gör inte sitt jobb skulle jag nog vilja påstå. De ska ju ploga nära tomtkanten men de har lämnat minst en meter ut mot gatan. Så folk kan inte parkera utanför oss och bilar kan inte mötas. Skit är det! Ser jag plogen nästa gång han kommer så ska jag peka på högen. Än har de varit här i dag men den borde komma snart.

Nu är alla barnen lagda. Ska kanske se på en film med älskling. Annars blir det det förra veckans Beck som jag har spelat in. Imorgon behöver jag inte ställa någon klocka, ingen ska till skolan eller jobbet. Härlig känsla!

Hur har ni spenderat eran helg?




Felix ska försöka äta med pinnar


Tog ner aktivitetstavlan från vinden. Alla barn blev som tokiga. De älskar den!




Fuck!

Jag är inte positiv nu bara så att ni vet. Jag är trött! Lukas har varit vaken mer eller mindre hela natten. Stackarn har haft hög feber. Han var varm som bara den. Han fick en supp men den verkade inte hjälpa nämnvärt. Det här resulterade i att jag inte fick nån sömn. Men det gör inte så mycket, sova kan man göra när man dör. Men vid sju imorse började Felix kräkas igen. Han hade en hink i sängen eftersom han redan igår mådde dåligt och var rädd för att kräkas igen. Jag visste att han skulle få skiten igen. Felix är extremt känslig, finns magsjukan i närheten då får han den.

Känner mis så less på det här. Har vi riktig otur så blir det ingen jul i år. Eller ja Jul blir det ju. Men isolerade familjen kanske får fira sjävla. Rövhål är vad det är!

Får vi bli firska nu tack!

Värk

Det är en riktigt seg kväll här hemma hos oss. Lukas har varit gnällig, Felix har spränghuvudvärk och gråter, Kimpa har magkatarr och jag har kramp i magen. Har haft ont i två dagar nu och gått på smärtstillande. Har inväntat mens eftersom det känns som en hemsk mensvärk. Men det händer inget. Verkar vara ägglossning eller nåt sånt. Ursäkta att jag är så öppen och äcklig men det är ju förvisso naturligt. Känns onödigt att det ska göra så här ont för en sån sak. Känns som ett hån att vara kvinna ibland. Jag ska inte ha fler barn, men den här skiten ska man leva med i 15-20 år till.

Fick i Felix alvedon och nu ligger han. De andra kidsen oxå. Nu blir det snart Robinsonfinal här hemma. Jag följer skiten och misstänker att jag kommer att vara väldigt missnöjd med evm som vinner. Jag ser egentligen bara en vinnare och det är givetvis Erik. Kan tänka mig Bang, Kristofer och Daniel med. Vinner Helene så kräks jag nog lite. Gillade henne i början men hon är en jävla bitch.

Nu ska jag sluta. Ber om ursäkt. Jag har vänner som går igenom helveten nu så jag borde inte ens öppna munnen. Kram och kärlek till er! ♥

Julledigt!

Äntligen fredag! Snart är hela familjen samlad och myset kan påbörjas. Kimpa fick sluta tidigare från jobbet idag och är snart på väg hem. Han ska bara brottas på Soop med resten av Krille. Något ännu mer fantastiskt är att nu är min man ledig, långledig ända tills första måndagen i Januari alltså den tredje bör det bli. Ska bli härligt att ha honom hemma. Men jag ska inte ljuga jag kanske blir galen på honom med, det händer då och då. Men det går ofta över fort, han brukar give me the silent treatment och jag hatart! Han vill att jag ska lugna ner mig men det ger snarare motsatt effekt och jag blir ännu mer förbannad. Någon som känner igen sig?

Igår när vi var hos bvc sköterskan så var Felix med. Eftersom han var hemma från skolan så fick han följa med mig dit. Våran sköterska är rar men lite vimsig. Hon tyckte att Felix vuxit så och blivit så smal. Han var väl ganska knubbig förut sa hon. Öh nej det har han aldrig varit sa jag. Men när han var fyra? sa hon. Nope inte då heller. Det är hans syster som är den kurvigaste av barnen, men hon har smalnat av rejält hon oxå. Vet inte vad det är med mig men jag blir lite defensiv när det kommer till mina barn och fettma. Kanske är det för att jag själv är tjock. Kanske är det oxå lättare för folk att tro att jag överdoserar socker till barnen. Men det gör jag verkligen inte. Jag är rätt noggrann med vad de stoppar i sig. Jag låter dem inte fika i tid och otid av diverse anledningar. Har jag ätit gott så har jag gjort det på kvällarna när barnen sovit. Mina barn är väldigt förtjusta i gotte så det gäller att passa sig lite tycker jag. Skitsamma jag tar inte åt mig, hon velade mest men men nu fick jag ur mig det med.

Nu ska jag ge lilleman mellanmål så ska han få sova en gång till sen. Ska kanske tillägga att Alice är bättre. Hon kräktes igår kväll men sen dess har det faktiskt varit lugnt. Hon fick en mild variant. Felix fick oxå såna när han var i hennes ålder. Härligt!




Min "knubbiga" vattenkoppssjuka fyraåring.

Here we go again

Idag har jag varit i stan. Lukas skulle på tiomånaderskontroll på bvc. Han vägde 12 185 och var 78,2 cm lång. Stor kille! Hade med mig Felix oxå eftersom han var hemma från skolan. Efteråt gick vi och tog en fika. Jag åt en sallad och Felix fick kladdkaka. Jeanette mötte upp oss så hon oxå fick sig lite lunch. Trevligt! Det blev en snabbis sen skulle vi ta bussen hem. Fick slita hårt med vagnen, säkert en decimeter blötsnö över hela gatan.

De ringde nyss från dagis. Kändes inte alls bra när jag såg numret på displayen (den hela). Nej men visst! Alice hade kräkts en massa vid bordet. Klädde på Lukas ytterkläder och sen drog vi och hämtade hem henne. Fan säger jag bara! Är det inte typiskt? Hon har varit hemma med oss alla som kräkts i över en vecka och klarar sig och sen när hon är tillbaka på dagis så slår det till. Nu halvsover hon på soffan och än så är det lugnt. Men jag är beredd med hink och trasa. Jag låter henne somna nu, hon behöver nog det och allt för att slippa spyor. Bara att hoppas att det inte tar om på Felix. Man är ju immun ett tag efter men nu har det gått två veckor sen han fick det och jag gissar på att skyddet är borta. Felix är extremt känslig mor magsjuka, han åker alltid på det. Dagiset i grannbyn är strömlösa så de hade kommit till Alice dagis idag på eftermiddagen antar jag. Grattis!

Nu disk och blöjbyte. Må gott och hoppas ni slipper magsjukeskiten som verkar gå överallt!

Kalas

Vilken lyckad kväll det blev igår. När Kim kom hem åkte jag till stan. Åkte hem till Charlie och Elton på ettårskalas. Han fyllde ett år i lördags och har blivit stora killen. Charlie hade lagat tre goda pajer och fixat en underbar sallad med bla pinjenötter. Det var otroligt gott!


Hon hade satt upp lappar med ingredienserna på.

Elton fick paket och vi fick mat och tårta och härligt umgänge. Tack så mycket Charlie! Och tack till er andra tjejer oxå. Jag mår så bra när jag är tillsammans med er ♥. Ni är bland det bästa jag har!




Mika och födelsedagsbarnet i Jeanettes knä

Kom hem med taxibuss framkörd ända fram till dörren! Lade oss i sängen och såg på sista Dexteravsnittet.

Idag har jag Felix hemma. Han kände sig inte helt pigg imorse. Han hade lite feber sen är han snorig och har lite ont i halsen så han fick vara hemma. Tina hade köpt en present till Alice igår så jag och killarna väckte henne med en present på sängen imorse.







Det var en


Barbie

Skulle ringa och sjukanmäla Felix. Men blir tokig på våra telefoner. En funkar sällan och den andra är displayen trasig på


Observera att det är samma nummer på båda två. Skillnaden är rätt stor som ni ser. När man svarar i den högra så vet man aldrig vem det är som ringer. Det där är vårat hemnummer förresten. Slå en pling så blir jag glad :)

Erbjöd mig att ta in ved. Det eldas järnet här hemma. Det är ju kallt som fan som ni vet så det går åt en del ved. Vi bär i Ikeakassar och det går åt ca två per dygn. Var kaxig och gick ut och fyllde en i taget för att sen bära in den. Jesus! Snacka om tugnt. Jag släpade och konkade på en påse i taget. Kändes som att ryggen skulle gå av (jag har ont i den för tillfället). Jag är verkligen otränad och svag. Kimpa bär två i taget när han är ute och plockar. Min man är lite starkare än mig om man säger så.




Men nu brinner det iaf

Igår hämtade jag ut ljusen som jag beställde på ljuspartyt. Jag älskar dem! Det luktar fantastiskt här hemma.


Det här beställde jag. Paketet till vänster fick jag som gåva.

Nu ska jag dra igång med lunchen här hemma. Felix åt tidig frukost så nu ere dags. Ha det gott!

Och STORT grattis till fina Tina på din dag! We love you!


Lucia

Dags för en liten update. Jag är ingen rolig person just nu. Jag är inte ledsen eller nåt men känner inte att jag har något att tillföra. Känner mig som en punkterad ballong, en mkt trött sådan. Ska dock försöka att sammanfatta det senaste här.

Igår var det Lucia för hela slanten. På Alice dagis började det kvart över sju på morgonen. Lukas låg och gnällde en hel del från fem eller så. Kimpa vaknade och gick och tände pannan. Så då fanns det varmvatten till mig. Tog en dusch innan jag väckte Felix. Fick sen upp de andra två och satte på dem kläder så vi kunde komma iväg. Kim fick åka till jobbet istället. Han har redan missat typ halva december. Barnen var så fina så, men jag fick inga bra bilder eftersom jag satt så långt bort med Lukas i knät. Efteråt var det stor grötfrukost. Gröt, skinkmacka, lussebullar och pepparkakor bjuder de på då. Lämnade bort Lukas till en fröken och ställde mig i kö för att fixa frukost åt Alice. Jag äter ju varken skinka eller gröt så jag och Lukas pallrade oss hem istället.

På kvällen var det dags för Lucia i Visnum kils kyrka. Det är en väldigt fin kyrka och det är mysigt att åka dit en kväll i vinterskrud. I år var vi där i bättre tid och fick en plats långt fram. Alice satt still hela tiden och barnen sjöng så fint så. Efteråt var det fika och tipspromenad i Felix skola. Under tipspromenaden kan man även träffa tomten. Tomten bjuder alla barnen på godis och vi vuxna får glögg. Det är en himla mysig tradition faktiskt. Det var dock 15 minus så det fick bli en snabb promenad. Sen åkte vi hem och lade barn.

Tänkte skriva några rader om Alice. Ni som hängt här ett tag vet ju att jag klagat en del på den flickan. Hon har alltid varit en liten virvelvind. Ibland har jag rivit mitt hår i ren frustration. Jag har även tänkt tanken att den flickan kommer att få en diagnos. Ja det har inte känts främmande på något sätt. Samtidigt har jag funderat på om det inte är en mognadsfråga. Nu har flickan fyllt tre år och det går helt klart åt rätt håll. Det är fantatiskt att se. Hon drar aldrig från gården. När vi var på Ikea här om dagen så kom hon hela tiden tillbaka när jag sa till henne. Hon försökte inte fresta mammans tålamod en enda gång. Samma sak igår i kyrkan och efteråt. Hon var sugen på ett äventyr men sa vi till henne så lyssnade hon faktiskt på oss. Hon har mognat en massa på många sätt. De säger det på dagis med. Hon gör en del busstrick fortfarande men hon är ju ett barn och de gör ju såna. Men det är på en helt annan nivå nu. Alla rutiner med henne flyter på, det har de iof alltid gjort eftersom hennes mamma är en sån rutinnörd. Säger man att hon ska lägga sig på kvällen så går hon direkt in  i sitt rum och lägger sig på sängen. Hon var hemma hela förra veckan och hon lekte så bra hela tiden. Så nog finns det hopp för min lilla skrutta ♥. Eller ja klart det gör, hon är min Alice och hon är ju såklart fantastisk.

Lukas har börjar äta igen. Efter magsjukan blev han förstoppad. Han hade inte fått päronpuré på ett tag. Eftersom han vägrat äta. Har gett pojken päron varje dag sen han var fem månader eller nåt. Han har oxå sluppit alla magproblem och gör nummer två utan problem. Känns skönt att han sluppit samma magskit som hans syskon gått igenom.

Nån som undrar hur det går med min bantning med kanske? Har gått ner ett antal kg, men inget man gör vågen för om ni frågar mig. Tappade ytterligare tre när jag var magsjuk, alltid nåt.




Min dotter älskar Vi föräldrar








Cocos dec-10


Zarah okt-08. Äpplet faller inte så långt från det korkade trädet.


Bilden är ifrån förra året, men Alice hade en likadan klänning i år igen.

Ikväll blir det kalas för Elton som fyllt ett år♥

Göteborg

Nu har ännu en helg gått, eller en hel vecka faktiskt. Har inte varit någon höjdarvecka, men har haft Kimpa hemma det har varit mys. Nu är vi i alla fall friska igen allihop. Lukas äter fortfarande inte vissa saker men är pigg och lika glad som vanligt.

I fredags tog vi det lugnt. Kokade kola med barnen. På lördagen åkte jag till Göteborg med Linda och Jeanette. Först när vi kom dit satte vi oss och åt en god lunch. Sen shoppade vi en del innan vi avslutade med en god fika. Köpte tre tröjor, en parfym, en del julklappar till barnen som jag släpa runt på (stoor påse), sen köpte jag luciakläder till barnen. Det var mycket trevligt. Tack tjejer!

Idag eller ikväll hade vi lite kalas för Alice. Skulle inte ha blivit nåt men Kim ringde hit sin pappa och syskon, och mamma kom oxå. Svärmor är tyvärr sjuk så hon kunde inte komma. Vi åt tårta och fikade en stund. Alice fick paket som hon var så nöjd med.

Snart är det dags för Dexter. NICE!

Nu avslutar jag här, är för trött för att skriva mer :/

The passion´s there, always gonna be, right?

Lukas kräktes igår igen. En gång på kvällen och sen på natten igen. Var bara att byta allt i sängen och slänga madrasskydd mm i tvätten. Han började i lördags med diarré, kräkningar hela natten, kräk och diarré hela söndagen. Diarré måndag, en kräk tisdag och sen två kräkningar på onsdag. Man är måttligt trött på detta nu. Jag vet att jag gnäller. Men jag tror att det är så att det är psykikskt påfrestande att inte veta om någon kommer att kräkas inatt. Får man sova? Kommer någon att vakna och kräkas? Man är liksom på sin vakt hela tiden. Varenda gång jag hör att det rör sig i nån säng eller dunkar i någon vägg så tror jag att nu kräks dom, speciellt eftersom Alice inte drabbats än. Det kanske låter löjligt men det är träligt och man är så förbannat trött på det. Trött på att hålla ungar hemma och inne. Gömma sig för omvärlden liksom. Det suger det vill jag lova. Men än så länge så har inte Lukas kräkts nåt mer idag. Men han är sliten och vill varken ha mat eller dryck. Har varit i kontakt med sjukvårdsupplysningen. De gav mig en del tips och bekräftade att det minsann är vinterkräksjukan vi har. Den går året runt men speciellt på vintern eftersom alla håller sig inne då och viruset sprids lättare. Det var även typiskt att småbarn hade spontana kräkningar med mellanrum. Har vi otur får vi ställa i kalaset i helgen oxå.

Nu till nåt annat. Har varit en lugn dag här hemma. Händer knappt nåt alls. Same old, same old! Kim har fått pallra sig till stan för att fylla på förråden. Ikväll Robinson, ja ni hör ju själv. Sen barnen! Har tagit hand om barnen, fina små barnen. Tålmodiga snälla barn som inte klagar fast allt står så still. Nej de är nöjda och glada. Lukas mår inte bra men han är snäll och glad ändå, lite lugnare. Men han är fantastisk det är han verkligen. En mindre komplicerad bebis hittar man knappt.

Måste skriva några rader om Bonde söker fru oxå. Herregud! Jag förstår varför de fortsätter med programmet. Det blir ju bra tv helt enkelt. Det gjorde ont i hjärtat att titta på Thomas när alla tjejer ville åka hem. Det som glädjer mig är att det inte lär vara problem att finna någon nu när han "marknadsfört" sig något. Ann-Katrin, ja vart ska man börja? Förutom att jag höll på att dö i förra programmet när vuxna kvinnan började sjunga en taggatråd och tyckte att hon bjöd på sig själv. My god! Men jag lider med henne med. Hon vill finna kärleken men det är inte så lätt. Hon kunde dessutom ha klätt upp sig lite igår. Jag menar middag och champangeprovning på ett slott och kvinnan kommer i ett par gamla shorts som liknade något jag hade i början på nittiotalet. Samma sak med tröjan. Visst hon var inte så hemma i klänning det har vi alla sett. Men en fin blus hade hon väl kunnat hitta inför kvällen. De är verkligen udda, små original :)

Nu ska jag lägga Felix sen blire Robinson. Kvällens höjdpunkt!

På lördag åker jag till Göteborg med två kompisar över dagen. Blir väl lite shopping, mat och att glo på folk. Ska bli trevligt. Skönt att komma hemifrån lite.

Nu ska jag lägga Felix sen blire Robinson. Kvällens höjdpunkt!

101208

Mår bättre idag, men är fortfarande inte bra. Pratade med grannen som sa att det nog var vinterkräksjukan vi åkt på. Har tänkt den tanken jag med. Har ont i lederna och musklerna och känner mig allmänt svag. Fick sova inatt men vaknade några ggr av att jag var tvungen att springa på toa. Håller tummarna för att Alice klarar sig.

Igår fyllde fröken år. Mamma åkte och hämtade ut hennes paket och sen fick barnen äta tårta. Så lite firande blev det. Favoritpresenten var en barbie, det var ganska väntat.

Idag är det väldigt lugnt här hemma. Alice är smått uttråkad och jag har dåligt samvete för det. Men jag orkar inte gå ut med henne. Gjorde en soppa förut vet inte ens varför själv. Jag tänkte att om jag gör nåt jag gillar så kanske jag kan äta. Fick i mig en halv tallrik och efteråt var jag helt slut. Så några roliga föräldrar det är vi inte just nu. Orkade masa mig in i duschen iaf kändes väldigt skönt efteråt.

Nu ska jag fixa mellanmål till min hungriga skolkille!

Grattis på födelsedagen pappa! ♥

Alice 3 år!

Ja magsjukan igen då. Förlåt att jag tjatar. Vi blev riktigt dåliga igår. Jag kände mig illamående runt fyratiden. Kräktes första gången när Kim kom innanför dörren. Kim blev dålig strax efter. Gick och la oss när vi lagt Felix. Men vi sov inte mycket alls. Vi tog en varsin toalett resten av natten. Det här är det värsta jag varit med om på sju år (i magsjukeväg alltså). Fy fan va risiga vi var. Kändes som en nära döden upplevelse faktiskt. Efter ett tag blev jag sugen på saft och gick upp och drack ett glas i timmen. Saft vilken underbar uppfinning! Klockan ringde halv sju imorse då hade vi nyss somnat. Felix skulle till skolan. Idag har båda två hög feber. Tempade 39,3 förut och det känns som att huvudet ska sprängas. Vi turas om att vila här hemma. Inte lätt att sova när man har två barn hemma, nu tre. Felix kom hem från skolan och ville så gärna leka med en kompis som han nästan aldrig leker med. Han blev så besviken när jag sa att det inte gick. Man får verkligen hålla sig undan. Han vill så gärna till fritids med och Alice till dagis. De har inte varit där på en vecka stackarna.

Idag är det Alice födelsedag. Lagom kul! Hennes paket ligger på Nyvalls eftersom leveransen blev försenad. Ett paket finns hemma. Ska be mamma hämta det sen. Lite tårta ska dom få oxå barnen. Har fått ställa in två kalas med familjerna nu pga av det här skiten. 7:e dagen nu med skiten. Men det tar vi igen på söndag med buller och bång! Det är tur att hon inte fattar så mycket av det här med att hon fyller. Men hon säger att hon är tre år nu. Sen säger hon att hon ska få paket, ballonger och tårta idag ♥

Nu ska jag ge mig, det är jobbigt att skriva. Gnäll gnäll!

Karma turns around and bites you

Har fått magsjukan, med buller och bång dessutom. Kräks som en galning flera ggr i timmen. Mår så jäkla dåligt. Ska få Felix i säng sen ska jag lägga mig. Det värsta är att Kimpa börjar må dåligt han också. Två magsjuka föräldrar med tre barn, just snyggt det!

Jopplande

Idag har jag pratat med Linda. Det är en ren fröjd ska jag säga! Vi är alltid så överens. Vi tycker alltid lika. Vad vi än diskuterar så har vi samma åsikt om ämnet. Idag var inget undantag! Nu kommer det låta som att jag spyr och god damn it det gör jag nog. Jag och Linda pratade om att folk är så "joppliga" och där var vi helt överens. Folk sjukskriver sig från jobbet för lätt (ibland). Man ställer in saker som ska hända typ träffar, möten, fikadejter. Jag är lite sjuk, jag har lite ont i halsen mm mm. Självklart kan man vara sjuk och man kan ändra sig och ställa in, sånt händer alla. Det jag stör mig på är när folk ljuger, överdriver och skiter i det. Det blir för jobbigt helt enkelt. Har en sån kompis. Ska man nånstans så är det bara att vänta på att hon ska ställa in. Det är liksom givet att hon kommer att göra det. Igår hade Linda bjudit oss tjejer på adventsfika. Hon hade fixat och bakat en massa gott. Alla sex tjejer hon bjudit tackade ja. So far so good. Samma dag tackar sen tre nej. Tyvärr så var jag en av de tre, men jag hade faktiskt en bra anledning annars hade jag aldrig gjort det. En tjejs anledning vet jag inte om och den tredje säger att hon är sjuk. Linda är cool hon bryr sig inte nämnvärt. Men jag känner att här har hon stått och bakat och stått i och så dyker folk inte upp. Det är ledsamt! När en av mina kompisar hade 25 års fest så ställde folk in och kom inte och så stod de där med mat för flera tusen. Det är så dålig stil. Man får tänka längre än näsan räcker ibland. Det är inte roligt att anordna och fixa när folk inte ställer upp och kommer. Samma ska med folk som inte ens bemödar sig att svara på inbjudningar. Är det så svårt eller?

Inte nog med det. Idag får jag ett sms från samma tjej som ställde in igår. Hon fryser och har ont i kroppen. Så hon ställer in Göteborg. Vi ska åka på lördag! Hur vet hon att hon fortfarande fryser på lördag!? Ja jag skriver fryser för jag kan nästan säga till 100% att hon inte är det minsta sjuk. Men det är så klart bara vad jag tror. Jag känner henne så pass väl att jag kan stå för det. Så nu ska jag ringa och avboka ännu en biljett. Pengarna jag lagt ut dem tänker hon nog inte ens på. Nu kanske jag låter hård men jag är så trött på sånt här. Var hellre ärliga eller fortsätt att ställa in. Men sitt sen inte och klaga att ni har tråkigt och inga kompisar och allt vad ni säger. Nej man får inga kompisar av att sitta hemma, chocker? Fy fan vilken bitterfitta jag låter som. Men det är jag ju delvis oxå så det så.

Magsjukan fortgår, inga förändringar på den fronten. Lukas kräktes hela dagen igår. Sista gången igår kväll. Idag trodde jag att läget var lugnt, men han har fortfarande diarré. Har fått tvätta alla hans sängkläder, täcke och madrassskydd två grr idag. Men än så länge så är Alice symtomfri, det jublar jag för! Fröken är förövrigt hemma från dagis idag. Vill försöka förhindra smittan så mycket det går. Men det här var en aggressiv jäkel, många barn är smittade.




Felix färdig för att åka på kalas

Skitsjuka

Här hemma händer inte mycket! Magsjukan är väl ordet på allas läppar. Felix kräktes igen kvällen efter. Jag sa att det skulle vara lugnt men det var det inte. Men igår mådde han bra igen. Vi tog en tur till Ikea för att inhandla hyllor till Alice. När vi ätit klart lunchen så bajsade Lukas. Kim kunde snabbt konstatera att han oxå fått magsjukan. Alla kläder och overallen full med poop. Var bara att klä av honom och så fick han sitta i blöja och overall (som var torkad efter bästa förmåga) och åka hemåt. Lukas fick bada när han kom hem. Han åt och lekte som vanligt och verkade pigg. Lade honom för kvällen, sen satte vi oss och såg på Eclipse. Lukas vaknade och grät några gånger. Sen vid tolv vaknade han och kräktes en massa. Var bara att tända, torka och byta sängkläder. Så höll det på halva natten. Jag sov knappt alls. Låg som på nålar och bara väntade på att han skulle kräkas. Inte så att man kan få honom att kräkas i en hink direkt. Sex imorse när jag äntligen somnat kom Alice upp. Tog med mitt täcke och masade mig till soffan där jag låg med henne till halv åtta.

Tog med mig Felix och åkte på kalas. En tjej i hans klass hade kalas. Mycket trevligt sådant! Lek i snön, pilkastning på ballonger, kexlimbo, chokladpengaletande, korv och tårta. Felix var mer än nöjd. Tanken var att jag skulle åka till Linda på adventsfika om några timmar. Men jag blir hemma. När vi kom hem berättade Kimpa att Lukas kräkts ännu mer. Han har redan sovit middag två gånger idag och jag ska snart lägga honom en tredje gång. Även fast jag är en motståndare till att sova på dagen så funderar jag starkt på att vila lite jag med. Jag sov inte många timmar i natt om man säger så. Känner mig helt mosig i huvudet. Lider så med Lukas. Man önskar han slapp vara med om det här. Hans första magsjuka, Alice har aldrig haft det och Felix hade sin första när han var tre månader. Felix är extremt känslig för skiten, åker på det varje gång det går och har alltid gjort.

Förlåt för det här tjatet men det är ju mest det som händer nu. Kim har varit hemma och det är skönt. Han har städat och tagit hand om barnen. Underbart med avlastning, det blir ju mest jag för som gör sånt eftersom det är jag som är hemma.

Vi rensade Alice rum igår och satte upp de nya hyllsektionerna. Blev skitbbra! Nu har hon ett mer pedagogiskt rum. Nu har jag en liten pojke som drar i mammas tröja och vill komma och mysa. De andra är ute och skottar med Kimpa. Tror jag tar med mig lilleman och går till sängen.



Meanwhile I´ll hide my head Here in this paper bag

Seg dag men jag har fått en del gjort. Tvättat, plockat, fixat en lasange (innan klockan var elva t.om) och lite så. Kimpa är hemma eftersom Felix är sjuk. Han kräktes rejält halva natten. Nu har han feber och är ganska risig. Somnade på soffan förut, det är inte likt honom. Men än så länge är det bara han som är dålig, hoppas det fortsätter så. Tre av Felix kompisar har också magsjukan. Felix har enbart ätit lite yoghurt, skorpor, nyponsoppa och glass under dagen. Men alltid nåt. Kim var iväg och inhandlade en del "sjukmat". Det är inte mycket med Felix när han blir sjuk. Han blir så himla ledsen, gråter ofta. Jag är likadan, grinar varenda gång jag får hög feber. Något jag kan glädja mig åt är att Felix tycker att jag är väldigt trygg att ha i närheten när han är sjuk. Samma sak när han är rädd på kvällen och jag peppar honom. Han säger att jag alltid har så bra råd när han är ledsen eller rädd. Det har jag ifrån min pappa. Jag inger väldig trygghet under såna situationer. Min pappa var likadan. Jag ville alltid vara med honom när jag var sjuk. Han var världens tryggaste och bästa då. (menade inte att skryta över mig själv, men det är en av mina bra sidor, har flest dåliga tror jag dock haha).

Annars är det väldigt lugnt här hemma idag. Har ätit mellanmål och barnen fått glass. Annars händer inte mycket. I helgen är det kalas. På lördag ska vi uppvakta Alice lite. Hon fyller ju på tisdag men Kims familj jobbar långt bort så de får komma på lördag de som vill. På söndag ska Felix på ett kalas som jag oxå följer med på om jag är frisk. Sen adventsfika hos Linda på söndag, om jag fortfarande är välkommen vill säga :) Magsjuka brukar inte vara populärt. Höll Alice hemma idag för att minska risken för spridning på dagis. Magsjuka ska man akta sig för.


Lidl är billigt! Dåliga kassar har de iaf


God vegetarisk lasange

Magsjukan in da house!

Satt och såg på Bonde söker fru när Kim skriker till att Felix kräks. Mycket riktigt, rätt ner på golvet från hans höga säng. Spyor överallt! Hade ställt in två kassar med ren tvätt som jag inte hann vika. Katterna har nämnligen börjat kissa inne. De tycker att det är för kallt att gå ut och de kissar gärna på kläder tyvärr. Misstänker Cocos, säkerligen Zarah också. Lider med honom och hoppas han får sova inatt. Hoppas också att de andra barnen slipper det här. Jobbigt för dem när de är så små.

Magsjuka=skitsjuka! Men han är iaf frisk i tid för stort kalas för hela klassen på söndag. Det glädjer honom.

RSS 2.0